perla_z_roztocza 16.10.23, 09:14 jako antyKO+TD+lewica składam gratulacje opozycji. Mam nadzieję, że nowy rząd nie nawywija głupot i będzie rządem rozsądnym, bo to też mój rząd będzie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 12:08 jednak problem w tym, że opozycję w kupie trzymała nienawiść do PiS-u. Teraz tego paliwa zabraknie i zacznie się walka o wpływy i stanowiska. A tam partii, partyjek, stowarzyszeń i innych takich bez liku. Obawiam się o stabilność nowego rządu właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 12:24 perla_z_roztocza napisał: > Obawiam się o stabilność nowego rządu właśnie. A ja rozczarowania wyborców Tuska. Nowy rząd, który pewnie powstanie, może wymienić Obajtka, ale już nie prezesa TVP czy NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 12:49 oleg3 napisał: > A ja rozczarowania wyborców Tuska. a ja głupotą wyborców w sprawie referendum. Przecież będąc w lokalu wyborczym udział w referendum nie miał już żadnego wpływu na wynik wyborów. A pytania zabezpieczały Polaków. No chyba, że ktoś chce aby Orlen był rosyjski, KGHM niemiecki, a migranci z Lampedusy znaleźli się u nas, zresztą wściekli, że nie sa w Niemczech właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 12:55 Byłem w lokalu i głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył kursu logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 12:56 oleg3 napisał: > Byłem w lokalu i głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył kursu logiki Errata Byłem w lokalu i NIE głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył kursu logiki Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: gratulacje 16.10.23, 13:09 oleg3 napisał: > Byłem w lokalu i NIE głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył kursu logiki Niestety nie można mu w związku z tym odebrać dyplomów uczelni czy świadectwa maturalnego. A szkoda, może byłoby mniej niebezpiecznych idiotów opłacanych przez państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 13:25 oleg3 napisał: > Byłem w lokalu i NIE głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył kursu l > ogiki ale kartę pobrałeś właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 13:29 perla_z_roztocza napisał: > oleg3 napisał: > > > Byłem w lokalu i NIE głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył k > ursu l > > ogiki > > ale kartę pobrałeś właśnie? NIe. Ja zaliczyłem kurs logiki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 13:38 oleg3 napisał: > NIe. Ja zaliczyłem kurs logiki. :) moim zdaniem takie demonstracje są słabe. Pobrać kartę a zakreślić wybór to na logikę dwie różne kwestie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 13:42 Logikę stosujemy, w tym przypadku, nie abstrakcyjnie, tylko rozbierając sens zdań. Wzięcie karty jest udziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 13:46 oleg3 napisał: > Logikę stosujemy, w tym przypadku, nie abstrakcyjnie, tylko rozbierając sens zd > ań. Wzięcie karty jest udziałem. to w końcu chodziło ci o udział czy brak logiki w pytaniach właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 14:16 Odmówiłem udziału z powodu nielogiczności pytań. Weźmy imigrantów. Jestem przeciw przyjmowaniu imigrantów z Afryki i Bliskiego Wschodu. Ale jestem też przeciw przyjmowaniu imigrantów (przykładowo) z Afganistanu, Bangladeszu i Pakistanu. To jak mam odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 15:29 oleg3 napisał: > Odmówiłem udziału z powodu nielogiczności pytań. widzisz Oleg, dla mnie demokracja jest nielogiczna, i co, mam w niej nie uczestniczyć? Polazłem na te wybory i jako przeciwnik istnienia senatu przekreśliłem kartę senacką. Gdybym ja odmawiał z powodu nielogiczności czegoś tam to moja firma by nie miała racji bytu, a wszystkie relacje jakie miałem w życiu z ludźmi, by nie zaistniały. Mam cię za poważnego mężczyznę ale w omawianym przypadku postąpiłeś dziecinnie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 15:43 1. A wcześniej deklarowałeś absencję wyborczą. 2. Referendum to nie wybory. Wybory zawsze ktoś wygra. Jest rozstrzygnięcie. Takie czy siakie. W tym referendum, nawet gdyby było ważne, żadnego rozstrzygnięcia być nie mogło. Z powodu pytań! perla_z_roztocza napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 15:56 oleg3 napisał: > 1. A wcześniej deklarowałeś absencję wyborczą. no tak, ale deklaracja to nie jest jeszcze przysięga właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: gratulacje 16.10.23, 13:02 oleg3 napisał: > A ja rozczarowania wyborców Tuska. Nowy rząd, który pewnie powstanie, > może wymienić Obajtka, ale już nie prezesa TVP czy NBP. Nie jest tak źle, jak piszesz. TVP można obciąć dopłaty do zera ustawą budżetową, której prezydent nie może zawetować, i szybko zastąpić Prezesa TVP syndykiem masy upadłościowej. A tak ogólnie wiosną będą wybory samorządowe, więc można będzie połączyć je z referendum, czy należy uznać PiS za organizację przestępczą. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 13:11 wariant_b napisał: > A tak ogólnie wiosną będą wybory samorządowe, więc można będzie połączyć je > z referendum, czy należy uznać PiS za organizację przestępczą. Euforia. Rozumiem. Gdy rozum śpi .... Nie istnieje możliwość uznania jakiejkolwiek organizacji za przestępczą w drodze referendum. To domena procesu sądowego opartego na ustawach karnych. Napij się zimnej wody i pomyśl czy ZBO (Zjednoczona Była Opozycja) może przeforsować jakąkolwiek ustawę inną niż budżetowa? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: gratulacje 16.10.23, 13:14 Cztery lata temu Duda gratulował już po 23 minutach. Ten wpis się bardzo źle zestarzał wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30307845,cztery-lata-temu-duda-gratulowal-juz-po-23-minutach-ten-wpis.html#s=amtp_pnHP_related Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: gratulacje 16.10.23, 14:36 Tusk ma być rozsądny?! :D Będzie robił co mu Berlin każe. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: gratulacje ale komu? 16.10.23, 14:38 perla_z_roztocza napisał: > jako antyKO+TD+lewica składam gratulacje opozycji. > Mam nadzieję, że nowy rząd nie nawywija głupot i będzie rządem rozsądnym, bo to > też mój rząd będzie właśnie. Moim zdaniem gratulacje to należą się Hołowni i Kosiniakowi Kamyszowi czyli 3 Drodze, która zrobiła bardzo dobry wynik i wszystkich moim zdaniem zaskoczyła w tym sondażownie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdravko_vypic to nie koniec tego spektaklu, perła,... 16.10.23, 15:32 ...prawdziwe rozstrzygnięcia nastąpią w przyspieszonych wyborach w terminie do 2 lat najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: to nie koniec tego spektaklu, perła,... 16.10.23, 15:47 zdravko_vypic napisał: > ...prawdziwe rozstrzygnięcia nastąpią w przyspieszonych wyborach w terminie do 2 lat najdalej. Zadecydują wybory prezydenckie. PiS czy postPiS raczej ich nie może wygrać. Chyba, że kandydatem ZBO (Zjednoczonej Byłej Opozycji) zostanie Tusk, a jarkacz znajdzie obiecującego kandydata i zdolnego szefa kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: to nie koniec tego spektaklu, perła,... 16.10.23, 15:49 też sądzę, że najbliższe 2 lata to będzie bardzo burzliwy okres ciekawe czy następne wybory będą do parlamentu III RP czy do socjalistycznej republiki unii europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: to nie koniec tego spektaklu, perła,... 16.10.23, 15:58 zdravko_vypic napisał: > ...prawdziwe rozstrzygnięcia nastąpią w przyspieszonych wyborach w terminie do > 2 lat najdalej. ale ja nie chcę nowych wyborów. Ja chcę stabilnego rządu bez ujadających piesków właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: to nie koniec tego spektaklu, perła,... 16.10.23, 16:08 ha ha stabilny rząd to może będzie ale czy długo ludziom się spodoba? już widzę jak nowa polityka rodzinna ministra Biedronia wpłynie na to, że Polska po Holandii i Portugalii doczeka się swojego transa jako najpiękniejszej kobiety Odpowiedz Link Zgłoś