Dodaj do ulubionych

Generał i prezes

19.04.20, 19:30
"Rząd jest rządem - powiedział Jarosław K dziennikarzom z Polityki - i od pewnego stopnia nasilenia konfliktów ma prawo odwołać się do użycia siły, choćby przy okazji okupacji budynków publicznych "
"Jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie spieszmy - można jeszcze tyle znieść.".. aga
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Generał i prezes 19.04.20, 21:21
      Siema Aga .Wszyscy tu pierdu ,pierdu.A Ty jak myszka w kącie.Sama widzisz że Kaczyński to geniusz polityczny .Nie ma bata na niego.Ani Gowinowcy ,z lewicy i tych oszustów politycznych z PO.Nie ma takiego czegoś jak anarchia i powtórka śpiewania kolęd w sejmie .Czyli puczu. Wyeksponowany w portalu „Wyborczej” list czytelniczki: „Francuzi, choć zawsze z wszystkiego niezadowoleni, mają dużo szczęścia. Mają niesłychanie zmobilizowany rząd, premiera i ministra zdrowia, którzy w dobie epidemii wykonują razem ciężką robotę i bardzo dokładnie informują społeczeństwo o podejmowanych działaniach (…). Ale jestem obywatelką Polski i kiedy na to patrzę, łzy wściekłości cisną mi się do oczu. Bo czy my w Polsce wiemy coś o strategii walki rządu z epidemią? Czy taka strategia istnieje?”. Na ten tekst zwróciła już uwagę Dorota Łosiewicz na portalu wPolityce. Chciałbym jednak sprawę pociągnąć.

Kiedy piszę ten felieton, liczba zachorowań na koronawirusa wynosi we Francji ponad 1,5 tys. przypadków na milion mieszkańców, liczba śmierci na milion to 137. W Polsce liczba śmierci na milion to 3, a liczba chorych – 120. Kiedy „Wyborcza” list ten publikowała, stan był jeszcze bardziej korzystny dla naszego kraju. Czy redakcja i jej czytelnicy marzą, aby dane w Polsce zbliżyły się do francuskich?
      Zachwyty nad Francją nie zostały opatrzone informacją, że ponad 600 francuskich lekarzy pozwało premiera i byłą minister zdrowia za bezczynność i ukrywanie informacji o rozprzestrzenianiu się koronawirusa w kraju. Minister w wywiadzie dla „Le Monde” przyznała, że kiedy zrezygnowała w lutym z funkcji, aby kandydować w wyborach na mera Paryża, wiedziała, że wybory nie powinny się odbywać, o czym poinformowała prezydenta i premiera.Polecam ci ten Czas kanalii . wpolityce.pl/polityka/496443-czas-kanalii-moment-kryzysu-ukazuje-najgorsze-instynkty.Pozdrówka i trzymaj się w zdrowiu.PS .Politykę też czytam.Tak dla zdrowia psychicznego.
      • szwampuch58 Re: Generał i prezes 19.04.20, 21:24
        Bronislaw Wildstein: świstak siedzi i zawija w sreberka hahahahahahaha....ociec dej se siana z tymi Ciotkami Karnowskimi
        • rzewuski1 Re: Generał i prezes 19.04.20, 22:39
          Pisowcy mają typowe dla ludzi wschodu poczucie wyższości oparte o wątpliwe dane.

"Zastanawiające mocno jest też to, że śmiertelność w skali świata wynosi od 3 do 6 procent, przodują Włosi bo mają 10 procent. U nas to jest 1,5 procent. Może to raportowanie nie jest bardzo złe, ale budzi zastanowienie - podkreślał dr Hałabuz."
      • weteran-czasu Re: Generał i prezes 20.04.20, 10:40
        Jest bat na niego, tylko z zasady małym i głupawym nie robi się krzywdy.
    • pies.na.czarnych Re: Generał i prezes 19.04.20, 22:46
      Juz dawno stare idzie :(
      video.xx.fbcdn.net/v/t42.9040-2/83932920_156659145758542_3534122889009692672_n.mp4?_nc_cat=106&_nc_sid=985c63&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6InN2ZV9zZCJ9&_nc_ohc=Qlswn-cO2wUAX9VumoR&_nc_ht=video-bru2-1.xx&oh=80b3dc44f2dd95baf58ad3bb611f90e9&oe=5E9CE05C
    • j-k Prezes i Reszka. 19.04.20, 23:20
      aga-kosa napisała:
      > "Rząd jest rządem - powiedział Jarosław K dziennikarzom z Polityki - i od pewne
      > go stopnia nasilenia konfliktów ma prawo odwołać się do użycia siły,

no ma.

i odwola sie - gdy zajdzie taka potrzeba.

chocby - by spacyfikowac to foro :)))
      • buldog2 Re: Prezes i Reszka. 20.04.20, 09:26
        A skąd cytat, z butelki płynu na komary, czy kanistra Borygo?
    • taniarada Re: Generał i prezes 20.04.20, 07:10
      A ja uwielbiam p.Kaczynskiego i wszystkie koty świata. Jeden kot Kaczyńskiego jest więcej wart niż cała opozycja.Siema Aguś.
      • m.c.hrabia Re: Generał i prezes 20.04.20, 07:24
        wiara czyni czuba.
      • aga-kosa Re: Generał i prezes 20.04.20, 09:27
        Taniarada, nie mam prawa kwestionować Twojego uwielbienia dla wszystkich kotów świata i p Kaczyńskiego.Żyjemy jeszcze w wolnym kraju.
        Teraz prośba: Nie "Aguś" a "aga" - to taka duża ropucha żywiąca się ślimakami z gromady mięczaków. :)
        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/35/Bufo_marinus01e.jpg/220px-Bufo_marinus01e.jpg . Nazwisko - mąż, wyraził zgodę abym używała. ;)
        Teraz prośba: wpisywanie na forum słów, których nigdy nigdzie nie wpisałam i imputowanie mi nieudolności budowy zdań - to tak może postąpić tylko TROLL.
        Ponieważ trolli się nie karmi, proszę uwierz - to mój jedyny wpis. Z szacunkiem dla właścicieli forum "Kraj" aga-Kosa
      • weteran-czasu Re: Generał i prezes 20.04.20, 10:48
        Kot jest w porządku, ale pan do d[oo]py!
    • stanpan Errata 20.04.20, 10:22
      Generalissimus
      • weteran-czasu Re: Errata 20.04.20, 10:53
        Oj Ryjku, czas płynie nieubłaganie.
        Po pandemii musimy koniecznie spotkać się na przy piwie w Skaryszaku.
        PS.
        Nie ma co kopać kurdupa, bo będzie płakał.
        Pieniądze kazał rozdać a teraz nadchodzą czarne chmury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka