Dodaj do ulubionych

Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bushabor

19.10.20, 15:12
Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył?
Bushabora?
Ostatnio Episkopat go sprowadził, bilety rozsprzedawali, kasa płynęła.
Teraz ma znowu wskrzeszać?
Obserwuj wątek
    • kawa_poranna1 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 19.10.20, 17:57
      I co byście pisy zrobili jakby wam premier Tusk nie zbudował stadionu?
      taki ciekawy fakt:
      Liczba szpitali w Polsce:
      w latach 2005-2007 (PiS) zmniejszyła się o 33
      w latach 2007-2015 (PO/PSL) zwiększyła się o 208
      w latach 2015-2018 (PiS) zmniejszyła się o 7
      • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 19.10.20, 18:00
        To jest właśnie wina Tuska.
        Zbudował stadion - i są chorzy.
        • kawa_poranna1 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 19.10.20, 18:03
          met_ol napisał(a):

> To jest właśnie wina Tuska.
          > Zbudował stadion - i są chorzy.

Samoobsługowe Szpitale Polowe Narodowe.
          Wojsko będzie potem przenosić ich do chłodni specjalnie w dużych ilościach tam postawione.
    • kawa_poranna1 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 20.10.20, 19:11
      Mają lekarzy?
      Dotąd ci lekarze nie stali przy łóżkach pacjentów lecz oczekiwali w spokoju na zatrudnienie jakieś?
      Hłe, hłe?
      • comeaculpa Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 20.10.20, 19:22
        Już kiedyś pisalem. Kołki w zęby i tempo 22.
      • szwampuch58 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 20.10.20, 19:23
        U Moniki Olejnik rzecznik PiS-u kwakal ze zglosilo sie 10 ochotnikow ze strazy pozarnej do obslugi respiratorow,i to tylko pierwszego dnia a ze za pomylenie sie z przewodami respiratora przy pacjecie nie bedOm karac spodziewaja sie nastepnych ochotnikow
        • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 20.10.20, 19:32
          A, to już wiem, co robiła wczoraj straż pod sąsiednim blokiem...
        • pies.na.czarnych Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 20:14
          Za podłączanie przewodów będą odpowiedzialni hydraulicy. Właśnie pięciu hydraulików pisi przywlekli z zagranicy.
          • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 20:28
            Zara, zara - hydraulicy mogom (to z wolskiego) też zastąpić urologów. Szewcy (ale też ich nie ma) - dermatologów........
            • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 20:36
              Kaletnik może być? Znam kaletnika.

Zastąpi od razu chirurga, zamknie ranę suwakiem.
              • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 20:51
                Zamiast fastrygować cadgutem (cytuję: za młodą lekarką, "która gdzie stąpnie, tam się sprawdza").
                • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 22:14
                  Btw fajny jest, ten mój. Bywszy kiedyś u niego w sprawie suwaczka do plecaczka paczę i widzę, że on wie, że ja wiem, że on się gapi na moją bransoletkę - a ja wiem, że on wie, że ja się gapię na jego koszulkę... Porozumienie ponad warsztatem.
              • snajper55 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 21:24
                yoma napisała:

> Kaletnik może być? Znam kaletnika.
                >
                > Zastąpi od razu chirurga, zamknie ranę suwakiem.

Przy cesarce może to być wielce użyteczne.

S.
                • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 21:26
                  Wielokrotnego użytku. :)
                  • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 22:10
                    😂 😂 😂 Ja nie wiem, dlaczego nikt jeszcze na to nie wpadł. A no tak, pisiu nie mieli...
            • snajper55 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 21:25
              met_ol napisał(a):

> Zara, zara - hydraulicy mogom (to z wolskiego) też zastąpić urologów. Szewcy (a
              > le też ich nie ma) - dermatologów........

Nieee. Kosmetyczki - dermatologów a jubilerzy zajmą się kamieniami nerkowymi.

S.
              • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 21:28
                :)
      • ksawery.bar Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 19:30
        Prawdopodobnie Medicover i Luxmed idą tymczasowo do zamknięcia. Tam pracuje wielu lekarzy którzy nigdzie indziej nie pracują. Oni mogą zasilić szpital polowy.
    • witek.bis Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 20.10.20, 19:49
      Andrzej "Dydlef" Opos mógłby ściągnąć na Narodowy tę oleistą Syryjkę.
      • comeaculpa Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 20.10.20, 19:53
        Andrzej "Bydle"?
        • kawa_poranna1 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 19:27
          Dworczyk o szpitalu polowym na Stadionie Narodowym: Zgłosiło się już ponad 160 chętnych do pracy
          Marcin Kozłowski

Z innych szpitali?
          A co z ich pacjentami?
          Pozostawili ich czy też to są ci o których nieudacznik Sasin, że się opierd alali i w karty na dyżurze grali?
          • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 19:52
            Na tych potencjalnych 60.000 chorych? Nieźle.
            • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 20:29
              Strach przeliczyć.
    • x2468 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 20:05
      Po co leczyć, wystarczy ostatnie namaszczenie.. W końcu żyjemy w katolickiej krainie.
      • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 20:17
        Coś tak czułam, że z tymi 160 chętnymi do roboty to coś nie tego :)
        • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 20:23
          Pinokio już wcześniej nawoływał "Emeryci - do urn". Tylko kur.a nie powiedział do jakich.
    • x2468 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 20:16
      Leczenie nie jest ważne, ważne aby katechetów i spowiedników nie zabrakło.
      • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 20:42
        Widzisz - spowiednik ma przewagę, bo może jednocześnie obsługiwać dwóch Klientów. Ma dwoje uszu.
        • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 20:43
          Tylko, jak mu się pokuty i rozgrzeszenia popierd.lą, to może być "i smieszno, i straszno".
        • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 22:17
          I ujrzałam wielebnego z wianuszkiem uszu dookoła głowy... Nie było u Lema czegoś takiego? 😂
          • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 22:33
            Chyba tak. Światowid mix.
            • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 22:39
              Światosłuch :)
              • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 22:53
                Z elektroniki, to multiplexer.
                • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 22:59
                  Przyjmuję informację z szacunkiem :)
    • man_sapiens Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 23:24
      Mają być lekarze z zagranicy. A więc dr Jekyll, dr Żivago. Może także dr House
      • snajper55 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 23:30
        man_sapiens napisał:

> Mają być lekarze z zagranicy. A więc dr Jekyll, dr Żivago. Może także dr House

Dr Hannibal Lecter...

S.
        • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 21.10.20, 23:37
          Psychiatra. Przydałby się...
        • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 22.10.20, 00:05
          O, właśnie dr Lecter w telewizorni w całej krasie. Tvn Fabuła :)
    • margit49 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 22.10.20, 08:07
      Lekarze z seriali medycznych🤣
      • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 22.10.20, 08:28
        Ciekawe jak zmobilizują Dr Quinn.
        • margit49 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 22.10.20, 09:05
          met_ol napisał(a):

> Ciekawe jak zmobilizują Dr Quinn.

no tak, pewnie zajęta :) jednak większy problem będzie ze Znachorem
          • met_ol Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 22.10.20, 10:16
            On "krajowy" - to sobie poradzą. Nie takich wykopywali.
            • yoma Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 22.10.20, 10:38
              Piękne :) Znachora, o ile pamiętam, wykopali dość skutecznie...
      • buldog2 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 22.10.20, 10:31
        Zawsze jakieś przygotowanie mają. To już le;piej, niż gdyby wzięli Pinokio, wtedy można byłoby się obawiać, że oszukuje i zamiast aspiryny podaje np. sproszkowany tynk. Albo beton.
    • krol.osle.jlawki Będą pokoje na godziny 22.10.20, 10:21
      Bo tylko to mozna zrobić mając same łóżka
    • buldog2 Re: Kto na Stadionie Narodowym będzie leczył? Bus 22.10.20, 10:28
      Nie ma mowy.
      Teraz temat sprawdzony, ścieżka przetarta. Czas na Ojca Dyrektora, on już kiedyś "tak pięknie wywoływał Szatana", jak powiedziała jedna z wdzięcznych słuchaczek (było to tak: "Szatanie, wystąp!")

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka