Dodaj do ulubionych

Proces Grodzki- Sakiewicz

23.10.25, 13:54
Proces Grodzki- Sakiewiecz......dlaczego sprawa jest utajniona? Dotyczy bezpieczeństwa państwa?
Ile to juz osób z "kopertami"....200?
Obserwuj wątek
    • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 23.10.25, 13:57
      Sędzia wyprosił wszystkich. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://niezalezna.pl/polska/to-jeszcze-nie-koniec-procesu-sakiewicz-tu-trzeba-stanac-po-stronie-poszkodowanych/554903&ved=2ahUKEwjHj5qNorqQAxVXVPEDHduvDSMQFnoECB4QAQ&sqi=2&usg=AOvVaw2YTe_BTXJiI_c3F_YWbLGK
    • don.kulawy Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 23.10.25, 14:18
      > dlaczego sprawa jest utajniona?

Żeby Sakiewiczowi zaoszczędzić wstydu przed jego wyznawcami.
      • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 23.10.25, 14:43
        don.kulawy napisał:

> > dlaczego sprawa jest utajniona?
        >
        > Żeby Sakiewiczowi zaoszczędzić wstydu przed jego wyznawcami.
        Jasne. Grodzki, Giertych, Domaradzki, Gawłowski, Sawicka, Zdanowska, Kwiatkowski,Tusk, Myrcha, Karpiński,
        Kropiwnicki, Nejman, Bartoszewski, Lacki, czy chuligan Żurek. Jest tego trochę.
        • asia-loi Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 23.10.25, 15:30
          Taniarada, dlaczego ta lista taka krótka 🤔
          Źle skopiowałeś czy co 🤔
          • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 23.10.25, 23:28
            asia-loi napisała:

> Taniarada, dlaczego ta lista taka krótka 🤔
            > Źle skopiowałeś czy co 🤔
            >
            Sąd dopuścił nowych świadków więc rozprawa trwa dalej. Jakbyś nie wiedziała. Może być ciekawie.
            • asia-loi Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 08:41
              boggi_dan napisał:

Jakbyś nie wiedziała. Może być ciekawie.

No to dawaj dalszy ciąg listy 😉
              • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 09:30
                asia-loi napisała:

> boggi_dan napisał:
                >
                > Jakbyś nie wiedziała. Może być ciekawie.
                >
                > No to dawaj dalszy ciąg listy 😉
                >
                > Proszę
              • ta Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 10:27
                No i wkleiła taniuszyna nie na temat :)

Cóż dziwić się minom słuchających przemowę Batyra, jeśli mówił, co mówił, a mianowicie to ( cytaty):

- „swoista wirtuozeria”
                - „wielka kaloria intelektualna żiri
                - ”Chopin jest w istocie postacią historyczną”
                - „żal oddawał za sprawą nut”
                - „wspaniałym twórcom gratuluję”
                - „niech żyje Chopin”

No cóż, trudno nie mieć takich min po wysłuchaniu…
                No chyba, że się ma jedną kalorię intelektualną 😂 to się może podobać…
                • don.kulawy Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 10:30
                  😂
                • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 12:07
                  ta napisała:

> No i wkleiła taniuszyna nie na temat :)
                  >
                  > Cóż dziwić się minom słuchających przemowę Batyra, jeśli mówił, co mówił, a mia
                  > nowicie to ( cytaty):
                  >
                  > - „swoista wirtuozeria”
                  > - „wielka kaloria intelektualna żiri
                  > - ”Chopin jest w istocie postacią historyczną”
                  > - „żal oddawał za sprawą nut”
                  > - „wspaniałym twórcom gratuluję”
                  > - „niech żyje Chopin”
                  >
                  > No cóż, trudno nie mieć takich min po wysłuchaniu…
                  > No chyba, że się ma jedną kalorię intelektualną 😂 to się może podobać…
                  Ty to masz krótką kołdrę. Pytał cię ktoś o zdanie Małgocha. Nie wiem z czego rżysz. Wcinasz się między wódkę, a zakaskę. Na tle tej elity to prezydent wyglądał dostojnie. Ale komu ja tam tłumaczę.
                  • bobislaw.borboje Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 23:14
                    > Nie wiem z czego rżysz

Ja też rżę. To są znakomite kąty w tym "krużganku oświaty":
                    - „swoista wirtuozeria”
                    - „wielka kaloria intelektualna żiri”
                    - ”Chopin jest w istocie postacią historyczną”
                    - „żal oddawał za sprawą nut”
                    - „wspaniałym twórcom gratuluję”
                    - „niech żyje Chopin”

No i "pan Szarż".

Dobrze jest się pośmiać w tych ponurych czasach z debila.
        • don.kulawy Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 23.10.25, 15:31
          Pożar w tym waszym pisowskim burdelu przybiera na sile.

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/568538707_2381611148903349_5590376406238476822_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=6HuyZ-n6zygQ7kNvwG7mHBl&_nc_oc=AdmT6YDr4IDunxFc7BvSfnadMA304LHarNz-CMgeFWQcYPKWkRV8ENypMwvjM1mUO9B9miD-kwCvNsNglQC44u9h&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&_nc_gid=vRa5K5uQUjr9xyZW7R6EMA&oh=00_AfeSZaZb0kIK8k6_gQfQSZsRphqNKaQkZ_jM6Wd5g3u8_g&oe=69000047
          • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 10:00
            Adamowicz kasa w walizce. Tusk kasa w reklamówce. Grodzki w kopertach. Nowak kasa w nogach od stołu. Utalentowani.
            • don.kulawy Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 10:31
              PiS kasa na Pegasus, który nic nie znalazł 😅
            • bobislaw.borboje Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 26.10.25, 17:08
              Pisia prokuratura nic nie znalazła na Pana Adamowicza.
              No to pisowcy nasłali mordercę, by go zamordował.

Ziobru nic nie znalazł na Panią Barbarę Blidę.
              No to Święczkoski wysłał ekipę z zapasowymi mundurkami na szybką podmianę.
    • mazala2 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 10:05
      Utajnienie rozsprawy budzi zdziwienie i rodzi podejrzenia, że Profesor i obawia się prawdy o o celach i technikach swojej przestępczej aktywności.
      Sakiewicz zdaje uważać, że wyrok niekorzystny dla byłego Marszałka Senatu może być wstępem do gruntownej rekonstrukcji PO, którą po ustąpieniu z premierostwa zajmie się Tusk.
      • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 12:18
        mazala2 napisał:

> Utajnienie rozsprawy budzi zdziwienie i rodzi podejrzenia, że Profesor i obawia
        > się prawdy o o celach i technikach swojej przestępczej aktywności.
        > Sakiewicz zdaje uważać, że wyrok niekorzystny dla byłego Marszałka Senatu może
        > być wstępem do gruntownej rekonstrukcji PO, którą po ustąpieniu z premierostwa
        > zajmie się Tusk.
        >
        Premierek kłamczuszek pognał do Brukseli by pochwalić się pańci Leyenowej, że Polakom żyje się lepiej. Pańcia Leyenowa podskoczyła z radości i obiecała, że w wyborach znowu pomoże mu wygrać ale liczy, że Tusk bezproblemowo przyjmie kolejne restrykcje klimatyczne. No więc czegóż to nie zrobi Tusk żeby wygrać?
        • asia-loi Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 12:22
          No i czemu tak kłamiesz, taniarada.
          Rozumiem, że masz takie wytyczne od swojego prowadzącego, ale kłamstwo to grzech w Kk, a ty się podobno uważasz za katolika. Oj, nieładnie, nieładnie 😠
          • ta Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 12:31
            Taniarada? To ten Sebastian z Cz? 😂😜
            • asia-loi Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 12:45
              ta napisała:

> Taniarada? To ten Sebastian z Cz? 😂😜

On ma wiele forumowych kreacji i nicków. Ubogi dan to jeden z jego nicków. Swego czasu kreował się na zakonnika, później pisał, że ma dzieci. Ostatnio pisze, że pracuje u tych "wstŕętnych Niemców", bo UE nienawidzi, ale euro kocha nad życie.
              I tak, ja i taniarada jesteśmy z jednego miasta, z Cz-wy.
              • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 13:18
                asia-loi napisała:

> ta napisała:
                >
                > > Taniarada? To ten Sebastian z Cz? 😂😜
                >
                > On ma wiele forumowych kreacji i nicków. Ubogi dan to jeden z jego nicków. Sweg
                > o czasu kreował się na zakonnika, później pisał, że ma dzieci. Ostatnio pisze,
                > że pracuje u tych "wstŕętnych Niemców", bo UE nienawidzi, ale euro kocha nad ży
                > cie.
                > I tak, ja i taniarada jesteśmy z jednego miasta, z Cz-wy.
                >
                > Nie tłumacz jej. Ona wszystko wie. Od lat się buja za mną po różnych forach. Zna cały mój życiorys i wszystkie nicki 😝 A tak przy okazji nie dość, że nie odwołali Matyjaszczyka, to podnieśli mu pensje. A miasto zadłużone.
                • asia-loi Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 13:22
                  boggi_dan napisał:

>A tak przy okazji nie dość, że
                  > nie odwołali Matyjaszczyka, to podnieśli mu pensje. A miasto zadłużone.

A to granda 😬
                • bobislaw.borboje Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 16:21
                  No to brawo dla Pana Matyjaszczyka, kimkolwiek jest.

Ostatnio ABW czy tam CBA odwołało dwóch pisiorów w Nowym Sączu czy tam w Nowym Targu, jeden...
                  • asia-loi Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 16:51
                    bobislaw.borboje napisała:

> No to brawo dla Pana Matyjaszczyka, kimkolwiek jest.
                    >
                    Matyjaszczyk to prezydent Częstochowy z Lewicy. Nie jest zbyt dobrym prezydentem. Cz-wa tonie w długach, ale nie ma innej opcji. Albo Matyjaszczyk, albo prezydent z nadania PiS-u. Wybór między dżumą, a cholerą. 😔
                    • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 25.10.25, 10:23
                      asia-loi napisała:

> bobislaw.borboje napisała:
                      >
                      > > No to brawo dla Pana Matyjaszczyka, kimkolwiek jest.
                      > >
                      > Matyjaszczyk to prezydent Częstochowy z Lewicy. Nie jest zbyt dobrym prezydente
                      > m. Cz-wa tonie w długach, ale nie ma innej opcji. Albo Matyjaszczyk, albo prezy
                      > dent z nadania PiS-u. Wybór między dżumą, a cholerą. 😔
                      >
                      >
                      > Trzeba było dać porządzić Pohoreckiej. A tak dali podwyżkę Matyjaszczykowi, który i tak zarabia dużo. To skandal. Senioradę zrobi emerytom za ich pieniądze. Już od nowego roku podwyżki za grunt. On dalej mało co robi w Czewie. Bo siedzi w spółkach gdzie indziej. To jest paranoja.
              • stefan4 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 14:03
                asia-loi:
                > Swego czasu kreował się na zakonnika, później pisał, że ma dzieci.

Zakonnik robiący dzieci to nie jest nic niesłychanego i niewidzianego...

- Stefan
              • ta Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 16:02
                Asiu, dziękuję.

A nie możesz podejść w Czewie do siedziby PIS i zgłosić, że ten a ten zakonnik Sebastian, od niedawna aktywny członek ich miejskiej komórki organizacyjnej partii PIS siedzi na forach G. I bździ od rzeczy?

I kradnie cudze teksty publikując bez podania żródła? Taki zakonnik Sebastian to nawet dla PIS jest obciach :)

Powinien modlić się, umartwiać, a nie latać po forach, nawet w cywilnych ubraniach go tu wklejają złe ludzie, sama widziałam, ale to może nieprawda i ten pan z damską torebką na zdjęciu to jego sąsiad.

I szepczą coś brzydko o jakiejś cioci Sebastiana, (to juz po Czewie chodzi) ale przecież nikt za błędy krewnych nie odpowiada, nieprawdaż? albo, że on nie Sebastian, ale Przemek spod Jasnej.
                No wez się wyznaj 😂🤣😜
              • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 25.10.25, 10:47
                asia-loi napisała:

> ta napisała:
                >
                > > Taniarada? To ten Sebastian z Cz? 😂😜
                >
                > On ma wiele forumowych kreacji i nicków. Ubogi dan to jeden z jego nicków. Sweg
                > o czasu kreował się na zakonnika, później pisał, że ma dzieci. Ostatnio pisze,
                > że pracuje u tych "wstŕętnych Niemców", bo UE nienawidzi, ale euro kocha nad ży
                > cie.
                > I tak, ja i taniarada jesteśmy z jednego miasta, z Cz-wy.
                >
                > Ty ostatnio to staczasz się na dno coraz niżej. Wypisywanie głupot i czepianie się wszystkich. Starość w twoim wydaniu jest okropna. Uboga intelektualnie to ty jesteś. Mój nick to z imienia wredna kobieto.
                • ta Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 25.10.25, 11:33
                  boggi_dan napisał:

> Mój nick to z imienia

Ooooo! na booga Danuśka to ty? Kopę lat!
                  Jak zdrówko i co tam?
                  • bobislaw.borboje Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 25.10.25, 18:55
                    On ma raczej imię po Chmielnickim i dlatego tak wspiera Rosjan przeciwko Ukraińcom, których nienawidzi.
                    • ta Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 25.10.25, 22:46

> On ma raczej imię po Chmielnickim

Oj tam. Olaboga_dan to Danuśka, com ją lata temu znała.
                      Wiecznie marudziła, tośmy ją na forum olaboga nazywali.
                      Mowię ci, jakie numery robiła, nie pytaj…
                      A potem się przedstawiała jako Sebastian, ksywa Seba.
                      I przez lata nazbierała ze sto nicków,
                      ale ja Danuśkę poznam wszędzie,
                      nawet w habicie.
                      Tak że tak.
                      • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 25.10.25, 22:53
                        ta napisała:

> bobislaw.borboje napisała:
                        >
                        > > On ma raczej imię po Chmielnickim
                        >
                        > Oj tam. Olaboga_dan to Danuśka, com ją lata temu znała.
                        > Wiecznie marudziła, tośmy ją na forum olaboga nazywali.
                        > Mowię ci, jakie numery robiła, nie pytaj…
                        > A potem się przedstawiała jako Sebastian, ksywa Seba.
                        > I przez lata nazbierała ze sto nicków,
                        > ale ja Danuśkę poznam wszędzie,
                        > nawet w habicie.
                        > Tak że tak.
                        Widać że dzisiaj jesteś pod wpływem. Piłaś nie pisz. Smutne to twoje obłąkania.
                        • ta Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 25.10.25, 23:14
                          Będę tak pisać, dopóki się ode mnie nie odczepisz raz na zawsze.
                          Tak jak ty nie jesteś Sebastian, tak ja nie jestem żadna Małgocha.

Od lat mylisz mnie z różnymi osobami, a ta Małgocha odzywa ci się czkawką.
                          Nie wiem co ci zrobiła lub nie zrobiła, kim jest i nie obchodzi mnie to.

Będziesz się przyklejał, będziesz się wtykał, będziesz nasyłał na mnie oszalałe Irenki,
                          to będę pisać w odwecie Przemku, Sebastianie, Andrzeju co zechcę
                          i śmiać się z twoich kabaretowych wypocin…. trollu spod stu nicków…
                          To chyba jedyna droga.

A teraz w tył zwrot taniarado i udaj się szybciutko w obojętnym kierunku.

• boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 25.10.25, 23:06

> On ma raczej imię po Chmielnickim i dlatego tak wspiera Rosjan przeciwko Ukraiń
                      > com, których nienawidzi.
                      Skąd pajacu wywnioskowaleś, że nienawidzę Ukraińców. Skąd tacy się biorą. Nie potrafisz nawet zmienić ustawienia płci, a zabierasz głos wszędzie. Taka niemota jak ty.
                      • bobislaw.borboje Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 26.10.25, 17:03
                        Po twoim słownictwie wywnioskowałem, jakiego używasz, gdy piszesz o Ukraińcach.
          • stefan4 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 14:18
            asia-loi:
            > kłamstwo to grzech w Kk

Nie ma przykazania, żeby nie kłamać. Nie wolno tylko (ósme) fałszywie zeznawać przeciwko bliźniakowi; fałszywie zeznawać w interesie bliźniaka już wolno.

W braku daktyloskopii, kamer monitoringu i analizy DNA sąd opierał się prawie wyłącznie na zeznaniach świadków. A w braku służby więziennej, podsądnego można było tylko albo puścić wolno, albo zabić. Dlatego fałszywe zeznawanie przeciwko, groziło katastrofą demograficzną. Przykazanie ósme służyło wyłącznie temu, żeby zapobiec tej katastrofie, jako że Naród Wybrany miał się rozradzać, rozmnażać i napełniać ziemię.

A potem nadeszły inne czasy i zakaz kłamania się zdezaktualizował. Rozradzajcie się, rozmnażajcie się i kłamcie, ile zapragnie wasza nieśmiertelna dusza.

- Stefan
          • stefan4 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 14:19
            asia-loi:
            > kłamstwo to grzech w Kk

Nie ma przykazania, żeby nie kłamać. Nie wolno tylko (ósme) fałszywie zeznawać przeciwko bliźniakowi; fałszywie zeznawać w interesie bliźniaka już wolno.

W braku daktyloskopii, kamer monitoringu i analizy DNA sąd opierał się prawie wyłącznie na zeznaniach świadków. A w braku służby więziennej, podsądnego można było tylko albo puścić wolno, albo zabić. Dlatego fałszywe zeznawanie przeciwko, groziło katastrofą demograficzną. Przykazanie ósme służyło wyłącznie temu, żeby zapobiec tej katastrofie, jako że Naród Wybrany miał się rozradzać, rozmnażać i napełniać ziemię.

A potem nadeszły inne czasy i zakaz kłamania się zdezaktualizował. Rozradzajcie się, rozmnażajcie się i kłamcie, ile zapragnie wasza nieśmiertelna dusza.

- Stefan
            • stefan4 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 14:23
              stefan4:

Przepraszam za powtórzenie postu. Przy pierwszej próbie wysłania dostałem komunikat, że się nie da z powodu — i dalej nic, powód był pusty. Więc wyszedłem, wszedłem znowu i znowu wysłałem, tym razem bez przeszkód — i okazało się, że za pierwszym razem również się dało.
            • mazala2 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 14:43
              stefan4 napisał:

> asia-loi:
              > > kłamstwo to grzech w Kk
              >
              > Nie ma przykazania, żeby nie kłamać. Nie wolno tylko (ósme) fałszywie zeznawać
              > przeciwko bliźniakowi; fałszywie zeznawać w interesie bliźniaka
              > już wolno.
              >
              > W braku daktyloskopii, kamer monitoringu i analizy DNA sąd opierał się prawie w
              > yłącznie na zeznaniach świadków. A w braku służby więziennej, podsądnego można
              > było tylko albo puścić wolno, albo zabić. Dlatego fałszywe zeznawanie przec
              > iwko, groziło katastrofą demograficzną. Przykazanie ósme służyło wyłącznie tem
              > u, żeby zapobiec tej katastrofie, jako że Naród Wybrany miał się rozradzać, roz
              > mnażać i napełniać ziemię.
              >
              > A potem nadeszły inne czasy i zakaz kłamania się zdezaktualizował. Rozradzajci
              > e się, rozmnażajcie się i kłamcie, ile zapragnie wasza nieśmiertelna dusza.
              >
              > - Stefan
              >

Możesz podać źródło tej interpretacji Tory?

PS
              Jesteś pewien , że w " Torze i w Tadycji Kościelnej Osmym" użyto określenia "zeznawać"
              • stefan4 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 14:59
                mazala2:
                > Możesz podać źródło tej interpretacji Tory?

Ani przez chwilę nie interesowała mnie ani Tora, ani jej interpretacja przez Torysów. Podałem rozsądne współczesne wyjaśnienie, dlaczego w kamiennym zabytku, ponoć do dzisiaj obowiązującym katolików, nie ma prostego ,,nie kłam'', a jest rozgadane ,,nie będziesz dawał fałszywego świadectwa przeciwko''

mazala2:
                > Jesteś pewien , że w " Torze i w Tadycji Kościelnej Osmym" użyto określenia "zeznawać"

Nie słyszałem o ,,Tadycji Kościelnej Osmym''. A to, że na kawałku skały przydźwiganym przez Mojżesza z Góry Synaj nie było określenia ,,zeznawać'', jest dosyć oczywiste. On w ogóle nie zawierał niczego po polsku.

- Stefan
                • mazala2 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 15:04
                  stefan4 napisał:

> mazala2:
                  > > Możesz podać źródło tej interpretacji Tory?
                  >
                  > Ani przez chwilę nie interesowała mnie ani Tora, ani jej interpretacja przez To
                  > rysów. Podałem rozsądne współczesne wyjaśnienie, dlaczego w kamiennym z
                  > abytku, ponoć do dzisiaj obowiązującym katolików, nie ma prostego ,,nie kłam'',
                  > a jest rozgadane ,,nie będziesz dawał fałszywego świadectwa przeciwko''
                  >
                  > mazala2:
                  > > Jesteś pewien , że w " Torze i w Tadycji Kościelnej Osmym" użyto określen
                  > ia "zeznawać"
                  >
                  > Nie słyszałem o ,,Tadycji Kościelnej Osmym''. A to, że na kawałku skały przydź
                  > wiganym przez Mojżesza z Góry Synaj nie było określenia ,,zeznawać'', jest dosy
                  > ć oczywiste. On w ogóle nie zawierał niczego po polsku.
                  >
                  > - Stefan
                  >

Zadziwiające podobieństwo do sposobu dyskutowania demonstrowanego przez psa. na czarnych.

Podobna bezczelność i ignorancja. Wielosłowie erystyczne.
        • mazala2 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 12:28
          boggi_dan napisał:

> mazala2 napisał:
          >
          > > Utajnienie rozsprawy budzi zdziwienie i rodzi podejrzenia, że Profesor i
          > obawia
          > > się prawdy o o celach i technikach swojej przestępczej aktywności.
          > > Sakiewicz zdaje uważać, że wyrok niekorzystny dla byłego Marszałka Senatu
          > może
          > > być wstępem do gruntownej rekonstrukcji PO, którą po ustąpieniu z premier
          > ostwa
          > > zajmie się Tusk.
          > >
          > Premierek kłamczuszek pognał do Brukseli by pochwalić się pańci Leyenowej, że P
          > olakom żyje się lepiej. Pańcia Leyenowa podskoczyła z radości i obiecała, że w
          > wyborach znowu pomoże mu wygrać ale liczy, że Tusk bezproblemowo przyjmie kolej
          > ne restrykcje klimatyczne. No więc czegóż to nie zrobi Tusk żeby wygrać?

Myślisz, że Tusk kieruje się bardziej miłością do panci czy do idei Stanów Zjednoczonych Europy?
          A może jest typem polityka do wynajęcia?
          Z " Jego" książek nie potrafiłem wywnioskować czy ma własne ugruntowane przekonania.
          • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 12:57
            mazala2 napisał:

> boggi_dan napisał:
            >
            > > mazala2 napisał:
            > >
            > >
            >
            >
            > Myślisz, że Tusk kieruje się bardziej miłością do panci czy do idei Stanów Zje
            > dnoczonych Europy?
            > A może jest typem polityka do wynajęcia?
            > Z " Jego" książek nie potrafiłem wywnioskować czy ma własne ugruntowane przeko
            > nania.
            >
            To trzeba by wrócić do poprzednich kadencji Tuska. Tusk nie ukrywał nigdy, że chce być doceniony przez sowiecką wychowankę i działaczkę komunistyczną z NRD Merkel.
            Merkel podziwiała Tuska za jego prorosyjskość i doprowadzenie do zorganizowania katastrofy smoleńskiej w celu usunięcia Lecha Kaczyńskiego, który ostrzegał przed powrotem sowieckiego imperium.
            • mazala2 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 13:14
              boggi_dan napisał:

> >
              > To trzeba by wrócić do poprzednich kadencji Tuska. Tusk nie ukrywał nigdy, że c
              > hce być doceniony przez sowiecką wychowankę i działaczkę komunistyczną z NRD Me
              > rkel.
              > Merkel podziwiała Tuska za jego prorosyjskość i doprowadzenie do zorganizowania
              > katastrofy smoleńskiej w celu usunięcia Lecha Kaczyńskiego, który ostrzegał pr
              > zed powrotem sowieckiego imperium.

Trudno mi uwierzyć, że Tusk miał możliwości doprowadzenia do katastrofy smoleńskiej. Moim zdaniem, to nie organizator to 'polityczny gadacz"
              Takie możliwości mógł mieć ktoś znacznie bardziej wpływowy-silniejszy od Tuska.
              • stefan4 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 14:00
                mazala2:
                > Trudno mi uwierzyć, że Tusk miał możliwości doprowadzenia do katastrofy smoleńskiej.
                [...]
                > Takie możliwości mógł mieć ktoś znacznie bardziej wpływowy-silniejszy od Tuska.

Jasne. A w 2010 większe od Tuska możliwości miała tylko pogoda.

- Stefan
                • mazala2 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 14:44
                  stefan4 napisał:

> mazala2:
                  > > Trudno mi uwierzyć, że Tusk miał możliwości doprowadzenia do katastrofy s
                  > moleńskiej.
                  > [...]
                  > > Takie możliwości mógł mieć ktoś znacznie bardziej wpływowy-silniejszy od
                  > Tuska.
                  >
                  > Jasne. A w 2010 większe od Tuska możliwości miała tylko pogoda.
                  >
                  > - Stefan
                  >

Stara Baśń.
                  • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 14:53
                    mazala2 napisał:

> stefan4 napisał:
                    >
                    > > mazala2:
                    > > >
                    > >
                    >
                    > Stara Baśń.
                    >
                    > To jego decyzje ustawiły pozycję Polski w śledztwie na lata. Reszta to PR żeby wyjść z twarzą i uniknąć odpowiedzialności politycznej. Dziennikarze też wiedzą dobrze których wątków nie tykać bo gdyby była taśma lub dokument udowadniając winę L. Kaczyńskiego już by była znana.
                    • mazala2 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 15:07
                      boggi_dan napisał:

> mazala2 napisał:
                      >
                      > > stefan4 napisał:
                      > >
                      > > > mazala2:
                      > > > >
                      > > >
                      > >
                      > > Stara Baśń.
                      > >
                      > > To jego decyzje ustawiły pozycję Polski w śledztwie na lata. Reszta to PR
                      > żeby wyjść z twarzą i uniknąć odpowiedzialności politycznej. Dziennikarze też
                      > wiedzą dobrze których wątków nie tykać bo gdyby była taśma lub dokument udowadn
                      > iając winę L. Kaczyńskiego już by była znana.

Zgadzam się co do skutków "decyzji Premiera" ale mam wątpliwości co do ich rzeczywistego autorstwa.
                      • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 25.10.25, 10:25
                        mazala2 napisał:

> boggi_dan napisał:
                        >
                        > > mazala2 napisał:
                        > >
                        > > > stefan4 napisał:
                        > > >
                        > > > > mazala2:
                        > > > > >
                        > > > >
                        > > >
                        >
                        >
                        >
                        >
                        > Zgadzam się co do skutków "decyzji Premiera" ale mam wątpliwości co do ich rzec
                        > zywistego autorstwa.
                        Co do tematu. W procesie Grodzkiego. Wszyscy świadkowie są podstawieni😰
                        • bobislaw.borboje Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 25.10.25, 18:57
                          Ale prokurator już nie jest podstawiony przez Ziobru.

Bardzo mnie cieszy zapowiedziana odpowiedzialność finansowa oszczerców przeciwko Profesorowi Grodzkiemu.
      • bobislaw.borboje Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 24.10.25, 16:15
        Ssakiewicz jest profesorem?
    • bobislaw.borboje Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 28.10.25, 21:06
      No i Ssakiewicz znowu przerżnął.
    • boggi_dan Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 29.10.25, 11:04
      Sprawa z powództwa Tomasza Grodzkiego przeciwko redaktorowi naczelnemu naszej stacji Tomaszowi Sakiewiczowi znowu została odsunięta w czasie. Sąd wyznaczył kolejny termin dopiero na październik 2026 roku. Dziennikarz Republiki Adrian Stankowski, który złożył zeznania w tej sprawie, zwrócił uwagę, że zamiast rozliczać podejrzane praktyki, pod lupę trafiły media. Jak inwestycje Tuska. Do ciupy wszystkich.
      • mazala2 Re: Proces Grodzki- Sakiewicz 29.10.25, 11:07
        boggi_dan napisał:

> Sprawa z powództwa Tomasza Grodzkiego przeciwko redaktorowi naczelnemu naszej s
        > tacji Tomaszowi Sakiewiczowi znowu została odsunięta w czasie. Sąd wyznaczył ko
        > lejny termin dopiero na październik 2026 roku. Dziennikarz Republiki Adrian Sta
        > nkowski, który złożył zeznania w tej sprawie, zwrócił uwagę, że zamiast rozlicz
        > ać podejrzane praktyki, pod lupę trafiły media. Jak inwestycje Tuska. Do ciupy
        > wszystkich.

Mówiąc inaczej " Wszyscy won" jeśli chcemy odbudować polskie państwo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka