Dodaj do ulubionych

Pani ex ambasador Mosbacher...

15.03.22, 13:23

Była ambasador USA w Warszawie Georgette Mosbacher w głośnym wywiadzie dla Interii opublikowanym w czwartek stwierdziła, że w sytuacji kryzysu uchodźczego i wojny, Unia Europejska zajmuje się kwestiami pobocznymi, jak praworządność.

"Pora powiedzieć to głośno – jeśli chodzi o problemy z praworządnością, spora część z tego, co docierało na Zachód była efektem rosyjskiej dezinformacji. Zarówno Unia jak i Ameryka przyjmowały ją bezkrytycznie" –

"Uważam, że Polsce należą się przeprosiny. Ze strony Unii i USA. W wielu rzeczach byliście od nas mądrzejsi"
Obserwuj wątek
    • boblebowsky Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:28
      Pieprzenie głupot karalne nie jest, tylko nie bardzo rozumiem, co ma piernik do wyścigów samochodowych?
      • czan-dra Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:32
        No wiesz, pseudodochtorka rzucili na forum by judził, i robi to, nieudolnie, ale robi, a ty doszukujesz się u niego logiki, sensu i prawdomówności, co za ludzie, kacapowi zarobić nie dadzą ;)
        • hordol Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:36
          przytaczam tylko niedawną wypowiedz byłej ambasador. pewnie jej nie znałeś hahaha
          sugerujesz ,że była/jest na garnuszku u Putina?
          wiem ,że cię wkurwia to co powiedziała ale to fajnie ,że cię wkurwia :-D
          • czan-dra Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:42
            Błąd, nie ona, ino ty z tym garnuszkiem.
        • boblebowsky Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:38
          czan-dra napisał:

> No wiesz, pseudodochtorka rzucili na forum by judził, i robi to, nieudolnie, al
          > e robi, a ty doszukujesz się u niego logiki, sensu i prawdomówności, co za ludz
          > ie, kacapowi zarobić nie dadzą ;)
          >

Swoją drogą zabawne tęczowa Mosbacher, będzie teraz idolką prawicowych mediów. A jeszcze nie tak dawno obrzucali ją błockiem.
          • hordol panta rhei 15.03.22, 13:43
            no i vice versa.
            niedawno przez was hołubiona, teraz jej notowania spadną
            • boblebowsky Re: panta rhei 15.03.22, 13:48
              hordol napisała:

> no i vice versa.
              > niedawno przez was hołubiona, teraz jej notowania spadną

No ale to przecież libki są bez zasad. Wy takie niezłomne i każdego łykniecie wystarczy, że będzie po wolsku bełkotał.
    • aniechto.only Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:38
      Pani ex ambasador z ramienia ex prezydenta Trumpa, którego prezydentem zrobił Putin .
    • mef1stofeles Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:40
      hordol napisała:

> "Uważam, że Polsce należą się przeprosiny. Ze strony Unii i USA. W wielu rzeczach byliście od nas mądrzejsi"

Czy w ramach tych przeprosin Amerykanie oddadzą Kaczorowi TVN na zgodę?
      • czan-dra Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:43
        Dorzucą walizkę narzędzi Toya, i zestaw imbusów.
        • hordol Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:52
          Mosbacher zdobyła się na refleksję ale ty masz zakuty łeb.na wieki wieków aman
          • boblebowsky Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:55
            hordol napisała:

> Mosbacher zdobyła się na refleksję ale ty masz zakuty łeb.na wieki wieków aman

A czy mógłbyś coś więcej o tej refleksji, poza tym, że ci się podoba? Np. co ma wspólnego wojna w Ukrainie z łamaniem konstytucji w Polsce? Albo dlaczego niby była ambasador miałaby być wyrocznią w kwestii przestrzegania w naszym kraju?
            • czan-dra Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:58
              Za dużo trudnych pytań na raz, jeszcze mu łeb pęknie, a ma być dlatego iż mówi to co chce usłyszeć wolsko-ruska swołocz.
              • boblebowsky Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 14:02
                czan-dra napisał:

> Za dużo trudnych pytań na raz, jeszcze mu łeb pęknie, a ma być dlatego iż mówi
                > to co chce usłyszeć wolsko-ruska swołocz.
                >

Czekam na jakieś hordolenie:))
              • hordol Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 14:15
                miotasz obelgi ??? czyli jesteś wkurwiony. wypowiedzią Mosbacher -a to mnie cieszy
                tak trzymaj !!!
            • hordol Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 14:14
              ale to musisz Mosbacher zapytać, a nie mnie ,z czego wynika (ta nie będąca ci w smak) jej wypowiedz
              • boblebowsky Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 14:21
                hordol napisała:

> ale to musisz Mosbacher zapytać, a nie mnie ,z czego wynika (ta nie będąca ci w
                > smak) jej wypowiedz

Czyli pustostan we łbie, ale więcej się nie spodziewałem, muszę przyznać.
    • pies.na.czarnych Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 13:46
      Georgette Mosbacher? Georgette Mosbacher? To ta z wyzywającym makijażem, wyglądająca jak przeciętna Rosjanka?
    • m.c.hrabia Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 14:15
      Kolejna porażka polskiego rządu w Strasburgu. Ostateczny wyrok

Polska naruszyła art. 6 ust. 1 Europejskiej Konwencji Praw Człowieka. To prawo do rzetelnego procesu sądowego — wynika z wydanego we wtorek orzeczenia Europejskiego Trybunału Praw Człowieka dotyczącego sprawy sędziego Naczelnego Sądu Administracyjnego Jana Grzędy przeciwko Polsce. To kolejna odsłona sporu polskiego rządu z instytucjami europejskimi.
      • czan-dra Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 14:17
        Mosbacher się z tym nie zgadza, a jest to wyrocznia.
    • ave.duce Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 14:26
      "Pora powiedzieć to głośno – jeśli chodzi o problemy z praworządnością, spora część z tego, co docierało na Zachód była efektem rosyjskiej dezinformacji"...

Konkretnie co ("spora część") było "efektem..."?
      • pies.na.czarnych Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 14:41
        > Konkretnie co ("spora część")

Spora część informacji na temat kontaktów Trump'a z Rosjanami, ale nie wszystkie:)
        • ave.duce Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 14:49
          Wyręczasz autora wątku ;)
          • ave.duce Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 15:27
            ps. Mosbacher jest jedyna w swoim rodzaju.
    • hordol nu pacany * 15.03.22, 14:32
      przepraszam ,że was wkurwiłem tym wątkiem
      ==========================================================
      *i znaczenie tego słowa pozostawiam waszej wyobrażni - ja skłaniam się ku polskiej

jest jeszcze inna , bardziej łagodna tak po ukraińsku jak i po rosyjsku
      • m.c.hrabia Re: nu pacany * 15.03.22, 14:55
        nikogo niw w.... potwierdziłeś prawdziwoś

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
    • topiramax Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 14:44
      Ja też chcę takie proszki jakie ta pani bierze. Potrzebne mi inne spojrzenie na świat.
    • rzewuski1 Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 15:06
      Europa dobrze robi,nie będzie Polska drugą Rosją czy Węgrami.
      • m.c.hrabia Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 15:11
        a jeżeli prymitywny ( jak ruski) chce to niech się wypisze z UE i NATO, prymitywom nikt nie zabroni.
        • m.c.hrabia Re: Pani ex ambasador Mosbacher... 15.03.22, 15:13
          oczywiście suweren

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka