Dodaj do ulubionych

Michnik stanie przed sądem

20.12.18, 08:23
"To już pewne, Adam Michnik stanie przed wymiarem sprawiedliwości! Oskarżenie przeciwko redaktorowi naczelnemu Gazety Wyborczej złożyli przedstawiciele Młodzieży Wszechpolskiej..."

Całość tu:
m.fronda.pl/a/adam-michnik-stanie-przed-sadem-poszlo-o-faszystow,119844.html
Obserwuj wątek
    • klodawa1952 Re: Michnik i MW 20.12.18, 08:38
      a2-a napisał:

> "To już pewne, Adam Michnik stanie przed wymiarem sprawiedliwości! Oskarżenie p
      > rzeciwko redaktorowi naczelnemu Gazety Wyborczej złożyli przedstawiciele Młodzi
      > eży Wszechpolskiej..."
      >
      > Całość tu:
      > m.fronda.pl/a/adam-michnik-stanie-przed-sadem-poszlo-o-faszystow,119844.html
      I Michnik, i MW to krańcowosci i ekstrema.
      Gdyby MW napisała list nt Michnika i Gazety , że cechują ją zachowania typowe dla komunizmu i gloryfikowanie przestepcow komunistycznych, to zapewne też trafiliby na kartki z pozwem Michnika przeciwko MW.
      • sverir Re: Michnik i MW 20.12.18, 13:20
        "Gdyby MW napisała list nt Michnika i Gazety , że cechują ją zachowania typowe dla komunizmu i gloryfikowanie przestepcow komunistycznych, to zapewne też trafiliby na kartki z pozwem Michnika przeciwko MW"

Michnika nieustannie jakieś osoby nazywają komunistą i sprawcą - poprzez ojca czy brata - zbrodni komunistycznych. I co, ile jest tych pozwów? Wg Twojej fascynującej analizy, to powinno ich być tysiące. Ale choć Michnik faktycznie prędki w obronie "dobrego imienia", to jednak jakoś tak nie skacze o każdy komentarz.
        • klodawa1952 Re: Michnik i MW 20.12.18, 16:10
          sverir napisał:

> "Gdyby MW napisała list nt Michnika i Gazety , że cechują ją zachowania typowe
          > dla komunizmu i gloryfikowanie przestepcow komunistycznych, to zapewne też traf
          > iliby na kartki z pozwem Michnika przeciwko MW"
          >
          > Michnika nieustannie jakieś osoby nazywają komunistą i sprawcą - poprzez ojca c
          > zy brata - zbrodni komunistycznych. I co, ile jest tych pozwów? Wg Twojej fascy
          > nującej analizy, to powinno ich być tysiące. Ale choć Michnik faktycznie prędki
          > w obronie "dobrego imienia", to jednak jakoś tak nie skacze o każdy komentarz.
          A gdzie ja napisałem, że skacze o każdy komentarz ?
          Oczywiście, że pozywał : Sakiewicza, Targalskiego , Zybertowicza, Giertycha, Krasowskiego ("Dziennik"), Ziemkiewicza i dziesiatki innych.
    • wagonetka Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 08:39
      Znowu?

Biedni, poszkodowani wszechpolacy chcą pozwać Michnika za to, że tych, co chcieli zerwać z nim spotkanie nazwał po imieniu pisząc „Dobrze pamiętam ten moment. Ci ludzie na salę wykładową weszli nie po to, by wysłuchać tego, co wykładowca miał do powiedzenia; nie po to też, by z nim dyskutować. Przyszli po to, by zerwać wykład i sprowokować awanturę. Tak zawsze postępowali – i postępują – faszyści”.

No czekam z niecierpliwością na proces :-)

• sverir Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 13:27
        Tak na marginesie - " Tak zawsze postępowali – i postępują – faszyści" to wypowiedź jest o tyle niepełna, że tak samo zachowują się także bolszewicy, anarchiści i cała masa innych istów, którym niekoniecznie po drodze z porządkiem publicznym. Pan Michnik, jako rasowy lewak, adwersarzy nazywa faszystami. Adwersarze, nierzadko jako rasowi faszyści, nazywają Michnika komuchem. A tymczasem jedni i drudzy niespecjalnie szanują wolność słowa, jeśli na tym cierpią.
        • wagonetka Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 13:46
          Ale, ponieważ wykład Michnika rozbijała MW, przywoływanie w tym kontekście bolszewików byłoby zwyczajnie głupie. Młodzież Wszechpolska uważa się za spadkobiercę obozu narodowego a integralną częścią faszyzmu jest nacjonalizm.
          • sverir Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 14:20
            "Ale, ponieważ wykład Michnika rozbijała MW, przywoływanie w tym kontekście bolszewików byłoby zwyczajnie głupie. Młodzież Wszechpolska uważa się za spadkobiercę obozu narodowego a integralną częścią faszyzmu jest nacjonalizm"

Wcale nie jest integralną. Właściwie nacjonalizm jest raczej sprzeczny z faszyzmem. Faszyzm na pierwszym miejscu stawia państwo, a jeśli naród, to rozumiany kulturowo, nie etnicznie. A niezależnie od tego, faszyzm definiowany jest też przez inne izmy, jak korporacjonizm czy etatyzm. Sama metoda działania to też za mało, skoro jest wspólna dla różnych opcji politycznych. Pan Michnik, jakkolwiek bronię jego prawa do formułowania takich opinii, jest jednak w błędzie natury historycznej. Przerwanie wykładu przez nacjonalistyczną grupę wcale nie dowodzi faszystowskich poglądów.
            • wagonetka Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 14:30
              sverir napisał:

> Wcale nie jest integralną.

Widocznie znamy różne definicje. Moja pochodzi z encyklopedia.pwn.pl/haslo/faszyzm;3900060.html i brzmi:
              "faszyzm [wł < łac.],
              masowy ruch polityczny, ideologia o skrajnie nacjonalistycznym charakterze, totalitarny reżim polityczny we Włoszech po wyeliminowaniu opozycji parlamentarnej w połowie lat 20. XX w." oraz dalej.
              • sverir Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 14:42
                "Widocznie znamy różne definicje"

Moja ze słów jednego z duchowych twórców faszyzmu, niejakiego Mussoliniego. Istotnie po latach II WŚ interpretacji faszyzmu narosło multum, jedni mówili tak, inni inaczej, ale właśnie choćby z racji słów Mussoliniego należy wykluczyć, aby nacjonalizm był integralną częścią faszyzmu.
                • wagonetka Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 15:02
                  Nie czytałam Mussoliniego. Ale, ponieważ rzecz dzieje się współcześnie, przywołujemy współczesną definicję faszyzmu i MW z pewnością ją wypełnia. Ciekawa jestem, jak rozstrzygnie to sąd.
                  • sverir Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 17:20
                    "Ale, ponieważ rzecz dzieje się współcześnie, przywołujemy współczesną definicję faszyzmu(...)"

To jednak warto przeczytać definicję w całości:)
        • klodawa1952 Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 16:02
          sverir napisał:

> Tak na marginesie - " Tak zawsze postępowali – i postępują – faszyści" to wypow
          > iedź jest o tyle niepełna, że tak samo zachowują się także bolszewicy, anarchiś
          > ci i cała masa innych istów, którym niekoniecznie po drodze z porządkiem public
          > znym.
          Szacunek za ten wpis.
          Historia wyrażnie prezentuje to co opisałeś. Bolszewicy ścigają faszystów a faszyści bolszewików.
          Pan Michnik, jako rasowy lewak, adwersarzy nazywa faszystami. Adwersarze,
          > nierzadko jako rasowi faszyści, nazywają Michnika komuchem. A tymczasem jedni
          > i drudzy niespecjalnie szanują wolność słowa, jeśli na tym cierpią.
          >
    • derff Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 08:48
      U mnie na wsi to się mawiało w takim przypadku"świnia wór drze i kwiczy"
    • yoma Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 08:52
      Ostatecznym, jako i my wszyscy.
      • a2-a Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 10:19
        yoma napisała:

> Ostatecznym, jako i my wszyscy.
        >

Pełna zgoda.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 10:38
        Ja tam się nie wybieram.
        • a2-a Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 10:54
          religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Ja tam się nie wybieram.
          >

Nie szkodzi, odpowiednie organa Pana tam doprowadzą:
          forum.gazeta.pl/forum/w,263153,167161913,167161913,Wezwanie_do_Sadu.html
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 11:00
            Co to za fantazje?
            • a2-a Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 11:03

> Co to za fantazje?
              >

No chyba Pan się nie boi :)
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 11:12
                Czegoś nieistniejącego mam się bać?
                Czegoś nieistniejącego mam się bać?
      • sverir Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 13:20
        Ale MW chodziło nie o sąd, tylko o gmach sądu.
    • x2468 Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 10:56
      Jak w PRL. Wtedy jedynie wtedy kiedy siedział nie stał przed sądem.
      • a2-a Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 11:11
        x2468 napisał:

> Jak w PRL. Wtedy jedynie wtedy kiedy siedział nie stał przed sądem.
        >

i tak miał więcej szczęścia od Popiełuszki...
          Ale mniej od Karola Wojtyły.
        • eiran Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 12:49
          Mnóstwo ludzi miało więcej szczęścia od Popiełuszki. Z faktu że Popiełuszko został zabity przez funkcjonariuszy służb PRL, nijak nie wynika, że Michnik był hołubiony przez PRL.
          • a2-a Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 14:09
            Czyli jest różnica między rządami PiS, a PRL służb którego funkcjonariusze zabijali księży.
            • eiran Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 14:50
              Oczywiście że jest różnica. Funkcjonariusz PiS nie zabijają, a co najwyżej zlecają zabójstwa, i to nie księży, a co najwyżej urzędników KNF, a do tego nieskutecznie, bo trzeba potem tych niedobitych urzędników KNF wozić zakutych w kajdanki.
              • sverir Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 14:53
                Na wszelki wypadek lepiej sprawdzić, czy nie ksiądz.
              • klodawa1952 Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 17:13
                eiran napisał:

> Oczywiście że jest różnica. Funkcjonariusz PiS nie zabijają, a co najwyżej zlec
                > ają zabójstwa, i to nie księży, a co najwyżej urzędników KNF, a do tego nieskut
                > ecznie, bo trzeba potem tych niedobitych urzędników KNF wozić zakutych w kajdan
                > ki.
                Sądzisz więc, że ktoś z PiS wydał zlecenie zabójstwa ?
                Kompletny psychopata z ciebie kiepski żołnierzyku PO.
                • eiran Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 17:24
                  A ty, groteskowy mitomanie, sądzisz, że nie było zlecenia zabójstwa Kwaśniaka, czy też że nie istnieją powiązania pomiędzy SKOK a PiS? Czy też ani jedno ani drugie?
                  • klodawa1952 Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 17:42
                    eiran napisał:

> A ty, groteskowy mitomanie, sądzisz, że nie było zlecenia zabójstwa Kwaśniaka,
                    > czy też że nie istnieją powiązania pomiędzy SKOK a PiS? Czy też ani jedno ani
                    > drugie?
                    Ja, psychopato nie stawiam oskarżeń o morderstwo bez istotnego uzasadnienia. Pogadaj sobie ze zwolennikami Antoniego Maciarewicza a nie ze mną. Zareagować musiałem bo teki podłości wymagają reakcji.
                    • eiran Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 17:48
                      Ja też nie stawiam oskarżam o morderstwo, a co najwyżej - tak jak w tym przypadku - zabójstwo z zamiarem ewentualnym. Jestem w tym zgodny z p. Kwaśniakiem.

A teraz powtórzę pytania, choć wiem, że przyrodzone tchórzostwo nie pozwoli ci odpowiedzieć:

1.) Czy atak na Kwasniaka był wynikiem zlecenia zabójstwa?
                      2.) Czy istnieją powiązania pomiędzy PiS i SKOK?
                      • klodawa1952 Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 17:52
                        eiran napisał:

> Ja też nie stawiam oskarżam o morderstwo, a co najwyżej - tak jak w tym przypad
                        > ku - zabójstwo z zamiarem ewentualnym. Jestem w tym zgodny z p. Kwaśniakiem.
                        Wycofujesz się co hjest cechą POdłych tchórzy a napisałeś co napisałeś i mam nadzieję, że moderator to zostawi. Będzie to ilustracja , że to przede wszystkim ciebie dotyczy hit : "nikt ci nie wmówi, że czarne jest czarne a białe jest białe"
                        > A teraz powtórzę pytania, choć wiem, że przyrodzone tchórzostwo nie pozwoli ci
                        > odpowiedzieć:

> 1.) Czy atak na Kwasniaka był wynikiem zlecenia zabójstwa?
                        > 2.) Czy istnieją powiązania pomiędzy PiS i SKOK?

• eiran Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 17:57
                          Ale z czego się, tchórzliwy mitomanie, wycofuję? Od początku twierdze, że Kwaśniak był objęty zleceniem zabójstwa (z zamiarem ewentualnym), a stali za tym ludzi powiązani ze |SKOK a więc z PiS. I że zamach na Kwaśniaka był skutkiem zlecenia ludzi powiązanych z PiS, najprawdopodobniej z otoczenia Grzegorza Biereckiego, jeśli wręcz nie jego samego. Czy to ci wystarczy do złożenia donosu, czy potrzebujesz czegoś więcej?
                          • klodawa1952 Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 18:00
                            eiran napisał:

> Ale z czego się, tchórzliwy mitomanie, wycofuję? Od początku twierdze, że Kwaśn
                            > iak był objęty zleceniem zabójstwa (z zamiarem ewentualnym), a stali za tym lud
                            > zi powiązani ze |SKOK a więc z PiS. I że zamach na Kwaśniaka był skutkiem zlece
                            > nia ludzi powiązanych z PiS, najprawdopodobniej z otoczenia Grzegorza Biereckie
                            > go, jeśli wręcz nie jego samego. Czy to ci wystarczy do złożenia donosu, czy po
                            > trzebujesz czegoś więcej?
                            Spadaj psy#cho*lu i polemizuj o morderstwach (z zamiarem ewentualnym, z premedytacją i innych) z ekipą tro lli od Maciarewicza. Zrozumiecie się doskonale w teoriach spisku i morderstwach politycznobiznesowych.
                            • eiran Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 18:05
                              Czyli podsumowując - uważasz że nie było zlecenia zabójstwa Kwaśniaka, nie istnieją powiązania pomiędzy PiS i SKOK, a podziwiany przez twojego idola Jakubiaka były szef MON nazywa się Maciarewicz? Tak, tchórzliwy donosicielu?
                              • klodawa1952 Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 18:12
                                eiran napisał:

> Czyli podsumowując - uważasz że nie było zlecenia zabójstwa Kwaśniaka, nie istn
                                > ieją powiązania pomiędzy PiS i SKOK, a podziwiany przez twojego idola Jakubiaka
                                > były szef MON nazywa się Maciarewicz? Tak, tchórzliwy donosicielu?
                                Bzdury i imaginacje chorego umysłu.
                                • eiran Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 18:15
                                  Idąc od końca (czyli według "twojej postaci" pierwszej imaginacji) - nie deklarowałeś poparcia dla Jakubiaka?
        • x2468 Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 20:37
          Ty rowniez miales wiecej szczescia od Popieluszki czego nie mozna powiedziec np o Blidzie.
          • klodawa1952 Re: Michnik stanie przed sądem 21.12.18, 06:38
            x2468 napisał:

> Ty rowniez miales wiecej szczescia od Popieluszki czego nie mozna powiedziec np
            > o Blidzie.
            Czyste chamstwo i prostactwo. Typowe u ciebie.
      • yoma Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 12:14
        x2468 napisał:

> Jak w PRL. Wtedy jedynie wtedy kiedy siedział nie stał przed sądem.
        >

A tak mi się skojarzyło:

m.facebook.com/photo.php?fbid=10156035298043595&set=gm.1633058536826404&type=3&theater
    • klodawa1952 Giertych też przegrał z Michnikiem ;) 20.12.18, 16:52
      Giertych został pozwany przez Michnika za to, że mecenas Roman powiedział iż Michnik jest ,byłym partyjnym aparatczykiem”. Sąd nakazał publikację przeprosin i 10 tys. zł zadośćuczynienia.
      • x2468 Re: Giertych też przegrał z Michnikiem ;) 21.12.18, 08:11
        Michnik byl "bylym partyjnym aparatczykiem" byl zalosny symetrysto?
    • m.c.hrabia Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 17:07
      No i co ?
      • aniechto.only Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 17:54
        A nic ciekawego. To tylko Romuś pod nowym nickiem przezywa orgazm z tego powodu.
        • klodawa1952 Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 17:57
          aniechto.only napisała:

> A nic ciekawego. To tylko Romuś pod nowym nickiem przezywa orgazm z tego powod
          > u.
          Tak z ciekawości zapytam a który to jest mój nowy nick, twoim zdaniem ?
          Tak tylko z ciekawości bo trafność twoich wypowiedzi nie tylko w tym przypadku znam.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 18:00
            Twoj nowy nick to nopopis, leaderze.
            • klodawa1952 Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 18:01

> Twoj nowy nick to nopopis, leaderze.
              >
              aniechto only jest też twoim nickiem ?
              ile masz tych nicków ?
              • eiran Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 18:06
                Na pewno obraza ma mniej nicków, niż ty masz funów.
                • klodawa1952 Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 18:31
                  eiran napisał:

> Na pewno obraza ma mniej nicków, niż ty masz funów.
                  skąd ty wiesz ile ja czy kto inny ma funów ? Tradycyjnie publikujesz tutaj swoje rojenia w fazie remisji jako fakty. Z równym powodzeniem ktoś może napisać, że jesteś Panem Trzaskowskim na tym forum i się sam ze sobą nie zgadzasz. To takie samo rojenie schorowany biedaku.
                  • eiran Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 18:35
                    To prawda - nie wiem ile masz funów, natomiast wiem, że mam z ciebie sporo funu. I dodatkowo wiem, że nie jestem w tym odosobniony.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Michnik stanie przed sądem 20.12.18, 20:30
                Nie, stare moje nicki pisały na gorzowskim forum.
    • taniarada Mają Michniki przerąbane 20.12.18, 19:21
      Stefana ze Szwecji chcą ściągnąć.Choć stareńki on jest .I nie zupełnie jarzy o co chodzi.Szkoda że nie wcześniej.Teraz Adaś narozrabiał.Dla niego nie pierwszyzna .Uwielbia latać po sądach.Amen.
      • xystos Re: Mają Michniki przerąbane 20.12.18, 19:37
        a nie taniej byłoby odstrzelić obu braci zdrajców?
        • x2468 Re: Mają Michniki przerąbane 20.12.18, 20:41
          Zdradzili twoj umilowany Zwiazek Radziecki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka