Dodaj do ulubionych

Teraz zacznijmy się bać

07.09.19, 14:53
Kobold wydalil z siebie, że to będzie " rząd" kontynuacji, czyli dalej będą kraść, dalej będą kłamać, dalej oszukiwać, dalej dzielić Polakow na sorty, porównywać do zwierząt, za taką kontynuację to ja serdecznie dziękuję. A jeszcze, podobno, i gnom i Duda sypneli dowcipami, tak marnej proweniencji, że aż niedobrze sie robi, czyli nic nowego sub sole, jak to mówią, mendy zawsze zostaną mendami.
Obserwuj wątek
    • czandra1 Re: Teraz zacznijmy się bać 07.09.19, 15:42
      Teraz to juz nie są żarty, Rydzyk chce pokonać opozycję paciorkiem i głodem, z tym że on namawia ludzi do glodowania, sam będzie zakaszal frykasy.
    • j-k alesz boj sie Boga, hloopcze, 07.09.19, 15:47
      dalsze Rzady PiSu - chociaz to zadne marzenie - to lepsze - niz moj ulubieniec Grzesio Schetyna

z PO - rzadzacy z tylnego siedzenia zza Kidawy-Blonskiej :)
      • czandra1 Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 07.09.19, 16:05
        Odnoszę wrażenie, że nie wiesz o czym są wątki, pieprzysz bez żadnego trybu i sensu, ciekawym co tego jest przyczyną?
        • j-k viem,ze cierpisz z racji zepchniecia PO do piwnicy 07.09.19, 16:15
          ale to doprawdy nie moj problem, hloopcze.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

zwolennik Lewicy (ale tej bez LGBT)

• ktos_z_kosmosu Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 07.09.19, 16:22
          czandra1 napisał:

> Odnoszę wrażenie, że nie wiesz o czym są wątki, pieprzysz bez żadnego trybu i s
          > ensu, ciekawym co tego jest przyczyną?

On nie wiedzą, ale się dowiedzą, gdy przez Kaczyńskiego "zostaną zdradzeni o świcie".
          Czyli wtedy gdy z głodu kiszki im zaczną grać i jednocześnie kupka niezapłaconych rachunków zacznie rosnąć.
          • adria231 Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 07:55
            Kaczyński naobiecywał : najniższa pensja 4000 zł, trzynastka i czternastka dla emerytów itd, itd....
            Nie dodał tylko nic o inflacji, o podwyżkach cen i tego, że za bochenek chleba zapłacimy 15 zł.
            • qinto Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 08:12
              adria231 napisała:

> Kaczyński naobiecywał : najniższa pensja 4000 zł, trzynastka i czternastka dla
              > emerytów itd, itd....
              > Nie dodał tylko nic o inflacji, o podwyżkach cen i tego, że za bochenek chleba
              > zapłacimy 15 zł.

Ale w gospodarce kapitalistycznej o cenach nie decyduje rząd.
              "Słynne" pytanie Tuska o ile wzrosły ceny cebuli i kurczaków za rządów PiS, mógł zadać facet, który nie ma pojęcia o "ekonomii kapitalizmu".
              Inflacja w Polsce jest na niskim poziomie wyniosła 2,6 % w czerwcu 2019r.
              • adria231 Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 08:55
                Nie wiem, kto liczył tę inflację. Domyślam się , że nie ci , którzy większość pieniędzy zostawiają w sklepach spożywczych.
                Z tymi obliczeniami jest tak, jak z " całkiem przyjemną temperaturą" , którą odczuwa człowiek trzymając jedną nogę w zamrażarce, a drugą w zapalonym piekarniku.
                Żeby moja wypowiedź była bardziej zrozumiała dodam, że ziemniaki są o 100% droższe, a koszty administracyjne mojego mieszkania podniosła mi spółdzielnia mieszkaniowa podniosła mi o 20%. W międzyczasie nie zauważyłam by którykolwiek z moich wydatków zmniejszył się.
                • qinto Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 09:20
                  adria231 napisała:

> Nie wiem, kto liczył tę inflację. Domyślam się , że nie ci , którzy większość p
                  > ieniędzy zostawiają w sklepach spożywczych.
                  > Z tymi obliczeniami jest tak, jak z " całkiem przyjemną temperaturą" , któ
                  > rą odczuwa człowiek trzymając jedną nogę w zamrażarce, a drugą w zapalonym piek
                  > arniku.
                  > Żeby moja wypowiedź była bardziej zrozumiała dodam, że ziemniaki są o 100% dr
                  > oższe, a koszty administracyjne mojego mieszkania podniosła mi spółdzielnia mi
                  > eszkaniowa podniosła mi o 20%. W międzyczasie nie zauważyłam by którykolwiek
                  > z moich wydatków zmniejszył się.

Inflację "liczy" GUS
                  tiny.pl/t1spz
                  W międzyczasie wzrosły ceny cebuli i pietruszki oraz innych warzyw. To wszystko wina rządu?

Pietruszka do zupy może być sporym wydatkiem. W niektórych sklepach jej cena osiąga nawet poziom 27 zł za kilogram. To prawie 170-procentowy wzrost w porównaniu do zeszłego roku, kiedy za 1 kg płaciliśmy 10 zł, a w 2017 roku - 6 zł.

www.bankier.pl/wiadomosc/Ile-kosztuje-pietruszka-marchewka-czy-cebula-Ceny-warzyw-moga-spasc-7687968.html
                  Jeżeli uważasz, że na podwyżki czynszu w Twojej spółdzielni mieszkaniowej może wpływać rząd - to nie ma o czym dyskutować.
                  • pies.na.czarnych Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 09:55
                    > Inflację "liczy" GUS

Jeżeli GUS kierują ludzie tacy jak Janusz Wojciechowski były sędzia, który przez wiele lat kierował Najwyższą Izbą Kontroli to ich analizy są tyle warte co słowa Matołusza.
                • eiran Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 10:04
                  Inflacja jest wyliczana w oparciu o tzw. koszyk dóbr i usług, w którym określone są wagi dla poszczególnych kategorii zakupów. Zestaw jest z grubsza stały, natomiast wagi są modyfikowane, dzięki czemu GUS może do pewnego stopnia manipulować stopą inflacji, ale tylko do pewnego stopnia. Indywidualny rozkład wydatków różni się od wag - na przykład kto, kto codziennie dojeżdża do pracy kilkadziesiąt kilometrów własnym samochodem, wydaje na transport więcej niż "koszykowe" 10%. Małżeństwo emerytów wydaje więcej na leki, niż zdrowy młodzieniec, który - być może - wydaje z kolei więcej na alkohol i odzież z obuwiem.

www.bankier.pl/wiadomosc/Inflacja-CPI-przyspieszyla-GUS-zmienil-koszyk-7647682.html
                • taniarada Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 10:23
                  adria231 napisała:

> Nie wiem, kto liczył tę inflację. Domyślam się , że nie ci , którzy większość p
                  > ieniędzy zostawiają w sklepach spożywczych.
                  > Z tymi obliczeniami jest tak, jak z " całkiem przyjemną temperaturą" , któ
                  > rą odczuwa człowiek trzymając jedną nogę w zamrażarce, a drugą w zapalonym piek
                  > arniku.
                  > Żeby moja wypowiedź była bardziej zrozumiała dodam, że ziemniaki są o 100% dr
                  > oższe, a koszty administracyjne mojego mieszkania podniosła mi spółdzielnia mi
                  > eszkaniowa podniosła mi o 20%. W międzyczasie nie zauważyłam by którykolwiek
                  > z moich wydatków zmniejszył się.
                  Przecież to jasne .To wina Kaczyńskiego.Gdyby rządził Schetyna to nago i boso byśmy fruwali po rosie.Muszę ci napisać babka że w Niemczech tego roku ziemniaki zwane kartoflami wyjątkowo drogie.Zamiast jęczeć to marsz do pracy w Raichu.Jako opiekunka starszych.
              • eiran Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 08:58
                qinto napisał:

> Ale w gospodarce kapitalistycznej o cenach nie decyduje rząd.
                > "Słynne" pytanie Tuska o ile wzrosły ceny cebuli i kurczaków za rządów PiS, móg
                > ł zadać facet, który nie ma pojęcia o "ekonomii kapitalizmu".

U właśnie dlatego rysiu, niezłomny rycerzu prawdy, Jarosław Kaczyński domagał się od Donalda Tuska natychmiastowego obniżenia cen paliwa, ponieważ - podobnie jak stunikowy rysio wyklęty - wiedział że poziom cen w kapitaliźmie to nie sprawa rządu. Podobnie jak wysokość podatków, które - jak powszechnie wiadomo - w większości przypadków uchwala Sejm a nie rząd.
                • taniarada Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 10:18
                  eiran napisał:

> qinto napisał:
                  >
                  > > Ale w gospodarce kapitalistycznej o cenach nie decyduje rząd.
                  > > "Słynne" pytanie Tuska o ile wzrosły ceny cebuli i kurczaków za rządów Pi
                  > S, móg
                  > > ł zadać facet, który nie ma pojęcia o "ekonomii kapitalizmu".
                  >
                  > U właśnie dlatego rysiu, niezłomny rycerzu prawdy, Jarosław Kaczyński domagał s
                  > ię od Donalda Tuska natychmiastowego obniżenia cen paliwa, ponieważ - podobnie
                  > jak stunikowy rysio wyklęty - wiedział że poziom cen w kapitaliźmie to nie spra
                  > wa rządu. Podobnie jak wysokość podatków, które - jak powszechnie wiadomo - w w
                  > iększości przypadków uchwala Sejm a nie rząd.
                  >
                  Majeran cierpisz na syndrom małego penisa .I masz niskie pojęcie o inflacji .
              • pies.na.czarnych Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 09:29
                Sondaż "Rzeczpospolitej": Co drugi Polak uważa, że rząd ukrywa deficyt w budżecie
              • pies.na.czarnych Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 09:46
                > > Ale w gospodarce kapitalistycznej o cenach nie decyduje rząd.

Rzad przez obnizanie/podwyzszanie podatku VAT reguluje ceny na poszczegolne towary czy uslugi. Tak sie dzieje w kazdej gospodarce. Rowniez akcyza jest forma regulacji cen.
                Jezeli tym sposobem rzad podwyzsza ceny na przyklad paliw to to ma rowniez wplyw na cene pietruszki.
        • stasi1 Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 09:36
          Pewnie dlatego że pisowiec więc nic dziwnego
      • qinto Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 08:05
        j-k napisał:

> dalsze Rzady PiSu - chociaz to zadne marzenie - to lepsze - niz moj ulubieniec
        > Grzesio Schetyna
        >
        > z PO - rzadzacy z tylnego siedzenia zza Kidawy-Blonskiej :)

Zgadzam się z tą oceną. Rząd PiS to również nie moja bajka, lepsze to jednak od rządów, który okłamuje wyborców. Program 500+ był powszechnie krytykowany przez PO, trzynastka dla emerytów również. Nagle jest to w programie PO. Za poprzedniej kadencji nie można było tego wprowadzić.
        Rząd PiS również nie spełnił wielu obietnic wyborczych, jednak w kłamstwie nie dorównuje platformie.
        Osobiście wolałbym żeby premierem PO został Nitras albo Szczerba.
        • nazimno Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 09:21
          Nitras nie, on cofal swoja taczke na niemieckiej
          autostradzie i pokazal policji immunitet.
          • qinto Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 13:20
            nazimno napisał:

> Nitras nie, on cofal swoja taczke na niemieckiej
            > autostradzie i pokazal policji immunitet.

Małgośka zaś powiedziała o kanale na Mierze Wiślanej, że gdyby natura chciała to by to sama zrobiła.
            Tylko ta wypowiedź pokazuje jak "ynteligentna" jest ta dama.
            Nitras przy niej to intelektualista.
            • pies.na.czarnych Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 13:21
              Co jest dla ciebie niezrozumiałe w jej wypowiedzi?
              • qinto Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 08.09.19, 14:07
                pies.na.czarnych napisała:

> Co jest dla ciebie niezrozumiałe w jej wypowiedzi?
                >

Takie pytanie może paść tylko od ciebie.
                Czy natura chciała by był kanał sueski? panamski, kiloński?
                • pies.na.czarnych Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 09.09.19, 10:06
                  Bóg tak chciał.
                  • qinto Re: alesz boj sie Boga, hloopcze, 09.09.19, 19:08
                    pies.na.czarnych napisała:

> Bóg tak chciał.

To, akurat przekazała BKB. Mądre jak przystało na tę damę.
    • taniarada Czaruś spoko 08.09.19, 10:15
      Gorszych złodziei jak PO nie będzie.Ta Błońska zwana Kidawą zostanie tylko w cieniu.Przypomnij mi jak tam te OFE ,zasiłek pogrzebowy i praca aż do śmierci.Oraz Amber Gold Józka Bąka.Platformie Nieobywatelskiej już dziękujemy.A Tuska wraz z HGW co zanieczyściła Wisłę zapraszamy do celi 500+.Wszystkie platfusy się w niej zmieszczą.Amen.I precz mi od Tadzia Rydzyka.
      • tacx Re: Czaruś spoko 08.09.19, 10:28
        Co ty nie powiesz? A kto sprywatyzował Jelfę? Kto wpakował Polaków w kredyty frankowe? Nie wiesz? To ci pomogę
        galeria.bankier.pl/p/9/e/bf190799f30134-645-328-0-0-1168-594.png

Jak masz elementarną umiejętność wyciągania wniosków z tego co widzisz to te bzdury zaraz odwołasz pisowski hunwejbinie
      • tacx Re: Czaruś spoko 08.09.19, 10:32
        Jeszcze bardziej ci pomogę skur...synu. Rok 2005
        www.money.pl/gospodarka/rzad-zapowiada-ze-w-ciagu-4-lat-dokonczy-prywatyzacje-w-polsce-6278013465417857a.html?amp=1
      • stasi1 Re: Czaruś spoko 09.09.19, 09:53
        OFE bym nie wymieniał bo teraz i Morawiecki z tego chce mieć pieniądze. Przy czym za PO tylko zapisy się zmieniły tutaj Morawiecki dostanie ,,żywe pieniądze"
    • asdfg2018 Re: Teraz zacznijmy się bać 08.09.19, 11:18
      Te leśne dziadki z PO i z PiS tydzień temu naparzali się pod bramą Stoczni Gdańskiej niczym kibole podczas ustawki i wykrzykiwali że "moja prawda jest najmojsza" , "nieprawda , nasza prawda jest najmojsza"
      Dlatego jednych i drugich należy osikać i głosować np Lewicę , Le-wi-cę
      A te leśne dziadki niech się dalej naparzają do końca świata i wykrzykuja czyja prawda jest najmojsza , te różne Borowczaki , Gwiazdy i reszta
      -
      www.facebook.com/tygodnikfaktyimity/
      • taniarada Re: Teraz zacznijmy się bać 08.09.19, 11:23
        asdfg2018 napisał(a):

> Te leśne dziadki z PO i z PiS tydzień temu naparzali się pod bramą Stoczni Gdań
        > skiej niczym kibole podczas ustawki i wykrzykiwali że "moja prawda jest najmojs
        > za" , "nieprawda , nasza prawda jest najmojsza"
        > Dlatego jednych i drugich należy osikać i głosować np Lewicę , Le-wi-cę
        > A te leśne dziadki niech się dalej naparzają do końca świata i wykrzykuja czyja
        > prawda jest najmojsza , te różne Borowczaki , Gwiazdy i reszta
        > -
        > www.facebook.com/tygodnikfaktyimity/
        Komuchom też dziękujemy.Komuna już nie wróci.A jak tam na grobach twoich bliskich .Jest krzyż ? Czy tylko sierp i młot lub gwiazda czerwona.O to jest pytanie?
        • tacx Re: Teraz zacznijmy się bać 08.09.19, 11:26
          Komuchem to jesteś ty i tobie podobni - pogrobowcy Gomułki. Przedsiębiorca - kułak którego należy rozkułaczyć i rozdać neipracującej masie. To jest żywcem wyjete z programu Żdanowa i Kujbyszewa. W Polsce odpowiednikiem był Hilary Minc ktory oskubał ludzi z pieniędzy przy denominacji waluty. Ty i tobie podobni robicie dokładnie to samo przy uzyciu innych srodków. jak sie skończyla komuna to wszyscy wiedza. I tym razem tak samo się skończy - będzie nagroda Nobla z ekonomii albo nagroda darwina.
          • adria231 Re: Teraz zacznijmy się bać 08.09.19, 11:52
            To może uzupełnię, kto ustala ceny. W spółdzielni zapytałam, dlaczego podwyżka kosztów "administracyjnych". Odpowiedziano mi, że ze względu na podwyżkę minimalnych pensji dla pracowników ( ja żadnej podwyżki dochodów nie odczułam).
            A wczoraj dowiedziałam się kupując bilet do kina, że jego cena wzrosła ostatnio z 13 zł do 29 zł na taki sam seans o tej samej porze. Policzcie, ile to procent . Gdyby nowa cena biletu była 26 zł , byłoby to 100%. Jest więcej.Nie dopytywałam już, dlaczego tak drogo. A kto ustala wyższe pensje? A czyim kosztem to się dzieje. Zapytajcie pracodawców i samorządy.
            Przepraszam za te szczegółowe wyliczenia. Zawsze miałam słabość do zadań rachunkowych i jak czytam niektóre rozważania, to zaczynają mnie zęby boleć.
            • asdfg2018 Re: Teraz zacznijmy się bać 08.09.19, 12:10
              Jak spleśniały już mocno zbaffca rozkręci swoje "programy autorskie" to buty zimowe będą po 3 000 000 pln a bochenek chleba po 40 000 a płaca minimalna w wysokości 25 000 000 pln
              Płaca minimalna będzie się mieściła na taczce lub w takim dużym jutowym worku po ziemniakach .

-
              www.facebook.com/tygodnikfaktyimity/
            • qinto Re: Teraz zacznijmy się bać 08.09.19, 13:16
              Przepraszam za te szczegółowe wyliczenia. Zawsze miałam słabość do zadań rachunkowych i jak czytam niektóre rozważania, to zaczynają mnie zęby boleć.

Wystarczy wziąć Apap - i po "bulu".
              To, co Ci powiedzieli w spółdzielni, pomnóż przez 10 i podziel przez tysiąc. To proste arytmetyczne działanie.
    • a-lfa Re: Teraz zacznijmy się bać 08.09.19, 14:01
      Jak będzie konstytucja to będzie koniec Polski w UE a to oznacza iż trzeba się spodziewać czegoś w rodzaju Białorusi lub Rosji. Czyli państwa z demokracją li tylko fasadową lub nawet bez fasady bo można tak ustawić warunki rejestracji partii iż nikt ich nie spełni po za wiadomą partią. Ale tak jak pisałem UE jest do niczego Pis -owi niepotrzebna. Kasa jest dobra ale rządowi kasa nie potrzebna. UE przeszkadza. Wtrąca się wymaga - więc jest z gruntu zła. Jak się wyjdzie to i fasady nie będą potrzebne. Będzie można zbudować realny socjalizm. Na początek za winnych podwyżek uzna się sklepy a w zasadzie ich właścicieli - to będzie powód do wprowadzenia na początek cen urzędowych a docelowo nacjonalizacji i zjednoczenia sporej części handlu. Wrócimy do tego co było za PRL - u. Kowalskim zostaną mikro sklepiki i bazary. A jak zacznie brakować masy towarowej to będzie wiadomy scenariusz.
      • yoma Re: Teraz zacznijmy się bać 08.09.19, 14:12
        I dlatego ja wypieprzam, la lalla la. Widocznie nie dorosłam do społeczeństwa.
        • asdfg2018 Re: Teraz zacznijmy się bać 09.09.19, 19:17
          yomka , z ciekawości spytam po cichu jaki kierunek ?

-
          www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,100865,25148112,nie-chrzcic-i-nie-urzadzac-slubow-koscielnych-nie-bywac-na.html
          • yoma Re: Teraz zacznijmy się bać 09.09.19, 19:54
            Rozważanych jest kilka możliwości :)

Jedną z są Kanary, a co będę sobie żałować.
    • adalberto3 Boją się tylko dzieci. 09.09.19, 19:42
      W dodatku na dość wczesnym stopniu rozwoju osobniczego. Dorośli, w tym wyborcy, powinni reagować na innej zasadzie, korzystając przede wszystkim z doświadczenia. Po 8 latach rządów PO-PSL jest ono dość jednoznaczne lub przynajmniej tak powinno się wydawać. Jeszcze długo będzie trwało liczenie strat, jakie poniosło polskie państwo podczas tych rządów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka