kawa_poranna11 17.10.23, 18:31 Odejdzie zarządzanie cudzym biznesem przez gołodupców co to się dostali do rządzenia i tam nabijali kasę. Gołodupcy bo nie mieli głowy do biznesu więc brali się za cudzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hordol Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 18:42 to nie takie proste. lewica wzywa aby w imię ratowania planety mniej konsumować czyli i mniej kupować :-D Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 00:13 hordol napisała: > to nie takie proste. lewica wzywa aby w imię ratowania planety mniej konsumowa > ć czyli i mniej kupować > :-D Zieloni też. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 08:57 Na początek dobrze byłoby przywrócić możliwość handlu w niedzielę galeriom handlowym. Taka w większości zamknięta, a w części otwarta galeria beznadziejnie wygląda, a poza tym budowano je z myślą o pracy całotygodniowej i szczytach natężenia ruchu w weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Ale polski rynek przeniósł się do Internetu :) 18.10.23, 12:17 wariant_b napisał: > Na początek dobrze byłoby przywrócić możliwość handlu w niedzielę galeriom hand > lowym. > Taka w większości zamknięta, a w części otwarta galeria beznadziejnie wygląda, > a poza tym > budowano je z myślą o pracy całotygodniowej i szczytach natężenia ruchu w weeke > ndy. W Polsce jest ~30 mln internautów. 77% z nich kupuje w Internecie, który działa 24 h na dobę. Tego galerie nie przewidziały. Druga rzecz prawo. Kupując na odległość masz czas na zwrócenie towaru, jeśli ci się nie spodoba. W stacjonarnych, "nie przyjmujemy zwrotów towaru". Trzecia rzecz. Wygoda. Paczkomat mam pod domem, a galerię gdzieś na jakimś zadupiu. Skończyło się oczekiwanie kiedy przyjedzie kurier. Czwarta rzecz, w przeciwieństwie do reszty Europy Polacy są mistrzami w płatnościach elektronicznych. Gotówki praktycznie nie noszą przy sobie. Co więcej coraz większa liczba ludzi wie co to jest obciążenie zwrotne i z tego korzysta. Osobiście z niego korzystałem 3 razy przez 30 lat. Nie szło się dogadać ze sprzedawcą to dogadałem się z bankiem :) Trzeba było wiedzieć minę Niemców, gdy przelałem kumplowi BLIKIem środki. "Jak to tak, ty tak możesz przelać środki o dowolnej porze"? Odpowiedziałem, tak gdyż jestem Polakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Ale polski rynek przeniósł się do Internetu : 18.10.23, 13:52 negativum napisał: > W Polsce jest ~30 mln internautów. 77% z nich kupuje w Internecie, > który działa 24 h na dobę. > Tego galerie nie przewidziały. Ale sklepy w galeriach pozwalają obejrzeć towar przed zakupem, przymierzyć ciuchy czy buty, wypić kawę lub zjeść obiad, kupić coś, co jest potrzebne natychmiast. Poza tym dla wielu galeria to sposób spędzania wolnego czasu różny od preferowanych przez władzę nabożeństw. Dlatego uważam, że galerie powinny móc ruszyć w niedzielę, a inne sklepy - kiedy zechcą. Nie zacznę przez to częściej korzystać z galerii, ale dobrze jest mieć taką możliwość. > Druga rzecz prawo. > Trzecia rzecz. Wygoda. > Czwarta rzecz .. Polacy są mistrzami w płatnościach elektronicznych. Wiem, bo korzystam, zresztą pewnie wszyscy na forum także. Choć nie wiem czy to patriotyczne pomnażać dochody zagranicznych inwestorów kupując na Allegro. > Trzeba było wiedzieć minę Niemców, gdy przelałem kumplowi BLIKIem środki. Ja też miałem głupią minę znalazłszy jakiś czas temu (dziś już nieaktualną) informację że najszybszy internet stacjonarny w Europie ma Rumunia, a mobilny Bułgaria. A Polska gdzieś tam w drugiej połowie stawki. Zaczynając później od innych przeskakuje się pewne etapy rozwoju, na których tamci zatrzymali się, ponieważ były dla nich wystarczające. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ale polski rynek przeniósł się do Internetu : 18.10.23, 14:29 wariant_b napisał: > negativum napisał: > > > > W Polsce jest ~30 mln internautów. 77% z nich kupuje w Internecie, > > który działa 24 h na dobę. > > Tego galerie nie przewidziały. > > Ale sklepy w galeriach pozwalają obejrzeć towar przed zakupem, przymierzyć ciuc > hy czy buty, > wypić kawę lub zjeść obiad, kupić coś, co jest potrzebne natychmiast. Poza tym > dla wielu > galeria to sposób spędzania wolnego czasu różny od preferowanych przez władzę n > abożeństw. > Dlatego uważam, że galerie powinny móc ruszyć w niedzielę, a inne sklepy - kied > y zechcą. > Nie zacznę przez to częściej korzystać z galerii, ale dobrze jest mieć taką moż > liwość. Jest taki Sklep we Wrocławiu przy Dworcu Głównym, który nazywa się "Stefan". Jest centrum miasta od niepamiętnych czasów. Chyba zawsze tam był odkąd pamiętam. Ceny umiarkowane i ta obsługa. Wchodzisz wita cię miła pani. Mówisz co chcesz kupić, garnitur koszulę itd. Pani ci zadaje pytanie na jaką okazję. Po czym przynosi ci rzeczy. Nawet nie musisz mówić nr. kołnierzyka. Tak działają sprzedawcy z prawdziwego zdarzenia, a nie studenci na umowach śmieciowych. Ja nie byłbym w stanie ocenić nr. kołnierzyka widząc osobę 1 raz. Co do Internetu. Polska poszła dobrą drogą, gdyż nie tylko transfer maksymalny się liczy, a usługi. Dostawca co jakiś czas oferuje mi promocje na coraz szybszy Internet. Tylko po co, jak tego nie wykorzystam. Mam w domu dwa routery (jeden od dostawcy, na który mój wpływ jest znikomy, drugi swój własny 150 Mb/s (nie jestem informatykiem więc mogę się pomylić co do jednostek). Ten pierwszy jest 1 Gb/s. Tylko na co mi to? Skoro 150 Mb/s wystarczyło na 5 osobową rodzinę. Nie mam też super komórki. Moja, po 7 latach ma 80% pojemności baterii. Co z tego, że nie obsługuje 5G i kolejnych generacji. Jak ma anteny od Motoroli. LTE+ póki co mi wystarczy. Jak bateria osłabnie do 70% to ją wymienię. > > Druga rzecz prawo. > > Trzecia rzecz. Wygoda. > > Czwarta rzecz .. Polacy są mistrzami w płatnościach elektronicznych. > > Wiem, bo korzystam, zresztą pewnie wszyscy na forum także. > Choć nie wiem czy to patriotyczne pomnażać dochody zagranicznych inwestorów > kupując na Allegro. A galeriach to działają sami lokalni patrioci :) ? > > Trzeba było wiedzieć minę Niemców, gdy przelałem kumplowi BLIKIem środki. > Ja też miałem głupią minę znalazłszy jakiś czas temu (dziś już nieaktualną) inf > ormację > że najszybszy internet stacjonarny w Europie ma Rumunia, a mobilny Bułgaria. > A Polska gdzieś tam w drugiej połowie stawki. Zaczynając później od innych prze > skakuje się > pewne etapy rozwoju, na których tamci zatrzymali się, ponieważ były dla nich wy > starczające. Nie "długość" się liczy ale satysfakcja. Jak jedno jest połączone z drugim, to jest super. Ogólnie, pochwa powinna być dopasowana do miecza. Co by nie mówić o PiS, w Polsce stworzono społeczeństwo informatyczne. W swoim telefonie mam obecnie 3.5 TB do wykorzystania. Nie wykorzystam tego. Co z tego, że Bułgar czy Rumun ma najszybsze sieci internetowe, jak za tym nie idzie nic? Pingi sobie będą przesyłać? W Polsce 77% ludzi kupuje przez Internet, a praktycznie nie ma już ograniczenia z dostępem do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Ale polski rynek przeniósł się do Internetu : 18.10.23, 19:12 negativum napisał: > Co do Internetu. Polska poszła dobrą drogą, gdyż nie tylko transfer maksymalny > się liczy, a usługi. Polska poszła taką drogą, jaką musiała. To już nie jest PRL i gospodarcza autarkia. Więc kto by w Polsce nie rządził modele smartfonów były by te same, routery identyczne, stacje bazowe i reszta infrastruktury podobnie, bo przestarzałych nie ma gdzie kupić, a sami ich nie wyprodukujemy. A z usługami jest jak jest - niby coraz lepiej, ale braków nadal pełno. Ostatnio czwartoklasiści dostali od rządu laptopy - sprzęt mają, ale usług do tego żadnych. Nikt nie wpadł na to, że te laptopy powinny służyć do czegoś więcej niż do mania. Postęp widać gołym okiem, niedostatki również. Estonia informatyzowała ileś lat temu sądownictwo i udało jej się skrócić czas postępowania ponad dwukrotnie. Nam, za Ziobry, udało się go wydłużyć o połowę. > Dostawca co jakiś czas oferuje mi promocje na coraz szybszy Internet. Tylko po co... Bo ma interes w zmianie technologii na nowszą - może obsłużyć większą liczbę klientów i to niekiedy tylko przy pomocy pasywnych urządzeń światłowodowych. Podobnie jest z sieciami 5G, na częstotliwości których, po kilku latach zwłoki, ma wreszcie ruszyć przetarg. Na razie niby mamy 5G, ale na pasmach od 4G, więc jakby protezę - jak Ferrari z silnikiem od Poloneza. Ale nawet z tą protezą można oferować klientom dużo więcej Internetu w pakiecie bez ryzyka, że sieć się zatka (jeśli wyłączymy 3G). > Co by nie mówić o PiS, w Polsce stworzono społeczeństwo informatyczne. Co by nie mówić, społeczeństwo informatyczne pokonało PiS - udało mu się przebić przez propagandę sukcesu i kilkugodzinne kolejki przed lokalami wyborczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ale polski rynek przeniósł się do Internetu : 18.10.23, 21:53 wariant_b napisał: > > Co do Internetu. Polska poszła dobrą drogą, gdyż nie tylko transfer maksy > malny > > się liczy, a usługi. > > Polska poszła taką drogą, jaką musiała. To już nie jest PRL i gospodarcza autar > kia. > Więc kto by w Polsce nie rządził modele smartfonów były by te same, routery ide > ntyczne, > stacje bazowe i reszta infrastruktury podobnie, bo przestarzałych nie ma gdzie > kupić, > a sami ich nie wyprodukujemy. Poszła, bo powiązała ping ze sprawami, które można załatwić. > A z usługami jest jak jest - niby coraz lepiej, ale braków nadal pełno. Ostatni > o > czwartoklasiści dostali od rządu laptopy - sprzęt mają, ale usług do tego żadny > ch. > Nikt nie wpadł na to, że te laptopy powinny służyć do czegoś więcej niż do mani > a. > Postęp widać gołym okiem, niedostatki również. Estonia informatyzowała ileś lat > temu sądownictwo i udało jej się skrócić czas postępowania ponad dwukrotnie. > Nam, za Ziobry, udało się go wydłużyć o połowę. To oni już nie mają wsparcia do MS 365? > > Dostawca co jakiś czas oferuje mi promocje na coraz szybszy Internet. Tyl > ko po co... > > Bo ma interes w zmianie technologii na nowszą - może obsłużyć większą liczbę kl > ientów > i to niekiedy tylko przy pomocy pasywnych urządzeń światłowodowych. > Podobnie jest z sieciami 5G, na częstotliwości których, po kilku latach zwłoki, > ma wreszcie > ruszyć przetarg. Na razie niby mamy 5G, ale na pasmach od 4G, więc jakby protez > ę - jak > Ferrari z silnikiem od Poloneza. Ale nawet z tą protezą można oferować klientom > dużo > więcej Internetu w pakiecie bez ryzyka, że sieć się zatka (jeśli wyłączymy 3G). Nie wiem jak ty, ale na LTE załatwiam wszystkie istotne dla mnie sprawy. > > Co by nie mówić o PiS, w Polsce stworzono społeczeństwo informatyczne. > > Co by nie mówić, społeczeństwo informatyczne pokonało PiS - udało mu się przebi > ć > przez propagandę sukcesu i kilkugodzinne kolejki przed lokalami wyborczymi. To zasługa opozycji, która nie chciała za nic wyborów internetowych. PS. Tak naprawdę szkoda mi tych lemingów. Wzięli kredyty na kilkadziesiąt lat, a potem przejmie to Skarb Państwa. Bo kto ma przejąć w ich wypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 18:51 Wystarczy ten głupi zakaz handlu w niedziele zamienić na 6 dniowy tydzień pracy. Wolny dzień do wyboru dla właściciela sklepu w uzgodnieniu z pracownikami. Jeżeli wspólnie uzgodnią pracę 7/7 to jeden dzień płacony 150% + rekompensata dnia wolnego w innym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 18:55 pies.na.czarnych napisała: > Wystarczy ten głupi zakaz handlu w niedziele zamienić na 6 dniowy tydzień pracy > . Wolny dzień do wyboru dla właściciela sklepu w uzgodnieniu z pracownikami. Je > żeli wspólnie uzgodnią pracę 7/7 to jeden dzień płacony 150% + rekompensata dni > a wolnego w innym terminie. > wg Kodeksu Pracy w tygodniu pracujemy 5 dni /40h Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 18:57 falofilia.falofilia1 napisał: > wg Kodeksu Pracy w tygodniu pracujemy 5 dni /40h Więc dlaczego by to łamać? Wystarczy organizacja pracy zatrudnionych w handlu, w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakers Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 19:15 A dlaczego nie wprowadzić pracy w sobotę w urzędach, sądach, przychodniach lekarskich? Urzędnicy lepsi? Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 23:21 misiakers napisał(a): > A dlaczego nie wprowadzić pracy w sobotę w urzędach, sądach, przychodniach leka > rskich? Urzędnicy lepsi? Przecież nie nakazem lub zakazem. W soboty w urzedach, sądach, przychodniach będą pracowali ci, którzy zechcą tam wtedy pracować. Praca w soboty i niedziele nie jest obowiązkowa. Ma wynikać z chęci pracy w te dni. Na tym polega poleganie na dobrej woli i chęci a nie na nakazach i zakazach. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 00:19 misiakers napisał(a): > A dlaczego nie wprowadzić pracy w sobotę w urzędach, sądach, przychodniach leka > rskich? Urzędnicy lepsi? Dlaczego tylko w soboty? A co to? Święte krowy. Ja chcę załatwić sprawę urzędową w niedzielę. To moje prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 05:32 negativum napisał: > misiakers napisał(a): > > > A dlaczego nie wprowadzić pracy w sobotę w urzędach, sądach, przychodniac > h leka > > rskich? Urzędnicy lepsi? > > Dlaczego tylko w soboty? A co to? Święte krowy. Ja chcę załatwić sprawę urzędow > ą w niedzielę. To moje prawo. Ty masz ochotę załatwiać w niedzielę, ale co zrobisz gdy pracujący w tym urzędzie na to nie mają ochoty? W tym największy jest ambaras. Co zaproponujesz, jakie wynagrodzenie dasz urzędnikowi obsługującego ciebie w niedzielę? Jakiś bonus? W sklepie to prosta sprawa. Właściciel chce, sprzedawca chce, ty chcesz. Ale w urzędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 12:18 kawa_poranna11 napisał(a): > > Dlaczego tylko w soboty? A co to? Święte krowy. Ja chcę załatwić sprawę u > rzędow > > ą w niedzielę. To moje prawo. > Ty masz ochotę załatwiać w niedzielę, ale co zrobisz gdy pracujący w tym urzędz > ie na to nie mają ochoty? > W tym największy jest ambaras. > Co zaproponujesz, jakie wynagrodzenie dasz urzędnikowi obsługującego ciebie w n > iedzielę? > Jakiś bonus? > W sklepie to prosta sprawa. > Właściciel chce, sprzedawca chce, ty chcesz. > Ale w urzędzie? I tu PiS wynalazł ePUAP. Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 20:18 5 dniowy tydzień pracy /40h/ nie przeszkadza w tym aby były wszystkie niedziele były handlowe . Aby markety były czynne 7/7 To tylko sprawa organizacji pracy , zmianowości ,itp Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 20:38 Polacy pracują od 08 do 16h. W rzeczywistości to nie jest 8h. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 00:21 pies.na.czarnych napisała: > Polacy pracują od 08 do 16h. W rzeczywistości to nie jest 8h. Arbeit macht frei, to już było. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 12:30 Bez pracy nie ma kołaczy. To tez było.:) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 19:04 > wg Kodeksu Pracy w tygodniu pracujemy 5 dni /40h Co bogatemu zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 20:20 Z torbami pójdą rodzinne polskie sklepy które handlują w niedzielę. Zyski popłyną za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 20:24 Skończy się wyzysk Polaków przez zawyżanie cen. Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 20:41 możesz sobie zrobić zakupy w sobotę. W niedzielę to kupuje się jakieś drobiazgi jak zabraknie na niedzielny obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 20:44 albo na klina :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 20:58 i tu się mogę zgodzić, Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 20:34 yabbaryt napisał: > Z torbami pójdą rodzinne polskie sklepy które handlują w niedzielę. Zyski popły > ną za granicę. > Taki był właśnie argument tych co zaczęli zarządzać cudzymi biznesami. Okazało się, że plajtowały małe sklepiki. To był system podobny jak ze zwiększeniem rodności, zwiększenia ilości urodzeń. Pisowskie przerobili to wspak i zaczęło się rodzić coraz to mniej dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 20:42 bzdura, znam sklepikarzy którzy własnie jako takko prosperują bo mogą handlować w niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 17.10.23, 21:21 yabbaryt napisał: > bzdura, znam sklepikarzy którzy własnie jako takko prosperują bo mogą handlować > w niedzielę > Znam też pary, które jako tako prosperują, gdy zdecydowali się na dziecko. Fakty jednak są nieubłagane. Biznesy popadały a dzieci mniej się rodzi. Taki trynd pisoce nadały. Wbrew temu o czym mówili - jak to sklepiki rosną (rosnom w siłe) w siłę a ludziom żyje się dostatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 02:39 No dobra, a co na to kosciol? Co z niedzielna taca? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 06:55 najbardziej zadowolona jednak bedzie Publisia ze sprawa zbrodni smoleńskiej ruskiej operacji specjalnej zostanie zamieciona pod dywan Dr Lasek zamieścił w raporcie opinie , ustalenia które są sprzeczne z Fizyką Newtona !! oraz mozliwościami aerodynamicznymi samolotu Tu-154. - Tym samym wprowadził w błąd władze Państwa i opinie publiczną cytuję, strona 229 raportu Zdecydowana reakcja pilota polegająca na odłączeniu kanału podłużnego ABSU (autopilota) poprzez jego przesilenie miała miejsce o godz. 6:40:57,5 – na wysokości 28 m RW, 1265 m od progu pasa, na wysokości 2 m nad poziomem lotniska. W dalszym ciągu brakowało komendy dowódcy potwierdzającej jego czynności. Sekundę później, o godz. 6:40:58.5 nastąpiło zwiększenie ciągu oraz zdecydowane ściągnięcie wolantu na siebie. Zdarzyło się to 1187 m od progu pasa, na wysokości 16 m RW i na wysokości 5 m poniżej poziomu lotniska ilustracja tej sytuacji to jest schemat pokazujący położenie samolotu Tu-154 względem zbocza jaru w momencie rozpoczynania manewru go around wg opisu z raportu jak wyżej wystarczy geometria i arytmetyka z podstawówki i odrobina myślenia, umiejętność czytania informacji z netu i podstawowa orientacja w zakresie fizyki Newtona by zauważyć, że raport Laska pokazuje sytuacje fizycznie niemożliwą az sie wierzyc nie chce by dr Lasek i Komisja mogli popepłnic taki błąd !! - no bo w innym przypadku pozostaje celowe wprowadzenie a błąd władz Polski !! Prosze zwrócic uwage że wg raportu Laska samolot znajduje sie na wysokosci 16 m nad poziomem ziemi w rejonie największego nachylenia jaru !! wznoszący sie teren !! te 3,5 sekundy to podręcznikowy , minimalny czas wyhamowania zniżania przy pocz. predkosci znizania jak w raporcie Laska i raporcie MAk. praktycznie- ze względu na to , że silniki były w rezimie mały gaz - czas ten sie zwieksza... Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 08:45 @niegracz Mam kilka pytań w związku z zamieszczonym rysunkiem: - na podstawie odczytów którego z rejestratorów jest sporządzony ten wykres. - na jakiej głębokości samolot zderzył się z korzeniami brzozy (856m od progu lotniska), - czy dowodzi to, że samolot nie zszedł poniżej dozwolonej wysokości 100m Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 08:41 Pod warunkiem że obiecacie Lewicy trzecie kabiny w WC. 🐵🐵🐵 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Tych kabin ma być ponoć koło 60. 18.10.23, 12:31 kod_matrixa napisał: > Pod warunkiem że obiecacie Lewicy trzecie kabiny w WC. 🐵🐵🐵 Tych kabin ma być ponoć koło 60. Steffen Königer o gendermanii [;napisy PL]; Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 10:39 Wraca normalność - gdy Donald Pinokio Tusk coś obiecuje to oczywiście obiecuje wiadomosci.wp.pl/donald-tusk-obiecal-ale-teraz-moze-byc-problem-juz-zgrzyta-w-nowej-koalicji-6953415369780128a Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: Wrócą niedziele handlowe, wróci normalność 18.10.23, 10:55 Wraca normalność next.gazeta.pl/next/7,151003,30310427,koniec-zakazu-handlu-w-niedziele-opozycja-ma-to-w-planach.html#do_w=52&do_v=1008&do_st=RS&do_sid=1486&do_a=1486&s=BoxBizImg7&do_upid=1008_ti&do_utid=30310427&do_uvid=1697529867425 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k W krajach Unii nie ma niedziel handlowych 18.10.23, 14:46 w wiekszosci krajow Unii Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: W krajach Unii nie ma niedziel handlowych 18.10.23, 15:33 Koalicja Obywatelska w swoich „100 konkretach” na sto dni rządzenia zaproponowała: Zniesiemy zakaz handlu w niedziele, ale każdy pracownik będzie miał zapewnione dwa wolne weekendy w miesiącu i podwójne wynagrodzenie za pracę w dni wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: W krajach Unii nie ma niedziel handlowych 18.10.23, 19:18 100konkretow.pl/wszystkie-konkrety/ Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: W krajach Unii nie ma niedziel handlowych 18.10.23, 19:45 Czyli jeden konkret w jeden dzień Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Właśnie zamówiłem sobie manetkę. 18.10.23, 21:59 kawa_poranna11 napisał(a): > Odejdzie zarządzanie cudzym biznesem przez gołodupców co to się dostali do rząd > zenia i tam nabijali kasę. > Gołodupcy bo nie mieli głowy do biznesu więc brali się za cudzy. O godzinie prawie 22. Shimano wraz z linką będzie mnie kosztować 45 zł. W galerii po analogiczną, musiałbym jechać przez pół miasta i zapłacić 55 zł wzwyż. Jeszcze takiego modelu by nie było, pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: Właśnie zamówiłem sobie manetkę. 18.10.23, 23:13 To kup tam gdzie ci pasuje to Shimano z linką . Proste . www.money.pl/gospodarka/zakaz-handlu-do-likwidacji-opozycja-na-tak-bo-tego-chca-polacy-6953025808133056a.html Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: Właśnie zamówiłem sobie manetkę. 19.10.23, 11:01 a co ty kupujesz za 45 pln? pochwal się, pozi Odpowiedz Link Zgłoś
j-k niedziele handlowe - to nie normalność 18.10.23, 23:31 sa przydatne przed swietami religijnymi , czy panstwowymi, ale nigdy wiecej. kilka razy w roku i.... wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: niedziele handlowe - to nie normalność 19.10.23, 15:59 j-k napisał: > sa przydatne przed swietami religijnymi , czy panstwowymi, ale nigdy wiecej. > > kilka razy w roku i.... wystarczy. No widzisz; a ja bym wolał, żeby wszystkie niedziele były handlowe, jak kiedyś. Może zrobić referendum? Odpowiedz Link Zgłoś