Dodaj do ulubionych

Irena Falska i Beata Michniewicz

21.07.18, 09:21
Pierwsza w Dzienniku Telewizyjnym, druga, już trwale zasłużona, w radiowej Trójce.
Wystarczy posłuchać, wszystko jasne.

--
Prezes: Ludzie powinni się bać!
Obserwuj wątek
    • buldog2 Red. B.Michniewicz znaczy więcej, niż Irena Falska 24.07.18, 17:59
      Pod pewnymi względami pozycja red. Beaty Michniewicz daje możliwości większe niż te, jakie swego czasu miała Irena Falska.
      W stanie wojennym oficjalna cenzura z ul. Mysiej nie obejmowała wydawnictw drugiego obiegu. Dziś, praktycznie zaraz po założeniu tego wątku przyszło do mnie powiadomienie o nałożeniu blokady na moje konta.
      Dopóki to możliwe, zamiast zakładać nowe wątki, odpowiednie wpisy będę dodawał w niniejszym : )

--
      • porannakawa01 Re: Red. B.Michniewicz znaczy więcej, niż Irena F 24.07.18, 20:04
        buldog2 napisał:

> Pod pewnymi względami pozycja red. Beaty Michniewicz daje możliwości większe ni
        > ż te, jakie swego czasu miała Irena Falska.
        > W stanie wojennym oficjalna cenzura z ul. Mysiej nie obejmowała wydawnictw drug
        > iego obiegu. Dziś, praktycznie zaraz po założeniu tego wątku przyszło do mnie p
        > owiadomienie o nałożeniu blokady na moje konta.
        > Dopóki to możliwe, zamiast zakładać nowe wątki, odpowiednie wpisy będę dodawał
        > w niniejszym : )
        >
        > --
        > Prezes: Ludzie po
        > winni się bać!

Ja zaczęłam działać poza cenzurą.
        Kilkadziesiąt lat temu po nocach kręciłam korbką powielacza.
        Marny papier, marna jakość wydruku, karteluszki małe aby z tej samej ilości papieru więcej ulotek.
        Wtedy mówili mi, żem głupia bo na co staję! Taka potęga! Nie upadnie!
        A upadła.
        Trzeba robić swoje.
        Nie przypuszczałam, że wrócę z drukiem ulotek.
        Inne możliwości - wysokowydajna kopiarka, papier i toner łatwo dostępne.
        Kolportaż - przez dzieci, znajomych dzieci, zaprzyjaźnionych tych co jeszcze wtedy ze mną działali.
        I drukuję, rozprowadzam.
        Poza obiegiem.
        • buldog2 Re: Red. B.Michniewicz znaczy więcej, niż Irena F 24.07.18, 20:34
          Póki co, bardziej skuteczny Internet. Z papierem dotrze się do b. wąskiego grona odbiorców.
          Oczywiście, warto przygotować się na różne warianty.
          • porannakawa01 Re: Red. B.Michniewicz znaczy więcej, niż Irena F 24.07.18, 21:06
            buldog2 napisał:

> Póki co, bardziej skuteczny Internet. Z papierem dotrze się do b. wąskiego gron
            > a odbiorców.
            > Oczywiście, warto przygotować się na różne warianty.
            >
            Do tych, do których musimy dotrzeć Internet nie dociera.
            Po prostu nie mają komputera.
            Jedynie Ku...zja i Radio z Twarzą Brzydką.
            • buldog2 Re: Red. B.Michniewicz znaczy więcej, niż Irena F 24.07.18, 21:12
              Do tych?!
              Udaje się do nich dotrzeć?
      • qqazz Konto w banku ci zblokowali czy co? 24.07.18, 20:16

pozdrawiam
        • buldog2 Re: Konto w banku ci zblokowali czy co? 24.07.18, 20:19
          W banku - nie (jeszcze nie?).
          Z maila od administracji Agory:
          Uprzejmie informujemy, że konta mają nałożone obostrzenia dotyczące zakładania wątków lub pisania na niektórych forach. Nie jest to błąd. Blokada nie zostanie zdjęta.
          Pozdrawiamy,
          Zespół Gazeta.pl

--
          • qqazz Jakoś napisałeś czyli nie masz blokady 24.07.18, 20:25
            Więc pewnie chodzi o pozostałe konta których tutaj używasz żeby samemu ze sobą podyskutować.
            W takim wypadku uważam za skandaliczne, że i tego konta ci nie tylko nie zablokowali ale i nie usunęli razem z pozostałymi.

pozdrawiam
            • buldog2 Re: Jakoś napisałeś czyli nie masz blokady 24.07.18, 20:29
              Pudło. Moje konta są publicznie znane. Nigdy nie rozmawiam sam ze sobą, to specjalność homosia i towarzyszy (i towarzyszek).
              • qqazz Re: Jakoś napisałeś czyli nie masz blokady 24.07.18, 20:44
                Nie wiem czemu ale jakoś mnie nie przekonałeś.

pozdrawiam
                • buldog2 Re: Jakoś napisałeś czyli nie masz blokady 24.07.18, 20:55
                  Podaj przykład.
                  Że rozmawiam sam ze sobą.
        • buldog2 Re: Konto w banku ci zblokowali czy co? 24.07.18, 20:20
          Te same pozdrowienia - od Agory i od ciebie.
          Podziękowania.
        • porannakawa01 Re: Konto w banku ci zblokowali czy co? 24.07.18, 20:22
          qqazz napisał:

> pozdrawiam
          Oprócz tego pisiórki - podobnie jak i wtedy za komuchów istniało wiele innych - mniej lub bardziej subtelnych metod.
          Najczęściej korzystali z chamskich metod.
          Pisiórki silą się na pisiórkową delikatność ale cham zawsze z takiej deikatności pisiórkowej wychynie!
    • buldog2 Re: Irena Falska i Beata Michniewicz 24.07.18, 20:43
      Tam mógł być jeszcze inny powód (sprostowanie kłamstwa, na innym forum). I mogło się wszystko razem złożyć w całość.
    • buldog2 Re: Jakoś napisałeś czyli nie masz blokady 24.07.18, 21:03
      Stosunek do kobiet masz prawdziwie pisowski.

Czegoś takiego się spodziewałem.
      Niezależnie od powyższego, kłamiesz świadomie.
    • buldog2 Re: Irena Falska i Beata Michniewicz 24.07.18, 21:16
      Prace Senatu nad sprawami sądowymi mają zakończyć się przed 23.
      Czyżby jeszcze przed północą ONI chcieli wprowadzić jakiś stan...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka