buldog2 10.06.22, 09:04 PIS protestuje przeciw nazywaniu Morawieckiego patologicznym kłamcą. Wiadomo że Morawiecki jest kłamcą. Zatem jakiego rodzaju, jakim kłamcą Morawiecki jest? ludzikow i spółka do odpowiedzi, już! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manhu Re: Jakim kłamcą jest Pinokio? 10.06.22, 14:09 Skutecznym? Ostatnio kłamał skutecznie w Sejmie o problemach Macrona z inflacją, no patrzmy: -inflacja PL 13,9%, Francja 5,2% (maj) -bazowa (bez Putina) PL 7,7%, Francja 2,8% (dane z kwietnia, bo PIS majowe ukrywa). Ile osób to wychwyciło? manhu? Bo o nikim innym nie słyszałem, pewnie było nas więcej, ale kłamliwy przekaz poszedł skutecznie, nie obalony ani w Sejmie ani w mediach. Tak samo skutecznie są kłamstwa o Putin-inflacji mimo, że to ok. 4-4,5% od dłuższego czasu, także w UE (choć nie Francji). Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 pytanie terminologiczne 10.06.22, 11:12 buldog2: > Zatem jakiego rodzaju, jakim kłamcą Morawiecki jest? Kompulsywne przeklinanie — zespół Tourette’a. Kompulsywne kradnięcie — kleptomania. Kompulsywne kłamanie — ? Jak to nazwać? Brakuje mi terminu. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: pytanie terminologiczne 10.06.22, 17:13 matylda1001 napisała: > Oszust? Łgarz? Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: pytanie terminologiczne 10.06.22, 17:41 stefan4 > Kompulsywne kłamanie — ? > > Jak to nazwać? Brakuje mi terminu. > Zespół Derbruck'a - wprowadzanie innych w błąd, niemożność oddzielenia prawdy od stworzonej przez siebie fantazji; przy czym stawianie siebie zawsze w korzystnym świetle Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: pytanie terminologiczne 10.06.22, 17:56 margit49 napisała: > Zespół Derbruck'a - wprowadzanie innych w błąd, niemożność oddzielenia prawdy > od stworzonej przez siebie fantazji; przy czym stawianie siebie zawsze w korzy > stnym świetle Pierwsza i ostatnia część diagnozy oczywista, ale czy on sam nie potrafi oddzielić prawdy od stworzonej przez siebie fantazji? Tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: pytanie terminologiczne 10.06.22, 18:09 stefan4: > Kompulsywne kłamanie — ? > > Jak to nazwać? Brakuje mi terminu. margit49: > Zespół Derbruck'a Dzięki serdeczne! Tego właśnie potrzebowałem. Jest nawet w Wikipedii z kikoma synonimami: Pseudologia (inaczej pseudologia fantastica, mitomania, kłamstwo patologiczne, zespół Delbrücka [...]) - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Jakim kłamcą jest Pinokio? 10.06.22, 16:17 Oni wszyscy należą do kategorii cwany bęcwał. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Jakim kłamcą jest Pinokio? 10.06.22, 17:29 Niestety, jest skutecznym kłamcą. Jako dowód, to PIS jeszcze rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a jakie to ma znaczenie ? 10.06.22, 17:33 tylko niemowy nie klamia (jezykiem - bo moga klamac gestami) ale wole klamstwa od wodolejstwa. kiedys sluchalem mojego ulubienca - Grzesia Schetyny. gadal 15 minut bardzo sie staral - by mowic i... nic nie powiedziec. i to mu sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: a jakie to ma znaczenie ? 10.06.22, 18:07 kiedys sluchalem mojego ulubienca - Grzesia Schetyny. ale najpierw wychlałem 1/2litra borygo Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: a jakie to ma znaczenie ? 10.06.22, 18:14 m.c.hrabia napisał: > kiedys sluchalem mojego ulubienca - Grzesia Schetyny. > > ale najpierw wychlałem 1/2litra borygo Uwazasz, ze Grzesio belkotal tak po pijaku ? Odpowiedz Link Zgłoś
piq lustracyjnym,... 10.06.22, 18:07 ...nie darmo ma w papierach "zabezpieczenie" przez Inspektorat II WUSW we Wrocławiu, czyli faktycznie Biuro Studiów SB MSW, podległe bezpośrednio Moskwie. Góvvno mnie obchodzi, że był wtedy nastolatkiem. Coś dla niego mieli, że odgonili inne peerelowskie służby. To "zabezpieczenie" wyjaśniałoby karierkę tawariszcza Morawieckiego juniora i jego szybki awansik w PiSie ze stanowiska doradcy Tuska. W końcu prezes Kaczyński też ma "zabezpieczenie", tylko z samej centrali. A poza tym jest synem oszusta, który bezczelnie okradł człowieka na 150 tys. zł. Co najmniej tego jednego. Odpowiedz Link Zgłoś