Dodaj do ulubionych

Kim tak naprawdę jest Kukiz?

13.05.15, 12:42
"Już wtedy Robert Raczyński opowiadał mi, że na nazwisku Kukiza, chce zrealizować plan: najpierw wystawić go w wyborach prezydenckich, wziąć 15 proc., a potem walczyć o Sejm - mówi "Wyborczej" Rafał Dutkiewicz.

Raczyński potwierdza tę rozmowę, choć zapewnia, że wcale nie chce budować partii. Planuje tylko dostać się do Sejmu, zmienić ordynację i przeprowadzić nowe wybory."

wiadomosci.dziennik.pl/wybory-prezydenckie/artykuly/490185,wybory-prezydenckie-kim-sa-ludzie-pawla-kukiza.html

To ma być ten "szczery i autentyczny oddolny ruch"?! Zaczyna się robić ciekawie...
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 12:46
      Tfu, tak się ordynarnie powoływać na doniesienia wstrętnej lewicowej Gwiazdy Śmierci. Nie wstyd ci, indyk?
    • ave.duce Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 12:47
      Czy ktoś się spodziewał, że jest inaczej? Jeżeli tak - refren z dedykacją:

Oj naiwny, naiwny, naiwny,
      Jak dziecko we mgle,
      Jak goliat na pchle,
      Mól w otchłani wód,
      Który liczy wciąż na cud.
      Oj naiwny, naiwny, naiwny,
      Dziecko w kwiecie sił.
      Choć w intencjach
      To w zasadzie pozytywny.
      • jane-panzram Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 13:04
        W rzeczy samej. Koleś twierdzi, że on w sumie stworzył Kukiza, a nawet go sam ciągnął za kamizelę na fotel prezydenta.
        Wyborcza na to: PRZYPADEK? NIE SONDZE...
    • volupte Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 12:53
      Demagogiem , niezłym populistą i showmanem :-)
    • 1zzarda Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 12:53
      Leże i kwicze.......Tak, masz ravję, ten Kukiz to grabsrz Waszych nadziei
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,157596498,157596498,Ha_ha_Kukiz_nie_moze_poprzec_Dudy_.html
    • hasta.la.vista1 Szerzej pisała o tym wczoraj Wyborcza 13.05.15, 12:55

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,17900619,Samorzadowcy__znajomi__Kto_stoi_za_Pawlem_Kukizem.html
      • indeed4 Aha... 13.05.15, 13:36
        "Lubin, niewielkie miasteczko na Dolnym Śląsku, słynne głównie z kombinatu KGHM - to tu mieściła się kwatera główna operacji "Kukiz na prezydenta". Od 2002 r. miastem niepodzielnie rządzi Robert Raczyński, w przeszłości związany z Partią Chrześcijańskich Demokratów, potem AWS, dziś bezpartyjny. Przez wiele lat należał do najbliższych współpracowników Rafała Dutkiewicza, z którym tworzył stowarzyszenie Obywatelski Dolny Śląsk. Zapowiadali m.in. "wymiecenie obecnej klasy politycznej", postulowali oddanie Polski obywatelom. W tle ostrożne plany wystawienia w przyszłości Dutkiewicza do walki o prezydenturę kraju. Jako kandydata samorządów, nie partyjnych koterii.

Współpraca pękła rok temu. Myślący wciąż o polityce krajowej Dutkiewicz stawia wówczas na zbliżenie z Platformą Obywatelską. To budzi jednak sprzeciw części jego współpracowników przywiązanych do idei odpartyjnienia Polski. W efekcie w ubiegłorocznych wyborach Dutkiewicz wystawia do sejmiku wspólną listę z PO, a jego ludzi organizuje Raczyński i pod szyldem Bezpartyjnych Samorządowców wprowadza do sejmiku czterech radnych (w tym Kukiza - przyp. mój)"

Czyli Kukiz dogadał się z lokalnymi działaczami, którzy rozstali się z Dutkiewiczem i do nich dołączył - dał im swoje nazwisko, a oni jemu struktury. W sumie wygląda to wszystko bardziej niż sensownie, wiecie? ;-)
        • indeed4 Patryk Wild 13.05.15, 13:52
          wczoraj z nim gadałem - nie pisnął nawet słowa, że jest od Kukiza ;-)

twitter.com/WildPatryk/status/598240628238065664

"Kto ma tworzyć ten ruch? Głównie ci, którzy sprawdzili się już w wyborach prezydenckich. A sztab Kukiza oparty był w większości na dolnośląskich samorządowcach, którzy w konflikcie Raczyński-Dutkiewicz stanęli przy tym pierwszym. Szefem sztabu wyborczego Pawła Kukiza był Patryk Hałaczkiewicz, bez powodzenia walczący w ostatnich wyborach samorządowych o fotel burmistrza niewielkiej Bielawy i miejsce w sejmiku z listy Bezpartyjnych Samorządowców.

Pierwsze skrzypce grali w sztabie inni Bezpartyjni: Damian Stawikowski, Tymoteusz Myrda i Patryk Wild. Stawikowski jest dziś wicestarostą lubińskim, Myrda i Wild - radnymi wojewódzkimi. Myrda to zresztą syn lubińskiego starosty, a Wild wciąż jest zatrudniony jako wiceprezes wrocławskiego MPK, formalnie podlega więc Dutkiewiczowi. W przeszłości był członkiem PO, w latach 2006-2008 nawet wicemarszałkiem województwa z ramienia Platformy. Odszedł z partii po konflikcie z Grzegorzem Schetyną.

Hałaczkiewicz: - W większości wywodzimy się z Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Wrocławskiego. Jesteśmy wychowankami m.in. prof. Ryszarda Herbuta i dr. Andrzeja Ferensa z Instytutu Politologii"

Interesująca ekipa i ciekawy program - nie powiem.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Patryk Wild 13.05.15, 14:07
            Indyk już zmienił nastawienie do ludzi Kukiza bo okazało się że całą sprawę opisała jego ukochana lewicowa gazetka więc teraz stara się wyjść z twarzą i udaje że nie ma nic przeciwko ludziom Kukiza. Chociaż post początkowy miał zupełnie przeciwny wydźwięk.
      • zoil44elwer Re: Szerzej pisała o tym wczoraj Wyborcza 13.05.15, 18:12
        Kukiz-Duda-Komorowski:Zjednoczenie,Chrześcijańsko Narodowe zbliża się!Dookoptować ich do Konferencji EPISKOPATU rp3.
    • jane-panzram Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 13:01
      Kukiz jest tajnym agentem WSI, które zmienia przyszłą scenę polityczną pod swoich ludzi (którzy pojawią się na listach Kukiza).
      Kukiz jest tajnym współpracownikiem Putina, który działa na szkodę BK, żeby wygrał Duda.
      Kukiz jest marionetką w rękach Michnika, który chce zmieść z powierzchni ziemi SLD.
      Kukiz jest uśpionym agentem Kaczyńskiego, który ma szkodzić BK.
      Kukiz jest asem w rękawie Grabarczyka, tajną zemstą spółdzielni na schetynowcach.

I tak w koło. Wszyscy,którzy wierzą w SPISKI, już je wywęszyli! Wyborcza węszy swoje teraz.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 13:03
        Węszy spisek bo pisze kim są systemowi antysystemowcy od Kukiza?
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 13:12
        Znów wychodzi na to że Kukiz to święta krowa i nie wolno o nim pisać bo to spisek jest.
        • edd.y "Kto je ten grajek?" 13.05.15, 13:34

Zapytal Komorowski szefa swojego sztabu:)
        • jane-panzram Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 13:52
          hej, nie bocz się jak Maciarewicz "nie mozna muwic o brzozie, bo znowu spiseg"

stary, ja przewidywałam, że będzie ostry atak na Kukiza, bo przecież media prorządowe nie popuszczą, jak im ktoś kopie pod BK.
          Wczoraj Lis stwierdził z mędrczą miną "Kukiz startował, bo chce zarabiać 11 tys"
          Dziś wyborcza coś tam przebąkiwa, że Dutkiewicz to powiedział, że to on stworzył Kukiza (jak to czytam, to reaguję jak na rewelacje Giertycha, że on to tak naprawdę to w LPR tylko udawał, że był, a tak naprawdę to kopał pod Rydzykiem doły)

Jutro następne jakieś gęby tego typu będą pluć na Kukiza. Tego się spodziewałam wcześniej, to jest nie do uniknięcia.
          • jane-panzram Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 13:56
            Parę dni temu Michnik zagrzmiał "nie oddajmy Polski gó...arzom!"
            Jeszcze wcześniej twn24 atakowało Kukiza (i będzie to robić dalej). No przecież to jest ograna taśma, ja to już widziałam i wiem, czego się spodziewać.

To jest jak z Trybuną Ludu za komuny. Wiadomo, co tam się pojawi, kiedy się pojawi, i nawet kto to napisze.
            To stale te same mordy.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 14:05
              To zupełnie tak jak wiadomo było że ciągle ta sama morda Sumliński napisze książkę o Komorowskim.
              To straszne że media zajmują się politykami. Przecież Kukiz był jednym słusznym kandydatem i media nie powinny go atakować. Powinny atakować wyłącznie Bronka.
              • jane-panzram Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 14:18
                Ja bym na twoim miejscu patrzyła jeszcze, czy te ataki są poważne i czy tym sobie trzeba głowę zawracać.
                Reagan był kiedyś aktorem - więc nie powinien być prezydentem, bo on kiedyś aktorzył, więc na pewno kłamie.
                Komor głosował przeciw likwidacji WSI, to on na pewno był w WSI.

No i to tak sobie leci, są to pierdoły dobre dla ludzi zakręconych w te teorie spiskowe.

Ja zaś widzę po gębie, że Kukiz nie robi happeningu jak kiedyś Palikot, tylko to jest szczery zapał. Nie stworzył go żaden Wild, Szmidt, ani Mikołejko - tylko ten człowiek jest wku... i zaczął coś w tym kierunku działąć.
                Ja też jestem wku... ale nie działam nic w kierunku politycznym - więc już Kukiz ma u mnie za to plus.
                A ataki ze strony salonu to ja wiem, że będzie, a to jest dopiero uwertura. Już trwa gorączkowe szukanie kwitów na Kukiza - i wyjdą przez najbliższe 2 tygodnie.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 14:34
                  Jak dla mnie ten artykuł Wyborczej wcale nie jest atakiem i tym artykułem nie zajmowałbym sobie na twoim i Kukiza miejscu głowy. Ale skoro wierzysz w teorię spiskową że to jednak atak to nic na to nie poradzę, to są dobre dla ciebie pierdoły.
                  Najwięcej kwitów na Kukiza to wyjdzie gdy Kukiz wejdzie do sejmu, potem wejdzie w koalicję z PiSem a potem PiS będzie chciało przejąć jego wku...ony elektorat. Może wówczas okaże się nawet że Kukiz oferował coś w zamian za łapówkę.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 14:04
            Tak to jest że gdy jesteś politykiem to jesteś pod ostrzałem mediów. Nie można liczyć na to że media będą ciągle walić w Bronka i traktować Kukiza jak świętą krowę.
      • sverir Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 13:49
        > I tak w koło. Wszyscy,którzy wierzą w SPISKI, już je wywęszyli! Wyborcza węszy
        > swoje teraz.

I dlatego zapewne przez przypadek bliskimi współpracownikami Kukiza są zaufani Dutkiewicza i Raczyńskiego?
        • indeed4 Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 13:56
          Naucz się czytać ze zrozumieniem, a potem pisz.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157597198,157597815,Aha_.html
          • sverir Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 14:00
            > Naucz się czytać ze zrozumieniem, a potem pisz.

Wśród współpracowników Kukiza jest Wild i Maj, obaj dość blisko związani z Dutkiewiczem. Raczyński jest wymieniony jako współpracownik z nazwiska. Co więc miałoby świadczyć o moim kłopocie z czytaniem ze zrozumieniem?
            • indeed4 Ślepy?! 13.05.15, 14:06
              Współpraca pękła rok temu. Myślący wciąż o polityce krajowej Dutkiewicz stawia wówczas na zbliżenie z Platformą Obywatelską. To budzi jednak sprzeciw części jego współpracowników przywiązanych do idei odpartyjnienia Polski. W efekcie w ubiegłorocznych wyborach Dutkiewicz wystawia do sejmiku wspólną listę z PO, a jego ludzi organizuje Raczyński i pod szyldem Bezpartyjnych Samorządowców wprowadza do sejmiku czterech radnych (w tym Kukiza - przyp. mój)"

EOT.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Ślepy?! 13.05.15, 14:09
                Wild jest antysystemowym wiceprezesem dutkiewiczowego MPK. Pewnie dlatego że zerwali współpracę.
              • sverir Re: Ślepy?! 13.05.15, 14:23
                > Współpraca pękła rok temu

Pękła współpraca między Kukizem a Dutkiewiczem, a nie między Kukizem a osobami bliskimi Dutkiewiczowi.
                • indeed4 Re: Ślepy?! 13.05.15, 14:30
                  Pękła współpraca między Raczyńskim i Dutkiewiczem - powtarzam, naucz się czytać ze zrozumieniem ofiaro losu.

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,17900619,Samorzadowcy__znajomi__Kto_stoi_za_Pawlem_Kukizem.html

Bye.
                  • sverir Re: Ślepy?! 13.05.15, 17:46
                    > Pękła współpraca między Raczyńskim i Dutkiewiczem - powtarzam, naucz się
                    > czytać ze zrozumieniem ofiaro losu.

Bla, bla, bla. Pisałem o współpracy Kukiza z ludźmi Dutkiewicza, więc brak współpracy Raczyńskiego z samym Dutkiewiczem jest tutaj irrelewantny. To nie kwestia czytania ze zrozumieniem, tylko inteligencji. Przed sobą widzę szansę na poprawę, ale ty inteligencji już nie poprawisz.
                    • indeed4 Re: Ślepy?! 13.05.15, 17:54
                      Chłopie - Kukiz nigdy nie współpracował i nie współpracuje z Dutkiewiczem, ani z ludźmi Dutkiewicza. Kiedy wreszcie przeczytasz zalinkowany tekst i skończysz majaczyć?
                      • hasta.la.vista1 Re: Ślepy?! 13.05.15, 21:34
                        Twój rozmówca pisał kiedyś, że nie ma Piano i dostępu do zakłódkowanych artykułów.
        • jane-panzram Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 13:59
          No przecież piszę: PRZYPADEK? NIE SONDZE

To jak z Wałęsą, który sobie przypisuje wszelkie zasługi. Teraz Raczyński stwierdzi, że tak naprawdę, to on miał panieńskie nazwisko Kukiz i on jest ojcem chrzestnym dzieci Kukiza.
          Sukces ma wielu ojców, już się zaczynają wyścigi.
          • edd.y Pierwszy byl gaJOWy:) 13.05.15, 14:01

Teraz bedzie perfumendum.
          • sverir Re: Kim tak naprawdę jest Kukiz? 13.05.15, 14:02
            > Sukces ma wielu ojców, już się zaczynają wyścigi.

Zasługi to jedno, a fakt współpracy to drugie. Raczyński firmował Kukiza w samorządowych w 2014 roku, nawet jeżeli teraz Kukiz może firmować Raczyńskiego.
    • wagonetka naprawdę jest wokalistą 13.05.15, 14:31
      dużo ciekawsze jest, kim jest jego zaplecze
      • indeed4 A Kopacz naprawdę jest prowincjonalną lekarką. 13.05.15, 17:57
        > dużo ciekawsze jest, kim jest jego zaplecze

Dżizas, następna inaczej spostrzegawcza - wszystko jest w postach wyżej.
        • 1zzarda Re: A Kopacz naprawdę jest prowincjonalną lekarką 13.05.15, 18:11
          A myślałem że to o Kopacz...
          Jedno jest pewne - jeśli będzie premier czy też prezydent z PIS - to będzie tak samo, też będzie topienie w szambie tylko przez drugą stronę, a najśmieszniejsze jest to, że czynią tak obie strony nazywające się katolikami i do wspierani przez kler ( także podzielony ), który jednocześnie twierdzy że naucza dobrej nowiny i miłości - to jest kabaret, ponury kabaret. Dlatego wolałem Palikota, przynajmniej nie jest hipokrytą..
    • ufomax Już zaczyna się obsrywanie Kukiza. 13.05.15, 21:41
      Zaczyna przeszkadzać nawet Epidiaskopowi.
      Jak to wszystkie mendoliny koło żłoba i kasy pilnują swego.
      PS.
      Ni bój się, tacy wam nie zabierze ale fikać jak dotychczas też wam nie pozwoli.
      W wyborach do Sejmu zdobędzie ponad 50% głosów.
      • indeed4 O kim to, komuszy wielonikowcu. 14.05.15, 00:40
        o Michniku?

wiadomosci.dziennik.pl/wybory-prezydenckie/artykuly/490073,adam-michnik-bije-w-pawla-kukiza-rzady-absurdu-i-szczujni.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka