Gość: polk co za kretyński arykulik IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 13:29 tym tokiem myśląc więzienia byłyby puste bo każdy skazany może sobie wyimaginować chorobę a sądy musiałyby odraczać wyroki Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.we.mgle mafia mu nakazala 14.12.04, 13:49 to obnizyli,a pewnie wcale nie pojdzie siedziec. Poczytajcie sobie wywiad w Przekroju z Jadwiga Staniszkis. Ona podaje, ze na terenie Polski scieraja sie interesy miedzynarodowych mafii biznesowych (rosyjskich, europejskich i amerykanskich), a polscy tzw. politycy to ich sluzacy, ktorych celem jest pacyfikowac i oszukiwac publike, bo mafia lubi zeby byl porzundek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro I JAK TU UFAĆ SĄDOM ?!!!!! SĘDZIOWIE KANCIARZE !!! IP: *.gpw.com.pl 14.12.04, 13:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heretyk I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 17:56 ...nierozumnych" Co gorsza sam p. Wróblewski usiłuje dokooptować do tego grona swoim artykułem typu " na pewno będzie tak..." Pytam na czym opiera swoje przewidywania? Na przekonaniu znajomego? A kim jest ten znajomy? REdaktor Wróblewski nie tylko wykazał się swoistą dla dziennikarzy ignorancją prawną, ale co więcej "spłodził" artykuł, który przy powszechnej wśród społeczeństwa polskiego nieznajomości prawa i związanej z tym pogardy dla jego zasad mógł osiągnąc ( prawdopodobnie z góry zamierzony ) skutek w postaci dezawuowania wszelkich działań sądów, niezależnie od tego jakie by one nie były. Przypuszczam, że przyczyną takiego postępowania jest chęć zwiększenia poczytnośći "Gazety Wyborczej" i to w myśl zasady "cel uświęca środki" Trzeba jednak stwierdzić, że jesat to polityka krótkowzroczna ponieważ braki "roboty" dziennikarskiej niezauważalne dla przeciętnego czytelnika są doskonale widoczne dla czytelnika potrafiącego samodzielnie myśleć co w oczach tego ostatniego znacząco obniża rangę "GW" i w efekcie prowadzi do rezygnacji przez niego z zakupu ( i czytania) dziennika, co do którego poziomu ma zastrzeżenia. To z kolei prędzej czy później wymusi dalszą konieczność obniżenia poziomu gazety ( bo trzeba będzie spełnić oczekiwania coraz mniej wymagającego czytelnika)...itd..itd Z żalem stwierdzam,że daje się to już od pewnego czasu zauważyć- "GW" staje się powoli gazetą dla masowego, niezbyt wyrobionego czytelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 14.12.04, 18:00 Tak, proces o którym mówisz jest od dawna widoczny. SE poszedł na wojnę z Faktem (którą przegrywa) więc pomiędzy prasą lekką ale poważną (jak dotąd GW) a tabloidami wytworzyła sie pusta przestrzeń. Wchodzi w nią GW. Sam tekst skandaliczny, poważna gazeta nigdy na coś podobnego by sobie nie pozwoliła. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i 14.12.04, 23:41 hey to chyba ty I - inteligentny inaczej albo tytulowa postac z Dostojewskiego. Gratuluje wystepu - kolejnego i powaznego. Oczywiscie sady sa u nas wybitnie , niezalezne , profesjonalne , rzetelne i tak dalej.Dlatego to Polska ma najwiecej spraw w Strasburgu - i prawie wszystkie przegrywa. Dla manie ten caly proces Rywina to zalosna szopka.Tzw. prawnicy nie moga nawet ustalic definitywnie - o co go oskarzyc.A prokuratura zdaniem Rokity i innych klamala w zywe oczy - oraz przygotowywala materialy i plany na poziomie szkoly sredniej. Tak jest w istocie. Tylko , ze poziom wyczynow tej temidy ciagle spada - wiec kompromitacji bedzie co niemiara w przyszlosci. Jedyne wyjscie odnowic styl , model pracy i zatrudnic nowych ludzi. To jest zadanie dla politykow odnowicieli. Rokita , Kaczynscy , Giertych , Ziobro , Wasserman i inni - nie zawiedzcie nas zwyklych ludzi - to jest ostatnia szansa. Tkich roznych I- ignorantow i idiotow przegoncie od panstwowego koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i IP: *.visp.energis.pl 15.12.04, 00:51 Jerry, widać,że jesteś "wiernym" czytelnikiem "Wyborczej" i kochasz programy typu "pod napięciem" i "Uwaga" - po pierwsze Polska nie ma "najwięcej" spraw w Strasburgu - ma znacznie mniej jak chociażby Włochy czy Wielka Brytania, po drugie - zapytaj czym zajmował się pan Wasserman przez czas swego życia zawodowego jako Prokurator w PRL - u; gratuluje naiwności w wypowiadaniu pobożnych zyczeń ! Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i 15.12.04, 09:52 po pierwsze Polska ma najwiecej spraw w Strasburgu w przeliczeniu na mieszkanca naszego kraju - to mialem na mysli i to jest najbardziej miarodajne. Po drugie gdyby nie nacisk i dzialania sledcze niezaleznych mediow - to w Polsce nie byloby zadnej afery - a temida bylaby nie tylko slepa ale tez i zupelnie bezkarna. A jak w tych programach jest nieprawda - to niech prawnicy sie sadza. W ogole to - mam odraze do taich jak ty typkow co to wybielaja ta czarna dziure prawnicza- wiadomo , ze chodzi wam o lekka kase, kosztem ludzi i panstwa. Bo przeciez praca wasza tzn. prawnikow na panstwowych posadach jest tak zalosna , ze brak slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 15.12.04, 12:51 jerry21 napisał: > po pierwsze Polska ma najwiecej spraw w Strasburgu w przeliczeniu na > mieszkanca naszego kraju - to mialem na mysli i to jest najbardziej > miarodajne. To juz jest oczywista bzdura i nieprawda. > Po drugie gdyby nie nacisk i dzialania sledcze niezaleznych mediow - > to w Polsce nie byloby zadnej afery - a temida bylaby nie tylko > slepa ale tez i zupelnie bezkarna. > A jak w tych programach jest nieprawda - to niech prawnicy sie sadza > . > W ogole to - mam odraze do taich jak ty typkow co to wybielaja ta > > czarna dziure prawnicza- wiadomo , ze chodzi wam o lekka kase, kosztem > ludzi i panstwa. Bo przeciez praca wasza tzn. prawnikow na panstwowych > > posadach jest tak zalosna , ze brak slow. jerry, ty jesteś tak bezdennie głupi i chamski, że wszelka dyskusja z tobą nie ma sensu. Można co najwyżej prostowac co bnrdziej drastyczne kłamstwa, którymi się posługujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i 15.12.04, 21:23 no to podaj te zrodla , ktore twierdza , ze jest inaczej- ty inteligentny inaczej co to sie jedna literka podpisujesz - moze sprobuj krzyzykiem , bedzie nieco oryginalniej. Polska ma prawie tyle samo nominalnie skarag co Rosja , Wlochy - ALE W PRZELICZENIU NA JEDNEGO MIESZKANCA POLSKA DZIEKI ZALOSNEMU WYMIAROWI SPRAWIEDLIWOSCI JEST ABSOLUTNYM REKORDZISTA. Zajrzyj sobie matolku na strone Amnesty INT. - i pomysl troche ajk potrafisz. Klamcami to jestescie wy : pseudosedziowie i pseudoprokuratorzy wylonieni na stolki po ukladach sitwowych a nie w wyniku rzetelnych konkutsow czy procedur. TAKA JEST PRAWDA I LUDZIE TO JUZ WIDZA I WIEDZA. Natomiast ja z toba dyskutowac nie zamierzam - to ty sie matole wtracasz wiec spadaj do swej tej czarnej dziury prawniczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 17.12.04, 07:19 W Polsce poziom pieniactwa jest rekordowo wysoki, czego ty zresztą jesteś przykładem. Miarodajna jest liczba przegranych spraw nw proporcji do liczby mieszkańców, a pod tym względem Polska ma wynik w dolnej połowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i IP: *.visp.energis.pl 15.12.04, 17:10 A może mylisz ilość "skarg" z ilością "spraw", to po pierwsze; po drugie "typki" to może TWoi koledzy; sam takim językiem wystrawiasz sobie świadectwo; po trzecie - a może prawnicy na "prywatnych " posadach pracują bez zarzutu? Aby o czymś dyskutować trzeba mieć pojęcie o codziennej polskiej sądowej rzeczywistości i chciaż blade "teoretyczne" (a nie tylko "praktyczne" doświadczenie osoby popadłej w konflikt z organami Państwa)pojecie o prawnych procedurach. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i 15.12.04, 21:28 kolego cezar nie bredz - po prostu mam do ciebie taka ludzka prosbe - nie bredz. Fakty sa do sprawdzenia - a ze wam prawnikom nie pasuja , to juz wasza sprawa. Natomiast co do prawnikow prywatnych - to kolego zupelnie inna kwestia. Oni pracuja za pieniadze swoich prywatnych klientow- w przeciwienstwie do panswowych , ktorych wynagrodzenie pochodzi z kieszeni podatnikow , obywateli. I ich praca jest zalosna. Mysle , ze jak mocno sie wysilisz to jest nadzieja , ze zrozumiesz roznice. Przynajmniej sprobuj. Poza tym prawnik tak jak zona Cezara powinni byc poza wszelkim podejrzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i IP: *.visp.energis.pl 15.12.04, 21:53 Kolego Jerry21, lubisz mocne słowa, nic nie poradzę, to sprawa kultury. Jest takie powiedzenie - nie ma co przekonywać, bo mądremu to niepotrzebne, a głupi nie zrozumie; masz określoną opinię o pracy kilkunastu tysiecy "państwowych" prawników (oni wbrew temu co sądzisz także "pracują" i płacą podatki przeznaczane m.in. na fikcynjych bezrobotnych), to przy nim pozostań, ale miej świadomość, że krzywdzisz tym całe rzesze ucziwych i ciężko pracujących. Jakie masz wyobrażenie o pracy sądów np. w Krośnie, Szczecinie czy Pcimiu ? Nawet nie dopuszczasz myśli, że Sąd Apelacyjny w W-wie nie był inspirowany "spiskiem" (swoja drogą, wiedz, że do "spiskowcy" będą musieli zaistnieć w Sądzie wykonawczym (a nie jest nim Sąd Apelacyjny), jesteś chory z nienawiści; taka mentalnośc to jedna z przyczyn słabości Rzeczypospolitej, masz wszystkich w pogardzie a przywłaszczasz sobie absolutne prawo do oceny innych, trochę skromności, puchu marny. NA marginesie - a wiesz jak pracują "prywatni" prawnicy (w większości) wykonujący funkcje obrońców z urzędu i opłacani przez Państwo? Nie życzę Ci takich "usług"! Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i 16.12.04, 17:29 Gość portalu: Cezar napisał(a): > Kolego Jerry21, lubisz mocne słowa, nic nie poradzę, to sprawa kultury. Jest > takie powiedzenie - nie ma co przekonywać, bo mądremu to niepotrzebne, a głupi prawda i mocne slowa to nie jest sprawa kultury - to kwestia zasad i odwagi gloszenia swoich pogladow.Nikogo tez nie krzywdze kolego - prawdziwa cnota krytyk sie nie boi - tak samo i prawdziwy sedzia. Mnie tam mozesz krytykowac ile wlezie - mnie to nie bierze po prostu. > nie zrozumie; masz określoną opinię o pracy kilkunastu tysiecy "państwowych" > prawników (oni wbrew temu co sądzisz także "pracują" i płacą podatki > przeznaczane m.in. na fikcynjych bezrobotnych), to przy nim pozostań, ale podatki to oni placa ale z wynagrodzen placonych z kieszeni podatnikow, chyba ze masz na mysli dodatkowe fauchy takie jak sedziego Czajki - ale on i tak wiekszosc mial raczej na lewo nie na prawo. miej > świadomość, że krzywdzisz tym całe rzesze ucziwych i ciężko pracujących. Jakie > masz wyobrażenie o pracy sądów np. w Krośnie, Szczecinie czy Pcimiu ? Nawet nie raz jeszcze - nikogo nie krzywdze - prawdziwa cnota itd. > > dopuszczasz myśli, że Sąd Apelacyjny w W-wie nie był inspirowany "spiskiem" > (swoja drogą, wiedz, że do "spiskowcy" będą musieli zaistnieć w Sądzie > wykonawczym (a nie jest nim Sąd Apelacyjny), ja zadnego spisku nie podejrzewam - dla mnie wiekszosc tzw. sedziow to po prostu niedouczeni ignoranci wylonieni w wynniku negatywnej selekcji i ustawieni przez uklady. Nie jest to tylko moja opinia - a raczej powszechna - takze wsrod politykow co bystrzejszych. jesteś chory z nienawiści; taka > mentalnośc to jedna z przyczyn słabości Rzeczypospolitej, masz wszystkich w > pogardzie a przywłaszczasz sobie absolutne prawo do oceny innych, trochę > skromności, puchu marny. - glosze prawde - i to wasz wkurza to wszystko - wy jestescie chorzy moralnie - to wasz problem - a nasze obywteli nieszczescie. Jedyny sposob ozdrowienia - to wyciac ta gangrene - jaka jestescie. Wstawic nowa tkanke z nowych , zdolnych mlodych ludzi - tacy sa w karaju ( jeszcze ) wiec ja nic zlego nie glosze - wprost odwrotnie. NA marginesie - a wiesz jak pracują "prywatni" > prawnicy (w większości) wykonujący funkcje obrońców z urzędu i opłacani przez > Państwo? Nie życzę Ci takich "usług"! Prywtni pracuja ( zatrudnieni) przez panstwo - jak samo to chore panstwo. Ja akurat mialem doczynienia z takim egzemplarzem wiec wiem. Nigdy na oczy hgo nie widzialem - a w aktach sprawy jest polecenie sadu wyplacenia jemu ( adwokatowi ) wynagrodzenia- oto ciekawostka prawniczo -proceduralna. W panstwie ponoc prawa -zaplacic za nic , za kompletna proznie. a tak ogolnie to pozdrawiam- dont worry-jak jestes dobry to sobie poradzisz z rozterkami moralnymi -jezeli jeszce je masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i IP: *.visp.energis.pl 18.12.04, 13:22 Mimo pewnych różnic w poglądach cenię Twą odwagę w głoszeniu prawd; po części (ale niewielkiej) nawet się z Tobą zgadzam; mam nadzieję, że jeszcze kiedyś porozmawiamy (nie należę do tych bardzo "młodych", ale i nie do :starych", nie wszyscy prawnicy są beznadziejni); pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: I jak zwykle rozległ się głos " wściekłych i 18.12.04, 19:03 moja odwaga i bezkompromisowosc wynika z moich doswiadczen. Wszyscy , ktorzy mnie znaja wiedza , ze jestem szczery az do bolu- takze wobec siebie. dzieki za pozdrowienia i takze pozdrawiam mam tez nadzieje ze w tak zwanym wymiarze sa jeszcze ludzie sprawiedliwi ( obys i ty do nich nalezal)- bo tak jak napisalem w liscie do Rzeczpospolitej : sprawiedliwosc jest ostaja Rzeczpospolitej - jaka ostoja taka Rzeczpospolita - to bylo kilka lat temu.Teraz duzo dokladniej widac jaka jest chora Rzeczpospolita pozdr. j21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuna "zajrzyj pan" ? tak prostacko powiedział prawnik IP: *.icpnet.pl 15.12.04, 01:23 do dziennikarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka [...] IP: *.pkobp.pl 15.12.04, 09:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Dlaczego sąd obniżył wyrok Rywinowi IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 15.12.04, 12:53 Gość portalu: Janeczka napisał(a): > Totalna kompromitacja sądownictwa. Jeśli Wysoki Sąd w uzasadnieniu mówi "co > prawda nie mam na to żadnych dowodów, ale Wysoki Sąd jest przekonany iż...". Jest oczywiste, że żaden sąd w żadnym uzasadnieniu nie mógł niczego takiego powiedzieć. Nieładnie, Janeczko, uzywac takich "argumentów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heretyk Jerry 21 to kryminalista, skazany za znęcanie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 14:10 się nad rodziną, do czego zresztą sam się przyznał.Miał też jakieś nieciekawe przejścia z współlokatorami ( gwałt?Wielokrotnie spotkałem jego posty , zwłaszcza na forach dotyczących spraw sądowych, i zauważyłem, że zionął obsesyjną wręcz nienawiścią do - jak to nazywał-mafii prawniczej. Co więcej , wszystkich, którzy się z nim nie zgadzali nazywał prawnikami i komuchami. Psychoza maniakalna chyba?. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Jerry 21 to kryminalista, skazany za znęcanie 15.12.04, 21:34 masz wyobraznie heretyku - gratuluje. to niby skada znasz te rewelacje na moj temat. Ja sam pisalem , czy jak? Ja nie zione zadna nienawiscia - mowie prawde o was prawniczkach. Po prostu. A ze to was wkurza - no coz taka jest zaleta wolnego internetu - iz nie mozecie tak jak za komuny kneblowac opinii. A przeciez niemal codziennie - sa kompromitujace doniesienia medialne na wasz temat - wiec szkoda twego wysilku. Ludzie znaja prwade o tym pseudo wymiarze - wiec spadaj sobie do tej czarnej dziury prawniczej - do tego szamba- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Re: Dlaczego sąd obniżył wyrok Rywinowi IP: *.pkobp.pl 17.12.04, 09:03 No, niestety, ale sąd w uzasadnieniu wyroku Rywina powiedział właśnie coś takiego. Może nie dosłownie, ale sens był własnie taki. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Dlaczego sąd obniżył wyrok Rywinowi 15.12.04, 21:30 wlasnie tak dzialaja u nas sady przewaznie - nie dowody sie licza ale inne walory i zalety- ogolnie uklady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Dlaczego sąd obniżył wyrok Rywinowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 18:09 Publikowanie tej sprawy w telewizji - obrady komisji śledczej od początku było niepotrzebnym wydawaniem dodatkowych pieniędzy publicznych ponieważ nie rozwikłano jej oraz nie doszło do skutku tej sprawy. Jedynym pozytywem może jest to , iż pokazano niski poziom wiedzy naszych posłów z komisji i wiadomo teraz na kogo nie trzeba głosować w nastepnych wyborach parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heretyk Jerry 21 łżesz jak pies...ale co się dziwić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 23:14 Wiadomo,że jak kryminalista to i łgarz.Otóż przyznałeś się, że zostałeś skazany i to na forach "Prokuratorzy od Juwenturu zwolnieni z funkcji" (post z 5.XII.2004 godz16.03 ) oraz "Prokurator bez immunitetu" ( post z 13.XII.2004 g. 10.45) Fora te można znależć jeszcze teraz pod "Kraj" W pierwszym bredziłeś coś o bilingach, które nie potwierdziły, że komuś groziłeś. A w drugim.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heretyk w poście "Prokurator bez immunitetu"przyznałeś.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 23:48 ..się do skazania. Bredziłeś też coś o swoim kombatanctwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heretyk ...a tu cytuję Twój post...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 00:00 • Re: pocieszę cię Przeczytaj komentowany artykuł » jerry21 13.12.2004 10:45 + odpowiedz gosciu juz ci pisalem spadaj palancie ja sie wcale nie boje wiezienia matole pospolity i w twoim prawniczym szambie. mam duzo zgromadzonych cytatow na wasz temat wypowiadanych przez badx co badx wplywowych politykow i jeszcze nie skompromitowanych np. Rokity , Ziobry i innych czest prawnikow. Tak wiec ja sie nawet przygotowuje na proces w ktorym ich powolam na swiadkow. Jak wygram ( a tam wszyscy Polacy wygrywaja) w Strasburgu to nie zapomne poinformowac takich kreatur wy. Twoja logika gosciu jest zalosna .matole ja wyraxnie tlumaczylem , iz zostalem pomowiony o karalne groxby na ktore to oskarzenie byly tylko slowa pokrzywdzonej - zreszta bez ladu i skladu , bez sensu. Ty mi matole chcesz wmowic za wszelka cene iz jestem winny tylko tego nie wiem , albo nie chcem sie przyznac. Podalem wiec przyklad Jozefa K. z Procesu Kafki - ze taki wam sie swiat marzy wy prawnicze gnidy. Jednak i was w koncu rozlicza - ja napewno o to bede walczyl - takze metodami politycznymi.Co nieco na ten temat publikowalem juz w Rzeczpospolitej - wiec wy kretynskie nasienia mozecie podskakiwac ile wlezie - a ja dopne swego. Juz moja dzialalnosc internetowa przynosi efekty w postacji wzrostu swiadomosci waszych swinstw. Takze do politykow wysylam odpowiednie materialy- i wiem ze sa brane pod uwage. A tak na marginesie - ty nawet nie potrafisz wymyslic jako takiego nicku internetowego- widac ze twoj poziom umyslowy jest nagranicy zalosnego. Trzymaj sie - i sprobuj uruchomic szare komorki - przynajmniej kilka na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: w poście "Prokurator bez immunitetu"przyznał 16.12.04, 17:40 Gość portalu: heretyk napisał(a): > ..się do skazania. Bredziłeś też coś o swoim kombatanctwie ty chyba jestes autentycznym przyglupem- raz jeszcze sie pytam skad wziales ten gwalt i znecanie sie. Ja tylko pisalem otzw. grozbach karalnych - ty reszte dodales ze swgo chorego umyslu. Natomiast co do kombatanctwa -to niby na jakiej podstawie wnosisz , iz to brednie. Jak jestes taki pewny - to psokojnie mozemy sie spotkac w sadzie. Napisz tylko konkretnie jakie sa to brednie ( czyli klamstwa ) podaj swoje dane na forum- ja ci wtedy odpowiem , takze podam ci namiary na sad w ktorym zloze pozew o znieslawienie , obraze i tak dalej . Ja mam dowody na swoja dzialalnosc w podziemi i w ruchu studenckim. Wiec smialo mozemy to sprawdzic. I nawet ewentualne uklady w sadach ci nie pomoga.BO WYRAZNIE WYJDZIE , ZE TO TY BREDZISZ. Podejrzewam a nawet jestem pewien ze nalezysz do prokuratorskiej braci , co to praktykuje logike inaczej.Powodzenia. Jeszcze jedno - to ze ja do czegos sie przyznalem -czyli wlasciwie poinformowalem na forum - znaczy geniuszu intelektu inaczej tylko tyle , iz ja nie ukrywam tego w co mnie tzw. wymiar wrobil -w sposob ordynarnie prostacki - jak sie jednak okazuje to jest staly styl tego tzw. wymiaru sprawiedliwosci. Ja sie nie mam czegop wsydzic - i to wiedza wszyscy ktorzy mnie znaja - nawet oszczercy. to tyle - moze zrozumiesz - nie to twoj problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gig zinkoma szkodliwosc czynu IP: *.cable.mindspring.com 16.12.04, 00:26 demencja systemu prawnego w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek 22 lipca "prezio" ogłosi amnestię! IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 16.12.04, 00:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heretyk Jerry 21,ty maniaku i kryminalisto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 12:41 ...a co Ty miałeś wspólnego z ruchem studenckim? Sam przyznałeś, że nie masz wyższego wykształcenia (zresztą język jakiego używasz, stylistyka i wręcz ułomna argumentacja wyraźnie to potwierdzają ) Poza tym myślisz, że w Twoim słowotoku zagubi się wyrazistość psychozy maniakalnej przejawiającej się w głoszonych przez Ciebie twierdzeniach. Podstawowy zarzut jaki miałem to fakt,że jako kryminalista masz powody aby nienawidzieć "mafii prawniczej" i nie ma podstaw aby uznać Twoje stanowisko za bezstronne.Chcesz po prostu się "mścić" i to w myśl zasady " sprawiedliwość sprawiedliwością, a racja musi być po naszej stronie" Skazany zostałeś na pewno słusznie, skoro nie chcesz odpowiedzieć czy się odwoływałeś od niesłusznego (Twoim zdaniem wyroku) a znając Ciebie i Twoje pieniactwo,jestem pewien, że to uczyniłeś. W związku z tym można domniemywać, że wyrok II instancji był również niekorzystny - czy się mylę, mój Ty błyskotliwy logiku? Tak czy inaczej jesteś kryminalistą bo wyrok skazujący jest najprawdopodobniej prawomocny i nazwanie Cię tym mianem nie jest żadnym zniesławieniem ( tak nawiasem - zanim zaczniesz pisać o wytoczeniu procesu o zniesławienie najpierw spytaj się kogoś mądrzejszego " jak to się je" bo znowu się ośmieszasz- czynisz to zresztą nieustannie i najgorsze jest to, że tego nie widzisz) I na koniec śmiertelnie poważnie - udaj się do psychiatry,gdyż masz wszystkie objawy nasilającej się psychozy maniakalnej ( nie wynikłej, jak się zdaje, z faktu skazania przez sąd bo już wcześniej zabawiałeś się w groźby karalne pod czyims adresem, co już było synonimem choroby)Nie jest to z mojej strony złośliwość-TO FAKT-uwierz mi , znam się na tym. Dodaję jeszcze, że nie tylko nie jestem prokuratorem ale nawet nie jestem prawnikiem, chociaż w przeszłości stykałem się z tym zawodem jako biegły. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Jerry 21,ty maniaku i kryminalisto.... 21.12.04, 17:34 no comments jestes koles walniety- mozna powiedziec heretyk na umysle trzymaj sie bo spadniesz na dno glupoty swoja droga napewno masz cos wspolnego z prokuratura - umyslowosc , kretactwo i logika pasuja jak ulal - trzymaj sie raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Jerry 21,ty maniaku i kryminalisto.... IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 21.12.04, 18:39 Słuchaj Jerry. Jesli jeden człowiek mówi ci, że jesteś pijany - możesz sądzić, że się myli Jeśli dwóch ci tak mówi - być może nadal. Jeśli jednak kilkanaście osób mówi ci, że jesteś pijany, to chyba nie uważasz, że to jakaś zmowa? Czy ty całe przez życie byłeś tak bezkrytyczny wobec siebie i swoich zachowań, czy dopiero ostatnio? Poszukaj odpowiedzi na to pytanie, od tego wiele może zależeć w twoim zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Jerry 21,ty maniaku i kryminalisto.... 21.12.04, 21:29 sluchaj I - jak tytul z Dostojewskiego jezeli fakty i opinia spoleczna mowi wyraznie jaki jest wymiar sprawiedliwosci - to tak jest , a nawet jeszcze gorzej. Ogolnie to opinia czy zdanie nawet stu takich jak ty , heretyk i paru wam podobnych liczy sie dla mnie tyle co wy macie szcunku w spoleczenstwie. Byly na ten temat sondaze. Jezeli zlodziej krzyczy na mnie , ze ja jestem zlodziejem - TO MNIE TO CIESZY.wASZA POZYTYWNA OPINIA TO BYLBY DLA MNIE DOPIERO CIOS. Np. taki heretyk - ma jakies urojenia , pisze o mnie cos i twierdzi , ze ja to pisalem o sobie. Wy wszyscy marni prawnicy tak macie. To wynik selekcji negatywnej- o czym juz pisalem. Jestescie klinicznym przykladem tego procesu. O dziwo niejaki Cezar na tym forum zdobyl sie na nieco indywidualnego nie stadnego krytycyzmu i obiektywizmu. Nawet po nicku widac , ze ten czlowiek jest jeszcze zdolny do samodzielnego myslenia. Ty zas nawet nicku wymyslic nie potrafisz- pisalem ci podpisuj sie krzyzykiem - zawsze to bedzie nieco oryginalniej.Chociaz dla mnie pozostaniesz juz po prostu I - jak Idiota z Dostojewskiego. Ogolnie pozdrawiam twoj chory umysl- raczej to niwiele pomoze - jest jednak wyrazem tego , ze takich jak ty jest mi po prostu zal.Zmarnowaliscie swoj potencjal - jestescie idiotami z wyboru. Wasza sprawa - o mnie zas sie nie martw .Ja jestem bardzo zadowolony z zycia -wprost szczesliwy.Lubie trudne , niekonwencjonalne sytuacje. To moj zywiol- jeszcze czeka was pseudoprawniczkow sporo niespodzianek z mojej strony. zdrowko -idiotko j21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Jerry 21,ty maniaku i kryminalisto.... IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 22.12.04, 16:04 jerry21 napisał: > sluchaj I - jak tytul z Dostojewskiego > jezeli fakty i opinia spoleczna mowi wyraznie jaki jest wymiar > sprawiedliwosci - to tak jest , a nawet jeszcze gorzej. Każdego roku kilkaset tysięcy osób przegrywa sprawy cywilne. Spora częśc żyje w przekonaniu, ze przegrali niesłusznie, no bo przecież "sprawiedliwość musi być po naszej stronie". Do tego dochodzi kilkaset tysięcy skazanych w proceseach karnych. Oczywiście i tu znaczna część uważa się za skazanych niesłusznie, czego ty jesteś niestety jednym z wielu przykładów. W każdym więzieniu 80% osadzonych twierdzi, że oczywiście siedzą za niewinność. Nie jesteś więc wcale taki oryginalny. Rzecz w tym, że wasz bełkot nie jest miarodajny do oceny wymiaru sprawiedliwośći. Wymiar sprawiedliwości, jak każda inna dziedzina ludzkiej aktywności, podlega ocenie. Dawno wypracowano różne kryteria tej oceny. To, co sobie myślą o wymiarze sprawiedliwości kryminaliści i pieniacze nie nalezy do tych kryteriów. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: jestes kolego prawniczku poza kryteriami 23.12.04, 13:38 ocenySpoleczenstwo ocenia was jednoznacznie - takze odpowiednie organa wymiaru.poszukaj sobie artykuly na ten temat chociazby w Rzeczpospolitej.Takze materialy sygnowane przez ministerstwo sprawiedliwosci oraz odpowiednie komisje sejmowe.W demokratycznym kraju - miarodajna jest takze tzw. opinia spoleczna - czyli np. tzw. sondaze. Wszysytkie te zrodla sa bardzo krytyczne wobec tzw. wymiaru, ktory w istocie codziennie sie kompromituje - co ma odpicie w relacjach medialnych i prasowych. Ty zapewne bredzisz o tzw. waszych wewmetrznych kryteriach- daruj sobie koles te brednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heretyk Które artykuły,Jerry Ty debilu, jakie organy,jakie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 21:46 ...materiały? Zacznij w końcu przynajmniej starać się dostosować do poziomu obowiązującego w każdej,najgłupszej nawet,dyskusji. Nie wystarczy rzucić sobie gołosłownym twierdzeniem - MUSISZ WSKAZAC FAKTY,NA KTÓRYCH SIĘ OPIERASZ ( tak jak ja wskazałem Twój post na dowód,że łzesz jak pies, że nie byłeś karany). A zatem podaj tytuły artykułow i daty wydania gazety,pełne nazwy organów i rodzaj publikacji, w których miały się znajdować treści niepochlebne dla prawników..itd..itd. Co do sondaży społecznych- nie przeceniałbym ich znaczenia.Trzeba bowiem wziąc pod uwagę, że jest to zdanie ludzi reprezentujących przekrój społeczeństwa w tym również tej większości ludzi słabo wykształconych i o małej wiedzy ogólnej, kierujących się w swoich sądach różnymi względami ( tak np jak Ty-jako skazany przestępca nigdy nie będziesz dobrego zdania o wymiarze sprawiedliwości)FAKT TWOJEJ KARALNOŚCI AUTOMATYCZNIE PODDAJE W WĄTPLIWOSC TWOJĄ BEZSTRONNOŚĆ, A ZABIERANIE GŁOSU TYLKO NA FORACH DOTYCZĄCYCH TYLKO PROBLEMATYKI "PRAWNICZEJ" DODATKOWO WSKAZUJE NA OBŁĘD PIENIACZY. DOBRZE CI RADZĘ-IDŹ DO PSYCHIATRY. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Które artykuły,Jerry Ty debilu, jakie organy, 24.12.04, 01:07 ty naprawde jestes szurniety -heretyk umyslowey czyli debilek --jak ja wskazałem Twój post na dowód,że łzesz jak pies, że nie byłeś karany). pokaz mi ten post debilku maly , w ktorym ja pisze , ze nie bylem karany.No pokaz ten post. Takiego przyglupa jak ty to dawno na forum nie spotkalem. Zaprawde musisz byc prawnikiem wylonionym na stolek w wynniku negatywnej selekcji. A tak wogole to po co sie tak denerwujesz debilku maly? Dont worry. Materialu jest mnostwo na temat upadku tzw. wymiaru sprawiedliwosci. Ja ci matolku podalem zrodlo- lecz nie mam najmniejszej ochoty poddtykac ci pod nos- jak umiesz poslugiwac sie internetem top znajdziesz szybko- jak przerasta to twoje mozliwosci intelektualne - to juz twoj problem. Udaj sie do szkoly podstawowej i zacznij karire od podstaw. powodzenia ci zycze w zwiazku ze Swietami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Re: Które artykuły,Jerry Ty debilu, jakie organy, IP: 81.21.202.* 24.12.04, 10:30 jerry21, posłuchaj rady forumowiczów i zarz po Świętach idź do lekarza. W pewnym momencie pieniactwo na forum przestanie Ci wystarczać i możesz zrobić krzywdę komuś innemu albo sobie, a wtedy Sąd nie będzie już dla Ciebie tak pobłażliwy, jak dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry21 Re: Które artykuły,Jerry Ty debilu, jakie organy, IP: *.fastres.net 24.12.04, 12:07 dont worry poczytaj sobie opinie na forum i policz ile jest negatywnych o wymiarze- jest ogromna wiekszosc. Zas pieniactwo to sobie wszdz w tylek za przeproszeniem. To wasz prawniczkow niedouczonych wynalazek by tlumic krytyczne wobec was opinie. Jak ktos nie jest z wami to jest pieniaczem. Natomiast co do lekarza - to mysle , ze szybciej tobie sie przyda. Ja prowadze zdrowy tryb zycia- nie , pale nie pije , nie denerwuje sie - jestem spoko , nie choruje.To , ze paru dyzurnych prawniczkow rzuca tutaj swoje wydumane , bzdurne odzywki mnie tylko to rozsmiesza i wprowadza w dobry , jeszcze lepszy nastroj. Niech np. ten debilek heretyk pokaze ten moj post w ktorym ja pisalem nieprawde.On ma jakies urojenia- a ty chyba niewiele jestes zdrowszy od niego. A tak na marginesie to czemu to zaden z was nie odezwal sie przy temacie Ungiera- gdzie znowu jak na dloni widac indolencje i kompromitacje wymiaru. Brak argumentow. Jestescie tak zalosni - ze wrecz az smieszni. Jak widze coraz wiecej ludzi powtarza na roznych forach moja opinie , iz w wiekszosci nadajecie sie do wywalenia i zastapienia nowymi ludzmi. I to dobrze. Ludzie coraz wiecej wiedza o tym chorym wymiarze sprawiedliwosci- jest szansa ze politycy dojrzeja do radykalnych krokow by go uzdrowic . To sie da zrobic. Was nedzrzy umyslowych z powodzeniem da sie zastapic. To ja glosze - a dla was to jest pieniactwo. POKAZUJECIE W TEN SPOSOB SWOJE PRAWDZIWE OBLICZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l nie dość, że kryminalista, to jeszcze kłamca IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 26.12.04, 18:51 Gość portalu: jerry21 napisał(a): > dont worry > poczytaj sobie opinie na forum i policz ile jest negatywnych o > wymiarze- jest ogromna wiekszosc. A ty policz sobie takich jak ty - kryminalistów skazaych w ciągu roku. Dodaj tych, którzy przegrali sprawy cywilne i nie potrafią przyjąć do wiadomości, że nie mieli racji. > A tak na marginesie to czemu to zaden z was nie odezwal sie przy > temacie Ungiera- gdzie znowu jak na dloni widac indolencje i > kompromitacje wymiaru. Brak argumentow. To ciekawe. Było chyba z osiem wątków o tej sprawie i ja sam zabierałem głos wiele razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Re: Które artykuły,Jerry Ty debilu, jakie organy, IP: 81.21.202.* 28.12.04, 11:04 Tak, stanowczo musisz się zacząć leczyć, bo jesteś po prostu niebezpieczny. Brak wiedzy połączony z arogancja i zwyczajnym chamstwem. Żyj uczciwie, nie będzisz miał powodów do narzekania na wymiar sprawiedliwości, który cię "niewinnie" skazał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERRY21 Re: Które artykuły,Jerry Ty debilu, jakie organy, IP: *.fastres.net 24.12.04, 12:11 Jeszcze jedno ty gigancie , tytanie umyslu. Jakim to sposobem sad nie bedzie dla mnie poblazliwy jak sobie wedle twojej prognozy zrobie krzywde. Jak mnie ukarze i za co. Wyjasnij ta swoja prznikliwa mysl ty Einsteinie prawa. Czy jedyna twa odpowiedzia bedzie , ze jestem pieniaczem. Wydaje sie , ze umyslowo jestes na tym samym poziomie co niejaki heretyk. Jest prawie pewne , ze masz cos wspolnego z prokuratura- tam takich cale mrowie- inteligentnych inaczej Ogolnie pozdrawiam ze Swietami , moze stanie sie cud - i zmadrezejesz nieco - tego ci zycze na Rok Nowy. j21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kryminalisty Jerry,jesteś ograniczonym ciemniakiem, ale czego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 21:00 można się spodziewać po maniaku-kryminaliście.Nic do Ciebie nie dociera. Nie umiesz nawet sformułować żadnej konkretnej myśli, jedyna Twoja reakcja to wyzwiska. Zostaw fora dla mądrzejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Jerry,jesteś ograniczonym ciemniakiem, ale cz 27.12.04, 19:12 ty madry co to nawet nie potrafisz sie podpisac- pokaz gdzie ja kogos wyzywam- to raczej wy prawniczki mnie wyzywacie - tylko ,ze na mnie nie robi to wrazenia. Mysli konkretnych sporo sformulowalem - to , ze wy bezmozgie prawniczki jestescie oduczeni od samodzielnego myslenia to juz twoja sprawa. Sporo moich mysli sformulowanych na pismie byli publikowanych w Rzeczpospolitej , Wyborczej , Najwyzszym Czasie. i dziennikach regionalnych - wiec wsza opinia jest tylko wyrazem waszych problemow z wlasna psychika i mankamentami centralnego ukladu nerwowego. Tak jak napisalem - zapewne macie cos wspolnego z tzw. prokuratura - tam sa najwieksze , najwybitniejsze dziwalagi umyslowe. To jednak wasz problem nie moj. Co do forow - to moja rada jest abyscie to wy raczej dali spokoj z kompromitowaniem sie z uzyciem internetu - i tak dostatecznie jestescie juz osmieszeni poprzez rozne sprawy i sprawki waszego autorstwa. Na koniec - zycze na N Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Re: Jerry,jesteś ograniczonym ciemniakiem, ale cz IP: 81.21.202.* 28.12.04, 11:05 jerry21 napisał: > Mysli konkretnych sporo sformulowalem chociaż jeden przykład podaj, pieniaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Jerry,jesteś ograniczonym ciemniakiem, ale cz 28.12.04, 23:55 Gość portalu: smk napisał(a): > jerry21 napisał: > > > Mysli konkretnych sporo sformulowalem > > chociaż jeden przykład podaj, pieniaczu. a dlaczego zaraz pieniaczu? jka ktos was prawiczkow krytykuje to zaraz mowicie pieniaczu. Prosze bardzo podam ci odpowiednie odnosniki ty odwazny inaczej prawiczku. podaj swoje namiary na forum a ja podam swoje wraz z linkami do odpowiednich stron wydania Rzeczpospolitej , wyborczej i kilku innych. No jazda podejmij wyzwanie albo sam sie oglos pieniaczem. To wasz sposob - jak ktos wam nie pasuje to zaraz jest pieniaczem- tylko jak inteligentny inacze wyzywa kogos od pieniacza np mnie - to mnie to cieszy. To dobra rzecz zasluzyc sobie na krytyke takich indywidualnosci umyslowych jak wy. dzieki serdeczne j21 > > Odpowiedz Link Zgłoś