Dodaj do ulubionych

Pytanie o ciemnotę w naszym Kraju.

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 19:27
Czy ktoś mi sensownie wytłumaczy, skąd się biorą w Polsce antysemici (skoro
Zydów w Polsce jest może najwyżej 50000), antyglobaliści (starający się
zniszczyć młody polski "kapitalizm" i "wolny rynek", z którego dobrodziejstw
jeszcze nie zdążyliśmy nawet skorzystać), Lepperopodobni, PSL-owcy oraz
Łopuszańscy (protestujący przeciw UE, do której nie wiadomo kiedy i czy wogóle
wejdziemy a która akurat rolnictwu gwarantuje ogromne dopłaty kosztem nas,
zwykłych miastowych podatników), natchnieni słuchacze Radia Maryja (znający
jedynie słuszną i prawdziwą drogę do zbawienia, bo za przewodem ojca Rydzyka,
całowanego publicznie przez 1/5 naszych wybrańców w Sejmie RP w rękę,
plujących na UE i innych inaczej myślących, nawet na kolesiów z "S", gdzie
Poseł Bender głosujący, łamiąc obowiązujące wtedy prawo i naszą moralność, w
Radzie Państwa w 1981r. za wprawadzeniem stanu wojennego teraz nagle jest
niezłomnym autorytetem moralnym) o ks. Jankowskim już nawet nie wspomnę.
Czy ktoś zna odpowiedż, a może ja jestem jakiś porąbany?
Obserwuj wątek
    • Gość: Misza Re: Pytanie o ciemnotę w naszym Kraju. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 19:51
      Gość portalu: Misza napisał(a):

> Czy ktoś mi sensownie wytłumaczy, skąd się biorą w Polsce antysemici (skoro
      > Zydów w Polsce jest może najwyżej 50000), antyglobaliści (starający się
      > zniszczyć młody polski "kapitalizm" i "wolny rynek", z którego dobrodziejstw
      > jeszcze nie zdążyliśmy nawet skorzystać), Lepperopodobni, PSL-owcy oraz
      > Łopuszańscy (protestujący przeciw UE, do której nie wiadomo kiedy i czy wogóle
      >
      > wejdziemy a która akurat rolnictwu gwarantuje ogromne dopłaty kosztem nas,
      > zwykłych miastowych podatników), natchnieni słuchacze Radia Maryja (znający
      > jedynie słuszną i prawdziwą drogę do zbawienia, bo za przewodem ojca Rydzyka,
      > całowanego publicznie przez 1/5 naszych wybrańców w Sejmie RP w rękę,
      > plujących na UE i innych inaczej myślących, nawet na kolesiów z "S", gdzie
      > Poseł Bender głosujący, łamiąc obowiązujące wtedy prawo i naszą moralność, w
      > Radzie Państwa w 1981r. za wprawadzeniem stanu wojennego teraz nagle jest
      > niezłomnym autorytetem moralnym) o ks. Jankowskim już nawet nie wspomnę.
      > Czy ktoś zna odpowiedż, a może ja jestem jakiś porąbany?

Przepraszam za zamiesznie! Znam już odpowiedż. Społeczeństwo mamy bardzo
      zacofane. Chlubnym wyjątkiem są internauci (nie wszyscy). W kraju, gdzie kilka
      procent kształciło się w szkołach wyższych a reszta nawet nie wie co to znaczy,
      to normalka. Gdzie bandyci nazywają się kibicami, policja bawi się w łapanie- bez
      skutku- Wieczerzaka zamiast najbardziej dokuczliwych przestępców a sądy są tak
      liberalne, że wyznaczają kaucję tak niską,iż dla tego faceta to tyle co splunąć,
      to o czym ja mam mówić. Jestem porąbany.

• Gość: gomez Re: Pytanie o ciemnotę w naszym Kraju. IP: *.solutions.net.pl 23.07.01, 20:24
        tez mi sie to nasze panstwo nie podoba.nabiore jednak optymizmu jesli po
        wyborach na lawach poselskich nie zobacze choc paru mord znajomych az do
        bolu.jesli te mordy nadal tam beda to biada nam .oznaczac to bedzie ze nasz
        narod niczego sie nie jest w stanie nauczyc
      • Gość: Ciemniak Re: Pytanie o ciemnotę w naszym Kraju. IP: 32.100.165.* 24.07.01, 07:45

A moze tak zapytamy sie kto do tego stanu doprowadzil:ciemnota czy jasnota?Na
        pewno komunisci,a po?Przybylo:szkol {nauka ma sie coraz lepiej dzieci po szkolach
        juz dawno nie gloduja},miejsc pracy,dochodow,szpitali{pielegniarki zarabiaja
        lepiej od radnych}.Chlopu doplacaja do produkcji i dlatego spokojnie radzi sobie
        z unia.Mlodzi ludzie maja perspektywy,moga np bez obaw zakladac rodziny{mieszkan
        juz nikt nie kupuje bo za duzo},nie musza juz za praca do hameryki.Na ulicach
        jest coraz bezpieczniej{ Niestety P i S dziala}.Gospodarka rozpalona do bialosci
        i odpowiedzialnie nastawiona na export.Nie jestesmy wiec dla nikogo rynkiem
        zbytu.Obcy kapital zdrowo zainwestowal{np hipermarkiety},placi podatki{dlatego my
        mamy miejsze}.Sa co prawda wyjatki chorych inwestycji np Dewo,ala to sie paliwem
        i prawem dobije.Cos tam niewiele ale trafnie sprzedalismy w odpowiedzialne, dobre
        i przyjacielskie rence.No ale za to pobudowalismy autostrady,melioracja kraju
        zakonczona{juz nie zaleje}.Miliony poszly na zlodz tfu przepraszam chcialem
        powiedziec na badania naukowe instytuty itp no bo to przyszlosc.Dlug oczywiscie
        splacony, budzet na plusie i to jak.Mysle,ze dopiero teraz jest z czego zaplacic
        odszkodowania tym ofiarom.{mam jozef,aaa, pozef gotowy}.No sa i mankamenty:za
        wolno prywatyzuja, pola, lasy,gory, doliny, poczte{choc przygotowana},sluzbe
        zdrowia,straz pozarna,policje, wojo.Co jeszcze ?muzea ,teatry,szkoly,ulice
        {kamienicei i tak nie nasze}urzedy wojew i rad min,polac prez,flage narodowa i
        obywateli.A jak tak dalej pojdzie to bedzie dobrze , gdy sie tylko Rydzykach i
        Leperach skonczy.

• Gość: Indris Próba odpowiedzi IP: *.ibspan.waw.pl 23.07.01, 20:52
      Czy czasem nie uważasz za ciemnotę wszystkich myślących inaczej niż TY ? Lepper, Rydzyk,
      antyglobaliści, to są zjawiska RÓŻNE. Wspólne mają TYLKO jedno: sprzeciw wobec tego co nasze
      elity nazwały kapitalizmem i demokracją A skąd ten sprzeciw (nie tylko polski: patrz Genua) ? Stąd, że
      wszyscy mieli tzw komuny dosyć, ale każdy sobie wyobrażał inaczej to, co będzie PO. I znakomita
      większość rozczarowała się. Jak śpiewała Anja Orthodox w wyborczej piosence Ikonowicza: "To
      INACZEJ miało być przyjaciele".
      • Gość: Crotalus Re: Próba odpowiedzi IP: 157.25.121.* 24.07.01, 12:58
        Gość portalu: Indris napisał(a):

> Czy czasem nie uważasz za ciemnotę wszystkich myślących inaczej niż TY ? Leppe
        > r, Rydzyk,
        > antyglobaliści, to są zjawiska RÓŻNE. Wspólne mają TYLKO jedno: sprzeciw wobec
        > tego co nasze
        > elity nazwały kapitalizmem i demokracją A skąd ten sprzeciw (nie tylko polski:
        > patrz Genua) ? Stąd, że
        > wszyscy mieli tzw komuny dosyć, ale każdy sobie wyobrażał inaczej to, co będzie
        > PO. I znakomita
        > większość rozczarowała się. Jak śpiewała Anja Orthodox w wyborczej piosence Iko
        > nowicza: "To
        > INACZEJ miało być przyjaciele".

Tak inaczej. Naród myślał, że im na głowę spadnie pare ton złota za darmo i
        wszyscy będą pić ambrozje nic nie robiąc. Ale tu trzeba nagle spłacic zagraniczne
        długi i pracować na PKB.
    • Gość: vivi Dla kogo Bender jest autorytetem? IP: *.man.bialystok.pl 23.07.01, 22:30
      przecież to stary, psychiczny człowiek.
    • Gość: JK Nie wymieniłeś antypolonistów. IP: 217.153.50.* 24.07.01, 13:00
      Nie jesteś porąbany. Jesteś monotematyczny. Stale i w kółko o antysemitach.
      Jeden mówi, że Żydów jest w Polsce x drugi, że y. Co mnie to obchodzi ilu ich
      jest. Niech sobie będą. Język jest w Polsce znany, ten urzędowy. Nazwa państwa
      też. Więc chyba nie ma problemów ?
      • Gość: emem Re: Nie wymieniłeś antypolonistów. IP: *.ts.pl 24.07.01, 19:01
        cos cie chyba zabolalo - czyzbys byl antysemita?
        JK jestes niepoprawny
    • Gość: TLUK Re: Pytanie o ciemnotę w naszym Kraju. IP: *.hud.gov 24.07.01, 14:56
      Co za intersujaca konkluzja.
      Piszacy te zdanie widzi przez pryzmat swoich problemow.
      Gdybu udal sie Niemiec, USA, as nawet na Kube to by znalazl
      nie mniej ciemniakow niz w Polsce.

Tyle tylko, ze ci ciemniacy w Niemczech czy USA zyja dobrze
      i panstwo ich szanuje. Na Kubie zmusza do poparcia wodza.

Poniewaz w Poolsce jest demokracja to widac jak na dloni
      kto jest ciemniak a kto nie, komu sie udalo a komu nie, kto ma twardy charakter
      a kto nie, kto jest oferma a kto nie, itd. Na Kubie tego nie zobaczysz poniewaz
      wodz ci zabezpieczy jedna pare spodni i butow na rok i wsystko bedzie cacy.

Jak nie podobaja ci sie polscy ciemniacy opusc Polske i jedz na Kube, tam wodz nie
      pozwoli ci byc ciemniakiem!

Na co czekasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka