Dodaj do ulubionych

Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania

01.08.23, 18:54
Warszawskiego przemawia do Polaków i rządzących, a ani Qrwizja zwana dla jaj TVP INFO, ani TVP1, ani TVP2 niestety tego nie transmituje, tylko jakieś pierdoły nadaje.
To na ch...nam taka zakłamana szczujnia?
Obserwuj wątek
    • weteran-czasu Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 01.08.23, 19:01
      Przed wyborami szczujnia pełni bardzo ważną rolę polityczną PiSwładzy.
    • margit49 Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 01.08.23, 19:51
      Pani Wanda jest bojkotowana przez pis i qrwizję, bo ośmieliła się krytykować politykę Kaczyńskiego.
      Opowiedziała się po stronie niepełnosprawnych w czasie protestu w 2018r. - nie została wtedy wpuszczona do Sejmu, w czasie wyborów prezydenckich oficjalnie poparła R.Trzaskowskiego.
      Wzięła udział w prounijnej manifestacji, podczas której padły pamiętne słowa kierowane do krużganka oświaty, który wespół z kumplami usiłował zakłocić wystąpienie:
      – Milcz głupi chłopie! Milcz chamie skończony! Milcz, bo ja jestem żołnierzem, który pamięta, jak krew się lała, jak moi koledzy ginęli, ja tu jestem, aby wołać w ich imieniu!
      • mateusz.urbanski Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 01.08.23, 20:07
        Najbardziej P.Stawska-Traczyk podpadła Kaczyńskiemu, bo zaprotestowała przeciwko użyciu symbolu Polski Walczącej w głoszonym przez niego oświadczeniu o zaostrzeniu prawa aborcyjnego
        Stary pajac wystąpił z "kotwicą" wpiętą w klapę (załupieżonej)marynarki
      • zlamas-kutany Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 01.08.23, 20:12
        margit49 napisała:

> Pani Wanda jest bojkotowana przez pis i qrwizję, bo ośmieliła się krytykować po
        > litykę Kaczyńskiego.
        > Opowiedziała się po stronie niepełnosprawnych w czasie protestu w 2018r. - nie
        > została wtedy wpuszczona do Sejmu, w czasie wyborów prezydenckich oficjalnie po
        > parła R.Trzaskowskiego.
        > Wzięła udział w prounijnej manifestacji, podczas której padły pamiętne słowa ki
        > erowane do krużganka oświaty, który wespół z kumplami usiłował zakłocić wyst
        > ąpienie:
        > – Milcz głupi chłopie! Milcz chamie skończony! Milcz, bo ja jestem żołnierze
        > m, który pamięta, jak krew się lała, jak moi koledzy ginęli, ja tu jestem, aby
        > wołać w ich imieniu!

W Qrwizji mądrych ludzi z zasady nie pokazujOM, une wolOM pokazywać tego, który uważa się za jednego z najmądrzejszych ludzi na świecie i przy tym rechocze.
    • niegracz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 01.08.23, 20:50
      Co z niestety starość.. mózg jej już słabo pracuje
      • niegracz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 01.08.23, 20:59
        Ta pani już nie zrozumie i nie powie tego , że Powstanie było błędem.. A na pewno ogromnym błędem była kontynuacją Powstania gdy już po 3 dniach okazało się że żadne cele nie zostały osiągnięte.. broni jest zdecydowanie za mało.. A ginie głównie ludność cywilną.. należało przerwać Powstanie .A gdy to było możliwe wycofać żołnierzy do lasu..jak to początkowo zrobiono na Żoliborzu.
        • margit49 Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 02:19
          niegracz napisał:

> Ta pani już nie zrozumie i nie powie tego , że Powstanie było błędem..
          >
          Gadasz wierutne bzdury. Bredzisz
          Ta Pani oraz Powstańcy doskonale to rozumieją. Wtedy nie mieli tej wiedzy. Nie Oni zdecydowali o wybuchu powstania, nie Oni.
          A na pewno nie rozumie Morawiecki

forum.gazeta.pl/forum/w,28,176439344,176439344,_dzwon_Montera_klamcy_i_lajdaka_.html
          • niegracz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 06:58
            margit49 napisała:

> niegracz napisał:
            >
            > > Ta pani już nie zrozumie i nie powie tego , że Powstanie było błędem..
            > >
            > Gadasz wierutne bzdury. Bredzisz
            > Ta Pani oraz Powstańcy doskonale to rozumieją. Wtedy nie mieli tej wiedzy. Nie
            > Oni zdecydowali o wybuchu powstania, nie Oni.
            > A na pewno nie rozumie Morawiecki
            ..

To zacytuj wypowiedź p.Stawskiej ,że Powstanie było błędem...Oczywiście że Morawiecki czy Kaczyński żle oceniają przeszłość gloryfikujac Powstanie.ktore było wielka Tragedią.
            .Czy bohaterowie Westerplatte są mniej bohaterami . gdyż poddali się.. przerwali walkę, gdy ta nie miała już sensu i nie mogli już zapewnić opieki medycznej swoim rannym ?
            .Lepszy dla Rzeczpospolitej byłby kult Westerplatte niż Powstania.

--
          • zlamas-kutany Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 08:21
            margit49 napisała:

> niegracz napisał:
            >
            > > Ta pani już nie zrozumie i nie powie tego , że Powstanie było błędem..
            > >
            > Gadasz wierutne bzdury. Bredzisz
            > Ta Pani oraz Powstańcy doskonale to rozumieją. Wtedy nie mieli tej wiedzy. Nie
            > Oni zdecydowali o wybuchu powstania, nie Oni.
            > A na pewno nie rozumie Morawiecki
            >
            > forum.gazeta.pl/forum/w,28,176439344,176439344,_dzwon_Montera_klamcy_i_lajdaka_.html

Morawiecki rozumie dwie rzeczy:
            1. Że ma mówić to co mu prezes każe
            2. Że należy dać kościołowi za darmo, odkupic za bezcen, przepisać na żonę i sprzedać za miliony
      • zlamas-kutany Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 01.08.23, 21:05
        niegracz napisał:

> Co z niestety starość.. mózg jej już słabo pracuje
        >

A co rechotałą i skrzeczała jak PST-można powiedzić
      • margit49 Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 02:48
        niegracz napisał:

> Co z niestety starość.. mózg jej już słabo pracuje
        >
        Milcz chamie
        Chcesz dyskredytować człowieka, który wiele przeszedł, z bagażem doświadczeń życiowym i - być może dlatego - nadal świetnie ogarnia rzeczywistość.

Zajmij się dziadzią Kaczyńskim. Bo jego mózg nie pracuje. Co słychać, widać i czuć.

• zlamas-kutany Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 08:33
          margit49 napisała:

> niegracz napisał:
          >
          > > Co z niestety starość.. mózg jej już słabo pracuje
          > >
          > Milcz chamie
          > Chcesz dyskredytować człowieka, który wiele przeszedł, z bagażem doświadczeń ż
          > yciowym i - być może dlatego - nadal świetnie ogarnia rzeczywistość.
          >
          > Zajmij się dziadzią Kaczyńskim. Bo jego mózg nie pracuje. Co słychać, widać i c
          > zuć.
          >
          >
          No to posłuchaj jak się mylisz:
          www.youtube.com/watch?v=SFXKGiSTspQ
    • stasi1 Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 01.08.23, 21:38
      Nam nie potrzebna ale dla pisowców jest warta ponad 3 miliardy
    • niegracz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 06:17
      Kiedyś bohaterka..teraz faktycznie wspiera wojnę hybrydową Łukaszenki przeciw Polsce.
    • oszol-lom-z-rm Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 07:15
      Chyba już wiem dlaczego powstanie upadło . Nie robi się z powstania POwstanie! Gdzie była ta pani jak kilka la temu mafia reprywatyzacyjna wywaliła powstańca warszawskiego na bruk ?
      nieruchomosci.dziennik.pl/news/artykuly/578577,powstanie-komisja-reprywatyzacja-mieszkanie-nieruchomosci-jaki.html.amp
      • mateusz.urbanski Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 09:43
        oszol-lom-z-rm napisał:

oszoł

A tego ci nie zapodali?

Że zajmowała się odszukiwaniem mogił powstańczych na terenie miasta

Że była współinicjatorką ustanowienia 2 października Dniem Pamięci o Ludności Cywilnej Powstańczej Warszawy

Że upomniała się publicznie o wypłatę odszkodowania dla A.Jakubowskiej ps.
        Paulinka?
        Kobieta, łączniczka i sanitariuszka, skazana w PRL, chciała zapewnić opiekę niepełnosprawnemu synowi po swojej śmierci
        Ziobro wstrzymał wypłatę, "Paulinka" zmarła

• m.c.hrabia Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 14:14
        ilu powstańcom psia komisja przywróciła mieszkania :)))
    • snajper55 Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 08:28
      zlamas-kutany napisał:

> Warszawskiego przemawia do Polaków i rządzących, a ani Qrwizja zwana dla jaj TV
      > P INFO, ani TVP1, ani TVP2 niestety tego nie transmituje, tylko jakieś pierdoły
      > nadaje.
      > To na ch...nam taka zakłamana szczujnia?

Bo ona jest wrogiem polskiego Narodu. Na szczęście są tacy, jak patyjota Bąkiewicz, którzy z nią i jej podobnymi walczą.

S.
      • rotenschwanz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 04.08.23, 15:30
        Dopuscic zlamanego kutasa do zlobu !
        Niech sie nazre :)
    • rotenschwanz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 10:13
      "Wystąpienie tej kobiety było haniebne i było policzkiem dla wszystkich zmarłych i żyjących uczestników Powstania. Zamiast godnego przemówienia i uczczeniu Powstanców, urządziła propagandową nawalankę na rząd. Jej bredzenie było wręcz żenujące. Stara, nieświadoma niczego, kobieta, wykorzystana do walki politycznej"
      • szwampuch58 Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 10:38
        Czerwony puloku dej se siana
        • rotenschwanz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 10:42
          :)

szwampuch58 napisał:

> Czerwony puloku dej se siana
          >
          • rotenschwanz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 10:43
            Jak rozumiem, okreslenie 'pulok' dotyczy tubylczego, mniej wartosciowego Narodu ??

rotenschwanz napisał:

> :)
            >
            > szwampuch58 napisał:
            >
            > > Czerwony puloku dej se siana
            > >
            • szwampuch58 Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 13:19
              Pulok to ten ogon z przodu
              • rotenschwanz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 13:52
                Ja nie mam ogona z przodu.
                Cos ty za jeden ??? :)
                • snajper55 Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 14:02
                  rotenschwanz napisał:

> Ja nie mam ogona z przodu.
                  > Cos ty za jeden ??? :)

Biedak. 😥

S.
                • mateusz.urbanski Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 15:24
                  rotenschwanz napisał:

> Ja nie mam ogona z przodu.

Może i masz z tyłu. Klątwa szeptuchy
                  Jak nie było internetu, tylko najbliższa okolica wiedziała, a teraz całe Podlasie 🤣
            • snajper55 Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 13:25
              rotenschwanz napisał:

> Jak rozumiem, okreslenie 'pulok' dotyczy tubylczego, mniej wartosciowego Narodu
              > ??

Jak zwykle źle rozumiesz. 🤣 Ale chyba można twierdzić, że ktoś należy do narodu puloków. Szwampuch, jak sądzisz? 🤣🤣🤣

S.
              • rotenschwanz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 13:53
                Ooo, mistrz sie odezwal :)
      • mateusz.urbanski Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 13:08
        rotenschwanz napisał:
        Stara, nieświadoma niczego, kobieta, wykorzystana do walki polityczn
        > ej"
        > [/i]

A tu stary, biologicznie i mentalnie człowiek, któremu założyli dziecięcą czapkę - jak symbol starczej demencji i zdziecinnienia. Bo jest coś na rzeczy
        Sadzi głupoty, nie znając ani świata, ani życia realnego. Nigdzie nie był, niczego nie przeżył, niczego się nie nauczył, na niczym się nie zna.
        Urodził się i tyle. Jedynym osiągnięciem jest skupienie wokół siebie takich samych miernot za nasze pieniądze
        • rotenschwanz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 15:52
          Wydaje mi sie /moze sie myle?/, ze zaden z was troli nie zna ani zwrotki hymnu polskiego.
          • margit49 Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 02.08.23, 22:56
            rotenschwanz napisał:

> Wydaje mi sie /moze sie myle?/, ze zaden z was troli nie zna ani zwrotki hymnu
            > polskiego.

Trolem to jesteś ty. I nawet mi się nie wydaje, i nawet się nie mylę.
            Prezessimus i hymn

• rotenschwanz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 03.08.23, 08:59
              Macie choc klime w tej budzie. z ktorej nadajecie dzien i noc :) ??
        • stasi1 Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 04.08.23, 00:41
          Bez przesady że nigdzie nie był. Był w Wiedniu 30 lat temu. Traumę ma do dzisiaj
    • hordol Pani Traczyk-Stawska, ma już sporo lat 02.08.23, 22:16
      ....
    • rotenschwanz Re: Pani Traczyk-Stawska, bohaterska Powstania 04.08.23, 15:24
      Zlikwidowac wszystko...
      Zostawic tvn i wyborcza.
      Buk gojow niech idzie w diably.
      Wolnosc wszystkim !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka