Dodaj do ulubionych

Brawo Władek!

09.05.18, 19:47
Mój absolutny faworyt, jeszcze z okresu stanu wojennego, powiedział w TVN24, co mysli o PiS.
Ja sie nie tylko całkowicie zgadzam, ale dziekuję za optymizm wypowiedzi.
Pycha poprzedza upadek - to już blisko.
Obserwuj wątek
    • zapijaczonyryj Apel Frasyniuka do protestujacych matek: 09.05.18, 19:50
      "Nie odpuszczajcie chamom! Chamom, a zwłaszcza chamom się nigdy nie ustępuje".
      Brawo Władek!
      • 141288bs Frasyniuk,tchorz stanu wojennego 10.05.18, 08:28
        - byl zolnierzem Geremka podczas przygotowania wroclawskiej Solidarnosci do strajku. -
        Geremek w trakcie przygotowan wyjechal do Gdanska na KKS pelnic role eksperta, Wladek
        ukryl sie i solidarnosc wroclawska pozostala bez kierownictwa. - Sytuacje uratowal A.Gwiazda,
        ktorego skierowano do Wroclawia w celu zorganizowania tam strajku w ramach ogolnopolskiej
        akcji strajkowej."Bohater" W.Frasyniuk wyszedl z ukrycia, gdy ruszyl strajk pod przewodnictwem
        Andrzeja Gwiazdy.- Takim bohaterem byl Wladek.
        • pies_na_czarnych Re: Frasyniuk,tchorz stanu wojennego 10.05.18, 10:48
          > A.Gwiazda
          :D:D:D
    • borrka PS. Frasyniuk uśmiechniety i opalony 09.05.18, 19:50
      Jarek z olbrzymim brzuchem po kolana i parszywiejącym kolankiem.
      Pobiegnę wieczorem dodatkową 5.
      Kilometrów :)
    • dr.krisk Re: Brawo Władek! 09.05.18, 20:01
      Frasyniuk jest prawdziwym facetem - porównajmy go z takim Kaczyńskim albo Dudą....
      • borrka Nikt nie slyszal o Kaczynskich 09.05.18, 20:06
        Gdy Wladek zajumal czerwonym 80 baniek.
        To jest gośc, a nie "kartofel".
        • porannakawusia Re: Nikt nie slyszal o Kaczynskich 09.05.18, 20:09
          borrka napisał:

> Gdy Wladek zajumal czerwonym 80 baniek.
          > To jest gośc, a nie "kartofel".
          >
          Kaczyńscy ukradli ale już pewni bezkarności, ukradli nam uwłaszczając się złodziejsko.
          Gdy już nie groziła za to śmierć.
          To jak wtedy gdy Kaczyński na swojej miesiączce skandował razem z prokuratorem stanu wojennego - Precz z komuną, precz z komuną.
          Dzisiaj odważni bo za to już śmierć im nie grozi.
          A wtedy - pod kołderką lub jak ten gnojek prokurator stanu wojennego - ścigał i karał opozycjonistów.
          • dr.krisk Re: Nikt nie slyszal o Kaczynskich 09.05.18, 20:16
            No i Frasyniuk sam na siebie zarabia - nie musi do nikogo się łasić w oczekiwaniu na ochłap. Po drugiej stronie mamy różnych misiewiczów.
        • pies_na_czarnych Re: Nikt nie slyszal o Kaczynskich 09.05.18, 20:13
          Kaczynscy ukradli wiecei i sie nie chwala :)
          • buldog2 Re: Nikt nie slyszal o Kaczynskich 09.05.18, 21:26
            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • horpyna4 Re: Nikt nie slyszal o Kaczynskich 09.05.18, 20:33
          Nie pisz tak, bo różne kretyny zaczną powtarzać, że zajumał i złodziej jest. A on nie zajumał, tylko nie pozwolił zajumać czerwonym solidarnościowych składek. Mało którego gościa było stać na taki numer, a dziś ci, co wtedy go gnoili, przefarbowali się na antykomunistów i gnoją go dalej.

• borrka Każdy film chyba widział :) 09.05.18, 20:39
            Juz wtedy zwrócilem uwage, jacy to odważni i skuteczni ludzie.
            Za taki numer w stanie wojennym mozna było nawet do ziemi trafić.
            • yoma Re: Każdy film chyba widział :) 09.05.18, 21:20
              Uważasz, że pisięta widują takie filmy? Jeszcze może w kinie?
              • borrka W TV, przez pomyłke 09.05.18, 21:31
                Bo myśleli, że to o bohaterskiej walce Jarka w stanie wojennym :)
    • taniarada Re: Brawo Władek brawo 09.05.18, 20:51
      Powiedz Władek jak wszedłeś w posiadanie stajni takich ciężarówek ?Brawo.Siema borrka . forum.gazeta.pl/forum/w,55,91194105,91194105,Zawada_Trzy_osoby_nie_zyja_10_rannych.html.
      • yoma Re: Brawo Władek brawo 09.05.18, 21:27
        Pewnie drogą kupna, taniusza. Ja wiem, wam pisim się to w pałach nie mieści.
        • erka-4 Re: Brawo Władek brawo 10.05.18, 06:54
          yoma napisała:

> Pewnie drogą kupna, taniusza. Ja wiem, wam pisim się to w pałach nie mieści.
          >
          - pewnie tak,ale skąd miał kasę na zakup skoro Solidarny Polak w okresie balcerowiczowskiej transformacji był bidny jak mysz kościelna,bo te składki które w komunie odłożył na czarną godzinę definitywnie utracił.
          W tym okresie kasę miała komunistyczna nomenklatura oraz pospolici złodzieje,a on do tej nomenklatury raczej się nie zaliczał.
          • met_ol Re: Brawo Władek brawo 10.05.18, 07:01
            Widzisz karetka - zatrzymałaś się na etapie Gomułki (ale to normalne w pis). Jest takie coś jak leasing (lizing - po wolsku). Poczytaj trochę prasy fachowej - a nie tylko "od rzeczy" i podobne.
            • erka-4 Re: Brawo Władek brawo 10.05.18, 12:27
              met_ol napisał(a):

> Widzisz karetka - zatrzymałaś się na etapie Gomułki (ale to normalne w pis). Je
              > st takie coś jak leasing (lizing - po wolsku). Poczytaj trochę prasy fachowej
              > - a nie tylko "od rzeczy" i podobne.

- a o tym lizingu to ja wiem,ten kto potrafił się podlizać komu trzeba w owym okresie mógł liczyć na lizing ów,a to co miał w zanadrzu mógł wyprać wraz z towarzyszami przy nadarzającej się okazji.

Zwykły Polak solidarnościowy mógł liczyć na wędkę jedynie od pana Wałęsy,którą rybki mógł sobie łowić w pustym stawie.
          • taniarada Re: Brawo Władek brawo 10.05.18, 09:43
            erka-4 napisał:

> yoma napisała:
            >
            > > Pewnie drogą kupna, taniusza. Ja wiem, wam pisim się to w pałach nie mieś
            > ci.
            > >
            > - pewnie tak,ale skąd miał kasę na zakup skoro Solidarny Polak w okresie balcer
            > owiczowskiej transformacji był bidny jak mysz kościelna,bo te składki które w k
            > omunie odłożył na czarną godzinę definitywnie utracił.
            > W tym okresie kasę miała komunistyczna nomenklatura oraz pospolici złodzieje,a
            > on do tej nomenklatury raczej się nie zaliczał.
            Tak było . Opiszę to w osobnym poście pozdrawiam.
      • x2468 Re: Brawo Władek brawo 09.05.18, 21:36
        Nie przepił jak ty wiec ma.
      • dr.krisk Re: Brawo Władek brawo 09.05.18, 22:16
        Wszedł w posiadanie drogą kupna. Co wam się w głowach nie mieści - przecież jak Prezes nie da, to się nie posiada.
        • yoma Re: Brawo Władek brawo 09.05.18, 23:37
          Pisi przywykły do wchodzenia w posiadanie drogą kradzieży.
      • zapijaczonyryj Ano zrezygnował z ochrony za 135 tys miesięcznie 10.05.18, 07:22
        taniarada napisał(a):

> Powiedz Władek jak wszedłeś w posiadanie stajni takich ciężarówek ?
      • adam111115 Re: Brawo Władek brawo 10.05.18, 08:03
        Tania szmato, to że ty masz na własność jedynie swoją szzoteczke do zębów nie oznacza że inni mają mieć tyle samo. Niestety nieudacznicy zyciowi (czytaj cały pis) taki mają styl myślenia
      • man_sapiens Re: Brawo Władek brawo 10.05.18, 11:39
        Myślisz taniu, że jedynym sposobem nabycia samochodu jest przyjęcie podarunku od bezdomnego?

Otóż wyobraź sobie, że można inaczej. Pracujesz ciężko jako np. kierowca np. wynajętego tira i żyjąc skromnie odkładasz ile się da. Jak trochę uzbierasz, to idziesz do banku po leasing. Bank ocenia twoją pracowitość, wiarygodność i perspektywy biznesu. Dostajesz samochód w leasingu, możesz zatrudnić pracownika dając mu solidne zarobki. Uczciwie i rozsądnie prowadzona firma rozwija się, leasingujesz kolejne samochody, firma rozbudowuje się jeszcze bardziej. Zatrudnia więcej ludzi i przynosi więcej zysków. Kiedy masz już jaki taki majątek to możesz też zamiast leasingu wziąć kredyt, chociaż ze względów podatkowych to się rzadko opłaca.

Wiem, że ten opis zawiera określenia niezrozumiałe dla pisiewicza, np. "pracować ciężko", "pracowitość", "uczciwość", "wiarygodność". Nie chcę rozbudowywać nadmiernie wpisu, myślę, ze wyjaśnienie tych trudnych dla ciebie terminów da ci google.
        • taniarada Re: Brawo Władek brawo 10.05.18, 11:58
          W 1983 r., gdy siedział w więzieniu, za pośrednictwem jego żony, która chodziła na widzenia, poprosiłem, żeby dał jakiś sygnał, że pomimo wpadek i aresztowań działamy dalej, że walka się nie skończyła. Chodziło o to, by podnieść na duchu członków związku. I proszę sobie wyobrazić, że ten wielki działacz, symbol podziemia, odmówił. Powiedział, że to nie ten czas, że działalność podziemna już się przeżyła
          – wspomina Marek Muszyński, działacz podziemnych struktur Solidarności.Dawni koledzy Frasyniuka podkreślają, że w rzeczywistości nie jest on żadnym symbolem.
          – Oczywiście chciałby nim być, ale to nie Frasyniuk stworzył „S” na Dolnym Śląsku, tylko dokonały tego tysiące odważnych ludzi, o których dziś Frasyniuk nie chce pamiętać. A ci ludzie całymi miesiącami płacili pieniądze na jego utrzymanie.Wstrzymaliśmy te wypłaty, gdy Frasyniuk odmówił podjęcia pracy zarobkowej, którą mu znaleźliśmy
          – mówi dr Wójcik.Taki to bohater.
    • pies_na_czarnych Re: Brawo Władek! 10.05.18, 01:50
      www.tvn24.pl/fakty-po-faktach-wladyslaw-frasyniuk-o-swoim-procesie,835768,s.html
      • erka-4 niezbadane są wyroki sądu 10.05.18, 07:07
        Sąd uznał,że zatrzymanie pana Frasyniuka było zasadne,lecz niezasadnym było kajdanków założenie na ręce jego.
        No cóż,z wyrokami sądu się nie dyskutuje,ale ocenić można zawsze wyrok,skoro okazał się nielogiczny.
        A czemu nielogiczny,a no dlatego,że teraz po tym wyroku powstała sytuacja taka,gdy pan policjant zamierzał będzie zatrzymać przestępczego Polaka,to pierwej będzie musiał iść do sądu po stosowny wyrok w sprawie zgody na kajdankó założenie a potem wrócić na miejsce zatrzymania po tego Polaka,no to ciekawe czy on tam będzie czekał na pana policjanta ?

Jednak lepiej by było,żeby sąd się nie ośmieszał.
        • pies_na_czarnych Re: niezbadane są wyroki sądu 10.05.18, 10:35
          Po jakiemu ty piszesz?
          • erte2 Re: niezbadane są wyroki sądu 10.05.18, 10:56
            pies_na_czarnych napisała:
            Po jakiemu ty piszesz?
            Tak jak potrafi, po wolsku...
            • erka-4 Re: niezbadane są wyroki sądu 10.05.18, 11:46
              Wszystko mało ważne,najważniejsze jest to,że sąd się ośmieszył,ciekawe,gdybym ja był na miejscu pana Władka czy też wydałby wyrok,że niepotrzebne były kajdanki ?
              Skąd sąd może wiedzieć,że delikwent nie będzie miał zamiaru użyć wolnych pięści,a policjant tym bardziej,zwłaszcza że pan Władzio znany jest z agresji i mógłby sobie zrobić krzywdę nieopatrznie,wszak nie jest święty.
              Durniejszego wyroku nawet najgłupszy sąd by nie wymyślił.
          • erka-4 Re: niezbadane są wyroki sądu 10.05.18, 11:35
            Wytłumaczył bym ci,ale chęci brak mi.
            • pies_na_czarnych Re: niezbadane są wyroki sądu 10.05.18, 12:32
              To ty z lesiem, czy taniuszą na tym wideo jesteś?
              www.facebook.com/RacjonalnaPL/videos/1023839264412397/
    • taniarada Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 09:56
      Skąd się wzięła legenda Frasyniuka i jego majątek .Ludzie nie znają kulisów wydarzeń. Łatwo ich oszukiwać .To był jeden z cukiereczków PRLu i planu Kiszczaka. On i paru innych nie zginęło w kazamatach bezpieki . Sam Adaś Michnik nie mógł się nachwali dobroci ministra spraw wewnętrznych.Przecież to Bujak i spółka zagarnęli dolary amerykańskiego senatora dla Jerzego Popiełuszki.Ten pieniacz uliczny nie zasługuje by pisać o nim w superlatywach. Warto przeczytać ten artykuł .newsbook.pl/2016/06/07/rozpochowski-wyjasnia-skad-wziela-sie-legenda-i-majatek-frasyniuka/
      • dr.krisk Re: Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 10:29
        Bardzo ładnie wyjaśnia, tylko że poza inwektywami faktów i dowodów nie ma. Podobnie mogę "wyjaśnić" że jesteś pedofilem i sodomitą.
        Smacznego.
        • m.c.hrabia Re: Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 10:55
          dr.krisk napisał:

> Bardzo ładnie wyjaśnia, tylko że poza inwektywami faktów i dowodów nie ma. Pod
          > obnie mogę "wyjaśnić" że jesteś pedofilem i sodomitą.
          > Smacznego.

nie trzeba wyjaśniać, to się wie, przecież to zakonnik.
      • erte2 Re: Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 11:13
        Kolejny "niedointernowany"?
        Dość kluczowe jest tu wspomniane na marginesie owo "byłem już wtedy na emigracji w Stanach Zjednoczonych".
        Otóż wiem z własnego doświadczenia* że komuna proponowała paszport w jedną stronę, ale wiązało się to z utratą obywatelstwa i szlabanem na powrót. Czyli taka alternatywa - albo pójdziesz siedzieć, albo wyjeżdżaj i nie wracaj.
        Nie potępiam tych którzy wybierali tę drogę - ok, były różne powody i przesłanki dla takich decyzji, ale niech ci teraz nie pouczają, nie robią za autorytety i niezłomnych bohaterów walki o wolność i demokrację.

*W 1984. roku podobna propozycję dostaliśmy równolegle - moja aresztowana Żona i ja "na zewnątrz". Perfidia polegała na tym że jej mówiono że ja już się zgodziłem, a mnie - że ona. Ale jak zażądaliśmy konfrontacji (obydwoje) to temat upadł.
        • dr.krisk Re: Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 11:22
          Im było ciężej: zza oceanu patrzyli jak ich łojczyzna cierpi i nic nie mogli zrobić! Odszkodowanie im się jakieś należy i pomnik stosowny. Z napisem:
          "Sfrustrowanym nieinternowanym - Naród".
        • erte2 Re: Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 11:24
          Porażająco idiotyczna jest owa czarna legenda o Zbigniewie Bujaku który ponoć miał się ukrywać u Rakowskiego.
          No bo jeśli był agentem, wtyką czy innym TW to po co miałby się ukrywać? Wystarczyłoby go tylko nie łapać i udawać że się "goni króliczka".
          A jeśli rzeczywiście ukrywałby się u Rakowskiego - to znaczy że Rakowski (ówczesny wicepremier!) był takim bardziej Wallenrodem, konspiracyjnym wrogiem komuny, piątą kolumną czy inną Matą Hari?
          Ale problem jest taki że pisim nie przeszkadza brak logiki, nie zastanawiają się nad sensem czy prawdopodobieństwem bo to nie ten gatunek człowieka.
          • man_sapiens Re: Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 11:46
            Btw., czy Macierewicz się ukrywał?
            Antoni Macierewicz w 1983 roku chciał się ze mną spotkać, miał coś ważnego do powiedzenia. Wyszedł na przepustkę z obozu dla internowanych. Zwrócił się o spotkanie i ja się z nim spotkałem, a to zawsze jest problem, gdy się w podziemiu spotykasz z kimś, kto nie jest w strukturach podziemia, bo trzeba się odpowiednio ubezpieczyć. Szybko uciekłem z tego spotkania, bo uznałem go za agenta KGB. On namawiał mnie do tego, żebym się ujawnił, mówił, że “Solidarność kaputt, że to koniec z Solidarnością” - i mówię to z ręką na sercu - “że tak naprawdę jedynym ratunkiem jest, żebyśmy tak autentycznie, naprawdę pokochali ZSRR, bo tylko, jak oni nam uwierzą, że my ich kochamy, to dadzą nam więcej wolności”. - relacjonował Bogdan Lis
            • taniarada Re: Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 11:55
              Przecież ten nieudacznik nie umiał prowadzić biznesu.Co trochę bankrut.Mimo bankructwa Frasyniuk postanowił spróbować jeszcze raz w branży transportowej – pomogła mu w tym znajomość ze Zbigniewem Solorzem (według IPN zarejestrowanym przez SB jako tajny współpracownik „Zegarek) i jego pracownikami Józefem Birką i Andrzejem Rusko. Wydzierżawił od nich ciężarówki, które stały się zaczynem wielkiej firmy transportowej.Amen.
            • pies_na_czarnych Re: Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 11:57
              Wiekszosc z tych ludzi ma naciagane zyciorysy. Oni pisza historie wiec nie ma sie czemu dziwic.
              • taniarada Re: Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 11:59
                pies_na_czarnych napisała:

> Wiekszosc z tych ludzi ma naciagane zyciorysy. Oni pisza historie wiec nie ma s
                > ie czemu dziwic.
                > Takiego naciąganego jak Frasyniuk .Nie ma nikt.
                • pies_na_czarnych Re: Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 12:05
                  Tak zmienia sie historie i tak naciaga sie zyciorysy. Przyklad pierwszy z brzegu:
                  www.facebook.com/mwielichowska/photos/a.867640279940261.1073741837.481447125226247/1694540530583561/?type=3&theater
                  • borrka Takie "legendy" zawsze funkcjonuja w polityce 10.05.18, 12:47
                    I to po róznych stronach barykady.
                    Czlowiek rozsadny odrzuca bzdurne pomówienia, bo na tym polega umiejętność racjonalnego osądu.
                    Rozsądny polityk nawet nie powinien zwracac uwagi na "magiel".

Pierwszy powazny wylom, to byly prowokacje Kurskiego (dziadek z Wehrmachtu), potem pojawily sie bzdury na temat Kaczynskich (rzekomy brat przyrodni - ruski gangster), o "spisach Zydów" nie wspominam :)
                    I ja nawet nie będę podejmowal polemik w oparciu o legendy ludu smolenskiego.
                • yoma Re: Rozpłochowski wyjaśnia 10.05.18, 12:41
                  Taniuszka: nie p.erdol, nie było cię tam.
                  • m.marle "Tania" to ruski troll, czy reżimowa bladź? 10.05.18, 13:47

ktoś coś wie?
                    • pies_na_czarnych Re: "Tania" to ruski troll, czy reżimowa bladź? 10.05.18, 13:51
                      Ruska baba zadekowana w Berlinie.
                    • taniarada Re: "Tania" to ruski troll, czy reżimowa bladź? 10.05.18, 14:06
                      m.marle napisał:

>
                      > ktoś coś wie?
                      >
                      Będzie dobrze nie stresuj się. forum.gazeta.pl/forum/w,28,156555009,156555009,od_wczoraj_Duda_blizej_prezydentury_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka