Dodaj do ulubionych

Adam Michnik

IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 14.10.04, 22:48
Lakoniczna informacja w GW nt Adama Michnika budzi strach, bo jest
zredagowana niby zwykłe doniesienie prasowe, a przecież nim nie jest. I do
tego jeszcze zdjęcie Adama, jakby nie chwilowe odejście to było. Czy hieny
już zaczynają swoją ucztę?
Obserwuj wątek
    • homosovieticus Re: Adam Michnik 14.10.04, 23:46
      Gość portalu: GT napisał(a):

> Lakoniczna informacja w GW nt Adama Michnika budzi strach, bo jest
      > zredagowana niby zwykłe doniesienie prasowe, a przecież nim nie jest. I do
      > tego jeszcze zdjęcie Adama, jakby nie chwilowe odejście to było. Czy hieny
      > już zaczynają swoją ucztę?

Wyszukame rzeczy chłptasiu piszesz .I w sposób wyszukany.
      To "cudowne dziecko polskiej polityki" trujace może być.Nie bedzie wiec uczty.
      • Gość: Hihihi Re: Adam Michnik IP: 5.5.* / 80.58.7.* 14.10.04, 23:56
        Zarozumialy chloptasiu w czarnej sukience, nie wypijesz nawet koniaku z tej
        okazji z ojcem Tadeuszem ?
        • homosovieticus Re: Adam Michnik 15.10.04, 00:13
          Gość portalu: Hihihi napisał(a):

> Zarozumialy chloptasiu w czarnej sukience, nie wypijesz nawet koniaku z tej
          > okazji z ojcem Tadeuszem ?
          Cóż za bogate słownictwo? Chłoptaś używa i posiada. Pewnie zapożyczone. :))
          Nie ma bęcwale zadnej okazji.Jeśli Michnik jest chory to Mu współczuje. Leczyć
          Go nie będę, bom nie lekarz, tak jak On chciał leczyć Kościół Polski,
          pomimo,że nie rozumiał, Go.
      • Gość: kur Re: Adam Michnik IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 13:31
        To już bylo dawno wiadome że "droga Wanda " go wypieprzy ,jeżeli naprawde jest
        chory to mu współczuję jako człowiekowi ale coś mi się zdaje ze to lipa .
    • Gość: Andrzej.A Re: Adam Michnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:52
      Trupem w sensie politycznym to Michnik jest od dość dawna. Chociaż nadal
      próbuje się odgrzewania UW przez Frasyniuka to nie sądzę aby mogli jeszcze
      zawalczyć.
    • kataryna.kataryna Re: Adam Michnik 14.10.04, 23:58
      Gość portalu: GT napisał(a):

> Lakoniczna informacja w GW nt Adama Michnika budzi strach, bo jest
      > zredagowana niby zwykłe doniesienie prasowe, a przecież nim nie jest. I do
      > tego jeszcze zdjęcie Adama, jakby nie chwilowe odejście to było. Czy hieny
      > już zaczynają swoją ucztę?

Hieny to o kim? O tych coi przygotowali notkę? Moim zdaniem jest taka jak
      powinna być, podaje jedyną informację, która dla czytelnika ma znaczenie.
      Podawanie szczegółów byłoby nie fair bo może Michnik chce chorować w spokoju.
      • Gość: jac KATARYNO TO CIEKAWY WĄTEK IP: 213.17.204.* 15.10.04, 00:28
        ŻYCZĘ MICHNIKOWI ZDROWIA

ALE

KATARYNO PODJĘŁAŚ CIEKAWY WĄTEK!!

> Podawanie szczegółów byłoby nie fair bo może Michnik chce chorować w spokoju.

No właśnie. A jak inni chcą żyć w spokoju, a prasa, paparazi włażą im do łózka, do szpitala i mówią "BO SPOŁECZEŃSTWO CHCE WIEDZIEĆ"

Czyli pytanie:
        Dlaczego stosowac różne miary do redaktorów, niz dla innych osób publicznych??
      • Gość: gt Re: Adam Michnik IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 15.10.04, 15:17
        oczywiście, ze nie o tych, co przygotowali notkę. Matko Boska, czy ja już tak
        niezrozumiały jestem? Rozejrzyj sie po forum, a zobaczysz, ze juz wielu
        zaciera ręce z powodu choroby Michnika
    • Gość: jack Re: Adam Michnik IP: *.proxy.aol.com 15.10.04, 07:45
      Zle swiadczy o wyczuciu redaktora naczelnego, gdy w sposob ewidentny w dwu
      najwazniejszych gonitwach sezonu, odbywajacych sie pod jego dyktando, rok po
      rok daje d...
      Zaufanie zarzadu tez jest ograniczone.
    • luvski Re: Adam Michnik 15.10.04, 09:16
      kilka dni temu pojawił sie na potalu wywiad z rapaczyńską. jak się czyta ten
      interview w miare uważnie, to ma się wrażenie, że prezes agory mówi o
      przyszłości gazety bez adama michnika.

pierwszy cytat - 'ja jestem zwolenniczką tego, że nie ma lepszej rzeczy niż
      zaangażowany zespół, który ze sobą współpracuje. I to też zapewnia trwałość,
      ponieważ jeżeli jest taki model autorytarnego lidera, no to jak tego lidera, że
      tak powiem ciężarówka przejedzie to sytuacja się robi nieprzyjemna bo nikt nie
      wie co robić. A w kooperacyjnym modelu, w którym wszyscy są zaangażowani sprawa
      i tak idzie to przodu. Więc mi się wydaje, że to jest bardzo istotne, jakość
      ludzi i ich zaangażowanie.'

Oczywiscie pierwsze wrazenie jest takie, ze rozmowa toczy się wokół kwestii
      zarządania firmą, ale mowi to prezes agory, w której otoczeniu dominował
      dotychczas model biznesu oparty na silnym przywództwie. wyglada jednak na to,
      ze model się zmienia, bo 'cięzarówka przejechała lidera' i choroba naczelnego
      naprawde nie ma tu nic do rzeczy.

jest w tym wywiadzie jeszcze jeden watek związany posrednio z michnikiem,
      przyszłością gazety wyborczej i nowego tytułu prasowego.

Fragment wywiadu:

Pewność siebie, powiedz mi co jest główną cechą menadżera, który zarządza dużym
      przedsiębiorstwem. Pewność siebie, odwaga czy pewien rodzaj szaleństwa. Co jest
      najważniejsze? A może innowacyjność?

- Tak się chyba nie da, trudno jest powiedzieć że ta jedna rzecz jest
      najważniejsza. Są różne modele, ale jeżeli spółka nastawia się na trwanie, na
      długą metę, to ja bym powiedziała, że innowacyjność w sensie takim żeby umieć
      burzyć i budować od początku.

To jest ciekawe, na czym to polega?

- Na tym, że nic nie jest na zawsze, świat się zmienia i to co było
      rozwiązaniem dobrym wczoraj, jutro już nie jest dobrym rozwiązaniem. Bardzo
      jest ciężko ludziom którzy coś zbudowali dojść do wniosku, że to zbudowali już
      nie jest dobre na dzisiaj i na ogół trzymają się tego jak pijany płotu. A świat
      się zmienia i nagle okazuje się że nie ma się oferty która jest atrakcyjna.
      Wymaga to wielkiej odwagi żeby zburzyć i od początku coś zbudować, zmienić. I
      na tym polega biznes.
      ...

no własnie, na czym polega aktualnie biznes agory i stosunek do swojego
      flagowego produktu? ma się wrazenie, ze to burzenie i zaczynanie od nowa to nie
      tylko menedzerska retoryka, lecz diagnoza obecnej sytuacji Agory, a odsuniecie
      michnika od władzy jest prawdopodobnie finałem procesu, o którym w sierpniowym
      numerze Press mowił Żakowski, tłumacząc swoje odejscie z Gazety wyborczej i
      konflikt z samym Michnikiem.

W marcu 2003 roku powiedział Pan, że chciałby zapytać Adama Michnika, kiedy
      nastąpił ten moment, w którym „Gazeta”, autorytet moralny w Polsce, uwikłała
      się w zabiegi o ekonomiczne interesy przedsiębiorstwa. Zapytał Pan o to w końcu?
      Nie i myślę, że to wciąż nie jest dobry moment. Poziom emocji wokół tej
      transformacji jest na tyle duży, że nie wyobrażam sobie na razie naszej
      rozsądnej rozmowy na ten temat.

O jakiej transformacji mówimy?

O tej, która jest widoczna od połowy lat 90. Można na nią patrzyć z dwóch
      punktów widzenia. Jeden to wchłonięcie „Gazety” z jej etosem przez korporację,
      czyli Agorę, i liczne tego konsekwencje...
      ....

Moim zdaniem, jedną z tych konsekwencji jest odejście Michnika z Wyborczej.
      Oczywiscie, na razie mamy do czyninia z sytuacją przygotowywania gruntu pod
      oficjalna zmianę, która trzeba wytłumaczyć wczesniej rynkowi i klientom Agory.
      Dlatego czekam z niecierpliwoscią na nastepne wywiady członków zarządu tej
      firmy.

wywiad_rapaczynska
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,2336276.htmlwywiad_zakowski
      www.press.pl/
      • luvski Re: Adam Michnik 15.10.04, 09:35
        sorki, linki z wywiadami źle mi sie wkleiły...

rapaczynska
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,2336276.htmlzakowski
        www.press.pl/
        • luvski Re: Adam Michnik 15.10.04, 09:36
          www.press.pl/
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,2336276.html
        • basia.basia Re: Adam Michnik 15.10.04, 12:04
          luvski napisała:

> sorki, linki z wywiadami źle mi sie wkleiły...
          >
          > rapaczynska
          > gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,2336276.htmlzakowski
          > www.press.pl/

Coś jest nie tak:( Nie chce mi się włączyć wywiad z Rapaczyńską.
          A wywiad z Żakowskim znalazłam na portalu www.press.pl

Pomocy:)
          • luvski Re: Adam Michnik 15.10.04, 12:26
            gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,2336276.html
            w przedziwny sposób skleiły mi sie linki z fragmentami tekstu:)
          • Gość: anka Re: Adam Michnik IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 12:52
            Basiu, a moglabys podac link do wywiadu z Zakowskim? Dzieki z gory
            • skabiczewski Re: Adam Michnik 15.10.04, 12:56
              Gość portalu: anka napisał(a):

> Basiu, a moglabys podac link do wywiadu z Zakowskim? Dzieki z gory

jest na stronie www.press.pl
              chociaż ja nie Basia...
              • maksimum Adam Michnik CZY MICHNIK JEST OCHRZCZONY? 15.10.04, 16:44
                homosovieticus napisał:

> Gość portalu: Hihihi napisał(a):
                >
                > > Zarozumialy chloptasiu w czarnej sukience, nie wypijesz nawet koniaku z t
                > ej
                > > okazji z ojcem Tadeuszem ?
                > Cóż za bogate słownictwo? Chłoptaś używa i posiada. Pewnie zapożyczone. :))
                > Nie ma bęcwale zadnej okazji.Jeśli Michnik jest chory to Mu współczuje.
                Leczyć
                > Go nie będę, bom nie lekarz, tak jak On chciał leczyć Kościół Polski,
                > pomimo,że nie rozumiał, Go.

Czy Michnik jest ochrzczony,czy czeka na ostatnia chwile jak Kaczmarski?
                • kataryna.kataryna Re: Adam Michnik CZY MICHNIK JEST OCHRZCZONY? 15.10.04, 16:46
                  maksimum napisał:

> homosovieticus napisał:
                  >
                  > > Gość portalu: Hihihi napisał(a):
                  > >
                  > > > Zarozumialy chloptasiu w czarnej sukience, nie wypijesz nawet konia
                  > ku z t
                  > > ej
                  > > > okazji z ojcem Tadeuszem ?
                  > > Cóż za bogate słownictwo? Chłoptaś używa i posiada. Pewnie zapożyczone. :
                  > ))
                  > > Nie ma bęcwale zadnej okazji.Jeśli Michnik jest chory to Mu współczuje.
                  > Leczyć
                  > > Go nie będę, bom nie lekarz, tak jak On chciał leczyć Kościół Polski,
                  > > pomimo,że nie rozumiał, Go.
                  >
                  > Czy Michnik jest ochrzczony,czy czeka na ostatnia chwile jak Kaczmarski?

Michnik jeszcze na szczęście nie umiera więc sobie zostaw te komentarze na
                  później, hieno cmentarna.

• maksimum Re: Adam Michnik CZY MICHNIK JEST OCHRZCZONY? 15.10.04, 16:49
                    kataryna.kataryna napisała:

> maksimum napisał:
                    >
                    > > homosovieticus napisał:
                    > >
                    > > > Gość portalu: Hihihi napisał(a):
                    > > >
                    > > > > Zarozumialy chloptasiu w czarnej sukience, nie wypijesz nawet
                    > konia
                    > > ku z t
                    > > > ej
                    > > > > okazji z ojcem Tadeuszem ?
                    > > > Cóż za bogate słownictwo? Chłoptaś używa i posiada. Pewnie zapożycz
                    > one. :
                    > > ))
                    > > > Nie ma bęcwale zadnej okazji.Jeśli Michnik jest chory to Mu współcz
                    > uje.
                    > > Leczyć
                    > > > Go nie będę, bom nie lekarz, tak jak On chciał leczyć Kościół Pols
                    > ki,
                    > > > pomimo,że nie rozumiał, Go.
                    > >
                    > > Czy Michnik jest ochrzczony,czy czeka na ostatnia chwile jak Kaczmarski?
                    >
                    >
                    > Michnik jeszcze na szczęście nie umiera więc sobie zostaw te komentarze na
                    > później, hieno cmentarna.

Dziekuje Ci kasiu,ze zwracasz na mnie wieksza uwage niz na idola,ale nie
                    odpowiedzialas na pytanie,moja Ty milusinska.
                    • kataryna.kataryna Re: Adam Michnik CZY MICHNIK JEST OCHRZCZONY? 15.10.04, 16:58
                      maksimum napisał:

> > > Czy Michnik jest ochrzczony,czy czeka na ostatnia chwile jak Kaczma
                      > rski?
                      > >
                      > >
                      > > Michnik jeszcze na szczęście nie umiera więc sobie zostaw te komentarze n
                      > a
                      > > później, hieno cmentarna.
                      >
                      > Dziekuje Ci kasiu,ze zwracasz na mnie wieksza uwage niz na idola,ale nie
                      > odpowiedzialas na pytanie,moja Ty milusinska.

Michnik nie jest moim idolem. A to czy jest ochrzczony musisz sprawdzić gdzie
                      indziej.

• maksimum Re: Adam Michnik CZY MICHNIK JEST OCHRZCZONY? 15.10.04, 20:19
                        kataryna.kataryna napisała:

> maksimum napisał:
                        >
                        > > > > Czy Michnik jest ochrzczony,czy czeka na ostatnia chwile jak
                        > Kaczmarski?
                        > > >
                        > > >
                        > > > Michnik jeszcze na szczęście nie umiera więc sobie zostaw te koment
                        > arze na później, hieno cmentarna.
                        > >
                        > > Dziekuje Ci kasiu,ze zwracasz na mnie wieksza uwage niz na idola,ale nie
                        > > odpowiedzialas na pytanie,moja Ty milusinska.
                        >
                        >
                        > Michnik nie jest moim idolem. A to czy jest ochrzczony musisz sprawdzić gdzie
                        > indziej.

Jak na razie wzorowa postawa Michnika polega na propagowaniu:
                        1-Palenia
                        2-Picia
                        3-Pradkowania gruzlica na otoczenie,ktore mu ufa jak ojcu.

Mam nadzieje Kasiu,ze ktoregos dnia wezmiesz sobie za idola zdrowego i
                        wysportowanego faceta jak ja.
                        • Gość: kir Re: Adam Michnik CZY MICHNIK JEST OCHRZCZONY? IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 21.10.04, 12:09
                          Kogo obchodzi, kto jest ochrzczony? Wysportowanego kretyna.
                      • Gość: Morda [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 04.12.04, 21:13
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: GT Adam Michnik IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 15.10.04, 16:58
                    aha, czyli rozpoznajesz zjawisko, którego się obawiałem. Hienom won!
                    • Gość: anka Re: Adam Michnik IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 20:50
                      coz to za obrzydliwy,zalosny,prymitywny czlowiek ten maksimum...
                      nie moglbys tych swoich chamskich postow na jakims innym forum pomieszczac?
                      czy nie rozumiesz, ze chociaz nie palisz i nie pijesz to jestes kompletnym
                      degeneratem?
                      chyba ci w tej Ameryce marnie sie wiedzie skoro tyle czasu poswiecasz na plucie
                      przez ocean. Chwilami az mi cie zal przyglupie, bo masz do tego potwornie
                      zawyzona samoocene i nie masz pojecia o tym, ze jestes kompletnym zerem. I
                      przestan nas epatowac swoja kasa,bo nas to co o sobie pisze naprawde g.
                      obchodzi. Obchodzi nas natomiast fakt, ze zniewazasz wybitnych ludzi i twoje
                      posty czyta sie z obrzydzeniem. Gdybys wiedzial jaki jestes zalosny tobys z
                      podkulonym ogonem dal noge z tego forum. A tobie sie wydaje,ze wnosisz tu
                      jakies wartosci...czlowieku, osmieszasz sie i tyle
                    • Gość: kir Re: Adam Michnik IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 21.10.04, 12:10
                      Nie przypisujmy kretynom zbyt duzego znaczenia. Hiena czy polglowek, najlepiej
                      ignorowac. Malo durniow na swiecie?
    • homosovieticus Bratku z oślej łąxczki co z Michnikiem? 04.12.04, 19:23
      Kręcisz się wygodnie po gazetowym wychodku więc opowiedz nam, co się własciwie
      dzieje z Michnikiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka