Dodaj do ulubionych

Towarzysze i funcjonariusze MO SB

01.10.17, 18:39
Od jutra zaczynacie dietę.Koniec rozpieszczania w RP.Zacisnąć brzuchy i łapać promocję w Biedronkach.
Obserwuj wątek
    • buldog2 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 01.10.17, 20:00
      Bzdura, zauważam tylko dla porządku. Kryże, Piotrowicz, Gosiewski byli i są przez PIS dopieszczeni. Polecam listę funkcjonariuszy PZPR w szeregach PIS/PZPR. Agent JAR, instruktor SB, jest najlepszym przykładem PISowsko-ubeckiego zakłamania. Cienkie to kłamstwo, same leszcze i półgłówki w web-brygadzie PIS.
      • 141288bs Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 09:06
        A co z lista w szeregach PO,PSL i .N - tez POlecisz?
        • erte2 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 11:59
          141288bs
          Pokaż mi w szeregach PO, PSL czy nawet wśród działaczy SLD taką mendę jak piotrowicz, kryże czy wojciechowski.
          Byli członkowie PZPR a obecnie PO (których w sejmie jest naprawdę niewielu) nigdy nie byli funkcjonariuszami PRL-owskiej bezpieki czy aparatu represji. Nie ma wśród nich prokuratorów czy sędziów stanu wojennego, etatowych współpracowników SB (jasiński) czy agentów Kremla (.............).
          • 141288bs Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 12:03
            A jednak ci obroncy sb-kow i ub-kow to tepe cwoki - nic do nich nie dociera po za totalna frustracja.
            • sverir Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 12:06
              A pelikan jak zwykle - pierwszy do plucia na ubeków, dopóki ktoś mu nie pokaże ubeków w ukochanej partii. Wtedy w tył zwrot:))
            • snajper55 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 16:11
              141288bs napisał:

> A jednak ci obroncy sb-kow i ub-kow to tepe cwoki - nic do nich nie dociera po
              > za totalna frustracja.

Obrońcy Piotrowicza, Kryżego, Jasińskiego i inny towarzyszy to tępe ćwoki? Zgadzam się, obrońco.

S.
              • 141288bs Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 19:27
                zebys mogl sobie przyswoic i nie odpowiadac ironia,bede nazywal producentami mydlin - takich dwoch,wczoraj w Bez Retuszu probowalo sprzedac swoj produkt,byli to;Czarzasty i redaktorek z onetu szermacher, jakos tak wabiacy sie
        • pies_na_czarnych Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 12:09
          www.facebook.com/partiarazem/photos/a.430709850430410.1073741828.430323810469014/880944412073616/?type=3&theater
    • pies_na_czarnych Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 01.10.17, 20:03
      Od jutra zaczna sie ciekawe przecieki na temat wierchuszki rzadzacej. Jestem tego pewien. Bedzie wesolo jak nigdy.
      • cossa.nostra Nareszcie doskonała zmiana 01.10.17, 21:05
        PO by nigdy na to nie POzwoliło.
    • erte2 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 01.10.17, 21:31
      bohgdan
      Drogi półgłówku, kadry wojska II RP (szczególnie te wyższe) składały się głównie z oficerów którzy swe szlify zdobywali w armiach zaborczych. Nawet mój dziadek, wcielony do armii austriackiej tamże zdobył szlify oficerskie, co nie przeszkodziło mu bronić Lwowa (Orlęta) i brac udział w wojnie polsko-bolszewickiej (Virtuti Militari).
      Owszem, byli esbecy którym należałoby się odebranie emerytur a nawet więzienie. Ale - po pierwsze, trzeba by to było zrobić w roku 1991, a po drugie jeśli zostali pozytywnie zweryfikowani to "pacta sunt servanda".

P.s. Ciekawe jest że najgłośniej domagają się odebrania tych emerytur "rewolucjoniści dnia ostatniego" którzy albo niewiele lub nic o tamtych czasach nie wiedzą (z racji wieku), albo, co najczęstsze, wtedy siedzieli cicho jak myszy pod miotła bojąc się wychylić i srając w gacie ze strachu. Sam znam kilku takich.
      W latach '80., po którejś kolejnej rewizji i po aresztowaniu mojej Żony, sam chętnie dałbym po ryju tym "moim" esbekom i życzyłem im wszystkiego najgorszego.
      Dziś, po ponad trzydziestu już latach pewnie nie poszedłbym z nimi na piwo, ale emocje już dawno minęły i prawie nie czuję już do nich urazy.

• bohgdan Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 23:52
        Ogólnie to Cię podziwiam jak łatwo zapominasz sku...elom.Widcznie bardzo lubili twoje towarzystwo.Ja nie wybaczam.
    • xyz_xyz1 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 10:07
      I tak zostali potraktowani łagodnie. Według minie powinni dostać najniższa emeryturę krajową bez prawa do jej rewaloryzacji i bez prawa do dodatków jak zasiłek pielęgnacyjny. Zasada winna dotaszczyć wszystkich w tym i sportowców grających w klubach milicyjnych.
      • x2468 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 16:52
        Jaką emeryturę proponujesz drogi Jełopie, dla agenta Kremla Macierewicza i członków jego komórki pracującej w pocie czoła na rzecz Wielkiej Rosji?
    • yoma Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 11:04
      Ja nie muszę. Nie grałam w reprezentacji Górskiego.
      • 141288bs Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 11:44
        To jest juz POtwierdzone,ze nie gralas w reprezentacji Gorskiego,...ale nie ma potwierdzenia,ze nie uczestniczylas w strukturach milicyjno - sbeckich.
        • pies_na_czarnych Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 11:51
          Kibicom reprezentacji Gorskiego tez powinni obnizyc emerytury. Przeciez oni jawnie popierali rezimowa reprezentacje i to z jakim entuzjazmem.
          • yoma Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 12:31
            A, to popierałam. Licząc sobie jednocyfrową liczbę wiosen co prawda, ale popierałam :)
          • yoma Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 12:33
            A reżimową telewizję jak się wtedy fajnie popierało, z wyrzucaniem telewizorów przez okna włącznie :)
    • hansgrubber Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 12:40
      Nie ma to jak walczyć z komuną 30 lat po jej upadku! :) Zwłaszcza gdy stan wojenny spędziło się we własnym łóżeczku. :)
    • j-k Wojskowi z LWP sie na razie uratowali 02.10.17, 16:37
      nawet ci z ZW
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/zandarmeria-wojskowa-mon-chce-by-mogla-czesciej-karac,632656.html
    • man_sapiens Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 16:48
      W 1990r., po powołaniu Policji, byłych SB-ków (i zbliżonych działów Milicji, np. biur paszportowych) poddano weryfikacji.
      Tych, którzy (mówiąc w skrócie) prześladowali opozycję lub gnębili innych obywateli - nie przyjęto do służby w Policji. Musieli podjąć prace poza Policją, np. w firmach ochroniarskich, zresztą byle gdzie. W sumie przez te 27 lat, jeżeli nie obijali się to mogli się dorobić niezłej emerytury.
      Ci, których zweryfikowano pozytywnie pozostali na służbie w Policji i dzięki pisiackiej propagandowej ustawie fatalnie tym wyszli. Gdyby przed 1990 nie byli przyzwoitymi funkcjonariuszami państwa ale sk..synami gnębiącymi Polaków, to lepiej by na tym wyszli. Bo teraz pomimo lat ciężkiej i nie najlepiej płatnej służby, zamiast obiecanej wtedy przyzwoitej emerytury dostają mniej niż sk..syny, których w 1990 uznano np. za nie posiadających moralnych kwalifikacji do służby w MSW. Doświadcza tego na przykład wdowa po Gromosławie Czempińskim, twórcą "Gromu", który przemycił amerykańskich agentów z Iraku gdy zaczęła się tam wojna. W podzięce za tą akcję prezydent Bush wręczył mu wysokie odznaczenie CIA a rząd USA umorzył Polsce ponad 16 miliardów dolarów długu.

Piotrowicz i Kryże, którzy ścigali i skazywali w czasie stanu wojennego opozycjonistów z Solidarności, mają się dobrze, ich tłustym pensyjkom z Koryta+ nic nie grozi.
      • erte2 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 17:12
        man_sapiens
        Mój kolega ze studiów zaraz po ich ukończeniu wylądował w SB. Dowiedziałem się o tym od Mieczysława Ustasiaka, wiceprzewodniczącego Zarządu Regionu w roku 1981. który razem z Andrzejem Milczanowskim "dowodził" strajkiem w stoczni szczecińskiej w pamiętną noc z 14. na 15. grudnia '81. Spotkałem go po kilku latach jak wypuścili go z pierdla. Powiedział mi on wtedy: "a wiesz że aresztował mnie twój kolega z roku, który dowodził grupą esbeków w czasie pacyfikacji stoczni?".
        (Gwoli wyjaśnienia: dr inż. Mieczysław Ustasiak był naszym wykładowcą na PS i miał niesamowita pamięć do twarzy.)
        Ciąg dalszy też jest ciekawy - tego kolegę zweryfikował pozytywnie nie kto inny jak Andrzej Milczanowski i Waldziu trafił do policji; został nawet naczelnikiem wydziału d/s walki z przestępczością zorganizowaną (narkotyki, wymuszenia itd.) Ponoć miał sukcesy.
        Gdyby dożył, zapewne straciłby emeryturę; ale przewidująco zmarł kilkanaście lat temu na zawał.
        • man_sapiens Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 17:25
          No i? Dlatego należy pozbawić emerytury lekarza, nota bene powstańca warszawskiego, który pracował w przychodni MSW?

Odpowiedzialność zbiorowa to ulubione narzędzie każdego totalitaryzmu, Kaczyński także tutaj niczego nie wynalazł tylko dzielnie kopiuje swoich komunistycznych idoli.

Piotrowicz i Kryże nie mieli zawałów (i nie życzę im tego). Ciągną z Koryta+ jak trzeba, a emerytury będą mieli że ho ho.
          • erte2 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 17:51
            man_sapiens
            No i podałem przykład na to że świat nie jest czarno-biały i binarny.
            Moje "przygody" z esbecją ciągną się już od 1968. roku, kiedy to wyrzucono mnie ze studiów na PG (kończyłem je wieczorowo na PS, stąd wielopłaszczyznowa znajomość z Ustasiakiem). Późniejsze doświadczenia zapewne znasz (Dama Kier) i nie były one najfajniejsze. Ale uważam że dla wolności i demokracji Polski więcej zrobili niektórzy esbecy niż "rewolucjoniści dnia ostatniego" i zjadacze pączków.
            Wspomniany wyżej kolega którego spotkałem w drugiej połowie lat '80 (powiedziałem mu wtedy że wiem o jego "profesji") powiedział mi (mniemam że szczerze): "Wiesz, my też zdajemy sobie sprawę że to niedługo pie.rdolnie (cytuję) i nie ma sensu już tego bronić.
            Esbecja w latach '80. (a szczególnie w drugiej ich połowie) miała już tę swoja robotę centralnie w dupie.
            • cogito50 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 23:06
              Takiego gnoju jak tzw demokratyczna opozycja z lat 1976 az do 1989 ujawnionego w calośći pewnie Polacy by nie zaakceptowali. Od kasy do poglądów, od życia osobistego do pochodzenia, uczciwości i motywacji. Szkoda, ze nie możemy mówić.
              • pies_na_czarnych Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 03.10.17, 00:12
                Kciuk w gore.
      • cogito50 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 23:18
        Kto sie z kutasami chciał pojednac to sie dowiedział, ze jest przygłupem. A Czempiński chyba jeszcze zyje i płacze, że bedzie miał mniej kasy na prywatne samoloty?
    • bohgdan Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 23:22
      Już to nie kornik drukarz siedzi na drzewie to esbecy wchrzaniają korę ze sosen.
      • cogito50 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 23:27
        Głupku. Kornik drukarz żre świerki. Dziwne, ze polski rzad to jak Rodzina Adamsów. I Rączka z Nowogrodzkiej
        • bohgdan Gdzie jest admin 02.10.17, 23:44
          Spadaj esbeku z mojego wątku.Kornik żre też sosnę nieuku.
          • potwor_z_piccadilly Re: Gdzie jest admin 03.10.17, 00:09
            bohgdan napisał(a):

>.Kornik żre też sosnę nieuku.

A po zerżnięciu tej żartej sosny, Szyszko przehandlowuje ją za 150 tysiączków. Starodrzewy tanie nie są, frajerze.
            • pies_na_czarnych Re: Gdzie jest admin 03.10.17, 00:14
              Szyszko bedzie drewniane domy budowal. Korniki beda mialy gdzie mieszkac.
          • yoma Re: Gdzie jest admin 03.10.17, 01:32
            Dęby też, uku?
        • cogito50 Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 02.10.17, 23:44
          Dwa razy obniżono emerytury pracownikom MSW a podobno prawo nie działa wstecz. Od 1. 10 2017 obniżono do zera.. A podobno umowy zobowiązuja. Podobno Polska jest państwem prawa. A podobno Kaczyński nie jest królem, podobno Błaszczak nie jest debilem a podobno PolsKa jest w Uniii Europejskiej. Same żarty.
          • pies_na_czarnych Re: Towarzysze i funcjonariusze MO SB 03.10.17, 00:17
            > a podobno PolsKa jest

Niech zacytuje bydlaka z PiSu: "syf, kila i mogila".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka