mariola233 07.10.11, 15:23 gruczol umiarkowanie powiekszony bez zmian ogniskowych Plat prawy o wymiarach 62x20x25mm Plat lewy o wymiarach 50x18x18mm Ciesn wysokosci 5mm mam nadczynnosc tarczycy euthyrox 25 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra_01 Re: USG tarczycy 07.10.11, 22:00 > mam nadczynnosc tarczycy euthyrox 25 raczej niedoczynność? z jakiego powodu Twoja tarczyca jest powiększona? a. Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: USG tarczycy 08.10.11, 16:56 A jakieś inne badania robiłaś? Kto i dlaczego przepisał ci E25? Odpowiedz Link
mariola233 Re: USG tarczycy 09.10.11, 12:00 doktor rodzinny zalecil mi badania trczycy morfoologie bo bardzo zle sie czulam i wyszly mi bardzo zle ale nie pamietam wyniku bo nie oddala mi badan i prawdo podobnie bede musiala juz cale zycie brac te tabletki i przez to chyba niemam juz okresu przez 4 miesiace w ciazy nie jestem bete robiam jutro z tym usg mam isc do swojej doktorki (rodzinnej)do specjaliste sa zapisy dopiero w styczniu Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: USG tarczycy 10.10.11, 12:39 Koniecznie zbieraj swoje wyniki, zrób kopię w przychodni i załóż sobie teczkę z kolejnymi wynikami, bo to się może przydać innemu lekarzowi, albo w innej przychodni. Póki nie masz dokładnych (!) wyników poszczególnych badań, nie wiemy co już robiłaś, czego jeszcze nie, co można sprawdzić dodatkowo, w którą stronę cię pokierować. Jak zdobędziesz już wszystkie swoje wyniki, wpisz je tutaj, w tym wątku (koniecznie razem z normami) i wtedy możemy podumać. Odpowiedz Link
mariola233 tragiczne samopoczucie :( 15.12.11, 09:29 witam juz 3 drugi miesiac biore tabletki euthyrox25 pierwsze badania mialam dwa mieiace temu FT3 wyszlo 8 cos a normy 0.27 do 4.20 tydzien temu robilam z nowu badanie FT3 5.24 norma 0.27 do 4.20 i z kalkulatora wyszlo mi FT3 126.46% [wynik 5.24, norma (0.27 - 4.2)] ale nie wiem jak to odczytac i mam niski poziom magezu 1.45 min1.60 max 2.60 biore jeszcze tablna ndcisnienie i kalatanie serca bisocard 5mg ogólnie czuje sie tragicznie jak sie poloze spac cos sie dzieje zemna dziwnego serce mi sie kalacze cos w glowie sie dzieje nie tak w sobote mamy isc na zakupy a ja juz sie martwie jak ja wejde do sklepu w sklepach mam takie uczucie ze zaraz upadne i zemdleje czy to objawy chorej tarczycy ??co moge jeszcze zrobic zeby sie lepiej poczuc czuje ze przez to niedlugo zwariuje Odpowiedz Link
procesor Re: tragiczne samopoczucie :( 15.12.11, 11:26 rozumiem że źle się czujesz ale spróbuj się skupić czego wynik nam podajesz? bo ta norma to wygląda na TSH a nie ft3 zresztą chyba nikt by ci nie zlecił samego ft3 bez TSH i ft4??? jeżeli dobrze przypuszczam to po prostu nadal jesteś w niedoczynności, dawkę masz maciupeńką, a przy niedoczynności jak najbardziej można mieć objawy takie jak opisujesz co robić? leczyć się brać leki, robic badania i dostosowywać dawkę, magnez uzupełniaj, sprawdź czy nie masz anemii no i przyglądaj się czego wyniki podajesz bo jest różnica czy wynik ponad normę dotyczy TSH czy ft3.... to w końcu - czego wynik nam podałaś? Odpowiedz Link
mariola233 Re: tragiczne samopoczucie :( 21.12.11, 17:49 a czy moge brac jeszcze jakies leki bez recepty zeby sie poczuc lepiej??bylam na zakupach w sobote to musialam wyjsc ze sklepu bo myslalam ze zemdleje i jestem taka otępiała z dwa tyg.temu juz bylo lepiej a teraz z nowu bardzo zle sie czujetragedia Odpowiedz Link
procesor Re: tragiczne samopoczucie :( 21.12.11, 22:44 nie odpowiedziałaś na moje pytania to istotne jeśli ten wynik to TSH to nadal jesteś w niedoczynności, masz dawkę jak dla dziecka i pomóc może doprowadzenie do odpowiedniego nasycenia tkanek hormonami tarczycy czyli musisz mieć przyzwoite ft4 i ft3 ??? Odpowiedz Link
mariola233 Re: tragiczne samopoczucie :( 04.02.12, 14:25 witam to z nowu ja mam pytanie odkag zachorowalam na tarczyce mocno bije mi serce biore magnezB6 i bisoratio na cisnienie i czy te mocne bicie serca moze byc grozne??najmocnie zaczyna mi bic jak sie klade lub siedze jak cos robie to nie czuje mocnego bicia i czy mi z czasem przejdzie bo to bardzo niemile uczucie z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link
miss_hedgehog Re: tragiczne samopoczucie :( 04.02.12, 15:27 Boze drogi! Dziewczyno, odpowiedz im najpierw na pytania odnosnie tego TSH to ci doradza co robic. Odpowiedz Link