kataryna.kataryna 30.01.05, 23:09 No i się naprawdę wkurzyłam. Wroński pyta Dudka: "Obecnie w mediach na CD krążą "listy agentów", które pochodzą z bazy inwentarzowej IPN" Listy agentów!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzecie.dno Re: Wroński to jednak pajac 30.01.05, 23:17 Jaki koń każdy widzi. Lepszy kawłek był ze skrótem programu żakowskiego na portalu. Aż nie mogłem własnym oczom uwierzyć. Jacuś Z. należy do tej samej ferajny. Oczywiście wszystko było przypadkowo! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Wroński to jednak pajac 30.01.05, 23:21 trzecie.dno napisał: > Jaki koń każdy widzi. Lepszy kawłek był ze skrótem programu żakowskiego na > portalu. Aż nie mogłem własnym oczom uwierzyć. Jacuś Z. należy do tej samej > ferajny. Oczywiście wszystko było przypadkowo Ale o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Wroński to jednak pajac 30.01.05, 23:23 kataryna.kataryna napisała: > trzecie.dno napisał: > > > Jaki koń każdy widzi. Lepszy kawłek był ze skrótem programu żakowskiego n > a > > portalu. Aż nie mogłem własnym oczom uwierzyć. Jacuś Z. należy do tej sam > ej > > ferajny. Oczywiście wszystko było przypadkowo > Ale o co chodzi? Pewnie o to, żeby tak zagmatwać sprawę aby nikt nie wiedział o co chodzi, tzn. krzyczeć głoośno, że wszyscy na tej liście byli agentami. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecie.dno Re: Wroński to jednak pajac 30.01.05, 23:48 przepraszam, że wkleje to, ale będzie prościej! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20054525 Sztaniszkis, o ile wie co mowi, powinna faceta pozwać do sądu za umyślne znęcanie się psychiczne nad nią. Aż mi się nie chce wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Wroński to jednak pajac 30.01.05, 23:55 trzecie.dno napisał: > przepraszam, że wkleje to, ale będzie prościej! > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20054525 > Sztaniszkis, o ile wie co mowi, powinna faceta pozwać do sądu za umyślne > znęcanie się psychiczne nad nią. Aż mi się nie chce wierzyć. Nie rozumiem :( O co chodzi? Co to za sprostowanie GW? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Wroński to jednak pajac 31.01.05, 00:17 trzecie.dno napisał: > przepraszam, że wkleje to, ale będzie prościej! > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html ?f=28&w=20054525 > Sztaniszkis, o ile wie co mowi, powinna faceta pozwać do sądu za umyślne > znęcanie się psychiczne nad nią. Aż mi się nie chce wierzyć. Ja nie oglądałam początku programu i zapytałam Katarynę a ona widziała i słyszała, że poinformował ją Żakowski. I już wtedy stwierdziłam, że Żakowski zrobił ubecką prowokację (bo jak inaczej nazwać to co zrobił?) wykorzystując tytuł z z gazety - te "ubeckie listy". Dla mnie jest rzeczą oczywistą, że została wpuszczona w chamski sposób w maliny, po prostu pomówiona (zbudził ją tym rannym telefonem, poinformował o "ubeckie liście" i jej na niej obecności oraz wielce uprzejmie i ze współczuciem zaprosił do programu, by mogła sprawę wyjaśnić. Wszystko to musiało być wcześniej uknute a wieczorem w Wiadomościach on zachęcał do oglądania Summu..., bo będzie niespodzianka. OHYDA! Zaraz po programie dyskutowałyśmy z Kataryną na forum o tym chamstwie i myślę, że ktoś się w gazecie zorientował, że przesolili, bo ja widziałam ten okrojony tekst a potem wyszłam no i teraz pokazujesz jak usiłowali zamazać prawdę. Też uważam, że powinni beknąc za to i na dodatek ten mecenas Bednarkiewicz jasno powiedział, że pomówienie kogoś o agenturalność z użyciem tej listy może być powodem procesu! Dureń, cham i manipulant z tego Żakowskiego i skreśliłam go:( Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Wroński to jednak pajac 31.01.05, 00:27 basia.basia napisała: > Zaraz po programie dyskutowałyśmy z Kataryną na forum o tym chamstwie > i myślę, że ktoś się w gazecie zorientował, że przesolili, bo ja > widziałam ten okrojony tekst a potem wyszłam no i teraz pokazujesz > jak usiłowali zamazać prawdę. A co zrobili? > Też uważam, że powinni beknąc za to i na dodatek ten mecenas > Bednarkiewicz jasno powiedział, że pomówienie kogoś o agenturalność > z użyciem tej listy może być powodem procesu! Dureń, cham i manipulant > z tego Żakowskiego i skreśliłam go:( Żakowski pokazał dno den! Ja nie wiem co pcha takiego uznanego dziennikarza do robienia takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Wroński to jednak pajac 31.01.05, 00:37 kataryna.kataryna napisała: > basia.basia napisała: > > > Zaraz po programie dyskutowałyśmy z Kataryną na forum o tym chamstwie > > i myślę, że ktoś się w gazecie zorientował, że przesolili, bo ja > > widziałam ten okrojony tekst a potem wyszłam no i teraz pokazujesz > > jak usiłowali zamazać prawdę. > > > > A co zrobili? 3D bardzo przytomnie skopiował sobie pierwszą wersję komunikatu gazety: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20054525 a teraz jest już pełna wersja, zawierająca wypowiedź Staniszkis skąd się dowiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Wroński to jednak pajac 31.01.05, 01:46 kataryna.kataryna napisała: > Żakowski pokazał dno den! Ja nie wiem co pcha takiego uznanego dziennikarza do > robienia takich rzeczy. Chyba fachowosc. To wlasnie Zakowski przeprowadzil swego czasu wywiad z wdowa po Herbercie. Wywiad obrzydliwy. Petak do wynajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Wroński to jednak pajac 31.01.05, 02:01 nurni napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Żakowski pokazał dno den! Ja nie wiem co pcha takiego uznanego dziennikar > za > do > > robienia takich rzeczy. > > Chyba fachowosc. > To wlasnie Zakowski przeprowadzil swego czasu wywiad z wdowa po Herbercie. > Wywiad obrzydliwy. > > Petak do wynajecia. Sprawa będzie miała efekt uboczny, którego ten pętak zapewne nie przewidział, i dobrze. Sądzę, że teraz wszyscy ci, którzy czują się "pokrzywdzonymi" w świetle ustawy o IPN zmobilizują się i wystąpią o swoje teczki, by mieć w garści dokument, że są O`K. Nowy Sejm musi zabdać o większy budżet dla IPN, bo widać już, że IPN jest w stanie przeorać to bagno a mam na myśli nie tylko teczki ale i odkłamanie różnych innych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Wroński to jednak pajac 31.01.05, 02:19 basia.basia napisała: > Sprawa będzie miała efekt uboczny, którego ten pętak > zapewne nie przewidział, i dobrze. Sądzę, że teraz > wszyscy ci, którzy czują się "pokrzywdzonymi" w świetle > ustawy o IPN zmobilizują się i wystąpią o swoje teczki, > by mieć w garści dokument, że są O`K. > Nowy Sejm musi zabdać o większy budżet dla IPN, bo > widać już, że IPN jest w stanie przeorać to bagno > a mam na myśli nie tylko teczki ale i odkłamanie > różnych innych spraw. Budzet na pewno bedzie zmieniony, byle tylko IPN jakos wytrzymal do tego czasu. Osuszyc to bagno trzeba jak najsprawniej. Jesli z Zakowskim bylo tak jak opisal w jednym z watkow 3d, to warto by sprawe fachowosci i etyki tej dziennikarzyny naglosnic szerzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Wroński to jednak pajac IP: *.avenel01.nj.comcast.net 30.01.05, 23:57 nie przeczę, że każdą osobę trzeba traktować osobno. ale również nie ma sensu się ogłupiać. Staniszkis sama potwierdziła że była agentem nieistotne w jakikolwiek sposób się na to patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk.moreau Re: Wroński to jednak pajac 31.01.05, 00:02 Przecież jest cudzysłów. Po co te emocje? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Wroński to jednak pajac 31.01.05, 00:07 fryderyk.moreau napisał: > Przecież jest cudzysłów. Po co te emocje? Po to, że Wroński i Czuchnowksi zrobili wszystko, zeby ludzie zapamiętali, że to lista agentów. Powiedzmy sobie szczerze - to oni ochrzcili tę listę listą listę agentów. Pytanie tylko czy to głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk.moreau Przeczytałaś ten artykuł? 31.01.05, 00:10 Polecam kilka fragmentów: "I na tej samej liście są ludzie niewinni. Są niezwykle odważni, jak Wiesław Chrzanowski, torturowany i przez sześć lat więziony za stalinizmu działacz katolicki, w latach 90. marszałek Sejmu, którego niewinność potwierdził proces lustracyjny." "Lista, która krąży, to zapewne nieuporządkowany rejestr: tajnych agentów, kandydatów na tajnych agentów, osób, o których nic nie wiadomo. To nieprawda, że każda z nich ma teczkę, zachowała się jedna trzecia teczek." "Jest jednak jedno "ale". Głupota ludzka jest niezmierzona. Ktoś będzie tym spisem grał. Dla osób nieświadomych jakaś tajna lista, nazwisko plus jeszcze numer oznaczają, że ten ktoś jest agentem." Przydałby się zimny prysznic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz [...] 31.01.05, 00:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtorek Lubię takich, co gadają sami ze sobą. IP: *.chello.pl 31.01.05, 00:34 fanka janka, janka fanka a w ogóle to pewnie stefanka:) Lubię takich, co gadają sami ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Przeczytałaś ten artykuł? 31.01.05, 00:15 fryderyk.moreau napisał: > "Jest jednak jedno "ale". Głupota ludzka jest niezmierzona. Ktoś będzie tym > spisem grał. Dla osób nieświadomych jakaś tajna lista, nazwisko plus jeszcze > numer oznaczają, że ten ktoś jest agentem." No właśnie. Dla niektórych wystarczy wielki tytuł, plus powtórzenie tu i tam, że to lista agentów. Jeśli Gazeta ma ludzi za takich debili to jej dziennikarze powinni bardziej zważać na każde słowo w tak delikatnej sprawie, bo tylko podgrzewają atmosferę. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Przeczytałaś ten artykuł? 31.01.05, 00:25 Odpowiadasz na : kataryna.kataryna napisała: > fryderyk.moreau napisał: > > > "Jest jednak jedno "ale". Głupota ludzka jest niezmierzona. Ktoś będzie t > ym > > spisem grał. Dla osób nieświadomych jakaś tajna lista, nazwisko plus jesz > cze > > numer oznaczają, że ten ktoś jest agentem." > > > No właśnie. Dla niektórych wystarczy wielki tytuł, plus powtórzenie tu i tam, > że to lista agentów. Prawda jest taka, że poza artykułem w gazecie są wywiady z Dudkiem i Radoniem i w obu wypadkach Wroński im wmawia, że dziennikarze, którzy tę listę od Wildsteina dostali traktują ją jako listę agentów czyli pomawia Wildsteina, że rozdając tę listę kolegom informował ich, że im daje właśnie listę agentów! Sprawa jest jasna! Była to zaplanowana z zimną krwią akcja: tytuł artykułu inny na forum i w realu, obudzenie Staniszkis, zaproszenie do studia oraz puszczenie w eter komunikatu, że w Summie będzie niespodzianka, robienie z Wildsteina złodzieja! Jestem pewna, że pani Staniszkis zorientowała się po programie w co ją wrobiono i mam nadzieję, że winni poniosą konsekwencje. Jeśli Gazeta ma ludzi za takich debili to jej dziennikarze > > powinni bardziej zważać na każde słowo w tak delikatnej sprawie, bo tylko > podgrzewają atmosferę. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus nie jest aż tak źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:48 to by oznaczało, że dziennikarze są głupsi nawet od Ciebie, ale to na szczęście niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk.moreau Re: Przeczytałaś ten artykuł? 31.01.05, 14:30 > No właśnie. Dla niektórych wystarczy wielki tytuł, plus powtórzenie tu i tam, > że to lista agentów. Jeśli Gazeta ma ludzi za takich debili to jej dziennikarze > powinni bardziej zważać na każde słowo w tak delikatnej sprawie, bo tylko > podgrzewają atmosferę. Po przeczytaniu artykułu w sobotę rano nie miałem wątpliwości, że nie jest to lista agentów. Wyborcza raczej jest dla ludzi, którzy nie poprzestają na przeczytaniu tytułu. Poza tym Wildstein nie za bardzo przejmował sie poziomem intelektualnym potencjalnych odbiorców swojej listy, gdy rozdawał ją swoim kolegom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Re: Wroński to jednak pajac IP: *.76.classcom.pl 31.01.05, 00:15 Tu nie ma przypadkowych slow, ani przypadkowych postaci dramatu. Wydano na zer sprawe TW Nowaka (rzeczniczki) i teraz watpliwego agenta (profesorke), zeby pokazac: popatrzcie do czego prowadza pomowienia, niewinnych ludzi oskarzacie... Dwie kobiety, Polki, nie tam jakies Maty Hari.. Jedna internowana, druga w wiezieniu. Jedna tylko mowila nieistotne dyrdymaly, a druga cos tam podpisywala. Sponiewierane, zaszczute kobiety... Jedna uciekla, a druga znana jest ze swojej erudycji i drapieznosci i wykorzystaja ja ja do naglasniania pogladow antylustracyjnych. Mam nadzieje, ze Staniszkis ochlonie i nie da sie w to wciagnac i od razu wystapi do sadu o rozpatrzenie jej sprawy. Dzis troche byla naiwna z tym, ze jakis Friszke widzial jej teczke. To troche jak jedna pani drugiej pani. W 80-tym roku wyczula Geremka, to moze teraz wyczuje intencje Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx44 Re: Ten Wrońki to 31.01.05, 00:50 Pani prof na tym wszystkim tylko zyska>> - jej prestiż wzrośnie, mam na myśli.A że nic za darmo - korzyść musi kosztować- to chwilowo jest bolesny bałagan. 44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boża krówka A ja uważam, że jest słodki:)))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 07:02 Odpowiedz Link Zgłoś