Dodaj do ulubionych

Pisowcy lubują się w tytułach. Profesor, doktor. P

24.11.24, 22:15
Pisowcy lubują się w tytułach.
Profesor, doktor.
Profesor Lech Kaczyński, Profesor Kryśka, doktor kandydat.
Tak jakby ich to rajcowało.
Przecież nikt dozgonnie i po śmierci nauczyciela z Liceum nie nazywa, nie tytułuje profesorem.
Lub magistrem.
A pisowskie z lubością i czołobitnie - profesor, doktor, magister.
Syndrom chłopstwa z uniżonością i czołobitnością stykając się z kimś, kto bardziej z nich wyrósł?
Obserwuj wątek
    • j-k Platfusy lubują się w kasie... a przeciez... 24.11.24, 22:20
      tych milionow tez nikt nie zabierze ze soba na tamten Swiat...
      • stasi1 Re: Platfusy lubują się w kasie... a przeciez... 27.11.24, 18:35
        To przecież pisowcy sobuie dawali te miliony bo przecież im sie to należało
        • j-k nie smec... 27.11.24, 22:25
          stasi1 napisał:
          > To przecież pisowcy sobuie dawali te miliony bo przecież im sie to należało

kase kocha kazdy - bez roznicy na poglady polityczne.
          • stasi1 Re: nie smec... 11.12.24, 21:15
            Niby tak ale PiS nawet przestępstwa popełniał aby je mieć
            • j-k nadal nie smec... 12.12.24, 02:00
              stasi1 napisał:
              > Niby tak ale PiS nawet przestępstwa popełniał aby je mieć

a PO ustanawia sobie pasujace mu prawo - by robic to legalnie.
              • stasi1 Re: nadal nie smec... 13.12.24, 10:38
                I Duda pozwala im na to?
      • kawa_poranna11 Re: Platfusy lubują się w kasie... a przeciez... 12.12.24, 00:41
        j-k napisał:

> tych milionow tez nikt nie zabierze ze soba na tamten Swiat...

Tak, to wina Tuska ten CPK w wiecznej budowie, ten Fundusz Sprawiedliwości, te wybory kopertowe, yacht co to sławi Poland na morzach i oceanach.
        Lubują się w kasie?
        Pogło ciem?
    • hordol Re: Pisowcy lubują się w tytułach. Profesor, dokt 24.11.24, 22:25
      chłopstwo chce rządzic elitą. no kto to widział?
      • kawa_poranna11 Re: Pisowcy lubują się w tytułach. Profesor, dokt 24.11.24, 22:27
        hordol napisała:

> chłopstwo chce rządzic elitą. no kto to widział?

Ale chłopstwo - wg Kaczyńskiego - przystojne - hłe, hłe!
        • j-k ja tez sie lubuje się w tytułach. 24.11.24, 22:34
          Mimo, ze nie jestem PiSiorem.

zawsze czleka lepiej (troche) traktuja, - np. u lekarza...

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

("Dr." a nie polski "dr" - bo to niemiecki tytul)
          • kawa_poranna11 Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 24.11.24, 22:49
            j-k napisał:

> Mimo, ze nie jestem PiSiorem.
            >
            > zawsze czleka lepiej (troche) traktuja, - np. u lekarza...
            >
            >
            > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
            >
            > ("Dr." a nie polski "dr" - bo to niemiecki tytul)

W rejestracji podajesz dokumenty i powiadasz, że jesteś doktorem?
            Naprawdę?
            • dunajec1 Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 25.11.24, 01:15
              Ale popatrz kawa, jeszcze zaden z nich nie powiedzial, " ja to taki chuj jak Batorego komin" a wiec....?
              • kawa_poranna11 Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 18:17
                Co nie zmienia faktu, że nieomal na kolanach gdy wymieniają tytuł doktora Nawrockiego, Dudy, tytuł profesora Lecha Kaczyńskiego (nawet gdy już nim nie był) a nie wspomną - doktor Trzaskowski!
                Co oni mają z tymi tytułami?
                Moja ciocia powiadała, że normalni ludzie, po studiach naturalnie przyjmują te tytuły - mgr, dr i ch na co dzień nie używają. W odróżnieniu od tych innych co im nie stało i aż ich trzęsie gdyby mogli używać. Ale nie, bo nie zdobyli.
                I takich jest większość w PiSie.
                • negativum Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 18:21
                  kawa_poranna11 napisał(a):

> Co nie zmienia faktu, że nieomal na kolanach gdy wymieniają tytuł doktora Nawro
                  > ckiego, Dudy, tytuł profesora Lecha Kaczyńskiego (nawet gdy już nim nie był) a
                  > nie wspomną - doktor Trzaskowski!
                  > Co oni mają z tymi tytułami?
                  > Moja ciocia powiadała, że normalni ludzie, po studiach naturalnie przyjmują te
                  > tytuły - mgr, dr i ch na co dzień nie używają. W odróżnieniu od tych innych co
                  > im nie stało i aż ich trzęsie gdyby mogli używać. Ale nie, bo nie zdobyli.
                  > I takich jest większość w PiSie.

Np. dr Myrcha :)
                  • hrasier_2 Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 18:42
                    Rafał Trzaskowski dr. Jak pięknie brzmi.
                    • negativum Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 18:44
                      hrasier_2 napisał:

> Rafał Trzaskowski dr. Jak pięknie brzmi.

Jacek Sutryk, absolwent MBA. Znany koszykarz.

Podobna afera kilka lat temu wybuchła w Niemczech. Wszyscy byli absolwentami. Za pieniądze.
                      • kawa_poranna11 Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 18:49
                        Piszesz o aberracjach gdzie prokuratura ma zadania.
                        Ja piszę o mentalności chłopa co to z nabożnością spogląda na magistra i gdy ma któregoś z nich jako znajomego - używa tytułu tego znajomego aby się dowartościować. Takich mam znajomych!
                        • negativum Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 19:00

> Piszesz o aberracjach gdzie prokuratura ma zadania.
                          > Ja piszę o mentalności chłopa co to z nabożnością spogląda na magistra i gdy ma
                          > któregoś z nich jako znajomego - używa tytułu tego znajomego aby się dowartośc
                          > iować. Takich mam znajomych!

Znajomych się samemu dobiera. Współczuję.
                          Jan Czochralski, najbardziej cytowany Polak, nie miał nawet matury.
                    • negativum Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 19:07
                      hrasier_2 napisał:

> Rafał Trzaskowski dr. Jak pięknie brzmi.

Znam ludzi, do których zwracanie się po tytule lub stopniu traktowane jest jako obelga!!!
                      Zresztą swego czasu Ci o tym wspominałem. Większość ludzi chce, by się do nich zwracać po imieniu.
                      Nie wiem, dlaczego Donald tego nie chce i usuwa wszystkie moje posty. Mam dla niego litość. Tusk, to zwykły kundel po kaszubsku.
                      • supem Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 19:17
                        A ty jesteś zwykłym kundlem na FK, szczekasz na każdego, kto nie jest za PIS.
                        • negativum Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 20:09
                          supem napisał:

> A ty jesteś zwykłym kundlem na FK, szczekasz na każdego, kto nie jest za PIS.

Bliżej mi do no-popis. Reaguję alergicznie na wszelkie tego typu insynuacje, kto nie z nami ten przeciw.
                          Ciekawe co będziesz gadał emerycie, jak Donald wprowadzi od 2026 kataster? Wystarczy ci na leki?
                          • supem Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 20:43
                            Przepiszę dwie swoje wille na dwie swoje córki a mieszkanie w apartamentowcu na Mokotowie na syna. Swoją drogą apartamentowiec ale żeby zaparkować to musze wjechać przodem a sąsiadka tylem, inaczej nie wysiądziemy z naszych samochodów.
                            • negativum Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 20:45
                              supem napisał:

> Przepiszę dwie swoje wille na dwie swoje córki a mieszkanie w apartamentowcu na
                              > Mokotowie na syna. Swoją drogą apartamentowiec ale żeby zaparkować to musze wj
                              > echać przodem a sąsiadka tylem, inaczej nie wysiądziemy z naszych samochodów.

A podatek dzieci zapłacą? Obecnie są zwolnione bodajże do 36 000 zł w ciągu 5 lat. Wychodzi po 18 000 zł na willę.
                              • supem Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 22:20
                                Aleś ty niedouczony, w przypadku darowizn mieszkań, nie obowiazuje wartość 36 000 zł
                      • kawa_poranna11 Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 19:39
                        Tusk, to zwykły kundel po kaszubsku.
                        Gdy np w angielskim to oznacza - Kieł! Kieł na nieprawości pisowskie?
                        Jeszcze co innego Kaczyńskich Kalkstein - co po polsku oznacza - Wapień.
                        Pisaliśmy o tytułomanii a tyś zaczął o nazwiskach. I nagła wtopa, coooo?
                        • negativum Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 20:01

> Tusk, to zwykły kundel po kaszubsku.
                          > Gdy np w angielskim to oznacza - Kieł! Kieł na nieprawości pisowskie?
                          > Jeszcze co innego Kaczyńskich Kalkstein - co po polsku oznacza - Wapień.
                          > Pisaliśmy o tytułomanii a tyś zaczął o nazwiskach. I nagła wtopa, coooo?

A co Donald ma wspólnego z Anglią? I królestwem niezachodzącego Słońca?
                          • hordol a to ciekawe!!!!! 27.11.24, 22:07
                            www.newsweek.pl/
                            jak załatwić hołownię?
                          • kawa_poranna11 Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 22:33
                            negativum napisał:

> kawa_poranna11 napisał(a):
                            >
                            > > Tusk, to zwykły kundel po kaszubsku.
                            > > Gdy np w angielskim to oznacza - Kieł! Kieł na nieprawości pisowskie?
                            > > Jeszcze co innego Kaczyńskich Kalkstein - co po polsku oznacza - Wapień.
                            > > Pisaliśmy o tytułomanii a tyś zaczął o nazwiskach. I nagła wtopa, coooo?
                            >
                            > A co Donald ma wspólnego z Anglią? I królestwem niezachodzącego Słońca?
                            >
                            > A co Kalkstein z Izraelem?
                            • negativum Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 27.11.24, 23:11

> negativum napisał:
                              >
                              > > kawa_poranna11 napisał(a):
                              > >
                              > > > Tusk, to zwykły kundel po kaszubsku.
                              > > > Gdy np w angielskim to oznacza - Kieł! Kieł na nieprawości pisowski
                              > e?
                              > > > Jeszcze co innego Kaczyńskich Kalkstein - co po polsku oznacza - Wa
                              > pień.
                              > > > Pisaliśmy o tytułomanii a tyś zaczął o nazwiskach. I nagła wtopa, c
                              > oooo?
                              > >
                              > > A co Donald ma wspólnego z Anglią? I królestwem niezachodzącego Słońca?
                              > >
                              > > A co Kalkstein z Izraelem?

Nie słyszałem.
                              • x2468 Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 12.12.24, 06:48
                                Babiarz to jakiś pisi uczony na miarę Jojo?
                      • stefan4 ,,kundel'' po kaszubsku 28.11.24, 10:26
                        negativum:

Ponieważ kilka razy już udowodniłeś, że nie wszystkie języki znasz, postanowiłem sprawdzić wiarygodność tej, powtarzanej przez Ciebie w kółko, lingwistycznej ,,tezy''.

SŁOWÔRZ PÒLSKÒ-KASZËBSCZI str.805:
                            kundel m kùndel (lok: || kùńdel || kóndel) m1. pies nierasowi (miészańc) [Je to pies
                              rasowi, czë kùndel? ]; 2. fig chłop bez charakteru; liżëpaja, pòdlizk / pòdlizała m;
                              zob. lizus

Nie widzę tu żadnego tuska... No to skąd wziąłeś swoją ploteczkę? Wiem, że jest mocno utrwalona w Interśmieciu, podobnie jak rządzący światem ,,Deep State'' oraz ,,Prawda Płaskiej Ziemi''. Ale przecież Ty, facet (podobno) oświecony, na pewno dysponujesz lepszymi źródłami wiedzy. No nie?

- Stefan
                        • negativum Re: ,,kundel'' po kaszubsku 28.11.24, 12:45
                          stefan4 napisał:

> negativum:
                          > > Tusk, to zwykły kundel po kaszubsku.
                          >
                          > Ponieważ kilka razy już udowodniłeś, że nie wszystkie języki znasz, postanowiłe
                          > m sprawdzić wiarygodność tej, powtarzanej przez Ciebie w kółko, lingwistycznej
                          > ,,tezy''.
                          >
                          >
                          > OWÔRZ PÒLSKÒ-KASZËBSCZI str.805
                          :
                          >     kundel m kùndel (lok: || kùńdel || kóndel) [
                          > i]m[/i] – 1. pies nierasowi (miészańc) [Je to pies
                          >       rasowi, czë kùndel? ]; 2. fig chłop
                          > bez charakteru; liżëpaja, pòdlizk / pòdlizała m
                          >
                          ;
                          >       zob. lizus
                          >
                          > Nie widzę tu żadnego tuska... No to skąd wziąłeś swoją ploteczkę? Wiem, że je
                          > st mocno utrwalona w Interśmieciu, podobnie jak rządzący światem ,,Deep State''
                          > oraz ,,Prawda Płaskiej Ziemi''. Ale przecież Ty, facet (podobno) oświecony, n
                          > a pewno dysponujesz lepszymi źródłami wiedzy. No nie?

Sprawdź jeszcze psa.
                          • stefan4 Re: ,,kundel'' po kaszubsku 28.11.24, 15:25
                            negativum:
                            > Sprawdź jeszcze psa.

A potem sprawdź szczeniaka. A potem brytana. A potem wilczura. A potem jorka. A potem hipopotama...
                            Nie, Negatywku, to Ty wygłosiłeś tezę, jakoby

negativum:

więc ciężar dowodu tej tezy spoczywa na Tobie.

- Stefan
                  • x2468 Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 11.12.24, 21:28
                    Np. doktor Jaki.
                    • kawa_poranna11 Re: ja tez sie lubuje się w tytułach. 12.12.24, 00:46
                      x2468 napisał:

> Np. doktor Jaki.
                      >
                      Rydzyk też jest doktorem.
                      Ponoć na KUL to mu zrobili.
                      Ile diabłów zmieści się na czubku szpilki?
            • j-k naprawde. 27.11.24, 22:13
              > W rejestracji podajesz dokumenty i powiadasz, że jesteś doktorem?
              > Naprawdę?

naprawde

w rejrestracji podaje moja elektroniczna karte ( ze zdjeciem) a tam na niej jest napisane: Dr..- taki i taki...

nie wiedzialas nic o tym ?

przeciez to jest tuz z Odra - od paru dekad...
    • no-popis no to "supem" jest pisowcem 27.11.24, 20:34

> Pisowcy lubują się w tytułach.
      > Profesor, doktor.
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,178340275,178340275,Pan_Doktor_Rafal_Trzaskowski_wygra_z_Nawrockim.html
    • storima Re: Pisowcy lubują się w tytułach. Profesor, dokt 27.11.24, 22:06

> Przecież nikt dozgonnie i po śmierci nauczyciela z Liceum nie nazywa, nie tytuł
      > uje profesorem.

Wśród moich znajomych z ogólniaka o naszych żyjących czy też zmarłych pedagogach mówimy per pan/pani profesor.
      • negativum Re: Pisowcy lubują się w tytułach. Profesor, dokt 27.11.24, 23:14
        storima napisał:

> kawa_poranna11 napisał(a):
        >
        >
        > > Przecież nikt dozgonnie i po śmierci nauczyciela z Liceum nie nazywa, nie
        > tytuł
        > > uje profesorem.
        >
        > Wśród moich znajomych z ogólniaka o naszych żyjących czy też zmarłych pedagogac
        > h mówimy per pan/pani profesor.

My po normalnie. Może dlatego, że klasa była szczególna, paru prezesów banków itp.
        Nauczycieli szanowaliśmy, ale bez przesady.
        Ci byli z nami na ty.
    • ukos Re: Pisowcy lubują się w tytułach. Profesor, dokt 28.11.24, 12:44

PiSSowce lubują się w swoich tytułach.
      Du*a o dr Nowogrodzkim, pardon, Nawrockim (też się zawahał): pan dr Nawrocki.
      Du*a o dr Trzeskowskim: pan Trzaskowski.
    • negativum Hołowania też, choć ostatnio rzadko. 28.11.24, 13:33

> Profesor, doktor.

www.newsweek.pl/polska/polityka/szymon-holownia-studiowal-na-collegium-humanum-rektor-uczelni-lubil-sie-nim-chwalic/w22rqdd?utm_campaign=cb
    • michael_lewicki Re: Pisowcy lubują się w tytułach. Profesor, dokt 28.11.24, 15:30
      Lewica na całym świecie robiła ludobójstwa, pedofilie, gwałty i wojny (inwazja na Wietnam była całkiem kryminalna i USA mieli racje bronić świata bardziej ludzkiego i kapitalistycznego). Zrozumcie Polacy że dzisiaj jesteśmy w stanie wojny z ludobójcza lewica co po prostu kąpie się w pienadzach w Polsce, a ma krew dzieci pomordowanych i gwałconych na swojich rękach. Tak wielki diabelski skandal a ludzie zachowują się tak jakby ta Solidarność wykonała w 100% dekomunizacje w Polsce. Na pewno nie. Tyle roboty aby skryminalizować każdy ruch polityczny co jest lewicowy zostało. To jest wojna z lewicą i przestańcie hańbić Naród Polski przez wasze akceptowanie takich strasznych suporterów lewicy w Polsce. Dowody istnieją, lewica jest ludobójcza ze straszna historia i ma być całkowicie skryminałożowana na całym świecie.
      • kawa_poranna11 Re: Pisowcy lubują się w tytułach. Profesor, dokt 12.12.24, 00:50
        michael_lewicki napisał:

> Lewica na całym świecie robiła ludobójstwa, pedofilie, gwałty i wojny (inwazja
        > na Wietnam była całkiem kryminalna i USA mieli racje bronić świata bardziej lud
        > zkiego i kapitalistycznego). Zrozumcie Polacy że dzisiaj jesteśmy w stanie wojn
        > y z ludobójcza lewica co po prostu kąpie się w pienadzach w Polsce, a ma krew d
        > zieci pomordowanych i gwałconych na swojich rękach. Tak wielki diabelski skanda
        > l a ludzie zachowują się tak jakby ta Solidarność wykonała w 100% dekomunizacje
        > w Polsce. Na pewno nie. Tyle roboty aby skryminalizować każdy ruch polityczny
        > co jest lewicowy zostało. To jest wojna z lewicą i przestańcie hańbić Naród Pol
        > ski przez wasze akceptowanie takich strasznych suporterów lewicy w Polsce. Dowo
        > dy istnieją, lewica jest ludobójcza ze straszna historia i ma być całkowicie sk
        > ryminałożowana na całym świecie.
        Bardziej jednak ludobójczym był Kościół Katolicki.
        W Polsce usadowili się pod tą przykrywką, ale smród za nimi idzie.
        Teraz bardziej finansowy, bo to jednak Watykańska Korporacja Finansowa używająca religii i wiary do swoich celów finansowych.
    • ukos Re: Pisowcy lubują się w tytułach. Profesor, dokt 12.12.24, 07:58

> Profesor, doktor.
      > Profesor Lech Kaczyński, Profesor Kryśka, doktor kandydat.
      > Tak jakby ich to rajcowało.

Lubują się, ale tylko w swoich Rajcuje ich sugerowanie, że inni ich nie mają. Du*a: kandydat obywatelski, eee, jak on, eee, acha, pan dr Karol Nawrocki, będzie konkurował z panem Trzaskowskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka