Dodaj do ulubionych

Jednak Scheuring-Wielgus.

20.05.19, 08:56
Jeszcze raz przejrzałem listy warszawskie. Naprawdę, wierzcie mi, oprócz przyzwoitej, ale mocno leciwej emerytki (Danuta Huebner) nie ma tam na kogo głosować. Stary i schorowany żubr białowieski na jedynce, koleś Schetyny Halicki za bliżej mi nieznane dokonania i lafirynda polityczna Gasiukowa zamyka podium. Schetyna Warszawę potraktował antytuskowym butem. Uważał. że to samograj po sukcesie Trzaskowskiego. Zobaczymy.

Dlaczego Scheuring-Wielgus? Pełna moja perwersja. Mam nadzieję, że wygra z politycznym śmieciem Biedroniem. Jak przegra to i tak się tej załganej pary homosiów pozbędziemy. Rozpłyną się w gejowskich klubach Brukseli i Las Vegas. Jak wygra, to rezultat będzie identyczny. Niestety, jest jedynym kandydatem, której poglądy i zasady podzielam i podziwiam.

Szczerze przedkładam moją motywację wyborczą i wypraszam sobie kretyńskie uwagi, że wspieram tego pisowskiego fagasa - Biedronia kosztem KE. Są jeszcze wybory jesienne.

Obserwuj wątek
    • eiran Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 20.05.19, 09:21
      To nawet całkiem realne, że pani Joanna wyprzedzi Roberta na liście warszawskiej, czego jej szczerze życzę, nawet jeśli sam na nią nie zagłosuję. Ale tak realistycznie, to jednak Biedroń raczej dostanie więcej głosów, jest w końcu jedynką i twarzą listy. A partia może liczyć w Warszawie na jeden mandat, przy czy nie wierzę, że Biedroń go nie obejmie. To w gruncie rzeczy sprytny mały kłamczuszek, który znajdzie jakieś pokrętne wytłumaczenie.
    • yoma Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 20.05.19, 09:26
      Rany, Heniek, ty czujesz jakiś kompulsywny przymus zwierzania się? Naprawdę, forum to nie kozetka u psychoterapeuty - musisz się zwierzać, to rób to u księdza albo u barmana.

Kogo urwa obchodzi, co ty przejrzałeś albo i nie? O, albo jeszcze masz forum Życie rodzinne, tam też się zwierzają.
      • jureek Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 20.05.19, 10:50
        yoma napisała:

> Kogo urwa obchodzi, co ty przejrzałeś albo i nie?

Możesz nie czytać, możesz wygasić. Proszę tylko, żebyś wypowiadała się tylko za siebie.

> O, albo jeszcze masz forum Ży
        > cie rodzinne, tam też się zwierzają.

Zareagowałabyś tak samo, gdyby zwierzył się, że zagłosuje na kogoś z KE?
        • taziuta Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 20.05.19, 10:55
          jureek napisał:

> Zareagowałabyś tak samo, gdyby zwierzył się, że zagłosuje na kogoś z KE?

No, ciekawe. :)
        • yoma Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 20.05.19, 10:59
          Owszem. Raz, drugi jest OK, ale przecież on jęczy codziennie, jak to czyta listy i nic nie znajduje.

Ale widzę, że ma pułk obrońców? :)
          • don.kichote Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 20.05.19, 11:10
            yoma napisała:

> Owszem. Raz, drugi jest OK, ale przecież on jęczy codziennie, jak to czyta list
            > y i nic nie znajduje.

Bądź obiektywna. W co najmniej połowie kretyńskich wątków niejakiego (wielonikowego) "Ryja", dopisujesz się z lubością i nie narzekasz na ich monotonność, czy jednotematyczność.
            Dlaczego?

> Ale widzę, że ma pułk obrońców? :)

Ja do nich na pewno nie należę.
            • yoma Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 20.05.19, 11:37
              Narzekam, wielokrotnie, sprawdź jak nie wierzysz. A, nie sprawdzisz, bo wyosłowane. W wątkach Oszołka też się dopisuję z lubością :)

Niemniej proponuję, żeby do celów zbadania, do kogo Yoma się dopisuje, a do kogo nie, założyć osobny wątek, skoro to takie fascynujące. Sama z chęcią obejrzę rezultaty :)
      • no-popis Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 20.05.19, 15:26
        yoma napisała:
        > Rany, Heniek, ty czujesz jakiś kompulsywny przymus zwierzania się? Naprawdę, fo
        > rum to nie kozetka u psychoterapeuty - musisz się zwierzać, to rób to u księdza
        > albo u barmana.
        > Kogo urwa obchodzi, co ty przejrzałeś albo i nie? O, albo jeszcze masz forum Ży
        > cie rodzinne, tam też się zwierzają.
        Masz jakiś problem z tolerancją zwyczajów, poglądów innych osób. Zrób badanie bo możesz mieć homo sovieticus.
    • jureek Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 20.05.19, 11:46
      Gdybym ja miał głosować w Warszawie, zagłosowałbym bez wahania na Urszulę Kuczyńską. Podczas debaty kandydatów zorganizowanej przez Kongres Energetyki Obywatelskiej wyróżniała się zdecydowanie fachowością i rozsądkiem na tle innych kandydatów. Nic dziwnego, że zajęła pierwsze miejsce w anonimowej sondzie przeprowadzonej wśród uczestników konferencji na zakończenie debaty.
      Ponieważ jednak w dniu wyborów przebywać będę w Niemczech, to głos swój oddam na inną kandydatkę, rodaczkę z Opola, która startuje z niemieckiej listy DiEM25 - Joannę Bronowicką.

radio.opole.pl/125,824,joanna-bronowicka-o-dlugodystansowcach-z-partii-&sp=5

www.deineuropa.jetzt/candidates/joanna-bronowicka

Niemiecki latarnik wyborczy pokazał mi największą zgodność moich poglądów z postulatami DiEM25, a tu jeszcze rodaczka na ich liście. Nie mam więc problemu, kogo wybrać.

fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/gj/k7sc/ubYUALDrvkSW24P5gX.jpg
    • no-popis Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 20.05.19, 15:17
      Twój głos, Twoja sprawa, Twoje prawo.
      Nie zagłosuję na Nia ale popieram i rozumiem.
      • eiran Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 20.05.19, 15:22
        No proszę - prawdziwy cud. Pan Leszek ze Świnoujścia nie zagłosuje na "dwójkę" z listy warszawskiej, ale łaskawie wyraża zgodę, by zagłosował na nią mieszkaniec Warszawy.
    • haen2010 Małe wyjaśnienie dla yoma. 21.05.19, 08:26
      To naprawdę komfort nie mieć wątpliwości wyborczych. Zwłaszcza w polskim politycznym i ściśle spersonalizowanym zoologu. Radzę jednak pamiętać, że wśród zwiedzających ZOO zawsze największą popularnością cieszą się małpy.
      • yoma Re: Małe wyjaśnienie dla yoma. 21.05.19, 08:40
        A dziękuję serdecznie za pouczenie, bez tego pojęcia bym nie miała, jak głosować. W rewanżu radzę pamiętać, że nicki podlegają deklinacji.
        • eiran Re: Małe wyjaśnienie dla yoma. 21.05.19, 09:14
          Niby tak, ale skąd wiadomo, jaki rodzaj deklinacji wybrać? Może yoma to rodzaj męski tak jak kierowca, idiota albo sprawca? A jeżeli żeński, to skąd wadomo czy odieniac tak jak "pani", czy raczej "wnusia"?
          • yoma Re: Małe wyjaśnienie dla yoma. 21.05.19, 09:20
            Tej Yomy, tego Barnaby, różnicy brak :) Wnusia, słodko, dawno nikt tak do mnie nie mówił. Dziękuję :)
            • eiran Re: Małe wyjaśnienie dla yoma. 21.05.19, 09:25
              Ale na przykład w celowniku Yoma mocno się różni od kierowcy, ale także wnusi.
              • yoma Re: Małe wyjaśnienie dla yoma. 21.05.19, 09:31
                Ja się w ogóle różnię, wiesz :)

W celowniku 😄👍💪
    • oszo-lom-z-rm Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 22.05.19, 09:17
      Szlezwig Holsztaj powinna osiąść w
      Na dziekance w oddziale zamkniętym
    • m.c.hrabia Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 22.05.19, 15:18
      Trzeba przyznać że heniek ma talent do obstawiania co jedno to większe dno
      "Jak się dostanę do UE to mogę płacić 20tys"
      • eiran Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 22.05.19, 15:28
        Pani się pogubiła, a w odróżnieniu od szefa nie ma doradców PR.
        • haen2010 Jest taka gradacja w polityce 22.05.19, 15:54
          Wróg. Śmiertelny wróg. Kolega z listy wyborczej.

Przypomniało mi się, jak pewna grubaśna polityczna szuja najpierw zakapowała Maderę Rysia Petru do mediów i następnego dnia wystąpiła gromko w jego obronie łżąc jak bura suka.

Taką drobną szuję jak Biedronia na bank stać na taki numer - wyciągnąć aferę z pieskami sprzed trzech lat. Zwłaszcza kiedy zobaczyłem jak następnego dnia pieści pieska w swoim biurze. Bardzo możliwe, że z ich badań wynikają jego gorsze od pani SW notowania w Warszawie.
          • m.c.hrabia Re: Jest taka gradacja w polityce 22.05.19, 16:03
            Tak z ciekawości, to o czym bredzisz?
            • eiran Re: Jest taka gradacja w polityce 22.05.19, 16:12
              Sugeruje, że to Biedroń doniósł na JS-W, że oddała psy do schroniska, ponieważ się obawiał, że wyprzedzi go w Warszawie liczbą głosów. Nie dlatego, że coś wie na ten temat tylko dlatego, że uważa, że Biedronia na to stać.
              • m.c.hrabia Re: Jest taka gradacja w polityce 22.05.19, 16:16
                A ona oczywista oczywistość, psy ze schroniska wzięła a nie oddała.
                • eiran Re: Jest taka gradacja w polityce 22.05.19, 16:21
                  Już wiadomo jak było, Joanna skompromitowała się tą sprawą. Tu chodzi o to, że zdaniem haena za medialną aferą z tego powodu stoi Robert. A to dlatego, że za medialną aferą w sprawie Petru stoi Lubnauer.
                  • m.c.hrabia Re: Jest taka gradacja w polityce 22.05.19, 16:34
                    to znaczy ,że Tuskowi się upiekło.
                  • haen2010 Re: Jest taka gradacja w polityce 22.05.19, 17:14
                    Hrabia zawsze miał kłopot z Polnische Realpolitik.
                    • m.c.hrabia Re: Jest taka gradacja w polityce 22.05.19, 17:20
                      Heniek Real pokazał w Elblągu
                      • haen2010 Re: Jest taka gradacja w polityce 22.05.19, 18:34
                        Oj Hrabio, żałosny jesteś kiedy spadasz do poziomu pisiorka.
                        • m.c.hrabia Re: Jest taka gradacja w polityce 22.05.19, 19:07
                          ja tylko przypominam twoją real polityk , ostatnie stawianie na W_S tylko potwierdza mnie w przekonaniu ,że bujasz po wyżynach, i bardziej uprzedzeniami się kierujesz niż racjonalną oceną sytuacji.
                        • no-popis Re: Jest taka gradacja w polityce 27.05.19, 15:04
                          haen2010 napisał:

> Oj Hrabio, żałosny jesteś kiedy spadasz do poziomu pisiorka.
                          Hrabia jest niżej niż pisiorki. On reprezentuje poziom Qurwskich obydwu z GW i TVP :) tylko jest mniej zdolny i nikt nie chce kupić jego usług jak kupili Michnik i Kaczyński podłe usługi Qurwskich.
    • ryzy_na_hulajnodze Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 22.05.19, 22:14
      INteligencje tez podziwiasz ?
    • ryzy_na_hulajnodze Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 22.05.19, 22:15
      a jednak szojrung musi wygrac . BO inaczy psy zdechno
    • m.c.hrabia Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 27.05.19, 13:34
      posłanka Joanna Scheuring-Wielgus w wywiadzie dla Onetu twierdzi, że Wiosna Roberta Biedronia odniosła wielkie zwycięstwo............................................................................
      Scheuring-Wielgus ubiegała się o mandat europosła. Wynik polityk był tak słaby, że nawet jeśli Robert Biedroń zrezygnuje z mandatu, to i tak posłanka nie pojedzie do Brukseli.
      • ryzy_na_hulajnodze Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 27.05.19, 14:09
        No to psy zdechno - Szajbus-wielgus bez kasy sie ostanie
      • eiran Re: Jednak Scheuring-Wielgus. 27.05.19, 14:12
        Akurat to co ją najbardziej obciążyło w kampanii, np. historia z psami, przydarzyło się jej jeszcze w czasach przedwiosennych.
    • no-popis A co teraz z wybitną partią Nowoczesna ? 27.05.19, 14:32
      No prócz tego ' że podatnik zaplaci kest nowoczesną działalność' którą tak wspierała GW i kilku wyjątkowo przyglupach trolli na tym forum.
      • eiran Re: A co teraz z wybitną partią Nowoczesna ? 27.05.19, 15:00
        no-popis napisała:

> No prócz tego ' że podatnik zaplaci kest nowoczesną działalność' którą tak wspi
        > erała GW i kilku wyjątkowo przyglupach trolli na tym forum.

Trzeba przyznać, że efekty wczorajszego świętowania nie odpuszczają i bełkotliwość wpisów ludzikowa nie ustępuje ani na krok.
        • m.c.hrabia Re: A co teraz z wybitną partią Nowoczesna ? 27.05.19, 15:16
          eiran napisał:

>
          > Trzeba przyznać, że efekty wczorajszego świętowania nie odpuszczają i bełkotliw
          > ość wpisów ludzikowa nie ustępuje ani na krok.
          >
          >

w tym bełkocie konkuruje z macałym.
    • no-popis no i widzisz Heniu 27.05.19, 15:58
      ...jak każdy narcyz znowu zrobiłeś złą i potrzebną Kaczyńskiemu robotę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka