Dodaj do ulubionych

Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cenckiew

15.04.26, 12:56
Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cenckiewicz nadal nie posiada poświadczeń bezpieczeństwa dostępu do informacji niejawnych.

Wydane 15 kwietnia br. wyroki Naczelnego Sądu Administracyjnego, oddalające skargi kasacyjne ostatecznie zamykają etap sądowo-administracyjny sprawy dotyczącej cofnięcia Sławomirowi Cenckiewiczowi poświadczeń bezpieczeństwa dostępu do informacji niejawnych.
Nie oznacza to jednak, że Sławomir Cenckiewicz automatycznie odzyskał dostęp do informacji niejawnych. Wprost przeciwnie. Kontrolne postępowanie sprawdzające musi być prowadzone zgodnie ze wskazówkami sądów.
W okresie od wydania wyroków Naczelnego Sądu Administracyjnego do dnia zakończenia kontrolnego postępowania sprawdzającego Szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego nie posiada dostępu do informacji niejawnych i nie ma prawa posługiwać się wydanymi mu poświadczeniami bezpieczeństwa. Powodem takiej sytuacji jest nierozstrzygnięta kwestia dawania przez Sławomir Cenckiewicz rękojmi zachowania tajemnicy, co jest koniecznym warunkiem dostępu do informacji niejawnych.
Warto zauważyć, że w wyroku WSA jasno jest zapisane, że „Ponownie rozpoznając sprawę, organ uwzględni ocenę prawną i wnioski przedstawione w uzasadnieniu”
cek Dobrzyński
@JacekDobrzynski x.com/JacekDobrzynski/status/2044346835884478790?s=20
Obserwuj wątek
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 12:57
      Jest decyzja sądu w sprawie Cenckiewicza tvn24.pl/polska/decyzja-sadu-w-sprawie-slawomira-cenckiewicza-st8998964
    • 1nanie27 Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 13:49
      Sławek mówił że nie jest pedałem i ja wierzę Sławkowi że nie jest i uważam w związku z oświadczeniem Sławka że temat jest ostatecznie zamknięty.

-
      www.youtube.com/@DWielowieyska/videos
    • no-popis Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 13:53
      Tusk znowu przegrał.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 13:58
        Ty znowu nic nie skumałeś.
        • m.c.hrabia Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 14:26
          bo to kretyn
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 15:32
            m.c.hrabia napisał:

> bo to kretyn

Dobrali się w tym moskiewskim komsomole jak w korcu maku.
        • no-popis Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 15:52
          to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> Ty znowu nic nie skumałeś.

Wymyśl cos oryginalnego.
          Co oryginalnego może wymyślić ktoś kto stosuke słownictwo typu " skumałeś".
          Wiem,że przegrana Tuska Ciebie boli ale przyjmij to z godnością.
          • taziuta Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 06:51
            no-popis napisała:

> Wiem,że przegrana Tuska Ciebie boli ale przyjmij to z godnością.

Mówisz, że Cenckiewicz ma certyfikat? Nie ma, czyli Tusk wcale nie przegrał. Przegranym był i będzie Centek.
            • 1nanie27 Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 08:39
              Zwany w kręgach jako "Cycu 3"

-
              www.facebook.com/sokzburaka/?locale=pl_PL
            • no-popis Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 09:00
              taziuta napisał:

> no-popis napisała:
              >
              > > Wiem,że przegrana Tuska Ciebie boli ale przyjmij to z godnością.
              >
              > Mówisz, że Cenckiewicz ma certyfikat? Nie ma, czyli Tusk wcale nie przegrał. Pr
              > zegranym był i będzie Centek.
              Nie czytałaś wyroku sądowego?
              • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 10:32
                > Nie czytałaś wyroku sądowego?

Ty może czytałeś, ale jak zwykle nic nie skumałeś. 😅
                • taziuta Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 12:55

> > Nie czytałaś wyroku sądowego?
                  >
                  > Ty może czytałeś, ale jak zwykle nic nie skumałeś. 😅

Najwyraźniej. Biedaczysko nic nie kuma. :)
      • rysiek15 Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 14:00
        Maksymilian Robespierre, posłał na szafot tysiące ludzi. Sam również położył kark pod gilotyną.......
      • 1nanie27 Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 16:14
        no-popis napisała:

> Tusk znowu przegrał.
        >

Komsomolcu , czy w twoim pokoju jest teraz Tusk ?

-
        • no-popis Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 18:29
          1nanie27 napisała:

> no-popis napisała:
          >
          > > Tusk znowu przegrał.
          > >
          >
          >
          > Komsomolcu , czy w twoim pokoju jest teraz Tusk ?
          >
          Boli trolla komromitacja i przegraną jego półboga?
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 16:07
      Profesor i doktor nie rozumieją co się stało.

Cenckiewicz ogłasza "zwycięstwo" i żąda dymisji szefa SKW - PiS profesor.
      Nawrocki zwany "Prezydentem" o "zwycięstwie prawdy nad kłamstwem" - PiS doktor.
      tvn24.pl/polska/decyzja-sadu-w-sprawie-slawomira-cenckiewicza-st8998964
      • j-k i z czego sie cieszysz, dziecino ? 15.04.26, 16:19
        to.ja.suka.na.czarnych napisało:

> Profesor i doktor nie rozumieją co się stało.

najwaznieszy cel - potrzasniecie tylkiem SKW - sie udal,

i jej przelozony Kosiniak-Kamysz bedzie musial podjac decyzje

- czy isc dalej na wojne z obozem prezydenckim, czy wymienic szefa SKW.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: i z czego sie cieszysz, dziecino ? 15.04.26, 16:26
          j-k napisał:

> to.ja.suka.na.czarnych napisało:
          >

Juz się zapie...les na amen?
          • no-popis Re: i z czego sie cieszysz, dziecino ? 15.04.26, 18:33

> j-k napisał:
            >
            > > to.ja.suka.na.czarnych napisało:
            > >
            >
            > Juz się zapie...les na amen?
            Co za panika u ruskich trolli.
          • obrotowy cd.: i z czego sie cieszysz, dziecino ? 15.04.26, 18:41
            to.ja.suka.na.czarnych napisało:
            >
            > Juz się zapie...les na amen?

lubisz belkotac - w zastepstwie argumentow ?
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: cd.: i z czego sie cieszysz, dziecino ? 15.04.26, 19:11
              obrotowy napisał:

> to.ja.suka.na.czarnych napisało:
              > >
              > > Juz się zapie...les na amen?
              >
              >
              > lubisz belkotac - w zastepstwie argumentow ?

Zawsze jak jesteś naje...y jak autobus dopisujesz w nagłówku obraźliwe słówka, ale mi to wisi jak twój pisior, dziadku na niemieckim garnuszku.
              • j-k nadal - i z czego sie cieszysz, dziecino ? 15.04.26, 19:15
                > Zawsze ... dopisujesz w nagłówku obraźliwe słówka,
                > ale mi to wisi jak twój pisior, dziadku na niemieckim garnuszku.

belkotko okolo-belgijska

nic nie dopisuje, a tylko koryguje dla Mlodzi - zeby ta nie robila takich razacych formalnych bledow jezykowych

- jak ty.

- pies plci zenskiej - a za taka w naglowku sie podajesz: - TO SUKA.

• bobislaw.borboje Re: nadal - i z czego sie cieszysz, dziecino ? 19.04.26, 22:20
                  Znowu się sfajdał.
                  • j-k popraw sie jezykowo. 19.04.26, 23:19
                    bobislaw.borboje napisało:
                    > Znowu się sfajdał.

suka - to znow sie sfajdala.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 17:21
      Minister Koordynator Służb Specjalnych
      @TomaszSiemoniak
      w przesłanym piśmie powiadomił Szefa Kancelarii Prezydenta RP @BoguckiZbigniew o tym, że wydane 15 kwietnia br. wyroki Naczelnego Sądu Administracyjnego, oddalające skargi kasacyjne organu - Prezesa Rady Ministrów, zamykają etap sądowo-administracyjny sprawy dotyczącej cofnięcia Sławomirowi Cenckiewiczowi poświadczeń bezpieczeństwa upoważniających go do dostępu do informacji niejawnych (krajowych i międzynarodowych).
      Pokreślił też, że oddalenie skarg kasacyjnych automatycznie nie przywraca dostępu do informacji niejawnych Szefowi Biura Bezpieczeństwa Narodowego w związku z prowadzonym wobec niego kontrolnym postępowaniem sprawdzającym x.com/JacekDobrzynski/status/2044418707338776731?s=20
    • boggi_dan Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 18:34
      Co to za kraj, w którym po prawomocnym wyroku NSA kończącym postępowanie przed sądami, ormowiec decyduje czy ktoś posiada dostęp do materiałów tajnych, czy też nie?
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 15.04.26, 19:05
        Zamilcz. Znasz się na prawie administracyjnym równie dobrze jak doktor Batyr. O Cenckiewiczu, podobno profesorze wolę nie wspominać.
        • j-k Cenckiewicz - jego publikacje 15.04.26, 19:10
          to.ja.suka.na.czarno napisało:

O Cenckiewiczu, podobno profesorze wolę nie wspominać.

- ale ja wspomne, nieszczesna dziecino:

tu lista jego publikacji:
          .
          pl.wikipedia.org/w/index.php?title=S%C5%82awomir_Cenckiewicz&veaction=edit§ion=6
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz - jego publikacje 15.04.26, 19:13
            No i? Profesorem nie jest.

Sławomir Ryszard Cenckiewiczⓘ (ur. 20 lipca 1971 w Gdyni) – polski historyk, publicysta i urzędnik państwowy. Doktor habilitowany nauk humanistycznych specjalizujący się w historii
            • j-k propagandowy belkot , czy niewiedza ? 15.04.26, 19:22
              > No i? Profesorem nie jest.

alez byl.

uprawiasz propagandowy belkot , czy to zwykla niewiedza ?

Slowo "Profesor" ma w j. polskim dwa znaczenia:

1. to formalny tytul naukowy przyznawany przez Prezydenta - za osiagniecia w pracy naukowo-dydaktycznej.

2. to stanowisko pracy na uczelni (wyklady + promocja prac doktorskich)

aby objac to stanowisko - wystarcza posiadanie stopnia doktora habilitowanego.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K

cyt:- "Profesor uczelniany: W 2013 roku został profesorem uczelnianym w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu.
              • to.ja.pies.na.czarnych Re: propagandowy belkot , czy niewiedza ? 15.04.26, 19:32
                Był w Bantustanie, ale mu odebrali za kłamstwa i pomówienia. Później był panem psorem w ogólniaku, ale też go wyjebali na pysk. :)
              • bobislaw.borboje Re: propagandowy belkot , czy niewiedza ? 19.04.26, 22:24
                A co "wykładał" Cyckiewicz?
                Chemię w biedronce?
        • sverir Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 06:02
          "Zamilcz. Znasz się na prawie administracyjnym równie dobrze jak doktor Batyr. O Cenckiewiczu, podobno profesorze wolę nie wspominać. "

Generalnie ma rację.

Jeśli sąd prawomocnie uchylił decyzję, to znaczy, że wyeliminował ją z obrotu prawnego, to znaczy, ze nie ma ona mocy prawnej i nie wywołuje skutków prawnych. Czyli tak jakby jej nie było. Skoro decyzja zaś uchylała uprawnienia dostępowe, to uchylenie jej powoduje, że nikt uprawnień dostępowych nie stracił.

Albo więc to raczej coś kręci rzeczona strona ministerialna, albo media upraszczają i sąd owszem, uchylił, ale przekazał sprawę do ponownego rozpatrzenia.
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 10:34
            Nic nie kreci ponieważ są inne zarzuty i dlatego Cyc nie dostanie certyfikatów.
            • rysiek15 Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 11:41
              Nic nie kreci ponieważ są inne zarzuty i dlatego Cyc nie dostanie certyfikatów.

Są jakieś nowe zarzuty, których sąd nie zna?
              Czy jest tak, jak w starym kawale...... nie oddamy Panu płaszcza - i co Pan nam zrobi?
              • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 11:48
                To są stare zarzuty, które nie były uwzględnione w sprawie, o której wypowiedział się wczoraj sąd.
                • rysiek15 Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 11:58
                  To są stare zarzuty, które nie były uwzględnione w sprawie, o której wypowiedział się wczoraj sąd

Stare zarzuty, których nie przedstawiono Sądowi?
                  Dlaczego, nie przedstawiono, skoro to zarzuty?
                  • rysiek15 Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 12:00
                    Czy ABW to czarna dziura, gdzie załamują się wszystkie znane prawa?
                  • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 13:07
                    rysiek15 napisał:

> To są stare zarzuty, które nie były uwzględnione w sprawie, o której wypowiedzi
                    > ał się wczoraj sąd
                    >
                    > Stare zarzuty, których nie przedstawiono Sądowi?
                    > Dlaczego, nie przedstawiono, skoro to zarzuty?

Tym czym teraz zajmował się sąd i co było kwestionowane przez Cyca miało miejsce wcześniej. Później doszły inne sprawy i nimi sąd zajmie się w innym postępowaniu.
            • sverir Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 12:00
              "Nic nie kreci ponieważ są inne zarzuty i dlatego Cyc nie dostanie certyfikatów"

Ale to już sprawdziłem sobie we własnym zakresie - sąd uchylił i przekazał sprawę do ponownego rozpatrzenia. Z tego właśnie powodu pomimo zwycięstwa w postępowaniu sądowoadministracyjnym (uchylenie decyzji) Cenckiewicz nadal nie ma uprawnień (bo toczy się postępowanie kontrolne, bo decyzja została prawomocnie usunięta z obiegu prawnego).
              • rysiek15 Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 12:10
                Ale to już sprawdziłem sobie we własnym zakresie - sąd uchylił i przekazał sprawę do ponownego rozpatrzenia.

NIEPRAWDA - poniżej wklejam link z Gazety Prawnej

Naczelny Sąd Administracyjny wydał prawomocny wyrok w sprawie cofnięcia Sławomirowi Cenckiewiczowi poświadczeń bezpieczeństwa. Rozstrzygnięcie kończy etap sądowo-administracyjny, ale nie przesądza o jego faktycznym dostępie do informacji niejawnych.

www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/11233555,nsa-rozstrzygnal-sprawe-cenckiewicza-co-dalej-z-dostepem-do-tajnych-i.html
                • sverir Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 18:51
                  " NIEPRAWDA - poniżej wklejam link z Gazety Prawnej"

Wklejam depeszę PAP:
                  www.pap.pl/aktualnosci/szef-skw-dla-pap-ponownie-zajmiemy-sie-sprawa-poswiadczen-szefa-bbn-s-cenckiewicza

Nie chcę więc powiedzieć, co o sprawie wiadomo, skoro same strony spierają się w mediach na temat skutków działania, a podejrzewam, że wiedzą więcej niż dziennikarze. Ech, klasyczny spór rabinów.
              • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 13:30
                To czym teraz zajmował się sád to była sprawa zatajenia przez niego pewnych spraw przy wypełnianiu ankiety. Nad nim nadal wisi sprawa ujawnienia razem z Blaszakiem dokumentów obrony kraju.
                • sverir Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 18:51
                  "To czym teraz zajmował się sád to była sprawa zatajenia przez niego pewnych spraw przy wypełnianiu ankiety."

A nie zajął się przypadkiem skargą na wyrok WSA uchylający decyzję o cofnięciu uprawnień? Bo generalnie zatajanie informacji to kwestie karne, a nie sprawa dla sądów administracyjnych.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 16.04.26, 14:02

Jacek Dobrzyński
      @JacekDobrzynski
      ·
      26m
      Nie ma najmniejszych wątpliwości, że przedstawienie osobie sprawdzanej zarzutów prokuratorskich powoduje uzasadnione ryzyko podatności na szantaż lub wywieranie presji.
      Dlatego też sam fakt postawienia zarzutów, a tym bardziej skierowanie aktu oskarżenia do sądu sprawiają, że posiadanie poświadczenia bezpieczeństwa jest niezgodne z przepisami ustawy o ochronie informacji niejawnych.
      Jako przykład można wskazać sprawy Macieja Wąsika i Mariusza Kamińskiego. Po postawieniu zarzutów prokuratorskich, ABW cofnęła im dostęp do informacji niejawnych. Panowie odwołali się od tych decyzji. Prezes Rady Ministrów uznał, że były one zasadne, co potwierdził Wojewódzki Sąd Administracyjny utrzymując w mocy decyzje ABW. Maciej Wąsik i Mariusz Kamiński nie mają certyfikatów bezpieczeństwa. /wyroki WSA z 26 marca 2026 r. (sygn. akt II SA/Wa 1409-1415/2025) oraz z 8 kwietnia 2026 r. (sygn. akt II SA/Wa 1571-1576/2025)/
      Podobnie było w sprawie Mariusza Błaszczaka, który również otrzymał zarzuty prokuratorskie. ABW cofnęła mu dostępy do informacji niejawnych, a po odwołaniu, Prezes Rady Ministrów utrzymał te decyzje w mocy.
      Szefowi BBN Sławomirowi C. nie tylko przedstawiono zarzuty prokuratorskie, ale również w jego sprawie został skierowany do sądu akt oskarżenia. Dotyczy on przestępstwa zagrożonego wysoką karą – nawet do 10 lat pozbawiania wolności. x.com/JacekDobrzynski/status/2044741072530608478?s=20
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 17.04.26, 00:07
      Jacek Dobrzyński
      @JacekDobrzynski
      ·
      3h
      Szef
      @BBN_PL
      nie ma dostępu do informacji niejawnych. Nie dość, że sąd nie przyznał mu żadnego dostępu, to na dodatek w wyroku WSA jasno jest zapisane, że „ponownie rozpoznając sprawę, organ uwzględni ocenę prawną i wnioski przedstawione w uzasadnieniu”. Tymczasem Cenckiewicz biega po mediach machając jedynie drukiem poświadczenia bezpieczeństwa, faktycznie nie posiadając dostępu do informacji niejawnych. Paradne.

https://pbs.twimg.com/media/HGDD6u_XkAAX0sq?format=jpg&name=medium
      • 1nanie27 Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 17.04.26, 08:37
        Sławku usteczka słodkie jak malina się wygły.
        A paluszki jakie delikatne, dziewczęce wręcz.

-
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 17.04.26, 00:15
      Ruch prokuratury w sprawie posiedzenia RBN z udziałem Sławomira Cenckiewicza. Jest komunikat

Prokuratura Okręgowa w Lublinie w czwartek poinformowała, że wszczęła postępowanie w sprawie niedopełnienia obowiązków przez funkcjonariuszy publicznych z Rady Bezpieczeństwa Narodowego. Ma ono związek z "z dopuszczeniem do udziału w posiedzeniu RBN — mającym charakter niejawny, oznaczonym klauzulą »zastrzeżone« osoby nieuprawnionej".
      wiadomosci.onet.pl/kraj/szef-bbn-na-radzie-bezpieczenstwa-narodowego-ruch-prokuratury/4xhygd3?utm_source=t.co_viasg_wiadomosci&utm_medium=social&utm_campaign=leo_automatic
      • bobislaw.borboje Re: Cenckiewicz nie jest pedalem, a nie wróć! Cen 19.04.26, 22:31
        A to nie Brzydacz dopuścił niedopyszczonego Cyckiewicza do informacji niejawnych?

Zastanawiam się, czy Cyckiewicz nie jest takim rodzimym Szyjarto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka