Dodaj do ulubionych

Tusk się myli

10.11.18, 12:19
W Łodzi Tusk powiedział: Podkreślmy to jeszcze raz: bohaterem, ojcem naszej niepodległości jest Józef Piłsudski, bohaterem i ojcem naszej wolności jest Lech Wałęsa. I basta - mówi Tusk. - Nie zmieni tego faktu, żadna odgórna polityka historyczna.
Przecież wszem i wobec wiadomym jest że faktycznym przywódcą strajków był li tylko Lech Kaczyński zwany mamrotem, nie tylko był przywódcą, ale i stał na bramce, tak powiedział jego brat. A on słynie z prawdomówności, z jego bezzębnych ust nigdy nie płynęła rzeka
kłamstwa.
A teraz na poważnie, Tusk ma rację, i po kiego zmieniać historię, bo jakiś niewydarzony firer zagłusza sumienie.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24150740,donald-tusk-na-igrzyskach-wolnosci-w-lodzi-mowil-o-wspolczesnych.html#s=BoxOpMT
Obserwuj wątek
    • taniarada A wymienił papatki ze Schetyną? 10.11.18, 12:40
      Bełkot Tuska już znamy znakomicie.Codzienne na tym forum jest powielany .Wyjście Polski z Unii i bolszewizm w PIS.Żeby zostać prezydentem Polski trzeba zmienić narrację .Ta się już opatrzyła.Szkoda że nie wspomniał o seryjnym samobójcy ,co krążył za jego nędznego panowania.Siema czandra8.
      • erte2 Re: A wymienił papatki ze Schetyną? 10.11.18, 13:04
        taniarada
        misiu, nie panikuj; tobie osobiście nic nie grozi. Nikt nie będzie cię ścigał, nikt nie zrobi ci o 6. rano rewizji szukając dowodów "zbrodni" ; będziesz sobie swobodnie nosić koszulkę z napisem "Precz z konstytucją!", podobizną bliźniaków czy Che Maciereguary.
        Natomiast powinne się zacząć bać różne dudy, paszczaki, bredzińskie czy inne ogrodniki. Bo mają czego.
      • xyz_xyz1 Re: A wymienił papatki ze Schetyną? 10.11.18, 13:37
        Co do wyjścia z UE - to mam mieszane uczucia. Wiadomo nie od dziś iż to członkostwo w brew pozorom aż tak bardzo się Polsce nie opłaca. Niestety bycie członkiem UE ma ogromną liczbę wad i ograniczeń. Tak więc jeśli weźmie się pod uwagę iż UE zrobiła się nad państwem to audyt opłacalności powinien być zrobiony. A dalsze członkostwo lub POLEXIT od jego wyników uzależnione.
        • pies_na_czarnych Re: A wymienił papatki ze Schetyną? 10.11.18, 13:40
          POLEXIT Tanjuszy nie dotyczy. Ona zyje w Berlinie.
      • klodawa1952 Re: A wymienił papatki ze Schetyną? 10.11.18, 15:34
        taniarada napisał(a):

> Bełkot Tuska już znamy znakomicie.Codzienne na tym forum jest powielany .Wyjści
        > e Polski z Unii i bolszewizm w PIS.Żeby zostać prezydentem Polski trzeba zmieni
        > ć narrację .Ta się już opatrzyła.Szkoda że nie wspomniał o seryjnym samobójcy ,
        > co krążył za jego nędznego panowania.Siema czandra8.
        Tusk to człowiek, którym kieruje zewnętrze. Kierownik tzn ten co nim kieruje jest mu obojętny czy to będzie Merkel, czy Dukaczewski. Daje się łatwo kierować i naśladując styl czandra z Tok Fm można napisać, że : jego musk nie wykaże żadnej większej aktywności i pozostanie nieskalany żądną zbędnym wysiłkiem umysłowym" dopóki ma kasę i może o dowolnej porze pograć w piłę. Reszta nie ma znaczenia.
    • qqazz Dobrze że nie uczy historii 10.11.18, 13:31

pozdrawiam
    • yoma Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:16
      Ale wiecie co, aż miło popatrzeć na tę Łódź. Wreszcie jakieś normalne twarze, a nie obrzękłe mordy.
      • gefreiter Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:28
        yoma napisała:

> Ale wiecie co, aż miło popatrzeć na tę Łódź. Wreszcie jakieś normalne twarze, a
        > nie obrzękłe mordy.
        >

Zwłaszcza, że wyróżniała się ryża morda poprzecinana zmarszczkami nietypowymi dla jego wieku.
        I te wilcze ślepia i te reranie..... matko boska częstochowska.
        • yoma Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:36
          Pokaż focię :)
          • gefreiter Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:41
            yoma napisała:

> Pokaż focię :)
            >

Jestem starszy od tuska i nie mam zmarszczek, choć jestem również szczupłym mężczyzną.
            • pies_na_czarnych Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:46
              > Jestem starszy od tuska i nie mam zmarszczek

Bardzo niewydajna praca mózgu uchronila cie przed zmarszczkami. Tak trzymaj:)
              • yoma Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:53
                Suski, Sasin, Urbański też nie mają zmarszczek.
                • pies_na_czarnych Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:57
                  :)
                • gefreiter Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:57
                  yoma napisała:

> Suski, Sasin, Urbański też nie mają zmarszczek.
                  >

Urbański?...Hubert?
                  • yoma Re: Tusk się myli 10.11.18, 15:05
                    Andrzej, przyjacielu. Hubert zresztą chyba też nie ma, ale nie wiem, bo dawno nie widziałam :)

Miałam rację co do tej męskości. Faceci rzadko kiedy wiedzą, kto to jest Hubert Urbański.

Już nie mówiąc o tym, że faceci nie wcinają się kiepsko w każdy wątek, żeby sobie udowodnić, że istnieją.
                    • gefreiter Re: Tusk się myli 10.11.18, 15:11
                      yoma napisała:

> Andrzej, przyjacielu. Hubert zresztą chyba też nie ma, ale nie wiem, bo dawno n
                      > ie widziałam :)
                      >
                      > Miałam rację co do tej męskości. Faceci rzadko kiedy wiedzą, kto to jest Hubert
                      > Urbański.
                      >
                      > Już nie mówiąc o tym, że faceci nie wcinają się kiepsko w każdy wątek, żeby sob
                      > ie udowodnić, że istnieją.
                      >

Ciociu...zapytać, bo nazwisko Urbański ma przynajmniej dwa imiona, Andrzej i Hubert.
                      Andrzej już nie żyje, ale był również młodszy ode mnie, Hubert to jest smarkacz.
                      Tyle, że ja nie mam zamiaru się wypowiadać jako mężczyzna o urodzie Huberta, nie mój problem jestem hetero.
                      • yoma Re: Tusk się myli 10.11.18, 16:12
                        I to bez zmarszczek :)

Widzisz frajter, każda zmarszczka, która ryje ryj, świadczy o tym, że właściciel ryja coś widział, coś przeżył, coś przemyślał. Jeśli osobnik o męskich gonadach w pewnym wieku ma gładziutką buźkę, to coś jest z nim mocno nie tak.
                        • gefreiter Re: Tusk się myli 10.11.18, 18:33
                          yoma napisała:

> I to bez zmarszczek :)
                          >
                          > Widzisz frajter, każda zmarszczka, która ryje ryj, świadczy o tym, że właścicie
                          > l ryja coś widział, coś przeżył, coś przemyślał. Jeśli osobnik o męskich gonada
                          > ch w pewnym wieku ma gładziutką buźkę, to coś jest z nim mocno nie tak.
                          >

Aż tak gładziutkiej nie mam - jeżeli chodzi o przeżycia.....skoro urodziłem się w czasach ponurego stalinizmu w Polsce, to będąc starszy od Donalda, na pewno więcej od niego przeżyłem. Na przykład dwa lata po 1968 roku zapłaciłem cenę za moje przekonania polityczne - wysoką cenę. Ale ten wątek to nie blog gdzie mógłbym opisywać historię mojego życia.
                          • pies_na_czarnych Re: Tusk się myli 10.11.18, 22:33
                            :D Opowiadaj, opowiadaj. Zaczyna byc ciekawie.
                          • erte2 Re: Tusk się myli 10.11.18, 22:33
                            gefreiter napisał:
                            Na przykład dwa lata po 1968 roku zapłaciłem cenę za moje przekonania polityczne - wysoką cenę.

Nie awansowałeś na kapitana czy spadłeś z wieżyczki...?
                            • gefreiter Re: Tusk się myli 10.11.18, 22:46
                              erte2 napisał:

> gefreiter napisał:
                              > Na przykład dwa lata po 1968 roku zapłaciłem cenę za moje przekonania polit
                              > yczne - wysoką cenę.

>
                              > Nie awansowałeś na kapitana czy spadłeś z wieżyczki...?

Baaardzo dowcipne.
            • yoma Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:51
              >Jestem starszy od tuska i nie mam zmarszczek, choć jestem również szczupłym mężczyzną.

Ty, ale to nie jest forum Pan pozna panią :) Ale jak ci zależy...

Miałabym wątpliwości co do tego bycia mężczyzną. A pochodzenie społeczne i status materialny?
              • gefreiter Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:55
                yoma napisała:

> >Jestem starszy od tuska i nie mam zmarszczek, choć jestem również szczupły
                > m mężczyzną.
                >
                > Ty, ale to nie jest forum Pan pozna panią :) Ale jak ci zależy...
                >
                > Miałabym wątpliwości co do tego bycia mężczyzną. A pochodzenie społeczne i stat
                > us materialny?
                >

Tee... ciotka leciwa...kto chciał abym pokazał focię - czy to nie ty?
                Nie chcę jednak dyskutować o tym chyżym ruju, jego aparycja i "elokwencja" - przekonują mnie jednoznacznie, że nie pochodzę o tej samej małpy, z której pochodzi tusk.
                • pies_na_czarnych Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:59
                  > nie pochodzę o tej samej małpy, z której pochodzi tusk.

Co do tego nie mamy najmniejszych wątpliwości.
                  • yoma Re: Tusk się myli 10.11.18, 15:06
                    Ale patrz Pies, raz w życiu się pisiorowi udało zabawnie skręcić wątek :)
                    • gefreiter Re: Tusk się myli 10.11.18, 15:16
                      yoma napisała:

> Ale patrz Pies, raz w życiu się pisiorowi udało zabawnie skręcić wątek :)
                      >

Ciociu dżoma....proszę cię.........
                • yoma Re: Tusk się myli 10.11.18, 15:01
                  No to pokaż, pokaż, pochwal się :) Masz ksywę chyży? Bo teraz dyskutujemy o tobie.
                  • gefreiter Re: Tusk się myli 10.11.18, 15:07
                    yoma napisała:

> No to pokaż, pokaż, pochwal się :) Masz ksywę chyży? Bo teraz dyskutujemy o tob
                    > ie.

Co ci byłem mam pokazać? Pokazywałem jak byłem mały.
                    Dobra ciociu...nie podniecaj się, kończę z tobą tę wymianę zdań, bo wiem do czego ta wymiana doprowadzi.
                    Jednak przyznaję ci rację, nie powinienem pisać nic o tusku- chyżym ruju, bo go nienawidzę i nie jestem obiektywny.
                    • yoma Re: Tusk się myli 10.11.18, 16:09
                      Doprowadzi do tego, że zwiejesz z podkulonym ogonem. Taki twardziel, a boi się jednej leciwej ciotki :)

BTW ciotką jestem, więc to ja, i nastolatką nie jestem, więc to też ja. Widzisz frajter, chyba najgorsze w życiu to wstydzić się samego siebie.
                      • gefreiter Re: Tusk się myli 10.11.18, 18:26
                        yoma napisała:

> Doprowadzi do tego, że zwiejesz z podkulonym ogonem. Taki twardziel, a boi się
                        > jednej leciwej ciotki :)
                        >
                        > BTW ciotką jestem, więc to ja, i nastolatką nie jestem, więc to też ja. Widzisz
                        > frajter, chyba najgorsze w życiu to wstydzić się samego siebie.
                        >

Nie mam zamiaru zwiewać, ale dyskusja jest mdła. Mimo wszystko nie staram się ciebie obrażać, nawet nazywając ciebie ciotką. Ty mnie uważasz za coś gorszego od siebie, nie dam rady cię przekonać, że nie jestem w niczym gorszy od ciebie i nie wstydzę się sam siebie.
                        • taniarada Re: Tusk się myli 10.11.18, 19:02
                          gefreiter napisał:

> yoma napisała:
                          >
                          > > Doprowadzi do tego, że zwiejesz z podkulonym ogonem. Taki twardziel, a bo
                          > i się
                          > > jednej leciwej ciotki :)
                          > >
                          > > BTW ciotką jestem, więc to ja, i nastolatką nie jestem, więc to też ja. W
                          > idzisz
                          > > frajter, chyba najgorsze w życiu to wstydzić się samego siebie.
                          > >
                          >
                          > Nie mam zamiaru zwiewać, ale dyskusja jest mdła. Mimo wszystko nie staram się c
                          > iebie obrażać, nawet nazywając ciebie ciotką. Ty mnie uważasz za coś gorszego o
                          > d siebie, nie dam rady cię przekonać, że nie jestem w niczym gorszy od ciebie i
                          > nie wstydzę się sam siebie.
                          Na forum dworum nuda.To stara panna tu wskakuje sobie pobrykać.A obrażanie ma w naturze.Amen.
    • xystos Re: Tusk się myli 10.11.18, 14:23

..już niedługo.
    • buldog2 Re: Tusk się myli 10.11.18, 15:39
      Powiedzieć, że Piłsudski, przy wszystkich jego zasługach, był ojcem, znaczy twórcą, polskiej niepodległości, to stanowczo za duże uproszczenie. Krzywdzące i niedopuszczalne, jeśli trzymać się uczciwości.
      Od komentowania reszty powstrzymam się.
    • xystos Re: Tusk się myli 10.11.18, 18:38
      Tusek się garduje,na wypadek jakiegoś unijnego haka który
      zmusi go do opuszczenia Brukseli

próbuje odbudować swój wizerunek
      w Polsce ..i tu jego największa głupota.
      Powinien załatwiać sobie fuche w
      ONZ,jakaś misja w Mongoli?
      • pies_na_czarnych Re: Tusk się myli 10.11.18, 22:35
        > Tusek się garduje,na wypadek jakiegoś unijnego haka który
        zmusi go do opuszczenia Brukseli

Przeciez wiadomo, ze jego kadencja sie konczy. Nie wiesz o tym?
    • jabbaryt Re: Tusk się myli 10.11.18, 22:12
      Szatniarz z Brukseli nie będzie wmawiał, kto ma być dla nie bohaterem narodowym.
      • erte2 Re: Tusk się myli 10.11.18, 22:43
        Oj pisie, jak was boli ten Tusk, jakiego wam znów stracha napędził. Ostatnia próba zdeptania go przez pannę-wannę przyniosła skutek wręcz odwrotny, a stek wyzwisk i inwektyw którym go obdarzacie świadczy o waszej bezsilności i braku jakichkolwiek merytorycznych argumentów przeciw niemu. Ale dobra; plujcie dalej, obrzucajcie błotem, obrażajcie; pamiętacie jedynie o tym żeby od czasu do czasu wytrzeć pianę z pyska bo wygląda to nieestetyczne....
      • czizus Re: Tusk się myli 10.11.18, 23:16
        jabbaryt napisał:

> Szatniarz z Brukseli nie będzie wmawiał, kto ma być dla nie bohaterem narodowym
        > .

Ten "szatniarz", pożal się boże inżynierze korporacyjny to jak dotąd największy sukces Polaka na arenie polityki międzynarodowej, Polaka szanowanego w całej Europie. A o takim sukcesie i takim szacunku w UE, twój również pożal się boże idol - znaczy się zakompleksiony frustrat antyeuropejski, nieudacznik życiowy J. Kaczyński, może tylko pomarzyć. Ale on wie o tym, że może tylko pomarzyć, stąd ta jego nienawiść do Tuska i do wszystkich jego zwolenników. Dlatego tak go ściga, min. poprzez te słynne denne komisje, . . . . . ! Ale i na tym polu "totalnie " przegrywa!!!

No ale taki jest obecnie podział polskiego społeczeństwa - jedni szanują europejskość, kulturę, demokrację, otwarcie na świat i liberalizm a inni nacjonalistyczno-bolszewicki system wartości oprawiony religią katolicką i tętniący nienawiścią do UE, do zachodu, do Niemiec i do demokracji!
    • klodawa1952 Słowo bohater jest niewłaściwe 11.11.18, 01:49
      czandra1 napisał:

> W Łodzi Tusk powiedział: Podkreślmy to jeszcze raz: bohaterem, ojcem naszej
      > niepodległości jest Józef Piłsudski, bohaterem i ojcem naszej wolności jest Le
      > ch Wałęsa. I basta - mówi Tusk. - Nie zmieni tego faktu, żadna odgórna polityka
      > historyczna.

Porównanie Piłsudskiego i Wałęsy jest niepoważne. Wałęsa był trzymany za jaja przez służby komunistyczne, które trzymały jego teczkę, którą w końcu ujawniła pani Kiszczak. Stąd zapewne jego wiekopomne pomysły nt suwerenności Polski w rodzaju NATO BIS czy pozostawienia eksterytorialnych terenów Rosji w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka