opa34 Re: Czerwono-czarni 05.07.26, 00:01 Uciekla do tych wstretnych Niemiec,tak mimo chodem Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czerwono-czarni 05.07.26, 00:05 opa34 napisał(a): > Uciekla do tych wstretnych Niemiec,tak mimo chodem Jak Bandera… Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ale... 05.07.26, 00:21 negativum napisał: > opa34 napisał(a): > > > Uciekla do tych wstretnych Niemiec, tak mimo chodem > > Jak Bandera… ale i tak marnie skonczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Czerwono-czarni 05.07.26, 10:49 opa34: > Uciekla do tych wstretnych Niemiec,tak mimo chodem negativum: > Jak Bandera… Stepan Bandera nie uciekł do Niemiec. W lipcu 1941 został przez Abwehrę aresztowany i wywieziony do Berlina, a następnie do obozu koncentracyjnego Sachsenhausen. Powodem było, że odmówił odwołania deklaracji o niepodległości Ukrainy. W Sachsenhausen miał lepsze warunki niż ogół więźniów, ale nie miał wolności. Spędził tam 3 lata; został wypuszczony już po rzezi wołyńskiej. Więc dlaczego skojarzył Ci się z jakąś piosenkarką? Czy tylko dlatego, że specjalizujesz się w skojarzeniach kalafiora z ilością helu w parówkach? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czerwono-czarni 05.07.26, 11:28 > Powodem było, że odmówił odwołania deklaracji o niepodległości Ukrainy. No, bohater panie, qr.wa! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Czerwono-czarni - lubilem ich... 05.07.26, 00:19 muzycznie byli znakomici. masz mi to za zle ? . www.youtube.com/watch?v=K0zsar9ZD0g&list=PL0zZ2E4RGKd91zu2E2_ZUQrcCvEfEYOr2&index=7 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Wolałbym byś się we mnie kochał… 05.07.26, 00:35 j-k napisał: > muzycznie byli znakomici. > masz mi to za zle ? > . > > www.youtube.com/watch?v=K0zsar9ZD0g&list=PL0zZ2E4RGKd91zu2E2_ZUQrcCvEfEYOr2&index=7 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czerwono-czarni - lubilem ich... 05.07.26, 15:13 Ale byli czerwono-czarni :) Banderowcy :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k to prawda :) 05.07.26, 17:28 negativum napisał: > Ale byli czerwono-czarni :) > Banderowcy :) To prawda. bo mieli swoj BAND - czyli po polsku: Bande. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: to prawda :) 05.07.26, 23:50 j-k napisał: > negativum napisał: > > > Ale byli czerwono-czarni :) > > Banderowcy :) > > > To prawda. > > bo mieli swoj BAND - czyli po polsku: Bande. Swastykę też nie wynalazł Adolf. Podobnie jak noża, czy maczety. Wszystko zależy od tego, jak z tego korzystamy. Banderowcy dla mnie byli kryminalistami. A potrafię się przyjaźnić z Ukraińcami. Jak Herr Donalda nie poruszamy pewnych spraw, w złych momentach. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ja sobie tu krotochwile... 06.07.26, 00:09 negativum napisał: > Banderowcy dla mnie byli kryminalistami. Ja sobie tu krotochwile... a Ty na powaznie. - wiadomo, ze takimi byli. Problem w tym - ze maja zyjacych wielbicieli. Buenas Noches. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ja sobie tu krotochwile... 06.07.26, 16:27 j-k napisał: > negativum napisał: > > Banderowcy dla mnie byli kryminalistami. > > > Ja sobie tu krotochwile... > > a Ty na powaznie. > > - wiadomo, ze takimi byli. > > Problem w tym - ze maja zyjacych wielbicieli. > > Buenas Noches. I mieć będą. Każdy naród ma swoją własną historię. Tak jak z sąsiadem. W 1920 roku zdradziliśmy Ukraińców. Petura zablokował całą południową armie. Po Warszawą wyliczyło ca. 15 000 strzelców siczowych (po stronie polskiej). Mówimy cud nad Wisłą. Bez Ukraińców, byłby niemożliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a mozna bylo inaczej ? 06.07.26, 16:54 negativum napisał: W 1920 roku zdradziliśmy Ukraińców. Petura zablokował całą południową armie. Po Warszawą wyliczyło ca. 15 000 strzelców siczowych (po stronie polskiej). Pilsudski przeprosil Ukraincow. - Polska w 1920-tym chciala wyzwolic cala Ukraine , razem z Petlura - ale byla na to za slaba. ledwie obronilismy wlasna niepodleglosc. Pilsudskiemu nie mozna zarzucic zlej woli - wiec slowo ZDRADA nie jet w tym wypadku wlasciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: a mozna bylo inaczej ? 06.07.26, 17:53 j-k napisał: > negativum napisał: > > W 1920 roku zdradziliśmy Ukraińców. Petura zablokował całą południową armie. > Po Warszawą wyliczyło ca. 15 000 strzelców siczowych (po stronie polskiej). > > > Pilsudski przeprosil Ukraincow. > > - Polska w 1920-tym chciala wyzwolic cala Ukraine , razem z Petlura - ale byla > na to za slaba. > > ledwie obronilismy wlasna niepodleglosc. > > Pilsudskiemu nie mozna zarzucic zlej woli - wiec slowo ZDRADA nie jet w tym wyp > adku wlasciwe. Witkacy próbował protestować przeciw wujkowi, to dostał lanie od ojca :) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czerwono-czarni 05.07.26, 15:41 Zawłaszczono pewne symbole. Czy już nie można używać sierpa, czy młota? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czerwono-czarni 05.07.26, 17:20 youtu.be/lW_XYk-Xc94?list=RDlW_XYk-Xc94 Odpowiedz Link Zgłoś
justinbrown Re: Czerwono-czarni 06.07.26, 17:05 Ciężki temat, ale realny – promieniowanie UV to nie sci-fi, tylko efekt naszych działań. Wiele osób bagatelizuje, a skutki dla ekosystemów już są widoczne. Nie panikujmy, ale ograniczajmy emisje i wspierajmy zielone technologie. Jeśli chcesz pogłębić wiedzę, zajrzyj tu: goldzino.com.pl/ Trzeba mówić o tym głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Czerwono-czarni 06.07.26, 17:20 justinbrown napisał(a): > Ciężki temat, ale realny – promieniowanie UV to nie sci-fi, tylko efekt naszych działań. Wiele osób bagatelizuje, a skutki dla ekosystemów już są widoczne. Nie panikujmy, ale ograniczajmy emisje i wspierajmy zielone technologie. Jeśli chcesz pogłębić wiedzę, zajrzyj tu: goldzino.com.pl/ Trzeba mówić o tym głośno. Te bzdury, podane jako naukowe tezy, posłużyły do wyrównywania poziomu życia w Europie Zachodniej i Wschodniej oraz do otoczenia Afryki opieką. Odpowiedz Link Zgłoś