Dodaj do ulubionych

Hej! kolęda, kolęda...

04.01.17, 16:21
Wczoraj miałam wizytę duszpasterską. Przyszedł proboszcz, człowiek normalny, no i sobie pogadaliśmy jak co roku. Jakoś tak zeszło na emocje w społeczeństwie. Dowiedziałam się między innymi, że od roku nie ogląda TVPis bo nie mógł już słuchać tych pisich kłamstw. Nie ogląda "Trwam" bo zbyt dużo tam polityki. (Sprzed kilku lat pamiętam, jak mówił że nie znosi Rydzyka) Na moją uwagę, że jeszcze tylko trzy lata i to się skończy usłyszałam, że to potrwa na pewno znacznie krócej bo trzy lata wykończyłyby Polskę do reszty, nie można do tego dopuścić. Usłyszałam na temat zła jakie Kaczyński osobiście wyrządza Polsce, jak skłóca ludzi, kim się otacza, jak cynicznie postępuje w kwestii katastrofy smoleńskiej i nie tylko, itd. Przyznam się, że chociaż od dawna wiem, że to człowiek przyzwoity, to jednak zrobił na mnie wrażenie. Takich wniosków po księdzu się nie spodziewałam, powiedziałam o tym a ksiądz podsumował, że przede wszystkim jest człowiekiem i ma swoje poglądy jak wszyscy. Widocznie już ma dosyć, zupełnie tak, jak ja. Poza tym nigdy nie prosił o pieniądze, kopert w czasie kolędy nie bierze, mówi, że jeśli ktoś chce złożyć ofiarę to niech wrzuci coś do skarbonki w kościele. No i tak sobie myślę, że takich księży w Polsce jest więcej, i jak bardzo muszą się męczyć mając takich przełożonych jak większość polskich biskupów.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Hej! kolęda, kolęda... 04.01.17, 16:26
      Czyli cud,cud nad cudami.Proszę go pozdrowić.
    • 3kaczyjar Re: Hej! kolęda, kolęda... 04.01.17, 16:32
      Kiedyś beknie za przynależność do organizacji przestępczej. Wystarczy że jeden dzień należał.
      • matylda1001 Re: Hej! kolęda, kolęda... 04.01.17, 18:16
        E, myślę że jemu jest glanc pomada co o nim myślą. Robi swoje bo tak rozumie posługę kapłańską i już. Ogólnie wiadomo, że nie bierze nic za chrzest dziecka, ślub czy pogrzeb jeśli ktoś powie że go nie stać. Robi bardzo dużo dla dzieci i młodzieży z parafii (tylko proszę bez kosmatych myśli), na ulicy pogada z każdym, samochód oczywiście ma, nic wypasionego ale najczęściej jeździ na rowerze bo lubi. Taki sobie normalny człowiek, jakim kiedyś papież Franciszek był.
    • pkt4a Re: Hej! kolęda, kolęda... 19.12.22, 20:45
      no tak , hmm...

forum.gazeta.pl/forum/w,567,174562732,174562732,ksiadz_podczas_tzw_koledy_sprawdzi_czy_masz_TV_.html
      • szwampuch58 Re: Hej! kolęda, kolęda... 19.12.22, 20:59
        Dziwolag w szambie ,tak bywa....pozdrawiam

next.gazeta.pl/next/7,172392,29279734,historyczne-porozumienie-ws-ochrony-zycia-na-ziemi-ale-bez.html#do_w=48&do_v=721&do_st=RS&do_sid=793&do_a=793&e=PSzPopImg4
    • pies.na.czarnych Re: Hej! kolęda, kolęda... 19.12.22, 21:12
      Ładnie cie pod siusiu wziął, albo masz uczciwego dilera :)
      • m78wt3c Re: Hej! kolęda, kolęda... 21.11.24, 19:28
        pies.na.czarnych napisała:

> Ładnie cie pod siusiu wziął, albo masz uczciwego dilera :)
        >

Oni manipulacji to uczą się 6 lat w tych seminariach duchownych. I obsługi tacy , taca jest w tym biznesie najważniejsza.
        natemat.pl/577481,instrukcje-ksiedza-na-kolede-czy-powinien-o-to-prosic
    • no-popis Re: Hej! kolęda, kolęda... 20.12.22, 06:48
      matylda1001 napisała:

> Wczoraj miałam wizytę duszpasterską. Przyszedł proboszcz, człowiek normalny, no
      > i sobie pogadaliśmy jak co roku. Jakoś tak zeszło na emocje w społeczeństwie.
      > Dowiedziałam się między innymi, że od roku nie ogląda TVPis bo nie mógł już słu
      > chać tych pisich kłamstw. Nie ogląda "Trwam" bo zbyt dużo tam polityki. (Sprzed
      > kilku lat pamiętam, jak mówił że nie znosi Rydzyka) Na moją uwagę, że jeszcze
      > tylko trzy lata i to się skończy usłyszałam, że to potrwa na pewno znacznie kró
      > cej bo trzy lata wykończyłyby Polskę do reszty, nie można do tego dopuścić. Usł
      > yszałam na temat zła jakie Kaczyński osobiście wyrządza Polsce, jak skłóca ludz
      > i, kim się otacza, jak cynicznie postępuje w kwestii katastrofy smoleńskiej i n
      > ie tylko, itd. Przyznam się, że chociaż od dawna wiem, że to człowiek przyzwoit
      > y, to jednak zrobił na mnie wrażenie. Takich wniosków po księdzu się nie spodzi
      > ewałam, powiedziałam o tym a ksiądz podsumował, że przede wszystkim jest człowi
      > ekiem i ma swoje poglądy jak wszyscy. Widocznie już ma dosyć, zupełnie tak, jak
      > ja. Poza tym nigdy nie prosił o pieniądze, kopert w czasie kolędy nie bierze,
      > mówi, że jeśli ktoś chce złożyć ofiarę to niech wrzuci coś do skarbonki w kości
      > ele. No i tak sobie myślę, że takich księży w Polsce jest więcej, i jak bardzo
      > muszą się męczyć mając takich przełożonych jak większość polskich biskupów.
      Czy to był xiondz Sowa?
    • topiramax Re: Hej! kolęda, kolęda... 20.12.22, 08:34
      To prawda, zapominamy że wśród plew znajdują się ziarna. Media kreują nasze spojrzenie na świat.
    • pkt4a Re: Hej! kolęda, kolęda... 22.12.22, 10:23
      Jeszcze trzy zadania o tzw "kolędzie" :
      mamadu.pl/169321,podala-ksiedzu-na-koledzie-koperte-mocno-ja-zaskoczyl-swoim-zachowaniem
    • pkt4a Re: Hej! kolęda, kolęda... 28.12.22, 15:42
      no wiadomo , ma być zimna płyta
      i odpowiednia temperatura w domu i musowo lektyka znaczy podwózka samochodem
      to sam nie może jeżdzić jeden z drugim ???
      w upach im się przewraca tym PISowskim pomocnikom w sukienkach

www.onet.pl/informacje/onetrzeszow/oburzyly-go-wymagania-ksiedza-podczas-koledy-proboszcz-reaguje/tjjc7pb,79cfc278
    • oby.watel Re: Hej! kolęda, kolęda... 28.12.22, 15:56
      matylda1001 napisała:

> Usłyszałam na temat zła jakie Kaczyński osobiście wyrządza Polsce, jak skłóca
      > ludzi, kim się otacza, jak cynicznie postępuje w kwestii katastrofy smoleńskiej i
      > nie tylko, itd.

Przeglądałaś wpisy na forum? Tych skaczących sobie do oczu, obrzucających się inwektywami forumowiczów zmusza do takiego zachowania Kaczyński? Moderatorka też zmusza by wycinał wpisy nie łamiące regulaminu i pozostawiał łamiące?
      • pies.na.czarnych Re: Hej! kolęda, kolęda... 28.12.22, 16:45
        https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/322474870_867406351115484_7206691019653226334_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=nlA2JW-ezFcAX8tGvZB&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfBcmMmfjP1gY0pMgTLIu7r6duDraxhf2_HomeO_r_93NA&oe=63B157C6
        • oby.watel Re: Hej! kolęda, kolęda... 29.12.22, 10:28
          Zawsze winni są inni. Kaczyński wskazuje palcem wroga, a my skaczemy mu do gardła. Czy można nas za to winić?
          • szwampuch58 Re: Hej! kolęda, kolęda... 29.12.22, 10:45
            Skacze,owszem kartofel,ale mafi i pisowskiej
      • szczypawka.jadowita Re: Hej! kolęda, kolęda... 29.12.22, 13:09
        Jak kto kradnie, zdradza, niszczy państwo, giną przez niego ludzie, to nie mam cienia wątpliwości, że trzeba zwalczać, żadne wygibasy słowne tego nie zmienią. Obojętne, Kaczyński czy inny.
    • pkt4a Re: Hej! kolęda, kolęda... 29.12.22, 10:41
      Następny chciwiec w sukience .
      żurnaliści powinni z niego zrobić wiatrak .

"na wnuczka" , "na policjanta" , "na kolędę" , "na cudowny medalik łaskami słynący" , "na hydraulika" ,itd

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29307407,koleda-ksiadz-podal-kwote-do-koperty-pieniadze-chce-takze.html#s=BoxOpImg9
      • wsk175 Re: Hej! kolęda, kolęda... 29.12.22, 10:51
        Wystarczy pogonić dziada.
        • pkt4a Re: Hej! kolęda, kolęda... 29.12.22, 11:11
          pocieszające jest że ludzie zaczynają biegać z takim info do żurnalistów o jednym czy drugim chciwcu "co łaska ale nie mniej niż 150" czy o tym od "zimnej płyty" , jednym zdaniem : mam smartfona/laptopa i nie zawaham się jego użyć wysyłając info do żurnalistów :)))

walbrzych.wyborcza.pl/walbrzych/7,178336,29304908,koniec-wladzy-kosciola-grozna-ideologia-wreszcie-odzyskuje.html#do_w=117&do_v=713&do_st=RS&do_sid=1011&do_a=1011#S.miasta-K.C-B.2-L.4.maly
      • szczypawka.jadowita Re: Hej! kolęda, kolęda... 29.12.22, 13:11
        Do tekstu nie zaglądałem ale wiem, że są tacy którzy nie tylko podają ile co najmniej jest co łaska, ale wywieszają spisy ile kto dał, a kto krnąbrny i nie chce dać.
        • oby.watel Re: Hej! kolęda, kolęda... 29.12.22, 13:31
          szczypawka.jadowita napisała:

> Do tekstu nie zaglądałem ale wiem, że są tacy którzy nie tylko podają ile co
          > najmniej
          jest co łaska, ale wywieszają spisy ile kto dał, a kto krn
          > ąbrny i nie chce dać.

Jest na to sposób. W niedzielę, o określonej porze wystarczy z rodziną udać się do lasu. Już dzieci w szkole uczą się, że Bóg jest wszędzie. W lesie też jest i — co ciekawe — w takim samym stężeniu jak w kościele. Warto pamiętać, że w raju kościoła nie było i jakoś sobie ludzie radzili.
    • szwampuch58 Re: Hej! kolęda, kolęda... 30.12.22, 11:32
      Cieszmy sie ludziska:
      związku z obchodami Święta Świętej Rodziny w piątek 30 grudnia wierni Kościoła katolickiego mogą jeść mięso i wędliny. Taką decyzję podjęli m.in. prymas Polski, arcybiskup wrocławski i arcybiskup metropolita warszawski
    • pkt4a Re: Hej! kolęda, kolęda... 30.12.22, 12:11
      łazi po mieszkaniach , twierdzi że nie chce a ludzie koperty wsadzają do kieszeni , biedaczek , tak mi jego szkoda
      www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/duchowny-o-koledzie-i-kopertach-wiem-ze-wielu-ksiezy-robi-podobnie/xjbpq3e,79cfc278
    • pies.na.czarnych Re: Hej! kolęda, kolęda... 30.12.22, 12:17
      Modlitwa Noworoczna:
      Boże wybacz mi stare grzechy. Daj siły na nowe. :)
    • pies.na.czarnych Re: Hej! kolęda, kolęda... 30.12.22, 12:23
      Najgorsze życzenia!
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/322385156_404572741853228_4243359805242089557_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=TD9X3Rx6GzEAX8R3fPD&tn=IXK2djrJzeYcTxd7&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfAOZM6sODDE7BK9hG6iCaXx0ZBlobdi9VHb7Kd_ffTfwg&oe=63B4826E[/b]
    • bknbknbkn Re: Hej! kolęda, kolęda... 24.12.23, 15:44

Owieczki wyskakiwać z kasiorki , i bez kwękania że to tamto , 100 zł się należy i już , a zaległości uzupełnić , zrozumiano ?

natemat.pl/533084,koleda-2023-proboszcz-swarozyna-zasugerowal-parafianom-konkretna-kwote
    • bknbknbkn Re: Hej! kolęda, kolęda... 26.12.23, 22:22
      kicha i popelina oraz pustki :

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/dlaczego-polacy-masowo-odchodza-od-kosciola-ksiadz-ujawnia-szereg-przyczyn/p2clnsh,79cfc278
    • alfons_nowogrodzki Re: Hej! kolęda, kolęda... 22.12.24, 17:48
      Tzw kolęda idzie w zapomnienie. A niech odzie tam gdzie zeszłoroczny śnieg i gdzie zeszłoroczne liście :
      www.fakt.pl/pieniadze/koleda-proboszcz-z-myslowic-ma-wytyczne-mowa-o-kasie-i-obgadywaniu/v34tw8q

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka