Dodaj do ulubionych

Zdeprawowani przez PRL

IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 10.11.04, 03:54
Wszystkie afery, jakie wyszły na jaw w ostatnich latach, wyrosły na styku
biznesu z administracją państwową. Ludzie lewicy są w nie uwikłani dlatego, a
w każdym razie w pierwszym rzędzie dlatego, że są zdeprawowani przez PRL.
Obserwuj wątek
    • Gość: Montero Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.sympatico.ca 10.11.04, 06:02
      A to ci surpriza, hehe!
      1. Stella Maris to tez twor SLD-e?
      2. Czy Kulczyk nie robil geszeftow z panstwem za czasow AWS?
      3. Czy tzw. "uklad warszaski" to czasem nie PO czyli odpady z AWS?
      To spoleczenstwo jest przezarte rakiem korupcji nie od kilku lat, ale juz od kilku stuleci. Jesli
      dobrze pojdzie to za kilka pokolen moze sie zmienic na lepsze! Grecja jest w Unii juz od ladnych
      paru lat, a tam tez bez lapowki nic sie nie da zalatwic ... smutne!
      • Gość: Anna Kozlowska Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.sympatico.ca 15.11.04, 03:23
        Jankovski musi odejsc!
    • Gość: Misztalski Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.sympatico.ca 10.11.04, 14:07
      Milej lekturki:
      www.republika.pl/xyz234/2002WYPRZEDAZ.htm#Jak%20do%20tego%20dosz?o1
    • Gość: Kaszanka Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.sympatico.ca 11.11.04, 03:17
      90% przetargow na remonty drog i mostow w Pomrocznej jest "ustawionych" ... zenada!
    • minotaurus Re: Zdeprawowani przez PRL 15.11.04, 03:46
      to nonsens! po prpstu w PRL do wladzy garnely sie zlodzieje, tak jak teraz i
      wszedzie.
      • Gość: Marchewka Gruszka wiedzial o teczce Kapusty? IP: *.sympatico.ca 21.11.04, 16:08
    • Gość: Mariner Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.04, 16:10
      Obawiam się, że nie tylko ludzie lewicy zostali zdeprawowani przez PRL. To
      znacznie cięższa choroba.
      M.
    • p.smerf Re: Zdeprawowani przez PRL 21.11.04, 16:12
      > Wszystkie afery, jakie wyszły na jaw w ostatnich latach, wyrosły na styku
      > biznesu z administracją państwową. Ludzie lewicy są w nie uwikłani dlatego, a
      > w każdym razie w pierwszym rzędzie dlatego, że są zdeprawowani przez PRL.

Ciekawe. Nie wiedziałem, że PRL zdeprawowało cały świat oraz Twoją Amerykę. 90
      proc afer na całym świecie wyrasta na styku również w krajach, w których o
      lewicy nikt nigdy nie słyszał
      • papierz Re: Zdeprawowani przez PRL 21.11.04, 17:24
        www.rogers.com to firma z Kanady (moze to Kaszanka?)
      • Gość: Mariner Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.04, 19:11
        Nie wiem dlaczego Ameryka jest moja?
        Ale podziwam Twoje dobre samopoczucie.
        M.
        • p.smerf Re: Zdeprawowani przez PRL 21.11.04, 19:48
          > Nie wiem dlaczego Ameryka jest moja?

No dobra, niech Ci będzie, że nie Twoja. Źle spojrzałem na adres.

> Ale podziwam Twoje dobre samopoczucie.

Nie ma co podziwiać. A dlaczego miałby mieć złe? Bo kupa oszołomów wrzeszczy, że
          Rzeczopolita upada? Dla mnie nie tylko nie upada ale nawet nadspodziewanie
          dobrze się rozwija. A że są "błędy i wypaczenia"? A gdzie ich nie ma? Trzeba
          sobie pooglądać trochę telewizji zagranicznych, poczytać trochę innej prasy i
          natychmiast poprwi Ci się humor.
          • Gość: Mariner Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.04, 20:30
            Tak się składa, że większość zycia spedziłem za granicaą (mój nick). I ja wcale
            nie uważam,że jest tak źle jak o tym się powszechnie sądzi. Cały czas usiłuję
            powiedzieć, że czeka nas długi proces cywilizacyny. To co śwait juz pszeszedł,
            a nam dane jest od niedawna tą drogę przechodzić.
            M.
            • Gość: Kaszanka Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.sympatico.ca 21.11.04, 20:48
              Daleka to droga, companero!
            • p.smerf Re: Zdeprawowani przez PRL 21.11.04, 21:37
              >. Cały czas usiłuję
              > powiedzieć, że czeka nas długi proces cywilizacyny. To co śwait juz pszeszedł,
              > a nam dane jest od niedawna tą drogę przechodzić.

To się cieszę, że się zgadzamy. Mamy długą drogę i kupę roboty i dlatego wkurza
              mnie, gdy ludzie zaczynają wierzyć w jakąś cudowną drogą na skróty. Przemianuje
              się III RP na IV i będzie jak w niebie.
              • Gość: Kaszanka Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.sympatico.ca 21.11.04, 21:43
                A do nieba jak wiadomo bilety sprzedajom te same czarne ku.. ... wanka wstanka?
              • Gość: Mariner Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.04, 08:05
                Kiedyś, bodaj Mrożek podał receptę jak podnieść rangę portów polskich.
                Zaproponował przemianowanie kapitanatów portów na admirałaty portów!
                To samo jest z którymś kolejnym numerów RP
                M.
          • Gość: Kaszanka Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.sympatico.ca 22.11.04, 06:52
            Zacznij lekturem od ND!
    • Gość: lewak Bagsik tez? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:55
      przekrety robia po prostu nieuczciwi ludzie i nie ma to nic wspolnego z
      partyjna przynaleznoscia i przeszloscia PRL
    • Gość: asia Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 21:26
      Szeremietiewa, Dębskiego, Alota, prywatyzatorów takich jak Lewandowski,
      Piskorski, Wąsacz itd, też sqrwiła PRL? A Gocłowskich, Jankowskich, Rydzykow,
      to kto? - PZPR? Puknij się w pustą głowę dziecko i nie zawracaj bzdetami innym
      czterech liter.
      • Gość: Kaszanka Re: Zdeprawowani przez PRL IP: *.sympatico.ca 21.11.04, 21:32
        PRL-bis to ideal place for tzw. przekrent ... Polnische Wirtschaft, hehe!
        Ameryka Lacinska tez jest O.K. ale lepszy klimat und muchachas!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka