Gość: astronom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 15:22 przypominam, ze jesien trwa do 20 grudnia. 18 XII zdaje sie byc idealnym terminem wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elle Re: do SLD IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 15:35 a do kiedy trwa rok? Bo lsd szykuje nowy kalendarz..."Wszyscy chcą naszego dobra. Nie dajmy go sobie odebrać". Mam nadzieję, że nie jest za pózno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Żenadą jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:32 ten cały SLD-owski cyrk, na dodatek z Oleksym w roli rzecznika prasowego. Od dzisiaj wiem na pewno, że należy zagłosować przeciwko przyjęciu eurokonstytucji, przede wszystkim dlatego,że jej gorącym orędownikiem jest SLD, który to wielokrotnie udowodnił, włącznie z dzisiejszymi decyzjami,że za nic ma dobro Polski, Polaków i własną twarz. W przyjeciu eurokonstytucji, nie poprzedzonym odpowiednim przygotowaniem wyborców oraz rzeczowymi konsultacjami, SLD wietrzy przede wszystkim własny interes. Szybki wybór "za " eurokonstytucją ma być dla nich dźwignią do następnego sejmu. Ale pamiętajmy,że za wejsciem do UE głosowaliśmy po uzgodnieniach traktatu nicejskiego, który dotyczył sposobu rozdzielania głosów i dawał nam dobrą pozycję wyjściową. Teraz my nie musimy, a nawet nie powinnismy wychodzic przed szereg. Jestem za odłożeniem tego referendum do 2006 r i za solidnym przygotowaniem obywateli, tym bardziej teraz kiedy przyjęcie eurokonstytucji stało sie hasłem sztandarowym dla ludzi którym nie ufam. Dla mnie jest to obecnie najbardziej przekonywujący argument za zagłosowaniem na nie, lub za odłożeniem referendum. Już teraz doskonale widzimy,że UE nie jest jednolitym organizmem, każdy z jej krajów w pierwszym rzędzie dba o siebie, o własna kondycję ekonomiczno - gospodarczą. Zaś Polska to jeden z największych krajów, doskonały rynek zbytu dla produkcji pozostałych członków unii. Tego nie możemy zaprzepaścić. Nie ulegajmy histerii SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: do SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:13 Czy ktoś zna adres strony, na której znajdą sie nazwiska posłów SLD przekazujących swoje diety i uposażenie na cele społeczne, do czasu nowych wyborów. Deklarację taką złożył aktyw SLD podczas wczorajszej konferencji prasowej. Przyjemnie będzie śledzić to szczytne zobowiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: do SLD IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:17 to są wszyscy, dokładnie wszyscy posłowie lsd: ich adresy znajdziesz w ich lokalach wyborczych. A konta w Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś