Dodaj do ulubionych

Fotoradary kontra spray na tablice rejestracyjne

IP: 217.11.152.* 21.10.04, 09:03
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ernst Stavro Fotoradary kontra spray na tablice rejestracyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:03
      Na wszelki wypadek radziłbym jeszcze popryskać sobie twarz tym specyfikiem.
      Tak dla pewności.
      • Gość: dj Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.wronki.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 11:21
        panowie policjanci spray nie dziala na flescha tylko na błone fotograficzna
        ktora sie naswietla podczas robienia zdjecia i nie jest potrzebny flesch z
        aparatu zeby zdjecie zrobione tablicy po spryskaniu sprayem bylo niewidoczne.
        do szkoły tumoki
        • Gość: m Na błonę dziewiczą twojego mózgu chyba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 11:26
        • Gość: fotograf amator Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.durrpol.com.pl 21.10.04, 11:48
          buuaahaaahahaha,
          dj - a z jakiej ty szkoły się urwałeś? odpisz to ludzie będą wiedzieć, gdzie
          dzieci nie posyłać, żeby im nie zgłupiały
        • Gość: jpo Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.aster.pl 21.10.04, 12:19
          ale kretyn...(czytaj: TY)
          • Gość: Myśleć Myśleć Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.10.04, 12:54
            Po pierwsze klisza fotograficzna to rzecz drugorzędna....TERAZ APARATY SĄ
            CYFROWE W TAKICH KAMERACH CIEMNIAKI!
            A tak poza tym gdyby "czyn taki był" przestępstwem a nie wykroczeniem -
            to ...!!! Sprzedaz takich specyfików to jawne pomocnictywo, choć oczywiście
            można by taka kwestie teoretycznie podniść, Ciekawe co na to prawnicy....
        • Gość: ttt TO NIE DZIAŁA!!! IP: 217.79.151.* 21.10.04, 12:23
          SPRAWDZONO!!! Tylko odbija flesz, bez niego ten spray jest g...no wart. Poza
          tym 300 zł to złodziejstwo, przez internet jest za 100..... :)
        • Gość: fotofun Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.cec.eu.int 22.10.04, 16:02
          Co ty pieprzysz gosciu ??? Czy ty wiesz o czym mowisz ??
    • Gość: porażka racja IP: *.crowley.pl 21.10.04, 09:04
      no i mają rację pod wrockiem sąsiada trafili na 200 plz fotoradarem w dzien i
      faktycznie bez flesza a chłop wydal 300 plz na ten specyfik, który jest
      niczym innym jak lakierem do wlosów...
      • Gość: gosc ale... IP: 213.77.37.* 21.10.04, 09:09
        ... ma przynajmniej dobrze zakonserwowana tablice :-)
      • Gość: as lakier do wlosow tak samo dziala IP: *.chello.pl 21.10.04, 13:23
        Spryskajcie sobie lakierem do wlosow i zrobcie zdjecie z fleszem tez nie bedzie
        widac numerow.Jest jeden minus szybko sie zmywa
    • kamik-wa-wa Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy 21.10.04, 09:08
      Heh były już Anty-radary a teraz są Farbo-Anty-radary.:) Z zapartym tchem
      oczekuję kolejnych nowinek.:)
      • Gość: Bo Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.weglokoks.com.pl 21.10.04, 09:37
        Najlepsze są płytki cd przywieszone do lusterka. Sprawdzają sie sczczególnie wśród buraków
        • Gość: Gość portalu Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.bluu.net / *.bluu.net 21.10.04, 13:10
          Najskuteczniejsze są te chodnikowe. Tylko trzeba mieć niezłą kondychę żeby taką
          płytką unieszkodliwić radar z odpowiedniej odległości ;) :D
    • Gość: alblit Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:12
      1. To jawne namawianie do lamania przepisow, ale wiem skad sie bierze taki
      szacunek do prawa.... ..."mnie nikt nie ruszy - mam immunitet" - ryba psuje sie
      od glowy.
      2. a swoja droga, jak ktos ma ochote poszalec, to niech sobie gosc jezdzi jak
      pirat po swojej wiosce, gdzie na ulicach czesto bawia sie jego dzieci.
      • Gość: KonradO Dlaczego zaraz łamanie przepisów? IP: 213.17.245.* 21.10.04, 09:37
        juz abstrachujac od tego co to za specyfik jest i czy skuteczny,
        ja tu bym raczej widział nadinterpretacje prawa ze strony policji bo to
        niby "wolny" kraj i ja sobie moge samochód psikac sprayem, lakierem a nawet
        moczem jak mi sie zachce a im ch... i bombelki do tego
        Pozdro
        (L)
        • Gość: GT Re: Dlaczego zaraz łamanie przepisów? IP: 213.241.56.* 21.10.04, 09:46
          Bzdura.
          Są pewne wymagania techniczne dotyczące tak samochodu jak i tablic. W TWOIM samochodzie nie wolno Ci zamontować niebieskiego "koguta" na dachu, nie wolno czerwonych lamp z przodu, nie wolno wielotonowego sygnału, nie wolno dwumetrowego dyszla z przodu itd. Tablic też nie wolno modyfikować.
          Tu jest wolny kraj. Nie pasuje - możesz jeździć taksówką
          • Gość: KonradO Jaja sobie robisz? IP: 213.17.245.* 21.10.04, 10:17
            po pierwsze pokaz mi przepis ktory zabrania pryskac tablic rejestracyjnych
            lakierem do włosów?. O ile sie orientuje w przepisach mowa jest jedynie, ze
            tablice maja byc czytelne? Mylse ze zdolny papuga bu mnie wybronił jak bym z
            tym poszedł do sadu tz nie chcial zapłacic mandatu.
            Modyfikacje o ktorych napisałes to co innego mylisz pojecia troche
            A poza tym to chyba naprawe nie myslisz ze to wolny kraj?
            Za rade dziekuje ale rachunki moge przesyłać tobie
            • Gość: Urzędnik Re: Jaja sobie robisz? IP: 217.153.88.* 21.10.04, 10:49
              > po pierwsze pokaz mi przepis ktory zabrania pryskac tablic rejestracyjnych
              > lakierem do włosów?
              Rozporządzenie dotyczące wymagań jakie mają spełniać tablice rejestracyjne:
              parametry optyczne folii użytej do ich wykonania, współrzędne kolorymetryczne
              barw użytych na jej powierzchni itp. itd. Każda substancja która ingeruje w te
              parametry powoduje że są one niezgodne z prawem.
              • Gość: xyz Re: Jaja sobie robisz? IP: 1.5.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:23
                Błoto chlapiące na tablice też ingeruje w te parametry ale jakoś do tej pory jest legalne ;-)

W każdym razie człowiek przeczyta co na ,,polakierowanych'' tablicach widnieje... prawnicy zapewne mieli by zabawę w definicję ,,czytelne''.
                • snajper55 Re: Jaja sobie robisz? 21.10.04, 13:23
                  Gość portalu: xyz napisał(a):

> Błoto chlapiące na tablice też ingeruje w te parametry ale jakoś do tej pory
                  > jest legalne ;-)

Dlatego błoto trzeba z tablic zdejmować a za zabłocone tablice można zapłacić
                  mandat. Tak samo jak za polakierowane.

> W każdym razie człowiek przeczyta co na ,,polakierowanych'' tablicach widnieje
                  > .. prawnicy zapewne mieli by zabawę w definicję ,,czytelne''.

Tablice mają spełniać określone normy. Te, które nie spełniają, legalne nie są.

S.
              • michalfront Re: Jaja sobie robisz? 21.10.04, 15:45
                to są wymagania w zakresie produkcji, a nie użytkowania
                "czytelne" znaczy "możlliwe do odczytania bez specjalnych urządzeń" i tyle

zgadzam się że używanie tego sprayu to głupota ale głupota w pełni zgodna z
                prawem...
                • Gość: KonradO Dzieki chyba jak jedny zrozumiałes o co mi chodzi IP: 213.17.245.* 21.10.04, 16:21
                  No własnie reszta albo myli pojecia, albo za bardzo nie wie co napisac
                  Pozdro
                  (L)
        • Gość: purysta językowy Re: Dlaczego zaraz łamanie przepisów? IP: *.chello.pl 21.10.04, 11:05
          Możesz wszystko, nawet kupić sobie słownik ortograficzny
        • Gość: m_BLADE Re: Dlaczego zaraz łamanie przepisów? IP: *.sebastiana.ceti.pl 21.10.04, 11:39
          "> ja tu bym raczej widział nadinterpretacje prawa ze strony policji bo to
          > niby "wolny" kraj i ja sobie moge samochód psikac sprayem, lakierem a nawet
          > moczem "

A nie wydaje ci się działaniem nielegalnym jest sprzedawanie specyfiku któy w
          intencji producenta/sprzedawcy SŁUŻY łamaniu prawa? Zauważ że niby miecz i nóż
          to taki sam przedmiot ale miecza nie kupisz w sklepie :)
          Druga sprawa, wydaje mi się, że są pewne przepisy określające jak mają wyglądać
          tabice rejestracyjne.
          Trzecia to dłuższa kwestia interpretacji słowa "wolność" w kontekście swobód
          osobistych itd. ale przecież to nie szkółka niedzielna, żebym się produkował :)
          Pozdro
        • Gość: woody Re: Dlaczego zaraz łamanie przepisów? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 12:29
          A pij ten swój mocz , może na rozum pomoże.
      • Gość: r. Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.w3cache.pl / *.pl 21.10.04, 09:42
        > 2. a swoja droga, jak ktos ma ochote poszalec, to niech sobie gosc jezdzi jak
        > pirat po swojej wiosce, gdzie na ulicach czesto bawia sie jego dzieci.

Na ulicach bawią się dzieci? Czy ulica (w domyśle pewnie jezdnia) to plac
        zabaw? Chodnik? Pasaż handlowy? O co tu chodzi?

Wiedziałem, że kiedyś coś w tym kraju się popieprzyło i nikt nie wie co, dzięki
        czemu wszystko jest tu postawione na głowie. Jeszcze tylko przydałaby się
        wiedza, co się spieprzyło, żeby wreszcie to odkręcić...
    • Gość: szofer Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.aster.pl 21.10.04, 09:15
      A co powiecie na doustny pojemnik ze sprężonym powietrzem służący do dmuchania
      w alkomat?
    • sothis666 zakładam fundacje 'Głupota bez granic" :))) 21.10.04, 09:16

...która będzie rozprowadzać jeszcze lepszy specyfik - za jedyne 199 PLN. Po
      opryskaniu samochodu będzie on niewidzialny dla funkcjonariuszy na skutek
      interferencji swiatla odbitego od karoserii z promieniowaniem załąmującym się
      na daszku policyjnej czapki. Są chetni...?

ps. brawo, chłopaki z Mango:) Nie ma rzeczy, której nie sprzedacie!;)
    • Gość: pawel Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:27
      zawsze mozna jezdzic bez tablic
      albo jezdzic z pozyczonymi od sasiada
    • Gość: limciu Re: Fotoradary kontra spray na tablice rejestracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 10:27
      Na Allegro sprzedają ten spray za 100 zł.
      • Gość: Kierowca Taniej zostać posłem IP: *.dur.ac.uk / *.dur.ac.uk 21.10.04, 10:38
        To już taniej będzie zostać posłem. Wtedy możesz jechać tak szybko jak ci się
        podoba, a policja cię nie ruszy.
        • Gość: pan talon Re: Taniej zostać posłem IP: *.impex / 157.25.88.* 21.10.04, 10:41
          Dobra zabawka dla dresow jezdzacych 15-letnimi golfami.
          Debili w tym kraju nigdy nie brakowalo.
        • Gość: m I do tego po pijaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 11:30
    • Gość: pepe niebiescy sami jezdza +10-20kph. i co z tego? IP: *.ict.pwr.wroc.pl 21.10.04, 10:56
    • Gość: flash'man Pan policjant się myli... IP: *.veracomp.pl / 62.233.161.* 21.10.04, 11:20
      Pan policjant wprowadza czytelników Gazety w błąd. Nawet w bardzo słoneczny
      dzień fotoradar robi zdjęcie z flashem. Wiem, bo dostałem taką fotkę i
      zapłaciłem mandat...
      • greentop Re: Pan policjant się myli... 21.10.04, 11:45
        Chyba jedyna snsowna wypowiedź w całej tej dyskusji

Pozdrawiam
        • Gość: Frida Re: Pan policjant się myli... IP: *.fornfyndet.se 21.10.04, 11:48

Co myślisz o takim spray'u?

57%
          To skandal, trzeba go wycofać ze sprzedaży (258)

43%
          Znakomity pomysł, wreszcie można jeździć szybciej (193)

Liczba oddanych głosów: 451
          Mam pytanie do kierowcow;
          A poczym beda jezdzic szybciej? Chyba po smierc.
          • Gość: ukash Re: Pan policjant się myli... IP: 212.160.130.* 21.10.04, 11:54
            >
            > Co myślisz o takim spray'u?
            >
            > 57%
            > To skandal, trzeba go wycofać ze sprzedaży (258)
            >
            > 43%
            > Znakomity pomysł, wreszcie można jeździć szybciej (193)
            >
            > Liczba oddanych głosów: 451
            > Mam pytanie do kierowcow;
            > A poczym beda jezdzic szybciej? Chyba po smierc.

czlowieku zastanow sie wiadomo ze nie o to chodzi... Ale jak masz ograniczenie w
            warszawie do 50 - 3 pasmowka, wszyscy jada 80-100 to co maja wysylac mandaty z
            fotoradaru? Moze proponuje najpierw zrobic przepisy dla ludzi a pozniej je
            wymagac!!! Polska to kraj absurdu... Premier kradnie, politycy oszukuja,
            policjant bierze w lape ado wiezienia ida ludzie za jazd ena gape!!! Paranoja.
            Ograniczenie do 50 wszyscy jada 100. Moze gdyby zrobili ograniczenie do 90 to
            moze ktos by przestrzegal tego!!!
            • avant-garde Re: Pan policjant się myli... 21.10.04, 12:09
              Polska, to kraj absurdu - w USA, czy w Wielkiej Brytanii masz ograniczenie do
              50 km/h (30 mil/h) na trzypasmowce w mieście i kazdy sie dostosowuje...

Polska, to kraj burakow, z ktorych każdy myśli, ze jest najmądrzejszy - mam
              jednak nadzieje, ze to całe POLACTWO da się wychować i zrobić z nich Polaków...

Gość portalu: ukash napisał(a):
              > czlowieku zastanow sie wiadomo ze nie o to chodzi... Ale jak masz
              ograniczenie
              > w
              > warszawie do 50 - 3 pasmowka, wszyscy jada 80-100 to co maja wysylac mandaty z
              > fotoradaru? Moze proponuje najpierw zrobic przepisy dla ludzi a pozniej je
              > wymagac!!! Polska to kraj absurdu... Premier kradnie, politycy oszukuja,
              > policjant bierze w lape ado wiezienia ida ludzie za jazd ena gape!!! Paranoja.
              > Ograniczenie do 50 wszyscy jada 100. Moze gdyby zrobili ograniczenie do 90 to
              > moze ktos by przestrzegal tego!!!
              • Gość: ukash Re: Pan policjant się myli... IP: 212.160.130.* 21.10.04, 12:35

> Polska, to kraj absurdu - w USA, czy w Wielkiej Brytanii masz ograniczenie do
                > 50 km/h (30 mil/h) na trzypasmowce w mieście i kazdy sie dostosowuje...

a obok masz trase szybkiego ruchu! Nie porownuj prosze Polski do innego kraju
                gdzie masz 3 pasmowke jako dojazd do domu a obok trase szybkiego ruchu zeby
                gdzies dojechac

> Polska, to kraj burakow, z ktorych każdy myśli, ze jest najmądrzejszy - mam
                > jednak nadzieje, ze to całe POLACTWO da się wychować i zrobić z nich Polaków...

wlasnie zachuwujesz sie tak jak piszesz o "innych" :)
                pozdrawiam

• avant-garde Re: Pan policjant się myli... 21.10.04, 12:45
                  przykro mi, ale prawo jest od tego, by je przestrzegac - nawet glupie prawo

popatrz na Niemcy, czy Wielka Brytanie - tam tez ludzie narzekaja na czesto
                  bezmyslne przepisy - ale w dobrze rozumianym poczuciu odpowiedzialnosci za
                  dobro ogolu, przestrzegaja tego prawa i co najwyzej robia akcje (np. naciskajac
                  na swoich przedstawicieli) by to prawo zmienic

ale w Polsce nie ma tradycji przestrzegania prawa - z tym sie chyba zgodzisz?

no i jeszcze o przedstyawicielach w polsce - takich mamy politykow, jakich
                  sobie wtybralismy (i jacy sami jestesmy)

vide prez. Kwasniewski - oszust i kretacz - bez wyksztalcenia - niski i
                  barylkowaty

ale jak go przed wyborami porowywano z Krzaklewskim to wiekszosc respondentow
                  powiedziala, ze jest od niego lepiej wyksztalcony (Krzak ma doktorat!!!) i
                  wyzszy (Krzak jest o wiele wyzszy)

nie to, zebym specjalnie lubil Krzaka, bo raczej popieram PiS - i to glownie za
                  uczciwosc

ale wniosek jest jeden - Polactwo (bo slowo Polacy to raczej mi sie kojarzy z
                  przedwojennym spoleczenstwem) - zyje w swiecie zludzen, klamstwa i lamania prawa

pozdrawiam
                  • Gość: ukash Re: Pan policjant się myli... IP: 212.160.130.* 21.10.04, 13:00
                    > popatrz na Niemcy, czy Wielka Brytanie - tam tez ludzie narzekaja na czesto
                    > bezmyslne przepisy - ale w dobrze rozumianym poczuciu odpowiedzialnosci za
                    > dobro ogolu, przestrzegaja tego prawa i co najwyzej robia akcje (np. naciskajac
                    >
                    > na swoich przedstawicieli) by to prawo zmienic
                    >
                    > ale w Polsce nie ma tradycji przestrzegania prawa - z tym sie chyba zgodzisz?

Zgodze sie :-) W Polsc ejest takie podejscie - zreszta patrzac na najnowszy
                    ranking, Polska najbardziej skorumpowana wsrod krajow UE - ze jakbysmy nie
                    robili to i tak nic nie zmienimy a jedynie sobie zaszkodzimy. Bo tak zawsze
                    bylo, jak ktos sie wychylal to baty dostawal i juz. Obecnie panuje marazm, nikt
                    nic nie robi kazdy jest bierny. Ale mysle ze niedlugo sie to zmieni. Obecnie sa
                    inne czasy i dzeici sa wychowywane w innych czasach.

> no i jeszcze o przedstyawicielach w polsce - takich mamy politykow, jakich
                    > sobie wtybralismy (i jacy sami jestesmy)
                    >
                    > vide prez. Kwasniewski - oszust i kretacz - bez wyksztalcenia - niski i
                    > barylkowaty
                    >
                    > ale jak go przed wyborami porowywano z Krzaklewskim to wiekszosc respondentow
                    > powiedziala, ze jest od niego lepiej wyksztalcony (Krzak ma doktorat!!!) i
                    > wyzszy (Krzak jest o wiele wyzszy)
                    >
                    > nie to, zebym specjalnie lubil Krzaka, bo raczej popieram PiS - i to glownie za
                    >
                    > uczciwosc

Zgodze sie z toba. To niestety jest smutna prawda, jak sie pytalem znajomych na
                    kogo glosuja to mysallem ze sie zalamie. Zawsze twierdzilem ze mam rozsadnych
                    znajomych a oni jak mi powiedzieli kwachu, SLD to zwatpilem. Nie wiem niestety
                    skad to sie bierze. Sami glosowali a teraz sie dziwia ze wszyscy kradna,
                    przekrety robia itp :(

> ale wniosek jest jeden - Polactwo (bo slowo Polacy to raczej mi sie kojarzy z
                    > przedwojennym spoleczenstwem) - zyje w swiecie zludzen, klamstwa i lamania >
                    >prawa
                    Mysle ze winien tu jest caly system prawno/wychowawczy. Lamac przepisy uczymy
                    sie niestety juz od dziecka. Paranoje sa juz w szkola i uczelniach, gdzie uczysz
                    sie 20 przedmiotow bez sensu zamiast 5 porzadnie (mowie o PW nie wiem jak gdzie
                    indziej) w zwiazku z tym nie ma co sie dziwic ze wszyscy kombinuja zeby
                    pozaliczac. Sami wykladowcy czasem mowia ze oni jak to mieli tez sciagali....
                    System jest chory od malego dziecka....

pozdrawiam

• Gość: mk Re: Pan policjant się myli... IP: 212.160.172.* 21.10.04, 14:41
                      cos za czesto sie bracie zgadzasz........
                      • Gość: ukash Re: Pan policjant się myli... IP: 212.160.130.* 21.10.04, 15:17
                        > cos za czesto sie bracie zgadzasz........

Bo mam podobna opinie :-)
                        Ale moze zgodnie z tym co sie dzieje na wiekszosci forow i.t.p powinienem napisac:
                        "Ale z ciebie debil tylko moje argumenty raczej ich brak sa najlepsze"
                        badz
                        "Ale z ciebie młot, moja racja jest najlepsza racja" i.t.p :(

pozdrawiam
                    • Gość: ja Re: Pan policjant się myli... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.10.04, 14:48
                      PiS i uczciwość??????
                      Hmm, chyba że to przykład na Polską uczciwość.
                      "System jest chory od malego dziecka...."
                      Dokładnie, tu się z tobą zgodzę :(

PS: za którym politykiem w Polsce nie ciągnie się
                      jakiś smród?

PS2: Zarzucać Kwachowi, że jest niski i baryłkowaty
                      i przeciwstawiać mu Kaczorka??

• Gość: ukash Re: Pan policjant się myli... IP: 212.160.130.* 21.10.04, 15:13
                        > PS: za którym politykiem w Polsce nie ciągnie się
                        > jakiś smród?

z serii czarny humor:
                        Ostatnio rozmawialem z jednym moim znajomym, i stwierdzilismy jedna rzecz:
                        Jakby w Polsce al-kaida zrobila zamach na nadzwyczajnym posiedzeniu sejmu gdzie
                        by wszyscy byli(no zalozmy ze wszyscy sa obecnie :) ) i wszyscy by padli... To
                        By przyczynila sie do rozwoju kraju :) Bo wszystkie te zasiedziale spaczone
                        glowy by przstaly sie zajmowac polityka!
                        Ludzie by wyszli swietowac ;)

• Gość: Kaziq Re: Pan policjant się myli... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 23:13
                    Dowcipny jesteś z uczciwoscią PiS popatrz Piskorskiego, Kozaka, i paru innych.
                    • Gość: ukash Re: Pan policjant się myli... IP: 212.160.130.* 29.10.04, 17:00
                      ty ale piskorski to troche inna partia :D :D :D
              • Gość: Rawicz Re: Pan policjant się myli... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 16:48
                No i to sa takie idiotyczne porównania, od ktorych roi sie w gazetach, na
                listach – wszedzie. Celuja w tym "wychowawcy" «Polactwa», którzy z racji tylko
                uzycia tego slowa zapewne nie odniosa zadnego sukcesu wychowawczego. I bardzo
                dobrze. By kogokolwiek wychowywac, trzeba najpierw samemu byc wychowanym.

Gdyby w Polsce zarabialo sie tyle, ile na wyspie i nie trzeba pracowac jak
                wariat i gonic za kazdym groszem, zeby przezyc, gdyby drogi byly tej jakoci, co
                na wyspie, i trzy- lub dwupasmowka nie byla jedyna droga, na ktorej
                mozna "dogonic czas" i gdyby w Wlk. Brytanii wiekszosc nie musiala sie
                spieszyc, to emigranci goniacy czas tak, jak my, tez by jezdzili setka.

Slowem gdyby Polska byla Wielka Brytania, to Polacy tez by jezdzili spokojne 50
                km na godzine.
            • Gość: jpo Re: Pan policjant się myli... IP: *.aster.pl 21.10.04, 12:21
              Zawsze znajda sie debile tacy jak Ty, ktorzy beda jechac za szybko.
              • Gość: ukash Re: Pan policjant się myli... IP: 212.160.130.* 21.10.04, 12:39

> Zawsze znajda sie debile tacy jak Ty, ktorzy beda jechac za szybko.

my sie chyba nie znamy... Skad wiesz ze jezdze za szybko??? Ja tylko proboje
                zrozumiec dlaczego w Polsce nagminnie sa lamana przepisy ruchu drogowego.
                Wnioskuje wiec o przeprosiny chyba ze zachowasz sie jak osoba ktora mnie nazwales :)
                A tak z drugiej strony to powiem ci jeszcze ze wieksze zagrozenie stwarza osoba
                ktora jedzie za wolno niz ta za szybko (oczywiscie bez skrajnosci jesli chodzi o
                szybkosc) Jak ktos jedzie jak krowa 20-40 km/h wszyscy "usilnie" chca ja
                wyprzedzic stwarzajac zagrozenie dla siebie i innych :-( Nie mowie ze jazda
                szybka jest dobra. chce tylko powiedziec ze ci co jada za wolno tez sa nie
                bezpieczni. Wiadomo ze sa wariaci ale ja mowie o jezdzie 90-110. A nie o 180...
            • Gość: PawełS co prawda to prawda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 12:24
              Co prawda to prawda. Znam miejsca, gdzie jest ograniczenie do 50, dwa pasy w
              każda stronę, prosta droga i wokół pole. Bo ktoś sobie postawił.

I żeby nie było wątpliwości - polocja i radary stąją nie tam gdzie ich potrzeba
              ale tam gdzie można wygodnie złapać klientów. Bo w godzinach szczytu na pełnych
              skrzyżowaniach policjanta nie ma. Stoi dalej gdzie jest pusto....

Niestety, spray tego nie zmieni....
              • Gość: ukash Re: co prawda to prawda IP: 212.160.130.* 21.10.04, 12:43
                > Co prawda to prawda. Znam miejsca, gdzie jest ograniczenie do 50, dwa pasy w
                > każda stronę, prosta droga i wokół pole. Bo ktoś sobie postawił.
                >
                > I żeby nie było wątpliwości - polocja i radary stąją nie tam gdzie ich potrzeba
                >
                > ale tam gdzie można wygodnie złapać klientów. Bo w godzinach szczytu na pełnych
                >
                > skrzyżowaniach policjanta nie ma. Stoi dalej gdzie jest pusto....
                >
                > Niestety, spray tego nie zmieni....

ciesze sie ze ktos odpowiedzial normalnie nie zaczynajac od tekstow w stylu jaki
                ty glupi, czy ty debilu jak to mialo miejsce wyzej :)

co do postojow policjantow to zgodze sie. Dziwne ze ich nie ma jak TIRy jezdza w
                dniu zakazu jazdy. Tylko stoja za krzakami w pipidowku dolnym gdzie jest
                ograniczenie do 30 na odcinku 200 metrow :(

Ale badzmy relaistami jedynie sensowne przepisy sa do przestrzegania. Jezeli w
                Polsce nie ma alternatywnej trasy szybkiego ruchu to na trasach ktore sa nie
                robmy sztucznych opgraniczen. I problem sprayu, antyradaru zniknie przynajmniej
                w znacznym stopniu
                • Gość: Yrjola Re: co prawda to prawda IP: *.riviera.pw.edu.pl 21.10.04, 13:59
                  Gość portalu: ukash napisał(a):
                  > Ale badzmy relaistami jedynie sensowne przepisy sa do przestrzegania.

Sorry, ale wg mnie, to od takiego postawienia sprawy prosta droga do
                  stwierdzenia: przestrzegamy tylko tych przepisow, ktore nam pasuja.
                  • Gość: ukash Re: co prawda to prawda IP: 212.160.130.* 21.10.04, 15:11
                    > Sorry, ale wg mnie, to od takiego postawienia sprawy prosta droga do
                    > stwierdzenia: przestrzegamy tylko tych przepisow, ktore nam pasuja.

Nie chodzilo mi dokladnie o to. Mialem na mysli zeby przepisy zrobic bardziej
                    dla ludzi a nie dla policjantow ktorzy maja nas lapac i karac za nie. Badzmi
                    realistami.
                    ZUS jest za wysoki wiekszosc firm go nie placi - rada obnizamy ZUS i firmy
                    zaczynaja placic ale po co?! Lepiej niech nas sciaga uzednik!
        • Gość: NO to FOTOradar's Re: Pan policjant się myli... IP: 81.210.110.* 21.10.04, 13:34
          Zgadza sie. W technologii "dedicated TTL flash system" (pomiar swiatla odbitego
          od fotografowanego obiektu przez obiektyw aparatu) a zwlaszcza najnowszych jej
          wersjach zroznicowana jest kontrola siły błysku: i-TTL, D-TTL, TTL (dla roznych
          czułości ISO filmu), balans błysku wypełniającego oraz zakres błysku. Parametry
          różnią sie w zależności od czułości ISO, zoomu i przysłony bez wzgledu na czas,
          dzien, noc i czy slonce swieci w obiektyw czy nie...Pełna automatyka. Mozna
          nawet fotoradar ustawic pod słonce, a dzieki technologii TTL zdjecie numerow
          rejestracyjnych bedzie czytelne.
      • Gość: KtośCoWieCoś Re: Pan policjant się myli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:24
        Z flashem to chyba fotograf robi zdjęcia! Nie można ustawiać na drogach
        urządzeń powodujących oślepianie użytkowników. Aby zrobic zdjęcie twarzy
        światło flasha musi na nią paść, więc padnie i na oczy.
        Fotoradary mają aparaty cyfrowe sprzężone z radarem. Przetwornik w aparacie
        jest czarno-biały więc reaguje również na podczerwień, a do oświetlania obiektu
        jest używana lampa emitująca światło podczerwone. Kierowca nie widzi światła
        podczerwonego więc mu nie przeszkadza, a aparat w tych warunkach widzi bardzo
        dobrze.
        • Gość: rozp|erdalacz.snów ZNAWCY z was jak z koziej dupy trąba IP: 195.94.1.* 21.10.04, 12:49
          po pierwsze: mi jakos błysnął radar białym swiatlem w dzien jak jechałem (jak
          zdjeicie dostanę to wam pokaze ze byl dzien, a ze blyslo akurat wtedy to mi
          bedziecie musieli uwierzyć)

po drugie: białym swiatlem nie blyska pewnie w nocy zeby nie oslepiac, natomiast
          naswietla podczerownym ktore jest wychwytywalne przez matryce CCD i to nie
          tylko CZARNO-BIALA jak to probowal zasugerowac moj przedmowca - znawca:

> Fotoradary mają aparaty cyfrowe sprzężone z radarem. Przetwornik w aparacie
          > jest czarno-biały więc reaguje również na podczerwień,

• Gość: Flesz Re: Flesz w dzien nie ma znaczenia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 12:48
        Flesz w dzien nie zapobiegnie odczytowi tablicy bo bedzie ona widzialna w
        swietle dziennym
    • Gość: pilot myśliwca a może technologia STEALTH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:56
      Jak z radarami radzą sobie samoloty typu STEALTH to i samochody też by mogły??
      Wystarczy odpowiedni podkład pod lakier i radary nic nie widzą:)
    • Gość: mmtv Urządzenie antyradarowe jest IP: *.eranet.pl 21.10.04, 13:34
      To jest mała lampa błyskowa uruchamiana błyskiem lub promieniowaniem
      podczerwonym. Błyska aparatowi w obiektyw, kedy ten robi zdjęcie.
    • Gość: ZZ coś w tym jest IP: *.top.net.pl 21.10.04, 13:38
      W niemieckim katalogu mandatów i punktów karnych za wykroczenia drogowe jest
      wyszczególniony czyn: "Pokrycie tablicy rejestracyjnej folią lub szkłem". Z
      pewnością wykroczenie takie nie zostało przypadkowo uwzględnione w spisie wykroczeń.
    • Gość: asd Czy flesz nie powoduje zagrożenia na drodze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:41
      Tak się zastanawiam, czy nagle pojawiające się błyski nie zagrażają
      bezpieczeństwu kierowców.
    • Gość: Bercik Fotoradary kontra spray na tablice IP: *.radzionkow.net 21.10.04, 14:51
      Jest to wspaniały produkt i powinien być zaakceptowany przez Rząd!!
      • Gość: sopel Re: Fotoradary kontra spray na tablice IP: *.chello.pl 21.10.04, 19:02
        Bercik, masz zupełną rację. Powinien po zaakceptowaniu wprowadzić na
        wyposażenie obronne każdego posła, aby mogli spryskać swoje afery żeby nikt ich
        nie odkrył. :o)
    • Gość: MaciekS Niestety nie dziala na nowe fotoradary IP: *.gs.com 21.10.04, 15:13
      Ta farba zarowno jak plastikowe nakladki na tablice rejestracyjne (nielegalne w
      wielu miejscach) dzialaly na stare fotoradary.

Wykorzystuywaly one zjawisko polaryzacji swiatla.

W USA od jednak od jakiegos czasu wprowadzono zaawansowane technologicznie
      fotoradary ktore sa odporne na patenty w formie swiatla czy nakladek.

Wiadomo ze polaryzacja swiatla mozna manipulowac a zdjecie moze byc zlozone z
      obrazu zdjetego w czesci widma niewidzialnego dla ludzkiego oka. Potem wystarczy
      komputerowa, dosc latwa obrobka i wszystko wychodzi. Tak sie dzis np. koryguje
      zdjecia skanowane... w niektorych skanerach komputerowych dostepnych dla
      przecietnego uzytkownika a nie tylko profesjonala.

Ciekaw jestem jak szybko policja w Polsce wpadnie na to by kupic te same
      urzadzenia uzywane w USA.

Pozdrawiam,
      M.
    • Gość: xx Fotoradary kontra spray na tablice rejestracyjne IP: *.itcmp.pwr.wroc.pl 21.10.04, 15:25
      Cenzura w Gazecie wycina kąśliwe uwagi czytelników. Brawo!!!!!! Kłania się
      Białoruś
    • Gość: sopocianin fotoradary IP: *.gdynia.mm.pl 21.10.04, 16:43
      ja protestuję FIRMA jest z Sopotu - najlepszego kurortu nad Bałtykiem.
    • jacek.69 To nie pierwszy bubel Mango za fortunę... 22.10.04, 12:12
      Zgadzam się z opinią policjanta, za dnia fotoradary nie używają flesza, co za
      tym idzie ten specyfik jest psu na budę.
      • Gość: Sebenza Re: To nie pierwszy bubel Mango za fortunę... IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 08:58
        Mango ,wiadomo ze to sa naciagacze .
        A zamiast bawienie sie z super srodkami anty radarowymi . Lepiej i taniej było
        by zapozanc sie z mapką gdzie ustawione sa foto radary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka