Dodaj do ulubionych

I znowu (pis) kaczyński kłamie

16.04.23, 09:07
obiecał prewencyjny skup zboża, tylko gdzie ta swołocz to upchnie, magazyny pełne, chyba że dadzą każdej rodzinie po tonie zboża, niech se pizze pieką, czy te doopki sądzą że tego nikt nie policzy?
Rolnicy nie dali się wsadzić na końskie shit, i dalej protestują, bo swołocz ma nadzieje iż pisie mają pamięć jak złote rybki, trzy sekundy i pamięć czysta, i na nich zagłosują.
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 10:07
      Ani Kaczyński ani PiS nie kłamie. Rolnicy dokładnie to policzyli. Skłamał tylko raz Kowalczyk w zeszłym roku. Bo jeśli chodzi o przechowywanie to jakiż to problem? Płonęły wysypiska śmieci to i zboże może.
      • m.c.hrabia Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 10:16
        psychol żoliborski kłamał,kłamie i będzie kłamał.
        • oby.watel Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 10:38
          Rolnicy tego nie potwierdzają. Jeden przekonywał, że Kaczyński nie wiedział, bo jakby wiedział, to by nie dopuścił. No i miał rację — Kaczyński nie wiedział, a jak się dowiedział, to nie dopuścił.
          • czan-dra Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 10:57
            A skąd masz takie wiadomości?
            Słyszałem rolników protestujących w Szczecinie, i mówili zupełnie co innego niźli ty.
            Czego kaczyński nie dopuścił?
            Co za stek bzdur, bez sensu, bez składu, może napisz jeszcze raz i trochę jaśniej?
            • oby.watel Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 11:38
              czan-dra napisał:

> A skąd masz takie wiadomości?
              > Słyszałem rolników protestujących w Szczecinie, i mówili zupełnie co innego niź
              > li ty.
              > Czego kaczyński nie dopuścił?
              > Co za stek bzdur, bez sensu, bez składu, może napisz jeszcze raz i trochę jaśni
              > ej?

Należy rozumieć, że jeśli o czymś nie słyszałeś, to to nie istnieje? Niestety, bywają i tacy, którzy słyszą nie tylko to, co chcą usłyszeć. No i rozumieją co słyszą.
              • czan-dra Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 11:41
                I tobie kaczyński dopuścił do słuchania?
                Bez urazy, ale czy ty po wczorajszym wyskoku czujesz się dobrze?
                Nadal nie rozumiem, słyszałem rolników protestujących, czy nie słyszałem i uwierzyłem, a może nie słyszałem a a zrozumiałem, lub odwrotnie?
                • oby.watel Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 12:01
                  czan-dra napisał:

> I tobie kaczyński dopuścił do słuchania?

Chętnie odpowiem, ale niestety nie rozumiem pytania.

> Bez urazy, ale czy ty po wczorajszym wyskoku czujesz się dobrze?

O jakim wyskoku mowa?

> Nadal nie rozumiem, słyszałem rolników protestujących, czy nie słyszałem i uwie
                  > rzyłem, a może nie słyszałem a a zrozumiałem, lub odwrotnie?

Nie wiem czy słyszałeś i zrozumiałeś. To, o czym pisałem miało miejsce i nie tylko ja to słyszałem. Jeśli nie jesteś w stanie uwierzyć dopóki nie usłyszysz na własne uszy, to poszukaj relacji z tamtego dnia.
                  • czan-dra Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 12:17
                    Napiszę jeszcze raz i może zrozumiesz, słyszałem wypowiedzi rolników protestujących w Szczecinie i wiem co mówili, zrozumiałem, bo używali słów znanych mi, zarzucasz mi że nie słuchałem, czy nie zrozumiałem, bo już się gubię.
                    • oby.watel Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 12:29
                      czan-dra napisał:

> Napiszę jeszcze raz i może zrozumiesz, słyszałem wypowiedzi rolników protestują
                      > cych w Szczecinie i wiem co mówili, zrozumiałem, bo używali słów znanych mi, za
                      > rzucasz mi że nie słuchałem, czy nie zrozumiałem, bo już się gubię.

Sytuacja na chwile obecną wygląda tak: słyszałeś wypowiedzi rolników protestujących w Szczecinie i nie tylko wiesz co mówili, ale nawet zrozumiałeś o czym mówili. Czyli to już mamy ustalone. Do ustalenia pozostaje w takim razie o co Ci chodzi. Przypomnę, że napisałem:

> Rolnicy tego nie potwierdzają. Jeden przekonywał, że Kaczyński nie wiedział, bo
                      > jakby wiedział, to by nie dopuścił. No i miał rację — Kaczyński nie wiedział,
                      > a jak się dowiedział, to nie dopuścił.

Bądź łaskaw wskazać miejsce w którym cokolwiek Ci zarzucam, proszę. Przypomnieć co odpisałeś?
            • stasi1 Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 14:29
              Kiedyś w PRL mówiło się że Gierek był dobry tylko doradcy byli źli. Tak samo wczesniej o carze mowili. Car dobry tylko bojarzy źli. Tu wypowiedź była złośliwa że niby Kaczyński taki oderwany od świata
          • pies.na.czarnych Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 12:49
            oby.watel napisał:

> Rolnicy tego nie potwierdzają. Jeden przekonywał, że Kaczyński nie wiedział, bo
            > jakby wiedział, to by nie dopuścił. No i miał rację — Kaczyński nie wiedział,
            > a jak się dowiedział, to nie dopuścił.
            >

Aż jeden rolnik tak powiedział i to skłoniło cię do powiadomienia nas o tym tu na FK.
            • oby.watel Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 17:57
              pies.na.czarnych napisała:

> Aż jeden rolnik tak powiedział i to skłoniło cię do powiadomienia nas o
              > tym tu na FK.

Nie mogłem się nadziwić, że od dłuższego czasu ani razu się nie przyczepiłeś. Nareszcie się doczekałem. Czy zdradzisz dlaczego nie poczekałeś aż czterdziestu prezesów skłamie? Aż jeden prezes skłamał i to skłoniło cię do powiadomienia nas o tym tu na FK?
              • pies.na.czarnych Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 17.04.23, 03:27
                Nie widzisz co napisałem? "Aż jeden rolnik to powiedział". Tak napisałem bo nie wiedziałem, że ten rolnik jest prezesem.
                • oby.watel Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 17.04.23, 09:55
                  pies.na.czarnych napisała:

> Nie widzisz co napisałem? "Aż jeden rolnik to powiedział". Tak napisałem
                  > bo nie wiedziałem, że ten rolnik jest prezesem.

Przed Tobą nic się nie ukryje.
    • borrrka Błędna kalkulacja 16.04.23, 11:56
      Cała operacja Kaczyńskiego obliczona jest na chłopków roztropków, ślepo słuchających proboszcza.
      Ale komendant się przeliczył w nieszczęściu i w chorobie - ci najbardziej poszkodowani, to wielcy przedsiębiorcy rolni, na co dzień prowadzący trudny biznes i nie im opowiadać dyrdymały.
      Taki biznes wymaga inteligencji, wiedzy i umiejętności podjęcia ryzyka.
      To nie są notoryczni nieudacznicy komendanta.
      To ludzie, których jak mawiał mój kapral w MON-ie, "kurw.ca chwyta" gdy ktoś niszczy ich ciężką pracę

.
    • weteran-czasu Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 13:49
      Jemu zawsze myliło się chciejstwo z rzeczywistością.
      PS.
      Jeśli wyborcy wiejscy zagłosuje na PiS, to będzie oznaczało,
      że średniowieczna głupota i kłamstwa PiS wygrały z rzeczywistością i zdrowym rozsądkiem.
      Rolniku chcesz być zrównany z ziemią, głosuj na PiS.
      • dunajec1 Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 14:52
        Ale tu trzeba zrozumiec sens tego "..nie wiedzial...bo jak by wiedzial to by....."
        I to chodzi, slowo "nie wiedzial" Popatrzcie sie chlopi, "JA NIE WIEDZIALEM...."
        • horpyna4 Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 15:23
          Gierek latem 80. przyjechał do ciężko już chorego prymasa Wyszyńskiego, żeby ten mu ratował tyłek. Towarzysz I sekretarz siedział u prymasa na kanapie i bełkotał, że nic nie wiedział...
      • x2468 Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 16.04.23, 18:25
        Wiejskich wyborców jest wielu tyle wśród nich jest niewielu rolników. Większość nie żyje z ziemi tak jak np 1ha rolnik Ziemkiewicz. Dzięki temu 1 hektarowi podlega pod KRUS, ma jakieś ulgi i tylko na tym mu zależy. Inni np. wykonują "w ramach pomocy sąsiedzkiej" usługi koparką, samochodami ciężarowymi, maja firmy budowlane lub w takich pracują itp. Wszyscy oni zaliczają się do rolników.
    • privus Re: I znowu (pis) kaczyński kłamie 17.04.23, 01:58
      We własnym interesie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka