Dodaj do ulubionych

Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta?

15.04.26, 10:09
Na próżno szukałem w naszej Konstytucji artykułu opisujący jak powinien być ubrany Prezydent w różnych okolicznościach życiowych podczas , których nieprzerwanie reprezentuje Naród.
Moim zdaniem, czas najwyższy usunąć ten ważny brak.
Obserwuj wątek
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 10:14
      > Moim zdaniem, czas najwyższy usunąć ten ważny brak.

Wczoraj pisałeś o nauce logiki. To zdanie potwierdza twoje braki i konieczność zapisania się na kurs logicznego myślenia.
      • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:05
        to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> > Moim zdaniem, czas najwyższy usunąć ten ważny brak.
        >
        > Wczoraj pisałeś o nauce logiki. To zdanie potwierdza twoje braki i konieczność
        > zapisania się na kurs logicznego myślenia.

Psia logika to służyć swemu Panu.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:39
          > czas najwyższy usunąć ten ważny brak.

W twoim zakonie można usunąć coś czego nie ma?
    • bobislaw.borboje Chyba nic nie mówi 15.04.26, 10:33
      Prezio ubiera się jak chce.

• mazala2 Re: Chyba nic nie mówi 15.04.26, 11:08
        bobislaw.borboje napisała:

> Prezio ubiera się jak chce.
        >

Fakt. Ma prawo.
      • no-popis Re: Chyba nic nie mówi 15.04.26, 11:09
        bobislaw.borboje napisała:

> Prezio ubiera się jak chce.
        >

Wpisz w Google: "Tusk w Afryce z wizytą" a zobaczysz kto ubiera się jak chce.
        Dasz radę czy Ci pomóc?
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Chyba nic nie mówi 15.04.26, 11:43
          > Wpisz w Google: "Tusk w Afryce z wizytą" a zobaczysz kto ubiera się jak chce.

Az boję się pomyśleć w co ubierze się Batyr podczas wizyty w Afryce 😅
        • bobislaw.borboje To pięknie, pisowski tłuku 15.04.26, 16:47
          ale my tu rozmawiamy o Nałrokim ubierającym się w tanią odzież szytą przez jego (Nałrokiego) siostrę.
    • opa34 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 10:39
      Czas najwyższy usunąć tego prezydenta,od ponad dekady tylko obciach dla tego kraju
      • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 10:44
        Czas najwyższy usunąć tego prezydenta,od ponad dekady tylko obciach dla tego kraju

Usunąć to można sobie łupież na głowie - a i to nie jest proste,
        • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:05
          rysiek15 napisał:

> Czas najwyższy usunąć tego prezydenta,od ponad dekady tylko obciach dla tego kr
          > aju
          >
          > Usunąć to można sobie łupież na głowie - a i to nie jest proste,

Nie wspomnę o usunięciu głupawych postów na fk.
        • opa34 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:21
          Bratanek daje przyklad jak z obciachem postepowac:Magyar żąda rezygnacji prezydenta Węgier. "Po utworzeniu rządu musi bezzwłocznie opuścić urząd"
          • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:34
            Magyar może żądać ........ z naciskiem na "może"
            • bobislaw.borboje Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 16:49
              Z naciskiem na dostanie to, co chce On (i Węgrzy) bo ma większość konstytucyjną.
      • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 10:48
        opa34 napisał(a):

> Czas najwyższy usunąć tego prezydenta,od ponad dekady tylko obciach dla tego kr
        > aju

W jakim ubraniu chcesz go usuwać, zastanów się człowiecze?
        • taziuta Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 10:50
          mazala2 napisał:

> opa34 napisał(a):
          >
          > > Czas najwyższy usunąć tego prezydenta,od ponad dekady tylko obciach dla t
          > ego kr
          > > aju
          >
          > W jakim ubraniu chcesz go usuwać, zastanów się człowiecze?

Może być w dresie, to bez znaczenia. Skup się na usuwaniu.
          • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:03
            taziuta napisał:

> mazala2 napisał:
            >
            > > opa34 napisał(a):
            > >
            > > > Czas najwyższy usunąć tego prezydenta,od ponad dekady tylko obciach
            > dla t
            > > ego kr
            > > > aju
            > >
            > > W jakim ubraniu chcesz go usuwać, zastanów się człowiecze?
            >
            > Może być w dresie, to bez znaczenia. Skup się na usuwaniu.

Forma jest najważniejsza, artysto i polityku forumowy w jednym. Tyle lat ci to wpajano do łba pustego i ... nie zagnieździło się. Bagniste podłoże.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 10:52
          mazala2 napisał:

> opa34 napisał(a):
          >
          > ego kr
          > > aju
          >
          > W jakim ubraniu chcesz go usuwać, zastanów się człowiecze?
          >
          >

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQNxo1G2jZc-q6y6jd_1VFg-UEpICJ9lXaWww&s
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 10:51
        opa34 napisał(a):

> aju

Do dzisiaj Sąd Najwyższy nie potwierdził jego wyboru.
        • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:04
          to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> opa34 napisał(a):
          >
          > ego kr
          > > aju
          >
          > Do dzisiaj Sąd Najwyższy nie potwierdził jego wyboru.

Bo nie musiał zgodnie z Konstytucją.
          • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:07

Bo nie musiał zgodnie z Konstytucją.

Musiał...... i potwierdził.
            Sąd Najwyższy w składzie całej Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych stwierdził we wtorek ważność wyboru Karola Nawrockiego na Prezydenta RP, dokonanego 1 czerwca tego roku.

Czytaj więcej na Prawo.pl:
            www.prawo.pl/prawnicy-sady/sn-stwierdzil-waznosc-wyborow,533664.html
            • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:09
              rysiek15 napisał:

>
              > Bo nie musiał zgodnie z Konstytucją.
              >
              > Musiał...... i potwierdził.
              > Sąd Najwyższy w składzie całej Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych
              > stwierdził we wtorek ważność wyboru Karola Nawrockiego na Prezydenta RP, dokona
              > nego 1 czerwca tego roku.
              >
              > Czytaj więcej na Prawo.pl:
              > www.prawo.pl/prawnicy-sady/sn-stwierdzil-waznosc-wyborow,533664.html

Ale nie musiał. Wszak żyjemy w wolnym Kraju a musi to na Rusi. Pantofelku.
              • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:25

Ale nie musiał. Wszak żyjemy w wolnym Kraju a musi to na Rusi. Pantofelku.

Co chciałeś wyrazić tym słowem na końcu?
                • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:38
                  rysiek15 napisał:

>
                  > Ale nie musiał. Wszak żyjemy w wolnym Kraju a musi to na Rusi. Pantofelku.
                  >
                  > Co chciałeś wyrazić tym słowem na końcu?

Wyraziłem wątpliwości czy rozróżniasz znaczenia słów " musiał" od słowa "zrobił".
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:45
              > Musiał...... i potwierdził.
              Sąd Najwyższy w składzie całej Izby Kontroli Nadzwyczajnej

SN musi potwierdzić, a nie jakaś izba.
              • bobislaw.borboje Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 16:52
                w dodatku nie do końca istniejąca.

PKW wyraźnie stwierdziła, że nie wie, kto wygrał wybory.
        • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:04
          Sąd Najwyższy w składzie całej Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych stwierdził we wtorek ważność wyboru Karola Nawrockiego na Prezydenta RP, dokonanego 1 czerwca tego roku.

Czytaj więcej na Prawo.pl:
          www.prawo.pl/prawnicy-sady/sn-stwierdzil-waznosc-wyborow,533664.html
          • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:12
            rysiek15 napisał:

> Sąd Najwyższy w składzie całej Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych
            > stwierdził we wtorek ważność wyboru Karola Nawrockiego na Prezydenta RP, dokona
            > nego 1 czerwca tego roku.
            >
            > Czytaj więcej na Prawo.pl:
            > www.prawo.pl/prawnicy-sady/sn-stwierdzil-waznosc-wyborow,533664.html

Nawet "chłopskim rozumem" nie potrafisz się posługiwać. Przytaczasz jedynie dane bez rozumienia kontekstu.
            • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:28
              Nawet "chłopskim rozumem" nie potrafisz się posługiwać. Przytaczasz jedynie dane bez rozumienia kontekstu.

Really?
              Ty, czym się posługujesz?

Sąd Najwyższy w składzie całej Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych stwierdził ważność wyboru Karola Nawrockiego na Prezydenta RP, dokonanego 1 czerwca tego roku. Podjęta uchwała SN w tej sprawie została odczytana przez prezesa tej Izby Krzysztofa Wiaka.
              • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:40
                rysiek15 napisał:

> Nawet "chłopskim rozumem" nie potrafisz się posługiwać. Przytaczasz jedynie dan
                > e bez rozumienia kontekstu.
                >
                > Really?
                > Ty, czym się posługujesz?
                >
                > stwierdził ważność wyboru Karola Nawrockiego na Prezydenta RP, dokonanego 1 cze
                > rwca tego roku. Podjęta uchwała SN w tej sprawie została odczytana przez prezes
                > a tej Izby Krzysztofa Wiaka.

Staram się posługiwać swoim umysłem i wyniki przedstawiać logicznie uporządkowanym ciągiem znaków.
                • opa34 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:47
                  Boskie,2 pisorow skoczylo sie do gardla
                  • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:55
                    Boskie,2 pisorow skoczylo sie do gardla

Pisiora, to sobie poszukaj najlepiej we własnym domu.
                • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:48
                  Staram się posługiwać swoim umysłem i wyniki przedstawiać logicznie uporządkowanym ciągiem znaków.

Może się starasz ale nie wychodzi ci to najlepiej.
                  Najlepiej wychodzą ci prymitywne chamskie odzywki do swojego interlokutora.
                  Jeżeli potrafisz posługiwać się wyszukiwarką, to znalezienie odpowiedzi na to, czy SN potwierdził wybór K,Nawrockiego na prezydenta powinno ci zająć niewiele czasu.
                  Ale..... trzeba umieć czytać ze zrozumieniem.
                  Bez odbioru, nie znoszę prymitywów takich jak ty.
                  • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:01
                    rysiek15 napisał:

> Staram się posługiwać swoim umysłem i wyniki przedstawiać logicznie uporządkowa
                    > nym ciągiem znaków.
                    >
                    > Może się starasz ale nie wychodzi ci to najlepiej.
                    > Najlepiej wychodzą ci prymitywne chamskie odzywki do swojego interlokutora.
                    > Jeżeli potrafisz posługiwać się wyszukiwarką, to znalezienie odpowiedzi na to,
                    > czy SN potwierdził wybór K,Nawrockiego na prezydenta powinno ci zająć niewiele
                    > czasu.
                    > Ale..... trzeba umieć czytać ze zrozumieniem.
                    > Bez odbioru, nie znoszę prymitywów takich jak ty.

Szkoda, Wiecej zrozumienia dla człowieka. Może prymitywem jestem z uwarunkowań genetycznych. Powinieneś pomóc mi wydostać się z tej niezawinionej, prymitywnej matni.
                    PS
                    Znosi to kura jajka. Pantofelku miły.
                  • bobislaw.borboje Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 16:57
                    Pisior Rychu nie wie, czy SN potwierdził wybór alfonsa Nałrookiego na prezydenta
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:48
            Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych w SN nie jest niezależnym sądem [analiza]

Dodana do Sądu Najwyższego przez PiS Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych nie spełnia konstytucyjnych i europejskich standardów niezależnego i bezstronnego sądu. Przyczynia się do zdeformowania demokracji i praworządności oko.press/izba-kontroli-nadzwyczajnej-nie-jest-sadem
            • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:54
              Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych w SN nie jest niezależnym sądem.

Kto uznał ważność wyborów parlamentarnych? czy przypadkiem nie ta sama Izba?
              • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:04
                rysiek15 napisał:

> Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych w SN nie jest niezależnym sądem
                > .
                >
                > Kto uznał ważność wyborów parlamentarnych? czy przypadkiem nie ta sama Izba?

Ależ oczywiście. Ta Izba uznawała bardzo wiele politycznych zdarzeń za zgodne z Prawem. Taka jej robota. Pantofelku uroczy.
                • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:08
                  Mogę cię prosić troglodyto o nie komentowanie moich postów?
                  • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:39
                    rysiek15 napisał:

> Mogę cię prosić troglodyto o nie komentowanie moich postów?

Prosić możesz. Mam prawo jednak nie spełniać niegrzecznych i próśb. Skorzystam z niego.
                    • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:46
                      Ty, chcesz coś mówić o grzeczności troglodyto? przeczytaj swoje posty do mnie w tym wątku ..... i "spieprzaj dziadu"
                      • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 13:07
                        rysiek15 napisał:

> Ty, chcesz coś mówić o grzeczności troglodyto? przeczytaj swoje posty do mnie w
                        > tym wątku ..... i "spieprzaj dziadu"

O grzeczności dzisiaj i wczoraj. Powinieneś przeczytać zanim wejdziesz w spór:

rcin.org.pl/Content/56582/PDF/WA248_68692_P-I-2795_kuniczuk-wszystkie.pdf
              • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:07
                Czy były jakieś wątpliwości jeżeli chodzi o wybory parlamentarne?
                • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:12
                  Czy były jakieś wątpliwości jeżeli chodzi o wybory parlamentarne?

Były protesty wyborców, ale rzecz w tym, że ta Izba SN potwierdza ważność wyborów parlamentarnych i prezydenckich. I potwierdziła. Nic tu nie ma do dodania.
                  • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:23
                    Moim skromnym zdaniem oświadczenie tej izby nie powinny być brane pod uwagę. Niestety w Polsce zrobiono taki galimatias prawny, ze na dobrą sprawę trudno jest dojść do tego kto ma rację w interpretacji prawa.

Przeczytaj całość, a następnie odpowiedz mi na pytanie czy sam nie masz wątpliwości co do tej Izby i jej orzeczeń? oko.press/izba-kontroli-nadzwyczajnej-nie-jest-sadem
                    • rysiek15 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:31
                      Niestety w Polsce zrobiono taki galimatias prawny, ze na dobrą sprawę trudno jest dojść do tego kto ma rację w interpretacji prawa.gę cię prosić troglodyto o nie komentowanie moich postów?

Pełna zgoda. Ja, tylko się zastanawiam, dlaczego uznanie wyborów parlamentarnych przez tę Izbę, zostało przyjęte przez rządzących za ważne a uznanie wyboru prezydenta RP budzi wątpliwości czy ta Izba ma prawo to rozstrzygać.
                      • no-popis Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:38
                        rysiek15 napisał:

> Niestety w Polsce zrobiono taki
                        > Pełna zgoda. Ja, tylko się zastanawiam, dlaczego uznanie wyborów parlamentarnyc
                        > h przez tę Izbę, zostało przyjęte przez rządzących za ważne a uznanie wyboru pr
                        > ezydenta RP budzi wątpliwości czy ta Izba ma prawo to rozstrzygać.

Odpowiedź jest oczywista. To rozumienie prawa jak w filmie Sędzia z Texasu / western/ gdzie uznaje się tylko to prawo, które pasuje totalitarnemu władcy.
                        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:45
                          > To rozumienie prawa jak w filmie Sędzia z Texasu

Nie maskuj się. Wiemy, ze tak jest u ciebie w Moskwie. :)
                      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:43
                        Przecież rządzący uznali wybór Batyra co mnie osobiście boli. Przynajmniej nic nie robią aby sprawdzić czy wątpliwości są słuszne/niesłuszne.
                        Wątpliwości mają niektórzy politycy i wielu wyborców.
    • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 11:56
      Mamy tu na fk expertów nie tylko od konstytucji ale także od tego co polscy politycy zrobić powinni i kiedy. Prosimy czciborawielkiego i jego mentorów o zabranie głosu w sprawie poruszanej w tym wątku; Ubiór to, można powiedzieć "forma" w jaką opakowana jest treść człowieka czyli jego tożsamość bez względu na jej złożoność ( Nadredaktor). Ponieważ uważamy, że forma jest w polityce i sztuce ważniejsza od treści więc prosimy o zajęcie stanowiska w sprawie ubioru Prezydenta w kontekście Konstytucji.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 12:03
      W lesie na ustawce obycia się nie zdobędzie www.youtube.com/shorts/NRT7vYdk-5w?feature=share
    • mazala2 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 13:11
      Ubiór to także buty. Porozmawiajmy o butach Prezydenta i innych ważnych osób w Państwie, np.o butach Marszałka i Premiera.
      Czym się charakteryzuje obuwie ważnych polityków w Polsce, UE i USA?
      • opa34 Re: Czy konstytucja mówi coś o ubiorze Prezydenta 15.04.26, 16:54
        Ano tu masz eleganckie buty
        m.demotywatory.pl/5165885/Jaroslaw-Kaczynski-w-Katowicach--droga-spod-rosyjskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka