Gość: andrzej Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.vc.shawcable.net 13.11.04, 02:23 Pamietam czasy w komunie jacy to MY na swiecie bylismy najlepsi no a ZSRR to byl pod kazdym wzgledem NAJ...NAJ...NAJ Sytuacja sie odmienila gdy wyjechalem na Zachod. W NRF wchodzil do sklepu straznik gdy uslyszal polska mowe,(kradli wszystko) w USA "Polish jokes", a o Kiepurze jako najlepszym tenorze swiata nie slyszal nawet amerykanin zaznajomiony z muzyka powazna no a Anglik to juz o dywizjonie 303 slyszal tylko tyle ze Polacy dobrze pili ze Szkotami lub Irlandczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Sondaż o dumie... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 13.11.04, 02:29 ...a enigma...ach ,ten zaklamany , zadufany, ublizajacy, skapany we wlasnym socjalistycznym cuchnacym sosie zachod... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Polish Jokes-Polish Pride IP: 200.232.137.* 13.11.04, 03:01 Przypomina mi sie jeden z Polish Jokes w amerykanskiej prasie z przed wielu lat: Jest dzien ---dumy z bycia "polak-iem"---- (Bo to jak gay pride day,...wszyscy zakompleksieni i dyskryminowani maja swoj pride day), na stadionie poza kielbaskami, wodka itp sa rozne konkurencje dla "polaks".... jedna np, jest pchanie drzwi na ktorych jest napisane "pull" jest wiele innych ale b.niesmacznych np.sugerujacych nieumiejetnosc obslugiwania toalety,....te zarty ktore w PRL byly o milicjantach czy nadal sa o dresiarzach czy ruskich no to wlasnie Polish Jokes tez sa o tym (w Alberta w Kanadzie sa Ukrainian Jokes na pocieszenie co niektorym, albo Newfee Jokes) Tak mi sie kojarzy --bycie dumnym polakiem--- zartuje ale,... niestety 90% amerykanow tak mysli.... jesli sie powie "i am proud to be polak" 90% zacznie sie smiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Polish Jokes-Polish Pride IP: *.avenel01.nj.comcast.net 13.11.04, 03:11 ...massz racje...z dachu lepiej widac...a szczegolnie nad ranem...)))...po- prostu trzeba na kogos zwalic wine...za swe kapleksy i niedowartosciowanie, plamy i glupe usmiechy...trybunie ludu ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Polish Jokes-Polish Pride IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 05:38 Większość Amerykanów także jest dumna z tego, że są obywatelami USA a to jest śmieszne z kolei dla mnie. Głównie dlatego że społeczeństwo amerykańskie jest totalnie niedouczone. Poza tzw elitą mają bardzo marne pojęcie o świecie. Większość nie nawet gdzie leży Francja o Polsce nie wspominając. Dla mnie są to po prostu otyli prostaczkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barany prlu polak po angielsku znaczy glupi IP: *.client.comcast.net 13.11.04, 05:44 nie wiem czy wiecie potomkowie piasta ze slowo "polak" po angielsku znaczy glupi. kiedy powiesz "polish" to znaczy ze cos polerujesz. "Polish" znaczy tez polak, ale przy prawidlowej wymowie( tak, tak ten sam wyraz "polish wymawia sie na dwa sposoby, i kazdy co innego znaczy) , 99 procent polakow nie posiada zadnej umiejetnosci poprawnej wymowy. tak wiec kiedy potomek piasta przedstawia sie za granica, jego rozmowca slyszy , ze ten ktos jest glupi albo cos poleruje. polak to przedewszystkim ignorant, czyli osoba ktora wie ogolnie bardzo niewiele. stad ta duma, duma polgowkow, skoro nic sie nie wie i nierozumie to dlaczego nie byc dumnym, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzeżenie Re: Jestem Żyd, lepiej nigdy nie mówić, ukryć się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SFORZA Re: polak po angielsku znaczy glupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 18:09 ARGUMENTY RZUCAJĄCE NA KOLANA.A ILU ANGLIKÓW POTRAFI POPRAWNIE WYMAWIAĆ POLSKIE SŁOWA? ZAPEWNIAM CIĘ, ŻE WYGADUJĄ JESZCZE GORSZE GŁUPSTWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 03:11 Polecam ładny fragment o dumie narodowej i jej źródłach z najnowszej książeczki Janusza Głowackiego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... O.... SIE OD POLSKI IP: *.avenel01.nj.comcast.net 13.11.04, 03:14 ...i zacznijcie sie kapac...,zmieniac gacie codzien...i myc zeby...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Polish Smierdzenie IP: 200.232.137.* 13.11.04, 03:34 Z mojego doswiadczenia problem w smierdzeniu Polakow w USA nie wynika z nie mycia sie. Oczywiscie glownym powodem jest inny stosunek do zapachow w Hameryce i w Europie Wschodniej lub nawet wogole w Europie Ale glowny problem techniczny to pranie ubrania, np koszul. coz z tego ze Kowalski w NYC bierze prysznic dwa razy dziennie jesli uzywa ta sama koszule przez tydzien. Nasz ludzki/polski pot nie smierdzi (jak juz udowodniono w GW niedawno), co cuchnie to odchody bakteri ktore zyja na tym pocie, ale gdzie....w ubraniu, we wlosach Takze problemu smrodu sie nie rozwiazuje myjac sie, ale piorac i zmieniajac ubranie. (ewentualnie myjac wlosy, pod pachami mozna golic ntb) Pisze tak technicznie bo ile sie wstydu najadlem za rodakow smierdzcych a niby wyksztalconych i przyjezdzaja i co im powiedzic gdy zjawiaja sie na spotkanie....nikt Cie nie bedzie traktowal powaznie z tym smrodem... no dobra to jak sie tego pozbyc... Oczywiscie sa silniejsze srodki, o ktorych nie chce pisac aby nie robic reklamy jakis farmaceutykom Ogolnie mozna smierdziec potem w krajach nordyckich polnocnych bo tam tradycyjnie bylo trudno o wode do prania, mycia sie w temperaturze akceptowalnej,...poza Rosja szwecja, Polska, Niemcami islandia,...oni mieli od wiekow ciepla wode przez wiele miesiecy w roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semper_fidelis Re: To jest raczej Jewish Smierdzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Mycie zebow IP: 200.232.137.* 13.11.04, 03:39 Co do zebow to tez nie mycie zebow,.... Rodacy maja okropny "oddech" bo nie uzywaja "nici zebowych" (jak to jest po Polsku?) Problem w odpadkach, zwlaszcza ze Polacy jedza mieso prawie codzinnnie, ktore pozostaja miedzy zebami i sie rozkladaja wiele dni, ten okropny zapach wynika z tych rozkladajacych sie wlokien miesa. Po kazdym posilku z miesem nalezy wyciagnac nicmi wlokna (nie musi byc od razu po posilku, ale lepiej przed pojsciem spac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve Re: Mycie zebow IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 13.11.04, 06:29 I to jest twoja cala madrosc. Jestes kolejna gnida na tym forum piszacym z poza Polski. Lekcje czyszczenia zebow zachowaj dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miranda Re: Zaczna jeść czosnek i cebulę - będą pachnieć ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:08 Pachnieć jak Żydzi i to bedzie najpiękniejszy zapach na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO MEE...MEE.. Re: O.... SIE OD POLSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 18:16 Gratuluję odwagi, ja bym się nie przyznał, że pochodzę z takiego środowiska. Dodaję jeszcze dobrą raddę- naucz się pisać. Barany wydają z siebie raczej bee... bee..beeeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosnomolski boy a ja nie lubie polskiej geby !!! IP: *.qld.bigpond.net.au 13.11.04, 03:16 nie znosze was, nienawidze !!! pijecie, kradniecie, cuchniecie potem, bimbrem i brudnymi skarpetami...do tego politykujecie i jestescie falszywi, obludni, zarozumiali i wydaje sie wam ze jestescie THE BEST !!! a to gow.. prawda !!!!! Jestescie poprostu maluczkim narodem o ktorym malo kto wie w normalnym swiecie ze takie scierwa istnieja !! a jezeli juz ktos cos slyszal na temat polaczkow to jedynie Polish jokes !!!! hue hue hue hue ....tfuu... mam was ochote opluc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulki Re: a ja nie lubie polskiej geby !!! IP: *.dsl.austtx.swbell.net 13.11.04, 04:15 A co ty patalachu reprezentujesz? Zadupie swiata zamieszkane przez potomkow pospolitych przestepcow wymieszanych z Aborygenami. Idz wydymaj sobie kangura, bo ci cisnienie zylki w mozgu porozrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszb Re: a ja nie lubie polskiej geby !!! 13.11.04, 04:17 oplules sie sam ta piana co z twojej zydlackiej geby cieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: a ja nie lubie polskiej geby !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 05:30 A ty jesteś dworcowym cw..em dającym dupy za 5 dolców. Takich jak ty to powinno się żywcem zakopywać ty kanalio pie..na. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve Re: a ja nie lubie polskiej geby !!! IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 13.11.04, 06:39 Wiasz co czlowieku nie masz zadnej godnosci, to ty jestes zwyklym scierwem.Wstyd ze piszesz po polsku sukinsynu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echa_żydokomuny! Re: a ja nie lubie polskiej geby !! Moja żydowska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:15 Faktem jest, że 60 lat władzy żydokomuny w Polsce, nie sprzyjała rozwojowi kultury polskiej, nauki i zamożności. Teraz potomek żydokomuny zza oceanu bedzie nam ubliżał. Zniszczymy żydokomunę w Polsce, to i potomków żydokomuny będzie mniej, aż wymrą całkowicie. A propo, jak się ma naczelny GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QC It's so unaustralian, mate. IP: *.pro-internet.pl 13.11.04, 17:34 unless you're Queenslander, bananabender redneck. One Nation supporter, maybe even Pauline Hanson's former Polish husband, eh ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taktoja Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.proxy.aol.com 13.11.04, 03:37 "Nie rzucim ziemi, skad nasz rod, Nie damy pogrzesc mowy! Polski My Narod Polski Lud, Krolewski Szczep Piastowy, Nie damy by nas gnebil wrog..." Jestem pewny ze z tych slow wszyscy prawdziwi Polacy sa dumni. Gazecie wyborczej trzeba wybaczyc jej nieprzychylny stosunek do wszystkiego co polskie...bo GW nie reprezentuje interesow Polski...przykre. Dyskutowanie czy Polacy czuja sie Europejczykami czy nie jest smieszne. Caly swiat nalezy do wszystkich ludzi i najwazniejsza rzecza jest aby jeden czlowiek nie gnebil drugiego czlowieka. Szanowanie i kochanie miejsca swojego pochodzenia jest i powinno byc normalna rzecza. Bzdurne sondaze wprowadzaja niepotrzebny zamet wsrod ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jcc Duma czy pycha, patriotyzm czy nacjonalizm? IP: *.client.comcast.net 13.11.04, 05:59 Gość portalu: Taktoja napisał(a): > Szanowanie i kochanie miejsca swojego pochodzenia jest i powinno byc normalna > rzecza. Bzdurne sondaze wprowadzaja niepotrzebny zamet wsrod ludzi. Szanowanie i kochanie miejsca swojego pochodzenia to dobra rzecz. A szowinizm i nienawisc do wszystkiego co inne to zla rzecz. Przez nacjonalizm niemiecki i japonski mielismy II wojne swiatowa. Przez nacjonalizm amerykanski mamy okupacje i wojne w Iraku. Cwaniacy Cheney i Bush pod pretekstem walki z teroryzmem chca kontrolowac najwieksze na swiecie bliskowschodnie zloza ropy naftowej. Ich przyjaciele w amerykanskich firmach naftowych maja rekordowe zyski dzieki tej wojnie. > Dyskutowanie czy Polacy czuja sie Europejczykami czy nie jest smieszne. Caly > swiat nalezy do wszystkich ludzi i najwazniejsza rzecza jest aby jeden > czlowiek nie gnebil drugiego czlowieka. Faszysci polscy na forum GW chca aby USA zrzucilo bombe atomowa na Mekke lub uzyli bomb neutronowych w Iraku. Bush jr buduje stale bazy wojskowe w Iraku aby jego wojsko pozostalo na Bliskim Wschodzie na zawsze, albo tyle samo czasu ile wojsko ZSRR stacjonowalo w Polsce. Nie wiem za ile lat skonczy sie tamtejsza ropa naftowa. Nie jestem dumny z przynaleznosci do ludzi co nie potrafia wyczyscic zebow aby im nie smierdzialo z ust, a sa dumni, ze Polska nalezy do koalicji podbijajacej Bliski Wschod aby zrabowac tamtejsza rope. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve Re: Duma czy pycha, patriotyzm czy nacjonalizm? IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 13.11.04, 06:23 Jcc, rozumiem twoja flustracje po wyborach. Z twojej wypowiedzi wynika ze ani nie jestes amerykaninem ani polakiem, jestes poprostu nikim. Piszesz bzdury o polityce amerykanskiej (najlepiej wyjedz do Canady, jak wielu sflustrowanych liberalow) i ublizasz Polakom. W moich oczach jestes zwyklym gnojkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Hej! Nie zyczymy sobie takich smieci w Kanadzie! IP: *.abhsia.telus.net 13.11.04, 06:52 Szczegolnie w Albercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagadka? Re: Jakiś dwulicowy Żyd, czy strategia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda.. Re: Sondaż o dumie kolonizatorow Polaków IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 13.11.04, 03:37 Taka sonda to bylaby ciekawa zabawa. Jak sie maja ci, jacy sa dumni z siebie, ktorym Polska jest winna przeszlo 100 milardow dolarow i kto te pozyczki bral, zeby nas pograzyc w dlugach nie do oddania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... NO PRZECIEZ...GAZETA...TRABILA OSTATNIO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 13.11.04, 03:55 ...,ze kapac sie nie nalezy codziennie...bo kapanie postarza..i zadne olejki nawilzajace nie pomaga w kapaniu codzien...i komu tu k...wierzyc...teraz ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam z Wroclawia Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: 5.5R* / *.cust.bezeqint.net 13.11.04, 04:42 Polak byl dumny,schludny,grzeczny,Ulan i Salonowiec.Ale,co sie stalo? Prosze Panstwa,dzis,jak mozna byc dumnym Polakiem,kiedy tyle przekopstwa i korupcji wokol kazdego sie kreci? Jak mozna byc dumnym Polakiem,kiedy wieczorami i dniami morduja w celach roznych,i niema sily tego zatrzymac.Jak moze Polak byc dumny z takiej komisji sledczej,i zludzi przesluchujacych i przesluchiwanych? Czy wszystkie partie polityczne sa duma Narodu, czy Polaka? Pijanstwo,lajdactwo, biedota,nedza,miliardowe grabieze dobr Narodowych przez polakow i nie polakow, za posrednictwem "dumnych" polakow,w przeszlosci komunisci,a dzis noworysze, drobnomieszczanscy dorobkiewicze,nadaja ton bycia polakiem.Mlodziez to widzi. Ale narazie jest uzalezniona od Was,polglowki,Niedaleki ten czas,a nowa generacija zrobi z wami porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bujak Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 13.11.04, 06:10 osobiscie nie wierze ze potrawicie cokolwiek zrobic dobrago. Warczycie na siebie, udajecie katolikow zawsze zwalaliscie wine na zydow a kto teraz kradnie. Wasi polscy tatusiowie i mamusie kreujacy fikcyjne bezrobocie w nadzieji ze wszyscy mlodzi wyjada na tzw zachow a karly ludzkie z Wiejskiej pozbeda sie konkurentow i bada ucztowac nad konajacymi zwlokami tego co kiedys bylo POLSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOCIO Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 13.11.04, 06:14 MOJ BRAT JEST DUMNY JAK WYCHLA POL LITRA NIE ODEJMUJAC FLASZKI OD PYSKA. BRAWO BRACIE POLAKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benito Re: Powyżej podły przykład szkalowania Polaków ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:23 Podły! A więc znamy narodowość autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.proxy.aol.com 13.11.04, 18:44 Kocio, a ja bym byl bardzo dumny gdybym mogl ci dac w morde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykla kobieta Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.kabel.telenet.be 13.11.04, 05:04 Duma to za duze slowo bo mozna byc tylko dumnym z wlasnych osiagniec Ja tylko moge powiedziec , ze ciesze sie , ze urodzilam sie w Polsce i tu mam na mysli bardziej szerokosc geograficzna niz kraj Przeciez moglam sie urodzic gdzies na Beverly Hill albo w ktoryms kraju trzeciego swiata Ale ciesze sie , ze urodzilam sie w kraju przecietnym , w przecietnej rodzinie i ze jestem przecietnym czlowiekiem Nie chcialabym aby paparazzi zatuwali mi zycie , nie chcialabym walczyc cale zycie o wolnosc ani czekac na pore deszczowa Tak ciesze sie , ze jestem Polka ale nie biore na siebie osiagniec innych Polakow i nie uwazam , ze jestesmy lepsi od innych bo kazdy narod ma cos do zaoferowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palcem po scianie dumny polaczek za granica IP: *.client.comcast.net 13.11.04, 05:22 polaczka za granica poznasz na kilometr, po jego sweterkach, garniturkach, plaszczykach, czapkach, szpilkach i tej rozlanej dumie na twarzy, patrzcie tutaj idzie duRny polaczek. wiesniactwo i burki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: dumny polaczek za granica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 05:32 Nie podoba ci się cioto to idź się powieś. Zrobisz przynajmniej dobry uczynek dla ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barany prlu co sie ma nie podobac? IP: *.client.comcast.net 13.11.04, 05:47 smieje sie z was wiesniactwo. bo na to zaslugujecie, wystepujecie w cyrku pokomuny jako niedorozwinieci klauni. jestescie posmiewiskiem, wszedzie i zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszb Re: co sie ma nie podobac? 13.11.04, 06:43 Zasrane zydlaczki zwalcie sobie konia po koszernemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek.K. Re: co sie ma nie podobac? IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 10:51 tomaszb napisał: Zasrane zydlaczki zwalcie sobie konia po koszernemu no, - mickiweicz [www.mickiewicz.art.pl/] to by faktycznie byl z ciebie dumny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efekt_żydokomuny! Re: wynędzniały Polak za granica, posiew żydokomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyferos Ps. IP: 213.25.22.* 13.11.04, 13:36 Dużą część Polaków lubi zwalać swoje niepowodzenia, czy szukać przyczyn ogólnej nędzy w tym kraju w rzekomym spisku jakiejś tajemniczej "żydokomuny", co kolwiek to by miało być.. Nie biorą pod uwagę, że to Oni sami wybierają swoich posłów, senatorów, wójtów,burmistrzów czy też sołtysów i radnych.. Powszechna kryminalizacja życia społecznego i politycznego to nie efekt jakiegoś spisku tajemniczych sił, ale, w znacznej mierze efekt głupoty samych Polaków..niestety.. Bo gdy rozmawia się w towarzystwie, potępia się kradnących polityków, ale gdy nikt nie widzi.. Okazja czyni... I z tąd owa fasada.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bujak RePrawda o dumie narodowej Polaków IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 13.11.04, 06:04 A jak zobaczycie ocokrajowca to na kolana schodzicie niemowiac o ponizajacych robotach jakie wykonujecie w CHAMeryce za marne grosze, bez swiadczen bez urlopow i nie buntujecie sie. Przeciez to wasza zaslugo ze wybrany rzad nierzadem stoi. To wasza duma narodowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz_żydokomuno! Re: Odczep się Żydzie od Polski i Polaków ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro-ro Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 13.11.04, 06:29 Hm, ja jestem moze nie dumny, ale zadowolony z tego, ze jakos daje sobie rade w tym popapranym od politykow swiecie. Inna sprawa, ze ostatnio obejrzalem program red. Drzyzgi (uwazam Ewe za wspaniala dziennikarke, brawo Ewunia!) o Gierku i zaczalem zastanawiac sie nad fenomenem kultu jego osoby. Wniosek wyciagnalem jeden: czlowiek wolnoscia szybko sie nasyci, lecz nie oszuka zoladka! Nie ma patriotyzmu, bo nie ma pracy, chleba, a jeszcze raz obywateli pewna kasta polityczna zrobila w bambuko! I jeszcze, oszusci na czele z pewnym gdanskim wasatym grubasem, domagaja sie czci i holdu. A takiego wala! A ja, wcale nie komuch, zastanawiam sie nad jednym: Jesli, faktycznie, ten Gierek zadluzyl Polske na 40 miliardow, jak mowia, to przeciez jego sukcesorzy sprzedali przez niego wypracowany majatek w postaci fabryk - za 200 miliardow (co najmniej). Gdzie sa te pieniadze, pomozcie znalezc zlodziei? Albo nie, bo wyjdzie jak z ta swinia w filmie Bareji: Co mi zrobisz, jak mnie zlapiesz...? I w tym kontekscie zdarzen trudno naprawde o patriotyzm, ale co mi tam..., niech zyje moj ukochany Wroclaw! A politykow i ich pompatycznych hasel, mam serdecznie w d...!Mialem nie isc na wybory, lecz gdy pomysle, ze moze dojsc do wladzy banda z Lepperem, Giertychem czy z Rokitka i Kaczorami na czele, to robi mi sie niedobrze. Gdzie uciec od tej makabrycznej wizji? Nie ma wyjscia, bo przeciez tez nie bede glosowal na Millerowcow, Krasoniow, Dyduchow i innych idiotow. A moze przed wyborami objawi sie ktos porzadny, myslacy wylacznie ekonomicznie i wyzwoli mnie z tej "patriotycznej" rozterki; co zrobic nad urna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek.K. Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 10:54 Gość portalu: ro-ro napisał(a): A moze przed wyborami objawi sie ktos porzadny, myslacy wylacznie ekonomicznie i wyzwoli mnie z tej "patriotycznej" rozterki... no wlasnie - niech ktos przyjdzie i zrobi, niech ktos przyjdzie i mnie wyzwoli... bueaee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 06:51 Ja jestem dumna z siebie. Z.tego jaka jestem. Z wygladu, urody, zadbania , wykształcenia, świadczenia pracy dla kraju i tego, że mogłam odejść na emeryturę. A tego jak jest jej wysokość /raczej niskość/ to akurat się wstydzę, więc z bycia członkinią narodu, gdzie tak podle traktuje się obywateli nie jestem dumna. Zwyczajnie mi przykro, że muszę się wysługiwać, na czarno,takim bęcwałom, którzy do trzech zliczyć nie potrafią, jednak z obracaniem dużymi sumami radzą sobie świetnie i za moją papierkową robotę, bez mrugnięcia, płacą mi prawie dwa razy tyle ile moja ojczyzna wydziela mi w ramach emerytury. Więc dumna z siebie jestem,że sobie radzę. To co, że niezupełnie "na biało". Może to w ramach dorównania tym z pierwszych stron gazet, a może nie chcę pukać w dno od spodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambaras Re: Czy próbowałaś "Aniu" wykryć sprawców gnoju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:35 Inteligentny człowiek nie poprzestaje na rejestracji otoczenia, tylko stara się zrozumieć mechanizmy społeczne prowadzące do takiego żałosnego stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pro-rok Re: Czy próbowałaś "Aniu" wykryć sprawców gnoju? IP: *.proxy.aol.com 13.11.04, 19:54 Ambarasie, masz zupelna racje, ale powiedz mi kto ma czas i mozliwosci zdobycia i zanalizowania informacji aby zrozumiec perfidie i zaklamanie "grupy trzymajacej wladze?". Nawet inteligentnemu czlowiekowi trudno poznac i zrozumiec jak dzialaja mechanizmy spoleczne a sfalszowane historyczne podreczniki jeszcze wiecej sprawe komplikuja, Przecietny obywatel jest zmuszony zaufac prasie, radiu czy TV i na wiadomosciach jakie od nich czerpie urabiac swoja opinie. Z chwila kiedy obywatel traci zaufanie do zrodel informacyjnych, jego nastawiwnie do czynnikow rzadzacych staje sie obojetne albo nawet wrogie, co jest zupelnie zrozumiale. Jak Polska ma wybrnac z takiej matni? Czas robi swoje. Polska potrzebuje kilku pokolen aby wybrnac ze stanu w jaki ja wepchnely zabory, niemiecka okupacja,45 lat komunizmu i niestety, okragly stol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: 207.134.87.* 13.11.04, 07:09 O jakiej dumie mowicie, kraj wam sprzedaja a wy nic??? Ta duma to z czego z wlasnej glupoty i niegramotnosci? W kraju bieda a "peudopolitycy" oglaszaja przetargi na majatek narodowy. Badzcie dumni! W normalnym kraju dawno by juz ruszyl ruch oywatelski i wszystkich tych zdrajcow powywieszanoby na okolicznych drzewach. Badzcie dumni z tego, ze macie tyle samozaparcia, ze pozwalacie dalej okradac staruszkow z glodowych rent, po to, zeby zapychac kieszenie niedouczonego prezydenta i jego kolesiow. Rzeczywiscie mozecie byc dumni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 07:09 Moi znajomi z europy mowia o Polakach ze prawdziwy Polak to pijany katolik ktory niczego nie potrafi tak na prawde porzadnie zrobic do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glob Tylko GW jest zydowskim szmatlawcem !!!! IP: *.dyn.iinet.net.au 13.11.04, 07:20 Bo nawet slowa nie napisala o smierci generala Skalskiego. Nie napisala tez, ze taki weteran wojny zmarl w przytulku, bo go ktos ograbil i pobil !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszb Re: Tylko GW jest zydowskim szmatlawcem !!!! 13.11.04, 07:52 Gdzie mieszkasz w Australii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek.K. Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 10:58 Gość portalu: irek napisał(a): Moi znajomi z europy mowia o Polakach... To zalezy od tego jakich masz znajomych. Moi znajomi (tez z europy) maja calkiem inny obraz Polaka w glowie, moze dlatego, ze moi znaja mnie, a twoi - ciebie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potem_wyśmieje ! Re: Bezczelny żłodziej, najpierw okradnie - potem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Win Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.proxy.aol.com 15.11.04, 07:53 A glupi Irek im wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumny Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.bchsia.telus.net 13.11.04, 07:35 Prawdziwi Polacy zawsze beda dumni, ze sa Polakami natomiast niepolacy sa dumni, ze usiluja te dume z Polakow wyrzucic robiac z Nich europejskich niewolnikow.Nie dajcie sie Polacy zydomasonerii i tymze prowokatorom. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszb Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków 13.11.04, 07:53 Do Dumnego - popieram kazde Twoje slowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund z São Paulo Duma + Pokora IP: 201.7.50.* 13.11.04, 08:25 Ja jestem bardzo dumny z tego ze urodzilem sie w kraju Piastów, Jagielly, Kopernika, Chopina, Mickiewicza, Slowackiego, Norwida, Moniuszki, Wieniawskiego, Sienkiewicza, Reymonta, Prusa, Wyspianskiego, Malczewskiego, Conrada, Marii Curie Sklodowskiej, Paderewskiego, Pilsudskiego, Kiepury, Poli Negri, Szymanowskiego, Rubinsteina, Lutoslawskiego, Gombrowicza, Ady Sari, Mrozka, Pendereckiego, Wyszynskiego, Wojtylly, Komedy, Kapuscinskiego, Kilara, Wajdy, Zylis-Gary, Paprockiego, Ladysza, Foltyn, Sokorskiej, Kawalerowicza, Hasa, Polanskiego, Kieslowskiego, Zanussiego, Walesy, Jandy, Urbanskiego, U. Dudziak, Abakanowicz, Milosza, Wislockiej, Szymborkiej, Maryli Rodowicz (dlaczego nie!), Edty Górniak, Balcerowicza, wreszcie, moze nie dla wszystkich odpowiadajacego, ale trzymajacego silnie Polske w ryzach - Kwasniewskiego! Jestem z nich wszystkich BARDZO DUMNY! To jest nasza spuscizna, nasza obecnosc w kulturze i polityce tego swiata! Potrzeba nam jednak troche pokory aby uswiadomic sobie, ze nadal jestesmy narodem w "budowie", ze uczymy sie demokracji, tolerancji, ze tworzymy jedno cialo: Nowoczesna Polske! Musimy sie uczyc, uczyc i uczyc! Pokonywac trudnosci, wpajac dyscypline, wyrozumialosc i otwartosc! W ten sposób bedziemy skazani na POWODZENIE! Oto moja racja dumy! Jestem przekonany ze to osiagniemy niebawem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek.K. Re: Duma + Pokora IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 10:41 Gość portalu: Edmund z São Paulo napisał(a): Ja jestem bardzo dumny z tego ze urodzilem sie w kraju Piastów, Jagielly... ja jestem ciekaw, czy te wszystkie osoby, sa lub bylyby dumne, ze sa/byly - tej samej narodowosci co ty? kilkakrotnie rozmawialem z niemcami na temat bycia dumnym z przynaleznosci do jakiegos narodu. szczegolnie po publicznych wypowiedziach z pewnych kregow, ze to stwierdzenie typu faszystowskiego. przekonywalem wtedy, ze trzeba byc naprawde chorym na übernationalismus by glosic tego typu stwierdzenia. jako przyklad podawalem Polske, w ktorej, jak mi sie zdawalo, najdurniejszemu czlowiekowi nie przyszloby do glowy wyznawac publicznie uczucie dumy z powodow od niego samego niezaleznych. jak widac - mylilem sie w 100% :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Duma + Pokora IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 11:05 to czemu nie mieszkasz w tym kraju, z ktorego jestes taki dumny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FałszywaGazetaWybo NIEDOBRZE GDY DUMĘ POLAKÓW opisuje antypolska GW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 11:35 Gdy prawdziwi Polacy powstaną, nie będzie antypolskich gazet w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: NIEDOBRZE GDY DUMĘ POLAKÓW opisuje antypolsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:32 KOCHAM ten kraj i uwielbiam nad życie.Dlaczego?Oto moja historia.Marzyły mi sie studia na AWFie,nic z tego,pieniążki.Zatrudniłem się w Stoczni Gdańskiej jako spawacz.Uposażenie 800 do 1000 zl,opłata za wynajmowany pokój 500 zł,za resztę żyłem jak Kulczyk w czym pomagali mi rodzice.Jak wyglądała praca.Trafiały się nadgodziny.Pracuje cała brygada,gdy przychodzi do wypłaty pieniążki za nadgodziny dzielone są na przydupasów mistrza,my młodzi dostajemy wała.Trwalo to ok. czterech lat.Latem 2004 r trafia sie praca w Irlandii.Ze względu na termin prosze o urlop bezpłatny /są przestoje,nie ma pracy/lub zwolnienie w trybie natychmiastowym.Wała.Aby odejść musiałem porzucić prace dostając oczywiście dyscyplinarkę.Ostatnie miesiące mieszkałem w altanie bo nie stać mnie było na opłaty,wypłaty w stoczni były w ratach po pare groszy.Zostawiłem dom,rodzinę i swoje marzenia.Dzisiaj pracuję,luksusów nie mam ale czuje się jak czlowiek a nie nikomu niepotrzebny balast.Tak "kocham"ten kraj,że moja noga więcej tu /oprócz urlopu/nie stanie.Zyczę powodzenia podobnym jak ja.Róbcie coś,w tym kraju nie ma przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: NIEDOBRZE GDY DUMĘ POLAKÓW opisuje antypolsk IP: *.proxy.aol.com 13.11.04, 14:59 glupku z neoplusa, co ty robisz na tym forum. kolaborujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypolska_gazeta Re: NIEDOBRZE GDY DUMĘ POLAKÓW opisuje antypolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 17:20 Gdy Polska jest słaba, ożywiają się antypolskie upiory. Zgadnijcie jakiej są narodowości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: NIEDOBRZE GDY DUMĘ POLAKÓW opisuje antypolsk IP: *.proxy.aol.com 13.11.04, 20:29 zobaczysz,pan doktor zabierze ci klawiature. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baron_SLD Re: NIEDOBRZE GDY DUMĘ POLAKÓW opisuje antypolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 16:21 Gazeta Wyborcza jest nie tylko gazetą antypolską, ale także gazetą, która nader chętnie posługuje się kłamstwem, pomówieniem i fałszem. Nosi wirusa odwiecznych żydowskich cech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzyndzyk Ankieter Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.abhsia.telus.net 13.11.04, 08:39 GW ma ambicje dyktowac jak Obywatele Polski maja sie poczuwac. Zwyczajny krok do ich kontroli. Widze tutaj ideologie. Dodatkowo kto robil wiarygodna ankiete, chyba szwajcarska firma ( notabene najbardziej zostalem oszukany przez szwajcarska firme). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja chcę z Polski wyjechać.Jak najszybciej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 09:32 Mam dosyć tego kraju, nie chcę mieć z nim nic wspólnego. Mam dobre wykształcenie za które podatnicy zapłacili kupę kasy!( dziękuję )Biorę je ze sobą i jadę,przyjmują tam takich jak ja z otwartymi ramionami bo mają człowieka wykształconego w którego nie zainwestowali ani złotówki!Wszyscy co bardziej sensowni ludzie stąd wyjadą i dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: chcę z Polski wyjechać.Jak najszybciej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 09:57 powodzenia, wybierasz oczywiście drogę łatwiejszą, kilka tysięcy takich ludzi jak Ty i ten kraj dopiero zacznie sie staczać, losy tego kraju są miedzy innymi w naszych głowach, w naszym sposobie myślenia, którym na pewno nie jest rozpaczliwa ucieczka za hajsem, i to jest własnie ból naszego pokolenia: kasa kasa kasa, nachapać się i pieprzyć wszystko, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszyjuz Re: chcę z Polski wyjechać.Jak najszybciej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 11:39 Mam juz swoje lata i... rozumiem mlodych ludzi, ktorzy chca sie wyrwac z tego naszego piekielka. Zycie nie jest dlugie a jak sie patrzy na stan tego chorego panstwa ( ono zawsze popadalo w nieuleczalna chorobe jak tylko zaczynalismy sie sami rzadzic), to mlodzi ludzie nie widza szans na naprawe w dajacej sie przewidziec perspektywie.. To smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyjedź ! Re: chcę z Polski wyjechać. Polska nic nie traci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:47 Już się spakował, już wyjeżdża, a jeszcze zdąży Polsce dokopać. Typowe zachowania niePolaka opuszczającego Polskę. Polsce bedzie lepiej bez ciebie, nie miałaby pożytku z takiego łotra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maurycy a kto potrzebuje twoje plugawe wyksztalcenie !!! IP: *.qld.bigpond.net.au 13.11.04, 12:34 Wez sie w gfarsc i pomysl....Polskie wyksztalcenie nie jest uznawane nawet w Albanii hue hue hue wiec zlap sie za robote w Polaczkowie i przestan marzyc hue hue hue hue hue Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: plugawe i kłamliwe twoje opinie o wyksztalceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:57 Polskie wykształcenie bardzo ułatwia karierę za granicą, nawet jak trzeba zacząć od prostej pracy. Bardzo zalecam proste prace na początek za granicą, można się skupić na dobrym opanowaniu języka. Ja popełniłem ten błąd, że zacząłem od pracy wysokokwalifikowanej, która odizolowała mnie od kontaktów "na luzie" z otoczeniem. W rezultacie wróciłem po kilku latach do Polski ze słabą znajomością języka, ale z kasą i z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba SONDAŻ REAKTYWACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 09:49 no to zróbmy sondaż sami i zobaczymy jak sie ma ten komentowany przez nas do naszych opinii. pytanie brzmi tak samo: czy czujesz sie dumny z bycia Polakiem? żeby nas sondaż był lepszy dodamy sobie jeszcze pytanie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 10:35 Trudno wyczuć skąd takie wyniki badań.Czy możemy być dumni ze swej historii? Historia Polski to czasy nieudanych zrywów,powstań,czyli jeden ciąg brania w d.......którym chełpimy i szczycimy się do dzisiaj.Ta historia ,to min sprzedawanie Polski,rozbiory i ciągłe zadupie Europy.A współcześnie? Współcześnie to permanentny kryzys tego kraju.W czasie gdy inni wykorzystywali czas do poprawy swego państwa i własnego bytu,u nas trwał i trwa kryzys.Ciągle problemy,ciągle kryzys i ciągle "jedziemy w dół".Wyrażenia typu -milość ojczyzny,patriotyzm,duma narodowa-w tej chwili brzmią jak frazesy.Dlaczego? Jak można kochać swój kraj skoro ma on cię w d......?Jak można kochać ten kraj w którym jego przyszłość czyli młodzi ludzie wegetują bez żadnych perspektyw na godne życie?Co o swej ojczyżnie może powiedzieć mlody człowiez zmuszony do porzucenia rodziny,rodziny której nie jest w stanie utrzymać i wyjazdu za pracą? Zumuszony do wyjazdu gdzie nierzadko traktowany jest jak szmata.Czy możemy buć dumni z bycia Polakiem mając takich polityków?Czy możemy być dumni z władz czyli Sejmu,rządu.czy z samorządów?Czy możemy być dumni na kolanach- a niestety tak jest,choćby było to tylko na pokaz?Totalna korupcja,bałagan,złodziejstwo i właściwie rozpadające się struktury państwa.Czy można być dumnym z takiego tworu?Co mozna sądzić o sile państwa ,którego podstawami trzęsie JEDEN były /aktualny?/funkcjonariusz KGB?Mała dygresja na koniec.Polacy zazwyczj w kwestii niepowodzeń maja pretensje do wszystkiego.Do losu,historii,sąsiadów czy nawet natury.Do wszystkiego,oprócz siebie.Zyjemy przeszłością budując sobie przyszłość jakiej przedsmak mamy od kilkunastu lat /11 listopada oglądając telewizje,miałem wrażenie ,że jest to Swięto Zmarłych.Być dumnym z Polski,to być dumnym z siebie.Czy mamy powody? Takich np posłów to Niemcy nam chyba nie wybrali?Ciśnie sie na usta parafraza powiedzenia S.Grzesiuka: Z gołą d.......ale z honorem.Ot i mój ukochany kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Win Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.proxy.aol.com 15.11.04, 18:13 Belia, wydaje mi sie ze ty nalezysz do tych co czekaja na manna z nieba. Otworz oczy i zauwaz co sie dzieje na swiecie to moze lepiej zrozumiesz jak wyglada polska rzeczywistosc. Wez sie w kupe i probuj brac udzial w rozwoju i postepie kraju a to napewno zmieni twoj stosunek do zycia i pomoze ci zauwazyc pozytywne strony Polskiej Rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel A CO TO? POLAK LEPSIEJSZY?? IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 10:56 a niby czemu mam byc dumny z bycia Polakiem? Czy to cos lepszego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: A CO TO? POLAK LEPSIEJSZY?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 11:36 Jak mozna byc dumnym z tego, ze sie przynalezy do narodu nie umiejacego (nigdy) sie rzadzic, wiecznie skloconego, polskiego piekielka, milujacego sobiepanstwo, ulegajacego korupcji... itp itd - kilka "zrywow narodowych" to za malo.. Popatrzmy na historie - zawsze bylo tak samo... Ja z tego nie jestem dumna.. niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: A CO TO? POLAK LEPSIEJSZY?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:59 KASIA-Przeczytaj wyżej historię Maćka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semper_fidelis Re: A TO, ŻE : POLAK NIE DAŁ SIĘ WROGOM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:11 Polaków usiłowali zniszczyć i rozrobić Żydzi, Niemcy, Rosjanie, a w średniowieczu Turcy, Tatarzy i Mongołowie, a nawet Szwedzi. Nikomu się to nie udało. Polska powstała z niebytu, dzięki temu, że Polacy byli dumnym i wspaniałym narodem. Wyrzutki społeczne i zdrajcy czy komuchowie są w każdym narodzie. W ostatnich latach największe szkody wyrządziła Polsce władza żydokomuny, która została zainstalowana w Polsce przez Stalina. I ta szkodliwa żydokomuna trwa do dzisiaj, a jej potomkowie plują i wyśmiewają Polskę za granicą. Najpierw Polskę okradki, a póżniej opluli i wyśmiali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Duma ? IP: *.mikrus.pw.edu.pl 13.11.04, 12:57 Ehh...truno być dumny z kraju gdzie ludzie którzy nim rządzą wolą go okradać i sprzedawać niż prowadzić ku "lepszej przyszłości". Nie dawno obchodzilismy rocznice odzyskania niepodległosci,prawda jest taka że drugi raz niepodległosci już nie odzyskamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Duma ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 16:42 NMam niepodleglosc dawala jedynie okazje do ponownego i szybkiego zgnojenia siebie samych. I z tego jestem DUMNY! Jak cos robic to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.acn.waw.pl 13.11.04, 13:00 To jakiś kolejny sztuczny problem. Sztuka dla sztuki. Megabzdura! Następnym razem opublikujcie coś lepszego. Przecież większość tych ludzi zapewniało ankieterów o swojej dumie, ale konkretnych powodów nie było zapewne już w stanie podać. Ci bardziej myślący doszli pewnie do wniosku, że dumni mogą być ze swoich własnych dokonań i swego własnego wkładu w pozytywny wizerunek Polski i Polaków. PS.A tak na marginesie - nie jestem zainteresowany, aby CBOS, który jest utrzymywany także z MOICH PIENIĘDZY, marnotrawił je na tego typu ankiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:09 Ja też jestem dumny z tego, że jestem Polakiem. Mam być z czego. Z tej dumy wynika chęć bardzo surowych kar dla tych wszystkich typów zasiadających we władzach którzy myślą tylko o dobrach dla siebie i swej rodziny. Szlag mnie trafia, bo godzi to w mój kraj i każdy ma prawo powiedzieć o nas, że nie potrafimy się rządzić. Jestem za karą śmierci dla takich ludzi, gdyż zdradzają nas, naród. Często można spotkać w internecie zdjęcia pod ogólnym tytułem "A to Polska Właśnie" pokazujące pijanego faceta idącego całą szerokością drogi z rowerem, a to ślady lekceważenia przepisów drogowych i wiele innych sytuacji negatywnych. Gdy się popatrzy uważnie na te zdjęcia, to okazuje się, że to nie są zdjęcia z Polski. Oczywiście wiele osób rozsyła je dalej reklamując własną głupotę. Oczywiście, wolno im. Wolno im prawnie, ale czy moralnie ? Dlaczego nie pokażą zdjęć ze swego domu gdzie rodzina uchwycona jest w jakiejś głupiej ośmieszającej ją sytuacji ? Gdybyśmy jeszcze nie walczyli z sobą za granicą zdumiewając tym Anglików, Francuzów i inne nacje. Dlaczego jedną z najgorszych rzeczy jaka może nas spotkać w innym kraju, to spotkanie w pracy innego polaka ? Jest on natychmiast naszym wrogiem lub jest obojętny i udaje, że polakiem nigdy nie był ? Żydzi osiągają ogromne sukcesy nie dlatego, że są wybitnie zdolni, lecz dlatego że pomagają sobie tam gdzie tylko mogą pomóc. Jak nie mogą pomóc to nie szkodzą sobie. Powinniśmy wyciągać wnioski z postępowania innych i to co dobre wcielać w nasze życie, a to co złe eliminować. Gdy będziemy dbać o swój wizerunek będziemy nacją szanowaną. Jeśli jednak przeholujemy i będziemy nacjonalistami nie będziemy lubiani. Teraz, gdy jesteśmy w Uni możemy wykazać się pozytywami, jak nigdy dotąd. To nam się opłaci. Tylko czy środki masowego przekazu chcą zamiast tanich sensacji pokazywać nasze negatywne cechy ośmieszajac je i pozytywne podkreślając ? Wątpię. Bóg Pieniądz nadal panuje w najlepsze. nawet w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyferos Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: 213.25.22.* 13.11.04, 13:25 Do Jerzego: Jeśli jesteś dumny z bycia Polakiem, to Ok, twoja sprawa. Musisz jednak pamiętać, że to iż politycy w Polsce kradną nie bierze się znikąd...jest na to swoiste przyzwolenie... Ośmieszasz się jednak pisząc, iż to nie prawda, co naświetla się w mediach o pijanych rowerzystach, kierowcach nie stosujących sie do przepisów ruchu drogowego (np. sygnalizacji świetlnej). To, niestety PRAWDA!! Co więcej- pijane świne za kierownicą samochodów to rzecz powszechna..Nic ich nie obchodzi że narażają na szwank życie swoje, swoich bliskich, innych użytkowników dróg.. Pan Lepper trzaskający drzwiami w sądzie nie jest czymś odosobnionym.. Duża część tego społeczeństwa nie szanuje i respektuje żadnych praw i wartości. Deklaratywnie to i owszem! Istnieją dla nich dziesiątki świętości i autorytetów, np. te związane z Klerem katolickim.. Pan Wojtyła to podobno największy autorytet dla Polaków- katolików, tylko że..najczęściej ani oni ani sami funkcjonariusze kościoła nie stosują się do przykazań swojej religji, a to co mówi Dziadek jest dla nich mało istotne.. Ich religijność jest bardzo powierzchowna..na pokaz. W ogóle odnoszę wrażenie że Polska to piekiełko ukryte za pewną fasadą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krótka_recenzja Re: ŻYD NIE CHCE, ABY POLACY BYLI DUMNI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:28 Po przeczytaniu niniejszego forum, nieodparcie narzuca się wniosek, że Żydom nie pasuje to, żeby być dumnym Polakiem. Czy będziecie się pytać Żyda o sprawę dumy Polaka, bo ja nie mam zamiaru kosultować żydowskich opinii. Mam jedną ojczyznę, Polskę i nie mam zamiaru jej opluwać, ani zdradzać, gdy jest zepchnięta w nedzę i słaba. Nie będzie tak zawsze. SEMPER FIDELIS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:46 studiuję na jednej z tzw. "renomowanych polskich uczelni", na tzw. "renomowanym wydziale" gdzie dostać sie było ciężko i pracy na codzień jest sporo. W czasie wakacji wyremontowano aulę: pomalowano, wymieniono krzesła i pulpity. Ile minęło od początku października - półtora miesiąca? I już ławki są pomazane. Jak tu być dumnym z bycia Polakiem (Polką) skoro nawet tam gdzie niby studiuje przyszła polska inteligencja panuje chamstwo i wandalizm. Aż wstyd opisywać co ostatnio zastałam w damskiej (!!!) toalecie - na tej samej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Win Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.proxy.aol.com 16.11.04, 01:43 Mia, o ile myslisz ze w innych sronach swiata jest inaczej to wiedz ze sie mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Sondaż o dumie narodowej Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:52 Lis i Durczok mogą sobie takie programy w TV robić otrzymując olbrzymią kasę z abonamentu.Z czego tu być dumnym?Jak to państwo kocha obywateli i pielęgnuje tę dumę/To jest gnojenie!Tylko ciągnąć i tak z już pustych kieszeni.I jak taki gołodupcew może mieć dumę?Czytaliście jak zmarł gen.Skalski?Tak to też daje powód do "dumy narodowej"-as polskiego lotnictwa!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś