Dodaj do ulubionych

Wybory wg ewangelii - wystarczylo ze ktos beknol o podatkach.

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 07:06
O podatkach placonych przez KAZDEGO obywatela.
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Wybory wg ewangelii - IP: *.internetia.opole.pl 27.08.01, 08:20
      hahah ten belkot na Jasnej Gorze w wykonaniu glowy polskiego kosciola to
      zenada .. z takimi gadkami to p.Glemp powiniem wybrac sie do przdszkola, mowil
      m.in. ze genetyczne doscwiadczenia i eutanazja prowdza do tego co najgorzsze i
      w perspektywie do obozow zaglady co mialo miejsce w poprzednim stuleciu ....
      hahah skad taki wniosek ??? czyzby juz w latach 40 tych klonowali ludzi
      zastanawiali sie nad eutanazja ??? i to doprowadzilo do powstania obozow
      zaglady ... bzdura ... wstyd mi ze jestem katolikiem, swiat sie z nas smieje...
      a moze jeszcze raz w imieniu calego narodu przeprosic za to ze,np w Polsce jest
      Oswiecim??? pozdrawiam ...
      • Gość: Crotalus Re: Wybory wg ewangelii - IP: 157.25.121.* 27.08.01, 12:19
        Gość portalu: tom napisał(a):

> hahah ten belkot na Jasnej Gorze w wykonaniu glowy polskiego kosciola to
        > zenada .. z takimi gadkami to p.Glemp powiniem wybrac sie do przdszkola, mowil
        > m.in. ze genetyczne doscwiadczenia i eutanazja prowdza do tego co najgorzsze i
        > w perspektywie do obozow zaglady co mialo miejsce w poprzednim stuleciu ....
        > hahah skad taki wniosek ??? czyzby juz w latach 40 tych klonowali ludzi
        > zastanawiali sie nad eutanazja ??? i to doprowadzilo do powstania obozow
        > zaglady ... bzdura ... wstyd mi ze jestem katolikiem, swiat sie z nas smieje...
        >
        > a moze jeszcze raz w imieniu calego narodu przeprosic za to ze,np w Polsce jest
        >
        > Oswiecim??? pozdrawiam ...

Skoro Ci wstyd to na pewno nie jesteś katolikiem, a świata to w ogóle nie
        obchodzi.

• Gość: dzemski Re: Wybory wg ewangelii - IP: *.kul.lublin.pl 27.08.01, 15:01
          Ciekawi mnie skad wiesz ze to swiata nie obchodzi, bo ja mam duzo znajomych za
          granica, m.in. w Irlandii (bardziej katolickiej niz Polska) i oni smieja sie z
          naszego zasciankowego katolicyzmu.
          • Gość: Crotalus Re: Wybory wg ewangelii - IP: 157.25.121.* 27.08.01, 15:07
            Gość portalu: dzemski napisał(a):

> Ciekawi mnie skad wiesz ze to swiata nie obchodzi, bo ja mam duzo znajomych za
            > granica, m.in. w Irlandii (bardziej katolickiej niz Polska) i oni smieja sie z
            > naszego zasciankowego katolicyzmu.

A ja znam Irlandczyka, który mieszkał długo u nas i wcale się nie śmiał z nas. A
            poza tym chciał się tu przeprowadzić i się przeprowadził. Bo tu mu było lepiej.
            Większość świata to nawet nie wie gdzie leży Polska.

• Gość: dzemski Re: Wybory wg ewangelii - wystarczylo ze ktos beknol o podatkach. IP: *.kul.lublin.pl 27.08.01, 12:12
      Najbardziej rozbroila mnie tresc Rady Stalej nt. powodzi. Tak moi drodzy my
      mamy dawac, a te opasle bufony na czele z pedalem Paetzem to nic nie dadza, bo
      oni sa bardzo, ale to bardzo biedni, nie stac ich na najnowsze Jaguary ?
      Jeszcze beda mi mowili na kogo mam glosowac, NO PRZECIEZ NA TYCH KTORZY IM DAJA
      KASE NA ZABAWY I DOSTATNIE ZYCIE. Ciekawi mnie czy ktos pamieta wypowiedz Pana
      Glempa o biedzie w Polsce. Powiedzial on ze biedy nie ma bo na ulicy to on jej
      nie widzi. No prawda, jak sie mieszka tam gdzie on to tylko widac "czarne
      spoleczenstwo". A na czerni biedy nie widac, a i brzuszki jakies takie
      zaokraglone. To tyle. Mam nadzieje ze ktos mysli tak samo jak ja, bo jesli
      bedziemy sluchac Pana Glempa, to wyladujemy w sredniowieczu !
      • Gość: WOJTEK Re: Wybory wg ewangelii - wystarczylo ze ktos beknol o podatkach. IP: *.dialup.optusnet.com.au 31.08.01, 19:51
        Gość portalu: dzemski napisał(a):

> Najbardziej rozbroila mnie tresc Rady Stalej nt. powodzi. Tak moi drodzy my
        > mamy dawac, a te opasle bufony na czele z pedalem Paetzem to nic nie dadza, bo
        > oni sa bardzo, ale to bardzo biedni, nie stac ich na najnowsze Jaguary ?
        > Jeszcze beda mi mowili na kogo mam glosowac, NO PRZECIEZ NA TYCH KTORZY IM DAJA
        >
        > KASE NA ZABAWY I DOSTATNIE ZYCIE. Ciekawi mnie czy ktos pamieta wypowiedz Pana
        > Glempa o biedzie w Polsce. Powiedzial on ze biedy nie ma bo na ulicy to on jej
        > nie widzi. No prawda, jak sie mieszka tam gdzie on to tylko widac "czarne
        > spoleczenstwo". A na czerni biedy nie widac, a i brzuszki jakies takie
        > zaokraglone. To tyle. Mam nadzieje ze ktos mysli tak samo jak ja, bo jesli
        > bedziemy sluchac Pana Glempa, to wyladujemy w sredniowieczu
        NIE SLUCHAJAC GLEMPA TO WYLADUJESZ W NOCNIKU, A JEZELI CHODZI O BRZUSZKI TO W
        AFRYCE DZIECI TEZ MAJA "JAKIES TAKIE ZAOKRAGLONE"... ZAPISZ SIE DO KOALICJI SLD-
        PZPR ,PELNIACEJ ROLE "ALICJI...W KRAINIE CZAROW" (PO WYBORACH W KRAINIE GAROW )
        PRZEZ CONAJMNIEJ 4 LATA,ZIMY,WIOSNY I JESIENIE...

• galba Polska język - trudna język 27.08.01, 12:43
      Nie sądzisz, że w pierwszej kolejności wypadałoby nauczyć się podstaw języka
      ojczystego a dopiero potem wyrażać opinie na temat osób i instytucji
      zasłużonych dla naszej Ojczyzny?
      A może w „czerwonej polszczyźnie” faktycznie pisze się „beknoł, kopnoł,
      stuknoł” zamiast „beknął, kopnął, stuknął”?
      Ciekawe, że im większe zero tym mocniej rzuca błotem...
      • Gość: krotki Re: Polska język - trudna język IP: *.torun.mm.pl 27.08.01, 13:06
        A nie sądzisz że jak nie ma się argumantów merytorycznych to czepiać się należy
        jak ktos pisze na komputerze??
        Gładkie słowka to specjalnośc demagogów takich z czerwonego i czarnego podwórka
        A propos Glemp faktyczne walna debilną wypowiedź i demagogiczna

"Wskazywanie na aborcję, na partnerstwo płciowe, na zyskowne manipulacje
        genetyczne, na eutanazję, jako na postęp czy przejawy tolerancji, jest wysoce
        bałamutne. Takie programy prowadzą do społecznego upadku, w perspektywie do
        obozów zagłady, czego przykłady mieliśmy w ubiegłym stuleciu"

można z niej wywnioskować że jak się prześpisz nie w celu prokreacyjnym z kimś
        to za kilka lat w tym w perspektywie w tym miejscu wyrośnie obóz zagłady

A czarni niech lepiej ujawnia co mają w archiwach Watykanu trochę prawdy się
        przyda bo bardziej zakłamanej instytucji nastawionej tylko na biznes trudno sie
        doszukać.
        Ale jeśli uważasz że każdy katolik ma takie zdanie jak Ty po polecam Ci Radio
        Maryja tam się dowiesz że papież i Glemp to liberały a prawdziwy katolik to
        Rydzyk. zatem lepiej dac sobie z czarnymi spokój niech się sami wyrżną!

Pewnie dla Ciebie pisze źle po polsku czyli jestem żydem, masonem, komunistą i
        kim popadnie A ty jedynym i pewnie osytatnim prawdziwym POLAKIEM
        • galba Re: Polska język - trudna język 27.08.01, 15:24
          Gość portalu: krotki napisał(a):

> A nie sądzisz że jak nie ma się argumantów merytorycznych to czepiać się należy
          > jak ktos pisze na komputerze??

Może jestem staroświecki ale jeśli ktoś pisze jak półanalfabeta to nie interesują
          mnie zanadto jego "argumenty merytoryczne".

> Pewnie dla Ciebie pisze źle po polsku czyli jestem żydem, masonem, komunistą i
          > kim popadnie A ty jedynym i pewnie osytatnim prawdziwym POLAKIEM

Nie! Jeśli ktoś źle pisze (mówi) po Polsku to po prostu jest nieukiem. Tylko tyle
          i aż tyle.
          • Gość: krotki Re: Polska język - trudna język IP: *.torun.mm.pl 27.08.01, 17:31
            Znasz ortografię a czy potrafisz cokolwiek samodzielnie wymyślić!!!!!!
            Z zaprezentowanych przez Ciebie wypowiedzi wyłania się moja obawa, że listy te
            pisałeś kilka godzin aby nie miały błędów. A my cała reszta piszemy i wysyłamy,
            nie mamy czasu na "szlifowanie" tekstu to za dużo cennego czasu Ale obawiam
            się że tego nie zrozumiesz bo Ty chyba niewiele co rozumiesz.
            Puszysz się że jest się lepszy od innych bo sie pracowicie nauczyłes pisać -
            śmieszny jesteś - ot co.
            • galba Polska język - trudna język- Oj bardzo! 28.08.01, 12:46

> Znasz ortografię a czy potrafisz cokolwiek samodzielnie wymyślić!!!!!!

No comment.

> Z zaprezentowanych przez Ciebie wypowiedzi wyłania się moja obawa, że listy te
              > pisałeś kilka godzin aby nie miały błędów.

Z logiką też u Ciebie krucho: z mojej wypowiedzi nie może wyłaniać się Twoja
              obawa. Nieprawdaż?

> A my cała reszta piszemy i wysyłamy,
              > nie mamy czasu na "szlifowanie" tekstu to za dużo cennego czasu

A wy cała reszta piszecie i wysyłacie, nie macie czasu na naukę - to za dużo
              cennego czasu. Uwierz mi: są ludzie którzy potrafią wypowiadać się logicznie,
              poprawnie i PO POLSKU bez "szlifowania" wypowiedzi godzinami. Niestety nie było
              Ci dane ich poznać w Twojej zawodówce.

>Ale obawiam się że tego nie zrozumiesz bo Ty chyba niewiele co rozumiesz.

No comment again.

> Puszysz się że jest się lepszy od innych bo sie pracowicie nauczyłes pisać -
              > śmieszny jesteś - ot co.

Nie mój drogi, ja się nie puszę. Chcę po prostu żeby ludzie, którzy rzucają
              kalumnie na lepszych od siebie (vide burki obszczekujące Kościół i Prymasa)
              zastanowili się choć chwilę czy ich poziom uprawnia ich do zabierania głosu na
              jakikolwiek temat.
              • Gość: krotki Re: Polska język - trudna język- Oj bardzo! IP: *.torun.mm.pl 29.08.01, 21:21

Na czcze przerzucanie się słowami z kimś kto potrafi tylko innych obrażać
                (nieuki, burki Twojej zawodówce) a nie ma własnych poglądów - albo nie potrafi
                ich zwerbalizować nie mam czasu. Pa
                Nie zniżę się do Twego poziomu i nie nazwę cię tak jak powinienem. Te dno niech
                pozostanie dla Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Galba Komuno-nazizm IP: *.users.skanska.se 30.08.01, 08:28
                  Prezentujesz typowy, socjal-faszystowski styl mieszania z błotem rozmówcy.

Jeśli ktoś prezentuje inny światopogląd od Twojego „jedynie słusznego” wtedy
                  uznajesz, że taki delikwent w rzeczywistości nie ma własnego zdania (powtarza za
                  innymi).
                  Czy mam rozumieć, że uważasz osoby inaczej myślące niż Ty za śmieci z którymi nie
                  wolno się zadawać „nadludziom”?

Oj nieładnie, bardzo nieładnie!

• Gość: krotki Re: Komuno-nazizm IP: *.torun.mm.pl 30.08.01, 10:08
                    Musisz być naprawdę ograniczony skoro nie rozumiesz, że to Ty obrażasz ludzi.
                    Ja tylko cytowałem Twoje słowa -nieuku, burku , Twojej zawodówce.

A jeśli chodzi o jak to nazywasz socjalo -faszyzm to rozumiem, że jest to Twoja
                    samoocena. Ja jestem liberałem uważam, że swiat jest duży i wszystkich pomieści
                    byleby jedni nie mówili innym jak mają żyć i myśleć.

I jeszcze jedno;
                    ja nie mogłem "mieszać cię z błotem" ( a jakimi to słowy niby uczyniłem) za to
                    że masz inny swiatopogląd bo Ty nie zaprezentowałeś żadnego własnego
                    światopoglądu. Tylko w postach oburzasz się, ktos śmie pisac z błedami. W tym
                    problem,że w kwestiach merytorycznych nic nie masz do powiedzenia. Zatem o czym
                    z Toba dyskutować ?
                    Żyj i daj innym żyć i pisz wtedy gdy masz coś do powiedzenia a nie obrażaj
                    innych z braku włąsnych poglądów - bo pogląd, że tylko tacy "intelektualiści"
                    jak Ty mają prawo dyskutować jest wprost z Mein Kampf (czyli znowu wpadłeś we
                    własne sidła). I to nie jest żaden pogląd jest to tylko próba odwrócenia uwagi
                    od tematu dyskusji na, który nie ma się nic do powiedzenia. Schopenhauer nazwał
                    to w Erystyce dywersją - przeczytaj tą skromną książeczkę a wówczas dowiesz się
                    co nieco o tym jak się dyskutuje - w naszej zawodówce wszysty to wiedzą,
                    chociaż są nieukami i jako burki zaczepiają bredzące -tylko wówczas- od rzeczy
                    autoruytety niezależnie od tego jaki owe autorytety reprezentują światopogląd.

Bywaj.
                    • Gość: krotki Re: Komuno-nazizm IP: *.torun.mm.pl 30.08.01, 10:13
                      do galby - potrzebowałem 2 minut by znaleść w WWW właściwie cały tekst Erystyki
                      o dywersji zajrzyj tu
                      http://republika.pl/barrin/Schopen/s29.html

Pa.
                    • Gość: Galba Liberalizm? IP: *.users.skanska.se 30.08.01, 13:07
                      Chryste! Ty naprawdę musisz być bardzo sfrustrowany. Wypisywanie takich bredni
                      jak w twoich postach z pewnością nie jest zdrowym objawem.

Z większością twoich "tez" nie ma sensu dyskutować- ty po prostu nie posiadłeś
                      umiejętności czytania za zrozumieniem. Pozwolę sobie tylko na jedną uwagę:
                      liberałem to ty może jesteś ale na pewno nie w klasycznym rozumieniu, A.Smith
                      czy J.Locke z pewnością by sie zdziwili, że w XXI w. liberałami nazywają się
                      apologeci nieuctwa i obskurantyzmu. Tak oto ideał sięgnął bruku. A szkoda...
                      • krotki Re: Liberalizm? 30.08.01, 15:07
                        cóż otworzę ci oczy jesteś MATOŁEM i chamem
                        szkoda na ciebie czasu

A z liberłów najpierw przeczytaj Milla młodszego to bredni nie będziesz
                        wypisywał
                        • Gość: krotki jednostka chorobowa IP: *.torun.mm.pl 31.08.01, 07:04
                          Znajomy psychiatra po przeczytaniu wszystkich, z tego wątku, Twoich wypocin
                          stwierdził, że masz jednostkę chorobową zbliżoną do grafomanii - polegającą na
                          podniecaniu się swoimi własnymi słowami.
                          Jako osobie chorej wybaczam ale niestety nie bedę kontynułował korespondencji z
                          Tobą, bo to tylko nakręca spiralę Twojej choroby.
                          Podobno to nieuleczalne, ale doraźnie dobrze działają leki uspakajające -idż do
                          lekarza.
                          • Gość: Galba Adieu! IP: *.users.skanska.se 31.08.01, 08:19

> Znajomy psychiatra po przeczytaniu wszystkich, z tego wątku, Twoich wypocin
                            > stwierdził, że masz jednostkę chorobową zbliżoną do grafomanii - polegającą na
                            > podniecaniu się swoimi własnymi słowami.
                            > Jako osobie chorej wybaczam ale niestety nie bedę kontynułował korespondencji z
                            >
                            > Tobą, bo to tylko nakręca spiralę Twojej choroby.
                            > Podobno to nieuleczalne, ale doraźnie dobrze działają leki uspakajające -idż do
                            > lekarza.

Muszę cię zmartwić: NIENAWIŚĆ to bardzo ciężka choroba. Szkoda, że dajesz jej
                            upust w miejscach publicznych.
                            Pragnę również zaznaczyć, że w pewnym stopniu rozumiem dlaczego szamoczesz się
                            jak szczur w potrzasku. Otóż na początku tej "wymiany myśli" ustawiłeś się w
                            bardzo niewygodnej pozycji obrońcy nieuctwa - dlatego z braku argumentów nie
                            zostało ci nic innego jak obrażać wszystkich dookoła.

Niniejszym kończę "dyskusję" z tak "znamienitym" umysłem. Z ludźmi pewnego
                            autoramentu po prostu się nie zadaję. Życzę ci aby kiedyś i dla ciebie zaświeciło
                            słoneczko.

Adieu!
                            • Gość: krotki Re: Adieu! IP: *.torun.mm.pl 31.08.01, 17:27
                              być może Twoja choroba również charakteryzuje się słabą pamięcią ale Ci
                              przypomnę To ty obrażałeś innych i wyzywałeś od nieukow, burków i ludzi z
                              zawodówek
                              na pamięc podobno też są leki bierz koniecznie
                              Ja odpowiedzałem Ci tylko na twoim poziomie czyli chama
                  • Gość: JA Re: Komuno-nazizm IP: *.dialup.optusnet.com.au 31.08.01, 19:59
                    NA KAZDE CIALO ZANUZONE W VUDZIE* DZIALA SILA OPORU,DLATEGO STWORZONO
                    POJECIE:"PRZEWODNIEJ ROLI PARTII"...SZCZESC BOZENA!...
                    • Gość: krotki Re: Komuno-nazizm IP: *.torun.mm.pl 31.08.01, 20:26
                      Gość portalu: JA napisał(a):

> NA KAZDE CIALO ZANUZONE W VUDZIE* DZIALA SILA OPORU,DLATEGO STWORZONO
                      > POJECIE:"PRZEWODNIEJ ROLI PARTII"...SZCZESC BOZENA!...

Muszę Cie zmartwic Galba nie zrozumie zmienił temat i onanizuje się swoimi
                      słowami a temat właściwy go nie interesuje a było o Glempie i jego bredniach o
                      obozach zagłady szkoda
                      Pozdrawiam
                • Gość: CCC Re: Polska język - trudna język- Oj bardzo! IP: 213.77.91.* 30.08.01, 13:56
                  Sorry ale to ty poprowadziłeś dyskusje na niewygodne dla ciebie tematy.
                  (Próbowałeś udowodnić ,że takie drobiazgi jak wykształcenie,znajomość
                  ortografii i logiki nie są ważne)
                  A teraz się obrażasz na cały świat.

Brawa dla galby

CCC

Ps. Czytaj ucz się a może coś z ciebie będzie.
                  • krotki Re: Polska język - trudna język- Oj bardzo! 30.08.01, 15:05
                    nie poprowadziłem a napisalem w obronie tych co byc może sprawnie nie posługuja
                    sie klawiaturą i nie obrażam sie na świat nawet na tych na tych co nie mają
                    nic do powiedzenia tylko potrafia czepiac się byle czego byle by zaistnieć a
                    może biedaku zapomniałes co to rasizm skoro chcesz czuć sie lepszy bo masz
                    wykształcenie a inny skoro go nie ma to juz nie ma prawa ddychać
                    Dla mnie sedno ma zanaczenie a forma cóz może byc różna . Nie odpowiedziałem
                    na twój komentarz wyżej 9chciaż nie zgadzam się z nim) bo nie byłes agresywny
                    natomiast galba tak i takiech chama trzeba temperować
                    • Gość: CCC Re: Polska język - trudna język- Oj bardzo! IP: 213.77.91.* 31.08.01, 09:49
                      krotki napisał(a):
                      > nie poprowadziłem a napisalem w obronie tych co byc może sprawnie nie posługuja
                      > sie klawiaturą
                      I tak jak napisał croatus: "Otóż na początku tej "wymiany myśli" ustawiłeś się w
                      bardzo niewygodnej pozycji obrońcy nieuctwa".
                      > i nie obrażam sie na świat [...]
                      Niestety świat jest tak skonstruowany ,że ludzie wykształceni mają lepiej a nie
                      wykształceni gorzej. Musisz to zaakceptować.
                      > może biedaku zapomniałes co to rasizm skoro chcesz czuć sie lepszy
                      Wcale nie chcę czuć się od nikogo lepszy. A co do rasizmu to nie sądzę aby
                      stawianie wymagań innym było rasizmem.
                      Wszystkie totalitaryzmy (i wiele fundamentalizmów religijnych) potrzebują ludzi
                      niewykształconych i niedouczonych jako posłusznych wykonawców poleceń i "mięsa
                      armatniego".
                      > bo masz wykształcenie
                      Mam. Żeby cię bardziej przerazić powiem więcej. Wykształcenie będą także miały
                      moje dzieci. Dopilnuję tego nawet gdybym musiał więcej pracować albo mniej
                      wydawać na życie. Tak zostałem wychowany.
                      > a inny skoro go nie ma to juz nie ma prawa ddychać
                      Ma prawo się uczyć. Inaczej grozi mu nie tylko wyśmianie na listach dyskusyjnych.

Pozdrawiam CCC
                      • Gość: Galba Dziękuję IP: *.users.skanska.se 31.08.01, 14:13
                        Gość portalu: CCC napisał(a):

> I tak jak napisał croatus: "Otóż na początku tej "wymiany myśli" ustawiłeś się
                        > w bardzo niewygodnej pozycji obrońcy nieuctwa".

Skromnie zauważę, że to moje słowa (Galby) a nie Crotalusa, którego zresztą
                        bardzo szanuję i cenię jego zawsze celne komentarze.

Dziękuję Ci drogi(-a) CCC za zrozumienie moich intencji i wsparcie w potyczce z
                        tą jakże sympatyczną postacią jaką jest "krótki".

Pozdrawiam.
                        • Gość: CCC Re: przepraszam za pomyłkę i również pozrdrawiam IP: 213.77.91.* 31.08.01, 17:11

Pozdrowienia CCC
    • Gość: MMM Re: zorganizowana antyewangelizacja IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 28.08.01, 15:41
      Zastanawiajacy jest wielki antypolonizm wielu wypowiedzi.
    • Gość: snajper Re: Wybory wg ewangelii - wystarczylo ze ktos beknol o podatkach. IP: *.waw.cdp.pl 29.08.01, 15:28
      >Wskazywanie na aborcję, na partnerstwo płciowe, na zyskowne manipulacje
      genetyczne, na eutanazję, jako na postęp czy przejawy tolerancji, jest wysoce
      bałamutne. Takie programy prowadzą do społecznego upadku, w perspektywie do
      obozów zagłady, czego przykłady mieliśmy w ubiegłym stuleciu<.

O ile wiem Hitler zakazał aborcji, homoseksualistów wsadzał do obozów, o
      manipulacjach genetycznych wtedy jeszcze nikt nawet nie śnił, o eutanazji też
      się nie mówiło, a i tolerancja nie była w cenie. Szczególnie nie byli faszyści
      tolerancyjni w stosunku do Żydów, Polaków i innych nacji.

Tak więc wypowiedź prymasa, to wypowiedź maksymalnie kłamliwa. No ale cóż,
      wybory niedaleko, a ponieważ prawdziwych argumentów brakuje, dochodzą do głosy
      emocje. A wtedy każde kłamstwo dobre, byle było >po linii<.

Wypowiedź zgodna z prawdą powinna wyglądać mniej więcej tak: "Wskazywanie na
      zakaz aborcji, na wyższość heteroseksualizmu, na zakaz manipulacji
      genetycznych, na walkę z eutanazją, na nietolerancję innych poglądów jako na
      obronę wartości chrześcijańskich, jest wysoce bałamutne. Takie poglądy prowadzą
      do społecznego upadku, w perspektywie do obozów zagłady, czego przykłady
      mieliśmy w ubiegłym stuleciu"

Pozdrawiam.
      • Gość: CCC Re: Wybory wg ewangelii - wystarczylo ze ktos beknol o podatkach. IP: 213.77.91.* 30.08.01, 14:15
        Gość portalu: snajper napisał(a):

> O ile wiem Hitler zakazał aborcji, homoseksualistów wsadzał do obozów, o
        > manipulacjach genetycznych wtedy jeszcze nikt nawet nie śnił, o eutanazji też
        > się nie mówiło, a i tolerancja nie była w cenie. Szczególnie nie byli faszyści
        > tolerancyjni w stosunku do Żydów, Polaków i innych nacji.
        A komuniści ?????

>
        > Tak więc wypowiedź prymasa, to wypowiedź maksymalnie kłamliwa. No ale cóż,
        > wybory niedaleko, a ponieważ prawdziwych argumentów brakuje, dochodzą do głosy
        > emocje. A wtedy każde kłamstwo dobre, byle było >po linii<.

Prymasowi zapewne chodziło o to ,że wszystkie wspólczesne totalitaryzmy odrzuciły
        religię zastępując ją jakąś "pogańską" ideologią. Dzięki temu mogły mordować na
        większą skalę i bez ograniczeń.

> Wypowiedź zgodna z prawdą powinna wyglądać mniej więcej tak: [... Manifest
        politycznej poprawności ..]
        Na bazie politycznej poprawności też można stworzyć totalitaryzm. Właściwie każda
        totalna ideologia się do tego nadaje.

>
        > Pozdrawiam.

Pozdrawiam również CCC
        • Gość: snajper Re: Wybory wg ewangelii - wystarczylo ze ktos beknol o podatkach. IP: *.waw.cdp.pl 31.08.01, 17:04
          Gość portalu: CCC napisał(a):

> Gość portalu: snajper napisał(a):
          >
          > > O ile wiem Hitler zakazał aborcji, homoseksualistów wsadzał do obozów, o
          > > manipulacjach genetycznych wtedy jeszcze nikt nawet nie śnił, o eutanazji
          > > też się nie mówiło, a i tolerancja nie była w cenie. Szczególnie nie byli fasz
          > > yści tolerancyjni w stosunku do Żydów, Polaków i innych nacji.
          >
          > A komuniści ?????

Też nie byli tolerancyjni. :))

> > Tak więc wypowiedź prymasa, to wypowiedź maksymalnie kłamliwa. No ale cóż,
          > > wybory niedaleko, a ponieważ prawdziwych argumentów brakuje, dochodzą do g
          > > łosy emocje. A wtedy każde kłamstwo dobre, byle było >po linii<.
          >
          > Prymasowi zapewne chodziło o to ,że wszystkie wspólczesne totalitaryzmy odrzuci
          > ły religię zastępując ją jakąś "pogańską" ideologią. Dzięki temu mogły mordować
          > na większą skalę i bez ograniczeń.

Faszyzm NIE odrzucił kościoła, a kościół nie odrzucił faszyzmu.

> > Wypowiedź zgodna z prawdą powinna wyglądać mniej więcej tak: [... Manifest
          > politycznej poprawności ..]
          > Na bazie politycznej poprawności też można stworzyć totalitaryzm. Właściwie każ
          > da totalna ideologia się do tego nadaje.

Totalitaryzm można stworzyć na bazie każdej ideologii.

> > Pozdrawiam.
          >
          >
          > Pozdrawiam również CCC

Pozdrawiam.
          • Gość: CCC Re: Wybory wg ewangelii - wystarczylo ze ktos beknol o podatkach. IP: 213.77.91.* 31.08.01, 17:30
            Gość portalu: snajper napisał(a):

> > A komuniści ?????
            >
            > Też nie byli tolerancyjni. :))
            Ale zalegalizowali aborcje. Przez jakiś czas głosili pewne slogany feministyczne
            i bronili różnych mniejszości.

> Faszyzm NIE odrzucił kościoła
            Z tego co wiem Hitler uważał katolicyzm za religię osłabiającą niemieckiego
            ducha. Trochę cieplej odnosił się do niemieckich kościołów protestanckich. Ale
            nie oparł swojej ideologi na chrześcijaństwie.
            >a kościół nie odrzucił faszyzmu.
            Mi też jest przykro ,że nie było żadnej klątwy ani świętej wojny przeciw
            faszyzmowi. Na szczęście były działania ludzi kościoła skierowane przeciwko temu
            totalitaryzmowi.

> Totalitaryzm można stworzyć na bazie każdej ideologii.

Zgadzam się i pozdrawiam CCC

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka