Dodaj do ulubionych

Propozycja reformy

12.01.21, 20:21
Mam propozycję reformy. Niech prokuratura po znalezieniu winnego wsadza go do więzienia. Osadzony oczywiście będzie miał prawo odwoływać się od decyzji prokuratury do sądu w ciągu 7 dni od osadzenia w więzieniu. W odwołaniu będzie miał obowiązek podać wszystkie dowody swojej niewinności.

S.
Obserwuj wątek
    • ukos Re: Propozycja reformy 12.01.21, 20:37
      I oczywiście do więzienia ciupasem, bez jakiegoś tam zgłaszania się do odbycia kary. A w więzieniu na siedem dni do kabaryny, żeby się niepotrzebnie nie odwoływał wywołując zatory w sądach.
    • edico Re: Propozycja reformy 12.01.21, 20:45
      snajper55 napisał:

> Mam propozycję reformy. Niech prokuratura po znalezieniu winnego wsadza go do w
      > ięzienia. Osadzony oczywiście będzie miał prawo odwoływać się od decyzji prokur
      > atury do sądu w ciągu 7 dni od osadzenia w więzieniu. W odwołaniu będzie miał o
      > bowiązek podać wszystkie dowody swojej niewinności.
      >
      > S.

Które i tak nie zostaną uwzględnione. Uzbrojonych adeptów sztuki "Nocy św. Bartłomieja" przecież nie brakuje a i wodzów do takich zadań mają akuratnych. A reszta, no cóż, zwycięzców ponoć się nie sądzi a przedpole zostanie wyczyszczone ku chwale pisiej "tolerancji".
    • adam.eu Re: Propozycja reformy 12.01.21, 21:24
      Już jest areszt wydobywczy, taka mała namiastka proponowanych zmian.
    • qqazz Re: Propozycja reformy 12.01.21, 21:47
      Taż to równanie o standardów krajów starej UE, co się nie podoba?

pozdrawiam
      • adam.eu Re: Propozycja reformy 12.01.21, 21:53
        qqazz napisał:

> Taż to równanie o standardów krajów starej UE, co się nie podoba?

Nie podoba mi się Twoja sugestia co do moich i innych upodobań.
        • inocom Re: Propozycja reformy 12.01.21, 21:58
          adam.eu napisał:

> qqazz napisał:
          >
          > > Taż to równanie o standardów krajów starej UE, co się nie podoba?
          >
          > Nie podoba mi się Twoja sugestia co do moich i innych upodobań.

Tak to wygląda np. w Niemczech. To obywatel ma udowodnić, że prędkości nie przekroczył.

www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/fotoradar-zlapal-konia-galopowal-na-czerwonym/0hyxk4s
    • inocom Polska wreszcie wprowadza zasady prawa UE 12.01.21, 21:55
      snajper55 napisał:

> Mam propozycję reformy. Niech prokuratura po znalezieniu winnego wsadza go do w
      > ięzienia. Osadzony oczywiście będzie miał prawo odwoływać się od decyzji prokur
      > atury do sądu w ciągu 7 dni od osadzenia w więzieniu. W odwołaniu będzie miał o
      > bowiązek podać wszystkie dowody swojej niewinności.

Nie będziemy szargani za łamanie praworządności.
    • lumpior Re: Propozycja reformy 12.01.21, 22:02
      Tu liczy się tylko kasa,szybki dopływ,to tylko to.
      • inocom Na tzw. Zachodzie taka jest polityka mandatowa 12.01.21, 22:05
        lumpior napisał:

> Tu liczy się tylko kasa,szybki dopływ,to tylko to.

Dzięki wściekłym macicom przeskoczyliśmy jakieś 30 lat i staliśmy się Minesotą lat 90tych. W 2021 roku przyjmujemy ich prawo z roku 1990tego.
    • pies.na.czarnych Re: Propozycja reformy 13.01.21, 08:27
      Już tak jest. Zawsze można powiedzieć, że delikwent będzie mataczyć i już.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka