Dodaj do ulubionych

wolność dla chrześcijan w Polsce

12.12.22, 12:34
Jak powszechnie wiadomo w Polsce chrześcijanie a konkretnie katolicy maja problemy z wolnoscią słowa w zakresie wyrażania opinii na temat aborcji,zwiazków homoseksualnych,transseksualizmu,paseksualizmu.
I żeby ciemiężony lud parafialny miał zagwarantowaną wolność do wyrażania tych poglądów nalezy uchwalic ustawę.Autorem i promotorem tego bełkotu i tych bredni jest niejaki Marcin Warchoł (zbieżność nazwisko z działalnością przypadkowa),niedoszły prezydent Rzeszowa.Nowa ustawa ma gwarantować polskim katolikom,z chrześcijaństwem to oni mają niewielki związek, wolność do wyrażania opinii.
Takiej hucpy dawno nie było.
Oczywiście to nie jest przypadek.Wybory coraz bliżej.Klęska ziobrowych miernot coraz większa. No to wywołamy wojnę religijną.
Nie przeżegnasz się przechodząc obok kościoła- będziesz siedział. Do Iranu blisko,coraz bliżej.
Obserwuj wątek
    • j-k falszywy, bo mylacy tytul wontku 12.12.22, 12:56
      99venus napisał:
      > Jak powszechnie wiadomo w Polsce chrześcijanie a konkretnie katolicy maja probl
      > emy z wolnoscią słowa w zakresie wyrażania opinii na temat aborcji,zwiazków hom
      > oseksualnych,transseksualizmu,paseksualizmu.

falszywy, bo mylacy tytul wontku

pisz od razu o katolikach, a nie o wszystkich chrzescijanach.

jestem chrzescijaninem, a konkretnie ewangelikiem i nie mam z powyzszymi tematami zadnego problemu.

• 99venus Re: falszywy, bo mylacy tytul wontku 12.12.22, 13:33
        W tej sprawie zwróć się do Warchoła. To on używa tego określenia. Na początku pierwszego zdania wątku zwróciłem na to uwagę.
        ps. pisz zawsze po powolnym przeczytaniu i zrozumieniu treści.
        • j-k Re: falszywy, bo mylacy tytul wontku 12.12.22, 13:42
          o.k.
          ale w takim razie powinienes napisac, ze to nie Twoje slowa - tylko cytat ze slow owego pana.
          • pies.na.czarnych Re: falszywy, bo mylacy tytul wontku 12.12.22, 14:03
            Jeszcze raz Jasiu. 99venus napisał: > Autorem i promotorem tego bełkotu i tych bredni jest niejaki Marcin Warchoł...
            • j-k nadal falszywy, bo mylacy tytul wontku 12.12.22, 14:09
              pies.na.czarnych napisała:
              > Jeszcze raz Jasiu. 99venus napisał: > Autorem i promotorem tego bełkotu
              > i tych bredni jest niejaki Marcin Warchoł...

nadal dzeicino - falsz.

napisal to dopiero po moim upomnieniu.

w wontku otwarcia tego nie napisal - a za zatem podal celowo (bo nie posadzam go o niechlujstwo myslowe)

- tendencyjny, bo mylacy tytul
              • weteran-czasu Re: nadal falszywy, bo mylacy tytul wontku 12.12.22, 14:14
                doktorze j-k,
                wyjaśnij wszystkim w Polsce co to jest wontek?
                • szwampuch58 Re: nadal falszywy, bo mylacy tytul wontku 12.12.22, 14:17
                  Helga nabity jak stodola,poniedzialek przeciez
                • j-k nosz wlasnie: 12.12.22, 14:18
                  weteran-czasu napisał:
                  > doktorze j-k,
                  > wyjaśnij wszystkim w Polsce co to jest wontek?

wyjasnialem to juz ze 100 razy: - to pisownia fonetyczna.

piszemy: juz - a muvimy : jusz.

piszemy watek - a muvimy: wontek.

cos pomoglem ?

- czy mam dodac: - won za Don ? :)

• weteran-czasu Re: nosz wlasnie: 12.12.22, 14:23
                    Powinieneś dokonać sobie inwentaryzacji a następnie utylizacji trocin pod sufitem.
                    • j-k i nadal nosz wlasnie: 12.12.22, 14:30
                      weteran-czasu napisał:
                      > Powinieneś dokonać sobie inwentaryzacji a następnie utylizacji trocin pod sufit
                      > em.

mam lepsze pomysly: trocinami pale w piecu zwanym KOZA - z pozytkiem dla temperatury pomieszczenia:

- co i tobie polecam:
                      .
                      www.olx.pl/d/oferta/stary-piecyk-koza-stark-schwach-piec-CID628-IDMp7v0.html
                  • 99venus Re: nosz wlasnie: 12.12.22, 17:20
                    Dziwne ale ja tak nie mówię.Dlaczego chcesz za Don?
                    • j-k masz problem. 12.12.22, 18:00
                      99venus napisał:
                      > Dziwne ale ja tak nie mówię. Dlaczego chcesz za Don?

to pierwsza (zagraniczna) rzeka, ktora Ukry chcialyby osiagnac.

dlaczego mam im (jej) zalowac ? :)
              • pies.na.czarnych Re: nadal falszywy, bo mylacy tytul wontku 12.12.22, 14:22
                > w wontku otwarcia tego nie napisal

Jesteś Jasiu tego pewny? Proponuję najpierw wizytę u okulisty i dopiero wróć na "foro".
                • j-k ja proponuje spojrzec raz jeszcze na tytul wontku: 12.12.22, 14:27
                  ja proponuje spojrzec raz jeszcze na tytul wontku:

- wolność dla chrześcijan w Polsce

autor wontku - nie borac tytulu w cudzoslow - jasno sugeruje, ze sie pod tym tytulem podpisuje.

co w praktyce oznacza celowe przeklamanie - czyli manipulacje.
                  • pies.na.czarnych Re: ja proponuje spojrzec raz jeszcze na tytul wo 12.12.22, 14:32
                    Jasiu dorosły człowiek przyznaje się do błędu, a nie brnie w typowe odwracanie kota ogonem. Przeproś i nie grzesz więcej :)
                    • j-k Re: ja proponuje spojrzec raz jeszcze na tytul wo 12.12.22, 14:38
                      > Jasiu dorosły człowiek przyznaje się do błędu, a nie brnie w typowe odwracanie
                      > kota ogonem. Przeproś i nie grzesz więcej :)

zglos sie z ta propozycja - do manipulanta o nicku: venus.

jak to trudno przyznac sie do celowej manipulacji, conie ?
                      • pies.na.czarnych Re: ja proponuje spojrzec raz jeszcze na tytul wo 12.12.22, 14:51
                        Plączesz się w zeznaniach. Najpierw piszesz, że nie ma tego zdania w wątku założycielskim, później kręcisz coś o tytule...:((((
                        Jasiu nie grzesz!!!!!
                        • jureek Re: ja proponuje spojrzec raz jeszcze na tytul wo 12.12.22, 14:56

> Plączesz się w zeznaniach. Najpierw piszesz, że nie ma tego zdania w wątku zało
                          > życielskim, później kręcisz coś o tytule...:((((

No bo Jasiu tylko tytuł przeczytał. To i tak dużo w stanie upojenia. Więc proponuję to docenić, a nie napadać na biednego Jasia, że całego posta nie przeczytał. To jest kopanie leżącego xD
                          • pies.na.czarnych Re: ja proponuje spojrzec raz jeszcze na tytul wo 12.12.22, 15:11
                            :)
                      • 99venus Re: ja proponuje spojrzec raz jeszcze na tytul wo 12.12.22, 17:25
                        Jestem człowiekiem cierpliwym i dobrze wychowanym ale nie przesadzaj.
                        Jak piszesz o manipulacji to uzasadnij. I jako protestant przypomni sobie o zasadach swojej wiary i przestań kłamać i judzić.
                        • 99venus Re: ja proponuje spojrzec raz jeszcze na tytul wo 12.12.22, 17:28
                          oczywiście odpowiedź adresowana do j-k
                        • j-k dziecino. 12.12.22, 18:02
                          99venus napisał:
                          I jako protestant przypomni sobie o zasadach swojej wiary i przestań kłamać i judzić.

dziecino.
                          - to ty judzisz.
                          ja cie tylko delikatnie wysmiewam.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
      • ktos_z_kosmosu Re: falszywy, bo mylacy tytul wontku 13.12.22, 21:53
        Że się wtrącę

>j-k napisał:

> pisz od razu o katolikach, a nie o wszystkich chrzescijanach.

Dyć nie pisał o wszystkich chrzczonych.
        Cytuję z wytłuszczeniem
        "Nowa ustawa ma gwarantować polskim katolikom, Z CHRZEŚCIJAŃSTWEM TO ONI MAJĄ NIEWIELKI ZWIAZEK".

> jestem chrzescijaninem, a konkretnie ewangelikiem

Wszyscy mamy jakiegoś fioła.
        Mniejszy, czy większy, ale fioł.
        Czyli nie przejmuj się. Wszyscy pójdziemy do nieba.
        Szkoda tylko, że niektórzy niebo mogą mieć już teraz na ziemi, ale wierząc bałwanom w bałwany mają piekło.
    • oszol-lom-z-rm Re: wolność dla chrześcijan w Polsce 12.12.22, 18:39
      Czas najwyższy za kratki was wsadzić bezbożniki jedne!
      • 99venus Re: wolność dla chrześcijan w Polsce 12.12.22, 21:17
        Biedny oszołku,czasy Inkwizycji już dawno minęły.Nie zauważyłeś?.Ale pisz,pisz.Utwierdza to mnie w przekonaniu, o waszej ciemnocie i ograniczeniach mentalnych.
      • sverir Re: wolność dla chrześcijan w Polsce 15.12.22, 19:39
        " Czas najwyższy za kratki was wsadzić bezbożniki jedne!"

Osioł, Ty będziesz pierwszy za kpiny z religii, na którą się powołujesz.
    • oszol-lom-z-rm Re: wolność dla chrześcijan w Polsce 15.12.22, 14:06
      Trzeba uczyć ludzi kultury
      • 99venus Re: wolność dla chrześcijan w Polsce 15.12.22, 17:05
        Możesz zacząć od Terleckiego.
    • pies.na.czarnych Re: wolność dla chrześcijan w Polsce 15.12.22, 18:00
      :)))))

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/319326456_3435392776673840_2310740569431280852_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=cKnLkmdRibcAX9cnUoM&tn=IXK2djrJzeYcTxd7&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfBrsRlmtQ3auSAZfGCOji7gAIlSHlT0coR_FSysIVzi5w&oe=639F8D1F
      • yoma Re: wolność dla chrześcijan w Polsce 15.12.22, 18:04
        🤣🤣🤣

Nie wiedziałam, że Złe może ukrywać się w soli. Człowiek się uczy całe życie. Po ile to? :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka