Dodaj do ulubionych

„Wolontariusze” w TVRepublika

23.05.26, 00:37
Sakiewicz o własną sakwę dba na pewno,
natomiast pracownikom TVRep nie płaci.
Płacić nie lubi, to od dawna wiadomo.

Teraz swoje decyzje o wstrzymaniu wypłat Sakiewicz tłumaczy tak, cyt.:
próbuję przyzwyczaić ludzi do tego, że to nie jest typowa firma, w której pierwszego dostaje się pieniądze na rachunek”

Sakiewicz próbuje przyzwyczajać pracowników do braku pensji, ciekawe kiedy się przyzwyczają.

Cytat pochodzi z artykułu publikowanego na portalu WP, link:
wiadomosci.wp.pl/to-nie-jest-typowa-firma-sakiewicz-o-braku-pensji-w-tv-republika-7288629898819744a
Obserwuj wątek
    • negativum Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 01:56
      I po to ci to było?
    • no-popis metody komunistyczne 23.05.26, 06:20
      ta napisała:

> Sakiewicz o własną sakwę dba na pewno,
      > natomiast pracownikom TVRep nie płaci.
      > Płacić nie lubi, to od dawna wiadomo.
      Wielokrotnie wzywano, sugerował to sam Tusk, do nie zamieszczania reklam z TV Republika.
      Znane są przypadki natychmiastowych kontroli Inspekcji Pracy, Urzędów Skarbowych itp organów pod władzą neokomunistycznego reżimu Tuska itp w firmach, które zareklamowały się w Republika.
      To metody komunistyczne. Doskonale pamiętam kontrole w nielicznych prywatnych firmach za PRL jak któraś zatrudniła opozycjonistę.
      To nie jest pazerność Sakiewicza ale efekt funkcjonowania w orwellowskim, neokomunistycznym państwie gdzie wszystko niemal zależy od Wielkiego Brata.
      Natomiast fascynująca jest ofiarność ludzi, którzy wpłacają darowizny na tę telewizję.
      Jak Republika padnie, co jak najbardziej może się wydarzyć, to będziesz się cieszył tak samo jak eSBecy, sprzymierzeni z Tuskiem, cieszyli się jak zamknięto Radio Solidarność.
      • no-popis Re: metody komunistyczne- uzupełnię 23.05.26, 09:42
        no-popis napisała:
        > To nie jest pazerność Sakiewicza ale efekt funkcjonowania w orwellowskim, neoko
        > munistycznym państwie gdzie wszystko niemal zależy od Wielkiego Brata.
        A tak tytułem uzupełnienia to ten system bardzo podobał się Kaczyńskiemu jak to On był Wielkim Bratem i mocno ten totalitarny system demokracji fasadowej umocnił. Tusk go dalej rozwija.
      • stasi1 Re: metody komunistyczne 23.05.26, 09:44
        A mógłbyś przedstawić tą sugestie Tuska?
      • pies.na.czarnych Re: metody komunistyczne 23.05.26, 10:05
        > Doskonale pamiętam kontrole w nielicznych prywatnych firmach za PRL jak któraś zatrudniła opozycjonistę.

Ciebie to nie dotyczyło bo miałeś już wówczas zlecenie na Tuska i dzięki temu byłeś pod ochroną SB.
        • no-popis Re: metody komunistyczne 23.05.26, 10:18
          pies.na.czarnych napisała:

> > Doskonale pamiętam kontrole w nielicznych prywatnych firmach za PRL jak k
          > tóraś zatrudniła opozycjonistę.
          >
          > Ciebie to nie dotyczyło bo miałeś już wówczas zlecenie na Tuska i dzięki temu b
          > yłeś pod ochroną SB.
          Wrócił ruski szpion wypuszczony w końcu po serii przesłuchań.
          Jak zwykle rzyga, pluje wydzielinami bez treści.
          • pies.na.czarnych Re: metody komunistyczne 23.05.26, 10:52
            Zabolało? Słusznie, bo ma boleć.
            • no-popis Re: metody komunistyczne 23.05.26, 12:48

> Zabolało? Słusznie, bo ma boleć.
              Żartujesz :) kundelku, który mi nawet nogawki nie obsikasz taki jesteś malutki.
              ...a Ty chciałeś aby bolało? To forum dyskusyjne a nie terapia. To napisz co odreagowujesz? Tatuś bił, koledzy się odwrócili i nie podają ręki, ...co?
    • don.kichote Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 09:53
      ta napisała:

> „próbuję przyzwyczaić ludzi do tego, że to nie jest typowa firma, w której p
      > ierwszego dostaje się pieniądze na rachunek”

Słyszałem o podobnym przypadku, kiedy to Cygan/Rom chciał odzwyczaić konia od jedzenia i... prawie mu się to udało, ale z jakichś niewiadomych powodów - koń zdechł...
      • ta Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 10:53
        Konie w przypadku TVR mogłyby próbować przedrzeć się sprytem, podstępem, umizgiem na inne pastwisko, ale zdaje się, że tak paskudnie ochwaconych nikt nie zechce.
      • ta Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 11:04
        don.kichote :) proszę…

Zacytowałeś w sposób sugerujący, że zamieszczony i prawidłowo oznakowany przeze mnie cytat z Sakiewicza jest mojego autorstwa.

Przy okazji.
        Tak się na forach porobiło, a na tym w szczególności, że podejście do cytowania jest nader swobodne.
        I tak, albo wielopiętrowe cytaty zamieszczane z automatu przyciskiem „ cytuj”, w których połapać się o co dokładnie komu chodziło, albo pseudocytaty czyli wyrwane komuś z wypowiedzi zdania bez żadnych oznakowań czyje one są.

Czy w nauczaniu zasad j.polskiego pominięto lekcje o cytowaniu?
        • pies.na.czarnych Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 11:11
          > Zacytowałeś w sposób sugerujący, że ...

Przecież pozostawił cudzysłów, którym ty zaznaczyłaś cytat więc wszystko jest OK.
          • ta Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 11:16
            Nie jest :)
            Ujęcie słów w cudzysłów pod wskazaniem —>[ ta napisała] nadal i nawet tym bardziej wskazuje na „tę” jako autora.
          • stefan4 Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 12:17
            pies.na.czarnych:
            > Przecież pozostawił cudzysłów, którym ty zaznaczyłaś cytat więc wszystko jest OK.

Nie jest OK, Ta ma rację. Jest napisane ,,ta napisała'', dalej dwukropek, a potem tekst w cudzysłowie i ze znakami ,,>'' — te wszystkie trzy ozdobniki wskazują błędnie, że to są słowa pochodzące od Tej.

- Stefan
            • pies.na.czarnych Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 12:25
              Bez przesady. Nie szukaj dziury w całym. Jesteśmy na "foro", a nie na lekcji języka polskiego, którą prowadzi bardzo wymagająca/sroga pani :)
              • stefan4 Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 12:34
                pies.na.czarnych:
                > Jesteśmy na "foro", a nie na lekcji języka polskiego

Właśnie. Jesteśmy na forum dyskusji politycznych, gdzie wkładanie oponentom w usta wypowiedzi, których nie wygłosili, jest typowym oszukańczym zabiegiem erystycznym. Dlatego akurat tutaj, akurat na to, należy uważać znacznie bardziej niż na lekcjach polskiego.

Za to na lekcjach polskiego nalerzy uwarzać, rzeby słów ,,należy'', ,,uważać'' i ,,żeby'' nie napisać przez ,,rz''; a tutaj można sobie na to pozwolić, bo to tylko głupio wygląda, ale nie prowadzi do politycznego nieporozumienia.

- Stefan
                • pies.na.czarnych Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 12:37
                  Bredzisz podobnie jak twój inny nick.
                  • stefan4 Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 12:57
                    pies.na.czarnych:
                    > Bredzisz podobnie jak twój inny nick.

Aha, inny nick... Coś pisałem o oszukańczych zabiegach erystycznych, ale widać, że nie powinienem, bo sprawiam Ci tym ból. Przepraszam.

- Stefan
                • ta Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 12:57
                  Kiedy nie zależy na poważnej dyskusji, a tylko na plemiennym obrzucaniu się czymkolwiek byle śmierdzącym dbałość o przejrzystość tych bijatyk schodzi na odległy plan o ile w ogóle jest brana pod uwagę.

Niechluj pozostaje niechlujem także w innych obszarach swojej egzystencji i brak szacunku do współplemieńców ( tu niechlujstwo i agresja dyskusji) objawia się równie irytująco i dokuczliwie.

I tak np w pirackiej jeździe samochodem, byle jakim parkowaniu, śmieceniu w przestrzeni publicznej, smrodzeniu nikotyną na balkonach itp itd.

Bylejakośc, niechlujstwo, brak szacunku i powszechna zgoda na nieuctwo i prostactwo rozprzestrzenia się szybciej od zarazy…
                  • pies.na.czarnych Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 13:10
                    Gdybyśmy tu mieli zwracać uwagę na byki ortograficzne, nieznajomość interpunkcji itp. to każdy wątek staczałby na ścieżkę połajanki. Podobnie jaj sama to zrobiłaś ze swoim wątkiem.
                    • ta Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 21:39

> Gdybyśmy tu mieli zwracać uwagę na byki ortograficzne, nieznajomość interpunkcj
                      > i itp. to każdy wątek staczałby na ścieżkę połajanki.

Nie zwracam uwagi na byki i nieznajomość interpunkcji, gdyż w rozważaniach roztrząsanych na tym forum takie błędy nie wypaczają sensu rozmowy ( chociaż wróć, przecinek żle postawiony wypaczyć może)

Natomiast wadliwe cytowanie takie jak jak przypisywanie cytatu innej osobie lub cytowanie wielopiętrowe i owszem. I na to zwracam uwagę, bo chcę być rozumiana i chcę rozumieć jeśli już poświęcam temu forum czas.

>Podobnie jaj sama to zrob
                      > iłaś ze swoim wątkiem.

Sama?
        • don.kichote Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 12:44
          ta napisała:

> don.kichote :) proszę…
          >
          > Zacytowałeś w sposób sugerujący, że zamieszczony i prawidłowo oznakowany przeze
          > mnie cytat z Sakiewicza jest mojego autorstwa.

Sorry! :-)
          Nie było to moją intencją i myślę, ze "ta" - intencja - (nie mylić z autorką wątku) była ogólnie zrozumiała, mimo iż faktycznie, cytatu użyłem nie dość fortunnie...
    • poznaniak.jeden Re: „Wolontariusze” w TVRepublika 23.05.26, 16:26
      Temat już poznany. Nie jest fajnie z pracą w TV Republika. Dobrze że nie musiałem nigdy pracować w takiej organizacji. Przy takich problemach z wypłatą przy umowie. Ludzie jednak muszą iść do sądu pracy. Podstawowe prawa pracownicze nie mogą być łamane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka