Dodaj do ulubionych

Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę?

25.02.20, 17:00
U mnie jest to teoretycznie możliwe, gdyby do drugiej tury weszli Duda i Bosak. A Wy jak zagłosowalibyście w takiej sytuacji? Na fejsbukowych grupach kodowskich można zaobserwować sporo sympatii dla konfederatów, szczególnie w kontekście ich programu gospodarczego, więc moje pytanie nie jest retoryczne.
Obserwuj wątek
    • buldog2 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:14
      Zastanowiłbym się, gdyby bylli Duda i Biedroń. I najpewniej nie zagłosowałbym na żadnego.
      • m.c.hrabia Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:16
        Dokładnie tak, na oszusta Biedronia nigdy.
        • buldog2 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 12:55
          Oszusta i damskiego boksera, Biedronia.
      • aniechto.only Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:52
        Ale na K-K, buldogu i hrabio, bez wahania?
        • buldog2 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:10
          Kto coś takiego zadeklarował?
          • aniechto.only Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:25
            Tylko pytam. No ale może to niewygodne pytanie, skoro unikasz odpowiedzi.
            • m.c.hrabia Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:51
              Na każdego opłrucz Biedronia.
            • buldog2 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 21:39
              Wcale nie jest niewygodne. Chwilę pomyślałem - nie wiem. Na pewno K-K jest mniejszym złem, niż Duda. Ale, już pisałem, nie mam zamiaru kolejny raz głosować na jakieś tam mniejsze zło. MKB też nie ideał, jeszcze mniejszą sympatią darzę PO.
              • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 21:57
                Czyli zagłosujesz na WIĘKSZE zło?
                • buldog2 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 12:54
                  Ależ skąd! Na pewno nie.
                  • x2468 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 10.05.20, 09:03
                    Jak to nie. Nie ma innego wyjscia, glosujesz zawsze i wszedzie na mniejsze lub wieksze zlo, nie glosujac zaglosujesz na to najwieksze w postaci Dudy a wlasciwie Kaczynskiego.
      • 141288bs Macie przerabane OO... 27.02.20, 19:12
        OO czyt. Obstrukcyjna Opozycja - wasz czas nieublagalnie konczy sie, przyjdziemy po to co nam ukradliscie by sprzedac obcym.
    • aniechto.only Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:15
      jureek napisał:

> U mnie jest to teoretycznie możliwe, gdyby do drugiej tury weszli Duda i Bosak.

Uważasz, że dżuma jest lepsza od cholery?

> A Wy jak zagłosowalibyście w takiej sytuacji?

Ja pas.
      • no-popis Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:27
        aniechto.only napisała:

> jureek napisał:
        >
        > > U mnie jest to teoretycznie możliwe, gdyby do drugiej tury weszli Duda i
        > Bosak.
        >
        > Uważasz, że dżuma jest lepsza od cholery?
        >
        > > A Wy jak zagłosowalibyście w takiej sytuacji?
        >
        > Ja pas.
        Lepsza i dżuma i cholera od gęsi Kidawy.
        • aniechto.only Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:39
          Tak ,tak , pisiątko udające symetrystę, wszyscy wiedzą, ze głosujesz na Dudę.
          • no-popis Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:19
            aniechto.only napisała:

> Tak ,tak , pisiątko udające symetrystę, wszyscy wiedzą, ze głosujesz na Dudę.
            Jasnowidz.
            Ty głosowałaś za Millerem do UE z list PO .
          • j-k Jest możliwe, że zagłosowalem na AfD 25.02.20, 18:47
            aniechto.only napisała:
            > Tak ,tak , pisiątko udające symetrystę, wszyscy wiedzą, ze głosujesz na Dudę.

Jest możliwe, że zagłosowalem na AfD

a do tego jeszcze jestem bialym rasista.

no i ?
          • x2468 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 22:29
            "Tak ,tak , pisiątko udające ..."
            Jak pan kaze, sluga musi.
      • taniarada Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:47
        aniechto.only napisała:

> jureek napisał:
        >
        > Bosak.
        >
        > Uważasz, że dżuma jest lepsza od cholery?
        >
        > > A Wy jak zagłosowalibyście w takiej sytuacji?
        >
        > Ja pas.
        A 13 co Duda podpisał to nie pasi?
        • aniechto.only Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:59
          taniarada napisał(a):

> A 13 co Duda podpisał to nie pasi?

Masz termometr od Morawieckiego? To użyj, bo bredzisz coraz gorzej.
          • no-popis Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:19
            aniechto.only napisała:

> taniarada napisał(a):
            >
            >
            > > A 13 co Duda podpisał to nie pasi?
            >
            > Masz termometr od Morawieckiego? To użyj, bo bredzisz coraz gorzej.
            Wysoki POziom POlemiczny :)
            • x2468 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 22:34
              Dostosowany jak najbardziej do poziomu pisiego interlokutora.
        • buldog2 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 21:43
          Nie pasi z kilku powodów.
          Dlatego, że to nie jest świadczenie stałe, tylko rodzaj łapówki.
          Po drugie dlatego, że tak jak ordynacji wyborczej nie zmienia się przed wyborami, tak samo nie powinno się wpływać na ich wynik innymi niedobrymi, nieuczciwymi metodami.
    • szwampuch58 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:21
      Konfederaci zachowują się jak nieobliczalni kibole, a jak krzyczą "śmierć wrogom ojczyzny", to myślę, że tym wrogiem jest każdy, kto myśli inaczej niż oni.
      • no-popis Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:28
        szwampuch58 napisał:

> Konfederaci zachowują się jak nieobliczalni kibole, a jak krzyczą "śmierć wrog
        > om ojczyzny", to myślę, że tym wrogiem jest każdy, kto myśli inaczej niż oni.
        A czym się oni różnią od krzyczących tu na forum o obozach koncentracyjnych dla pisiaków, więzieniach dla sędziów, czy śmierci dla przeciwników ? To przeważnie fanatycy Tuska i PO.
      • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:55
        Przede wszystkim konfederaci bratają się z faszystami. Sorry, ale tu jestem zerojedynkowa.
        • no-popis Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:10
          yoma napisała:

> Przede wszystkim konfederaci bratają się z faszystami. Sorry, ale tu jestem zer
          > ojedynkowa.
          Ale bratanie się z komunistami nie stanowi dla Ciebie problemu ?
          • jureek Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:25
            no-popis napisała:

> yoma napisała:
            >
            > > Przede wszystkim konfederaci bratają się z faszystami. Sorry, ale tu jest
            > em zer
            > > ojedynkowa.
            > Ale bratanie się z komunistami nie stanowi dla Ciebie problemu ?

Symetrysta

>
            >
            >
            • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:31
              jureek napisał:

> Symetrysta

Każdy decyduje tak jak uważa. Po co pytasz skoro nie masz zamiaru akceptować czyichś wyborów???.
              • jureek Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:35
                lechutek1966 napisał:

> > Symetrysta
                >
                > Każdy decyduje tak jak uważa. Po co pytasz skoro nie masz zamiaru akceptować cz
                > yichś wyborów???.

Nie załapałeś, do czego z tym "symetrystą" nawiązuję. Trudno.
                Nikomu też nie narzucam swoich wyborów, niech każdy głosuje, jak chce. To Ty chciałbyś ludziom zabrać wybór, bo w innym miejscu piszesz, że PO-KO należy wyrwać z korzeniami, czyli ludziom, którzy na nich głosują, chciałbyś to uniemożliwić.
                • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:42
                  Nie mam nic przeciw sympatykom POKO ale przeciw aparatowi i metodom POKO już tak. Sprawdź sobie jak głosowali francuscy posłowie w UE jak było głosowanie w sprawie zadym we Francji. Wszyscy jak jeden zagłosowali przeciw choć trwa u nich taka sama "wojna" poglądów jak u nas. Mam już dość "ulicy i zagranicy" ale ( na tyle na ile mogę) będę się sprzeciwiał powrotowi beznadziei do Polski. To mój kraj i nie chce aby go zniszczyli do końca ( przez 8 lat im się nie udalo wszystkiego wyprzedać i wymazac Polskę z map.).
            • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:46
              Thx :)
      • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:14
        szwampuch58 napisał:

> Konfederaci zachowują się jak nieobliczalni kibole, a jak krzyczą "śmierć wrog
        > om ojczyzny", to myślę, że tym wrogiem jest każdy, kto myśli inaczej niż oni.

Jestem w stanie na nich zagłosować pod warunkiem że zrobią z wami porządek. Dość już tego podpier a w EU dość ulicy u zagranicy. Ktoś musi wziąć za mord e ten szajs i POKO wywalić na śmietnik historii
        • szwampuch58 Re: " zrobią z wami porządek" 25.02.20, 18:54
          Czyli jak brunatny zasrancu lechutek1966 ,uruchomicie znowu polskie obozy zaglady?
          • lechutek1966 Re: " zrobią z wami porządek" 25.02.20, 19:03
            szwampuch58 napisał:

> Czyli jak brunatny zasrancu lechutek1966 ,uruchomicie znowu polskie obozy za
            > glady?

Jak na razie to wy mówicie o uruchomieniu pieców w obozach zagłady. Od tego włażenia w cztery litery Niemcom sam brunatniejsz.
            • qinto Re: " zrobią z wami porządek" 25.02.20, 20:45
              lechutek1966 napisał:

> szwampuch58 napisał:
              >
              > > Czyli jak brunatny zasrancu lechutek1966 ,uruchomicie znowu polskie ob
              > ozy za
              > > glady?
              >
              > Jak na razie to wy mówicie o uruchomieniu pieców w obozach zagłady. Od tego wła
              > żenia w cztery litery Niemcom sam brunatniejsz.

Że tez Ci się chce z tym durniem polemizować. To kretyn do potęgi.
              • lechutek1966 Re: " zrobią z wami porządek" 25.02.20, 20:51
                Nie chcę mi się, ale trzeba go trochę temperować bo inaczej otępieje jak "biednego chama siekiera".
        • buldog2 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 21:50
          Oczywiście doskonale wiesz, że to PIS w Brukseli rzucał fałszywe oskarżenia o fałszowanie wyborów, spisek i zamach itd.
          Zwracam tylko uwagę na fakt, nie myślę komentować.
          • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 21:58
            Mówisz o tym???

m.niezalezna.pl/242063-cud-nad-urna-wyjeto-wiecej-kart-niz-bylo-uprawnionych-do-glosowania-pkw-zabiera-glos
    • no-popis Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:26
      jureek napisał:

> U mnie jest to teoretycznie możliwe, gdyby do drugiej tury weszli Duda i Bosak.
      > A Wy jak zagłosowalibyście w takiej sytuacji? Na fejsbukowych grupach kodowski
      > ch można zaobserwować sporo sympatii dla konfederatów, szczególnie w kontekście
      > ich programu gospodarczego, więc moje pytanie nie jest retoryczne.
      Nie mam swojego kandydata.
      Gdyby w drugiej turze był np Duda i Kamysz to zagłosowałbym na Kamysza, gdyby Duda i Kidawa zagłosowałbym na Dudę.
      Kamysz nie jest oszołomem i prawdopodobnie doszłoby do zahamowania PiSu ale też kompromisów a gąska Kidawa to znowu wojna , ulica, i zagranica.
      • taniarada Fanzolicie obywatelu 25.02.20, 17:44
        no-popis napisała:

> jureek napisał:
        >
        > Bosak.
        > > A Wy jak zagłosowalibyście w takiej sytuacji? Na fejsbukowych grupach ko
        > dowski
        > > ch można zaobserwować sporo sympatii dla konfederatów, szczególnie w kont
        > ekście
        > > ich programu gospodarczego, więc moje pytanie nie jest retoryczne.
        > Nie mam swojego kandydata.
        > Gdyby w drugiej turze był np Duda i Kamysz to zagłosowałbym na Kamysza, gdyby D
        > uda i Kidawa zagłosowałbym na Dudę.
        > Kamysz nie jest oszołomem i prawdopodobnie doszłoby do zahamowania PiSu ale też
        > kompromisów a gąska Kidawa to znowu wojna , ulica, i zagranica.
        >PSL już było z Pawlakiem na czele .To oszołom polityczny .Daje 1000+ dla uczniów.A skąd to weźmie to Bóg raczy wiedzieć .Jak rząd pisowski i TK też.Już tu jednej tłumaczyłem .Ale strzeliła focha.
      • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:48
        no-popis napisała:

> jureek napisał:
        >
        > Bosak.
        > > A Wy jak zagłosowalibyście w takiej sytuacji? Na fejsbukowych grupach ko
        > dowski
        > > ch można zaobserwować sporo sympatii dla konfederatów, szczególnie w kont
        > ekście
        > > ich programu gospodarczego, więc moje pytanie nie jest retoryczne.
        > Nie mam swojego kandydata.
        > Gdyby w drugiej turze był np Duda i Kamysz to zagłosowałbym na Kamysza, gdyby D
        > uda i Kidawa zagłosowałbym na Dudę.
        > Kamysz nie jest oszołomem i prawdopodobnie doszłoby do zahamowania PiSu ale też
        > kompromisów a gąska Kidawa to znowu wojna , ulica, i zagranica.

Dokładnie. Dość tej wyniszczającej wojny. Albo rybki albo akwarium. Ja nie widzę powodów aby nie dać Dudzie drugiej szansy a Kidawa to taki Petru czy Schetyna bis który dziś jest za a jutro przeciw. I ulica i zagranica totalnie mnie nie interesuje. Brudy każdy powinien prać u siebie.
      • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:34
        To że byś zagłosował na Dudę nikt tutaj nie wątpił. Szkoda że nie napisałeś tego czego nikt nie wie
        • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:49
          stasi1 napisał:

> To że byś zagłosował na Dudę nikt tutaj nie wątpił. Szkoda że nie napisałeś teg
          > o czego nikt nie wie

Za dużo jest rzeczy których nie wiecie żebym miał szansę zmieścić na FK.😅😅😅
          • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 20:57
            To było do PiSowca który twierdził że zagłosuje na Dudę, nie Kidawę.
    • taniarada Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:39
      Kogo tu się pytasz Juras ?Jeden tu się gadał że na kozę .To mu Biedroń z Cioskiem nie sprawi różnicy.
    • obrotowy Jest nie tylko możliwe, ale wrecz konieczne. 25.02.20, 17:48
      bo na Biedronke nie bede przeciez glosowal, skoro robie zakupy w Lidlu.
    • erte2 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:51
      jureek

Na szczęście drogi symetrysto nie będzie takiego dylematu. Bo bardziej prawdopodobne jest że duda nie wejdzie do drugiej tury niż że znajdzie się w niej Bosak czy inny Bubel.
      • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:56
        erte2 napisał:

> jureek
        >
        > Na szczęście drogi symetrysto nie będzie takiego dylematu.

Wiadomo, Duda wygra w pierwszej turze.
      • taniarada Prorok jaki czy co? 25.02.20, 17:57
        erte2 napisał:

> jureek
        >
        > Na szczęście drogi symetrysto nie będzie takiego dylematu. Bo bardziej prawdopo
        > dobne jest że duda nie wejdzie do drugiej tury niż że znajdzie się w niej Bosak
        > czy inny Bubel.
        Podaj mi misiu na priv numery totka .Podzielę się połową .
      • no-popis Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:21
        erte2 napisał:

> Na szczęście drogi symetrysto nie będzie takiego dylematu. Bo bardziej prawdopo
        > dobne jest że duda nie wejdzie do drugiej tury
        Skąd PO bierze takich intelektÓalistów do pracy na forach , jak Ty kijanko.
    • snajper55 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:53
      jureek napisał:

Bosak nie łamał Konstytucji. Oczywiście na Bosaka. Bosak nie jest pajacem.

S.
      • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:03
        snajper55 napisał:

> Bosak nie jest pajacem.
        >
        > S.

A jak się odmienia słowo "pajac". Rodzaj żeński pajaca to lalka?
        • x2468 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 10.05.20, 09:32
          Rodzaj zenski od pajaca to "prezes Jaroslaw".
      • taniarada Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:04
        snajper55 napisał:

> jureek napisał:
        >
        > Bosak.
        >
        > Bosak nie łamał Konstytucji. Oczywiście na Bosaka. Bosak nie jest pajacem.
        >
        > S.
        Na faszystę bedziesz głosował ? Koniec świata.Zresztą na niedoszłego magistra ludzie głosowali dwa razy .To na Bosaka można .A teraz oddawać mi 13 emerytury .
        • no-popis Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:12
          taniarada napisał(a):

>A teraz oddawać mi 13 emerytury .
          A za swoje pieniądze je finansowaliście ?
          A jak to wszystko dupnie to weksle podpisaliście ?
    • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 17:54
      NBFW. Głos nieważny, gdyby było bardzo źle.
    • ktos_z_kosmosu Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:01
      Kosmos Dudę skreśla absolutnie.
      Co do wymienionego zastawienia pary w finale, kosmos Polakom poradzi "posłuchajta Barry White'a i spadajta".
    • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:18
      Nawet gdyby był świętej pamięci Lepper zagłosowałbym na Leppera. Nawet na Stana Tymińskiego. Akurat Tymińskiemu nie zależało by aby wzmacniać pisowców więc byłby takim prezydentem który dba o dobro Polaków. Bo pisowcy dbają tylko o pisowców
      • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:42
        stasi1 napisał:

> Nawet gdyby był świętej pamięci Lepper zagłosowałbym na Leppera. Nawet na Stana
        > Tymińskiego. Akurat Tymińskiemu nie zależało by aby wzmacniać pisowców więc by
        > łby takim prezydentem który dba o dobro Polaków. Bo pisowcy dbają tylko o pisow
        > ców

Zaś peowce dbają tylko o MKB.
        Na każdego mógłbym zagłosować, prócz tej damy wymagającej specjalnej troski.
        • jureek Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 19:07
          qinto napisał:

> Na każdego mógłbym zagłosować, prócz tej damy wymagającej specjalnej troski.

No coś takiego! A ma takie dobre geny przecież :)
        • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 20:35
          Jestem antypisowiec głosuje przeciw pisowi. Ty jesteś pisowcem więc szydzisz sobie z tych co mogą odebrać im władzę. Proste.
          • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 20:41
            stasi1 napisał:

> Jestem antypisowiec głosuje przeciw pisowi. Ty jesteś pisowcem więc szydzisz so
            > bie z tych co mogą odebrać im władzę. Proste.

Jeżeli chodzi o mnie to nie jestem pisowcem, jestem głównie antypeowcem. PiS jestem w stanie tolerować, platfusami gardzę.
            • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 22:10
              A platfusy gardzą takimi jak ty, PISOWCAMI.
              • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 06:54
                matylda1001 napisała:

> A platfusy gardzą takimi jak ty, PISOWCAMI.
                >

Wcale mnie platfusko nie zmartwiłaś.
                • no-popis Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 07:12
                  qinto napisał:

> matylda1001 napisała:
                  >
                  > > A platfusy gardzą takimi jak ty, PISOWCAMI.
                  " Platfusy gardzą" ale nie tylko jeszcze "nienawidzą", "grożą" itd .
                  Zgoda, to cecha platfusów.
                  • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 12:25
                    No a podpowiedz mi Niepopisie, za co można Was pokochać?
                  • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 12:32
                    qinto

>Wcale mnie platfusko nie zmartwiłaś.<

Nie jestem zwolenniczką PO, jestem przeciwniczka pisu.
                    • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 13:17
                      matylda1001 napisała:

> qinto
                      >
                      > >Wcale mnie platfusko nie zmartwiłaś.<
                      >
                      > Nie jestem zwolenniczką PO, jestem przeciwniczka pisu.
                      >

Fajnie...ja też nie jestem zwolennikiem PiS, jestem przeciwnikiem peło.
                      Zrozumiałaś?
                      • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 13:38
                        Co tu jest do zrozumienia? Ja nie jestem zwolenniczką PO a Ty jesteś jej przeciwnikiem. Ty nie jesteś zwolennikiem pisich a ja ich zdeklarowanym wrogiem, to zasadnicza różnica między nami bo tak naprawdę wychodzi z tego, że jesli będzie taka konieczność to ja zagłosuję na Kidawę-Błońską a Ty na Dudę.
            • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 08:19
              To przypuśćmy za 2 lata znika PO ,SLD wybija się że ma szanse zagrozić pisowcom. Kim wtedy będziesz gardził? A czemu gardzisz PO? Za to że na 8 lat odebrali Jarkowi władzę?
              • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 09:29
                Błąd na wejściu. To kaczor odebrał władzę normalności.
              • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 10:24
                stasi1 napisał:

> To przypuśćmy za 2 lata znika PO ,SLD wybija się że ma szanse zagrozić pisowco
                > m. Kim wtedy będziesz gardził? A czemu gardzisz PO? Za to że na 8 lat odebrali
                > Jarkowi władzę?

Za zmielenie podpisów w sprawie referendów, za hipokryzję, za kłamstwa w wielu sprawach, za wzrost Vat i podatków, za niedotrzymanie wielu obietnic wyborczych ..... to w skrócie.
                PiS ma również swoje za uszami, ja o tym wiem i również nie dotrzymał wielu obietnic wyborczych.
                Jestem raczej lewicowy, ale obecna lewica, nie ma nic wspólnego z tą nazwą.
                Platforma odebrała władzę PiS, teraz PiS odebrał władze platformie.
                Werdykt suwerena.....
                • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:33
                  Pytałem kim wtedy będziesz gardził? Jesteś lewicowy znaczy chcesz aby Polak klęczał?
                  • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:43
                    stasi1 napisał:

> Pytałem kim wtedy będziesz gardził? Jesteś lewicowy znaczy chcesz aby Polak klę
                    > czał?

A czy jest jakiś przymus w sprawie pogardy dla przeciwnika? O te sprawy pytaj nie nas ze środka a tych z którymi trzymasz. Ja nikim nie gardzę, zwłaszcza nie gardzę lemingami. Jeśli już czymś gardzę to polityką POKO, zachowaniem POKO w kraju jak również w UE.

Francuzi toczą brutalniejsza walkę u siebie we Francji. Ale jak było głosowanie w PE w sprawie Francji to wszyscy europoslowie francuscy byli przeciw.
                    • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:50
                      lechutek1966 napisał:

> stasi1 napisał:
                      >
                      > > Pytałem kim wtedy będziesz gardził? Jesteś lewicowy znaczy chcesz aby Pol
                      > ak klę
                      > > czał?
                      >
                      > A czy jest jakiś przymus w sprawie pogardy dla przeciwnika? O te sprawy pytaj n
                      > ie nas ze środka a tych z którymi trzymasz. Ja nikim nie gardzę, zwłaszcza nie
                      > gardzę lemingami. Jeśli już czymś gardzę to polityką POKO, zachowaniem POKO w k
                      > raju jak również w UE.
                      >
                      > Francuzi toczą brutalniejsza walkę u siebie we Francji. Ale jak było głosowanie
                      > w PE w sprawie Francji to wszyscy europoslowie francuscy byli przeciw.

To pytanie było adresowane do mnie. Tylko, że ja już mu odpowiedziałem kim gardzę i nie zamierzam się POwtarzać.
                      • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:53
                        Pytanie było do Staska. Czekam na odpowiedź.
                      • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:56
                        Nie odniosłeś się do "przymusu POgardy". Co będzie wtedy robił przemysł pogardy POKO???
                      • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 20:43
                        Wiem tylko się pytam gdyby nie było PO czy twoja pogarda nie przeniosła by się na coś innego? W moim przypadku gdyby nie było PiS to na chwilę obecną nie ma partii której byłbym przeciwnikiem. Każda jedna zachowywała się w miarę normalnie, dało by się przeżyć
    • taniarada Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:19
      Duda traci poparcie i sympatię .Jolka Rosiek z nim zerwała .
      • jureek Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:28
        taniarada napisał(a):

> Duda traci poparcie i sympatię .Jolka Rosiek z nim zerwała .

Ty to masz wiedzę. Insajderską? :)
      • buldog2 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 16:32
        Zerwała dlaczego, bo wyPADł z łask prezesa?
    • sverir Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:37
      "U mnie jest to teoretycznie możliwe, gdyby do drugiej tury weszli Duda i Bosak. A Wy jak zagłosowalibyście w takiej sytuacji?"

Jeśli w ogóle wziąłbym udział w takich wyborach, to też wybrałbym Dudę, chociaż to Konfederacja jest mi bliższa gospodarczo. Konfederaci, czy raczej ich protoplaści, udowodnili jednak, że w imię ograniczania wolności osobistej gotowi są odstąpić od programu gospodarczego.

Ale poza tym, przy założeniu, że kontrkandydatem byłby jednak ktoś z innego środowiska, to Duda nie ma u mnie szans.
      • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 18:47
        Auć!
        • sverir Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 19:09
          Że co zabolało?
          • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 19:16
            sverir napisał:

> Że co zabolało?

Chyba bardziej o to że się wahasz. Napisz jeszcze raz coś takiego to ci szwampuch albo snajper przylepi łatę pisowca.😃😃😃 I będziesz flekowany przy każdej okazji.
            • taniarada Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 19:52
              Isabel SZCZERZE o Marcinkiewiczu: Pękło mi serce! Kaziu kopnął mnie w d**ę.
            • sverir Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 07:39
              "Chyba bardziej o to że się wahasz"

Ja się nie waham Lechu. PiS jest jednym z moich ostatnich wyborów. Po prostu w przeciwieństwie do wielu osób niechętnych Dudzie mogę sobie wyobrazić gorszego kandydata.
          • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 21:41
            Duda.
            • sverir Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 10:51
              To niestety źle świadczy o Konfederacji, że od nich wolę pana Dudę.
              • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 11:42
                Z całą sympatią, czy jak to tam nazwiemy, twoje osobiste preferencje raczej trudno uznać za miarodajne kryterium oceny tej czy innej partii, czy kandydata.
                • sverir Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 12:11
                  Z całą sympatią, ale dla mnie liczą się moje osobiste preferencje:) A ponieważ przez lata głosowałem na korwinowską opcję i nawet robiłem samemu Korwinowi kampanię wyborczą, to dla mnie jest to duża zmiana, taka osobista.
                  • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 12:18
                    Nie mniej jednak zdanie "To niestety źle świadczy o Konfederacji, że od nich wolę pana Dudę" ma charakter mocno uogólniający i jako żywo nie wiąże się z twoimi osobistymi preferencjami.
              • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 11:48
                Tego nie neguję, ale naprawdę głosowałbyś na dudę?
                • x2468 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 10.05.20, 09:42
                  O czym wy piszecie, zaden Duda nie startuje, to startuje Kaczynski.
    • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 19:51
      Musiałbym ocenić, na podstawie deklaracji obu, ale także ogólnej sytuacji, czyj wybór oznacza większe ryzyko wypierpolu. I zagłosowałbym na tego drugiego. W przeszłości zdarzyło mi się głosować na Lecha Kaczyńskiego (i to dwa razy, ale nigdy w wyborach na prezydenta kraju), a nawet na Romaszewskiego, tak że i to bym jakoś przeżył.
      • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 22:31
        Ale się człowiek fajnych rzeczy o kolegach dowiaduje 💫
        • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 11:43
          Dyskwalifikujące? Mogę się wytłumaczyć.
          • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 11:47
            Nie musisz, chyba że chcesz. Ot zdziwiłam się.
            • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 11:56
              Kto wiedział, w 1989 roku, że kandydat na senatora z Gdańska, Lech Kaczyński, ujęty na wspólnym zdjęciu z Wałęsą, to przyszły (za 16 lat) prezydent pisich Polaków?
              Kto wiedział (2002), że kontrkandydat dr. Marka Balickiego (sld) w II turze wyborów prezydenta Warszawy, to ktoś kto zatrzyma wszelkie inwestycje w moim ówczesnym mieście i obsadzi wszystkie ważniejsze stanowiska w ratuszu różnymi Sasinami? (w tym Kluzik-Rostkowską, Jakubiak itp.)
              Kto wiedział, że kandydat PiS do Senatu (2005), popierany przez ówczesnego kandydata PO na premiera (Rokita), to - mimo chwalebnej opozycyjnej karty - zwykły zawzięty, nienawistny i zwyczajnie chciwy sukinsyn? (akurat podczas tych wyborów mieszkałem za granicą, tak że wiedziałem jeszcze trochę mniej).
              • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 12:53
                O, w 2002 już było wiadomo.
                • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 12:57
                  Może i było. Ja i dziś nie zagłosowałbym na Balickiego.
                  • m.c.hrabia Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 13:12
                    Jakbym w lustro zerkał😢
                  • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 13:18
                    Nawet gdybyś miał kaczora jako alternatywę?
                    • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 17:16
                      Z wiedzą z 2002, czy obecną? Obecna jest taka, ze Balicki byłby wspólnym kandydatem.
                      • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 17:35
                        Obecną. Jest kaczor, jest Balicki, co robisz?
                        • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 17:39
                          Z obecną wiedzą jednak Balicki, choć pewnie bym tego potem żałował.
                          • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 17:49
                            Jeszcze nie jesteś stracony :)
                            • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:36
                              A ty jak głosowałaś w 2002? Na Balickiego?
                              • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 19:53
                                W drugiej turze nie głosowałam, nie było mnie w kraju. W pierwszej nie pamiętam, poza tym, że na pewno nie na kaczora. Możliwe, że na gamoni, jeśli to było wtedy.
                                • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 20:27
                                  Gamonie i Krasnoludki to 2006. W 2002 startowali m.in. Olechowski, Pitera, Bujak, Macierewicz, i jeszcze paru. W I turze głosowałem na Olechowskiego, a Balicki całą kampanię pomiędzy turami oparł na oburzeniu "spieprzajdziadem".
                                  • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 20:30
                                    Skoro tak, to niechybnie na Olechowskiego.

Btw sprawdzałeś daty i kandydatów czy tak z pamięci? Z czystej ciekawości i z całą sympatią :)
                                    • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 20:35
                                      Daty pamiętam, pamiętam tez pierwsza trójkę i że Gamonie były za rządów PiS, resztę szybko sobie odświeżyłem.

warszawa.wikia.org/wiki/Wybory_na_prezydenta_Warszawy_2002

(nie pamiętałem, że w tamtych czasach były tak żałosne frekwencje w wyborach warszawskich).
                                      • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 21:15
                                        Głosowałam wtedy na Balickiego w obu turach. Lewica czyli moja bajka no i starszy kolega po fachu. Dał się już wtedy poznać w środowisku zawodowym od dobrej strony. Potem był całkiem sensownym ministrem. Warszawa tez by przy nim nie straciła.
                                      • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 21:21
                                        Podziwiam :)
                                        • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 23:00
                                          Że konkretnie Balicki czy że ogólnie lewica? :)
                                          • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 10:28
                                            To było do Ayrana, ale ciebie też mogę popodziwiać, a co. Za konsekwencję :)
                                            • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 12:31
                                              Ayran ma rzeczywiście doskonałą pamięć, należy mu się :)
                    • x2468 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 10.05.20, 09:45
                      Duda to jedynie narzedzie Kaczynskiego. Osobowosc zero.
                      • 141288bs Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 10.05.20, 09:49
                        POpisujesz sie jak dziecko POtracone przez nianie w piaskownicy, bekarcie z nr.x2468
                      • no-popis Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 10.05.20, 15:26
                        x2468 napisał:

> Duda to jedynie narzedzie Kaczynskiego. Osobowosc zero.
                        Fakt. Komorowski to miał osobowość !
    • taniarada Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 20:55
      Z sondażu na FK wynika że nikt przy zdrowych zmysłach nie liczy na Kidawę -Błońską ,którą Platforma wystawiła dla jaj.Nawet Tusk który ryknął że popiera i też bez echa.Ale co dalej ?Jak wywalić długopisa ?Na kogo postawić .Wiadomo już od czterech lat ,że Polacy już nie są stadem baranów prowadzonym na pastwiska.Dlatego ślusarze i tokarze,traktorzyści i murarze ,w szczególności hydraulicy.Oraz hutnicy i górnicy.I wy ludu pracujący ciężko w pocie czoła na tym forum.Musicie się zjednoczyć.Tylko Andrzej Duda zagwarantuje wam podwyżki 13,14 i 15 .A być może i 16.Reszta tych co obiecują to nic nie dadzą.Bo na to nie pozwoli Jarosław Wspaniały Kaczyński.Wyklęty ludu powstań z ziemi ,czyli z kolan.Amen.
      • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 21:02
        Tu nie o to chodzi. 13.14.15 się liczą dla jednostek ale nie o to chodzi. Chodzi o to abyśmy byli niepodległym państwem. Niepodległym państwem Europy. I abyśmy byli tak właśnie traktowani przez UE. Nie jesteśmy potęgą ale pracujemy nad tym. Współpraca TAK. Niewolnictwo NIE.
        • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 22:17
          Wolnym krajem? no to w takim razie wyPAD!
          • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 23:46
            matylda1001 napisała:

> Wolnym krajem? no to w takim razie wyPAD!

naszeblogi.pl/31415-zrozumiec-leminga-instrukcja-obslugi
            • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 01:45
              Kto wami biedne pisiaki tak manipuluje?! Nie lepiej to zamiast używać gotowych instrukcji na każdy temat po prostu zacząć mysleć? Lemingi nie dostają takich instrukcji bo mają oczy, uszy, mózgi i potrafią z nich korzystać.
              • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 07:29
                Pisiorami manipulują media sprzyjające PiS, lemingami zaś media sprzyjające POKO. Jakie to media nie trzeba kazdemu tłumaczyć. Ta instrukcja ma tłumaczyć przyczyny zachowań lemingów w stadzie. Na wolnej powierzchni, nie ograniczonej żadnymi granicami. Ma tłumaczyć skąd bierze się w nich POdlosc i nienawiść. A nie że lemingi z natury są źle wychowane i to że nienawiść wysysają z mlekiem matki
              • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 07:30
                matylda1001 napisała:

> Kto wami biedne pisiaki tak manipuluje?! Nie lepiej to zamiast używać gotowych
                > instrukcji na każdy temat po prostu zacząć mysleć? Lemingi nie dostają takich i
                > nstrukcji bo mają oczy, uszy, mózgi i potrafią z nich korzystać.

Wy nie macie instrukcji. Bo wam się pokazuje wroga i od razu go nienawidzicie. Od razu w całej grupie.
                • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 13:27
                  Jeśli pozwolisz to chciałabym potraktować ten temat poważnie. Jestem zwolenniczką lewicy, zawsze glosowałam na ludzi lewicy, poza jednym razem w 2015 roku kiedy to zagłosowałam przeciwko pisowi i oddałam głos na tych, którzy jako jedyni byli w stanie pisim zagrozić. Nie udało się, trudno. Dzięki temu że nie czuje sie związana emocjonalnie z którąś z grup moge sobie spoglądac troche z boku i wyciągac wnioski. Pierwszy wniosek to taki, że równie zakłamanej, wrednej, zachłannej, chamowatej, prymitywnej i kompletnie nieprzygotowanej merytorycznie do sprawowania władzy opcji jaka obecnie rządzi w życiu jeszcze nie widziałam chociaz osiemnascie lat skończyłam już dość dawno temu. Drugi wniosek taki, że PO pod władaniem Schetyny zeszło na dno i teraz nie może się od niego odkleić. Trzeci wniosek, że PO gdy sprawowało władzę nawet przez jeden dzień nie stanowiło takiego zagrożenia dla Polski jak pisi a jak wieczorem kładłam sie spać to byłam pewna, że rano obudze się w tym samym kraju. No, chyba ze jakies trzęsienie ziemi albo oberwanie chmury. Teraz nikt niczego nie może byc pewny. Tym bardziej, że władza pisich nie opiera sie na zdrowym rozsądku ale na cwaniactwie. No i jednak musze przyznać, że ludzie głosujący na PO ogólnie sa lepiej wykształceni i bardziej inteligentni niż elektorat pisu, to nie jest bez znaczenia.
                  • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 13:37
                    matylda1001 napisała:

> Jeśli pozwolisz to chciałabym potraktować ten temat poważnie. Jestem zwolennicz
                    > ką lewicy, zawsze glosowałam na ludzi lewicy, poza jednym razem w 2015 roku kie
                    > dy to zagłosowałam przeciwko pisowi i oddałam głos na tych, którzy jako jedyni
                    > byli w stanie pisim zagrozić. Nie udało się, trudno. Dzięki temu że nie czuje s
                    > ie związana emocjonalnie z którąś z grup moge sobie spoglądac troche z boku i w
                    > yciągac wnioski. Pierwszy wniosek to taki, że równie zakłamanej, wrednej, zachł
                    > annej, chamowatej, prymitywnej i kompletnie nieprzygotowanej merytorycznie do s
                    > prawowania władzy opcji jaka obecnie rządzi w życiu jeszcze nie widziałam choci
                    > az osiemnascie lat skończyłam już dość dawno temu. Drugi wniosek taki, że PO po
                    > d władaniem Schetyny zeszło na dno i teraz nie może się od niego odkleić. Trzec
                    > i wniosek, że PO gdy sprawowało władzę nawet przez jeden dzień nie stanowiło ta
                    > kiego zagrożenia dla Polski jak pisi a jak wieczorem kładłam sie spać to byłam
                    > pewna, że rano obudze się w tym samym kraju. No, chyba ze jakies trzęsienie zie
                    > mi albo oberwanie chmury. Teraz nikt niczego nie może byc pewny. Tym bardziej,
                    > że władza pisich nie opiera sie na zdrowym rozsądku ale na cwaniactwie. No i je
                    > dnak musze przyznać, że ludzie głosujący na PO ogólnie sa lepiej wykształceni i
                    > bardziej inteligentni niż elektorat pisu, to nie jest bez znaczenia.
                    >

Byłem od ponad 50 lat zwolennikiem lewicy, ale nie lewactwa.
                    Już nie jestem, ale również nie jestem zwolennikiem żadnej partii "prawicowej".
                    Obecna lewica na czele z trio Czarzasty-Biedroń-Zandberg - nie zasługuje moim zdaniem na nazwę lewica.
                    Nie chce mi się dalej rozwijać uzasadnienia.
                    • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 13:52
                      Ja też nie jestem zachwycona obecną lewica ale cieszy mnie, że jakoś trwa a jak trwa to może coś dobrego z niej wyewoluuje. Na razie dałam kredyt zaufania i czekam. Czarzasty nie jest głupi i wydaje się, że wie czego chce.
                      Nie akceptuję wyrażenia "lewactwo". Nie widzę w nim sensu. To taki kij, którym ludzie mało inteligentni dźgają ludzi, których nie rozumieją.
                      • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 15:58
                        matylda1001 napisała:

> Ja też nie jestem zachwycona obecną lewica ale cieszy mnie, że jakoś trwa a jak
                        > trwa to może coś dobrego z niej wyewoluuje. Na razie dałam kredyt zaufania i c
                        > zekam. Czarzasty nie jest głupi i wydaje się, że wie czego chce.
                        > Nie akceptuję wyrażenia "lewactwo". Nie widzę w nim sensu. To taki kij, którym
                        > ludzie mało inteligentni dźgają ludzi, których nie rozumieją.
                        >

Ty, mówisz co wiesz, ja wiem co mówię.
                        Czarzasty, Biedroń, Zandberg - nie są lewicowi.
                        To zwykli "lewacy". Taka jest moja opinia, nie ma znaczenia czy Czarzasty jest "mądry" - jest mądry w stopniu, którego ja nie akceptuję?
                        Czy mogę?
                        • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 21:20
                          Pewnie że możesz ale pozwól móc i innym :)
                          • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 21:56
                            matylda1001 napisała:

> Pewnie że możesz ale pozwól móc i innym :)
                            >

Tylko, że ja się nie czepiam.
                            Wyraziłem swoją opinię, że zagłosuję na każdego oprócz MKB. Zostałem przez ciebie brzydko zaatakowany.
                            • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 23:14
                              A czy to nie ty sam napisałeś, że gardzisz zwolennikami PO?
                              • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 06:11
                                matylda1001 napisała:

> A czy to nie ty sam napisałeś, że gardzisz zwolennikami PO?
                                >

Napisałem, że gardzę "peło" - nie zwolennikami peło.
                                • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 12:34
                                  To wszystko jedno przecież :) "peło" tworzą ludzie.
                                  • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 12:41
                                    matylda1001 napisała:

> To wszystko jedno przecież :) "peło" tworzą ludzie.
                                    >

Bo tylko ludzie mogą tworzyć partię. Tymi ludźmi właśnie pogardzam.
                                    Mam przyjaciół, którzy są sympatykami peło i nimi nie gardzę.
                  • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:11
                    Schetyna dostał w spadku to co zostawił mu Tusk. A co ON zostawił można ocenić po wynikach wyborów w 2015 roku. Wiedział że przegra i że będą go pisi ścigać, dlatego uciekł do Brukseli. Schetyna nie wyciągnął wniosków i nie potrafił rozliczyć się z obywatelami RP, nie umiał się przyznać do błędów. Nie potrafił i nadal nie potrafi przeciwstawić się kodeksowi Neumanna który ciągnie te partie na dno. Ale ciągnie na dno na ich własne zyczenie.
                    Nie miej pretensji że ktoś głosuje na PiS bo szczerze nienawidzi POKO. Wielu ludzi miało dość PO 8 latach Tuska i PO. SLD nie prowadzi własnej polityki a głosuje razem z POKO więc ludzie uznają że to to samo i ci co nie cierpią POKO alutomatycznie nie cierpią SLD.
                    Dziwi mnie też że tak wielkie znaczenie ma dla ciebie "charatanie w gale" i nic nie robienie Tuska a tak małe wyniki gospodarcze Morawieckiego

Tu masz tylko ACTA ale jak nie pamiętasz to wybierając inne zakładki możesz się dowiedzieć reszty. Z mojego punktu widzenia nie było gorszego rządu w RP od rządu Tuska i Kopacz.

www.grzechy-platformy.org/acta/
                    • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 21:56
                      Ja uważam, że Tusk zostawił Polskę w całkiem dobrym stanie, przeprowadził stosunkowo łagodnie przez czas kryzysu światowego. Kopaczowa nie zdążyła wiele zepsuć. Jej rządy przypadły zresztą na nerwowy czas kampanii wyborczej, bardzo brutalnej ze strony pisich. Kurdupel przyszedł na gotowe bo jak sie okazało ta Polska w ruinie była w niezłej kondycji. Ludzie nie tyle mieli dosyć PO co dali sie kurduplowi skorumpować, sprzedali godność za parę groszy. PO pod rzadami Schetyny poszła na dno. Jest tam kilka(naście) osób wartościowych i ich szkoda, powinni podziekować Schetynie za współpracę już dawno i załozyć jakies inne ugrupowanie. Odciąc się od PO tak, jak kurdupel odciął sie od PC.
                      No i nie zgodze się że Morawiecki ma dobre wyniki gospodarcze. Podnosić podatki i wyciągać z ludzi co się da to każdy potrafi. No ale musi kurduplowi zarobić na łapówki wyborcze i tyle. Z mojego punktu widzenia najgorsze rządy to za pierwszego i drugiego pisu. No i zupełnie nie rozumiem, że mozna głosowac na pisich tylko dlatego, że się nienawidzi przeciwników... A gdzie odpowiedzialność i przyzwoitość?
                      • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 07:26
                        Zauważ Matyldo że ja ani raz nie użyłem wyzwiska, ani raz nie przekręciłem nazwiska i ani razu nie użyłem chamskiego epitetu. Można tak pisać??? Ja mogę, tobie nienawiść już zatruła umysł i nie POtrafisz inaczej.
                        • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 12:53
                          Rzeczywiście, nie potrafię krwi wypić i dziury nie zrobić :) a Wy chyba niedokładnie słuchaliście Waszego autorytetu, który twierdził, że nie można szamba nazywać perfumerią. No, chyba że perfumeria to Wy ... :)
                          No ale widzę, że to koniec miłej wymiany zdań na poważne tematy a na lekcje wychowawczą jakoś nie mam ochoty. Pozdrawiam.
                          • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 13:26
                            Mila wymiana zdań była wyłącznie z mojej strony. Z twojej niekoniecznie. Ale dobrze że zakonczylas te jałowa gadkę bo niczego nowego nie wniosła do tematu.

EOT Matyldo
                            • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 13:34
                              lechutek1966 napisał:

> Mila wymiana zdań była wyłącznie z mojej strony. Z twojej niekoniecznie. Ale do
                              > brze że zakonczylas te jałowa gadkę bo niczego nowego nie wniosła do tematu.
                              >
                              > EOT Matyldo

Matylda dała mi do zrozumienia, że gardzić można tylko PiSem, zaś peło to ludzie i nie można nimi gardzić.
                              • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 14:26
                                Szkoda słów.
    • wkkr Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 22:29
      Na Bosaka.
    • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 22:30
      jureek

>gdyby do drugiej tury weszli Duda i Bosak.<

Na szczęście to niemożliwe ale tak teoretycznie... Oddałabym nieważny głos skreślając obu. Nie odpowiada mi ani słup Kaczyńskiego ani nazista i nie ma tu mniejszego zła.
      W ogóle nie ma takiej możliwości żebym zagłosowała na Dudę bo to tak jakbym zagłosowała na kurdupla. Zagłosuję na każdego z kim PADalec wejdzie do II tury prócz Bosaka.
      • taniarada Dobra twoje zażalenie przyjete 25.02.20, 23:17
        matylda1001 napisała:

> jureek
        >
        > >gdyby do drugiej tury weszli Duda i Bosak.<
        >
        > Na szczęście to niemożliwe ale tak teoretycznie... Oddałabym nieważny głos skre
        > ślając obu. Nie odpowiada mi ani słup Kaczyńskiego ani nazista i nie ma tu mnie
        > jszego zła.
        > W ogóle nie ma takiej możliwości żebym zagłosowała na Dudę bo to tak jakbym zag
        > łosowała na kurdupla. Zagłosuję na każdego z kim PADalec wejdzie do II tury pró
        > cz Bosaka.
        > Teraz podaj dane by do twojej renciny nie dokładali ci 13 .Bosak nie ma szans i nie ma wykształcenia.
        >
        • matylda1001 Re: Dobra twoje zażalenie przyjete 26.02.20, 01:58
          Głupiś, Taniusza. Jeszcze pracuję i płacę spore podatki z których dostajesz zapomogi. No ale skoro nauczyłes się żyć za cudze to juz zawsze będziesz żyć na kolanach jak proszalny dziad i nie zrozumiesz, że ktoś sam sobie może coś zawdzięczać.
          • no-popis Re: Dobra twoje zażalenie przyjete 26.02.20, 05:27
            matylda1001 napisała:

> Głupiś, Taniusza. Jeszcze pracuję i płacę spore podatki z których dostajesz zap
            > omogi. No ale skoro nauczyłes się żyć za cudze to juz zawsze będziesz żyć na ko
            > lanach jak proszalny dziad i nie zrozumiesz, że ktoś sam sobie może coś zawdzię
            > czać.
            Przypominasz emitowaną kiedyś reklamę edukacyjną gdzie stary , tłusty (o pededofilii) facet siedzi przed komputerem i pisze: " mam 17 lat i szukam przyjaciela."
            Twoje deklaracje są POdobne, biurwo.
            • matylda1001 Re: Dobra twoje zażalenie przyjete 26.02.20, 11:57
              No i znowu jak kulą w płot, detektywie z bożej łaski :) ani jednego dnia w swoim życiu nie przepracowałam w żadnym biurze. No ale do trzech razy sztuka, próbuj ;)
              • lechutek1966 Re: Dobra twoje zażalenie przyjete 26.02.20, 16:36
                Nie trzeba pracować w biurze żeby być biurwą.
                • matylda1001 Re: Dobra twoje zażalenie przyjete 26.02.20, 22:17
                  No, jednak trzeba :) Może być, że w jakimś urzędzie. Biurko jest niezbędne, nawet jeśli miałoby służyć do tego co sugerujesz a ja się domyślam.
            • buldog2 Re: Dobra twoje zażalenie przyjete 26.02.20, 17:03
              Wszystko co piszesz, ludzikow, bierze się tylko z twojej głowy. Tam jest tylko PISowskie świństwo i nic więcej przecież. Ja was znam...
              • lechutek1966 Re: Dobra twoje zażalenie przyjete 26.02.20, 17:14
                A powiedz mi po co powielać wasze "jazdy" skoro sami piszecie, kumple z farmy POdbijają przybijanie sobie żółwiki i erteiki.😁😁😁
                Sielanka by trawala w nieskończoność gdyby nie PO PiS
      • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 08:37
        Ale nazista nic złego prócz tego że jest nazistą nikomu nie zrobił. Zostając prezydentem na pewno nie chciałby aby PiS uległ wzmocniemiu, więc grałby na korzyść nas Polaków. Duda jeśli zostanie prezydentem będzie brał na pisowców. Skreślenie Bosaka miało by sens jeśli miałby szanse zdecydowanie wygrać z Dudą, jeśli okolice remisu trzeba głosować na mniejsze zło
        • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 10:25
          stasi1 napisał:

> Ale nazista nic złego prócz tego że jest nazistą nikomu nie zrobił. Zostając pr
          > ezydentem na pewno nie chciałby aby PiS uległ wzmocniemiu, więc grałby na korzy
          > ść nas Polaków. Duda jeśli zostanie prezydentem będzie brał na pisowców. Skreśl
          > enie Bosaka miało by sens jeśli miałby szanse zdecydowanie wygrać z Dudą, jeśli
          > okolice remisu trzeba głosować na mniejsze zło

Nie ma "mniejszego zła" - zło jest złem z samej definicji.
          • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 12:11
            Niby masz rację, zło to zło ale... No właśnie... Gdyby w II turze byli Duda i Kosiniak - Kamysz... Kosiniak jako przedstawiciel partii chłopskiej nie jest moim faworytem bo priorytety i swiatopogląd mamy rózne ale mogłabym go zaakceptować bo coś pozytywnego w nim jest, właśnie na zasadzie mniejszego zła. Dudy w ogóle nie biore pod uwagę bo ten facet reprezentuje samo zło.
            • taniarada Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 14:22
              matylda1001 napisała:

> Niby masz rację, zło to zło ale... No właśnie... Gdyby w II turze byli Duda i
              > Kosiniak - Kamysz... Kosiniak jako przedstawiciel partii chłopskiej nie jest m
              > oim faworytem bo priorytety i swiatopogląd mamy rózne ale mogłabym go zaakcepto
              > wać bo coś pozytywnego w nim jest, właśnie na zasadzie mniejszego zła. Dudy w o
              > góle nie biore pod uwagę bo ten facet reprezentuje samo zło.
              >
              Ciotka Matylda Twojego brania jeszcze nie ma i śmie wątpić czy kiedyś będzie.„Tam, gdzie wszyscy myślą to samo, nie myśli nikt.”- Ajahn Brahm
              • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 22:24
                Nie zawracaj głowy, Taniuszka. Naprawdę nie potrafię traktować Cie poważnie :)
            • x2468 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 10.05.20, 09:59
              Podoba Ci sie jego bogoojczyzniana polityka? W rzadach PO-PSL to wlasnie on i jego koteria byli tymi ktory sprzeciwiali sie odsunieciu oltarza od tronu.
          • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:13
            Chce ci jakiś bandzior odciąć palec żeby pokazać twojej rodzinie że ma cię w ręku. Ale daje ci wybór" Palec od nogi ewentualnie od ręki" Niby to samo zło ale myślę że jednak na nogę się skusisz. Tak samo to jest z tym Dudą i Bosakiem. Głosujemy na Bosaka
            • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 22:34
              Widzę to ;) Bosak prezydentem a Korwin -Mikke jego rzecznikiem prasowym. Braun szefem kancelarii a Winnicki doradcą.
      • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 14:39
        >to niemożliwe

Nie mów hop Matyldo. To społeczeństwo jest nieprzewidywalne.
        • matylda1001 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 22:39
          Co racja to racja. Gdyby mi ktoś jeszcze w połowie 2015 roku powiedział, że ... a tam, nie ma o czym mówić.
          Ale cień nadziei tez w tym jest bo może zrezygnują z PADalca?
    • wkkr Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 25.02.20, 22:30
      Zobacz, tutaj Duda nawet z koronawirusem przegrywa....
      twitter.com/WiktorKrawczy13/status/1232018453512499200
      • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 01:44
        Yeah 👍
      • no-popis Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 05:27
        wkkr napisał:

> Zobacz, tutaj Duda nawet z koronawirusem przegrywa....
        > twitter.com/WiktorKrawczy13/status/1232018453512499200

Kidawa po prostu nie ma z kim przegrać :)
    • inocom Tak jest możliwe. 26.02.20, 00:35
      jureek napisał:

W trzech przypadkach.
      PAD - MKB
      PAD - Bosak
      PAD - Hołownia

Hołownię to mamy we Wrocławiu co się nazywa Sutryk.
      Totalna agonia miasta. Nie życzę czegoś podobnego Polsce.
      • nazimno Re: Tak jest możliwe. 26.02.20, 09:33
        Nie tylko agonia, ale tez wyjatkowa upierdliwosc komunikacyjna.
        Zamiast usprawniac ruch - utrudnia sie go.
        • inocom Re: Tak jest możliwe. 26.02.20, 10:34
          nazimno napisał:

> Nie tylko agonia, ale tez wyjatkowa upierdliwosc komunikacyjna.
          > Zamiast usprawniac ruch - utrudnia sie go.

To agonia.
          Przy takim obłożeniu miejsc parkingowych na Wrocław Główny.

gazetawroclawska.pl/wyjazd-z-parkingu-przy-dworcu-to-koszmar-kiedy-to-sie-zmieni/ar/c1-14814378
          Jak ktoś nie jest autochtonem ginie. Ale jest dynamicznie.

Sutryk też obiecywał... :))))

gazetawroclawska.pl/wroclaw-kapliczka-przy-aow-z-prestizowym-wyroznieniem-w-ogolnopolskim-konkursie/ar/c1-14166295
          • nazimno Re: Tak jest możliwe. 26.02.20, 12:36
            gazetawroclawska.pl/dramat-pod-urzedem-wojewodzkim-we-wroclawiu-to-uraga-ludzkiej-godnosci/ar/c1-14816632
            • inocom Zanzibar wzywa. 26.02.20, 14:51
              nazimno napisał:

> gazetawroclawska.pl/dramat-pod-urzedem-wojewodzkim-we-wroclawiu-to-uraga-ludzkiej-godnosci/ar/c1-14816632

Zanzibar wzywa.

www.radiowroclaw.pl/articles/view/93978/Odwiedz-Zanzibar-z-Radiem-Wroclaw-Czekamy-na-WASZE-ZDJeCIA
              • nazimno Re: Zanzibar wzywa. 26.02.20, 15:25
                "Redaktory" juz dawno temu utracily instynkt w ocenie sytuacji.
                PS
                Ta nieudolnosc w zwyklej obsludze potrzeb ludzi jest symptomatyczna,
                zwlaszcza we Wroclawiu. To KOMPROMITACJA.
                • inocom Tego nie ma w Zanzibarze 26.02.20, 19:01
                  nazimno napisał:

> "Redaktory" juz dawno temu utracily instynkt w ocenie sytuacji.
                  > PS
                  > Ta nieudolnosc w zwyklej obsludze potrzeb ludzi jest symptomatyczna,
                  > zwlaszcza we Wroclawiu. To KOMPROMITACJA.

Słyszałeś o nowatorskim pomyśle torów na piankę montażową i szalunek? Drzwi się na to trzymają.

Wrocławskie tory

Wystarczyły 3 dekady dynamizmu totalnych i Wrocław jest bardziej zniszczony niż po II wojnie światowej.
                  • eiran Re: Tego nie ma w Zanzibarze 26.02.20, 20:38
                    inocom napisał:

> Wystarczyły 3 dekady dynamizmu totalnych i Wrocław jest bardziej zniszczony niż
                    > po II wojnie światowej.

Powiadasz, "doktorek", ze teraz jest gorzej?

gazetawroclawska.pl/wroclaw-zaraz-po-wojnie/ga/114168/zd/406257
                    • inocom Re: Tego nie ma w Zanzibarze 26.02.20, 21:43
                      eiran napisał:

> inocom napisał:
                      >
                      > > Wystarczyły 3 dekady dynamizmu totalnych i Wrocław jest bardziej zniszczo
                      > ny niż
                      > > po II wojnie światowej.
                      >
                      >
                      > Powiadasz, "doktorek", ze teraz jest gorzej?
                      >
                      > gazetawroclawska.pl/wroclaw-zaraz-po-wojnie/ga/114168/zd/406257

Ano gorzej.
                      Zieleni praktycznie nie ma. Wykarczowali.
                      Komunikacja publiczna istnieje tylko z nazwy.
                      Hitlerowskie tory się rozsypały. U bukmacherów można obstawić, czy będzie więcej niż 100 wykolejeń rocznie.

Za to są nowe pomniki.
                      gazetawroclawska.pl/wroclaw-kapliczka-przy-aow-z-prestizowym-wyroznieniem-w-ogolnopolskim-konkursie/ga/c1-14166295/zd/36194923
    • ukos Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 11:38
      Nawet gdyby był wybór między nim a Bosakiem, to sprawiłbym im nowego koalicjanta, żeby przyspieszyć rozpierduchę.
    • weteran-czasu Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 17:16
      U mnie nie ma takiej możliwości.
      Bez względu na to kto wejdzie do drugiej tury Duda ode mnie głosu nie dostanie.
      • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 17:23
        A odemnie najpewniej dostanie. Najpewniej,,, bo nie widzę innego kandydata godnego mojego POparcia.
        • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:19
          A gdyby startował Jarek i Duda na kogo byś zagłosował?
          • lechutek1966 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:29
            Tez na Dudę. Uważam że jest dobrym prezydentem. Widzę jego wady i stwierdzam że konkurenci są zdecydowanie bardziej ułomni.
            • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 20:48
              Nie możliwe! Przeciwko Jarkowi? W d...e się poprzewracało temu Dudzie
              • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 21:00
                Bez sensu jest roztrząsanie sytuacji o prawdopodobieństwie bliskim zeru, albo sprzecznym ze zdrowym rozsądkiem. Jest niemal stuprocentowo pewne, że Bosak nie przejdzie do drugiej tury, z kolei prawdopodobieństwo startu Kaczyńskiego jest praktycznie zerowe (nawet w przypadku zgonu Dudy, którego to zdarzenia prawdopodobieństwo jest wyższe, niż jego start przeciw Jarkowi). Mamy tu więc szereg różnych zdarzeń o bardzo niskim prawdopodobieństwie, co więcej, niektóre z nich zwyczajnie się wykluczają.
                • buldog2 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 21:12
                  Gdyby jednak Duda tak jak Kostecki-Cygan doznał rozstroju psychicznego i w depresji tak jak tamten zakończył życie na łóżku, bądź w jakikolwiek inny sposób, czego prawdopodobieństwo jest o ileś rzędów większe, niż prawdopodobieństwo jego startu przeciw JARowi, wówczas szanse JARKacza byłyby o wiele większe. Poświęcenie się Dudy dla większego dobra (jeszcze czystego) jest zgodne z tradycją chrześcijańską i nie nie sposób wykluczyć takiego rozwoju wydarzeń.
                • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 21:16
                  >Jest niemal stuprocentowo pewne, że Bosak nie przejdzie do drugiej tury,

Przypominam Tymińskiego. To społeczeństwo jest nieprzewidywalne.
                  • eiran Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 19:27
                    Nie tylko to. Amerykanie wybrali Trumpa, Czesi dwa razy Zemana, a Litwini ruskiego agenta Paksasa. Włosi dwa razy z rzędu dawali władzę Burlesquoniemu, a amerykańscy demokraci szykują gerontokrację, jakiej nawet w ChRL nie było.
                    • yoma Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 27.02.20, 23:40
                      Mówisz, że świat schodzi na pisy?
              • x2468 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 11.05.20, 00:03
                Poprzewracalo mu sie w dudzie.
    • don.kichote Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:50
      Nie(!) - tzn. że w zakładanej sytuacji odpuszczę udział w II turze a w każdej z pozostałych opcji, będę głosował przeciw Dudzie!
      • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 18:54
        don.kichote napisał:

> Nie(!) - tzn. że w zakładanej sytuacji odpuszczę udział w II turze a w każdej z
        > pozostałych opcji, będę głosował przeciw Dudzie!
        >
        >

Przed wyborami w 2015 roku, też tak mówiłeś i zagłosowałeś na Dudę. Mylę się?
        • don.kichote Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 19:07
          qinto napisał:

> Przed wyborami w 2015 roku, też tak mówiłeś i zagłosowałeś na Dudę. Mylę się?

Nie. Nie mylisz się. Tak mówiłem i gdybym w II turze głosował to zagłosowałbym za potencjalnym osłabieniem
          PO, czyli przeciw Komorowskiemu

Teraz, okoliczności zmieniły się o 180º i dlatego będę głosował na osłabienie PiS-u, czyli przeciw Dudzie

Teraz już rozumiesz?
          • qinto Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 19:09

Teraz już rozumiesz?

Coś mi się obija po uszach.
    • rzewuski1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 19:11
      A jest jakaś różnica miedzy nimi?
      Dla mnie żadna.
      • don.kichote Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 19:25
        rzewuski1 napisał:

> A jest jakaś różnica miedzy nimi?
        > Dla mnie żadna.

Jasne że jest, choćby taka, że jeden jest głupim pozerem, drugi inteligentnym manipulatorem.
        Jeden pozuje na radykała, drugi radykałem jest ale... z żadnym mi nie po drodze i dlatego,
        gdyby - co nie daj boże - startowali przecie sobie, ja tę imprezę odpuszczę!!!
      • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 21:07
        Myślisz że Bosak podpisywałby wszystko co chce Jarek? Sądzisz że jak będą następne wybory Bosak popierałby Jarka? Więc widzisz jest jakaś różnica
        • rzewuski1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 21:58
          Chodzi mi o to w jakim kierunku zmierzałby kraj, w obu przypadkach w tym samym czyli do dyktatury ciemnogrodu.
          Rożnicy nie ma żadnej.
          • stasi1 Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 10.05.20, 08:38
            Ale raczej Bosak by nie chciał aby ta dyktatura była pod szyldem kaczelnika. Chyba że zrezygnowałby ze swojego własnego programu
    • na_deszczu Re: Jest możliwe, że zagłosowalibyście na Dudę? 26.02.20, 21:12
      Na każdego, kto zablokuje dewastację kraju. Mając wybór Bosak czy marionetka pisu, wybiorę Bosaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka