Dodaj do ulubionych

Podziękowania dla Adama Michnika

27.02.05, 22:53
Dziękuję za....
1.Możliwości, z których skorzystałam:
własną firmę
własną fundację, z której jestem dumna
schłodzone Chablis nad Odrą,
Chivas Regal, kidy jest źle,
Wyborczą do śniadania,
kawę z południowej Afryki,
i milion róznych rzeczy, o których za komuny nawet nie słyszeliśmy......
Obserwuj wątek
    • w.wtorek Re: Podziękowania dla Adama Michnika 28.02.05, 01:24
      Dziękuję za....

20% bezrobocia,
      Prezydenta alkoholika,
      Całusy z Urbanem,
      Nazwanie Kiszczaka człowiem honoru,
      10-godzinny dzień pracy

i milion róznych rzeczy, o których za komuny nawet nie słyszeliśmy......
      • volksdojcz.z.radyja.maryja Kuba czeka i Korea Pln. tez, wtorek. 28.02.05, 01:28
        wolnosc ci dolega? Mnie nie.
        • w.wtorek Re: Kuba czeka i Korea Pln. tez, wtorek. 28.02.05, 01:34
          volksdojcz.z.radyja.maryja napisała:

> wolnosc ci dolega? Mnie nie.

Masz zbyt mało danych, żeby na mój temat jakiekolwiek wnioski wyciągać i za
          mało intelektu, żeby pojąć z dwóch powyższych postów cokolwiek. Twe umiłowanie
          wolności przejawia się głównie w wolności od myślenia.
          • volksdojcz.z.radyja.maryja Re: Kuba czeka i Korea Pln. tez, wtorek. 28.02.05, 01:40
            a ty masz duzo danych o mnie, palancie? zalosny typek jestes. Kochasz
            przeszlosc, bo moze byla dla ciebie dobra. daj niowemu szanse. Komuna zostawila
            Polske jako BANKRUT i dlatego upadla. Klamstwo doszlo do konca i nie bylo czym
            placic orkiestry zagluszajacej wolania o zmiane.
            • w.wtorek Re: Kuba czeka i Korea Pln. tez, wtorek. 28.02.05, 02:02

> a ty masz duzo danych o mnie, palancie? zalosny typek jestes.

Właśnie dostarczyłeś kolejnych - nie dość, że prostak umysłowy z ciebie wyszedł
              to jeszcze i cham.

> Kochasz przeszlosc, bo moze byla dla ciebie dobra.

Nadal masz za mało danych, żeby mnie scharakteryzować i twoje próby uczynienia
              tego są po prostu śmieszne.

> daj niowemu szanse.

A co to jest to "niowe"?

> Komuna zostawila Polske jako BANKRUT i dlatego upadla. Klamstwo doszlo do
              > konca i nie bylo czym placic orkiestry zagluszajacej wolania o zmiane.

A co ta "odkrywcza" synteza dziejów PRL-u ma wspólnego ze mną lub z tematem
              wątku? Przypominam, że to wątek dziękczynny dla Michnika.
              • volksdojcz.z.radyja.maryja Re: Kuba czeka i Korea Pln. tez, wtorek. 28.02.05, 02:11
                Michnik nie prowadzil polityki gospodarczej, ani tez nie odpowiada za
                zbankrutowany stan gospodarki pozostawionej przez komune. palant jestes i
                malostkowy. Nic NIOWEGO ( nowego po palancku). Chamek taki co umie pisac to rez
                chamek, Komuna na szczescie cie osierocila, a mnie ogromnie pomogla swoim
                upadkiem. Kazda zmiana wynagradza i karze ludzi. I nie sa to zwykle ci sami.
                Lubisz oryginalnosc? Nie zauwazylem.
                • w.wtorek Re: Kuba czeka i Korea Pln. tez, wtorek. 28.02.05, 02:24

> Michnik nie prowadzil polityki gospodarczej, ani tez nie odpowiada za
                  > zbankrutowany stan gospodarki pozostawionej przez komune.

W takim razie nie odpowiada też za przemiany gospodarcze po 1989 roku i
                  daletego, prostaczku, post otwierający wątek jest równie prawdziwy jak mój.

> palant jestes i malostkowy.

Tylko na tyle cię stać?

> Nic NIOWEGO ( nowego po palancku).

Właśnie widzę, że umiesz się wyrażać tylko po palancku lub seplenisz jak
                  przedszkolak.

> Chamek taki co umie pisac to rez chamek,

Właśnie chamek dał dowód na to, że co drugie słowo umie napisać poprawnie.

> Komuna na szczescie cie osierocila,

Nadal próbujesz opisać kogoś o kim zielonego pojęcia masz i aż miło patrzeć jak
                  się przy tym ośmieszasz. Lubisz się tak na pośmiewisko wystawiać?

> a mnie ogromnie pomogla swoim upadkiem.

A ja zawdzięczam wszystko sobie, a nie systemom, które upadają lub się rodzą.
                  Jest bowiem rzeczywiście wolnym człowiekiem. Moje życie nie zależy od ani od
                  Michnika, ani od innych ludzi i sił.

> Kazda zmiana wynagradza i karze ludzi.

Ludzi? Chyba raczej niewolników.

> I nie sa to zwykle ci sami.

Tak to już jest - ludzie uzależnieni od innych raz są przez tych innych
                  nagradzani, a innym razem karani. I nigdy nie wiadomo kiedy ich łaska się od
                  niewolnika odwróci. Ciesz się więc póki jest przy tobie.

> Lubisz oryginalnosc? Nie zauwazylem.

Nic nie szkodzi - na twojej uwadze wcale mi zależy.
                  • neceser ty nie jestes wolny,- jestes pogardliwy 28.02.05, 23:30
                    dla ludzi ktorzy tworza cywilizacje, dzieki ktorej i TY zyjesz, kooperujac , bo
                    samotnicy zgineli w puszczach i na pustyniach. Pogarda petaka ktory nie uznaje
                    spoleczenstwa jest zalosna i typowa dla mlodych, niedoswiadczonych ludzi
                    ktorzy jeszcze na zycie pracowac nie musza.
                • m_y_s_i_a Och Ty kolku nieociosany 28.02.05, 17:06
                  Zapisz sie do moherowych beretow volksdojczu i zadzwon do radyja.
                  Jak odmowisz pelny rozaniec to Ci sie moze nerwy uspokoja.

__________________________________________________________________

A ja dziekuje Adamowi Michnikowi za:
                  1.Pilegnowanie starannosci w ksztaltowniu procesow legislacyjnych w Polsce (a w
                  szczegolnosci za cierpliwosc z jaka redkatorki GW pilnowaly, by LUB CZASOPISMA
                  znalzaly sie we wlasiwym kontekscie.
                  2.Z umilowanie prawdy i za pokazanie Kiszczka w WYBIORCZYM swietle.
                  3.Za lansowanie GRUBEJ KRECHY
                  4.Za konstruktywna krytyke wszystkich rzadow, ktore doprowadzily do sytaucji,
                  gdy mamy 20 milionow!!!!!!!!! ludzi zyjacych w biedzie i 4 miliony ludzi
                  zyjacych w ubostwie,
                  5.Za proces Rywina
                  6.Za szczegolna dbalosc o obiektywizm w relacjonowaniu spraw LUSTRACYJNYCH i
                  Listy Wildsteina
                  7.Za wiernosc przyjaciolom. Niktorym... W szczegolnosci Jerzemu!
                  8.Za rzeczowa krytyke Radia Maryja
                  9.Za wiernosc Polsce i patriotyzm.
                  10.Za niesterowane forum, na ktorym mozna spotkac nieomylnnych oszolomow z
                  michnikowej gazety.
    • olewin Re: Podziękowania dla Adama Michnika 28.02.05, 02:40
      :))))
      niezła prowokacja
    • she8 Re: Podziękowania? 28.02.05, 14:59
      mulitiflaku, tyżes to sam? Sam aadamo? Bo tak się to czyta..Śmieszne.
    • bladatwarz A ja nie mam mu za co dziekowac. 28.02.05, 21:30
      Wykorzystal imie solidarnosci, by wypromowac gazete.
      Teraz osmiesza ludzi z solidarnosci, falszuje historie i uklada sie z
      politykami jak moze.
      Ubecka lista - to juz byl szczyt propagandy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka