Gość: bazyl Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.in.zabkowska.pl / *.zabkowska.pl 06.12.04, 10:43 Hasła Romana Giertycha kojarza mi sie niezbyt dobrze,żeby nie powiedzieć fatalnie.A zdrugiej strony... Wierze,że jest uczciwym człowiekiem. Myslę,że nie tak dawno, to samo wykrzykiwano na zebraniach dzisiejszej SLD. Do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć, ważne żeby w między czasie nie zrobić nikomu krzywdy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go.go Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: 81.219.126.* 06.12.04, 17:37 Gość portalu: bazyl napisał(a): >Wierze,że jest uczciwym człowiekiem z głęboką wiarą w zbrodnicze ideologie i Wodza wymordowano miliony ludzi i to wcale nie tak dawno -wielu to jeszcze pamięta. Najpierw pomyśl( zwłaszcza o ostatnich wystąpieniach tego pana) później wierz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus z Lyonu MW ZATRZYMA ISLAMSKI POTOP NA POLSKE IP: *.adsl.proxad.net 06.12.04, 10:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: MW ZATRZYMA ISLAMSKI POTOP NA POLSKE IP: *.top.net.pl 06.12.04, 10:56 Jak na razie, to giertychowcy nie powiedzieli ani jednego złego słowa na Bin Ladena czy Saddama Hussajna, że nie wspomnę o Putinie czy Łukaszence. Zapamiętale za to plują na USA, NATO i Unię Europejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus z Lyonu Re: MW ZATRZYMA ISLAMSKI POTOP NA POLSKE(zz) IP: *.adsl.proxad.net 06.12.04, 11:08 Skoro pedza i leja zboczencow,deklaruja szacunek dla tradycyjnych wartosci moralnych i historycznych Polski, to nalezy miec nadzieje ,ze nie dopuszcza do tego co stalo sie we Francji,w Holandii,w Niemczech oraz w pozostalej UE. Na policje,wladze imigracyjne ,rzady nie ma co liczyc .Gdyby tu na Zachodzie istniala MLODZIEZ WSZECHEUROPEJSKA mielibysmy juz od dawna spokoj i czysta EUROPE.Ttoche zrozumieli i zaczynaja cos robic w tej sprawie NIEZALEZNI KORSYKANCZYCY.Ale to wyjatek i troche za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MW ZATRZYMA ISLAMSKI POTOP NA POLSKE(zz) IP: 81.219.126.* 06.12.04, 11:33 Polonusie z LYonu a gdyby wygrał hitler to byłaby superczysta i superspokojna Europa tylko gdzie-niegdzie małe obozy koncentracyjne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: MW ZATRZYMA ISLAMSKI POTOP NA POLSKE(zz) IP: *.top.net.pl 06.12.04, 11:47 Faktem jest, że to właśnie wśród wierchuszki hitlerowców było bardzo wielu homoseksualistów względnie ludzi psychicznie niezdolnych do normalnego związku z kobietą. Śmiem przypuszczać, że wielu giertychoskinów nie miało do czynienia z kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus z Lyonu Re: MW ZATRZYMA ISLAMSKI POTOP NA POLSKE(gosc) IP: *.adsl.proxad.net 06.12.04, 11:49 Poczekajmy jeszcze 20 lat i zmienisz zdanie.Dla ratowania bialej rasy europejskiej,bedziesz wzdychal ,aby pojawil sie jakis nowy Hitler ,bo nie bedzie ratunku znikad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: MW ZATRZYMA ISLAMSKI POTOP NA POLSKE(gosc) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:08 > Poczekajmy jeszcze 20 lat i zmienisz zdanie.Dla ratowania bialej rasy > europejskiej,bedziesz wzdychal ,aby pojawil sie jakis nowy Hitler ,bo nie > bedzie ratunku znikad. polonusie z Lyonu. Masz trochę racji, niebezpieczeństwo jest realne. Ale żabojady są sobie sami winni. Mogli to zrobić inaczej niż wpuszczać muzułmanów do siebie. Ale żaden sukinsyn typu Hitlera tu nie pomoże, wpadlibyśmy wtedy z ddeszczu pod rynnę. Z dwojga złego wolę ginąć z rąk obcych kulturowo niż polaczków- targowiczan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go.go Re: MW ZATRZYMA ISLAMSKI POTOP NA POLSKE(gosc) IP: 81.219.126.* 06.12.04, 18:09 jeśli się kogoś grzecznie zaprosiło, mozna go równie grzecznie i skutecznie wyprosić- takie jest prawo gospodarza, gdy uzna ,że goście są niebezpieczni( niepożądani).wchodzenie z tego powodu w neofaszyzm to leczenie przeziebienia amputacją głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus z Lyonu Re: MW ZATRZYMA ISLAMSKI POTOP NA POLSKE(go.go)) IP: *.adsl.proxad.net 06.12.04, 19:25 Tu we Francji tez ich grzecznie zapraszaja do powrotu skad przyszli,a nawet daja nieproszonym darmowe bilety lotnicze na powrot.Rezultat jest taki ,ze nawet z eskorta policyjna udaje sie odeslac 25% tych ,ktorzy dostali sadowy nakaz wyjazdu.Gdyby istniala organizacja MLODZIEZ WSZECHFRANCUSKA ,ktora napierd...lala ich wszedzie ,w grudniu,we dnie,w nocy to zwiali by stad szybciej niz sady sa w stanie wydawac nakazy wyjazdu.Na legalne ,prawne metody walki z nimi nie ma juz co liczyc.Tylko brutalna sila moze rozciac ten wrzod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: 62.111.149.* 06.12.04, 10:57 Polska to wolny Kraj i wolno wyznawać różne ideologie a nawet mieć róne światopoglądy, choć można je też wartościować. Jednak te epitety: faszyzm, hitleryzm to jeszcze histeria czy już głupota? Osobiście obawiałbym się jedynie ideologii Targowicy wszystko jedno białej czy czerwonej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 11:17 Spoko napisał: > Osobiście obawiałbym się jedynie ideologii Targowicy wszystko jedno białej > czy czerwonej! Czy nie widzisz, że to właśnie jest targowica? W trzecim pokoleniu - pamiętając o jędrzeju-dziadzie i macieju-ojcu (który poparł stan wojenny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Mnie sie to z faszyzmem i Hitlerjugend kojarzy.... IP: *.eracent.pl / 212.180.147.* 06.12.04, 11:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Liga Pachołków Rosji IP: *.crowley.pl 06.12.04, 11:19 Chwila, chwila... Jakie mianowicie 'dzidzictwo krwi" ma za sobą pan Gierych? Co robił, kiedy ci z KORu siedzieli w więzieniach? Nie wiem. Wiem za to, co robił jego tatuś - popierał Jaruzelskiego, kiedy ZOMOwcy strzelali do górników w kopalni "Wujek" (może to o TĘ krew chodziło panu Giertychowi?). I prostestował przeciwko wyjściu POlski z Układu Warszawskiego. Hańba, panowie. Brak honoru, godności, wartości jakichkolwiek. I to ONI są "ci prawdziwi"? A może konkretnie, panowie - CO KONKRETNIE ZROBILIŚCIE DLA POLSKI? K I E D Y K O L W I E K ???? I nie powołujcie się na Dmowskiego - ja akurat Dmowskiego nie kocham, ale trochę go czytałem. Dmowski to się w grobie przewraca, jak słyszy, co mówicie. Tak mi się przypomina, a propos "hurrapatriotów" - nie pomnę, kto to złośliwie napisał: "Patrz, Kościuszko, na nas z nieba!" - raz Polak skandował. I popatrzył się Kościuszko... i się zwymiotował. I jeszcze odorbina poezji wyższych lotów (Jan Kasprowicz): Rzadko na moich wargach - Niech dziś to warga ma wyzna Jawi się krwią przepojony, Najdroższy wyraz: Ojczyzna. Widziałem, jak się na rynkach Gromadzą kupczykowie, Licytujący się wzajem, Kto Ją najgłośniej wypowie. Widziałem, jak między ludźmi Ten się urządza najtaniej, Jak poklask zdobywa i rentę, Kto krzyczy, iż żyje dla Niej. Widziałem, jak do Jej kolan - Wstręt dotąd serce me czuje - Z pokłonem się cisną i radą Najpospolitsi szuje. Widziałem rozliczne tłumy Z pustą, leniwą duszą, Jak dźwiękiem orkiestry świątecznej Resztki sumienia głuszą. Sztandary i proporczyki, Przemowy i procesyje, Oto jest treść Majestatu, Który w niewielu żyje. (...) Trudno o lepsze podsumowanie Młodzieży Wszechcośtam i Ligi Pachołków Rosji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnimaVilis Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.fantex.pl 06.12.04, 11:24 Co się tak czepiacie MW? Skad taka nienawisć do myślacych inaczej niż Wy? Jak ktoś nie jest nawiedzonym postępowcem to już jest zły, prawda? Trochę tolerancji! Wiecie, że faszystami nie są ale celowo tak mówicie o swoich przeciwnikach swiatopoglądowych aby przylgnęło do nich niepopularne okreslenie, które sie źle Polakom kojarzy i aby przestali być oni wiarygodni dla społeczeństwa. Ale to jest jedynie propaganda, która nie ma nic wspólnego z prawdą. Takie działania świadczą tylko o Waszej słabości i braku pewności siebie! Nie potraficie inaczej zachęcić do Waszych przekonań jak tylko mieszajac swoich przeciwników z błotem? Tak, tak - rzeczywiscie dajecie przykład miłosierdzia i tolerancji ;-). Ps. Nie jestem członkiem MW ale mimo wszystko uważam, że robią kawał dobrej roboty i nijak nie widzę u nich żadnych powiazań z faszyzmem. Zbadałem sprawę osobiscie na stronie i forum MW - warto tam zajrzeć a nie opierać się jedynie na opiniach ludzi, którzy są z góry uprzedzeni do tej organizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnimaVilis Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.fantex.pl 06.12.04, 11:29 Co się tak czepiacie MW? Skad taka nienawisć do myślacych inaczej niż Wy? Jak ktoś nie jest nawiedzonym postępowcem to już jest zły, prawda? Trochę tolerancji! Wiecie, że faszystami nie są ale celowo tak mówicie o swoich przeciwnikach swiatopoglądowych aby przylgnęło do nich niepopularne okreslenie, które sie źle Polakom kojarzy i aby przestali być oni wiarygodni dla społeczeństwa. Ale to jest jedynie propaganda, która nie ma nic wspólnego z prawdą. Takie działania świadczą tylko o Waszej słabości i braku pewności siebie! Nie potraficie inaczej zachęcić do Waszych przekonań jak tylko mieszajac swoich przeciwników z błotem? Tak, tak - rzeczywiscie dajecie przykład miłosierdzia i tolerancji ;-). Ps. Nie jestem członkiem MW ale mimo wszystko uważam, że robią kawał dobrej roboty i nijak nie widzę u nich żadnych powiazań z faszyzmem. Zbadałem sprawę osobiscie na stronie i forum MW - warto tam zajrzeć a nie opierać się jedynie na opiniach ludzi, którzy są z góry uprzedzeni do tej organizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkh Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.ds14.agh.edu.pl 06.12.04, 11:45 Kolejny przykład tego że polska scena polityczna to jeden wielki kicz,tocząca się od 15 lat wojna pomiędzy prawicą a lewicą napędzana jest przez takich durniów jak MW,podczas gdy w polsce jest coraz gorzej oni sobie pozwalają reprezentowac ideały takie jak np religia katolicka,Giertych to tylko krzykacz,który robi karierę na krytyce innych ugrupowań.W polsce nie będzie lepiej dopóki LPR-y i SAMOOBRONY nie pojdą do gazu a obecna lewica i prawica nie zejdą ze sceny politycznej.Potrzebne są nowe partie,nowa jakość,coś co połączy ludzi a nie podzieli ich,partie ludzi wykształconych,które wyprowadzą polskę z kryzysu precz z kościołem katolickim. podpisano jkh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Biegunka srodowisk wszechmichnikowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 11:45 Alez srodowisko wszechmichnikow sie wystraszylo mowy Giertych. Powiedzcie co tam jest niezgodnego z konstytucja? Ale na sama mysl, ze ktos moze otwarcie powiedziec o zbrodniach, zlodziejstwach srodowisk post ubeckich, typu Unia Wolnosci, SLD i okolomichnikowych dostajecie juz biegunki. Totalitaryzm to jest w tej chwili, bo jesli ktos powie cos niezgodnego z linia wytyczona przez "slonce demokracji" - tow. Michnika, to jest juz faszysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampir Re: Max-dureń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:01 Masz max-durniu dość dużą umiejętność goebelsowsko-urbanową wykręcania kota ogonem. Ale nie licz, że wielu na to nabierzesz. Z tą swoją propagandą wiej na wiochę popegieerowską, do rozjuszonej klasy robotniczej bo ich dotowane zakłady ktoś przestał dotować. Tylko tam masz szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: Biegunka srodowisk wszechmichnikowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 17:13 chłopcze chory na umyśle! Dlaczego nie wypowiesz się na "forum" tych prawomyślnych organizacji i ich prasowo - radiowej klaki a musisz swoje żale do Michnika wylewać na gruncie osobiście przez Michnika do wymiany myśli stworzonym??? Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Zwiazek Mlodziezy Polskiej sie klania 06.12.04, 11:48 Panie Giertych Ty tak walczysz z komuna o wolna Polske a te Twoje wolania o walke z wrogami ojczyzny i nawolywania do marszu naprzod,toz tak juz wolal towarzysz Bierut,Gomulka a czy slynne Gierkowskie towarzysze pomozecie to tez takie jakies podobne.Widac ze pan Giertych uwaznie czytal przemowienia towarzyszy na zjazdach Zwiazku Mlodziezy Polskiej lub Zwiazku Studentow Polski gdyz to jest takie podobne.Polska juz to przerabiala i jak na tym wyszla jak przyslowiowy Zablocki na mydle,glupia jest ta mlodziez wszechpolska ulegajac tej samej propagandzie co ich dziadkowie za Bieruta lub rodzice za Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkh LPR,MW do gazu IP: *.ds14.agh.edu.pl 06.12.04, 12:00 Kolejny przykład tego że polska scena polityczna to jeden wielki kicz,tocząca się od 15 lat wojna pomiędzy prawicą a lewicą napędzana jest przez takich durniów jak MW,podczas gdy w polsce jest coraz gorzej oni sobie pozwalają reprezentowac ideały takie jak np religia katolicka,Giertych to tylko krzykacz,który robi karierę na krytyce innych ugrupowań.W polsce nie będzie lepiej dopóki LPR-y i SAMOOBRONY nie pojdą do gazu a obecna lewica i prawica nie zejdą ze sceny politycznej.Potrzebne są nowe partie,nowa jakość,coś co połączy ludzi a nie podzieli ich,partie ludzi wykształconych,które wyprowadzą polskę z kryzysu precz z kościołem katolickim. podpisano jkh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jg Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:11 Żadnych okopów, żadnych synekur. Musimy iść do przodu i ciąć, to walka na noże. Inaczej przegramy. Jeśli się zatrzymamy, to oni nam wszystko odbiorą. P.Giertych a może by tak namawiac młodzież do przestrzegania prawa do tego został pan wybrany na posła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość poltalu zło rodzi zło IP: 193.151.36.* 06.12.04, 12:26 .. i od nienawiści (do tych poyebóf) zachowaj nas Panie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzius Strzeszmy sie faszyzmu IP: 203.162.3.* 06.12.04, 12:22 Tak właśnie Hitler zaczynał. Tylko kolory może trochę inne. Ale co za różnica. Ciekawe czy ten oszołom zdaje sobie z tego sprawę. Pewno tak, założe się że ma portret wodza w domu, tylko że narazie ukryty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.astrouw.edu.pl 06.12.04, 12:26 Cytat: "Nasza działalność sprowadza się do takiego wychowania młodzieży, żeby nie wybierano lewicowców i liberałów - mówi "Gazecie" Krzysztof Bosak, sekretarz MW." I teraz moje pytanie: Dlaczego nie mamy wybierac lewicowcow i liberalow? Czy ma rzadzic prawo piesci? Czy przypadkiem nie jest to slepa uliczka w ktora wpadl juz kiedys w historii inny, sasiedzki narod? Co z ludzmi starszymi i biednymi o ktorych troszcza sie ci znienawidzeni socjalisci? Czy maja odejsc? A moze umrzec z glodu? Do tej pory bylem sympatykiem MW, ale nie moge zgodzic sie na to ze "albo z nami albo przeciwko nam". Mam watpliwosci, wle widze coraz wyrazniej ze znaczy to ze jestem "niepewny". Jesli jakas partia czy organizacja odrzuca swoich sympatykow (i czlonkow) tylko dlatego ze nie przejawiaja slepego posluszenstwa, nie maja wlasnego zdania to zaczyna mo to pachniec totalitaryzmem. A to oznacza, ze sprawy zaszly za daleko, nie taka Polske jaka widzi MW sobie wymarzylem i nie zamierzam o taka walczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shj7 Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:40 Z tą lewicą to może ciul ma trochę racji, tak jak z pedałami. Ale ogólnie jest do uśpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jg Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:40 zgadzam się z tą wypowiedzą i mogę tylko dodać że poseł p. Giertych od dzis nie jest moim posłem Odpowiedz Link Zgłoś
wielka_zyrafa Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp 06.12.04, 12:42 Konstytucja zabrania organizacji opartych na bezwzględnym posłuszeństwie, więc z tymi poleceniami się podkładają pod delegalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kero Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: mieszko.pl.u* / 162.61.79.* 06.12.04, 12:44 Polski Roman Gietrych -Łukaszenko może doprowadzić do III wojny światowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Romek, co z ciebie wyrosło! IP: *.com / *.u.mcnet.pl 06.12.04, 12:44 kulczyka nie kryjesz i zydow wciaz bijesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajton Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.marbet.com.pl 06.12.04, 12:44 ten gosc sie uwstecznia WON z tego kraju z takimi sredniowiecznymi pogladami!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.ssps.ed.ac.uk 06.12.04, 12:44 Giertych's kampf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.mpss.osi.pl 06.12.04, 12:44 Przecież to są normalne faszystowskie bojówki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [pseudo]polak PRECZ Z JEDZENIEM MODYFIKOWANYM GENETYCZNIE!!!!!!! IP: *.com.pl 06.12.04, 12:47 To nasienie szatana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Brzoskowski Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 06.12.04, 12:49 zarówno LPR jak i rasirtowsko zorientowana Młodzież Wszechpolsja powinny zostać zdelegalizowane. Ich ideologia uderza w wolnośc drugiego człowieka sprowadzając Polskę do stanu w jakim znajdowały się Niemcy w roku 1933. Pod chasłami wiary przemucają nacjonalistyczną i antysemicką ideologię uderzając nie tyko w Polaków ale i w Obraz Polski na całym swiecie. Ludzie z Młodzieży Wszechpolskiej w przypadku braku argumentów uciekaja się do gróźb, pięści i noży. Nie wolno tolerować takich zachowań, dodatkowo chronionych przez PARTIĘ POLITYCZNĄ w cywilizowanym kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyhitlerowca gdyby twój stary wiedział co z ciebie wyrośnie!!? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 12:49 STRZEPAŁBY FUJARĘ POD NAJBLIŻSZYM DRZEWEM !!!!!!!! oj lepiej by tak zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoriFori Re: Radykalna mowa Giertycha do Młodzieży Wszechp IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 06.12.04, 12:51 walca postepu nie da sie zatrzymac :) co mnie bardzo cieszy. martwie sie o mlodych z wszechpolskich, a wlasciwie o ich przyszlosc - co beda robic jak dorosna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek ????????????? IP: *.crowley.pl 06.12.04, 12:58 Gość portalu: max napisał(a): > Alez srodowisko wszechmichnikow sie wystraszylo mowy Giertych. Powiedzcie co > tam jest niezgodnego z konstytucja? A czy ja mówię, że to niezgodne z konstytucją? Z tą konstytucją, którą obecni LPRowcy tak krytykowali, nota bene? > Ale na sama mysl, ze ktos moze otwarcie powie > dziec o zbrodniach, zlodziejstwach srodowisk post ubeckich, typu Unia > Wolnosci (...) Czy są jakieś granice bezczelności i hucpy? Najbardziej poubeckie środowisko w POlsce (obok SLD) to własnie LPR!!! Czy mam od nowa cytować wypowiedzi ludzi, którzy dziś tworzą LPR - te podłości i świństwa, które mówili w Stanie Wojennym? I wczesniej, za Gomółki? Te ubeckie fałszywki, które dziś na nowo wyciagają, żeby szkalować i niszczyć innych ludzi? To wy współtworzyliście PRL! To wy szczekaliście razem z Gomułką! To wy byliście członkami PRONu! To wy popieraliście Stan Wojenny! Ukradł gość torebkę i ucieka wrzeszcząc "Złodzieje". Brzydzę się wami. Odpowiedz Link Zgłoś