Dodaj do ulubionych

Rzepa jutro opublikuje teczkę Niezabitowskiej!

21.12.04, 20:51
"Prosto w oczy", u Olejnik prof. Paczkowski i dr Dudek.
Ona zaczęła od fragmentu wczorajszego oświadczenia
( w "Prosto w oczy" ) Niezabitowskiej, że jest niewinna
a potem powiedziała, że rzepa otrzymała z IPN teczkę
Niezabitowskiej, więc każdy będzie mógł sobie przeczytać
i odpowiedzieć sobie jaka jest prawda. Podobno są tam
materiały mówiące o 12 - 14 spotkaniach z esbekami.
Na koniec Olejnik powiedziała, że esbecy, którzy siedzą
przed telewizorami mają pewnie niezły ubaw czy satysfkację.
Nie sądzę, by miała rację, bo jeśli się cieszą to jest to chwilowe
- bo przyjdzie czas, że nie będzie im do śmiechu. Bo może być tak,
że podobnie jak na Słowacji, nasz IPN opublikuje w internecie nazwiska esbeków.
Obserwuj wątek
    • Gość: wesołek Re: Rzepa jutro opublikuje teczkę Niezabitowskiej IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 22:52
      Czy także księży na czerwonym pasku komuny? Było ich "od metra".
      • Gość: doradca Towarzyszu wesołek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 00:10
        I z czego sie cieszysz jordolony bolszewiku??? Nawet nie będę Tobie tłuamczył
        jak dochodzilo do tego, że księża MUSIELI być na pasku czerwonych kanalii bo
        Twój bolszewicki tepy umysł tego nie zrozumie. Możesz zadzwonić ze skargą do
        swoich kompanów od masturbacji. Na Rozbrat w Warszawie jeszcce telefony nie
        wyłączone więc zakute łby Ciebie wysłuchają.
        • Gość: wesołek Słuchaj katolski palancie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.04, 07:47
          katabasy zawsze chlali, molestowali,deprawowali nieletnich i bezpieka dokładnie
          o tym wiedziała wykorzystując to z premedytacją. Twój umysł rozwielitki nie
          dopuszcza myśli, że "słudzy boży" moga być zwykłymi szmatami i zboczeńcami. Ty
          pewnie jesteś taki sam skoro ich bronisz. Porządny człowiek zawsze nim będzie.A
          poza tym łachu skoro oni tacy święci to dlaczego episkopat w pierwszym rzędzie
          zachachmęcił teczki swoich? Możesz mi to wytłumaczyć?Nie możesz, więc sie
          wypałuj i zap...aj do kruchty, tam wikary już czeka na ciebie.
    • lisekrudy Re: Rzepa jutro opublikuje teczkę Niezabitowskiej 21.12.04, 23:43
      basia.basia napisała:

> Bo może być tak,
      > że podobnie jak na Słowacji, nasz IPN opublikuje w
      > internecie nazwiska esbeków.

Na Slowacji Urad Pamiati Naroda opublikowal liste agentury StB, a nie jej
      funkcjonariuszy. Zobacz:

www.upn.gov.sk

• Gość: Jawny Głupia baśka plecie trzy po trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:47
      Głupia baśka plecie trzy po trzy ale sama nie wie co. Tam nie publikowano
      nazwisk FUNKCJONARIUSZY tylko SZPICLÓW takich jak Niezabi-TW-oska.
      • Gość: doradca Szpicel = Funkcjonariusz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 00:11
        a może masz jakąś nową teorię???
        • Gość: Jawny Następny głupek wioskowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 00:16
          Szpicel to kapuś a nie f-iusz. Inaczej TW, jak niezabi-TW-oska.
          • Gość: doradca Towarzyszu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 00:31
            Ty naprawde od czytania po nocach Marksa i Engelsa już ostatni fragment mózgu
            straciłeś.
            No cóż poczekamy aż w Polsce wprowadzą eutanazję...
    • wieslaw.rewerski Re: Rzepa jutro opublikuje teczkę Niezabitowskiej 21.12.04, 23:56
      Monika Olejnik powiedziała:

> że rzepa otrzymała z IPN teczkę
      > Niezabitowskiej, więc każdy będzie mógł sobie przeczytać
      > i odpowiedzieć sobie jaka jest prawda. Podobno są tam
      > materiały mówiące o 12 - 14 spotkaniach z esbekami.

Pani Niezabitowska mnie osobiście nie przekonuje. Swojej niewiary nie potrafię
      uzasadnić, więc milczę. Jednak jeśli opinia publiczna ma tu być sądem, a aktami
      coś (mikrofilmy), co w cywilizowanym kraju nie może być dokumentem procesowym,
      to chciałbym KRZYCZEĆ I WYĆ!

Jakże nisko upadliśmy...
      • Gość: Wiesiek to wsiok O! gupi wiesiek!!!!! to ty żyjesz nierobie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 00:18
      • Gość: czur-czur-ra! ba, ale czy Ty przekonasz Niezabitowską? IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 22.12.04, 04:56
        "Pani Niezabitowska mnie osobiście nie przekonuje. Swojej niewiary nie potrafię
        uzasadnić, więc milczę".

W jaki sposób milczysz? Tak jak my wszyscy, którzy w ciszy stukamy w klawiaturę?

p.s. W jakim kraju żyjemy, skoro to Niezabitowska miałaby coś udowadniać
        Rewerskiemu, a nie na odwrót!!
        • wieslaw.rewerski Do czupurnego gościa portalu 22.12.04, 15:17
          Gość portalu: czur-czur-ra! napisał(a):

> "Pani Niezabitowska mnie osobiście nie przekonuje. Swojej niewiary nie
          > potrafię uzasadnić, więc milczę".
          >
          > W jaki sposób milczysz? Tak jak my wszyscy, którzy w ciszy stukamy w
          > klawiaturę?

Milczę, to znaczy, że na temat sprawy pani Niezabitowskiej nie wypowiadam się.
          Zrobiłem to tylko raz, pisząc, że mnie nie przekonuje.

Parę razy natomiast wypowiedziałem się na temat niedoskonałości przyjętych u
          nas rozwiązań lustracyjnych. Ale to nie są wypowiedzi o pani Niezabitowskiej.
          Mam nadzieję, że dostrzegasz różnicę.

> p.s. W jakim kraju żyjemy, skoro to Niezabitowska miałaby coś udowadniać
          > Rewerskiemu, a nie na odwrót!!

Tym swoim "na odwrót" niebezpiecznie zbliżasz się do insynuacji. Zważ więc,
          proszę, że piszesz to o osobie nie ukrywającej swojego nazwiska.
          • Gość: czur-czur-ra! no i tak IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 23.12.04, 01:49
            > Milczę, to znaczy, że na temat sprawy pani Niezabitowskiej nie wypowiadam
            się.
            > Zrobiłem to tylko raz, pisząc, że mnie nie przekonuje.

Czyli się wypowiedziałeś, a zatem nie milczałeś. Kropka.

"Na odwrót" niczego nie insynuuje. Po prostu szkoda mi dzielnej kobiety, która
            po latach walki z komuną miałaby innym udowadniać, że nie jest wielbłądem. Nie
            ukrywasz swego nazwiska, ale nie przeszkadza Ci to popełniać błąd pychy.
            • wieslaw.rewerski Błąd nadinterpretacji (do czur-czur-ra!) 23.12.04, 02:17
              W pełni zgadzam się z Tobą co do tego kto komu powinien coś udowadniać. Pisząc
              o nieprzekonaniu mnie, nie miałem jednak na myśli braku udowodnienia. Po prostu
              używam słów zgodnie z ich znaczeniem i nie ma tu żadnej pychy. A czasownik,
              którego użyłem z negacją, w stosunku do Ciebie można zastosować w formie
              pozytywnej...

Dziękuję za informację, że niczego nie insynuowałeś. Ja zresztą nie przypisałem
              Ci tego, a jedynie zwróciłem uwagę, że niebezpiecznie zbliżyłeś się do
              insynuacji. I to druga uwaga o nadinterpretacji...
              • Gość: czur-czur-ra! Re: Błąd nadinterpretacji (od czur-czur-ra!) IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 23.12.04, 02:25
                1. "Nie przekonuje" zrozumiałem jako ... "nie przekonuje". Sorry, tak już mam.
                Nie zarzucam Ci, że tłumaczenie Niezabitowskiej Cię nie przekonuje, bo to Twój
                problem, wyrażam jedynie pogląd, że mamy do czynienia z dziwną sytuacją, gdy
                zasłużona działaczka opozycji antykomunistycznej "w nagrodę" staje się nagle
                obiektem rozważań, czy przypadkiem nie była agentką.

2. Ani nie insynuowałem, ani się nie zbliżałem. To drugie to Twoja
                nadinterpretacja:)
                • wieslaw.rewerski Do czur-czur-ra! finalnie 23.12.04, 02:55

> mamy do czynienia z dziwną sytuacją, gdy
                  > zasłużona działaczka opozycji antykomunistycznej "w nagrodę" staje się nagle
                  > obiektem rozważań, czy przypadkiem nie była agentką.

Wybacz, ale od stwierdzenia, że coś jest nieprzekonywujące, do "rozważań" jest
                  bardzo daleko. Te "rozważania" rzeczywiście zalewają teraz fora dyskusyjne.
                  Chciałem uniknąć włączenia się do nich, a uwaga o nieprzekonaniu mnie przez
                  panią Niezabitowską służyła wyłącznie do wprowadzenia ogólniejszej refleksji o
                  tym, co wiąże się z jej sprawą. W moim przekonaniu refleksji potrzebnej i
                  ważniejszej od czyichkolwiek osobistych krzywd. Żałuję, że nie udało mi się
                  wyartykułować tego na tyle mocno, abyś zauważył, że opowiedziałem się PRZECIWKO
                  samosądom, bo tym w istocie są owe "rozważania", których jesteśmy świadkami.

Moim zdaniem personalne przytyki, które rozpocząłeś, były całkowicie zbędne.
                  Tym bardziej, że nie różnimy się jakoś zasadniczo. A uniemożliwiły one
                  porozmawianie o tym, co naprawdę jest tu ważne - o przyjętych w Polsce
                  rozwiązaniach lustracyjnych. Baaardzo niedoskonałych! Jak bardzo, to myślę, że
                  pokaże nam rozwijanie się w najbliższych dniach sprawy marszałka Oleksego.

Na szczęście na temat mechanizmów lustracyjnych rozmowa rozwinęła się w innym
                  wątku - założonym przez plopliego (przepraszam, jeśli przekręcam nick)...
                  • Gość: czur-czur-ra! strzelajcie do pianisty IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 23.12.04, 03:04
                    "Personalne przytyki" były, jak łaskawie zechcesz zauważyć, figurą retoryczną.
                    Nic nie mam do Pana Wiesława Rewerskiego, słowo honoru! Mam wrażenie, że i tak
                    udało nam się porozmawiać w miarę sensownie, choć faktycznie bez nadmiernych
                    czułości.
                    Też już tu nie wracam.

• wieslaw.rewerski Re: strzelajcie do pianisty 23.12.04, 03:17

> Mam wrażenie, że i tak
                      > udało nam się porozmawiać w miarę sensownie, choć faktycznie bez nadmiernych
                      > czułości.

Też odniosłem takie wrażenie.

> Też już tu nie wracam.

Dobranoc! :)
    • trzecie.dno Re: Rzepa jutro opublikuje teczkę Niezabitowskiej 22.12.04, 00:16
      Jak to szybko się dzieje. W sobotę tekst, a jutro teczka. Sądziowie zdążą się
      zapoznać z jej treścią przed wydaniem wyroku:)?
      • Gość: mnm Re: Rzepa jutro opublikuje teczkę Niezabitowskiej IP: *.chello.pl 22.12.04, 03:56
        Ciekawe jak na podstawie mikrofilmów stwierdzą autentyczność podpisów
        Niezabitowskiej?
        • hydy Re: Rzepa jutro opublikuje teczkę Niezabitowskiej 22.12.04, 07:22
          Gość portalu: mnm napisał(a):

> Ciekawe jak na podstawie mikrofilmów stwierdzą autentyczność podpisów
          > Niezabitowskiej?

zrobią ekspertyzę grafologiczną.
    • hydy juz jest 22.12.04, 07:23
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041222/kraj/kraj_a_1.html
      • Gość: doradca Re: juz jest IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 07:54
        Niewiele tam konkretów ale z tego co przeczytałem TW 'Nowak' całkiem operatywna
        była.
        • Gość: wesołek Re: juz jest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.04, 07:59
          wy wszyscy "bojownicy o wolność" zwłaszcza ci z wierchuszki byliście tacy
          sami.Kasa wam nie śmierdziała. A ty doradco pewnie byłeś doradcą kapusia co? A
          może werbownikiem i oficerem prowadzącym a teraz zmieniłeś kolory. I na ciebie
          przyjdzie pora. A może już swoja teczke podpieprzyłeś i zniszczyłeś farbowany
          lisie?
          • Gość: doradca Towarzyszu wesołek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 16:16
            Ciekawe co jeszcze wymyślisz jordolony polaczku. Możesz dalej uprawiać
            masturbację do wizerunku Marksa, Engelsa i Lenina. Nie zapominaj włożyć pod
            poduszkę fotografii N. Krupskiej. Mam coś czego Ty nigdy nie będziesz miał.
            Mogę Ciebie ignorować i olewać. Nie myśl, że moczem bo szkoda na Ciebie uryny
            prostaczku.
        • pan_pndzelek >>>Towarzyszu "doradco"... 22.12.04, 09:00
          Towarzyszu "doradco"... a to wasza ciocia była? Czy wasza "była"? że tak jej
          towarzyszu dzielnie bronicie? Widzę żeście trochę spuścili z tonu po
          opublikowaniu zawartości teczuszki bo wczoraj toście towarzyszu inaczej
          śpiewali, ale mimo wszystko nadal "nie jesteście pewni"...

PS. Już się pewnie więcej nie odezwiecie, zgadłem?
          • Gość: doradca Towarzyszu (wpisz sobie swoj nick) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 16:18
            Nie wiem o czym piszesz, ale olewam to. Nawet nie wiem kim jesteś wiec
            niewielka strata. Baw się dobrze.
    • Gość: asia Re: Rzepa jutro opublikuje teczkę Niezabitowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 08:21
      Można tylko rzec: kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Solidaruchy zawsze
      przedstawiały się jako ideowe środowisko czystych i do gruntu porządnych
      bojowników, nigdy nie dopuszczając do siebie jakiejkolwiek krytyki.
      Zapominając, że wśród nich jest tyle samo porządnych i kanalii co w reszcie
      społeczeństwa. Buldogi ruszyły do akcji i przegryzają sobie teraz wzajemnie
      gardła. I dobrze. Faryzeuszowskiego i dwulicowego parszywstwa będzie trochę
      mniej.
      Solidaruchowatość to po prostu hipokryzja, dokładnie ją widać np w komisji
      Orlenu, gdzie nie przesłuchuje sie np. tych, którzy odwołali Modrzejewskiego,
      bo to swoi towarzysze ze styropianu, tylko usiłuje zgnoić osoby nie zwiazane z
      tematem. Ciekawe, jakie miedziane czoła maja te gnojki.
      A tak a propos, gdzie podziała się ta krzykaczka Kataryna, piewczyni cnót
      etosowych? Temacik śmierdzi, to lepiej nie moralizować?
      • Gość: wesołek Re: Rzepa jutro opublikuje teczkę Niezabitowskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.04, 08:45
        Ładnie to ujęłaś.Pozdr.
      • Gość: doradca Towarzyszko asiu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 16:22
        Nawet nie wiem czy to Twój nick czy jeden z 15 jakich używasz. Uzywasz
        określen, które można zupełnie ignorować. Pozdrów bacie milicjantke i dziadka
        ormowca. Oni Tobie z okazji przybycia Dziadzi Mroza opowiedza wiele ciekawych
        historyjek jak to komuszki siały wiatr i zbierały burzę.
        No cóż ścierwo śmierdzi i ścierwo należy omijać więc pozwól jordolona poleczko,
        że będę Ciebie omijał bo ścierwo śmierdzi.
    • Gość: czur-czur-ra! każdemu jego prawda IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 22.12.04, 10:34
      "więc każdy będzie mógł sobie przeczytać
      i odpowiedzieć sobie jaka jest prawda."

To powiedziała Olejnik czy Basia? :)
      • rolotomasi - Teczka Niezabitowskiej 22.12.04, 15:38
        'Prosto w oczy' >>Olejnik +prof. Paczkowski i dr Dudek, a w filmie>Małgorzata N.
        Najbardziej misie podobało,gdy wiotka blondynka ze śladami dawnej urody,przekonu
        -jąco mówiła, że: 'mnie nie złamali i nie złamią' <<Naprawdę dobre sobie. Czy
        MałgNiezabi na prawdę wie co mówi? i czy rzeczywiście działała w konspirze?

Równie dobre było, gdy druga z pań, Moni, na koniec programu stwierdziła, że to
        czego tutaj dowiedziała się (o teczce i samej Niezabi) szokuje ją. A Olejnik
        akurat z niejednego pieca chleb jadła, więc zszokować ją jest trudno.
        • Gość: Sonia Re: - Teczka Niezabitowskiej IP: *.wroclaw.mm.pl 22.12.04, 16:00
          Ten program Olejnikowej naprawdę był fajny. Pierwszy raz widziałam, jak M.O.
          cierpliwie, i w jakim świetym skupieniu chłonęła ,prawie wysysając z ust
          opowieść Niezabitowskiej. Nie znając jeszcze dzisiejszych rewelacji Rzepy,
          wtedy poczułem niesmak.
    • Gość: JAN, a kiedy opublikują teczki księży ? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 22.12.04, 15:44
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18807377
      • rolotomasi Re: Teczka Małgorzaty 23.12.04, 01:58
        Do kompletu link MałgoNiezabi o sobie'Prawdy jak chleba'
        www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_041218/plus_minus_a_1.html
        Worek z donosami SB na Ludzi dopiero się otwiera.Będą następne,i teczki i donosy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka