Dodaj do ulubionych

Duda /PIS/ pojechał po fakturę

25.09.19, 08:40
Ta przyjazń kosztuje nas Polaków coraz wiecej ..
Obserwuj wątek
    • qinto Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 25.09.19, 08:42
      Mniej niż przyjaźń z ZSRR.
      • problemnoproblem666 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 25.09.19, 08:45
        nie byłbym taki pewien
        • qinto [...] 25.09.19, 08:46
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • problemnoproblem666 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 25.09.19, 08:47
            to staje się już niesmaczne
      • no-popis Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 25.09.19, 08:48
        qinto napisał:

> Mniej niż przyjaźń z ZSRR.
        Waluta rozliczeń jest stanowczo uczciwsza :) i bardziej cenną niż rubel transferowy.
        Duży sukces polskiej polityki zagranicznej.
        • problemnoproblem666 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 25.09.19, 08:53
          i znowu na smyczy...
          • no-popis Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 25.09.19, 08:57
            problemnoproblem666 napisał:

> i znowu na smyczy...
            No to będzie nam rażniej bo na tej smmyczy będziemy razem z wieloma państwami jak np Niemcy gdzie te wojska równiez stacjonują :)
            Zobacz w badania. Za sukces uważa to znacznie, znacznie więcej wyborców niż jest wyborców PiS.
            Po resecie z Rosją Tuska, po związaniu się nieformalnym z Macronem iMerkel akurat te decyzje i te konktene działania, umowy i fakty są ...sukcesem.
        • stasi1 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 25.09.19, 08:57
          To mamy się chwalić jak Duda stał obok Tumpa gdy ten chwalił się że wynegocjował że będziemy pokrywali wydatki armii USA? To jest duży sukces?
          • rzewuski1 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 25.09.19, 09:01
            Wielki, będziemy żywic i ubierać amerykańskiego sołdata który będzie wykonywał rozkazy prezydenta USA czyli prawdziwego prezydenta .
            • stasi1 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 27.09.19, 08:52
              Ale to my chcemy aby byli u nas, kwestia tego za jaką cenę
              • problemnoproblem666 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 28.09.19, 11:49
                Polska tyle świństw narobiła Rosji ,że teraz nie dziwi ,że chcą się chować za US ARMY
          • problemnoproblem666 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 25.09.19, 09:07
            pan płaci,pani placi , my placimy .. hurra
            • no-popis [...] 26.09.19, 09:02
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • x2468 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 26.09.19, 10:02
                Ekstraordynaryjny wzrost pod nadzorem pedałującego i Macierewicza.
                • pies.na.czarnych Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 26.09.19, 10:09
                  Trump większość "datków", które miały być przeznaczone dla Polski przeznaczył na budowę muru na meksykańskiej granicy. On potrafi składać piękne przyrzeczenia, tak samo jak pisi.
              • x2468 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 26.09.19, 10:15
                Nie masz Niepokalany najmniejszego pojęcia za co płacą Niemcy a za co Amerykanie. Wyobraź sobie ze dla Niemcow koszt utrzymania wszystkich wojsk NATO w 2019 roku ma wynieść 59 milionów €. Ile maja płacić Polacy?
                • x2468 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 27.09.19, 11:31
                  Te 59 milionów Bund przeznacza głownie na przejściówki dla zatrudnionych cywilnych pracowników zatrudnionych w Natowskich (głownie amerykańskich) bazach do czasu ich opuszczenia. Wiesz niepokalany co to oznacza?
    • epitamkc Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 25.09.19, 09:03
      To był drogi wyjazd :)
    • pies.na.czarnych Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 26.09.19, 09:27
      Dziwny jest ten kraj, chyba jedyny na świecie. Na własne życzenie sprowadzają obce wojska do siebie i jeszcze za to płaca i z czego tu się cieszyć:(
      • piotr7777 Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 11:22
        A co to - kolega?
        Aktor Jerzy Stuhr powiedział, że kto nie szanuje prezydenta nie szanuje państwa. I żeby nie było wątpliwości - chodziło mu o Andrzeja Dudę właśnie.
        • pies.na.czarnych Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 12:07
          I co?
        • erte2 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 12:09
          piotr7777
          Kilka pytań:
          1. Czy prezydent Polski ma być prezydentem wszystkich Polaków czy tylko reprezentantem interesów jednej partii?
          2. Czy prezydent Polski powinien przestrzegać Konstytucji (do czego zresztą zobowiązywał się w uroczystej przysiędze)?
          3. Czy prezydent Polski powinien ostentacyjnie epatować społeczeństwo swoją wiarą? Przypominam że Polska jest krajem świeckim i obowiązuje rozdział Kościoła od państwa.

To są wszystko pytania retoryczne, a osobnik pełniący dziś funkcję prezydenta Polski w wymienionych wyżej sprawach tych kryteriów nie spełnia. A więc mam podstawy żeby go nie szanować.

P.s. Cenię i lubię Jerzego Stuhra, ale nie zawsze muszę się z nim zgadzać.

4.
          • piotr7777 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 12:32
            Ad 1 To ocenią wyborcy w przyszłym roku. Jakoś trudno mi wskazać ponadpartyjne decyzje Kwaśniewskiego czy Komorowskiego. Owszem - pierwszy z nich flirtował ze środiwskiem Unii Wolności (często w kontrze do SLD) a drugi też próbował wyjść poza PO, ale obaj trzymali się środowiska III RP. A Andrzej Duda zawetował kilka ustaw, na których PiS zależało. Weta Komorowskiego, które uderzałoby w starania PO jakoś nie pamiętam.
            Ad 2. Nie zauważyłem, by obecny prezydent naruszył konstytucję. Może co najwyżej interpretował ją wbrew oczekiwaniom środowisk salonowych. Akurat każdą jego decyzję można na gruncie kosntytucji wybronić.
            Ad 3. Jeżeli jest katolikiem nie widzę powodów, by się tego wypierał. Wyznawana religia to jednak ważny element świadomości. I nie jest to sprawa prywatna.

"Osobnik pełniący dziś funkcję prezydenta Polski" pełni tę funkcję w wyniku demokratycznego werdyktu. Możesz go nie lubić i nie szanować jako osoby, ale powinieneś szanować fakt, że jest obecnie najwyższym przedstawicielem Rzeczpospolitej Polskiej w stosunkach wewnętrznych i międzynarodowych.

Miałem bardzo złe zdanie o B. Komorowskim, ale uznawałem jego prezydenturę.
            • problemnoproblem666 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 13:51
              Duda / PIS/ to długopis partii .Ciężko szanować .
              • qinto Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 13:59

> Duda / PIS/ to długopis partii .Ciężko szanować .

Przecież wiadomo, że ty masz szacunek dla Putina. Dziwię się, że tylu durniów z FK (peowców) z tobą dyskutuje.
                • problemnoproblem666 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 15:56
                  mam prawo mieć szacunek do kogo uważam . Prezydent Rosji na to zasługuje . Nie mam pozytywnych myśli dla takich jak Duda .
                  • qinto Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 16:03

> mam prawo mieć szacunek do kogo uważam . Prezydent Rosji na to zasługuje . Nie
                    > mam pozytywnych myśli dla takich jak Duda .

Inni mają prawo szanować prezydenta swojego kraju czyli prezydenta Dudę - ruski kacapie.
                    Spieprzaj na rosyjskie forum.
                    • eiran Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 16:11
                      rysiu, ta pani jest w pracy, powinieneś docenić jej zaangażowanie. Nawiasem mówiąc, to co ruska trollica pisze o prezydencie Dudzie, jest o wiele miej obraźliwe i wulgarne niż to, co ty pisałeś o prezydencie Komorowskim.
                    • problemnoproblem666 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 16:11
                      Nie odbieram Ci prawa do szacunku dla Dudy . Nie odbieraj więc prawa innym ,że szacunkiem Dudy nie darzą .
                      • no-popis Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 16:57

> Nie odbieram Ci prawa do szacunku dla Dudy . Nie odbieraj więc prawa innym ,że
                        > szacunkiem Dudy nie darzą .
                        Co innego nie szanować a co innego pisać o prezydencie, że nie jest prezydentem Polski w różnej formie.
                        Jest !
                        Wiesz, czasami to aż trudno uwierzyć, że nie rozumiesz takich kwestii jak w tej rozmowie. ty udajesz idiotę czy nim jesteś?
                        • problemnoproblem666 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 20:57
                          nie szanuję DUDY ,tak jak nie szanuję nikogo z PIS ,bo to dla mnie zgraja nie do przyjęcia
                          • no-popis Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 21:11
                            Stefan Niesiołowski nie szanuje czlowieka z polityki zagranicznej
                            youtu.be/TIdg-zFBIjQ-
                            • adria231 Re: Prezydent Andrzej Duda 27.09.19, 04:28
                              Na szacunek trzeba sobie zasłużyć, nawet, jak jest się prezydentem.
                              Andrzej D..a jest tylko pisim długopisem.Jedyną zasługą tej prezydentury jest reklama krawcowej, która szyje stroje prezydentowej.
          • eiran Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 16:09
            erte2 napisał:

> P.s. Cenię i lubię Jerzego Stuhra, ale nie zawsze muszę się z nim zgadzać.

Konkretnie, to Stuhr powiedział tak:

"A dla mnie patriotyzm, to nie tyle „odtworzone akcje”, ale np. zwyczajny szacunek do Prezydenta. To jest patriotyzm. Jeżeli jakiś przewodniczący partii nie wstaje, kiedy Prezydent wchodzi, i jest jedynym, który tak reaguje, to jest to brak patriotyzmu u tego człowieka. Czy przez ramię gdzieś podaje mu rękę. To jest obraza pojęcia patriotyzmu. I ja tego nie mogę uznać. Tak, jak nie mogę uznać patriotyzmu posłanki, zajadającej sałatkę w Sejmie. Pod krzyżem, pod godłem. Dla mnie nie jest patriotką posłanka głosująca na dwie ręce. Ale również brakiem patriotyzmu jest niezauważenie tego przez Marszałka"

Urodzony 7 lipca Piotr rzuca "cytat" ze Stuhra w takiej formie, jak mu wygodnie. W rzeczywistości Stuhr krytykował wiadomo kogo, ale o tym p. Piotruś nie wspomni.
            • piotr7777 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 17:02
              > [i]"A dla mnie patriotyzm, to nie tyle „odtworzone akcje”, ale np. zwyczajny sz
              > acunek do Prezydenta. To jest patriotyzm."

Czy Stuhrowi chodziło o prezydenta Dudę?
              Chodziło.
              Nawiasem mówiąc Lech Wałesa nie wstał kiedy Andzej Duda wchodził do kościoła bodaj w czasie pogrzebu Inki i Zagończyka. Ale tu Stuhr problemu nie widział. Za to potem zachwycał się Wałesą.
              Ale to probelm Stuhra podobnie jak wypowiedź, że nigdy nie zargałby w filmie fałszującym rzeczywistość (a w Uprowadzeniu Agaty szkalującym marszałka Kerna zagrał).
              • eiran Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 18:38
                A nie chodziło mu przypadkiem o Jarosława Kaczyńskiego? Nie przyszło ci do główki, że wypowiedź Stuhra była krytyką Jarosława Kaczyńskiego w związku z lekceważącym i niestosownym zachowaniem wobec prezydenta? Nawet Dudy, nie mówiąc już o Komorowskim.
                A szczerze mówiąc - obawiam się, że ci to do główki nie przyszło.
                • buldog2 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 21:04
                  Jego główka... no, nie ma co się nad tym rozwodzić.
                  On tym organem myśli i skutki widać.
              • pies.na.czarnych Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 18:45
                Duda wchodzi do kościoła prywatni i nikt nie musi przed nim w tym wypadku wstawać.
                • piotr7777 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 19:16
                  Zaraz, zaraz - po pierwsze Stuhr mówił wyraźnie, że patriotyzm polega na szacunku względem prezydenta. Kto by nim nie był. Tylko jak się okazuje mówił tak po to, by dokopać Kaczyńskiemu (którego wcześniej dość wrednie w filmie Obywatel powiązał z antysemityzmem), ale nie powiedział tego osobom atakującym prezydenta z pozycji antypisowskch. Czyli niewstanie z miejsca na widok prezydenta to skandal, ale pisanie per: "Andrzej Du...a" już nie.
                  Po drugie - jeżeli są oficjalne uroczystości państwowe to prezydent nie jest tam prywatnie. Więc Lech Wałęsa okazał prezydentowi brak szacunku, ale tu Jerzy Stuhr problemu nie widział. To znaczy - O.K. historia z Wałęsą była już po wypowiedzi Stuhra, ale z kolei po tej historii z Wałęsą Stuhr się Wałesą zachwycał, więc albo a) nie wiedział o tym incydencie b) stosuje różną miarę do różnych osób.
                  Nawiasem mówiąc ciekawi mnie co by dziś powiedział Jerzy Stuhr o pani Klaudii Jachirze, która prezydenta lży oficjalnie.
                  • buldog2 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 21:07
                    Jeśli pani Klaudia Jachira lży Ruchadło PIS, czyni to samo, co jego Pan, Kaczyński JAR, który Ruchadłu nie podaje ręki.
                    Wybrany w sposób oszukańczy, ale demokratyczny, po złamaniu Konstytucji jest już tylko obłożonym anatemą przestępcą.
                  • eiran Re: Prezydent Andrzej Duda 27.09.19, 08:53
                    piotr7777 napisał:

> Zaraz, zaraz - po pierwsze Stuhr mówił wyraźnie, że patriotyzm polega na szacun
                    > ku względem prezydenta.

Kłamiesz. Stuhr niczego takiego nie mówił.

> Kto by nim nie był.

Tego też nie mówił. Stuhr nawiązywał do konkretnych zdarzeń, tudzież powszechnie znanych obrazków, w których stawiany za wzór patriotycznej cnoty Jarosław Kaczynski ostentacyjnie lekceważy prezydenta ze swojego obozu

> Więc Lech Wałęsa okazał prezydentowi brak szacunku, ale tu Jerzy S
                    > tuhr problemu nie widział.

To że 75-letni Lech Wałęsa nie zerwał się na równe nogi na widok młodszego o 30 lat Dudy ma świadczyć o braku szacunku dla urzędu prezydenta?

> Nawiasem mówiąc ciekawi mnie co by dziś powiedział Jerzy Stuhr o pani Klaudii J
                    > achirze, która prezydenta lży oficjalnie.

Odnoszę wrażenie, że nie do końca rozumiesz znaczenie słowa (przysłówka) "oficjalnie". i jest to wrażenie graniczące z pewnością.
                    • problemnoproblem666 Re: Prezydent Andrzej Duda 28.09.19, 04:57
                      nie ma na slużbę zdrowia ale na demobile kasa jest
                    • piotr7777 Re: Prezydent Andrzej Duda 28.09.19, 08:23
                      Sam to zacytowałeś:
                      "A dla mnie patriotyzm, to nie tyle „odtworzone akcje”, ale np. zwyczajny szacunek do Prezydenta. To jest patriotyzm. "

Patriotyzm = zwyczajny szacunek do Prezydenta.
                      I gdyby powiedział to swoim przyjaciołom z totalnej opozycji świadczyłoby, że jest człowiekiem zasad.
                      • eiran Re: Prezydent Andrzej Duda 28.09.19, 08:33
                        Rozumiesz zwrot "polegać na czymś"? To po pierwsze. Po drugie - naprawdę uważasz, że 75-letni Wałęsa powinien się zrywać na widok 45-letniego Dudy? Wanda Traczyk-Stawska też powinna wstawać?
                      • problemnoproblem666 Re: Prezydent Andrzej Duda 28.09.19, 11:45
                        a jeśli uchodzący za prezydenta zachowuje się niegodnie ?
                  • pies.na.czarnych Re: Prezydent Andrzej Duda 27.09.19, 12:26
                    > Zaraz, zaraz - po pierwsze Stuhr mówił wyraźnie, że patriotyzm polega na

To jest tylko jego opinia. Ja mam swoje zdanie na ten temat.
        • buldog2 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.09.19, 21:02
          Nie, w żadnym razie.
          Przestępca i popychło, któremu nawet Agent JAR nie podaje ręki, na którego leci tylko Ruchadło Leśne, Martusia i Iza Pęk (ta, którą jak napisała, p...dolił inny członek PIS) nie jest i nigdy nie będzie naszym kolegą. My takimi Ruchadłami PIS pogardzamy.
      • x2468 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 27.09.19, 11:34
        Jedyny kraj na świecie który na własne życzenie zniszczył swój wywiad.
        • no-popis Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 28.09.19, 07:09
          x2468 napisał:

> Jedyny kraj na świecie który na własne życzenie zniszczył swój wywiad.
          Wykończą cię te postkomunistyczne frustracje.
      • problemnoproblem666 Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 28.09.19, 12:54
        widocznie to taka tradycja
    • pies.na.czarnych Re: Duda /PIS/ pojechał po fakturę 27.09.19, 12:25
      Pisi chca doprowadzic do tego scenariusza. Najpierw Polska
      toteraz.pl/wojna-nuklearna-rozpocznie-sie-atakiem-na-polske-naukowcy-stworzyli-symulacje,1883894.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka