Dodaj do ulubionych

Ukraińcy boją się Polaków

28.07.26, 22:48
Ukraińcy boją się teraz Polaków.
Tutaj taksówkarz ukraiński włącza od razu w taksówce disco polo, żeby oswajać agresywnych Polaków:
www.plotek.pl/najnowsze-plotki/7,194210,32936621,szczerek-opisal-spotkanie-z-taksowkarzem-z-ukrainy-az-mi-sie.html
A tutaj Polak terroryzuje sąsiadów Ukraińców:
wiadomosci.wp.pl/ukraincy-spod-warszawy-nagrali-agresywnego-sasiada-oto-co-robi-7312316049430912a
Obserwuj wątek
    • zanetka.x Re: Ukraińcy boją się Polaków 28.07.26, 23:17
      może to już czas, aby wszyscy Ukraińcy wrócili do siebie? będzie więcej pracy dla Polaków
      • kawa_poranna11 Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 00:40
        zanetka.x napisała:

> może to już czas, aby wszyscy Ukraińcy wrócili do siebie? będzie więcej pracy d
        > la Polaków
        Myślisz, że Polacy garną się do tych prac, które w Polsce wykonują imigranci ukraińscy?
        Skąd u ciebie takie przekonanie?
      • tapatik Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 09:49
        A co, skończyła się wojna?
      • czciborwielki Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 16:05
        zanetka.x napisała:

> może to już czas, aby wszyscy Ukraińcy wrócili do siebie? będzie więcej pracy d
        > la Polaków

A brakuje pracy dla Polaków? Chcesz jeździć uberem lub pracować w Żabce za ladą?
    • negativum Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 10:14
      tak się boją, że kobieta spytała, czy się jutro nie spotkamy…
      • czciborwielki Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 16:06
        negativum napisał:

> tak się boją, że kobieta spytała, czy się jutro nie spotkamy…

I co, spotkacie się?
        • negativum Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 17:32
          czciborwielki napisał(a):

> negativum napisał:
          >
          > > tak się boją, że kobieta spytała, czy się jutro nie spotkamy…
          >
          > I co, spotkacie się?

Za tydzień… Niech trochę poczeka :)
          • pies.na.czarnych Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 18:00
            > Za tydzień…

Myślisz, że przez tydzień dorobisz na foro wystarczającą ilość groszków aby móc postawić jej chociaż kawę?
    • buldogkolejnyban Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 19:15
      Różnie bywa.
      Środa 12 lipca dwa tygodnie temu.
      Wszedłem do Lidla, słyszę krzyki z epitetami "k..wa", "ch.j", "pi.da", "sp....dalaj" i podobne. W sklepie podpity Ukrainiec mieszanką polskiego i surżyka wygraża ekspedientkom. Mówię żeby przestał krzyczeć, a na to on, że nam pokaże. Proponuję telefon na 112, panie z obsługi mówią, że lepiej nie dzwonić, bo nie wiadomo, co on zrobi - bo wygrażał, że pokaże nam. Dzwonię na 112, po informacji że chodzi o Ukraińca funkcjonariuszka pyta co robi ochrona sklepu, na co ja, że żadnej ochrony tu nie ma. Funkcjonariuszka nie chce przyjąć zgłoszenia, pyta czy jestem pracownikiem sklepu (jeśli tak, to dlaczego nie bronię kobiet z obsługi) czy klientem. W końcu przyjmuje zgłoszenie, zapisuje mój numer telefonu i mówi, że przyśle patrol i zadzwoni. Nikt nie zadzwonił, patrol nie przyjechał, po dziesięciu minutach Ukrainiec nie niepokojony znudził się, wyszedł i po krzyku.

Podobnych sytuacji jest wiele i władze w sposób zamierzony i konsekwentny nie reagują jeśli tylko nie muszą, i wyciszają je.
      • tapatik Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 21:17
        Zamieszczałeś już tę informację i tak jak poprzednio - jestem w stanie uwierzyć, że był problem z wysłaniem patrolu, natomiast nie wierzę, że operatorka nie chciała przyjąć zgłoszenia ze względu na narodowość sprawcy.

Szczególnie teraz, gdy rozpętała się burza antyukraińska.
        • buldogkolejnyban Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 21:25
          Możesz nie wierzyć w co chcesz, ale w przypadku zarzutu kłamstwa ma dwie osoby za świadków.
          • buldogkolejnyban Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 21:28
            Poprawka: mam dwie osoby za świadków.
            Operatorka nie powiedziała, że nie przyjmuje dlatego, że Ukrainiec. Nie chciała przyjąć po tym, jak powiedziałem, że Ukrainiec. Pytała, gdzie ochrona i czy jestem pracownikiem, czy klientem. W końcu przyjęła, ale nikt nie przyjechał. I tyle.

Prosiłem, nie odpowiadaj na moje wpisy.
      • privus Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 21:40
        buldogkolejnyban napisała:

> Różnie bywa.

Parę lat temu nie wile brakowało, a dostał bym we Lwowie bańki ulicy za rozmowę po polsku. Fanatyczny nacjonalizm chyba wszędzie jest jednaki.
        • tapatik Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 22:03
          O, to ciekawe. Jak byłem kiedyś we Lwowie, już po 2014 roku, to dostałem od przewodnika radę, aby nie mówić po rosyjsku, lepiej przejść na polski.
          • privus Re: Ukraińcy boją się Polaków 29.07.26, 22:13
            No cóż. Widocznie miałem więcej szczęścia do tego folkloru i to jeszcze w pobliżu teatru :)
    • superspec2 Re: Ukraińcy boją się Polaków 30.07.26, 09:11
      Jestem Polakiem i boję się większości Polaków. Bo jak przyszli po Ukraińców to później przyjdą po niepełnosprawnych.
      • hordol Re: Ukraińcy boją się Polaków 30.07.26, 09:23
        superspec2 napisał:

> Jestem Polakiem i boję się większości Polaków. Bo jak przyszli po Ukraińców to
        > później przyjdą po niepełnosprawnych.

kto ci chce,jako niepełnosprawnemu, krzywdę zrobić? nawrocki,czy kaczyński, czy "kibole" ?
        a katastrofy w służbie zdrowia to się nie boisz?
      • stefan4 Re: Ukraińcy boją się Polaków 30.07.26, 10:17
        superspec2:
        > Jestem Polakiem i boję się większości Polaków. Bo jak przyszli po Ukraińców to
        > później przyjdą po niepełnosprawnych.

,,Po Ukraińców'' nie przyszła większość. Przyszła krzykliwa faszyzująca mniejszość. Ale faktycznie, należałoby tej mniejszości bez przerwy dobitnie uświadamiać, że są zakałą społeczeństwa i jego brudnym marginesem.

- Stefan
        • superspec2 Re: Ukraińcy boją się Polaków 30.07.26, 13:15
          Bosak cieszy się coraz wyższym zaufaniem.

www.rmf24.pl/fakty/polityka/news-najnowszy-sondaz-zaufania-prezydent-traci-lider-konfederacji,nIdn,1011757
    • negativum Re: Ukraińcy boją się Polaków 30.07.26, 13:33
      czciborwielki napisał(a):

> Ukraińcy boją się teraz Polaków.

Fotografia musi mieć rozdzielczość 684 x 883 pikseli…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka