Dodaj do ulubionych

gratulacje

16.10.23, 09:14
jako antyKO+TD+lewica składam gratulacje opozycji.
Mam nadzieję, że nowy rząd nie nawywija głupot i będzie rządem rozsądnym, bo to też mój rząd będzie właśnie.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: gratulacje 16.10.23, 09:21
      Uuuu,pierwszy ugotowany kartofel
    • oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 09:55
      I ja gratuluję.
      • perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 12:08
        jednak problem w tym, że opozycję w kupie trzymała nienawiść do PiS-u.
        Teraz tego paliwa zabraknie i zacznie się walka o wpływy i stanowiska.
        A tam partii, partyjek, stowarzyszeń i innych takich bez liku.
        Obawiam się o stabilność nowego rządu właśnie.
        • oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 12:24
          perla_z_roztocza napisał:

> Obawiam się o stabilność nowego rządu właśnie.

A ja rozczarowania wyborców Tuska. Nowy rząd, który pewnie powstanie, może wymienić Obajtka, ale już nie prezesa TVP czy NBP.
          • perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 12:49
            oleg3 napisał:

> A ja rozczarowania wyborców Tuska.

a ja głupotą wyborców w sprawie referendum.
            Przecież będąc w lokalu wyborczym udział w referendum nie miał już żadnego wpływu na wynik wyborów.
            A pytania zabezpieczały Polaków.
            No chyba, że ktoś chce aby Orlen był rosyjski, KGHM niemiecki, a migranci z Lampedusy znaleźli się u nas, zresztą wściekli, że nie sa w Niemczech właśnie.
            • oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 12:55
              Byłem w lokalu i głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył kursu logiki.
              • oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 12:56
                oleg3 napisał:

> Byłem w lokalu i głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył kursu logiki
                Errata

Byłem w lokalu i NIE głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył kursu logiki
                • wariant_b Re: gratulacje 16.10.23, 13:09
                  oleg3 napisał:
                  > Byłem w lokalu i NIE głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył kursu logiki

Niestety nie można mu w związku z tym odebrać dyplomów uczelni czy świadectwa maturalnego.
                  A szkoda, może byłoby mniej niebezpiecznych idiotów opłacanych przez państwo.
                • perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 13:25
                  oleg3 napisał:

> Byłem w lokalu i NIE głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył kursu l
                  > ogiki

ale kartę pobrałeś właśnie?
                  • oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 13:29

> oleg3 napisał:
                    >
                    > > Byłem w lokalu i NIE głosowałem w referendum. Autor pytań nie zaliczył k
                    > ursu l
                    > > ogiki
                    >
                    > ale kartę pobrałeś właśnie?

NIe. Ja zaliczyłem kurs logiki. :)
                    • perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 13:38
                      oleg3 napisał:

> NIe. Ja zaliczyłem kurs logiki. :)

moim zdaniem takie demonstracje są słabe.
                      Pobrać kartę a zakreślić wybór to na logikę dwie różne kwestie właśnie.
                      • oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 13:42
                        Logikę stosujemy, w tym przypadku, nie abstrakcyjnie, tylko rozbierając sens zdań. Wzięcie karty jest udziałem.
                        • perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 13:46
                          oleg3 napisał:

> Logikę stosujemy, w tym przypadku, nie abstrakcyjnie, tylko rozbierając sens zd
                          > ań. Wzięcie karty jest udziałem.

to w końcu chodziło ci o udział czy brak logiki w pytaniach właśnie?
                          • oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 14:16
                            Odmówiłem udziału z powodu nielogiczności pytań. Weźmy imigrantów. Jestem przeciw przyjmowaniu imigrantów z Afryki i Bliskiego Wschodu. Ale jestem też przeciw przyjmowaniu imigrantów (przykładowo) z Afganistanu, Bangladeszu i Pakistanu. To jak mam odpowiedzieć?
                            • perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 15:29
                              oleg3 napisał:

> Odmówiłem udziału z powodu nielogiczności pytań.

widzisz Oleg, dla mnie demokracja jest nielogiczna, i co, mam w niej nie uczestniczyć?
                              Polazłem na te wybory i jako przeciwnik istnienia senatu przekreśliłem kartę senacką.
                              Gdybym ja odmawiał z powodu nielogiczności czegoś tam to moja firma by nie miała racji bytu, a wszystkie relacje jakie miałem w życiu z ludźmi, by nie zaistniały.
                              Mam cię za poważnego mężczyznę ale w omawianym przypadku postąpiłeś dziecinnie właśnie.
                              • oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 15:43
                                1. A wcześniej deklarowałeś absencję wyborczą.
                                2. Referendum to nie wybory. Wybory zawsze ktoś wygra. Jest rozstrzygnięcie. Takie czy siakie. W tym referendum, nawet gdyby było ważne, żadnego rozstrzygnięcia być nie mogło. Z powodu pytań!

• perla_z_roztocza Re: gratulacje 16.10.23, 15:56
                                  oleg3 napisał:

> 1. A wcześniej deklarowałeś absencję wyborczą.

no tak, ale deklaracja to nie jest jeszcze przysięga właśnie.
          • wariant_b Re: gratulacje 16.10.23, 13:02
            oleg3 napisał:

> A ja rozczarowania wyborców Tuska. Nowy rząd, który pewnie powstanie,
            > może wymienić Obajtka, ale już nie prezesa TVP czy NBP.

Nie jest tak źle, jak piszesz.

TVP można obciąć dopłaty do zera ustawą budżetową, której prezydent nie może zawetować,
            i szybko zastąpić Prezesa TVP syndykiem masy upadłościowej.

A tak ogólnie wiosną będą wybory samorządowe, więc można będzie połączyć je
            z referendum, czy należy uznać PiS za organizację przestępczą.
            • oleg3 Re: gratulacje 16.10.23, 13:11
              wariant_b napisał:

> A tak ogólnie wiosną będą wybory samorządowe, więc można będzie połączyć je
              > z referendum, czy należy uznać PiS za organizację przestępczą.

Euforia. Rozumiem. Gdy rozum śpi ....
              Nie istnieje możliwość uznania jakiejkolwiek organizacji za przestępczą w drodze referendum. To domena procesu sądowego opartego na ustawach karnych. Napij się zimnej wody i pomyśl czy ZBO (Zjednoczona Była Opozycja) może przeforsować jakąkolwiek ustawę inną niż budżetowa?
    • pies.na.czarnych Re: gratulacje 16.10.23, 13:14
      Cztery lata temu Duda gratulował już po 23 minutach. Ten wpis się bardzo źle zestarzał
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30307845,cztery-lata-temu-duda-gratulowal-juz-po-23-minutach-ten-wpis.html#s=amtp_pnHP_related
    • prze.nick Re: gratulacje 16.10.23, 14:36
      Tusk ma być rozsądny?! :D
      Będzie robił co mu Berlin każe.
    • no-popis Re: gratulacje ale komu? 16.10.23, 14:38

> jako antyKO+TD+lewica składam gratulacje opozycji.
      > Mam nadzieję, że nowy rząd nie nawywija głupot i będzie rządem rozsądnym, bo to
      > też mój rząd będzie właśnie.
      Moim zdaniem gratulacje to należą się Hołowni i Kosiniakowi Kamyszowi czyli 3 Drodze, która zrobiła bardzo dobry wynik i wszystkich moim zdaniem zaskoczyła w tym sondażownie.
    • zdravko_vypic to nie koniec tego spektaklu, perła,... 16.10.23, 15:32
      ...prawdziwe rozstrzygnięcia nastąpią w przyspieszonych wyborach w terminie do 2 lat najdalej.
      • oleg3 Re: to nie koniec tego spektaklu, perła,... 16.10.23, 15:47
        zdravko_vypic napisał:

> ...prawdziwe rozstrzygnięcia nastąpią w przyspieszonych wyborach w terminie do 2 lat najdalej.

Zadecydują wybory prezydenckie. PiS czy postPiS raczej ich nie może wygrać. Chyba, że kandydatem ZBO (Zjednoczonej Byłej Opozycji) zostanie Tusk, a jarkacz znajdzie obiecującego kandydata i zdolnego szefa kampanii.
      • prze.nick Re: to nie koniec tego spektaklu, perła,... 16.10.23, 15:49
        też sądzę, że najbliższe 2 lata to będzie bardzo burzliwy okres
        ciekawe czy następne wybory będą do parlamentu III RP czy do socjalistycznej republiki unii europejskiej
      • perla_z_roztocza Re: to nie koniec tego spektaklu, perła,... 16.10.23, 15:58
        zdravko_vypic napisał:

> ...prawdziwe rozstrzygnięcia nastąpią w przyspieszonych wyborach w terminie do
        > 2 lat najdalej.

ale ja nie chcę nowych wyborów.
        Ja chcę stabilnego rządu bez ujadających piesków właśnie.
        • prze.nick Re: to nie koniec tego spektaklu, perła,... 16.10.23, 16:08
          ha ha
          stabilny rząd to może będzie ale czy długo ludziom się spodoba?
          już widzę jak nowa polityka rodzinna ministra Biedronia wpłynie na to, że Polska po Holandii i Portugalii doczeka się swojego transa jako najpiękniejszej kobiety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka