snajper55 12.07.20, 22:10 Granica między Wschodem i Zachodem przecina Polskę na połowy: S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meflstofeles Re: Granica 12.07.20, 22:16 Na spokojnie, Ipsos w badaniu exit poll z I tury niedoszacował wynik Dudusia o 1.7 punktu procentowego, ale jest niezerowa szansa, że skorygowali metodologię i teraz niedoszacowali wyniku Trzaskowskiego: "Spodziewamy się 10 proc. odmów. Będziemy starali się odgadnąć, kto nam odmawia, czy bardziej wyborcy Dudy czy Trzaskowskiego. Żeby zastosować odpowiedni sposób ważenia - mówi dyr. Paweł Predko z Ipos - Są nerwy, bo wynik, jaki podamy może być niekonkluzywny, a odbiór będzie taki, że wygrał ten lub tamten" oko.press/tajemnice-exit-poll-czyli-jak-ipsos-obliczy-wynik-wyborow-ktory-zobaczymy-o-21-sa-nerwy/ Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Granica 12.07.20, 22:24 Były zabór austriacki i były zabór rosyjski wybrał nam prezydenta . Rozdrobnienie rolne , małorolność . Inna cywilizacja . Wschodniość . Ach , gdyby Niemcy chcieli nas do siebie przyłączyć . Mielibyśmy niemieckie autostrady , pastorów z żonami a nie tych zboków którym sperma wali na berety , mielibyśmy niemiecki ordung , niemieckie pensje i niemieckie emerytury . A tak to mamy to co mamy , niestety . ------------------------------------ www.se.pl/torun/biskup-odwolal-rozwiazlego-ksiedza-aa-EHf6-u1pn-y5pM.html Odpowiedz Link Zgłoś
peace2u Re: Granica 12.07.20, 22:32 nie wiem czy zdajesz sobi sprawe, ze na ziemiach zachodnich wiekszoscia sa potomkowie repatriantow zza Buga Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Granica 12.07.20, 22:40 Repatrianci zza Buga na Ziemiach Zachodnich i Północnych się ucywilizowali i stali się innymi ludżmi . Po raz pierwszy zobaczyli kuchenki gazowe w mieszkaniach , na wsi młockarnie , traktory , normalne WC z papierem toaletowym a nie wychodki za stodołą , murowane obory kryte dachówką , gęstą sieć linii kolejowych , parkiet na podłogach a nie klepiska , itd ----------------------------------- www.se.pl/torun/biskup-odwolal-rozwiazlego-ksiedza-aa-EHf6-u1pn-y5pM.html Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Granica 12.07.20, 23:42 Zmiany mentalne następują, ale długo po zmianie warunków materialnych. To ci, którzy głosowali na koryto od Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka A mnie się te rozważania zawsze kojarzą 12.07.20, 23:54 Z sentencją Pilsudskiego o Polsce-obarzanku. Pisi to dziura w przedwojennym obarzanku:) Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: A jak tam apaszki ? 12.07.20, 22:31 Poczekajmy do wtorku , jakoś jestem spokojny o wynik wyborczy :))) -------------------------------- www.se.pl/torun/biskup-odwolal-rozwiazlego-ksiedza-aa-EHf6-u1pn-y5pM.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A jak tam apaszki ? 12.07.20, 22:47 pkt4a napisała: > Poczekajmy do wtorku , jakoś jestem spokojny o wynik wyborczy :))) Ja też. Na pewno jakiś wynik będzie. :D A na serio - przy takiej frekwencji przyjmę wynik wyborów z pokorą. Co nie znaczy, że przestanę głosić ***** ***. :D S. Odpowiedz Link Zgłoś
peace2u Re: A jak tam apaszki ? 12.07.20, 22:47 ja tez jestem spokojny twoj bol bedzie wiekszy niz moj Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Granica 12.07.20, 22:47 Nie ma jeszcze wyników z zagranicy, a tam już nie głosują tak jak kiedyś. Nawet Chicago ma doc PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Już są 12.07.20, 23:02 pies.na.czarnych napisała: > Nie ma jeszcze wyników z zagranicy, a tam już nie głosują tak jak kiedyś. Nawet > Chicago ma doc PiS-u. Prezydent RP Andrzej Duda zwyciężył w drugiej turze polskich wyborów prezydenckich w okręgu konsularnym w Chicago, uzyskując w nim aż 71,03 proc. głosów (9863). Kandydat KO Rafał Trzaskowski otrzymał tam tylko 28,97 proc. głosów (4022). KO wpadło w poTrzask. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Już są 12.07.20, 23:21 Wiesz, która godzina tam jest? W tej chwili jest tam 16:22. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Już są 12.07.20, 23:24 pies.na.czarnych napisała: > Wiesz, która godzina tam jest? W tej chwili jest tam 16:22. Oni głosowali w sobotę :) (dzień wcześniej) Ech fachowcy od prawa a la pies czy snajper. www.biznesinfo.pl/usa-120720-ks-wybory Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Granica 12.07.20, 22:49 cyt. " Exit poll Ipsosu pokazuje stan rzeczy na godzinę 19.30. Może się okazać, że te kluczowe 1,5 godziny wieczorem może przesunąć arytmetykę wyborczą na rzecz Rafała Trzaskowskiego.." :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Pisim strach trochę odpuścił? 12.07.20, 22:51 Może. Natomiast dla ludzi, którym zależy na Kraju nad Wisłą, wynik jest dość ponury. Połowa Polaków i to nie szkodzi, że jest to ta mniej wykształcona, mniej obyta i inteligentna połowa, poparła praktycznie PiS. Nie wiemy, jaki będzie wynik ostateczny, ale ta "połówka" jest faktem. Smutnym faktem. Taki podział jest zasługą Kościoła i Kościół zapłaci ateizacją społeczeństwa, a szczególnie młodzieży. Towarzyszy temu podział geograficzny na Polskę pisowską i cywilizowaną. To przepołowienie Polski jest smutne, ale ja doprawdy nie mam nic wspólnego z niebieskimi. i.iplsc.com/-/000AB931KPWGH57N-C122-F4.jpg Więcej łączy mnie z tubylcami Burkina Fasso, niż z ludem bożym smoleńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
peace2u Re: Pisim strach trochę odpuścił? 12.07.20, 22:58 Polska jest podzielona na 3 mniej wiecej rowne czesci - Jedni sa za Duda, drudzy za Trzaskowskim a trzeci nie chca zadnego z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Pisim strach trochę odpuścił? 12.07.20, 23:02 Tym trzecim wszystko wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
peace2u Re: Pisim strach trochę odpuścił? 12.07.20, 23:07 nieprawda ja nie glosowalem nawet na mniejsze zlo czyli Dude Odpowiedz Link Zgłoś
banowanyzaprawde1 Re: Granica 12.07.20, 22:54 Czy tak będzie przebiegała granica pomiędzy Rosją a Niemcami? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Granica 12.07.20, 22:58 Cieszymy się, że jeszcze nie wiadomo na pewno, że Rafał przegrał. Pewne jest natomiast, że przegrał Duda!! Mimo zaangażowania całego aparatu państwowego, przekupstwa i dyskredytowania przeciwnika przez państwową telewizję zaledwie zremisować to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Mapka daje do myślenia 12.07.20, 23:18 I nie chodzi o Mazowsze - za Paska twierdzono, iż szlachta mazowiecka rodzi się ślepa, jak psiaki. Chodzi o calkowitą dewaluacje polskiej tradycji, bo pisowskie są właśnie regiony zastygłe w tej średniowiecznej tradycji. Ale Śląsk nasz! Dawaj, Rafał! ! Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Mapka daje do myślenia 12.07.20, 23:24 Wyżej napisałeś: "wynik jest dość ponury". Zgadzam się. Siąść i płakać nad tym krajem. :( Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Wynik jest zbawienny - Unia jest do remontu. 12.07.20, 23:55 Unia jest do remontu :) a Belgia do rozwalki - na czesc francuska - nalezaca do Francji i na niepodlegla Flandrie. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Wynik jest zbawienny - Unia jest do remontu. 13.07.20, 00:07 Co, z tego szczęścia prezes podesłał kanister Borygo? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Granica 12.07.20, 23:16 Jednak nie ten aspekt sprawy jest najważniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś