Dodaj do ulubionych

Wczoraj BBWR dziś PO a jutro koło ratunkowe.

IP: *.legnica.dialog.net.pl 27.08.01, 17:18
Czy Pan Olechowski nie ma wstydu i honoru ,żeby tak lawirować na scenie
politycznej,żeby za wszelką cenę utrzymać się przy korycie.henry lubin
Obserwuj wątek
    • sceptyk Re: Wczoraj BBWR dziś PO a jutro koło ratunkowe. 27.08.01, 17:29
      Gość portalu: henry lu napisał(a):

> Czy Pan Olechowski nie ma wstydu i honoru ,żeby tak lawirować na scenie
      > politycznej,żeby za wszelką cenę utrzymać się przy korycie.henry lubin
      ---------------------

Kolego, nie bardzo wiem co rozumiesz przez slowo ''koryto''. Zapewniam Cie, ze
      Andrzej Olechowski jest fachowcem ekonomista i jest w stanie swietnie sie ze
      swego zawodu utrzymac. Jego wyprawy na obszary polityczne sa wynikiem li tylko
      jego ambicji politycznych i nie maja wiele wspolnego z ''dostepem do koryta''.

Musisz rozroznic, czy chodzi Ci o to, ze Andrzej Olechowski ma jakas wizje
      polityczna i w celu jej spelnienia potrzebuje, aby o nim bylo glosno, czy tez
      twierdzisz raczej, ze Olechowski pcha sie do polityki, aby sobie kieszenie
      napchac.

Poza tym, to ostatnio nie on lawiruje na scenie politycznej, ale ta scena
      lawiruje jakby wokol niego i jego 18% jakie dostal w wyborach prezydenckich.

• Gość: BBWR-PO Re: Wczoraj BBWR dziś PO a jutro koło ratunkowe. IP: *.chello.pl 27.08.01, 20:18
        sceptyk napisał(a):

> Gość portalu: henry lu napisał(a):
        >
        > > Czy Pan Olechowski nie ma wstydu i honoru ,żeby tak lawirować na scenie
        > > politycznej,żeby za wszelką cenę utrzymać się przy korycie.henry lubin
        > ---------------------
        >
        > Kolego, nie bardzo wiem co rozumiesz przez slowo ''''koryto''''. Zapewniam Cie, ze
        > Andrzej Olechowski jest fachowcem ekonomista i jest w stanie swietnie sie ze
        > swego zawodu utrzymac. Jego wyprawy na obszary polityczne sa wynikiem li tylko
        > jego ambicji politycznych i nie maja wiele wspolnego z ''''dostepem do koryta''''.
        >
        > Musisz rozroznic, czy chodzi Ci o to, ze Andrzej Olechowski ma jakas wizje
        > polityczna i w celu jej spelnienia potrzebuje, aby o nim bylo glosno, czy tez
        > twierdzisz raczej, ze Olechowski pcha sie do polityki, aby sobie kieszenie
        > napchac.
        >
        > Poza tym, to ostatnio nie on lawiruje na scenie politycznej, ale ta scena
        > lawiruje jakby wokol niego i jego 18% jakie dostal w wyborach prezydenckich.
        >

Pierdzielisz jak opętany!!!
      • Gość: Crotalus Re: Wczoraj BBWR dziś PO a jutro koło ratunkowe. IP: 157.25.121.* 28.08.01, 11:10
        sceptyk napisał(a):

> Gość portalu: henry lu napisał(a):
        >
        > > Czy Pan Olechowski nie ma wstydu i honoru ,żeby tak lawirować na scenie
        > > politycznej,żeby za wszelką cenę utrzymać się przy korycie.henry lubin
        > ---------------------
        >
        > Kolego, nie bardzo wiem co rozumiesz przez slowo ''''koryto''''. Zapewniam Cie, ze
        > Andrzej Olechowski jest fachowcem ekonomista i jest w stanie swietnie sie ze
        > swego zawodu utrzymac. Jego wyprawy na obszary polityczne sa wynikiem li tylko
        > jego ambicji politycznych i nie maja wiele wspolnego z ''''dostepem do koryta''''.
        >
        > Musisz rozroznic, czy chodzi Ci o to, ze Andrzej Olechowski ma jakas wizje
        > polityczna i w celu jej spelnienia potrzebuje, aby o nim bylo glosno, czy tez
        > twierdzisz raczej, ze Olechowski pcha sie do polityki, aby sobie kieszenie
        > napchac.
        >
        > Poza tym, to ostatnio nie on lawiruje na scenie politycznej, ale ta scena
        > lawiruje jakby wokol niego i jego 18% jakie dostal w wyborach prezydenckich.
        >

Dokładnie Sceptyku. Ludzie myślą, że politycy pchają się do polityki po to by
        dopchać się do koryta, a tak naprawdę chodzi im o możliwość decydowania i zmiany
        swoich wizji w realia. Na przykład Balcerowicz zgarnął by z trzy razy więcej w
        banku prywatnym niż w NBP. Czy on robi to dla pieniędzy?

• Gość: jajacek Re: Olechowski-komunistyczny aget IP: *.kabel.telenet.be 28.08.01, 12:18
          Jakos wszyscy zapomieli ,ze Olechowski byl komunistycznym agetem.
          Amnezja?
          • sceptyk Re: Olechowski-komunistyczny aget 28.08.01, 12:47
            Nie jest moja misja zyciowa wybielanie przeszlosci Olechowskiego. Niemniej
            jednak ten ''bialy wywiad'' (czyli sporzadzanie analiz ekonomicznych w oparciu o
            ogolnie dostepne materialy) jest stosunkowo niewielkim grzechem wobec tego co
            wielu popelnilo w przeszlosci. On nawet w pzpr nie byl. I sadze, ze ponad
            ''bialy wywiad'' to wiecej nie robil, gdyz jesli by robil to by to podczas
            przeswietlania przed wyborami prezydenckiemi ujawniono.
            Na pewno nie gral z Alganowem w tenisa ani nie zlopal z nim, lub jego kolegami
            wody.
            • Gość: BBWR-PO Re: Olechowski-komunistyczny aget IP: *.chello.pl 28.08.01, 22:45
              sceptyk napisał(a):

> Nie jest moja misja zyciowa wybielanie przeszlosci Olechowskiego. Niemniej
              > jednak ten ''''bialy wywiad'''' (czyli sporzadzanie analiz ekonomicznych w oparciu
              > o
              > ogolnie dostepne materialy) jest stosunkowo niewielkim grzechem wobec tego co
              > wielu popelnilo w przeszlosci. On nawet w pzpr nie byl. I sadze, ze ponad
              > ''''bialy wywiad'''' to wiecej nie robil, gdyz jesli by robil to by to podczas
              > przeswietlania przed wyborami prezydenckiemi ujawniono.
              > Na pewno nie gral z Alganowem w tenisa ani nie zlopal z nim, lub jego kolegami
              > wody.

Wchodzisz, widzę, bez wazeliny. A niby jesteś Sceptyk,
              a ty jesteś ... Przeczytaj, po usunięciu pierwszej i ostatniej literki!
              Brawo, już wiesz!?
              • sceptyk Re: Olechowski-komunistyczny aget 29.08.01, 11:52
                Kolego, ale wytlumacz mi, dlaczego mialbym jakos specjalnie ubiegac sie o
                wzgledy A. Olechowskiego? Natomiast napisalem co wiedzialem o nim. W odpowiedzi
                dwoch dyskutantow (Ciebie wlaczajac) staralo sie obrzucic mnie blotem. Zrobili
                to nieumiejetnie, gdyz na moje argumenty odpowiedzieli wyzwiskami. Co
                oczywiscie utwierdza mnie w przekonaniu, ze mialem racje, bo gdyby bylo inaczej
                to polemisci uzyli by rzeczowej argumentacji by przekonac mnie i innych
                czytelnikow tego watku.
                Natomiast co do figli z moim nickiem - sam bym sie chetnie posmial. Ale wpierw
                musze zrozumiec. Ze niby jestem cep? No nie, bo sceptyk bez pierwszej i
                ostatniej litery to jest ''cep ty'', a nie ja. I to jest bardzo prawdopodobne.
                • Gość: Fryc Re: Olechowski-komunistyczny aget IP: 213.192.70.* 30.08.01, 02:18
                  Najgorsze w jet całej PO jest to, że jest to straszna zbieranina, coś jak AWS.
                  AWS przetrwało prawie całą kadencję sejmu tylko dlatego, że było u władzy.
                  Sądzisz, że PO długo będzie jednością jeśli nie będą mieli większości?
                  • sceptyk Re: do Fryca 30.08.01, 10:31
                    Kolego, nie wiem - odpowiem szczerze. Pamietajmy, ze istnieje cos takiego jak
                    proces formowania sie partii politycznych. To wszedzie trwalo dlugo. Miejmy
                    nadzieje, ze byc moze PO jest jakims kolejnym pozytywnym etapem w ksztaltowaniu
                    sie naszej sceny politycznej. Ale zgadzam sie - to zbieranina. Mysle jednak, ze
                    trzon PO przetrwa w nadchodzacej kadencji sejmu. Od UW glupsi nie sa, a stoja
                    mocniej na ziemi, chyba wiecej wiedza co sie w Polsce dzieje.
                    • Gość: Janek Re: do Sceptyka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.01, 17:46
                      Mądrze piszesz. Raczkowanie naszej młodej demokracji jest okresem, w którym
                      trudno o polityków bez przeszłości. Tuskowi też można by zarzucić, że przegrał
                      z Geremkiem itd. Partie musi ktoś stworzyć bo gotowców nikt nam nie podeśle.
                      Moja nadzieja tkwi w fakcie, że w większości partii / najmądrzejsza rzecz/
                      widać ludzi młodych, mądrych i wykształconych, którzy torują sobie drogę do
                      kariery. Karierę zrobią jak będą mądrze działać. Za 5- 1o lat stetryczałych
                      działaczy wymiotą do lamusa historii. Ich przeszłość będzie czysta. Nawet ze
                      styropianem nie będą mieli do czynienia. Taką mam nadzieję. Pozdrawiam. Szkoda,
                      że to dość daleka przyszłość.
    • Gość: fili Re: Wczoraj BBWR dziś PO a jutro koło ratunkowe. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 11:23
      Gość portalu: henry lu napisał(a):

> Czy Pan Olechowski nie ma wstydu i honoru ,żeby tak lawirować na scenie
      > politycznej,żeby za wszelką cenę utrzymać się przy korycie.henry lubin

Na razie to wszystkie wujki Bronki i Michniki lawirują z wściekłością wokół PO,
      kopią dołki i stosują blokadę medialną Olechowskiego. Te wszystkie wygłupy,
      billboardy za pieniądze podatnika, ekspresy "wolności" - trzeba nie mieć wstydu i
      honoru, żeby tak trzytmać się koryta za wszelką cenę. I tak nic nie pomaga (na
      szczęście).
    • Gość: robas Re: Wczoraj BBWR dziś PO a jutro koło ratunkowe. IP: *.asapsoftware.com 30.08.01, 17:11
      Olechowski mi osobiscie zbytnio nie przeszkadza, jest czlowiekiem majetnym, co
      mial zgarnac juz prawdopodobnie zgarnal bedac ministrem w kilku rzadach. Byc
      moze teraz mysli o swojej rodzinie. Poza tym, chyba rzeczywiscie ma ambicje,
      moze chce wejsc do historii.
      Boje sie natomiast pozostalych spadochroniarzy z UW i AWS. To w wiekszosci
      obecni prominenci, ktorzy zwietrzyli zmiane koniunktury, i oddalanie sie koryta
      po wyborach. Dlatego ochoczo wskoczyli na nowy wozek. Poza polityka, nie
      bardzo by istnieli, wiec chwytaja sie brzydko niczym tonacy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka