negativum 13.11.25, 11:54 Gdzie każdy ma samochód? x.com/lkwarzecha/status/1988637088275706163 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 14:06 Prezentujemy je sobie na wzajem na parkingu osiedlowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 14:21 Napisz. Nawzajem🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 14:31 mateusz.urbanski napisał(a): > Napisz. Nawzajem🤣 To nie jest śmieszne. To koalicja kaowców uchwala takie prawo, które Prezydent zawetuje. Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 14:39 Bo prezydent lubi modyfikacje, szczególnie dolotu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 14:38 Co takiego zmodyfikowałeś w tym swoim "wozie"? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum A co z motocyklami? 13.11.25, 19:36 negativum napisał: > Prezentujemy je sobie na wzajem na parkingu osiedlowym. > > samochodem one nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: A co z motocyklami? 14.11.25, 07:20 Przerób na Audi hybrid, zapomnisz co to tankowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 18:38 Bardzo dobre rozporządzenie. Trzeba tępić te zloty tuningowanych w stodołach rzęchów z ucinanym wydechem. To jest plaga także w małych miasteczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 18:47 bobislaw.borboje napisała: > Bardzo dobre rozporządzenie. > Trzeba tępić te zloty tuningowanych w stodołach rzęchów z ucinanym wydechem. > To jest plaga także w małych miasteczkach. Tylko że ustawa rujnuje parkingi typu P&R. Do Sutryka przecież nikt nie będzie pisał przed skorzystaniem z MPK+kolej o pozwolenie. www.wroclaw.pl/komunikacja/linie-na-przystanku-wroclaw-nowy-dwor-p-r-wroclaw+ portalpasazera.pl/KatalogStacji?stacja=Wroc%C5%82aw+Nowy+Dw%C3%B3r Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 18:48 www.wroclaw.pl/komunikacja/linie-na-przystanku-wroclaw-nowy-dwor-p-r-wroclaw + portalpasazera.pl/KatalogStacji?stacja=Wroc%C5%82aw+Nowy+Dw%C3%B3r Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 18:57 Ale z Krzyżówka to nic. www.wroclaw.pl/komunikacja/linie-na-przystanku-strzegomska-krzyzowka-wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 18:52 Nic nie rujnuje. W okolicach metra Młociny na parkingach P+R były już zloty pierdzących plastikowych "fordów mustangów" i nic im nie można było zrobić. Teraz rzęchy będą konfiskowane i złomowane. To było środowisko mordercy z ul. Sokratesa i niejakiego "froga" albo innego Majtczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 19:09 bobislaw.borboje napisała: > Nic nie rujnuje. > W okolicach metra Młociny na parkingach P+R były już zloty pierdzących plastik > owych "fordów mustangów" i nic im nie można było zrobić. Teraz rzęchy będą konf > iskowane i złomowane. > > To było środowisko mordercy z ul. Sokratesa i niejakiego "froga" albo innego Ma > jtczaka. Nie można wylewać dziecka z kąpielą. Sprecyzować o co chodzi bo Nawrocki uwali taką ustawę. P&R zgodnie z tym artykułem są bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 19:11 "Nie można wylewać dziecka z kąpielą. Sprecyzować o co chodzi bo Nawrocki uwali taką ustawę. P&R zgodnie z tym artykułem są bez sensu." Na P&R kierowcy spotykają się w celu prezentacji samochodów?:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 19:14 sverir napisał: > "Nie można wylewać dziecka z kąpielą. Sprecyzować o co chodzi bo Nawrocki uwali > taką ustawę. P&R zgodnie z tym artykułem są bez sensu." > > Na P&R kierowcy spotykają się w celu prezentacji samochodów?:) A po co tam się spotykają? Kto będzie oceniał, czy ktoś coś prezentuje? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 19:59 "A po co tam się spotykają? Kto będzie oceniał, czy ktoś coś prezentuje?" Wiesz, co to jest zgromadzenie? Zgromadzeniem jest zgrupowanie osób na otwartej przestrzeni dostępnej dla nieokreślonych imiennie osób w określonym miejscu w celu odbycia wspólnych obrad lub w celu wspólnego wyrażenia stanowiska w sprawach publicznych. Sympatykom PiS dotychczas nie sprawiało problemu z ustaleniem czy zgrupowanie osób nastąpiło w celu odbycia wspólnych obrad lub w celu wspólnego wyrażenia stanowiska w sprawach publicznych. Na przykład tzw. czarne marsze. A teraz fiku miku - zmieniła się opcja i sympatycy PiS mają problem z ustaleniem celu spotkania:) Nie bój się - za chwilę PiS odzyska władzę, a sympatycy PiS odzyskają zdolność do określania celu spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:10 sverir napisał: > "A po co tam się spotykają? > Kto będzie oceniał, czy ktoś coś prezentuje?" > > Wiesz, co to jest zgromadzenie? > Zgromadzeniem jest zgrupowanie osób na otwartej przestrzeni dostępnej dla nieok > reślonych imiennie osób w określonym miejscu w celu odbycia wspólnych obrad lub > w celu wspólnego wyrażenia stanowiska w sprawach publicznych. Czyli parking pod blokiem jest zgromadzeniem wścieli ponad 10 aut. Szczególnie członków SM. Członek przyjechał autem, bo miał w tym interes. P&R. Ludzie się zjeżdżają a potem krytykują np. opóźnienie komunikacyjne. Wyrażają się sprawach publicznych i prezentują swe auta. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:41 "Czyli parking pod blokiem jest zgromadzeniem wścieli ponad 10 aut. Szczególnie członków SM." Parkują tam w celu wyrażenia wspólnego stanowiska czy w celu prezentacji samochodów? "P&R. Ludzie się zjeżdżają a potem krytykują np. opóźnienie komunikacyjne. Wyrażają się sprawach publicznych i prezentują swe auta." Ale nie parkują ani w celu prezentacji, ani w celu wyrażenia wspólnego stanowiska. Dla przykładu - lekcje w szkole też nie są traktowane jako zgromadzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:46 sverir napisał: > "Czyli parking pod blokiem jest zgromadzeniem wścieli ponad 10 aut. Szczególnie > członków SM." > > Parkują tam w celu wyrażenia wspólnego stanowiska czy w celu prezentacji samoch > odów? Pewnie i to, i to. Mówi się, że samochód jest przedłużeniem penisa. > "P&R. Ludzie się zjeżdżają a potem krytykują np. opóźnienie komunikacyjne. Wyra > żają się sprawach publicznych i prezentują swe auta." > > Ale nie parkują ani w celu prezentacji, ani w celu wyrażenia wspólnego stanowis > ka. Dla przykładu - lekcje w szkole też nie są traktowane jako zgromadzenie. Do szkoły nie wejdziesz obecnie z ulicy. Impreza zamknięta w trakcie trwania zajęć. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 22:10 " Pewnie i to, i to. Mówi się, że samochód jest przedłużeniem penisa" Dobrze, więc Ty i Twoi sąsiedzi będziecie mieli problem, skoro parkujecie na terenie SM w celu prezentacji samochodów. Większość ludzi jednak parkuje w zupełnie innym celu i zwisa im prezentacja samochodów (i penisy też im zwisają). " Do szkoły nie wejdziesz obecnie z ulicy. Impreza zamknięta w trakcie trwania zajęć." I jest plan ochrony z zawodowym kierownikiem ochrony, ratownikiem medycznym po kwalifikowanym kursie, sama impreza jest zgłoszona i nadzorowana?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 22:13 sverir napisał: > " Pewnie i to, i to. Mówi się, że samochód jest przedłużeniem penisa" > > Dobrze, więc Ty i Twoi sąsiedzi będziecie mieli problem, skoro parkujecie na te > renie SM w celu prezentacji samochodów. Większość ludzi jednak parkuje w zupełn > ie innym celu i zwisa im prezentacja samochodów (i penisy też im zwisają). > > " Do szkoły nie wejdziesz obecnie z ulicy. Impreza zamknięta w trakcie trwania > zajęć." > > I jest plan ochrony z zawodowym kierownikiem ochrony, ratownikiem medycznym po > kwalifikowanym kursie, sama impreza jest zgłoszona i nadzorowana?:)) Syn dopiero po dwóch latach ma pielęgniarkę w szkole. Szkoły niebyło stać na nią. Teraz ponoć bez 15 000 zł na rękę, żadna nie chce pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k takie czasy... 13.11.25, 22:26 negativum napisał: > Szkoły nie było stać na nią. Teraz ponoć bez 15 000 zł na rękę, żadna nie chce pracować. Ukrainki tez nie chca ? pamietam czasy na parkingu: - gdy mowily: tradycyjnie - 100 zl. w paszczu - 50 zl... Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: takie czasy... 13.11.25, 22:46 j-k napisał: > negativum napisał: > > Szkoły nie było stać na nią. > Teraz ponoć bez 15 000 zł na rękę, żadna nie chce pracować. > > > Ukrainki tez nie chca ? > > pamietam czasy na parkingu: > > - gdy mowily: > > tradycyjnie - 100 zl. > > w paszczu - 50 zl... Pielęgniarki? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 14.11.25, 07:48 "Syn dopiero po dwóch latach ma pielęgniarkę w szkole" To przez 2 lata uczył się nielegalnie?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 14.11.25, 07:54 sverir napisał: > "Syn dopiero po dwóch latach ma pielęgniarkę w szkole" > > To przez 2 lata uczył się nielegalnie?:)) A jest na to jakiś przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Czy to podchodzi pod zgromadzenie? 17.11.25, 18:15 sverir napisał: > "A po co tam się spotykają? > Kto będzie oceniał, czy ktoś coś prezentuje?" > > Wiesz, co to jest zgromadzenie? > Zgromadzeniem jest zgrupowanie osób na otwartej przestrzeni dostępnej dla nieok > reślonych imiennie osób w określonym miejscu w celu odbycia wspólnych obrad lub > w celu wspólnego wyrażenia stanowiska w sprawach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 19:26 > Na P&R kierowcy spotykają się w celu prezentacji samochodów?:) Bywało to powszechną praktyka. Teraz nie wiem - to już nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 14.11.25, 07:49 "Bywało to powszechną praktyka. Teraz nie wiem - to już nie mój problem" No tak - a obecnie to jest tak, że jak organizują sobie tzw. nielegalne wyścigi, to gdy przyjedzie policja, uczestnicy twierdzą, że zorganizowali sobie prezentację pojazdów i wcale nie planowali się nielegalnie ścigać. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 19:29 > Sprecyzować o co chodzi bo Nawrocki uwali taką ustawę Im bardziej sprecyzujesz ustawę, tym bardziej pewne, że Batyr ją uwali. Obrót prawny, w jakim Batyr czuje się jak ryba w wodzie jest mętny. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 19:33 bobislaw.borboje napisała: > > Sprecyzować o co chodzi bo Nawrocki uwali taką ustawę > > Im bardziej sprecyzujesz ustawę, tym bardziej pewne, że Batyr ją uwali. > Obrót prawny, w jakim Batyr czuje się jak ryba w wodzie jest mętny. A co jest w złego sprecyzowaniu "w calach stanowiących wykroczenie lub przestępstwo". Tak wszystkie P&R pójdą do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:01 "A co jest w złego sprecyzowaniu "w calach stanowiących wykroczenie lub przestępstwo" Przestępstwem jest spotkanie w celu stanowiącym przestępstwo. Wracasz w ten sposób do punktu wyjścia - dalej masz nieokreślony powód. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:18 sverir napisał: > "A co jest w złego sprecyzowaniu "w calach stanowiących wykroczenie lub przestę > pstwo" > > Przestępstwem jest spotkanie w celu stanowiącym przestępstwo. > Wracasz w ten sposób do punktu wyjścia - dalej masz nieokreślony powód. Wycięty tłumik jest wykroczeniem, tak jak wycięty katalizator. Podobnie jak świadoma jazda na poślizgu. Ale samo uczestnictwo na terenie publicznym gdzieś nie jest przestępstwem. Dajmy na to przy imprezach otwartych. Weźmy Przełęcz Tąpadła ludzie jadą tam by się wspiąć na Radunię czy Ślężę. Mają wspólny cel. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:38 "Wycięty tłumik jest wykroczeniem, tak jak wycięty katalizator. Podobnie jak świadoma jazda na poślizgu. Ale samo uczestnictwo na terenie publicznym gdzieś nie jest przestępstwem." Czyżby? To znaczy, że za czasów PiS policja pałowała całkowicie niewinnych ludzi?:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:48 sverir napisał: > "Wycięty tłumik jest wykroczeniem, tak jak wycięty katalizator. Podobnie jak św > iadoma jazda na poślizgu. Ale samo uczestnictwo na terenie publicznym gdzieś ni > e jest przestępstwem." > > Czyżby? > > To znaczy, że za czasów PiS policja pałowała całkowicie niewinnych ludzi?:) Nie jestem obeznany z tematem jak ty? Ile ludzi spałowano na Raduni, Ślęży i Wierzycy razem wziętych? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 22:10 "Nie jestem obeznany z tematem jak ty? Ile ludzi spałowano na Raduni, Ślęży i Wierzycy razem wziętych?" No tak - skoro policja pałowała kobiety w czasach PiS za rzekome naruszenie pseudozakazu zgromadzeń, to oczywiście nie jesteś obeznany z tematem:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 22:15 sverir napisał: > "Nie jestem obeznany z tematem jak ty? Ile ludzi spałowano na Raduni, Ślęży i W > ierzycy razem wziętych?" > > No tak - skoro policja pałowała kobiety w czasach PiS za rzekome naruszenie pse > udozakazu zgromadzeń, to oczywiście nie jesteś obeznany z tematem:) Na Raduni co roku jest zlot czarownic (Noc Kupały) i jakoś cicho o tym, że PiS je pałował, czy zamierza. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k zeby zwiekszyl ilosc miejsc parkingowych. 13.11.25, 18:53 bo k... nie ma gdzie parkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: zeby zwiekszyl ilosc miejsc parkingowych. 13.11.25, 19:04 j-k napisał: > bo k... nie ma gdzie parkowac. We wschodnim Berlinie też ten sam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: zeby zwiekszyl ilosc miejsc parkingowych. 13.11.25, 19:05 W miastach boczne uliczki są zapychane 25-letnimi busami (przeważnie białe) - bez biletów parkingowych i bez powietrza w oponach. Jedyne, co mogą zrobić pachołcy miejscy, to stwierdzić, że "pojazd został wyrejestowany". Policja ma to w zadzie. Ale weź podpal takiego busa - kreminał murowany! Policja to kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 19:08 Jeśli Warzecha chciał udowodnić, że prawa nie powinni komentować dziennikarze niemający o prawie pojęcia, to doskonale mu się to udało. Jeśli chciał się przyczepić dla zasady, to również mu się to udało. Jeśli chciał wykazać jakiś absurd? No cóż, poległ. Ma szczęście, że fanów znajduje raczej wśród podobnych mu osób, dzięki czemu może nadal wierzyć w swój geniusz i dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 19:12 sverir napisał: > Jeśli Warzecha chciał udowodnić, że prawa nie powinni komentować dziennikarze n > iemający o prawie pojęcia, to doskonale mu się to udało. Jeśli chciał się przyc > zepić dla zasady, to również mu się to udało. Jeśli chciał wykazać jakiś absurd > ? No cóż, poległ. Ma szczęście, że fanów znajduje raczej wśród podobnych mu osó > b, dzięki czemu może nadal wierzyć w swój geniusz i dowcip. Prezydent ma mniejsze poczucie humoru i taką ustawę, choć słuszną, zawetuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 19:24 Dlatego takie sprawy należy załatwiać rozporządzeniem ministra, a nie ustawą. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:00 " Prezydent ma mniejsze poczucie humoru i taką ustawę, choć słuszną, zawetuje." Oczywiście - siląc się na ekwilibrystykę, że nie wiadomo, kto i jak ma określać cel spotkania:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:21 sverir napisał: > " Prezydent ma mniejsze poczucie humoru i taką ustawę, choć słuszną, zawetuje." > > Oczywiście - siląc się na ekwilibrystykę, że nie wiadomo, kto i jak ma określać > cel spotkania:) Przełęcz Tąpadła, P&R etc. Jeździsz na Przełęcz Tąpadła, by mieć jakiś inny cel niż udać się w góry? Jak inni. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:40 "Przełęcz Tąpadła, P&R etc. Jeździsz na Przełęcz Tąpadła, by mieć jakiś inny cel niż udać się w góry? Jak inni" Nie ma to jak przyjąć własną interpretację jako wiążącą, a następnie na jej podstawie udowadniać, że przepis jest głupi. W ten sposób ktoś mógłby nie zauważyć nawet, że nie ma powodów, by przyjąć akurat taką interpretację za prawidłową. A tymczasem sam sobie odpowiadasz - skoro ludzie parkują na parkingu, bo idą gdzieś potem w góry, to nie spotykają się w celu prezentacji samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:56 sverir napisał: > "Przełęcz Tąpadła, P&R etc. Jeździsz na Przełęcz Tąpadła, by mieć jakiś inny ce > l niż udać się w góry? Jak inni" > > Nie ma to jak przyjąć własną interpretację jako wiążącą, a następnie na jej pod > stawie udowadniać, że przepis jest głupi. W ten sposób ktoś mógłby nie zauważyć > nawet, że nie ma powodów, by przyjąć akurat taką interpretację za prawidłową. > A tymczasem sam sobie odpowiadasz - skoro ludzie parkują na parkingu, bo idą gd > zieś potem w góry, to nie spotykają się w celu prezentacji samochodów. Jak to nie. Dzieciaki lubią np. zagadać ile ma na liczniku. Czy to nie prezentacja? Giełdy umarły, ale czy jechałeś na giełdę, by zjeść kaszankę, czy ludzie chcieli zaprezentować swoje samochody i je sprzedać. Artykuł delegalizuje giełdy samochodowe bez zgody np. Sutryka. Od tego czy auto spełnia warunki czy nie są stacje diagnostyczne. A nie że 11 aut stanęło koło siebie. I co z motorami? Są wyjątkowo głośne. Jak głośne to przekonaj się na Sparcie. Słychać je na całym Zaciszu i Sępolnie. Ba nawet słychać je na Biskupinie. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 21:46 Jest instytucja zatrzymania dowodu rejestracyjnego (czyli wycofania pojazdu z ruchu). Policja niestety z tego nie korzysta. A gościu, który jeździ bez ważnego dowodu, bez badań, OC itp, powinien zostać pozbawiony możliwości jazdy, np. przez bezbolesną amputację kończyny. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 21:50 bobislaw.borboje napisała: > Jest instytucja zatrzymania dowodu rejestracyjnego (czyli wycofania pojazdu z r > uchu). Policja niestety z tego nie korzysta. A gościu, który jeździ bez ważnego > dowodu, bez badań, OC itp, powinien zostać pozbawiony możliwości jazdy, np. pr > zez bezbolesną amputację kończyny. natemat.pl/290945,piotr-najsztub-potracil-staruszke-na-pasach-sad-wydal-prawomocny-wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 22:23 " Sąd Okręgowy w Warszawie wydał prawomocny wyrok uniewinniający Piotra Najsztuba. Dziennikarz miał postawiony zarzut spowodowania wypadku po tym, jak w 2017 r. potrącił staruszkę na pasach" Sąd orzekł. To zamyka temat, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k pasy byly w nieoznaczonym miejscu. 13.11.25, 22:27 bobislaw.borboje napisała: > " Sąd Okręgowy w Warszawie wydał prawomocny wyrok uniewinniający Piotra Najsztu > ba. Dziennikarz miał postawiony zarzut spowodowania wypadku po tym, jak w 2017 r. potrącił staruszkę na pasach" > > Sąd orzekł. To zamyka temat, niestety. - te pasy byly w nieoznaczonym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: pasy byly w nieoznaczonym miejscu. 13.11.25, 22:36 j-k napisał: > bobislaw.borboje napisała: > > > " Sąd Okręgowy w Warszawie wydał prawomocny wyrok uniewinniający Piotra N > ajsztu > > ba. Dziennikarz miał postawiony zarzut spowodowania wypadku > po tym, jak w 2017 r. potrącił staruszkę na pasach" > > > > Sąd orzekł. To zamyka temat, niestety. > > > > - te pasy byly w nieoznaczonym miejscu. Oczywiście auto miało OC i przegląd. Staruszka tego nie przeżyła. I to było w czasach gdy o neo-sędziach nikt nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: pasy byly w nieoznaczonym miejscu. 13.11.25, 23:06 "Oczywiście auto miało OC i przegląd. Staruszka tego nie przeżyła. I to było w czasach gdy o neo-sędziach nikt nie słyszał." Staruszka wypadek przeżyła, kilka miesięcy później zmarła na raka. Oczywiście gdyby Najsztub potrącił ją samochodem po przeglądzie, to by raka nie miała. Ba, w ogóle by jej nie potrącił,bo - jak wiadomo - przegląd gwarantuje bezpieczeństwo od potrąceń. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: pasy byly w nieoznaczonym miejscu. 13.11.25, 23:25 sverir napisał: > "Oczywiście auto miało OC i przegląd. Staruszka tego nie przeżyła. I to było w > czasach gdy o neo-sędziach nikt nie słyszał." > > Staruszka wypadek przeżyła, kilka miesięcy później zmarła na raka. Oczywiście g > dyby Najsztub potrącił ją samochodem po przeglądzie, to by raka nie miała. Ba, > w ogóle by jej nie potrącił,bo - jak wiadomo - przegląd gwarantuje bezpieczeńst > wo od potrąceń. > Choć raz nie zachowuj się jak prawnik. Gdyby Piotr N. nie rozjechał jej na pasach, miałaby szansę podjąć np. leczenie w Gliwicach. Tak jej nie miała. gliwice.nio.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: pasy byly w nieoznaczonym miejscu. 13.11.25, 23:40 " Choć raz nie zachowuj się jak prawnik." Komentujesz wyrok sądu, a nie trójki ludowej. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: pasy byly w nieoznaczonym miejscu. 14.11.25, 00:14 sverir napisał: > " Choć raz nie zachowuj się jak prawnik." > > Komentujesz wyrok sądu, a nie trójki ludowej. Auto było niesprawne, nie miało OC. W Chinach by się nie wypłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: pasy byly w nieoznaczonym miejscu. 14.11.25, 07:47 "Auto było niesprawne, nie miało OC. W Chinach by się nie wypłacił" Naprawdę wzorem dla Ciebie jest sądownictwo krajów totalitarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: pasy byly w nieoznaczonym miejscu. 14.11.25, 07:57 sverir napisał: > "Auto było niesprawne, nie miało OC. W Chinach by się nie wypłacił" > > Naprawdę wzorem dla Ciebie jest sądownictwo krajów totalitarnych? Nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 22:39 bobislaw.borboje napisała: > " Sąd Okręgowy w Warszawie wydał prawomocny wyrok uniewinniający Piotra Najsztu > ba. Dziennikarz miał postawiony zarzut spowodowania wypadku po tym, jak w 2017 > r. potrącił staruszkę na pasach" > > Sąd orzekł. To zamyka temat, niestety. I by nie było takich, to od Prezydenta zależy kto zostanie sędzią, a kto nie. Wtedy nie było neo-sędziów. Ale byli sympatycy jawni, jakiegoś ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k post-komunisci jeszcze nie wpadli na pomysl. 13.11.25, 22:15 bobislaw.borboje napisała: A gościu, który jeździ bez ważnego dowodu, bez badań, OC itp, powinien zostać pozbawiony możliwości jazdy, np. przez bezbolesną amputację kończyny. ale nie moze byc pozbawiony prawa jazdy - jesli przestrzega przepisow ruchu drogowego. post-komunisci jeszcze na ten pomysl nie wpadli. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Nic nie stoi na przeszkodzie 13.11.25, 22:27 by kuternoga posiadał prawo jazdy a nawet paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 22:08 "Jak to nie. Dzieciaki lubią np. zagadać ile ma na liczniku. Czy to nie prezentacja?" Zapomnij na moment o przepisie. Czego nie rozumiesz w sformułowaniu "w celu prezentacji"? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 22:21 sverir napisał: > "Jak to nie. Dzieciaki lubią np. zagadać ile ma na liczniku. Czy to nie prezent > acja?" > > Zapomnij na moment o przepisie. Czego nie rozumiesz w sformułowaniu "w celu pre > zentacji"? Jeśli ktoś stanie gdzieś, to jak mu udowodnisz, że się prezentował? Motocykliści mają np. skóry, czy inne wdzianka. tak właściwie im do nie czego niepotrzebne. Poza kaskiem. Ta fota jest z Wyspy Słodowej. Wyłączonej z ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 22:25 Ta wyspa to na oceanie Indyjskim? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 22:34 bobislaw.borboje napisała: > Ta wyspa to na oceanie Indyjskim? Na Odrze. Ludzie tam ściągają z powodu rtęci… Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 22:32 Sutryk wprowadził prohibicję. I gówno. Alkoholu nie można sprzedawać, ale już go można rozdawać. Jeśli jesteś ziomkiem, to dostaniesz w klepie, a zapłacisz później za dnia. Ci pewnie przyjechali pod Sukiennice nie dla prezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 23:05 "Jeśli ktoś stanie gdzieś, to jak mu udowodnisz, że się prezentował?" No to chyba jednak nie ma problemu, skoro jest tak trudno udowodnić, że się prezentował?:) Ale widzisz - ciągle uporczywie pomijasz sformułowanie "w celu". W prawie o zgromadzeniach masz zebranie w celu wyrażenia wspólnego stanowiska, a nie wyrażenie wspólnego stanowiska. W ordynacji podatkowej masz odpowiedzialność podatkową firmującego - posługiwanie się cudzym imieniem i nazwiskiem w celu utajnienia prowadzenia przez siebie działalności gospodarczej (czyt. jeśli posługujesz się w innym celu nie ma odpowiedzialności firmującego). To samo masz już w kodeksie karnym skarbowym (tzw. firmanctwo). W tym samym kodeksie masz karalność nabywania znaków akcyzy od osoby nieuprawnionej - jest przestępstwem, jeśli nabywasz w celu używania ich, ale nie jeśli trzymasz je jako podpałkę (inna sprawa, kto miałby to robić). W kodeksie karnym może Ci grozić odpowiedzialność za przygotowania - podejmowanie określonych czynności w celu popełnienia określonego przestępstwa, ale podejmowanie w innym absolutnie nie będzie karalne (np. zakup broni w celu zabójstwa to nie to samo, co zakup broni w celu samoobrony). W kodeksie cywilnym masz coś takiego, jak prawo do wejścia na sąsiedni grunt w celu usunięcia zwisających gałęzi - ale już nie po to, żeby zabrać komuś grabki i wiaderko. W kodeksie postępowania administracyjnego masz prawo organu do przeprowadzenia dodatkowego postępowania - nie dowolnego, ale w celu uzupełnienia dowodów. Cudzoziemcy mogą otrzymać zezwolenie na pobyt w celu kształcenia na studiach (ale to nie pozwala na podjęcie pracy). Właściwy organ Wód Polskich może wydać nakaz usunięcia krzewów - w celu zapewnienia właściwych warunków przepływu wód powodziowych (ale już nie dlatego, że nie podobają im się krzewy). Całe przetwarzanie danych osobowych opiera sie na posiadaniu celu. I tak dalej. Dlaczego masz taki problem z samym sformułowaniem "w celu"? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 23:21 sverir napisał: > Dlaczego masz taki problem z samym sformułowaniem "w celu"? Z tym jest z jak wyprawą do lokalu. Idziesz tam by wyrwać laskę, ale czy należy zamknąć lokale? Jak myślisz w jakim celu dziewczyny idą do Casa de la Musica Torresa? Casa de la Musica Rhytm by Night 23 maja 2015 Zakazać pubów? Rhytm by Night 16.04.2016 w Casa de la Musica Jestem za karaniem niecnych rzeczy, ale trzeba zachować umiar. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Tąpadło -- góry ??? 14.11.25, 16:13 negativum: > Przełęcz Tąpadła, P&R etc. Jeździsz na Przełęcz Tąpadła, by mieć jakiś inny cel > niż udać się w góry? Jakie góry? Przecież toto jest niskie i płaskie jak naleśnik. Cały ,,masyw'' Ślęży to nie żadne góry, najwyżej przedgórze. A jak Cię interesuje Radunia albo Wierzyca, to udaj się na północny wschód, tylko nie zapomnij zabrać ze sobą kajaka. I po co było kraść Kaszubom ich starodawne nazwy? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Tąpadło -- góry ??? 14.11.25, 16:26 stefan4 napisał: > negativum: > > Przełęcz Tąpadła, P&R etc. Jeździsz na Przełęcz Tąpadła, by mieć jakiś in > ny cel > > niż udać się w góry? > > Jakie góry? Przecież toto jest niskie i płaskie jak naleśnik. Cały ,,masyw'' > Ślęży to nie żadne góry, najwyżej przedgórze. > > A jak Cię interesuje Radunia > albo Wierzyca, t > o udaj się na północny wschód, tylko nie zapomnij zabrać ze sobą kajaka. > > I po co było kraść Kaszubom ich starodawne nazwy? > > - Stefan Ty nie strasz, że w Sobótce Herr Donalda zobaczę. Choć, w Sobótce Zachodniej jest na to szansa. Kamieniołomy. A dla Herr Donalda idzie uruchomić jakiś jeden, obecnie nieczynny. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Tąpadło -- góry ??? 14.11.25, 22:17 negativum: > Ty nie strasz, że w Sobótce Herr Donalda zobaczę. A Ty znowu o tym swoim herze... Nie, w sobotę zobaczysz miss universum, ale pomylisz ją z dzikiem i ze strachu zmykniesz na drzewo. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Tąpadło -- góry ??? 14.11.25, 22:47 stefan4 napisał: Nie, w sobotę zobaczysz miss universum, ale pomylisz ją z dzikiem i ze strachu zmykniesz na drzewo. - Stefan Wierszyki Nawet nie wiem, jak to komentować… Pod Norwida to nie podchodzi. Może się rozluźnisz przy bajkach. www.powiatwroclawski.pl/aktualnosci/czarcie-historie-czyli-o-slezy-i-raduni.html Księżycową Górę bardziej lubię od Góry Słonecznej, która mi tylko 716 m.p.m w prostym jak naleśnik terenie. Dlatego długo ten masyw uważano za wygasły wulkan. Idealne miejsce do zlotów (zgromadzeń). Od Wrocławia 30 km, od Świdnicy 20, od Bielawy 20. A potem Góry Sowie. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 19:23 Ewolucja Tomasza Terlikowskiego jako dziennikarza poszła w dobrym kierunku. Ewolucja Warzechy, kiedyś obiecującego, poszła w zupełnie odmiennym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 14.11.25, 23:06 bobislaw.borboje napisała: > Ewolucja Tomasza Terlikowskiego jako dziennikarza poszła w dobrym kierunku. > Ewolucja Warzechy, kiedyś obiecującego, poszła w zupełnie odmiennym kierunku. Co wygra czas pokaże… Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Czy mam napisać do Sutryka, że mieszkam w blo 13.11.25, 20:16 Do Sutryka wystarczy, jak napiszesz jakieś jedno zdanie i dasz linka do Iksa. Ewentualnie możesz podać swoje dane, aby wyglądało na poważne pismo. Odpowiedz Link Zgłoś