privus 09.12.25, 17:19 z wizytami. I co to dało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
privus Re: Pomodlil sie za Chrzescijan ? 09.12.25, 17:42 Nie wiem, czy się pomodlili, ale zapewne sobie pogadali o miłości bliźniego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Pomodlil sie za Chrzescijan ? 09.12.25, 17:46 privus napisał: > Nie wiem, czy się pomodlili, ale zapewne sobie pogadali o miłości bliźniego. :) A nawet wypili po lampce wina napoju na wskros chrzescijanskiego. - islamuski go nie pija. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Putin już dwukrotnie był w Watykanie 09.12.25, 17:26 Założyłeś wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Putin już dwukrotnie był w Watykanie 09.12.25, 17:38 Przypomniałem tylko, jakie znaczenie może mieć ta podnoszona przez ciebie wizyta Zeleńskiego u papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Putin już dwukrotnie był w Watykanie 09.12.25, 17:46 Putin pojechal po odpusty zupelne do papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Klamstwo. 09.12.25, 17:48 dunajec1 napisał: > Putin pojechal po odpusty zupelne do papieza. klamstwo vel niewiedza. od tego ma swojego Patriarche Konstantynopola. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Klamstwo. 09.12.25, 17:55 Czyli jest zwolennikiem pierwszego zorganizowanego przez cesarza Konstantyna chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k tak przypuszczam. 09.12.25, 17:59 privus napisał: > Czyli (Putin) jest zwolennikiem pierwszego zorganizowanego przez cesarza Konstantyna chrześcijaństwa. tak istotnie przypuszczam. a Trump go w tym popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: tak przypuszczam. 09.12.25, 18:04 W katolickiej doktrynie na Trumpa trzeba chyba spoglądać jak na poganina. :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: tak przypuszczam. 09.12.25, 18:10 privus napisał: > W katolickiej doktrynie na Trumpa trzeba chyba spoglądać jak na poganina. :) zapewne. azaden Chrzescijanin - nie jest bez grzechu. PS. k. po raz kolejny przypominam. Nie jestem katolikiem. jestem Chrzescijaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: tak przypuszczam. 09.12.25, 20:42 A czy "Ndrangheta" to jest to samo, co "Cosa Nostra"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Klamstwo. 09.12.25, 18:18 privus napisał: > Czyli jest zwolennikiem pierwszego zorganizowanego przez cesarza Konstantyna ch > rześcijaństwa. Putin i rosyjska Cerkiew Prawosławna to nieodłączne elementy bandyckiej ideologii Kremla. Rosja: Cerkiewne lansowanie Putina publikacja 09.02.2012 „Putin poparł postulat włączenia się Cerkwi prawosławnej i, jak się wyraził, stowarzyszeń religijnych w utworzenie społecznej telewizji. Mimo odżegnywania się, zwłaszcza przez rosyjską Cerkiew, od otwartego poparcia któregokolwiek z kandydatów w marcowych wyborach prezydenckich, wczorajsze spotkanie z Władimirem Putinem jako jednym z kandydatów w istocie okazało się aktem poparcia dla jego kandydatury.” papiez.wiara.pl/doc/1076157.Rosja-Cerkiewne-lansowanie-Putina#google_vignette Wg Putina w Rosji poza rosyjską Cerkwią Prawosławną nie ma innych religii. Istnieją jedynie „stowarzyszenia religijne”. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Klamstwo. 09.12.25, 20:07 j-k, jak nie mozesz zrozumiec sarkazmu to juz twoja sprawa. A jak ma swojego patriarche to czemu nie pojechal do niego albo czemu go nie wezwal do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Klamstwo. 09.12.25, 21:13 dunajec1 napisał: > A jak ma swojego patriarche to czemu nie pojechal do niego albo czemu go nie we > zwal do siebie? > W Rosji nie mówią o tym, że jeśli chodzi o wpływ na światową politykę to Watykan może zdziałać nieporównywalnie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Putin już dwukrotnie był w Watykanie 09.12.25, 20:03 privus napisał: > Przypomniałem tylko, jakie znaczenie może mieć ta podnoszona przez ciebie wizyt > a Zeleńskiego u papieża. Mogłeś się wpisać. Ale ty lubisz dublować wątki. I podważać znaczenie prezydenta Ukrainy u papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Putin już dwukrotnie był w Watykanie 09.12.25, 20:16 Nie każdy jest zwolennikiem stawiania skarpetek w kącie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Putin już dwukrotnie był w Watykanie 09.12.25, 20:24 Nie wiem co jest, ale ostatnio wszyscy chcą pokazać solidarność do swojej religii. Na przykład ten gostek, niby ambasador USA, ale demonstracyjnie pokazuje ... No właśnie co on chce pokazać? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Putin już dwukrotnie był w Watykanie 11.12.25, 23:42 don.kulawy napisał: > pokazać solidarność do Polak nie powie "pokazać solidarność do". Ale nie jest to język ojczysty pies.na.czarnych więc ma prawo popełniać błędy w naszym języku. Skandalem o groteskowym wymiarze są natomiast usilnie narzucane nam lekcje antypolskiego Rosjanina jak mamy POPEŁNIAĆ błędy i strzelać kardynalne byki w naszym ojczystym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Putin już dwukrotnie był w Watykanie 09.12.25, 21:43 Jak to co, był wielokrotnie błogosławiony przez wielu papieży. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Putin już dwukrotnie był w Watykanie 11.12.25, 23:26 Fakt. Patriarcha Cyryl po raz kolejny błogosławił go wojnie przeciwko Ukrainie. Poniżej ostatnie błogosławieństwo: ekumenizm.wiara.pl/doc/9107457.Patriarcha-Cyryl-po-raz-kolejny-blogoslawi-wojnie-przeciwko Odpowiedz Link Zgłoś