Dodaj do ulubionych

PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50%

IP: *.komputer-serwis.com.pl 03.09.01, 22:32
Ciekawe dlaczego już nikt nie pamięta lat przed 90 rokiem jak było. Zastanawia
mnie jedynie fakt, że w państwo w którym jest 90% katolików wygrywa partia,
która nic nie ma wspólnego z kościołem, no ale trudno takie mamy wykształcone
społeczeństwo. Zdaje sobie sprawe, że komuna już dawno zniknęła ale tak
popierdolonych ludzi jak El Millerio i Oleksis nie widziałem. Jak mamy za złe
solidarności za bezrobocie, to przecież są inne prawicowe partie. Głosujemy na
SLD tylko po to żeby zrobić komuś "na złość".
Cóż doktorów i ludzi wykształconych też mamy mało!!
Obserwuj wątek
    • Gość: agent Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.01, 22:41
      przykre ale prawdziwe. komunizmu juz nie ma lecz budujemy nowy demokratyczny
      socjalizm w ramach wspolnoty europejskioej czyli ZSRE - Zwiazek
      Socjaliostycznych Republik Europejskich. pieprze glupoty? alez nie - ostatnio
      sam józek fisher powiedzial ze najlepsza droga jest socjalizm.....co wy na to?
      • Gość: Janusz Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.komputer-serwis.com.pl 03.09.01, 22:45
        Przynajmniej się ze mną zgadzasz. Witam normalnego
      • Gość: Janusz Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.komputer-serwis.com.pl 03.09.01, 22:46
        Mam nadzieje że to z komunizmem to ironia
        • Gość: agent Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.01, 22:49
          Gość portalu: Janusz napisał(a):
          > Mam nadzieje że to z komunizmem to ironia

to co powiedzial pan fisher to nie zart. niestety ale tak powiedzial. kiedys
          bylem euroentuzjasta ale jak bardziej poznalem to cale biurokratyczne gowno
          to ....przerzucilem sie to obozu eurosceptykow!
      • Gość: nemo Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 22:55
        Gość portalu: agent napisał(a):

> przykre ale prawdziwe. komunizmu juz nie ma lecz budujemy nowy demokratyczny
        > socjalizm w ramach wspolnoty europejskioej czyli ZSRE - Zwiazek
        > Socjaliostycznych Republik Europejskich. pieprze glupoty? alez nie - ostatnio
        > sam józek fisher powiedzial ze najlepsza droga jest socjalizm.....co wy na to?

Bo tylko taką droga można dojść do normalności.
        • Gość: agent Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.01, 23:02
          Gość portalu: nemo napisał(a):
          > Bo tylko taką droga można dojść do normalności.

no bez jaj naprawde tak uwazasz??? heh nie wieze ze wiezysz w socjalizm! przeciez
          socjalizm to wyzysk ludzi!!! - a nie jak sie potocznie twierdzi - kapitalizm!
          • Gość: nemo Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 09:05

> Gość portalu: nemo napisał(a):
            > > Bo tylko taką droga można dojść do normalności.
            >
            > no bez jaj naprawde tak uwazasz??? heh nie wieze ze wiezysz w socjalizm! przeci
            > ez
            > socjalizm to wyzysk ludzi!!! - a nie jak sie potocznie twierdzi - kapitalizm!

Prawica polska już pokazała dokąd prowadzi jej droga. Na manowce.
            • Gość: Janusz2 Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: 159.107.89.* 04.09.01, 09:34
              A jaka jest wg. Ciebie definicja prawicy? Przecież w ciągu ostatich 12 lat
              mieliśmyrządy socjalistyczne, tylko jedni mieli rodowód postsolidarnościowy, a
              drudzy postkomunistyczny. W każdym razie zadnej prawicy na pewno tam nie było.
            • Gość: agent Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.01, 11:58
              Gość portalu: nemo napisał(a):
              > Prawica polska już pokazała dokąd prowadzi jej droga. Na manowce.

ano wlasnie pewnie sadzisz ze AWS to prawica - jakze sie mylisz. powiedz mi jak
              zwiazki zawodowe moga byc prawicowe? nie moga! AWS to nie prawica co pokazala w
              czasie swoich rzadow, musisz najpierw sie nauczyc rozrozniac jakie decyzje sa
              prawicowe(konserwatywne, liberalne...) a jakie lewicowe(socjalistyczne,
              etatystyczne). to ze panowie z AWS (AWSP) wieza w boga to jeszcze nic. J. Oleksy
              tez wiezy w boga a w aws nie jest.

pozdrownienia
    • Gość: jolka Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 23:00
      Janusz !
      Jakie 50% przy 40% frekwencji to tylko 20 % i nigdy wiecej nie będzie. Nie ma
      się co denerwować niepotrzebnie.
      Pozdrawiam
      • Gość: agent Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.01, 23:05
        Gość portalu: jolka napisał(a):

> Janusz !
        > Jakie 50% przy 40% frekwencji to tylko 20 %

ale co z tego jesli SLD-UP i tak bedzie najprawdopodobniej mialo ponad 50% foteli
        poselskich!

> i nigdy wiecej nie będzie.

mam nadzieje

> Nie ma
        > się co denerwować niepotrzebnie.

heh no wybacz ale wybory wygraja postkomunisci i nie ma sie czym denerwowac?

pozdrawiam
      • Gość: Janusz Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.komputer-serwis.com.pl 03.09.01, 23:08
        Masz rację. Pozdrawiam szczecin
    • Gość: lokis Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.pl 03.09.01, 23:22
      > Gość portalu: Janusz napisał(a):
      >
      > Jak mamy za złe solidarności za bezrobocie, to przecież są inne prawicowe
      > partie.

O które partie Ci chodzi ? W Polsce brakuje partii centro-prawicowych,
      prezentujących wyważony program gospodarczy, a przy tym nie uwikłanych w rządy
      ostatnich lat. Z kolei partie skrajnie prawicowe nie odzyskają straconych na
      rzecz SLD głosów ludzi o poglądach centrowych. Te 50% wynika z głupoty, tu się
      zgadzamy, ale - tak uważam - nie z głupoty społeczeństwa, lecz właśnie z głupoty
      prawicowych polityków.
      • Gość: Janusz Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.komputer-serwis.com.pl 04.09.01, 22:26
        To, że z głupoty prawicy nie społeczeństwa, to po części prawda!
    • Gość: jolka Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 00:05
      Janusz !
      Szczecin "prawicowy" :) dziękuje za pozdrowienia.
      Nasz dramat polega na tym, że SLD nie posiada wizji rozwoju kraju, nie mają
      rozeznania co potrzeb i możliwości. Jestem w trakcie dyskusji na forum lokalnym
      z jednym z posłów (SLD), który już 2 lipca w tvlokalnej oświadczył, że "nie
      wiedzą w jakim stanie jest Państwo, które przejmą". W tej chwili zaczyna się
      wycofywać ze swojej opinii gdy nazwałam to ignoranctwem i niekompetencją.
      Chociaż jest z pokolenia 40 latków nie docierają do niego żadne racjonalne
      argumenty on po prostu wie lepiej, że nic nie wie. Ważne jest aby w Sejmie
      znależli się przedstawiciele postprawicy i punktowali SLD na bieżaco.
      A co do społeczeństwa to rozumiem, że kierujeTobą gorycz i rozczarowanie ale ja
      już to kilka razy mówiłąm na tym Forum, społeczeństwo ma prawo do błędu tak
      samo jak indywidualni ludzie, bo i tak za to wszystko płaci.

• Gość: jajacek Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... - SZCZECIN IP: *.kabel.telenet.be 04.09.01, 00:21
        Kom,kom do UE czekamy na was .
        Najlepiej z SLD na czele i nic juz wam nie pomoze to rozpaczliwe darcie sie na
        forum.
        Jest was garstka,pylek i 23IX przejechani zostaniecie walcem:))))
        Ja to juz sobie uptrzylem niezly biznes,jak juz niedlugo przjmiemy was to tylko
        te pisanie na forum wam zostanie.
        • Gość: jolka Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... - SZCZECIN IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 00:42
          Gość portalu: jajacek napisał(a):
          > Kom,kom do UE czekamy na was .
          > Najlepiej z SLD na czele i nic juz wam nie pomoze to rozpaczliwe darcie sie na
          > forum.
          > Jest was garstka,pylek i 23IX przejechani zostaniecie walcem:))))
          > Ja to juz sobie uptrzylem niezly biznes,jak juz niedlugo przjmiemy was to tylko
          > te pisanie na forum wam zostanie.

Jajacek ! Jeszcze do wyborów daleko, zawsze wyniki są gorsze -słabsze niż sondaże.
          Mnie jak pytają ankieterzy to mówię że na SLD niech sie cieszą niech mają.:)))
          Stary weż wszystko, zamknij forum co cie bedzie mniejszość 80% denerwowała:)
          To jest jeszcze wielka niewiadoma.
          Ja tamm jestem dobrej myśli.
          czemu Ty za mną chodzisz wszędzie, nie masz innej dziewczyny na oku ?
          Pozdrawiam zadowolona; ole ole nie damy się nie damy się.
          • Gość: jajacek Re: Do Joli IP: *.kabel.telenet.be 04.09.01, 07:29
            Oj Jola,Jola.
            Podziwiam twoj optymizm!Ale radze zachowac sily na nastepne cztery lata.
            Do zobaczenia w UE!
            • Gość: jolka Re: Do Jajacka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 11:41

> Oj Jola,Jola.
              > Podziwiam twoj optymizm!Ale radze zachowac sily na nastepne cztery lata.
              > Do zobaczenia w UE!

Jajacku wspomnisz moje słowa UE nie da SLD tej satysfakcji i za ich rządów, jeśli
              do tego dojdzie nie przyjmą nas do Unii. Sił Ci u mnie dostatek.
              Pozdrawiam.
    • Gość: Janek Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.01, 00:32
      Bóg zapłać drogi kolego. Dzięki Tobie już wiem na kogo głosować.
      • Gość: jajacek Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.kabel.telenet.be 04.09.01, 00:39
        Prosze bardzo!
        Jak jeszcze chcesz cos wiedziec to pytaj smialo! :)))
    • Gość: WALDEK Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.tnt8.new-brunswick3.nj.da.uu.net 04.09.01, 03:00
      TY RZESCYWISCIE JESTES POJEBANY
    • Gość: Kedlaw Re: PROSZE JAKIE MAMY P... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.tnt8.new-brunswick3.nj.da.uu.net 04.09.01, 03:05

> Ciekawe dlaczego już nikt nie pamięta lat przed 90 rokiem jak było. Zastanawia
      > mnie jedynie fakt, że w państwo w którym jest 90% katolików wygrywa partia,
      > która nic nie ma wspólnego z kościołem, no ale trudno takie mamy wykształcone
      > społeczeństwo. Zdaje sobie sprawe, że komuna już dawno zniknęła ale tak
      > popierdolonych ludzi jak El Millerio i Oleksis nie widziałem. Jak mamy za złe
      > solidarności za bezrobocie, to przecież są inne prawicowe partie. Głosujemy na
      > SLD tylko po to żeby zrobić komuś "na złość".
      > Cóż doktorów i ludzi wykształconych też mamy mało!!

POJEBANY
    • Gość: ljkel2 PROSZE JAKIEGO MAMY POJEBANEGO FORUMOWICZA! IP: *.vic.bigpond.net.au 04.09.01, 08:10
      Katolicka wersja polityki
      Gosc portalu: Janusz napisal: Ciekawe dlaczego juz nikt nie pamieta lat przed
      90 rokiem jak bylo.

LK: Nie bylo rozowo, ale wszyscy, co chcieli, mieli prace, mozna bylo chodzic
      po ulicach miast, Zydzi sie nie panoszyli w Oswiecimiu, nie bylo tyle nedzy,
      zebrakow, cyganow rumunskich, mafii wietnamskiej itp. itd.

J: Zastanawia mnie jedynie fakt, ze w panstwo w kt›rym jest 90% katolik›w
      wygrywa partia, kt›ra nic nie ma wsp›lnego z kosciolem, no ale trudno takie
      mamy wyksztalcone spoleczenstwo.

LK: Skad wziales te 90%? Pewnie ze statystyk kosciola kat. Tak naprawde, jak w
      Polsce jest najwyzej 10% swiadomie wierzacych w Boga i doktryne kosciola kat.
      Reszta tzw. katolikow to katolicy z przyzwyczajenia, lenistwa (zmiana wiary czy
      jej porzucenie wymaga przeciez pewnego wysilku), czy oportunizmu (teraz latwiej
      dostac sie w Polsce do zloba deklarujac sie katolikiem). A gdyby spoleczenstwo
      bylo bardziej wyksztalcone, jak na zachodzie, to koscioly swiecilyby pustkami...

J. Zdaje sobie sprawe, ze komuna juz dawno zniknela ale tak popierdolonych
      ludzi jak El Millerio i Oleksis nie widzialem.

LK: Tako rzecze Prawdziwy Polak-Katolik! Czy wiesz Januszku, ze w Exodus 20:16
      Pan Bog zabronil oczerniania bliznich? A uzywanie takiego jezyka, jak twoj,
      niezbyt dobrze swiadczy o tobie i tobie podobnych....

J: Jak mamy za zle Solidarnosci za bezrobocie, to przeciez sa inne prawicowe
      partie. Glosujemy na
      SLD tylko po to zeby zrobic komus "na zlosc". C›z doktor›w i ludzi
      wyksztalconych tez mamy malo!!

LK: Nie tylko Solidarnosc (AWS) rzadzila. Rzadzila tez UW, czy kolesie
      Olechowskiego, lacznie z nim samym. Cala polska prawica sie zblaznila, pokazala
      swe prawdziwe, obskuranckie oblicze, udowodnila swa chroniczna nieudolnosc.
      Komunisci za PRLu mogli zwalac wine na ZSRR, prawicy polskiej zostalo juz tylko
      winienie spoleczenstwa za to, ze nie doroslo do ich rzadow. No coz, mozna i tak
      tlumaczyc swa porazke...
      Czy jednak nie lepiej przyznac sie do bledow, przeprosic, i zejsc raz na zawsze
      z areny politycznej?
      Buzkowi, Ma-Ryjanowi K., Walesie, Balcerowiczowi, Mazowieckiemu, Suchockiej,
      Bieleckiemu, Kuroniowi i Michnikowi & S-ce proponowalbym wykupic dozywotnie
      urlopy na Florydzie. W Miami dobrze by sie oni czuli wsrod podobnych oszolomow
      kubanskich. A na zasadzie ''baba z wozu, koniom lzej", moze by cos w Polsce
      zaczelo sie wreszcie poprawiac. Pomarzyc zawsze mozna....
      ljkel2@netscape.net
      • Gość: Janusz2 Re: PROSZE JAKIEGO MAMY POJEBANEGO FORUMOWICZA! IP: 159.107.89.* 04.09.01, 09:48
        Ale im dokopałeś!!!
        Brawo!!!
        Niech wreszcie znają siłę proletariackiej pięści!!!
        Szkoda tylko, że nie dodałeś, że wreszcie wzorce, jakimi moga dla nas być Korea
        Północna i Kuba są coraz bliżej. Wszak Kim i Fidel to pilni uczniowie tej samej
        ideologii co Towarzysze z SLD.
        Cuba si! Yankee no! (hasło z transparentu PPS w pochodzie pierwszomajowym
        (poważnie!))
        • Gość: ljkel2 Re: PROSZE JAKIEGO MAMY POJEBANEGO FORUMOWICZA! IP: *.vic.bigpond.net.au 04.09.01, 10:25
          Gość portalu: Janusz2 napisał(a):

> Ale im dokopałeś!!!
          > Brawo!!!
          > Niech wreszcie znają siłę proletariackiej pięści!!!
          > Szkoda tylko, że nie dodałeś, że wreszcie wzorce, jakimi moga dla nas być Korea
          > Północna i Kuba są coraz bliżej. Wszak Kim i Fidel to pilni uczniowie tej samej
          > ideologii co Towarzysze z SLD.
          > Cuba si! Yankee no! (hasło z transparentu PPS w pochodzie pierwszomajowym
          > (poważnie!))

W takim razie nasza prawica, z Niesiolowskimi na czele, to pilni uczniowie
          gen. Pinocheta...
          • Gość: agent Re: PROSZE JAKIEGO MAMY POJEBANEGO FORUMOWICZA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.01, 12:46
            Gość portalu: ljkel2 napisał(a):
            > W takim razie nasza prawica, z Niesiolowskimi na czele, to pilni uczniowie
            > gen. Pinocheta...

no nie jest tak, gdyby tak bylo, w polsce nie byloby takiego bezrobocia, takiego
            deficytu i takiego malego wzrostu gospodarczego - a rozkwit gospodarczy chile
            zawdziecza wlasnie dyktaturze pana pinocheta - nie wiem czy wiesz ale korzystal
            on z porad pana Friedmana, amerykanskiego ekonomisty, laureata nagrody nobla!!
            czemu nasza pseudoprawica tak nie postapila? bo jest wlasnie pseudo i tyle!
            • Gość: ljkel2 Re: PROSZE JAKIEGO MAMY POJEBANEGO FORUMOWICZA! IP: *.vic.bigpond.net.au 05.09.01, 09:19

> Gość portalu: ljkel2 napisał(a):
              > > W takim razie nasza prawica, z Niesiolowskimi na czele, to pilni uczniowie
              > > gen. Pinocheta...
              > no nie jest tak, gdyby tak bylo, w polsce nie byloby takiego bezrobocia, takiego
              > deficytu i takiego malego wzrostu gospodarczego - a rozkwit gospodarczy chile
              > zawdziecza wlasnie dyktaturze pana pinocheta - nie wiem czy wiesz ale korzystal
              > on z porad pana Friedmana, amerykanskiego ekonomisty, laureata nagrody nobla!!
              > czemu nasza pseudoprawica tak nie postapila? bo jest wlasnie pseudo i tyle!
              1. Friedman to niewatpliwie Amerykanin, moze tez i ekonomista, ale ten jego
              Nobel, to nie jest prawdziwy Nobel. Nobel sie pewnie w grobie przewraca,
              ze jego imie jest szargane w polaczeniu z tzw. nagroda Nobla w dziedzine ekonomii.
              Przeciez ekonomia to "dismal science", zreszta zadna nauka, a zbior, na ogol
              niesprawdzonych, albo niesprawdzalnych hipotez...
              2. Ten rzekomy sukces gospodarczy Pinocheta to mit, rozpowszechniany
              przez skrajna prawice. Tak naprawde, to gospodarka Chile, podobnie jak
              w Polsce, ledwo ciagnie, tyle ze w Chile sa jeszcze gorsze swiadczenia
              spoleczne, wiec latwiej zbilansowac budzet, ale kosztem nedzy znacznej czesci
              spoleczenstwa. Santiago de Chile sklada sie, jak wiekszosc miast w
              Ameryce Lacinskiej, z elegamckiego "downtown", paru luksusowych dzielnic
              dla bogaczy, i olbrzymich slumsow. Czyzby to byl ideal polskiej prawicy?
              3. Meksyk to mial nie tylko amerykanskich doradcow, ale i przezydentow z
              doktoratami z ekonomii z najlepszych amerykanskich uniwerkow typu Harward
              czy Yale, a gospodarka Meksyku ledwo zipie, i na granicy USA ustaiwaja sie
              kolejki do skakania przez plot graniczny (tu zartuje: Meksykanie sa
              na ogol niskawi, i nie maja telantow skocznych Walesy, partyki
              czy Wszoly, wiec oni sie raczej, psia metoda, podkopuja pod plotem,
              dzielacym te dwie zaprzyjaznione demokracje amerykanskie,
              polaczone w Sw. pakcie NAFTA-owym...
      • Gość: agent Re: PROSZE JAKIEGO MAMY POJEBANEGO FORUMOWICZA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.01, 12:41
        Na początek chciałem powitać towarzysza - przynajmniej nie ukrywasz ze tęsknisz
        za komunizmem i to doceniam.(a moze sie myle?)

Gość portalu: ljkel2 napisał(a):
        > LK: Nie bylo rozowo, ale wszyscy, co chcieli, mieli prace,

oczywiscie masz na mysli tych co wstapywali do partii i wtedy dostawali prace -
        ale teraz pomysl, czy jakby wszyscy polacy wstapili do partii do dla wszystkich
        bylaby praca??

> mozna bylo chodzic
        > po ulicach miast,

hmmm no nie wiem, zdazaly sie przypadki lapanek na ulicach ludzi z opozycji, a do
        mojego sasiada po prostu strzelano!!! no ale mozna bylo chodzic - na wlasne
        ryzyko hehe;]

> Zydzi sie nie panoszyli w Oswiecimiu,

rozumiem ze jestes nietolerancyjnym postepowcem - cos nowego!

> nie bylo tyle nedzy,

nie bylo tyle nedzy??? bylo i to wiecej, tylko tego sie nie dostrzegalo bo prawie
        kazdy zyl w nedzy!!!

> zebrakow,

no tego nie wiem, ale moze kiedys byla taka nedza ze zebracy nie mieli o co
        zebrac bo i tak nikt nic nie mial?!

> cyganow rumunskich,

nie wiem czy to byli rumunscy cyganie ale cyganow duzo bylo zawsze, tam gdzie ja
        zyje - we Wroclawiu - jest taka dzielnica: brochow - tam sa cale kamienice
        cyganow i byly juz od jakis....no od zawsze praktycznie, napewno po wojnie juz
        byli...

> mafii wietnamskiej itp. itd.

slyszalem o mafii pruszkowskiej, ale o wietnamskiej to nie, a zreszta co za
        roznica jaka mafia, wazne ze mafia. kiedys tez byla jedna duza mafia - PZPR!

> LK: Skad wziales te 90%? Pewnie ze statystyk kosciola kat. Tak naprawde, jak w
        > Polsce jest najwyzej 10% swiadomie wierzacych w Boga i doktryne kosciola kat.
        > Reszta tzw. katolikow to katolicy z przyzwyczajenia, lenistwa (zmiana wiary czy
        > jej porzucenie wymaga przeciez pewnego wysilku),

zmiana wiary? hehehe jak chcesz zmienic wiare? nagle przestajesz wiezyc w X i
        zaczynasz wiezyc w Y? fakt jest faktem ze wielu ludzi w polsce jest katolikami
        tylko przez 50 lat komunizmu ci katolicy zamiast zachowywac sie jak katolicy,
        zachowuja sie jak socjalisci!

> czy oportunizmu (teraz latwiej
        > dostac sie w Polsce do zloba deklarujac sie katolikiem).

wlasnie ze nie - teraz trzeba byc z SLD i byc "wrazliwym spolecznie"

> A gdyby spoleczenstwo
        > bylo bardziej wyksztalcone, jak na zachodzie, to koscioly swiecilyby pustkami..

hmm nie wiem skad ten pomysl.

> LK: Nie tylko Solidarnosc (AWS) rzadzila. Rzadzila tez UW, czy kolesie
        > Olechowskiego, lacznie z nim samym. Cala polska prawica sie zblaznila, pokazala
        > swe prawdziwe, obskuranckie oblicze, udowodnila swa chroniczna nieudolnosc.
        > Komunisci za PRLu mogli zwalac wine na ZSRR, prawicy polskiej zostalo juz tylko
        > winienie spoleczenstwa za to, ze nie doroslo do ich rzadow. No coz, mozna i tak
        > tlumaczyc swa porazke...

tu sue zgodze z tym ze sie skompromitowali, ale jedno "ale" - aws to nie prawica,
        prawica w polsce nigdy nie rzadzila! AWS to wiezacy socjalisci i taka jest smutna
        prawda. prawica to np: republikanie w USA lub konserwatysci w UK. nie wystarczy
        wiezyc w boga i byc przeciwko SLD zeby byc prawicowcem - trzeba jeszcze glosic
        prawicowe hasla, a tego, niestety, naszej pseudo-prawicy brakuje! a czemu sie
        nazywaja prawica? a jak sie maja nazwac skoro lewica jest juz zajeta przez
        znienawidzonych postkomunistow?!

> Czy jednak nie lepiej przyznac sie do bledow, przeprosic, i zejsc raz na zawsze
        > z areny politycznej?

piekne powiedziane ale nierealne - przeciez oni wiedza dobrze ze zle rzadza i
        maja to w dupie (mowie to o AWS SLD PSL i UW), poniewaz czekaja na nich cieple
        posadki w UE - chyba jakies 2000 dozywotnich stanowisk "urzednika zjednoczonej
        europy" - kazdemu zalezy na tym zeby wyrwac cos dla siebie!

> Buzkowi, Ma-Ryjanowi K., Walesie, Balcerowiczowi, Mazowieckiemu, Suchockiej,
        > Bieleckiemu, Kuroniowi i Michnikowi & S-ce proponowalbym wykupic dozywotnie
        > urlopy na Florydzie. W Miami dobrze by sie oni czuli wsrod podobnych oszolomow
        > kubanskich.

ja bym do tego dolaczyl jeszcze panow z SLD i PSL i wyslal ich wlasnie na Kube.

pozdrownienia
        • Gość: ljkel2 Re: PROSZE JAKIEGO MAMY POJEBANEGO FORUMOWICZA! IP: *.vic.bigpond.net.au 05.09.01, 09:54
          Na początek chciałem powitać towarzysza - przynajmniej nie ukrywasz ze tęsknisz
          za komunizmem i to doceniam.(a moze sie myle?)

LK: Jakiego towarzysza? Nigdy do PZPR, KPZR czy NSDAP przeciez nie nalezalem...
          LK: Nie bylo rozowo, ale wszyscy, co chcieli, mieli prace,

Oczywiscie masz na mysli tych co wstapywali do partii i wtedy dostawali prace
          - ale teraz pomysl, czy jakby wszyscy polacy wstapili do partii do dla
          wszystkich bylaby praca??

LK: Widac, ze nie pamietasz tych czasow. Praca byla DLA WSZYSTKICH:
          partyjnych i nie, choc przyznaje, ze lepsze kaski byly zostawione dla
          towarzyszy, ale czy dzis jest inaczej? Tyle ze towarzysze sie teraz
          nazywaja panami, a i partii rzadzacych wiecej...

LK: mozna bylo chodzic po ulicach miast,

hmmm no nie wiem, zdazaly sie przypadki lapanek na ulicach ludzi z opozycji,
          a do mojego sasiada po prostu strzelano!!! no ale mozna bylo chodzic
          - na wlasne ryzyko hehe;]

LK: Chyba ci sie pomylila PRL z Generalgouvernement! A strzelano np.
          tez w Dallas, Texas, i to nawet do prezydenta USA, bo tam kazdy ma
          swiete prawo do posiadania broni i jej uzycia...

LK: Zydzi sie nie panoszyli w Oswiecimiu,

rozumiem ze jestes nietolerancyjnym postepowcem - cos nowego!

LK: Czemu nie? Czyzbys byl zawsze "politically correct"?

LK: nie bylo tyle nedzy,

nie bylo tyle nedzy??? bylo i to wiecej, tylko tego sie nie dostrzegalo bo
          prawie kazdy zyl w nedzy!!!

LK: Nedza wprowadzala sie do nowowybudowanych osiedli (Ursynow, Brudno),
          kupowala masowo samochody, telewizory, lodowki itp. Taka nedza byla,
          ze sie zapisywala po meble, narzekala, ze o czesci zamienne do samochodow,
          czesto z importu, ciezko i masowo wykupywala luksusowe wedliny (np. szynke).
          HORROR!

LK: (nie bylo) zebrakow,

no tego nie wiem, ale moze kiedys byla taka nedza ze zebracy nie mieli o co
          zebrac bo i tak nikt nic nie mial?!

LK: Ludzie z glodu masowo mdleli na ulicach - podjezdzdalky wtedy
          czarne Wolgi KGB/STASI, i trupy wywozili do NRD, gdzie robili z nich
          konswerwy miesne dla Krasnoj Armiji, walczacej wtedy (w ramach
          wspolpracy USA-ZSRR) w Afganistanie z Talibanem...

LK: (nie bylo) cyganow rumunskich,

nie wiem czy to byli rumunscy cyganie ale cyganow duzo bylo zawsze, tam gdzie
          ja zyje - we Wroclawiu - jest taka dzielnica: brochow - tam sa cale kamienice
          cyganow i byly juz od jakis....no od zawsze praktycznie, napewno po wojnie juz
          byli...

LK: Polscy Cyganie mi nigdy nie przeszkadzali. Oni ladnie grali na
          skrzypcach i nie zaczepiali ludzi w autobusach...

LK: (nie bylo) mafii wietnamskiej itp. itd.

slyszalem o mafii pruszkowskiej, ale o wietnamskiej to nie, a zreszta co za
          roznica jaka mafia, wazne ze mafia. kiedys tez byla jedna duza mafia - PZPR!

LK: Jest roznica, bo pruszkowska latwiej ropracowac, na wietnamska nawet
          podsluch nic nie warty, bo oni gadaja w takich narzeczach, ze nawet
          najlepszy polski orientalista-spec od Wietnamu ich nie zrozumie.
          Tak jest tez np. z mafia chinska czy japonska w Anglii czy Australii...
          A kazda partia polityczna to rodzaj mafii, niektore sa tylko bardziej
          zdolne w wyciaganiu haraczu...

LK: Skad wziales te 90%? Pewnie ze statystyk kosciola kat. Tak naprawde,
          jak w Polsce jest najwyzej 10% swiadomie wierzacych w Boga i doktryne kosciola
          kat. Reszta tzw. katolikow to katolicy z przyzwyczajenia, lenistwa
          (zmiana wiary czy jej porzucenie wymaga przeciez pewnego wysilku),

... zmiana wiary? hehehe jak chcesz zmienic wiare? nagle przestajesz wiezyc
          w X i zaczynasz wiezyc w Y? fakt jest faktem ze wielu ludzi w polsce jest
          katolikami tylko przez 50 lat komunizmu ci katolicy zamiast zachowywac sie
          jak katolicy, zachowuja sie jak socjalisci!

LK: To proste: X czy Y oiagaja pelnoletnosc, i przestaja albo zupelnie
          wierzyc, albo dochodza do wniosku, ze np. bardziej im odpowiada
          Kosciol Ewangelicki albo Hare Kriszna. To sie nazywa demokracja i
          wolnosc wyznania... Wiem, ze to w obecnej Polsce brzmi jak bajka o
          zelaznym wilku...

LK: czy oportunizmu (teraz latwiej dostac sie w Polsce do zloba deklarujac
          sie katolikiem).

wlasnie ze nie - teraz trzeba byc z SLD i byc "wrazliwym spolecznie"

LK: SLD tez sie modli, nawet Kwas-Sztolcman pcha sie do papamobila...

LK: A gdyby spoleczenstwo bylo bardziej wyksztalcone, jak na zachodzie, to
          koscioly swiecilyby pustkami..

hmm nie wiem skad ten pomysl.

LK: Z wlasnych obserwacji w W. Brytanii, Niemczech czy Australii...

LK: Nie tylko Solidarnosc (AWS) rzadzila. Rzadzila tez UW, czy kolesie
          Olechowskiego, lacznie z nim samym. Cala polska prawica sie zblaznila, pokazala
          swe prawdziwe, obskuranckie oblicze, udowodnila swa chroniczna nieudolnosc.
          Komunisci za PRLu mogli zwalac wine na ZSRR, prawicy polskiej zostalo juz
          tylko winienie spoleczenstwa za to, ze nie doroslo do ich rzadow. No coz,
          mozna i tak tlumaczyc swa porazke...

tu sie zgodze z tym ze sie skompromitowali, ale jedno "ale" - aws to nie
          prawica, prawica w polsce nigdy nie rzadzila! AWS to wiezacy socjalisci i taka
          jest smutna prawda. prawica to np: republikanie w USA lub konserwatysci w UK.
          nie wystarczy wiezyc w boga i byc przeciwko SLD zeby byc prawicowcem - trzeba
          jeszcze glosic prawicowe hasla, a tego, niestety, naszej pseudo-prawicy brakuje!
          aczemu sie nazywaja prawica? a jak sie maja nazwac skoro lewica jest juz
          zajeta przez znienawidzonych postkomunistow?!

LK: Konserwatysci w UK wciaz nie moga dojsc do siebie po kolejnej
          porazce wyborczej. W USA republikani stracili wiekzosc w parlamencie,
          a Bush synalek rzadzi, pomimo iz dostal mniej glosow niz jego
          ''demokratyczny" rywal, dzieki archaicznej ordynacji wyborczej,
          z czasow konnych dylizansow...
          A brytyjska "New Labour", amerykanscy ''demokraci" czy australijska
          "Labor" albo niemiecka SPD to tez, praktycznie, neoliberalowie.
          W Melbourne ALP znaczy "Alternative Liberal Party", a nie, jak
          dawniej, "Australian Labor Party".

LK: Czy jednak nie lepiej przyznac sie do bledow, przeprosic, i zejsc raz na
          zawsze z areny politycznej?

piekne powiedziane ale nierealne - przeciez oni wiedza dobrze ze zle rzadza
          i maja to w dupie (mowie to o AWS SLD PSL i UW), poniewaz czekaja na nich
          cieple posadki w UE - chyba jakies 2000 dozywotnich stanowisk "urzednika
          zjednoczonej europy" - kazdemu zalezy na tym zeby wyrwac cos dla siebie!

LK: Mam nadzieje, ze Polacy wystawia dupe Unii, i te posadki sie nie
          zmaterializuja...

LK: Buzkowi, Ma-Ryjanowi K., Walesie, Balcerowiczowi, Mazowieckiemu,
          Suchockiej, Bieleckiemu, Kuroniowi i Michnikowi & S-ce proponowalbym wykupic
          dozywotnie urlopy na Florydzie. W Miami dobrze by sie oni czuli wsrod
          podobnych oszolomow kubanskich.

ja bym do tego dolaczyl jeszcze panow z SLD i PSL i wyslal ich wlasnie na Kube.

LK: Czemu nie? Klimat tam wspanialy, hotele coraz to nowe powstaja, dolary
          sa juz legalne, dziewczyny, jak dawniej, ladne i tanie: zyc nie umierac!
          POZDRAWIAM!
    • Gość: snajper Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: *.waw.cdp.pl 04.09.01, 14:25

> Ciekawe dlaczego już nikt nie pamięta lat przed 90 rokiem jak było.

Pamiętam bardzo dobrze. I co z tego ?

> Zastanawia mnie jedynie fakt, że w państwo w którym jest 90% katolików wygrywa
      > partia, która nic nie ma wspólnego z kościołem, no ale trudno takie mamy
      > wykształcone społeczeństwo.

SLD ma tyle samo wspólnego z kościołem, co i inne partie.

> Zdaje sobie sprawe, że komuna już dawno zniknęła ale tak popierdolonych ludzi
      jak El Millerio i Oleksis nie widziałem.

To chyba nie widziałeś Buzka, Krzaka i spólki.

> Jak mamy za złe solidarności za bezrobocie, to przecież są inne prawicowe par
      > tie.

Jedynie UPR. Pozostałe są partiami lewicowymi, ponieważ uważają, że im więcej
      państwa w gospodarce, tym lepiej.

> Głosujemy na SLD tylko po to żeby zrobić komuś "na złość". Cóż doktorów i ludzi
      wykształconych też mamy mało!!

Nie dlatego. Dlatego, że mamy dość przy władzy złodziei, aferzystów,
      nieudaczników, ignorantów, głupców.
      • Gość: jajacek Re: - 19 DNI DO ZEJSCIA SMIERTELNEGO !! IP: *.kabel.telenet.be 04.09.01, 16:50
        Tylko tyle dni zostalo.
        Wyrok juz zapadl 23IX 01 zapraszam na publiczne wykonanie .
        Prawdopodobnie ok.20 Polska Prawica(Ha Ha Ha nie jestem pewny czy mozna ich tak
        nazywac) wyda ostatnie tchnienie!!!!!!!!!.
        Wszystko co moglo spotkac zlego Polske juz ja spotkalo ,teraz moze byc tylko
        lepiej!!!
        • sceptyk Re: - do jajacka 04.09.01, 23:15

> Wszystko co moglo spotkac zlego Polske juz ja spotkalo ,teraz moze byc tylko
          > lepiej!!!
          ------------------

A Twoj powrot?
      • Gość: KAM Re: PROSZE JAKIE MAMY POJEB... SPOŁECZENSTWO KOMUNIŚCI - 50% IP: 195.205.37.* 05.09.01, 11:02
        > > Głosujemy na SLD tylko po to żeby zrobić komuś "na złość". Cóż doktorów i
        > ludzi
        > wykształconych też mamy mało!!
        >
        > Nie dlatego. Dlatego, że mamy dość przy władzy złodziei, aferzystów,
        > nieudaczników, ignorantów, głupców.

To po wyborach bedziesz mial nowych zlodzieji, bardziej wygłodniałych :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka