Dodaj do ulubionych

Wiosna za oknem...Apel do wszystkich

IP: *.tele2.pl 21.03.01, 11:42
1 dzien wiosny...proponuje abyscie przestali sie polewac jadem, niezaleznie od
narodowosci i wyznania, bo na wymioty mi sie zbiera gdy czytam te ksenofobijne
brednie...
zauwazylem ze wiekszosc ludzi wypowiadajacych sie tutaj prezentuje poglady z
jakiegos ciemnego srednioweicza...

Przestaje juz odwiedzac to forum bo jest to maksymalnie nudne, jak to mowil
nieodzalowany sp Maklakiewicz..."brak akcji, nuda panie.."
Obserwuj wątek
    • Gość: edi Re: Wiosna za oknem...Apel do wszystkich IP: 172.17.16.238, 195.117.243.* 21.03.01, 15:17
      to rzuc jakis ciekawy temat zamiast marudzic
    • Gość: Indris Re: Wiosna za oknem...Apel do Autora IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 21.03.01, 15:17
      Gość portalu: Kirk napisał(a):

&#62 1 dzien wiosny...proponuje abyscie przestali sie polewac jadem, niezaleznie od
      &#62 narodowosci i wyznania, bo na wymioty mi sie zbiera gdy czytam te ksenofobijne
      &#62 brednie...
      &#62 zauwazylem ze wiekszosc ludzi wypowiadajacych sie tutaj prezentuje poglady z
      &#62 jakiegos ciemnego srednioweicza...
      &#62
      &#62 Przestaje juz odwiedzac to forum bo jest to maksymalnie nudne, jak to mowil
      &#62 nieodzalowany sp Maklakiewicz..."brak akcji, nuda panie.."

Apel popieram ! A przy okazji apeluję do jego Autora, żeby nie powtarzał SLOGANÓW o "ciemnym
      średniowieczu". Średniowiecze obejmowało okres od 496 do 1492 (mniej więcej podawane są tez inne
      daty ale odstęp jest podobny) W tym ok. 1000-letnim okresie były bardzo różne epoki. JEDNA z nich nosi
      w w historii rzeczywiście nazwę "ciemnych wieków", ale jest to "tylko" ok 300 lat (na 1000!) Proszę
      zobaczyć gotyckie katedry we Francji albo teksty św Tomasza z Akwinu. Od niektórych tekstów na forum
      BARDZO jest to odległe.
      • Gość: Kirk Odpowiedz IP: *.tele2.pl 21.03.01, 15:43
        Indris. Zgoda sprawe uproscilem oczywiscie...nie tylko architektura ale i
        poezja, malarstwo czy sztuka ogrodowa z pieknymi wirydazami etc. byly
        oczywiscie ok...wiem cos na ten temat bo oboje ja i moja squaw mamy artystyczny
        background. Pozdrawiam

Edi, a moze ty masz cos ciekawego do powiedzenia oprocz tego co przeczytasz w
        prasie, uslyszysz w telewizji lub przeczytasz na forum...?

Np. jak na dzis to temat o wychowywaniu dzieci byl ok, przynajmniej mozna
        wyciagnac i tak je wychowywac aby nie pisaly pozniej bredni na takim forum, a
        spotykaly sie z rowiesnikami w mniej wirtualnym swiecie i prowadzily ludzkie
        dyskusje bez wygrazania piescia i innych szowinistycznych reakcji...

Zdarza sie,
        jak pisal Vonnegut
    • Gość: ethanol Re: Wiosna za oknem...Apel do wszystkich IP: *.coh.org 21.03.01, 21:32
      Gość portalu: Kirk napisał(a):

&#62 1 dzien wiosny...proponuje abyscie przestali sie polewac jadem, niezaleznie od
      &#62 narodowosci i wyznania, bo na wymioty mi sie zbiera gdy czytam te ksenofobijne
      &#62 brednie...
      &#62 zauwazylem ze wiekszosc ludzi wypowiadajacych sie tutaj prezentuje poglady z
      &#62 jakiegos ciemnego srednioweicza...

Kirk
      Zgadzam sie z Toba,
      tylko nie obrazaj epoki sredniowiecznej.
      Sredniowiecze stalo sie symbolem ciasnego umyslu, a w rzeczywistosci tak wcale
      nie bylo.

Pozdrowka wsiem,
      "Wiosna, wiosna,
      Wiosna, ach to ty"

ethanol

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka