Dodaj do ulubionych

Udało się pomóc! PKP nie chce już pieniędzy od ...

• Gość: na wyjezdzie Re: Udało się pomóc! PKP nie chce już pieniędzy o IP: 137.158.128.* / *.uct.ac.za 28.09.04, 18:24
      W dzienniku "Cape Times", ktory ukazuje sie w Cape Town (Poludniowa Afryka),
      na pierwszej stronie dzisiejszego numeru byla wiadomosc o tym, ze PKP zada
      odszkodowania od ofiary wypadku. Artykul powolywal sie wielokrotnie na
      Gazete Wyborcza i zawieral dokladne streszczenie tekstu gazety i wypowiedzi
      rzecznika PKP, Krzysztofa Lancuckiego. Jesli w innych krajach ta wiadomosc
      tez wzbudzila takie zainteresowanie, to PKP i Polska zyskaly nowy tytul do
      slawy. A. K., czasowo w Cape Town, na codzien w Warszawie
    • Gość: barnej Jestem w szoku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:31
      Chociaż raz przydały się do czegoś pismaki .
      • Gość: ki Re: Jestem w szoku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:39
        tak, sprawa raczej smutna, ale smieszna jest wysokość odszkodowania i fakt, że
        ustalała ją wieloosobowa komisja- hehe, jak znam takie instytucje, proces
        ustalania był kosztowniejszy niż faktyczne straty. A może w PKP cierpią na
        nadwyżkę zatrudnienia skoro wieloosobowe komisje zajmuja sie pierdołami za 2000
        zł. A poważnymi przekrętami nie ma się kto zając - rozkradli większość mienia
        PKP a teraz udają cnotliwych.
      • Gość: ADAM Re: Jestem w szoku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:41
        oooooooooooo, ja wypraszam sobie....jakto RAZ! i jakie pismaki???? przeciez to
        FORUM GAZETY WYBORCZEJ,CZŁOWIEKU....jak ci się nie podoba to..... do PKP!!!!
    • Gość: ***PROT*** Re: Udało się pomóc! PKP nie chce już pieniędzy o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:55
      Zastanawia mnie jedna kwestia.
      PKP tak usilnie żąda odszkodowania, od i tak poszkodowanego człowieka, ciekawe
      kto kiedyś zażąda za straty spowodowane spóźnieniami pociągów,a wcale
      niezwiązanymi z ludźmi leżącymi na torach.
      Ja naprzykład kiedyś miałem taką sytuację że jechałem do Warszawy, i miałem
      przesiadkę we Wrocławiu.(mieszkam 30 km od Wrocławia) więc założyłem już na
      wstępie 30 min.spóźnienie pociągu.Okazało się że jest opóźniony ponad 50 min.
      Ponad 30 km musiałem jechać taksówką, za którą musiałem zapłacić 150 zł.Ciekawe
      ile takich wypadków jest codziennie.
      Jeśli PKP potafi żądać bez żadnych skrupułów od nas zwrotów pieniędzy, może my
      powinniśmy zrobić to samo- ciekawe kto lepiej na tym wyjdzie.
      Zastanówcie się dobrze ludki z naszej kochanej kolei, zanim znów będziecie się
      od kogoś domagać zwrotu za "poniesione straty"
      Tą refleksją kończę...
      • Gość: zjebac ubekow bydlo ubeckie IP: *.client.comcast.net 28.09.04, 19:12
        bydlo ubeckie zatrudnia na modle zachodu szczekajace mordy ktore bez zadnej
        odpowiedzialnosci osobistej zieja jadem zidiocenia. czy sam dyrektor pkp podjal
        by tak bezmyslna decyzje? na pewno nie, bo sam jest nieprzytomny z przepicia i
        niewiele go obchodzi co sie dzieje, natomiast oddelegowane bydlo bezkarnie
        szczeka bo maja za to placone. te komunistyczne gnojowisko trzeba zaorac. nie
        kopiujcie zachodu bez zadnego zrozumienia dzialania demokracji. jestescie
        pegeerem, a spoleczenstwo zalekniona masa baranow, bojaca sie podniesc glowe i
        zaczac pluc w zapuchniete oczka czerwoneej zarazie. pokazowo, kwacha i millera
        nalezy rozstrzelac publicznie, to reszta ubekow, ze zwyklego strachu zacznie
        uczciwie pracowac.
        • Gość: ADAM Re: bydlo ubeckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:43
          HA! jaki fajny słowotok....." no taaaa, jak człowieka przyciśnie, to zapomina o
          przepisach..."
      • Gość: na wyjezdzie Re: Udało się pomóc! PKP nie chce już pieniędzy o IP: 137.158.128.* / *.uct.ac.za 28.09.04, 21:43
        Tez mialem ciekawa przygode z PKP. Gdzies miedzy Rzeszowem a Tarnowem byl na
        linii kolejowej wypadek ze skutkiem smiertelnym i nastapila przerwa w ruchu
        pociagow. Zamiast ewakuowac pasazerow autobusami, PKP przetrzymalo
        miedzynarodowy ekspres jadacy do Warszawy na stacji w Tarnowie, choc mial wolna
        droge - zeby zabral pasazerow ze spoznionego pociagu. W rezultacie ekspres
        spoznil sie do Warszawy godzine. Gdy przyjechal, nie dzialala juz dzienna
        komunikacja miejska. Dostalem na bilecie potwierdzenie spoznienia i zaczalem
        sie od PKP domagac zwrotu roznicy ceny miedzy ekspresem i pociagiem
        pospiesznym. Po kilku miesiacach korespondencji z kilkoma instytucjami, w tym z
        Ministerstwem Transportu, przegralem: PKP ma prawo robic takie rzeczy. Nie
        chodzilo mi o pieniadze, tylko o zasade. A skoro mowa o pieniadzach: na znaczki
        pocztowe w korespondencji ze mna PKP wydalo wiecej, niz wynioslby zwrot.
        Wazniejsze dla nich bylo, zeby nie stwarzac precedensu.
    • Gość: elo no i super. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:04
    • Gość: kii Re: Udało się pomóc! PKP nie chce już pieniędzy o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:22
      He, podrąże temat. Czy jako publiczna firma PKP zechciałaby nam przedstwaić
      skład komisji, okres działania oraz metody jakimi szacowna komisja wpadła na
      2000 zł - strasznie jest to pasjonujące.
      • Gość: ADAM Re: Udało się pomóc! PKP nie chce już pieniędzy o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:46
        No jak to...kierownik pociągu spóźnił się na obiad i musiał brać taksówkę...
        stąd te 2000 zł plus, przypalona, odgrzewana w nieskończoność...zupa!
    • glupitotti W norweskich gazetach tez o tym pisza... 28.09.04, 19:24
      W dzisiejszej prasie w Norwegii (VG i Dagbladet-ogolnokrajowe dzienniki)
      pojawila sie informacja o tej sprawie. Dzieki bubkom z pkp Polska bedzie
      slawna!! Dziekujemy ci, pkp!
    • Gość: tomek63 Re: Udało się pomóc! PKP nie chce już pieniędzy o IP: *.it / 62.233.189.* 28.09.04, 19:48
      PKP nie chce pieniędzy, bo jeśli by je wzięło, na mocy tego samego prawa
      musiałoby wypłacić poszkodowanemu odszkodowanie. Przecież nie ustalono, kto
      spowodował wypadek. Pociąg nie powinien był najechać na człowieka, a torowisko
      powinno być należycie zabezpieczone.
      Może, zamiast się rozczulać, poszukacie chłopakowi dobrego adwokata?
    • Gość: Sprawiedliwy Re: Udało się pomóc! PKP nie chce już pieniędzy o IP: *.crowley.pl 28.09.04, 20:10
      Krzysztof Łańcucki, rzecznik PKP: "Jesteśmy dysponentami mienia publicznego, a
      nie instytucją charytatywną." - trzeba SKOŃCZYĆ z DOPŁATAMI do PKP !!! , a
      pieniądze dać instytucją charytatywnym !!!.
    • Gość: adam RZECZNIK SPALONY IP: *.fiber.net.pl 28.09.04, 20:24
      abstrahując od tragedii człowieka rozjechanego przez pociąg... ZASZOKOWAŁ MNIE RZECZNIK ten pan słyszał O PUBLIC RELATIONS czy może zatrudnili menela z dworca???
      Dobre imię kolei państwowych (olbrzymia firma, dziesiątki tysięcy zatrudnionych, wiodąca pozycja narynku) sprzedał za 500 euro???
      człowiek może być bezduszny, ale to KRETYN! Chyba , że MA PRZEŁOŻONYCH CO TAK KAZALI MU GADAĆ- to i tak za to odpęka...:-((

Z TAKIMI PRACOWNIKAMI TO NA BOCZNY TOR!!!!!
      • Gość: na wyjezdzie Re: RZECZNIK SPALONY IP: 137.158.128.* / *.uct.ac.za 28.09.04, 20:37
        Wszyscy strzelaja tu do rzecznika PKP - a przeciez to nie on podjal decyzje o
        domaganiu sie odszkodowania. Zakomunikowal ja glupio i po chamsku - ale gdzie
        sa ci faceci, co kazali mu tak powiedziec, a teraz chowaja sie za jego plecami?
        Rzecznik przeciez tylko ubiera we wlasne slowa to, co zadecydowal ktos inny.
    • Gość: Wojtek, 12 lat CZY TO OZNACZA, ŻE TEN GNÓJ Łańcucki NADAL PRACUJE IP: 200.48.218.* 28.09.04, 21:18
      W PKP?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka