Dodaj do ulubionych

Pani Premier - Dlaczego ???!!!.

24.06.15, 17:34
Dziś jednym okiem patrzyłem na emocjonującą konferencję prasową Premiery i jej giermka Olszewskiego. Dużo dobrych pomysłów, wiele obietnic i podkreślana pracowitość ministrów i urzędników. Zaskakuje jak bardzo złe notowania potrafiły zmienić zachowanie rządu. Zastanawia mnie jednak jedno - dlaczego nie widać było tej pracowitości, erupcji pomysłów i wychodzenia naprzeciw oczekiwaniom ludzkim (nie tylko członków PO) w ostatnich siedmiu latach ?. Do dziś myślałem, że rząd to zgraja nieudaczników i oderwanych od rzeczywistości celebrytów politycznych. Dziś zmieniam zdanie : to nie dlatego nie robili prawie nic, że nie potrafili. Potrafią a jednak nie zrobili tyle przez 7 i pół roku, ile przez kilka przedwyborczych miesięcy ... . Nie mogę się oprzeć jednej myśli - im więcej zrobi PO przed wyborami, im więcej im się uda poprawić tym bardziej będą bolały przeleniwione lata rządów PO. Jak wyglądałaby Polska dziś, gdyby ta partia przepracowałaby tak jak dziś ostatnie 7 lat ?. Pani premier wypowiedziała dziś kuriozalne słowa, że "nie zna nikogo, komu ciężka praca by zaszkodziła " (bez komentarza). Pani premier !. Dlaczego ta "ciężka praca" szkodziła rządzącym Polską leniom przez dwie kadencje i jak mam uwierzyć w to, że po wyborach "przepracowani" urzędnicy znów nie popadną w naturalny dla nich stan letargu i błogiej bezmyślności ?. Kto odda Polakom 7 straconych lat waszych rządów ?.
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 17:42
      PiS!!
      PiS-Duda z PiS-Szydło, w rok załatwią ci taka Polskę, o jakiej w najśmielszych snach nie marzyłeś (o Kukizie nie wspomnę bo to pacynka zwykła)
      • dunka_anonimowa Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 17:45
        czy Kopacz wygrzmi Tuska POwską ekskomuniką ?
        • alistair-p Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 17:48
          Szydło zatrudni do tego synalka kiecaka.Ofiara zostanie w rodzinie.
      • psiogon Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 17:49
        Dlaczego piszesz o PiS ie ?. Chcę zrozumieć zachowanie rządu i jakoś ten wpis nic mi w tej kwestii nie wyjaśnia.
        • sclavus Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 18:12
          ... ostatnie zdanie twojego wywodu, konkluzja z zapytaniem: "Kto odda Polakom 7 straconych lat waszych rządów ?."
          Nie podoba ci się odpowiedź???
          • psiogon Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 19:49
            sclavus napisał:

> ... ostatnie zdanie twojego wywodu, konkluzja z zapytaniem: "Kto odda Polako
            > m 7 straconych lat waszych rządów ?."

> Nie podoba ci się odpowiedź???
            "Tych lat nie odda nikt". Podoba Ci się odpowiedź ?
            • sclavus Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 20:31
              Jakżeż nikt?
              ... przeczytaj jeszcze raz mój post - co prawda 8 lat rządów (a nie siedem), to forsa, ale w jakiś można je oddac... tworząc w rok Polskę, wykraczająca poza twoje najśmielsze marzenia!! :D:D:D
        • buldog2 Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 23:25
          Spróbuję wyjaśnić.
          W tym wpisie
          forum.gazeta.pl/forum/w,396,138441323,138537655,Lista_1_1_uzupelniona_.html
          (wątek sprzed 3 lat kilka dni temu umieszczony na oślej) wymieniłem główne błędy i zaniechania rządu, które po jakimś czasie doprowadziły do obecnego stanu posiadania PO.
          Kilka dni temu do powyższego dopisałem, że "sytuacja jest modelowa.
          PO sama zapracowała na dzisiejszy wynik, od lat 2008/2009 poczynając. Nie tylko wymienionymi działaniami i zaniechaniami, ale i niszczeniem samej partii, za co największą odpowiedzialność ponosi D.Tusk, o czym się dziś nie mówi."
          O takich perspektywach rządu Platformy/ZSL pisałem w 2008/2009 - już nie dało się dłużej zwlekać. Wtedy jeszcze PO mogła się z tym uporać, ale bezczynności rządu w dużej mierze winien był PiS i prezydent PiS, - prezydent PiS, nie Polski! - który blokował wszelkie pozytywne zmiany - likwidację złodziejstw górników i podobnych. To PiS doprowadził do sytuacji, w której i tak nie bardzo pracowita, za to pełna cwaniaków ekipa zajęła się własnymi sprawami. PiS ułatwiał, stymulował dryf, bo był opozycją tak niedorzeczną (Zamach itd.), że tylko ułatwiał trwanie PO w bezruchu i straszenie opozycją. Wydaje się, że ta oraz szereg innych akcji PiS mogły być sterowane przez specjalistów ze służb spoza kraju.
          Jeszcze o podziale i rozkładzie PO. Tu już niewiele wnosi opozycja, może poza tym tylko, że wymyśliła "aferę" hazardową, w której nikt niczego nie ukradł, ani sprzeniewierzył. Winę ponosi Tusk, który (dla własnego PR nie dla partii) wyciął grupę Schetyny. Oczywiście był dość silny, by tego dokonać, ale już chyba całkowicie stracił możliwości stymulowania pozytywnych działań. I tak to trwało, wina rozłożona i nie zaryzykowałbym twierdzenia, że PiS-u mniejsza.
          Nie wchodzę w kwestię agenturalności, bo nie o tym wątek.
          • psiogon Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 27.06.15, 11:12
            buldog2 napisał: "Wtedy jeszcze PO mogła się z tym uporać, ale bezczynności rz
            > ądu w dużej mierze winien był PiS i prezydent PiS, - prezydent PiS, nie Polski!" To zawsze mnie interesowało - jak można obwiniać opozycję za działania większościowej koalicji ?. Podstawowa elementarna zasada polityczna jest taka (od zawsze i w naszym kraju nie znam wyjątku !), że opozycja robi wszystko, żeby przejąć władzę i najlepiej zniszczyć swoich oponentów. Co to za partia, która nie potrafi rządzić bez pomocy opozycji ??? :).
            • buldog2 Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 29.06.15, 22:52
              ...jak można obwiniać opozycję za działania większościowej koalicji ?. Podstawowa elementarna zasada polityczna jest taka (od zawsze i w naszym kraju nie znam wyjątku !), że opozycja robi wszystko, żeby przejąć władzę i najlepiej zniszczyć swoich oponentów. Co to za partia, która nie potrafi rządzić bez pomocy opozycji ??? :).

NIE. Opozycja robi wszystko, żeby przejąć władzę i nie niszczyć państwa. Opozycja taka jak XVIII w. i jak dziś - myśli tylko o sobie.
              A Platforma? Czy ją idealizuję?
              W 2008/2009 byłem tu jeden, który zapowiadał (ostatni moment) to co widzimy. W 2008, niepublicznie, opisałem mechanizm rozkładu - dokończenie "Gnozy z Klewek" o część poświęconą partiom "obywatelskim" - przeciwieństwu partii "zbawczych", czyli neognostyckich (niektórzy na tym Forum wiedzą, o czym mowa). Dziś okazuje się, że prognoza była trafna.
              W 2013, tu:
              forum.gazeta.pl/forum/w,396,138441323,138537655,Lista_1_1_uzupelniona_.html

wymieniłem najważniejsze widoczne przejawy rozkładu. Ale to przejawy, a zródło jak wyżej.
        • zoil44elwer Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 25.06.15, 10:06
          psiogon napisał:

> Dlaczego piszesz o PiS ie ?. Chcę zrozumieć zachowanie rządu i jakoś ten wpis n
          > ic mi w tej kwestii nie wyjaśnia.
          Za Tuska PO nie miała z kim przegrać.Za Kopidołowej już ma z kim,nie tylko z PiSem ale i KuKisem.
    • 13kisiel Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 17:47
      pani Kłamacz ...nikt już pani nie wierzy :-)))
      • w_v_w Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 17:48
        sclavus wierzy, a takich sa miliony a nawet tysiace :D:D:D
        • psiogon Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 17:57
          To następne ciekawe pytanie - na czym oparta jest wiara sclavusów ?. Zadam pytanie z kabaretu "debata prezydencka" - "co jeszcze musi zrobić PO, żeby sclavusy przestały na nią głosować ? "
          • w_v_w Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 18:02
            wierny do konca swego lub jej (PO) :D:D:D
            • psiogon Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 19:50
              w_v_w napisał:

> wierny do konca swego lub jej (PO) :D:D:D
              Lub obojga :)
              • w_v_w Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 25.06.15, 09:36
                Amen!
                • adam111115 Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 27.06.15, 11:24
                  Twoja głupota i głupota twoich wpisów nie przestaje mnie dziwić wawerka
                  • w_v_w Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 27.06.15, 17:07
                    no widzisz zlamasie, czytanie moich postow nie jest obowiazkowe, masz wybor :D
                    • adam111115 Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 27.06.15, 17:24
                      czytanie moich postow nie jest obowiazkowe

Wiem, ale fascynuje mnie badanie poziomu głupoty
                  • gtxl.1 Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 27.06.15, 17:09
                    adam111115 napisał:

> Twoja głupota i głupota twoich wpisów nie przestaje mnie dziwić wawerka

adaśku złoty....ja już nawet nie mam sił pisać na temat twojej głupoty.

• w_v_w Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 27.06.15, 17:20
                      adas, to taki "folklor" forumowy, taki "maly pistolecik" :D
                      • adam111115 Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 27.06.15, 17:25
                        He he mały pistolecik to twój panprezes nosił
                        • w_v_w Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 27.06.15, 17:28
                          dzisiaj przez chwile "dzien dobroci dla zwierzatek z malym rozumkiem" a teraz EOT :D:D
                    • adam111115 Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 27.06.15, 17:22
                      adaśku złoty....ja już nawet nie mam sił pisać na temat twojej głupoty.
                      >

A znasz takie hasło o wtrynianiu się między wódkę a zakąskę? No chyba że zapomniałeś się przelogować jak kiedyś z wiosną
    • volupte Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 24.06.15, 19:54
      Moim skromnym zdaniem przesadzasz , ale emocje usprawiedliwione.
      • psiogon Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 27.06.15, 11:15
        volupte napisał:

> Moim skromnym zdaniem przesadzasz , ale emocje usprawiedliwione. Przesadzam ale tylko trochę :).
    • oskar335 nomen omen psiogon....... 27.06.15, 11:53
      Co takiego konkretnego ta partia powinna była zrobić abyś był usatysfakcjonowany?Zapominasz, że jesteśmy w Europie raczej zadupiem cywilizacyjnym, kulturowym,mentalnym? Zapominasz, że mentalnie znaczna część naszego społeczeństwa dopiero wyłazi z feudalizmu? A tobie by się chciało żeby ,,oni,, zrobili takim jak ty raj na tej ziemi? Chciałbyś Holandii czy Belgii? A dlaczego nie Grecji, Hiszpanii ?

Pracowitym to Ty masz być aby stworzyć sobie warunki bytowe. Nie jedna z partii.Jeśli straciłeś 7 lat znaczy żeś leń i obibok.Czekaj dalej na Mesjasza to ci urządzi następne 7 lat.
      • psiogon Re: nomen omen psiogon....... 28.06.15, 22:33
        oskar335 napisał:

> Co takiego konkretnego ta partia powinna była zrobić abyś był usatysfakcjonowan
        > y?Zapominasz, że jesteśmy w Europie raczej zadupiem cywilizacyjnym, kulturowym,
        > mentalnym? Zapominasz, że mentalnie znaczna część naszego społeczeństwa dopiero
        > wyłazi z feudalizmu? A tobie by się chciało żeby ,,oni,, zrobili takim jak ty
        > raj na tej ziemi? Chciałbyś Holandii czy Belgii? A dlaczego nie Grecji, Hiszpan
        > ii ?
        >
        > Pracowitym to Ty masz być aby stworzyć sobie warunki bytowe. Nie jedna z partii
        > .Jeśli straciłeś 7 lat znaczy żeś leń i obibok.Czekaj dalej na Mesjasza to ci u
        > rządzi następne 7 lat.
        Wczoraj na ten temat rozmawiałem z etatowy (ale rozsądnym) wyborcą PO. Gdyby PO była taka przez 4 lata jak przez ostatnie 2 miesiące sam bym na nich zagłosował. Może dla przykładu wystarczyłoby postawić Tuska przed Trybunałem Stanu ????. Proste?.
        • kotek.filemon Re: nomen omen psiogon....... 30.06.15, 11:33
          psiogon napisał:

> Wczoraj na ten temat rozmawiałem z etatowy (ale rozsądnym) wyborcą PO. Gdyby PO
          > była taka przez 4 lata jak przez ostatnie 2 miesiące sam bym na nich zagłosowa
          > ł. Może dla przykładu wystarczyłoby postawić Tuska przed Trybunałem Stanu ????.
          > Proste?.

Ale za co???
    • jlang75 Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 27.06.15, 12:18
      Po Komorowskim i Sikorskim kolej na Ewę
      • psiogon Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 28.06.15, 22:36
        Facet z doktoratem i czterema językami obcymi jest kandydatem rolników i robotników. Wujek co robi błędy ortograficzne jest kandydatem elit. Taka sytuacja . Jaki zamach taki prezydent :).
        • w_v_w Re: Pani Premier - Dlaczego ???!!!. 28.06.15, 23:11
          jakie elity, taki wujek :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka