Dodaj do ulubionych

Mój apel do Pani Małgosi. Private.

15.05.20, 08:08
Nie poddawaj się. Nie daj się zniszczyć tym eunuchom politycznym, łajdakom bez sumienia i morale, których jedynym strachem jest koniec żerowania na Polakach. Także z Twojej partii.

Jak się poddasz to znaczy, że państwo już jest złajdaczone do fundamentu.
Obserwuj wątek
    • eiran Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 08:15
      Rzeczywiście private.
      • yoma Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 08:57
        Czepiasz się. Wbrew przekonaniu Henia, ona tego nie przeczyta, więc nawet bardzo private.

Heniu uruchom staruszka faksa.
        • haen2010 Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 10:50
          Jak zwykle, ironiczne głupoty blondynki. Coś jest na rzeczy z tym blondynkami. Przykro mi za te skojarzenia.

Obstając przy MKB przynajmniej nie jestem mizoginem. Jak mi blondynki wiele razy wypominały.
          • yoma Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 12:10
            Coś jest. Są ironiczne. No jak one śmią się śmiać, co nie Heniu? :)

Btw od dwóch dni jestem zielona 😀
            • qqazz Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 22:25
              Zielony to taki niedojrzały czerwony.

pozdrawiam
    • qinto Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 08:28
      haen2010 napisał:

> Nie poddawaj się. Nie daj się zniszczyć tym eunuchom politycznym, łajdakom bez
      > sumienia i morale, których jedynym strachem jest koniec żerowania na Polakach.
      > Także z Twojej partii.
      >
      > Jak się poddasz to znaczy, że państwo już jest złajdaczone do fundamentu.

I jak haen, Małgośka odpowiedziała ci Private?
      Co do oceny peło - powoli trzeźwiejesz i za chwię pewnie będziesz pisał o tej peowskiej swołoczy, tak jak kiedyś pisałeś.
      Małgośki ne żałuj, nie warta tego.
      • haen2010 Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 08:59
        Ja po prostu uważam, że wykańczanie kandydatury pani Małgosi kiedy panowie z plafusiarni razem z konkurencją działają wespół zespół nie mieści mi się w pale. To kompletny upadek platfusów.

To ordynarne gowno polityczne. Nie warto tego nawet powąchać. Chyba, ze na wymioty.
        • qinto Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 09:11
          haen2010 napisał:

> Ja po prostu uważam, że wykańczanie kandydatury pani Małgosi kiedy panowie z pl
          > afusiarni razem z konkurencją działają wespół zespół nie mieści mi się w pale.
          > To kompletny upadek platfusów.
          >
          > To ordynarne gowno polityczne. Nie warto tego nawet powąchać. Chyba, ze na wymi
          > oty.

Rozumiem twój ból, ale naprawdę przedtem nie wiedziałeś jakie są platfusy?
          Przecież to swołocz gorsza niż PiS. Przypomnij sobie co zrobili z Palikotem, przedtem z Z.Gilowską, Rokitą, M.Biernackim.
          • qinto Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 09:26
            Walka Małgośki właśnie się skończyła haen, przed chwila było jej oświadczenie w telewizorni.
            POddała się, ale jednocześnie ogłosiła zwycięstwo.
            Żałosna, zarówno Małgośka jak i jej przełożeni.
            Schetyna "zniszczę cię" zaciera z zadowoleniem ręce.
            Giełda nazwisk platfusich na prezydenta - Trzaskowski, narcyz Sikorski, specjalista od kopert Grodzki.
    • borrka Nieświeża prawda etapu 15.05.20, 09:04
      Minionego, więc opanuj się.
      Stajesz jednoznacznie po stronie PiS, co oczywiście nie jest zakazane.
      Jednakowoż jest stygmatyzujące.

Jarek, myśmy ran twych całować niegodni !
    • j-k Apel Popieram. 15.05.20, 09:28
      oszczedzi 30 mln kart wyborczych i kilka milionow zlotych na drukowanie nowych kart.
      • erte2 Re: Apel Popieram. 15.05.20, 09:59
        j-k napisało:
        oszczedzi [...] ikilka milionow zlotych na drukowanie nowych kart.

Oszczędzi komu? sasinowi? morawieckiemu? Bo za nielegalny druk kart ktoś prędzej czy później będzie musiał zapłacić, i powinno to być wyegzekwowane z całą surowością tak żeby już nikomu więcej w przyszłości nie zachciało się takich działań.
        • j-k Apel nadal Popieram. 15.05.20, 10:05
          erte2 napisało:
          > Oszczędzi komu?

budzetowi RP. belkotko forumowa.
        • don.kichote erte2 - zlituj się! To ja jestem Doin Kichot... 15.05.20, 12:43
          erte2 napisał:

> Oszczędzi komu? sasinowi? morawieckiemu? Bo za nielegalny druk kart ktoś prędze
          > j czy później będzie musiał zapłacić, i powinno to być wyegzekwowane z całą su
          > rowością tak żeby już nikomu więcej w przyszłości nie zachciało się takich dzia
          > łań.
    • taniarada Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 09:28
      Henek już tak nie szlochaj .Znajdziesz sobie następnego dublera z stajni Platfusów.Już cała Polska zbiera podpisy na Rafałka Czajka +Gnojówka +Wisła .
    • oszol-lom-z-rm Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 09:37
      Sami żeście się złajdaczyli plafusy parchate!
      • taniarada Dawać następnego 15.05.20, 09:48
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Sami żeście się złajdaczyli plafusy parchate!
        Do boju .
    • buldog2 Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 09:45
      Haen, przepraszam, ale też przeczytałem ten prywatny apel.
      I nie bardzo wiem, w jakiej konwencji odpowiedzieć.
      • qinto Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 09:48
        buldog2 napisał:

> Haen, przepraszam, ale też przeczytałem ten prywatny apel.
        > I nie bardzo wiem, w jakiej konwencji odpowiedzieć.
        >

Private - znaczy się na forum.
        • taniarada Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 09:59
          qinto napisał:

> buldog2 napisał:
          >
          > > Haen, przepraszam, ale też przeczytałem ten prywatny apel.
          > > I nie bardzo wiem, w jakiej konwencji odpowiedzieć.
          > >
          >
          > Private - znaczy się na forum.
          >
          > PO 10 z minutami henek będzie ogłaszał mądrość Trzaskowskiego.
      • taniarada Otrzyj mu łzy 15.05.20, 09:54
        buldog2 napisał:

> Haen, przepraszam, ale też przeczytałem ten prywatny apel.
        > I nie bardzo wiem, w jakiej konwencji odpowiedzieć.
        >
        Śliniak .Przecież o to chodziło Platfusom.Nieważne zatrute koperty ,pandemia .Poprostu MKB swoją głupotą przebiła Platformę .A taka ładna była ,cacana.Po ogłoszeniu kandydata PO ,Grodzki w try miga podpisze wybory.Takie chocki ,klocki .Jeśli chcesz to ci pożyczę chusteczkę.
    • haen2010 Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 10:00
      Już po apelu. Jak to zwyczajnie w Polsce od lat. Polityczne g. wygrało z kobietą reprezentującą przyzwoitą politykę

Nieprawdopodobne, ale prawdziwe..
      • qinto Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 10:06
        haen2010 napisał:

> Już po apelu. Jak to zwyczajnie w Polsce od lat. Polityczne g. wygrało z kobiet
        > ą reprezentującą przyzwoitą politykę
        >
        > Nieprawdopodobne, ale prawdziwe..

Ale Małgośka, reprezentowała nieprzyzwoitą partię. Widzisz haen, jak ją zostawili na lodzie? Dlaczego nie piszesz "swołocz platfusia" - czy zasługują na inne określenie?
        Wczoraj słuchałem J.M.Rokitę - bardzo trzeźwo ocenił bieżącą politykę, to jeden z tych, których platfusiarnia również zostawiła na lodzie, bo był człowiekiem niezależnie myślącym.
      • borrka Gratuluje zagrania na rękę trollom pisowskim, Haen 15.05.20, 10:38
        W mig podchwycili temat.
        Takie posty są całkowicie nieracjonalne.
        • haen2010 Re: Gratuluje zagrania na rękę trollom pisowskim, 15.05.20, 10:57
          Gdzieś mam prostactwo racjonalności. W polityce oceniam ludzi, nie kit i bajer jak sprzedają, zwłaszcza tych chrześcijan od siedmiu boleści.

Może to jednak Tusk, bo Małgosia jakby łatwo zrezygnowała.
          • taniarada Jednak masz 15.05.20, 11:06
            haen2010 napisał:

> Gdzieś mam prostactwo racjonalności. W polityce oceniam ludzi, nie kit i bajer
            > jak sprzedają, zwłaszcza tych chrześcijan od siedmiu boleści.
            >
            > Może to jednak Tusk, bo Małgosia jakby łatwo zrezygnowała.
            Bo twój ból słychać i czuć .Nie ma litości w polityce .W życiu też nie .Bo taki borrka by pisowcowi oko wydrapał.Jedynie to że nie wiele może.Amen.
          • yoma Re: Gratuluje zagrania na rękę trollom pisowskim, 15.05.20, 12:12
            Zaapeluj do Tuska. Na pewno się wzruszy i przygalopuje.

Tusku! Henio cię woła!
          • qinto Re: tylko się haen, nie "zaszczel" 15.05.20, 12:36
            z rozpaczy po MKB, szkoda kulki.
            Przeżyłeś kolejne rozczarowanie, widać że nie masz "ręki" do swoich idolów.
            Teraz kibicuj "dorzynaczowi watach" - narcyzowi sikorskiemu, albo koperciarzowi grodzkiemu.
            Bo trzaskowski, chyba nie wchodzi w rachubę.
        • taniarada Inteligenciķ pyranko? 15.05.20, 11:01
          borrka napisał:

> W mig podchwycili temat.
          > Takie posty są całkowicie nieracjonalne.
          Jakie licho cię tu przywiało z FŚ.Nie miałeś tam z kim pogadać? Panoszysz się tu jak na własnym pastwisku.
        • qinto Re: Gratuluje zagrania na rękę trollom pisowskim, 15.05.20, 11:23
          borrka napisał:

> W mig podchwycili temat.
          > Takie posty są całkowicie nieracjonalne.
          >
          >

Trollem sam jesteś borrka i to prymitywnym.
          • taniarada Re: Gratuluje zagrania na rękę trollom pisowskim, 15.05.20, 11:57
            qinto napisał:

> borrka napisał:
            >
            > > W mig podchwycili temat.
            > > Takie posty są całkowicie nieracjonalne.
            > >
            > >
            >
            > Trollem sam jesteś borrka i to prymitywnym.
            >
            > Inteligencik uważa się za coś lepszego niż trolle pisowskie .Dla niego to wsio rawno .Że ktoś popiera PIS lub pisze na przekór to jest trollem.Uwielbia swoją rodzinę która jest niezmiernie historyczna i wielka .Dlatego ciągle to ogłasza całemu światu.
    • taniarada Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 10:27
      Małgorzata Kidawa-Błońska poinformowała dziś, że wycofuje się ze startu w wyborach prezydenckich. - PO zrobiło krzywdę MKB. Najpierw jej kazali robić coś do czego się nie nadawała, potem jej rozwalili kampanię a na koniec kazali zrezygnować i wziąć winę na siebie. A przy rezygnacji nie było nawet szefa PO... gentelmeni jak cholera - skomentował na Twitterze redaktor naczelny "Gazety Polskiej" Tomasz Sakiewicz.
      • qinto Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 10:30
        taniarada napisał(a):

> Małgorzata Kidawa-Błońska poinformowała dziś, że wycofuje się ze startu w wybor
        > ach prezydenckich. - PO zrobiło krzywdę MKB. Najpierw jej kazali robić coś do c
        > zego się nie nadawała, potem jej rozwalili kampanię a na koniec kazali zrezygno
        > wać i wziąć winę na siebie. A przy rezygnacji nie było nawet szefa PO... gentel
        > meni jak cholera - skomentował na Twitterze redaktor naczelny "Gazety Polskiej"
        > Tomasz Sakiewicz.

Nie chcieli narażać....tfuuu zarażać Małgośki.
        Ciekawe czy "wypowiedzenie" jej kandydatury dostała drogą listową i czyj podpis jest pod tym wypowiedzeniem.
        • taniarada Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 10:56
          Gdzie się schował ten łobuz Tusk co miał wspierać MKB?
    • man_sapiens Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 12:43
      haen2010 napisał:

> Nie poddawaj się. Nie daj się zniszczyć tym eunuchom politycznym, łajdakom bez
      > sumienia i morale, których jedynym strachem jest koniec żerowania na Polakach.
      > Także z Twojej partii.
      >
      > Jak się poddasz to znaczy, że państwo już jest złajdaczone do fundamentu.

Oprócz bycia porządnym człowiekiem polityk musi być skuteczne. Jeżeli ta skuteczność wymaga mądrego działania, przekonującego dyskutowania, ładnych przemówień i umiejętnego apelowania do sumień - to pani MKB idealnie się do tego nadaje.
      Jeżeli sytuacja jest taka, ze trzeba wyjść na ring MMA i nie dać się pobić przygłupiemu łajdakowi z przeciwnej drużyny - to to nie jest dyscyplina i nie powinna była wychodzić na ring. Niezależnie od tego, że jest bardzo przyzwoitym człowiekiem.
    • kod_matrixa Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 13:36
      Próźny trud kolego. Już Małgosię na śniadanko schrupali. :]
    • ta Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 13:55
      Twoje protekcjonalne zwracanie się do i o kandydacie na urząd prezydenta per „pani Małgosia”
      było zakamuflowanym ale zamierzonym szkodzeniem. Pod maską niby to niezwykłej życzliwości za każdym użyciem zwrotu „pani Małgosia” kwestionowałeś jej kwalifikacje na to stanowisko.

„Pani Małgosia” może być przyjaciółką domu, zaufaną powiernicą, miłą koleżanką z pracy czy ukochaną opiekunką dzieci. Słysząc „pani Małgosia” przestaje się brać na poważnie kandydaturę na najwyźszy urząd.
      O to ci tym małgosiowaniem chodziło.

Fakt używania takiej formy wobec nieznajomej kobiety jest także niegrzeczne i niestosowne. Nie sądzę, że należysz do grona bliskich i zaufanych znajomych pani Kidawy. A nawet w takiej sytuacji każdy kulturalny człowiek w oficjalnych sytuacjach nie zwracałby się po imieniu.

Obserwuję twoje pisaniny tutaj od lat. To nie pierwszy raz, haen 2010, kiedy niby kogoś popierając, mocno mu szkodzisz. Moim zdaniem są to zabiegi przemyślane i celowe.
      • qinto Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 14:10
        ta napisała:

> Twoje protekcjonalne zwracanie się do i o kandydacie na urząd prezydenta per „p
        > ani Małgosia”
        > było zakamuflowanym ale zamierzonym szkodzeniem. Pod maską niby to niezw
        > ykłej życzliwości za każdym użyciem zwrotu „pani Małgosia” kwestionowałeś jej k
        > walifikacje na to stanowisko.
        >
        > „Pani Małgosia” może być przyjaciółką domu, zaufaną powiernicą, miłą koleżanką
        > z pracy czy ukochaną opiekunką dzieci. Słysząc „pani Małgosia” przestaje się br
        > ać na poważnie kandydaturę na najwyźszy urząd.
        > O to ci tym małgosiowaniem chodziło.
        >
        > Fakt używania takiej formy wobec nieznajomej kobiety jest także niegrzeczne i n
        > iestosowne. Nie sądzę, że należysz do grona bliskich i zaufanych znajomych pani
        > Kidawy. A nawet w takiej sytuacji każdy kulturalny człowiek w oficjalnych sytu
        > acjach nie zwracałby się po imieniu.
        >
        > Obserwuję twoje pisaniny tutaj od lat. To nie pierwszy raz, haen 2010, kiedy ni
        > by kogoś popierając, mocno mu szkodzisz. Moim zdaniem są to zabiegi przemyślane
        > i celowe.

Nie uważam, że nazywanie MKB przez haena panią Małgosią było protekcjonalne.
        Jeżeli haen w odpowiedzi nazwie cię blondynką, będzie miał całkowitą rację.
        Z jednej strony uważasz, że taki zwrot jest protekcjonalny, z drugiej strony nie oponujesz kiedy obecnie urzędującego prezydenta nazywają tutejsze platfusie trolle, między innymi adria per dupa,d.da, maliniak,adrian itp. Ot, cała kobieca logika.
        • ta Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 15:57
          qinto napisał:
          > Nie uważam, że nazywanie MKB przez haena panią Małgosią było protekcjonalne.
          > Jeżeli haen w odpowiedzi nazwie cię blondynką, będzie miał całkowitą rację.

Nie spodziewam się, że uznasz nazywanie kandydata do urzędu prezydenta w przestrzeni publicznej „panią Małgosią” za protekcjonalne i celowo używane z zamiarem obniżenia rangi osoby. Idąc śladem, nie zaskakuje mnie, że odpowiadasz nieproszony w imieniu kogoś, komu głosu nie odebrano.
          Nie jestem także zdziwiona, że używasz przez bibułkę, a jednak niemal wprost seksistowskich argumentów ad personam.

Tak masz, prawdopodobnie z domu, współczuję.

• kod_matrixa Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 14:20
        Jak nic sPISek! :-)
      • taniarada Moja droga 15.05.20, 14:25
        Buten z nią Ta.Pamiętam ją z Pucka jak ściskała się z kodowcami co wygwizdali Dudę .
      • haen2010 Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 19:03
        ta napisała:

> Twoje protekcjonalne zwracanie się do i o kandydacie na urząd prezydenta per „p
        > ani Małgosia”
        > było zakamuflowanym ale zamierzonym szkodzeniem. Pod maską niby to niezw
        > ykłej życzliwości za każdym użyciem zwrotu „pani Małgosia” kwestionowałeś jej k
        > walifikacje na to stanowisk

Chyba za daleko. Bo ja mam Dudusia na pajaca, Kaczusia na psychopatę. Jakby trochę humanum. Pani Małgosia to dlatego, że czuję do niej autentyczną sympatię i 400 tys warszawiaków w ostatnich wyborach. Pani Małgorzato - to jest niezręczne trochę. Albo Pani wicemarszałkini sejmu RP - jeszcze bardziej. Twoje wnioski są dla mnie przykre i nie usprawiedliwione.
        • ta Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 20:04
          Wystarczyło „ pani marszałek Kidawa Błońska” lub „ pani Kidawa Błońska”, lepiej to pierwsze jeśli chciało się podkreślić szacunek dla osoby, podkreślenie zasług i pozycji oraz poparcie dla starań o urząd prezydenta państwa.
          Nie sądzę, byś tego nie rozumiał.

Spróbuj stosować zabieg zwracania się do panów kandydatów używając zdrobnień ich imienia.
          Zmaleją, staną się niepoważni, odbierze się im znaczącą część dorosłości i odpowiedzialności.

Głosowanie w wyborach prezydenckich na pana Władeczka, Andrzejka, Szymka brzmi niepoważnie i umniejszajaco dla tych osób nawet jeśli Władeczek, czy Andrzejek oraz Szymuś brzmi sympatycznie. No chyba, że wybieramy przy piwku i kiełbasce z grilla przewodniczącego rady ogródka działkowego „ Słonko i wiaterek”.

Dziękuję, że grzecznie odpowiedziałeś.

• m.c.hrabia Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 14:02
      no i przepowiednie Macieja poszły się j3bać.
      • qinto Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 14:15
        m.c.hrabia napisał:

> no i przepowiednie Macieja poszły się j3bać.
        >

Fakt, ale słowa borysława budki, że pani Małgorzata jest i będzie zawsze naszą kandydatką na prezydenta również poszły się j3bać.
        • kod_matrixa Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 14:20
          Jak wszystkie wysiłki tego pruskiego stronnictwa.
    • kod_matrixa Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 14:26
      Mam nadzieję, że nie wykorzystają MKB w PO do zmywania podłogi. Po tym "towarzystwie" wszystkiego można się spodziewać.

Nie będę ukrywać, że z politycznego punktu widzenia to mi lotto. Jednak tak zwyczajnie szkoda mi jej tak po ludzku. Łysy kazał jej zrezygnować i nawet nie pojawił się przy niej podczas oświadczenia.

To najlepiej obrazuje jakie zakłamane żmijowisko i ludzki syf tam się zebrał u totalsów.

PAD jak zwykle z klasą podziękował za rywalizację MKB. No, ale to dwa różne światy, a wręcz kosmosy.
      • buldog2 Re: Mój apel do Pani Małgosi. Private. 15.05.20, 16:55
        O prawdziwej klasie to trzeba mówić wtedy, gdy prezes nie podał ręki swojemu Ruchadłu PIS.
        Cała ojczyzna dojna płakała ze szczęścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka